Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Tablets van rond de 200 euro

Een prijsklasse met duivelse keuzes

Conclusie

Het is erg lastig om een winnaar aan te wijzen bij deze round-up van tablets rond de tweehonderd euro. Het is nog meer dan anders een kwestie van persoonlijke voorkeuren. De tablets hebben allemaal hun duidelijke sterke en even duidelijke mindere punten. Als je met de minpunten van een van de tablets kunt leven, dan is de kans groot dat dit ook de beste keuze voor jou is.

We beginnen met de MediaPad M5 Lite. Deze is helaas minder stevig dan we zouden willen en ook de knopjes zijn bij de Samsung-tablet steviger uitgevoerd. Ook de maximale helderheid van het scherm en de kijkhoeken laten wat te wensen over; geen tablet voor in de tuin dus in principe. Ook zijn we niet zo te spreken over het feit dat Android 8 nog op de tablet draait en dat er behoorlijk wat bloatware op de tablet rondzwerft. Toch kan dit de beste keuze zijn, want de vier luidsprekers zijn met enige afstand de beste van deze tablets en ook de vingerafdrukscanner is heerlijk snel. Dat is fijn als je de tablet veel gebruikt, evenals het feit dat er een snellader bij de tablet wordt geleverd. Ben je extra productief of creatief met een pennetje, dan kun je op deze tablet met de los aan te schaffen stylus van Huawei aan de slag.

De Samsung Galaxy Tab A (2019) heeft veel kenmerken van een winnaar, met zijn stevige behuizing met dito knoppen. Hij is ook nog eens slanker dan de andere twee tablets en dat maakt hem lekker handzaam. Een ander erg sterk punt is dat deze tablet de snelste en beste specificaties heeft. De processor, de gpu en het werkgeheugen zijn net even wat sneller dan die van de andere twee tablets. Dat is bepaald niet onbelangrijk, maar wie schetst onze verbazing? Er zit geen vingerafdrukscanner op de tablet; in welk jaar leven we? Dat kan een flinke dealbreaker zijn. Er is ook geen trilmotor, maar dat vinden we minder belangrijk.

De accuduren van de twee voorgaande tablets ontlopen elkaar niet veel, maar als je dat belangrijk vindt, zit je goed bij de Lenovo Tab P10. Ook niet bepaald onbelangrijk voor een tablet: de Lenovo heeft het beste scherm van deze tablets. Het heeft een goede maximale helderheid en ook nog eens de hoogste contrastwaarde. De trilmotor is eveneens in orde bij deze Lenovo-tablet, maar helaas zijn er ook genoeg nadelen. Door het glas is de tablet breekbaar zonder bescherming en bovendien zie je er al snel vieze vingervegen op. De randen van de tablet zijn een klein beetje scherp, wat onprettig is als je hem lang vasthebt, en de knopjes hebben weinig travel. En dan is er nog de vrij matige software die veel bloatware bevat.

We horen je hersens kraken. Welke is dan de beste keuze? Dat kunnen we natuurlijk nooit voor je bepalen, want het is te afhankelijk van je wensen. Als we toch een winnaar moeten aanwijzen, zou het de Samsung Galaxy Tab A (2019) zijn. Dat komt door de sterke combinatie van prima software, een stevige en handzame behuizing, en goede prestaties: drie eigenschappen die we belangrijk vinden bij een tablet. Ook het scherm is belangrijk en hoewel dit minder goed is dan dat van de Lenovo Tab P10, is het zeker niet slecht. Als je de Samsung-tablet kiest, zul je het wel moeten stellen zonder vingerafdrukscanner. Dat is misschien nog wel de meest duivelse keuze, want deze zul je in de meeste gebruiksscenario's vroeg of laat gaan missen. Er is dus wat ons betreft geen ideale keuze tussen deze tablets. Toch vinden we de pluspunten van de andere twee tablets net even minder zwaar wegen.

Reacties (207)

Wijzig sortering
Niet getest of Netflix/Prime, e.d. in HD beschikbaar zijn? In het verleden was dit nog wel eens een probleem, zeker met de Tab A serie.
Enkel de Huawei MediaPad wordt ondersteund voor Netflix HD zover ik zie: https://help.netflix.com/en/node/23939
Wel interessant om te weten idd
Echt? Tot welke resolutie is dat dan? Ik heb de Tab A, maar het ziet er niet 480p uit...
Widevine L3 is over het algemeen 720p max
L3 is 576p max. geen 720p.
Inderdaad, en als je dan hoofdzakelijk Netflix of Prime er op kijkt dan heb je niks aan een scherm met 1080p. Daarom upgrade ik ook niet m'n Nvidia Shield Tablet.
Bij Netflix kun je het eenvoudig achterhalen door te zoeken op “test patterns”.
Dit mag wel in het lijstje inderdaad, dit is voor velen een doorslaggevende beperking.
Klopt, daarom heb ik de Huawei genomen
Waarom is de Tab A van vorig jaar niet meegenomen? Meer werkgeheugen en een snapdragon processor. product: Samsung Galaxy Tab A 10.5 WiFi (2018)
Mee eens. Bovendien heeft deze 4 speakers waardoor je ook stereo geluid hebt in landscape mode.
Ik ben niet helemaal thuis in alle varianten van de serie, maar is de nieuwste versie dus een achteruitgang in vergelijking met de versie uit 2018? Of is er een soortgelijk model in de 2019 serie?
De 2018 versie is beter, maar ook iets duurder (ca 40 euro). Hier zie je ze naast elkaar: https://tweakers.net/pricewatch/compare/1337520;1227785/
Samsung 2018 versie - maar liefst 529 gram ! Heb zelf een ASUS ZenPad 3S 10 | Z500M - weegt slechts 432 gram.
Zozo, maar liefst 100 gram meer! Ik hoop dat je er een steekwagen bij krijgt.
Gewicht is imo veel minder belangrijk voor een tablet dan een smartphone.
100 gram is 20%. Je kan het wel op jouw manier verwoorden, maar 20% is significant.
In theorie wel. In de praktijk gaat het echter om dusdanig lage gewichten dat je het verschil zonder ze naast elkaar te houden, niet zult merken.
Jouw mening. Maar imo is gewicht wel een belangrijke factor. Zo zie je maar weer. Ieder zijn eigen voorkeur.
Gezien de testen hier heeft de TAB 2018 wat voordelen.

