Bij een lcd-tv is het verbruik voor verreweg het grootste deel afhankelijk van de backlight. Die zet immers elektriciteit om in licht dat na modulatie door de lcd als beelden naar onze ogen gaat. Helaas wordt er niet alleen licht geproduceerd, maar ontstaat er ook warmte, ten koste van het rendement. De U8QF is voorzien van een fald-backlight waarvan de aansturing een stuk complexer is dan die van een backlight zonder local dimming. Dit komt het rendement niet ten goede en dus is het verbruik van deze tv een tikje hoger dan het gemiddelde.
De U8QF heeft energielabel B meegekregen, terwijl de meeste televisies tegenwoordig het A-label dragen. In de standaardmodus, waarbij de gemiddelde helderheid een stevige 463cd/m² bedraagt, verbruikt de U8QF zo'n 149W. Als we het scherm afstellen op 250cd/m², zakt dat een klein beetje naar 148W en bij 120cd/m² is het ook 148W. Dit betekent dus dat de aansturing van de fald-backlight energie staat te verspillen als het scherm minder helderheid produceert. De beste beeldkwaliteit levert de U8QF in de 'Cinema Dag'-modus. In deze stand produceert het scherm gemiddeld zo'n 325cd/m² aan helderheid bij een verbruik van 128W. Normaal gesproken valt er energie te besparen door de backlight op een lagere stand te zetten, maar bij deze tv win je daar dus nauwelijks wat mee.
Geluid
Als we naar de specificaties van het audiosysteem kijken, zien we dat Hisense een bescheiden 2x10W opgeeft, terwijl concurrerende modellen al snel het dubbele vermogen hebben. Toch doet het audiosysteem niet onder voor dat van andere fabrikanten, integendeel zelfs. Wat je je hierbij goed moet realiseren, is dat het vermogen niets zegt over de geluidskwaliteit en zeker niet als je er niet bij vermeldt hoeveel vervorming bij dat vermogen optreedt. Aangezien geen enkele televisiefabrikant cijfers deelt over de vervorming, moet je het opgegeven vermogen dus altijd met een flinke korrel zout nemen.
In het geval van de U8QF kunnen we rustig stellen dat Hisense het vermogen in ieder geval niet heeft overdreven. Zonder dat je het rendement van de luidsprekers weet, kan je ook niets zeggen over hoe hard het gaat, maar na onze luistertests kunnen we in ieder geval vertellen dat het luidsprekersysteem krachtig genoeg is voor zo'n beetje alle huiskamers. De door JBL ontworpen soundbar onder het scherm geeft bovendien de lage tonen prima weer. Om de laagweergave te verbeteren, zijn er namelijk baspoorten aangebracht die links en rechts aan de onderkant van de tv uitkomen.
Doordat de luidsprekers naar voren zijn geplaatst en het geluid dus rechtstreeks, zonder reflecties, je oren bereikt, is het stereobeeld prachtig. Ook zijn stemmen duidelijker dan bij een televisie waarvan de luidsprekers niet naar voren zijn geplaatst. Het audiosysteem kan Dolby Atmos weergeven en ook DTS-geluid wordt gewoon ondersteund, waarbij natuurlijk van surroundweergave geen sprake is. Al met al zijn we zeer te spreken over de geluidskwaliteit van deze televisie.