Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Philips 49" PUS7909 Review

Uhdtv met Android stelt teleur

Conclusie

Op papier is de PUS7909 een hele interessante televisie, maar in de praktijk vinden we dit model erg tegenvallen. De kleurweergave is best goed en met een kalibratie zelfs zeer goed te krijgen, maar het contrast is aan de lage kant en bovendien is de uniformiteit van de backlight matig. Kijk je onder een hoek dan wordt het beeld ook nog eens flink donkerder. Door de hoge uhd-resolutie kan deze tv zeer scherpe beelden weergeven, maar doordat er geen ondersteuning is voor hevc is kan je Netflix, op dit moment veruit de belangrijkste bron van uhd-materiaal, niet in 4k bekijken.

Als je een externe bron aansluit en de tv uhd-beelden met 60fps voedt, begint de interface van de tv te haperen en als je het geluid hierbij te lang op mute laat staan krijg je het niet meer aan. Het uhd-testkanaal op de Astra-satelliet laat de tv zelfs helemaal vastlopen en de enige manier om de boel weer aan de praat te krijgen is dan het verwijderen van de CI+-module. Ook laat de tv soms zeer lelijke deinterlacingfouten zien die anno 2015 toch echt niet meer voor zouden mogen voorkomen.

Dat de tv op Android draait is in theorie best leuk vanwege het grote aanbod aan apps, maar veel van deze apps werken door het ontbreken van een touchscreen net even wat minder lekker dan je gewend bent van je telefoon of tablet. De gebruikte soc is wat aan de trage kant waardoor veel spelletjes niet soepel lopen. De interface ziet er op zich best aardig uit, maar vaak moet je even op de tv wachten en dat gaat al heel snel vervelen.

Mensen met een gameconsole kunnen maar beter een andere tv kiezen want door de enorme inputlag worden actiegames er bepaald niet leuker op. De gemiddelde tv doet het op dit vlak twee keer zo goed en de beste zelfs vier keer. Ook voor een goed geluid moet je niet bij deze tv zijn want doordat de luidsprekers aan de achterkant zitten en links en rechts verschillen klinkt het geluid maar matig. Ook moet je de tv niet te hard zetten want dan gaat het al snel nog slechter klinken.

Valt er dan ook nog iets positiefs te melden over deze tv? Jazeker want het uiterlijk ziet er strak uit en voor de afwerking zijn mooie materialen gebruikt. Ook de afstandsbediening is een pluspunt met een duidelijke lay-out een goed knopgevoel en ingebouwde bewegingsdetectie. Als bonus zit er aan de achterkant een handig qwerty-toetsenbordje waarmee dit misschien wel de beste afstandsbediening is van dit moment. Sommige mensen zullen Ambilight ook een positief punt vinden maar dan hebben we alle positieve punten ook echt gehad. Deze televisie vinden wij, ondanks de rijke uitrusting, zijn geld dan ook niet waard.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (122)

Wijzig sortering
Dit zijn geen Philips producten. De 'Philips' TVs worden tegenwoordig ontworpen en gemaakt door TP Vision/TPV Technology./

Wie had dat gedacht. Een gloednieuw gebroken product dat zoals gebruikelijk voldoet aan alle eisen. Dat moet tevens TPV Technology's slogan worden zodra ze niet meer onder de Philips naam mogen verkopen. :)

Je vraagt je soms af; hebben sommige fabrikanten totaal geen lucht van de concepten 'reputatie' en 'integriteit'? Ik zou mij in ieder geval kapot schamen als ik dergelijke producten aan klanten probeerde aan te smeren. Of je maakt een goed product; of je maakt het product helemaal niet indien de (TV) markt dusdanig geslonken is, en je nergens anders op kan besparen behalve de fundamenten van je product. Bespaart in ieder geval een hoop ruimte aan stortplaats in Afrika van gehandicapt geboren producten.

Ik zou zeggen; mijd TVs met 't Philips merknaam als de pest. En als je per sé ambilight moet hebben: DIY Ambilight howto?

Edit: kleine toevoeging.

Edit 2: als tip van Miicker link verandert naar DIY guide van GoT.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 28 april 2015 08:57]

Ik vind het ook erg jammer. Waar er nog veel mensen naar de oudere producten van Philips zoeken (FB speakers series, MFB, LAB series etc.) krijgen de nieuwere producten het stempel dat je ze moet mijden als de pest (en terecht).

Misschien is het nutteloze nationalisme maar ik vind het toch jammer als ik een Nederlands bedrijf kwalitatief gezien zo de spreekwoordelijke afgrond in zie gaan. Mijn laatste Philips TV was dan ook een 32PFL7332 uit de tijd dat ze nog best wel redelijke tv's maakten, daarvoor een Matchline gehad (CRT) en nog een hele mooie lightframe monitor. Nu is mijn nieuwe TV een Panasonic geworden omdat Philips gewoon niet meer kan meekomen.