Alleen wederom een SoC die trager is tov de 2019 variant.
De 2018 heeft dezelfde SoC als de hier geteste Lenovo. SD450.

Wel meer geheugen en 4 soeakers. De andere specs zijn vergelijkbaar tussen de 2018 en 2019.
Ik zie hier wel vaker op Tweakers mensen zich druk maken om "stereo" geluid uit een tablet.

Zelf snap ik de ophef niet helemaal. Ik zit zelden in de positie dat ik optimaal zou kunnen genieten van stereo van de tablet. Bij films of series afspelen staat de tablet vaak links of rechts TOV mijn hoofdt. in ieder geval niet in de ideale positie om stereo geluid van een tablet te ontvangen. De keren dat ik er goed voor zit, zit ik in een trein of vliegtuig en heb ik een hoofdtelefoon op, die wel goed stereo kan weergeven.

Bij muziek afspelen gaat het over een externe speaker/hoofdtelefoon of staat de tablet zo ver weg dat je het toch geen stereo meer kan noemen.

Daarbij de fysieke omvang van een tablet zal er toch altijd voor zorgen dat er geen goed geluid uit komt. Kortom waarom je druk maken of het geluid slecht of minder slecht is?
Ik vind de vier speakers van de Galaxy Tab A (2018) toch echt wel wat toevoegen voor bijvoorbeeld tv/youtube kijken. En weinig/geen bas natuurlijk, maar niet blikkerig of zo.
Zelf snap ik de ophef niet helemaal.
Echt niet?

Op mijn kleine mobiel vind ik het al mega irritant dat het geluid bij een filmpje uit één zijkant komt (links of rechts, afhankelijk van hoe je de mobiel kantelt), ipv. uit het midden (onder dan wel boven).
Laat staan op een tablet zo groot als een A4.
Ik zit lig zelf op de bank met de tablet voor mij. Als ik dan het geluid hoor (4 speakers) dan verbaas ik mij soms echt. Fantastisch hoe goed ze het geluid kunnen positioneren. Het heeft zeker veel waarde vind ik. Daarnaast is het geluid ook goed al sluit je 1 van de speakers af met je hand..
Ik ben het zeker met je eens. Samsung heeft helaas z'n streken uit het verleden niet verloren (Door de eigen schil over Android)
Daarnaast is Android onderwater ook veranderd: Veel RAM voorbufferen, waardoor 4+ GB RAM echt wel nodig is.

Die allemaal bij elkaar maken dat je liever jouw suggestie wil aanbevelen: (64 GB, 4 GB RAM, S450)
Con: Is boven de gestelde 200 euro waarmee hier gewerkt wordt.
Daarnaast is Android onderwater ook veranderd: Veel RAM voorbufferen, waardoor 4+ GB RAM echt wel nodig is.
Ik heb nu anders flink wat apps open staan, en van de 3 GB nog 0.6 GB vrij. Met deze tablet nog nooit last gehad van merkbare vertraging door veel actieve apps.
Voor zover de UI door Samsung is aangepast ook geen last van.
Buiten budget voor het vergelijk? 219 Euro is geen 200 Euro wat het prijs pijl is.
Het ging om tablet van rond 200 euro. Dat is 219 euro toch ook?
Voor mij is de vingerafdruk scanner het minst interessant en tevens ook nog een duur onderdeel. Ook maakt het de behuizing dikker aangezien in het scherm zo'n scanner plaatsen echt niet gaat gebeuren voor die prijs. Dan kan je in mijn ogen beter inzetten op iris, gezicht, etc.

Tja, een trilmotor? Mist je die echt op je 200 euro tablet? Dat oppervlakte is in mijn ogen te groot en is meer weggelegd voor iets als de Switch van Nintendo, die hopelijk niet tegenvalt in de Lite versie. :)

Snap niet zo goed dat hier veel aandacht aan wordt besteed als er andere features zijn die bijvoorbeeld ontbreken op mijn Tab A Galaxy 2019:
- Geen stereo/eenzijdige luidsprekers, daar heb ik nog altijd spijt van. Dolby Atmos helpt, maar je hoort geluid nog altijd maar van één kan komen helaas. Hoofdtelefoon raad ik dus zeker aan.
- Geen magneet koppeling, dus tablet gaat niet aan/uit met hoes.
- Geen licht sensor, dus je moet zelf de helderheid aanpassen.
- Slechts 2GB RAM, anno 2019 is dat veel te weinig, zeker met games.
- Géén draadloos laden, jammer want dat was mooi geweest omdat ik dit wel gebruik op de S9.

Ik gebruik de tablet als tweede scherm, niet dagelijks, heb bloadware uitgezet en daarmee is de prijs goed. Wil je meer, zoals gamen en meenemen op reis, dan zou ik echt meer uitgeven dan 200 euro. Helaas zitten daar ook veel oudere modellen tussen en het lijkt erop dat deze markt is ingestort, erge goede deals ontbreken.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 10 augustus 2019 09:26]

Een vingerafdruk scanner kost nog geen 2 euro. Ik heb een slide telefoon en daar zit een scanner in het scherm. Het scherm + scanner is 3mm. Device word er niet dikker van, ook niet bij de ouderwetse scanner.
Klopt, vooral aan de bovenkant van de markt zie je nog innovatieve ontwikkelingen zonder al te veel compromissen. Samsung tab S5 vs Ipad Pro 11" is leuk spul, maar wel meteen 4x de prijs. En ook daar nog geen echte HDR schermen bijvoorbeeld qua max. helderheid.
Het zijn meningen, maar toch.

Een vingerafdruk vind ik wel belangrijk. Het is een zeer goedkoop onderdeel en de dikte van een tablet is ook niet zo boeiend. Zolang het onder de 5cm blijft vind ik het al best. Sterker nog, liever een dikkere tablet als er een veel grotere accu in kan.

Dolby Atmos is pas interessant als je voorbij een 7.1 systeem gaat. Hoe wil je speakers boven en achter je krijgen? Ook twee subwoofers in een tablet lijkt mij redelijk lastig.

Trilfunctie vind ik wel belangrijk. Zeker bij bepaalde spellen heeft het een meerwaarde.

Draadloos laden lijkt redelijk over te zijn, wat ik zelf ook ontzettend jammer vind. Ik ga geen nieuwe tablet kopen als het geen draadloos laden heeft.
Een 5cm dikke tablet? Zo dik zijn gamers laptops nog niet eens!

