De reMarkable 2 is op zichzelf een begerenswaardig notitieblok. Wie voor het eerst de Marker ter hand neemt en deze over de display laat glijden, heeft een ervaring die akelig dicht bij die van de analoge versie komt. Je hoort dezelfde aanraking, ziet met heel weinig vertraging de lijn verschijnen en voelt een weerstand die vergelijkbaar is met die van echt papier.
:strip_exif()/i/2004072776.jpeg?f=imagenormal)
Als schetsblok is de reMarkable 2 bruikbaar, maar toch ook wat beperkt. De functies die het device op dit vlak aan de zelfbenoemde kunstenaar biedt, zijn stuk voor stuk uitstekend uitgevoerd, maar onder de streep zijn de mogelijkheden in aantal wat karig. Dat is deels te wijten aan de beperkingen die nu eenmaal aan e-ink kleven, maar het gebrek aan softwarematige effecten blijft opvallend. Als e-reader voldoet de reMarkable 2 redelijk, al kan hij niet bogen op fijne functies als achtergrondverlichting en instelbare kleurtemperatuur, die veel moderne e-readers wel bieden.
Wellicht bieden toekomstige software-updates met nieuwe functies soelaas voor de momenteel wat beperkte mogelijkheden. Iets anders wat we graag zouden zien veranderen, is de forse vraagprijs van de reMarkable 2. De tablet alleen al maakt je 399 euro lichter. Schaf je direct een Marker, hoes en extra penpunten aan, en dat zul je in de praktijk moeten doen, dan ben je al gauw tussen de 530 en 660 euro kwijt. Dat is hoe je het wendt of keert een fors bedrag. Dermate fors dat de Remarkable 2 voorlopig een nicheproduct zal blijven, dat slechts voor een beperkte doelgroep interessant is.