Ze doen het op medisch gebied dan misschien wel goed maar het is toch jammer om te zien dat je bij consumentenelektronica naar andere merken moet uitwijken. Een keer een slecht model uitbrengen dat gebeurd elke fabrikant maar als je constant (op meerdere recensiewebsites) beneden de maat scoort dan is er toch wel iets aan de hand.
Philips heeft al jaren de slechtste CEO's van de wereld. Ze hebben korte termijn visie en in plaats van investeren om goede producten te krijgen verkopen ze hun goede naam aan een slecht product welke ook steeds minder wordt.

Voor 10 euro meer had Philips hier een TV neer kunnen zetten welke in alle opzichte erg goed is. Maar nee, elk dubbeltje telt.

In plaats van vertrouwen uitstralen door bv eens naar 5 jaar garantie te gaan doen ze niks en verkopen ze hun naam.

Ook het afsplitsen van hun licht divisie is een stukje korte termijn visie waar Philips hun ziel in de verkoop zet.

Maar ja, ik ben een gewone boeren lul, maar het mogen duidelijk zijn is dat Philips al jaren bezig is met afbraak "politiek" in plaats van opbouw politiek.

Erg jammer, maar de kans dat de CEO van Philips dit leest en er iets nuttigs mee doet is erg klein.
De reden dat Philips de tv-afdeling heeft afgestoten is omdat het steeds moeilijker wordt om het winstgevend te houden. Er is een reden waarom er praktisch alleen nog maar Aziatische mainstream-merken zijn. Philips heeft ervoor gekozen om de consumentendivisie sterk af te slanken en daar hebben ze zo hun onderbouwingen voor. Je bent een dwaas als je jezelf wijs maakt dat ze daar lichtvoetig over besloten hebben.

Tijden veranderen en westerse bedrijven veranderen mee. Vele productiebedrijven in allerlei sectoren transformeren naar ontwerpbedrijven. Productie is tegenwoordig grotendeels vergeven aan markten buiten Europa. Dat geldt voor technologie, kleding, voedsel en ook voor het vergaren van alle benodigde materialen zoals in mijnen. Europa en vooral Nederland moet het hebben van het ontwikkelen en toepassen van kennis en expertise. De enige manier om het hoofd boven water te houden is door vol in te zetten op de kennissamenleving. Bedrijven als Philips begrijpen dat en blijven juist daardoor in leven.
Bedrijven als Philips begrijpen dat en blijven juist daardoor in leven.
Ze snappen het niet en zijn daarom stervende. Philips was technologisch leidend op het gebied van beeldbuizen en TV-tuners. Toen het LCD-tijdperk aanbrak, hebben ze in plaats van zelf kennis over LCD te vergaren een joint-venture gesloten met LG, waarbij alle kennis in Korea geconcentreerd werd, om een paar jaar later de aandelen definitief te verkopen, waarmee LG defintief eigenaar werd van het intellectueel eigendom, maar mogelijk nog belangrijker van het opgebouwde menselijk kapitaal. Analoge tuners werden overbodig en digitale tuners haalde Philips ook zijn neus voor op.

In plaats daarvan lag de toekomst van Philips in stoppen van andermans panelen in stukjes plastic. De enige innovatie die eruit is gekomen is Ambilight. Daar is ondertussen het nieuwe af.

Het wrange is dat LG, die zijn verticale ingetratie in stand heeft gehouden en wel de fundamentele kennis in huis heeft gehouden, intussen pronkt met dure OLED-televisies, waarbij de hele industrie het nakijken heeft.

De voorbeelden zijn eindeloos:
- Philips kon geen winst maken met telefoons. Apple daarentegen investeerde flink in een eigen processor en eigen besturingssysteem, waarmee ze zelfs Nokia op de knieën wisten te brengen
- Philips-satellietontvangers waren de grootste troep die je kon kopen en de enige manier voor Philips om ze te slijten was OEM-overeenkomsten met Canal Digitaal. Tegenwoordig verkopen satellietwinkels tegen hoge bedragen Linuxgebaseerde satellietontvangers van voornamelijk Koreaanse merken als Vu+, Xtrend en Mutant
-Philips bleef DVD-spelers maken totdat er geen droog brood mee te verdienen viel. Innovatieve bedrijven uit het Verre Oosten innoveerden wel en kwamen met multifunctionele mediaspelers die van alles en nog wat konden afspelen

Philips is geen ontwerpbedrijf. Het is een bedrijf dat de goede naam van het merk uit het verleden ter beschikking stelt aan bedrijven die produkten maken die niet goed genoeg zijn om zelfstandig een reputatie op te bouwen. We kunnen met pijn in het oranjegevoel en de goede herinneringen uit het verleden helaas alleen maar vaststellen dat Philips-produkten troep zijn geworden. Er zal nog lange tijd een groep kopers zijn die aangetrokken wordt door het merk, maar een steeds groter deel daarvan zal langzaam maar zeker de waarheid inzien.
Philips is geen ontwerpbedrijf Ghahaha +2 My ass!