Enne... voor gamers heb je wel betere tablets dan de sub-200 euro tablets.
Ik vind het helemaal niet interessant hoe dik een tablet of telefoon is. Wat ik wel interessant vind is de accu duur. Of het nu een laptop, tablet of telefoon is, ik wil accu's zien die weken mee gaan, niet uren. Ik heb liever een laptop van 10 kilo die 10 centimeter dik is en een week mee gaat en tegen een stootje kan, dan een ultrabook waarmee je het einde van de dag niet haalt en voorzichtig mee moet zijn.

[Reactie gewijzigd door ArawnofAnnwn op 11 augustus 2019 01:20]

Een 10 cm dikke 10 kg zware computer is een desktop, deze neem je niet mee!
Ik zie het probleem echt niet. Al die ultra light en ultra dun onzin, daar mogen ze van mij echt snel mee stoppen.
Een lichte en dunne laptop is geen onzin als je dat ding de hele dag meesleept van vergadering naar vergadering.

Heb je een baan dat je de hele dag op één plek zit, dan heb je misschien meer aan een desktop(vervanger). Een iets zwaardere laptop met een 15" scherm is dan wellicht beter.

Voor beide types laptop is een markt!
Dat meeslepen vind ik echt onzin. Lekker belangrijk of een laptop 3 of 5 kilo weegt. Een 15" is juist te groot, wat wel belangrijk is, maar dikte maakt niet uit. Het gaat juist om meenemen. Als je op 1 plok zit, is een dunne laptop met een kleine accu geen probleem. Als je je laptop mee neemt, is dat juist een probleem.
Ik heb zeer lage eisen. Ik hoef geen 12gb ram en een 24 core cpu. Ik wil draadloos opladen, een batterij die lang mee en een tril functie. Dat zijn echt geen hoge eisen.
Ik had het fijn gevonden als de update policies van de fabrikanten voor de modellen erbij genoemd werd. Feit dat ze allen de Mei 2019 update hebben wordt wel genoemd, maar wat geeft de fabrikant aan, hoe lang en hoe vaak komen er updates (en mogelijk upgrades) voor deze modellen?

Van Samsung kan ik vinden dat ze kwartaal updates beloven:
https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb
Op de productpagina beloven ze updates tot ten minste april 2021:
https://www.samsung.com/n...10-1-t510/SM-T510NZSDPHN/

Voor Huawei Mediapad M5 Lite kon ik het niet vinden, zag wel de upgrade van Android 8 naar 9 (EMUI 9.1) genoemd worden eerder dit jaar. Echter op deze website vond ik aangegeven een antwoord van Huawei dat Tablets onder de 299 Euro 2 jaar lang elk kwartaal updates krijgen na lancering:
https://androidworld.be/n...kanten-strategie-updates/

Lenovo P10 kon ik niets op vinden, maar kwam er achter dat die intern anders heet: Lenovo TB-X705F
Daarop kwam ik tegen dat de Android 9 update er aan komt:
https://support.lenovo.com/gb/nl/solutions/ht501098
Helaas lukte het me niet meer te vinden over updates.
Prima review. De CPU van de Samsung klopt echter niet. Ik heb het in mijn review van de T510 al aangegeven en ook al een paar keer getracht de specs op Tweakers hierop te wijzigen, maar de Samsung heeft geen Exynos 7904 maar een Exynos 7885.
Bij Samsung mag je kiezen of je Samsung-apps wilt of niet. Als je ze allemaal uitvinkt bij de installatie, zijn er nog een paar waar je niet onderuit komt. Daaronder vallen apps als Galaxy Store, Samsung Members en apps die wel nuttig kunnen zijn, zoals Klok en Contacten.
Ik vind dit een behoorlijk understatement. Na alles uitgevinkt te hebben zijn nog steeds aanwezig en niet uit te schakelen: Samsung Agenda, Samsung Contacten, Samsung Finder, Galaxy Store, Samsung Galerij, Samsung Mijn bestanden, Samsung Klok, Samsung Reminder, Samsung Cloud, Samsung Members, Samsung Startpagina One UI en Samsung Weer.
En dit zijn alleen de zichtbare apps, in totaal heeft Samsung meer dan honderd apps en services geïnstalleerd welke niet op een normale manier zijn te verwijderen of uit te schakelen.

Grappig dat je vermeldt dat je bij de Samsung een trilmotor mist, die had ik nog niet eens opgemerkt. Wat je niet vermeldt en wat m.i. een veel groter gemis is, is de afwezigheid van een lichtsensor. En in mindere mate het gemis van een kompas, (vingerafdrukscanner,) NFC en magnetische sensor.
Ik heb zelf de Xiaomi mi pad 4, veruit de beste tablet die ik voor het geld kon vinden.
Die heb ik zelf ook overwogen. Het is bijzonder jammer dan Xiaomi deze niet zelf verkoopt in de EU. Nu moet je hem via grijze import bestellen en - erger - de internationale ROM is een custom ROM die door de Chinese webshopjes er zelf wordt opgezet waarvan de herkomst nogal dubieus is. Ook klagen gebruikers dat er geen updates op komen. Ik vertrouw mijn data niet toe aan een apparaat met een OS waarvan onduidelijk is hoe het is beveiligd en wat het met mijn data doet.
Xiaomi.eu erop flashen, die heeft wel updates.
Jammer dat die inderdaad niet meegenomen is in de roundup als alternatief. Die is namelijk ook voor onder de 200 euro te krijgen, en is met een snapdragon 660 flink sneller dan de hier genoemde opties.
In de Pricewatch onder de 200 Euro of via (grijze) import?
We zitten toch op Tweakers? Niet huisvrouw.nl.

De Mipad 4 is prima te vinden via Banggood of Gearbest.
Ja, maar ze moeten wel een exemplaar krijgen om te kunnen reviewen, die moeten ergens vandaan komen, over het algemeen gesponsord door een leverancier die hier in de regio verkoopt.
Dat is zo goed als geen garantie accepteren. Nu is 200 euro de wereld niet om dat risico te nemen, maar toch.
En zoals swhnld al aangeeft, Banggood/Gearbest gaat niet zomaar een review-sample opsturen.
Ik heb 'm ook gekocht, toen ik op zoek was naar een tablet van rond de 200 euro. Daarbij zijn onder andere de tablets uit deze review meegenomen in mijn vergelijking, maar de Xiaomi had gewoon de beste specs / de minste nadelen.

Ik heb 'm via aliexpress besteld via een Europees magazijn, met Allianz garantie. Dus gewoon alle voordelen als snelle levering, goede garantie en geen invoerrechten. Alles bij elkaar was het 180 euro.

Om eerlijk te zijn vind ik dat een site als Tweakers.net best een Xiaomi tablet mee kan nemen. Tweaken betekent net wat verder gaan dan de standaard, of dat nou casemodding is, het maximale uit je cpu persen is of dat je iets niet direct in de lokale Media Markt kunt kopen.
Heb je een linkje? ik heb banggood en aliexpress afgestruind naar dit apparaat vanuit europees magazijn maar niet echt iets gevonden, de ene die ik vond was de chinese versie ipv global
Uit mijn order historie:
https://s.click.aliexpress.com/e/bh79xLpQ

Zo te zien hebben ze de global niet op voorraad nu. Maar ik heb de Chinese versie besteld. Heb 'm liever gewoon origineel namelijk. En ik vind het geen probleem dat Engels de enige (leesbare) taal is.

[Reactie gewijzigd door Cybje op 13 augustus 2019 11:45]

De Chinese is niet alleen Chinees? Maar kan ook Engels?
Die link was namelijk precies degene die ik had bekeken :D
Klopt, is gewoon Engels. Alleen enkele Xiaomi apps zijn in het Chinees, maar die dingen gebruik je niet. Heel Android is verder Engels dus.
Deze 3 tablets van de round-up vielen voor mij al snel af door oa. geringe ram en opslag
Sta zelf op het punt om een tablet voor mijn dochter (10jr) te kopen en twijfel nog erg tussen de Xiaomi Mi Pad 4 en de Teclast M30
Koop er 1 die tegen een stootje kan en waar het scherm nog voor een leuke prijs te vervangen is. Dat weegt veel meer mee in het kostenplaatje dan dat de kleurweergave en geluid helemaal optimaal is. Voor een kind van tien wil je imo de meest hufterproof tablet die je maar kunt bedenken.
Is een Amazon tablet geen optie.. prijs kwaliteit is erg goed zeker met de hoes om de kids versie... en ze kunnen gelijk ook duits lernen
Nou nee, ik zou niet snel een Amazon Fire tablet kopen, als je de specs bekijkt dan is dat niet best
Denk dat ik voor de Xiaomi mi pad 4 ga
De Lenovo P10 heeft ook een 128 GB versie.
Staat soms op bol.com voor maar 225 euro
Vindt het ook jammer dat ze die niet meegenomen hebben. De Mi Pad 4 heeft voor €230,- volgens mij ook een 4G slot.

Echt weer een nutteloze round up. Brengen alleen wat merkjes wat bekend staat. Alsof er een pot geld op tafel zat
Vindt het ook jammer dat ze die niet meegenomen hebben. De Mi Pad 4 heeft voor €230,- volgens mij ook een 4G slot.

Echt weer een nutteloze round up. Brengen alleen wat merkjes wat bekend staat. Alsof er een pot geld op tafel zat
Waar koop je zoiets dan? Staat niet in de prijsvergelijking op Tweakers.
Ik heb hem op AliExpress gekocht. Maar als je even googled op mi pad 4 Europe warehouse dan vind je wel Europese verkooppunten en hoef je meestal geen import te betalen
Ziehier de reden dat deze niet is meegenomen in de roundup.

Voor veel mensen zal dat een heel grote dealbreaker zijn. Zo weet je al dat de tablet afvalt voordat überhaupt hoeft te beginnen met testen.

Wordt een beetje moe van al die comments van "grote zak met geld op tafel" en "nutteloze roundup" die je vrijwel altijd leest bij deze artikelen omdat een optie die duidelijk alleen voor een specifieke doelgroep is weggelegd niet is meegenomen.
Dit is Tweakers. Je mag best een import tablet meenemen in de review, er zijn er veel hier die import tablets/phones/laptops hebben. Daarnaast komt het niet allemaal uit China, Xiaomi heeft gewoon winkels in Spanje. En je hebt ook nog Amazon.de
En dan nog is het consumentenadvies en geen tweakersadvies.

Voor consumenten gaan ze uit van apparaten die op onze markt te koop zijn.
Snap ik, en ik snap ook dat jullie geen producten meenemen die niet in Nederland verkocht worden. Dacht laat alleen wel even weten dat importeren wel een optie kan zijn voor mensen die de gok durven te nemen. Verder top vergelijking hoor :)
En is het dan kopen, maar geen service of iets als er iets aan de hand is?
Of heb je dan ook wat achter de hand?
Ik heb via Aliexpress een telefoon gekocht, bij de betere verkopers word je garantie en reparatiemogelijlkheden aangeboden, via Allianz Duitsland.
Garantie is inderdaad wel lastiger. Edit: zelf nog nooit problemen gehad met Xiaomi telefoons en of tablets dus misschien is garantie wel gewoon goed geregeld. Zelf echter nooit gebruik van hoeven te maken

[Reactie gewijzigd door geertjan88 op 10 augustus 2019 10:12]

Is inderdaad een top ding. Ik twijfel alleen omdat deze geen GPS heeft. Dan kan je hem nog gebruiken als navigatie systeem.
Heeft dat MIUI? If so, no go. Bloated rommel.
De goedkoopste iPad is vaak in de aanbieding voor rond de 280 euro. Nog steeds duurder dan voor deze test, maar ik zou die 80 euro meerprijs zeker betalen. Het Apple os werkt zoveel fijner en de restwaarde is ook beter. Ik heb Android vaak genoeg in handen gehad, maar het is mijn os niet. Veel te rommelig en onoverzichtelijk en (na verloop van tijd) traag. Ik voel mij en mijn gegevens ook safer in een ecosysteem wat geen Google als eigenaar heeft.
Ik denk dat het toch ook veel persoonlijke voorkeur is.
Heb zelf een iPad 1, Air 1en Air 2, maar ook een Chinese tablet van enkele jaren oud (Teclast X98 Air 2).

Voor de meeste dingen vind ik de Android tablet het leukste werken. Ebooks, strips en pdfs gooi ik gewoon op de tablet (met usb kabel of sd kaartje) of haal ik eenvoudig op van de NAS. Zelfde met filmpjes, hoewel ik die niet veel bekijk.
Browsen vind ik gemakkelijkeren veiliger met Firefox met enkele extensies (Ghostery en uBlock Origin)

iOS ligt wel mijlen ver voor op Android op gebied van muziek applicaties. Ongelofelijk wat een fantastische synthesizers en andere apps je voor een schijntje kan kopen. Een vergelijkbare hardware synth kost regelmatig 10 of zelfs 100x zoveel.
En update beleid is natuurlijk veel beter: iPad Air 2 heeft nog de laatste iOS update gekregen, Teclast zit nog op Android 4.4.4. (Maar aan de andere kant mis ik ook geen nieuwe features)

Spijtige is wel dat mijn beide tablets in 2014 uitgebracht zijn en er geen nieuwe versie is die me kan bekoren, zowel aan de Android en iOS zijde.
Ebooks, strips en pdfs gooi ik gewoon op de tablet (met usb kabel of sd kaartje) of haal ik eenvoudig op van de NAS.
Dat is zeker een minpunt van iOS!
Maar die beperking wordt eindelijk opgelost in iOS13 want daarmee kun je lezen/schrijven van/naar SMB en USB storage devices
Hangt van het type aanval af: bijna alle browser based attacks gebruiken:
- een vulnerability in een oudere browser versie -> ik zit op de laatste Firefox, dus even veilig als een nieuwe Android versie
- Javascript code in een advertentie -> komen niet door met mijn add-ons, dus veiliger dan nieuwste Android versie met browser zonder add-ons
Laat dan ook nog de optie uitstaan om apps te kunnen side loaden, dan kan dat hoogstwaarschijnlijk ook niet zonder je medeweten gebeuren.

Je hebt natuurlijk nog aanvallen op netwerk niveau die Android vulnerabilities herbruiken, daar is inderdaad een nieuwere Android versie beter in. Ik gebruik dus deze tablet ook enkel op mijn eigen wifi, niet op hotel en laat bluetooth uitgeschakeld.
Bankzaken doe ik trouwens ook niet op deze tablet.

Ik denk niet dat een nieuwere Android versie veel veiliger is is in dit geval.


Ivm iOS en NAS: ik merk toch dat vele apps niet zo gemakkelijk connecteren met de NAS, of vaak ook die functionaliteit in een betalende versie steken. Of als ik via iTunes wil kopiëren, onverklaarbaar halverwege crashen en dan ik weer van voor af aan beginnen.
En ja, SD kaartje gebruik ik vaak. Is ook sneller dan kopiëren via wifi (als met in en uit steken), kan ik met FreeFileSync gemakkelijk up-to-date houden, etc.

Zoals ik zei: het is een kwestie van voorkeur. Vele dingen vind ik gemakkelijker op Android, anderen zullen dat gemakkelijker op iOS vinden, allemaal goed.
Ik gebruik beide voor waar ik ze het meest handig voor vind.
Het is allemaal zo je eigen voorkeur over welk OS je prettig vindt. Zo vind ik iOS veel te beperkt en zonder jailbreak al helemaal. Tevens heb je het over niet langzamer worden OS, nou ook dat valt tegen want bij elke update werd mijn iPhone (ook) gewoon langzamer. Opzicht niet verwonderlijk, want bij elk apparaat is dit het geval. Echter mis je misschien wel hierin de context dat Apple bewust een apparaat langzamer maakt als dat hun uitkomt. ;)

Ook prijstechnisch zit je ongeveer op hetzelfde hoor, zeker bij Apple waarbij hardware upgrades sowieso niet gratis zijn.

Tevens ben je niet perse veiliger bij zowel Google als Apple. Beide hebben hun issues gehad (zie iCloud hacks, China, Siri, Google Voice, o.a.) en zijn niet geheel transparant wat er nu precies gebeurt met je gegevens.

Zelf zou ik liever één derde speler moet op de markt willen zien. Voorheen had je nog WebOS en ook KDE/Ubuntu Touch/Firefox OS, maar die zijn nooit echt doorgebroken.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 10 augustus 2019 12:34]

Sinds wanneer moet je bij Apple voor een update betalen ?

Dat Apple bewust een apparaat langzamer maakt is ook al jaren een fabeltje.

https://www.iphoned.nl/nieuws/oudere-iphone-langzamer/

wel is het zo dat als de accu slechter wordt dat dan de iPhone geremd wordt, maar dat is door het vervangen van de accu te ondervangen.

https://www.ad.nl/binnenl...trager-te-maken~a3f5cfa0/

Dat je vervolgens Apple en Google op een lijn zet qua gebruik van persoonlijke gegevens is ook nogal discutabel.
Lees het nog een keer opnieuw, ik heb het niet over OS-upgrades (zie edit). :)
Wil je bijvoorbeeld bij Apple meer opslag, dan weet je dat er een groter bedrag t.o.v. Android tablets zit.
Misschien is dat ook de reden dat dit niet is meegenomen in tablets rond de 200 euro, want op refubished na, zie ik deze niet nieuw rond dit bedrag verkocht worden.

Het is geen fabeltje, want je linkt er zelf al na. Leuk dat je de accu kan laten vervangen, maar dat betekend dat je over één of twee jaar wel weer opnieuw een langzamere telefoon heb. Ik heb liever gewoon dat het apparaat op volledige capaciteit werkt en open daarover is. Vooral op dat laatste gebied zouden bedrijven (dus ook Apple) moeten leren en zich in gaan verbeteren.

Achteraf heb ik spijt dat ik reageer op iemand die Apple aandraagt. Alles wat je zegt wordt recht gepraat en gedaan alsof het allemaal normaal is of volledig klopt. Ook zeg ik niet dat Apple en Google op een lijn zitten, maar wel dat je niet geheel weet wat er precies met je persoonsgegevens gebeurt. Apple deed ook tot voor kort gewoon afluisteren met Siri, iets dat Google ook gewoon heeft gedaan. In beide gevallen is dat gewoon fout/schandalig en tegen de privacy van mensen in. Maar waarschijnlijk vind jij het van Apple minder erg omdat ze het goed bedoelen. ;)

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 10 augustus 2019 12:37]

De mensen willen dat apparaten hun begrijpen, terwijl spraakverwerking nog steeds in de kinderschoenen staat. Hoe kan een computer nu weten dat hij een foute 'vertaling' maakt als het hem niet verteld wordt? En hoe kan hij zich verbeteren als de juiste vertaling hem niet aangereikt wordt?

En wie kunnen hem vertellen dat het fout is en wat de juiste vertaling is? Juist: mensen.

Dat mensen daarom de vraag beluisteren, dat lijkt me niet meer dan logisch. En aangezien hij iedere gebrabbeld keyword moet reageren (ongeacht of Hey Siri door een Rus of door een (al dan niet verkouden) Chinees wordt uitgesproken), betekent dat ook de de achtervang moet kunnen beslissen of er al dan niet terecht door het 'slimme' apparaat een actie wordt uitgevoerd en dus is de verbinding always on. Wat weer inhoudt dat regelmatig ongewenste bijvangst wordt doorgestuurd.

Als je op je privacy gesteld bent, dan haal je zo'n apparaat de eerste 10 jaar niet in huis. Want die spraak-AI zal nog wel wat jaartjes nodig hebben voordat hij, zonder menselijke feedback, als een zinnig gesprekspartner kan fungeren. En met gebruik van die opt-out die nu geleverd gaat worden, ontbreekt de noodzakelijke feedback door mensen en dus duurt het langer tot de AI zich ontwikkeld heeft.

Dat mensen zich niet beperkingen van apparatuur realiseren, daar heb ik maar tot op zekere hoogte begrip voor. Sommige hebben nu eenmaal geen feeling voor IT. Dat Apple/Google/Microsoft en Amazon dit beter had moeten communiceren naar de leek, dat ben ik met je eens, maar dit is Tweakers, wij zijn geen leken.
Dit had ik al verwacht - alles recht praten wat fout zit. :)
Goed dat je ook de fout legt bij de andere omdat die 'geen feeling' hebben met IT.

Ik denk dat er mensen er wel openstaan om die spraak te verbeteren als je vraagt of dit gebruikt mag worden. Dit was géén opt-in/out, het werd gewoon gedaan. Misschien dat het in de voorwaarden stond, maar waarom het risico lopen en gewoon open communiceren met je gebruikers? Ik vind het geen probleem Google of Apple te helpen met hun spraak, maar waarom geen popup af-en-toe met het audio stukje dat wordt gestuurd ter analyse? Tevens kan je de gebruiker de mogelijkheid geven dit stukje op ieder moment zelf te verwijderen.

Ook leuk dat je even aan het feit voorbij gaat dat Siri (en ook Google Now & Cortana) je best worden opgedrongen en ik dit misschien ook al een tijdje zelf gebruik. Vanaf het begin heb ik wel uitgezet dat er mag je geanalyseerd, maar zoals al eerder aangeven wordt er toch iets opgeslagen op de Google servers (zie nieuws hierover).

Voortdurend moet je de strijd aangaan voor je eigen privacy, niet alleen voor apparaten maar ook bij de overheid bv. Dat veranderd niet over 10 jaar - maar bij Apple is dat wellicht anders? :+

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 10 augustus 2019 15:42]

Zoals eerder gesteld, ze hadden het duidelijker kunnen vermelden. Maar eveneens zoals hierboven gesteld, je had het gewoon op je klompen aan kunnen voelen dat menselijke feedback onderdeel is van de ontwikkeling van een spraak AI.

Maar dat deze techniek opgedrongen wordt is de grootste l...koek. Je kan ook besluiten om geen slimme luidspreker in huis te nemen. Siri is ook in het Apple-environment volledig optioneel evenals de concurrenten bij Google, Windows en Amazon.

Als je dat rechtpraten noemt, ach daar kan ik best mee leven. Dat heb ik liever dan struisvogelgedrag. Ik kijk eerst naar de voor- en nadelen van techniek voor ik het gebruik.
Waar zeg ik dat menselijke feedback geen ontwikkeling zou uitmaken van deze techniek?
Waar zeg ik dat Siri/Google Now/Cortana niet optioneel zijn?
Waar benoem ik geen voordeel en nadeel?

De techniek wordt je wel degelijk opgedrongen, bij het eerst installeren van welk apparaat dan ook van die grote drie, krijg je gewoon die assistent als vraag of je deze wilt instellen. Open je daarna een zoekveld op deze apparaten dan komt nog een keer die vraag terug, druk je een bepaalde toetscombinatie in, dan wordt deze ook voor je geactiveerd. Bij mijn S9 bijvoorbeeld zit een aparte knop met Bixby, ook zo'n assistent en eenvoudig uitschakelen is dat helaas nog niet zonder externe apps.

Je lees nog niet eens wat ik zeg. Het dikgedrukt maken van woorden maken je argument niet sterker.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 11 augustus 2019 13:34]

Het is geen fabeltje, want je linkt er zelf al na
Natuurlij doet Apple het bewust!
Het fabeltje is dat Apple het deed om de verkoop van nieuwe toestellen te bevorderen, maw built-in obsolescence.
Wat natuurlijk niet zo vreemd is want de gebruiker was niet op de hoogte waarom z'n toestel langzamer werd.
Dat laatste is al enige tijd geleden opgelost
Leuk dat je de accu kan laten vervangen, maar dat betekend dat je over één of twee jaar wel weer opnieuw een langzamere telefoon heb
één of twee jaar? Dat lijkt me een garantie geval!
Ik heb liever gewoon dat het apparaat op volledige capaciteit werkt en open daarover is.
Plus: als de accu het echt niet meer trekt een wat trager bruikbaar i.p.v. uitvallend toestel
Endat is precies wat Apple nu doet!
Alles wat je zegt wordt recht gepraat en gedaan alsof het allemaal normaal is of volledig klopt
Helaas doe je er zelf ook aan mee
Ook leuk dat je even aan het feit voorbij gaat dat Siri (en ook Google Now & Cortana) je best worden opgedrongen
Geen idee hoe het bij Google en Amazon gaat maar Siri is opt-in tijdens het installeren van een major iOS update of na het terugzetten van factory defaults
Apple deed ook tot voor kort gewoon afluisteren met Siri, iets dat Google ook gewoon heeft gedaan. In beide gevallen is dat gewoon fout/schandalig en tegen de privacy van mensen in[
Er zit een groot verschil russen afluisteren en luisteren naar geanomiseerde geluidsfragmenten opgenomen na de trigger woorden.
De privacy is dus gewaarborgd maar ik kan me goed voorstellen dat sommigen zich er niet prettig bij voelen.
Voor zowel Amazon,Apple als Google geldt dan ook: maak het opt-in

[Reactie gewijzigd door Carbon op 10 augustus 2019 16:23]

“Gewoon op volledige capaciteit werken” is niet altijd een optie. Bij die iPhone 6S batterijen in kwestie kan de accu niet voldoende stroom meer leveren om de telefoon op vol vermogen te laten functioneren. Als je dat dan toch probeert, crasht ie gewoon en start opnieuw op. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dat ook *ontzettend* vervelend is. Veel vervelender dan een throttle op je prestaties. Kortom, de keuze is nu eenmaal niet tussen “gewoon normaal werken” en “throttled”. Dat ze dat probleem op de verkeerde manier hebben aangepakt is overigens iedereen het over eens.

Maar jouw vervolg conclusie “dat doen ze expres om je een nieuwe te laten kopen” is echt helemaal nergens op gestoeld.
Mijn advies: spaar inderdaad door voor een iPad

Het gaat niet alleen om het apparaat (waarvan de kwaliteit al veel beter is) maar ook om het eco systeem en security.

- Je krijgt nog heel lang updates van Apple
- Je krijgt de voordelen van de apple store (applicatie aanbod en ondersteuning)
- Je krijgt betere security (Apple is strenger naar apps toe)

De vraag is wat jij dit waard vind. Als je tablet eigenlijk niet meer wordt gebruikt dan een veredeld fotoframe, dan snap ik dat je misschien niet zoveel geld wilt uitgeven.
Welk eco systeem als je windows of linux gebruikt en al veel android hardware hebt? Niets?! ( -__-)

[Reactie gewijzigd door stewie op 11 augustus 2019 09:49]

Dat klopt, maar als je al een Apple device hebt dan maakt het natuurlijk wel uit.

Beetje open deur he?

Maar ik denk dat een iPad van 359 een veel betere keuze is, zeker kwalitatief. Het zou goed van Tweakers geweest zijn wat het zou betekenen als je die 200 euro oprekt en wat je dan kunt krijgen.

[Reactie gewijzigd door Q op 11 augustus 2019 13:37]

Dat is dus geen geweldig eco systeem, dat is gewoon een onvrijwillige hardware gevangenis.. (Ja wil je dat het goed werkt? Jammer dan moet je maar een Mac en alle Apple's eigen producten kopen)
Erg asociaal bedrijf in dat opzicht..

En ook kun je geen andere app-store gebruiken zoals bij android..

[Reactie gewijzigd door stewie op 11 augustus 2019 15:20]

Haha, wat een ongegronde emotie en vooroordelen. Wat jij een hardware gevangenis noemt, ervaar ik zelf als een vrij ecosysteem waarbij alle apple devices mooi synchroniseren en ik dus meerwaarde ervaar.

Daar betaal ik voor, maar een gevangenis is het zeker niet, in tegendeel.

Dat je dan apple asociaal noemt, ik snap niet helemaal wat er in je hoofd omgaat als je zoiets schrijft. Bedrijven willen geld verdienen door mensen features te bieden waar ze voor willen betalen. Wat is daar asociaal aan?
Tja ik kan je niet meer dan gelijk geven. Wij hebben hier zowel iPads als Samsung Tablets in huis, maar ik ben over de iPad toch wel mee te spreken. Als is het alleen maar om het schalen en een veel prettiger 4:3 verhouding. Deze verhouding zorgt er ook voor dat de iPad veel prettiger vasthoudt. Als wij hier wat gaan vervangen dan komt er zeker een iPad voor terug.
Hoewel ik het met je eens ben dat 80 euro door sparen wellicht de betere keuze is, vindt ik de argumenten wat minder. Android voor tablets is het helaas gewoonweg nooit zo geworden. De apps zijn minder (gewoon opgeblazen telefoon-apps) omdat ontwikkelaars er niet de tijd voor nemen en de fabrikanten lijken het ook weinig te schelen.

Om restwaarde nou als punt te noemen op een tablet van 200-280 euro vindt ik nogal ver gezocht. Ook is voorkeur van OS persoonlijk, ik zou bijvoorbeeld wel Android willen kiezen boven iOS. En zeggen dat je data niet veilig bij Google staat is ook een onderbuikgevoel. Geloof me, ze beschermen je data met hun leven want dat is een gigantische goudmijn.
Juist met dit soort specs en prijs zie ik weinig meerwaarde in een tablet naast je telefoon. Dan neig je toch eerder naar een telefoon met een groot scherm (Samsung A70 )? Dan heb je maar 1 apparaat wat het op alle fronten beter doet. Alleen dus niet het 10" grote scherm. Of meer geld uitgeven voor een model wat wel performance en functionaliteit geeft.
In het verleden wel eens wat eenvoudige tablets gebruikt. Maar na een paar jaar is de boel niet meer vooruit te branden. Ook niet met een custom ROM. Leek wel of het geheugen traag werd.

Okee, wellicht voor kinderen, maar dan heb je misschien nog wel een afdankertje voor handen die volstaat.

[Reactie gewijzigd door _ferry_ op 10 augustus 2019 11:51]

Okee, wellicht voor kinderen, maar dan heb je misschien nog wel een afdankertje voor handen die volstaat.
...Die geen updates meer krijgt en omdat het overal en nergens naar toe gesleept wordt een interessante attack vector kan zijn als je de WiFi antenne er niet eigenhandig uit sloopt.

Geef de kinders gewoon een 3DS of Switch. Dan kunnen ze èn de nieuwste games spelen. Èn Nintendo zorgt er heel erg voor dat de content op deze apparatuur kindvriendelijk is. Zodat je nu niet zelf continu achter hun schouder moet meekijken.

Maak van die afdank-tablet een digitale fotolijst met alles wat draadloos is erop uitgeschakeld.
Kinderen maken veel meer gebruik van tablet dan je denkt. En superveel games zijn gratis op de tablet. En ze bezetten je tv niet. Etc.
Mijn moeder speelt er bepaalde zoek spellen op, dat vind ze beter te doen dan op het scherm van haar telefoon.
Om de krant te lezen en spelletjes zoals Sudoku te doen vind ik de tablet veel prettiger. Op mijn telefoon (ook al heeft die al een redelijk groot scherm) is alles toch een stuk priegeliger.
"Dan neig je toch eerder naar een telefoon met groot scherm"

Niet als je geen telefoon met groot scherm wilt. Ik heb dagelijks op zak graag iets compacts met een wat kleiner scherm en tijdens reizen in het vliegtuig/bus heb ik toch graag een wat groter formaatje, zekers als je met meerdere mensen iets tegelijk wilt kijken.
Eens, ik heb de 10.1 2016 en ook al vind ik het een fijn apparaat, ik gebruik het zelden. Zelfs als zou ik erg graag een nieuwe tablet willen, ik word nou niet bepaald aangetrokken door deze modellen. Alsof je bijna hetzelfde koopt met een iets ander uiterlijk. Mijn Android versie zit op 8.0, dat is dan het echte nadeel van deze apparaten: de software wordt na enkele jaren al niet meer geupdate.

Voor mijn zijn er maar 2 belangrijke apparaten: pc voor het snellere/overzichtelijke werk/gaming en mijn telefoon omdat deze altijd bij mij is. Je kunt hem gewoon in je zak doen itt tot een 10.1 tablet. Ik zou ook wellicht de keuze maken voor een A70 formaat om een groter scherm te hebben.
Het blijft jammer dat tablets wegwerp producten zijn.
Neem de Samsung Galaxy Tab A 10.1. Volgens de website zijn updates gegarandeerd tot april 2021. Dat betekent dat je het apparaat binnen 2 jaar weg kunt gooien als ze deze updatetijd niet verlengen.
Naar mijn mening zou een tablet 4 à 5 jaar mee moeten kunnen gaan en zouden er dus 5 jaar lang updates vanaf de release date moeten komen.
Je kan hem makkelijk 5+ jaar gebruiken, dat jij vind van niet maakt het voor jou een wegwerpproduct, voor mij niet.

Daarnaast hebben ze veel (vooral telefoons) devices die ze best wel langer ondersteunen dan ze beloven (slecht he!).
Het komt inderdaad soms voor dat een toestel langer ondersteund wordt dan vooraf gegarandeerd. Maar aangezien ze het niet garanderen weet je het nooit zeker.

Daarnaast kan je in principe zo'n toestel makkelijk 5 jaar gebruiken. Echter is het gebruik van een toestel zonder updates heel onveilig. Je kunt het vergelijken met het rondrijden in een auto die niet APK gekeurd is.
Nou het valt best wel mee dat het apparaat meteen super onveilig is wanneer er geen updates meer voor uitkomen.

Het grootste gevaar komt van de gebruiker. Als je niet op elke link in mails van onbekenden klikt en geen schimmige websites bezoekt valt het allemaal best wel mee.
Echter is het gebruik van een toestel zonder updates heel onveilig. Je kunt het vergelijken met het rondrijden in een auto die niet APK gekeurd is.
Je kunt van alles vergelijken, dat wil nog niet zeggen dat het een goede vergelijking is. Met een verwaarloosde auto kun je heel wat meer ellende veroorzaken dan met een niet meer geüpdatete tablet.
@Trokken

Ik vind dat ook bizar. Daarom ben ik uiteindelijk voor een Chrome OS apparaat gegaan. Die worden wel langer ondersteund en ze kunnen ook Android apps draaien. Het is jammer dat er zo weinig zijn. Ik heb een HP Chromebook X2 met M3 processor op black friday uit Engeland gehaald, want die met i5 processor vind ik echt overkill met zo'n licht besturingssysteem en ik kom toch regelmatig in Engeland. Het is een detachable, dus in feite een laptop maar je kunt het toetsenbord er helemaal afhalen. Ik ben blij met mijn aankoop.

[Reactie gewijzigd door Lorelei_7 op 11 augustus 2019 16:01]

Zo'n detachable Chromebook klinkt als een goed alternatief inderdaad.
Als ik uit deze 3 zou moeten kiezen zou ik voor de goedkoopste iPad gaan... :o

Relatief gezien natuurlijk een onzinnige stelling, want meer dan 50% duurder bij de initiële aanschaf. Omdat een iPad echter zelfs na een paar jaar nog een zekere restwaarde heeft kan dat in de overweging nog worden meegenomen.

Natuurlijk ook een vreemde eend in vergelijking met deze 3 omdat er een ander OS op zit, maar overall denk ik dat als je een tablet zoekt voor simpele taken in huis als ‘een beetje surfen en een beetje filmpjes kijken’ de iPad er relatief het beste uitkomt en het langste bruikbaar blijft.

(Voor de goede orde: ik sta in de familie niet bepaald bekend als een Apple liefhebber....)
iPad is het eerst wat ik juist niet koop.. wij gebruiken de tablet van ons nl. ook veel voor de kids op vakantie bijv.
Geheugen is met wat games erbij (en behoorlijk wat films voor 3 kinderen, 3 verschillende wensen) zo vol op een iPad, en vol is dan echt vol.

Op onze Samsungtablet proppen we een SD kaartje erin van minstens 64 GB en hoppla, je hebt veel meer bewegingsvrijheid.

[Reactie gewijzigd door Daejji op 10 augustus 2019 09:19]

Juist voor die dingen die je noemt (browsen en video kijken) is iOS helemaal niet boeiender dan de rest, en dan betaal je 325 euro en dan krijg je alsnog een gelamineerd scherm waar reflecties niet om aan te zien zijn.

Ik hou niet van Apple producten maar de iPad heb ik serieus overwogen een jaar terug, maar en toch voor een 180 euro kostende android tablet gegaan met een net zo waardeloos scherm, maar browsen/video kijken en de chromecast aansturen gaat daar alsnog perfect op.
Casten vanaf een iPad werkt prima (Netflix, NPO...). Nee puur voor browsen en video is de iPad wat overkill maar als je wat apps wil draaien is het een fantastisch ding.

Pencil erbij, el cheap Bluetooth toetsenbordje en een bedraadde of Bluetooth muis erbij en je kan bijna je laptop de deur uit doen.

Straks met iPadOS is het helemaal feest.

[Reactie gewijzigd door DigitalExcorcist op 10 augustus 2019 22:05]

Of houd het op rond de 200 euro en ga voor een tweedehands iPad. Refurbished modellen van bijv. de Air2 (incl. garantie) zijn dan ook gewoon mogelijk.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Grand prix

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True