Philips moet het van exclusiviteiten hebben, maar als je alleen maar gaat kijken naar de producten die ze verkopen, met het uitbesteden van de afdeling daarvan, ja dan kom je van een koude kermis thuis!

Om even op te noemen:

- Ambilight op een TV en Monitor(als enigste!)
- De Compact Disc
- Living Colors lampen
- Hue verlichting
- Medische tak (ook heel erg groot)
- Huishoudelijke apparaten
- Verzorgings apparaten
- Communicatie/Telefoons (ja de bedrade)

Om zo maar even op te noemen. Der is nog meer en het meeste zit hem in de innoverende takken. Als iemand het goed doet is het Philips, alleen met aandeel alleen al in hardware/producten en op de beurs!

Ja CEO's waren niet de beste, sterker nog, die hadden criminele trekjes!
Oplichting en waspraktijken, wat nu volop media aandacht krijgt.
Ik snap dat Phlips-werknemers elkaar graag moed in praten, maar het is tijd om de realiteit onder ogen te zien. Het gaat goed op de beurs? Hier de koersontwikkeling over de afgelopen 5 jaar. Ik heb die van de AEX en die van Samsung er ook bijgezet:

http://tinyurl.com/m7rdnzw

Ik denk dat als we werknemers, omzet erbij nemen dat we nog veel dramatischer grafieken zouden zien. Het enige dat op peil blijft is winst, want het verkopen van divisies levert dikke winsten op. Eigenlijk is het een soort gecontroleerd faillissement: De Philips-presidenten verkopen de boedel en keren de opbrengsten uit.

Je lijstje haalt de nodige zaken door elkaar. De compactdisc was een baanbrekende uitvindingen uit een ver verleden toen er volop aan fundamenteel onderzoek gedaan werd. Dat is niet meer. Ambilight is al heel iets anders en dat was een combinatie van de expertise van de verlichtingsdivisie met die van de TV-divisie. Gezien beiden straks afstoten zijn is dat ook niet meer. En Hue... leds dimmen is geen vinding, maar iets triviaals, dat doet straks, of eigenlijk nu al, ieder anoniem Chinees bedrijfje.

Na Timmer heb ik eigenlijk geen enkele Philips-president nog een visie horen uiten over wat de elektronica van de toekomst wordt.

[Reactie gewijzigd door dmantione op 30 april 2015 23:18]

Tja het leest als geschiedenisles. Zelfs de recente Hue verlichting - aardig, maar zo achterhaald door Chinese klonen die hetzelfde veel goedkoper doen.
Als bedrijven als Samsung en LG, met structuren en filosofieen die wel wat op die van het oude Philips lijken, prima succesvol kunnen zijn met grotendeels in eigen huis ontwikkelde en gebouwde producten, dan had Philips dat ook gekund. Het probleem zit dus wel degelijk in het bedrijf en niet in de markt.

Wat bovendien ook problematisch is, is het loskoppelen van ontwerp en productie. In de praktijk zal het onhaalbaar blijken en is na een aantal jaar het ontwerp ook gewoon weg. Tegen die tijd is China duur, zodat we hier alles weer vanaf nul kunnen opbouwen. Bedrijven als Philips, hebben daar in de hogere bestuurslagen geen flauw idee van, hoewel het in de lagere regionen vaak wel gewoon begrepen wordt.

Een ander probleem is het als bedrijf wedden op te weinig paarden. Als je ziet dat NXP het heel goed doet, en andere afgestoten delen juist failliet zijn gegaan of opgeheven omdat ze een dip niet overleefden terwijl ze verder prima levensvatbaar zouden zijn geweest, dan zou je dat als hint kunnen opvatten dat zulke bedrijfsonderdelen elkaar nodig hebben. Economisch, maar ook qua synergie.

Juist op dat punt is het flink aan het misgaan. Philips heeft nu medical als zwaar blok aan het been dus dat moet dringend weg zodra vooral de Amerikaanse tak (daar gaat het traditioneel vaker mis bij Philips - je kunt er de klok op gelijkzetten) voldoende opgekalefaterd is om te verkopen, licht gaat al vertrekken en zou in theorie ook zonder de onder hun r**t vandaan verkochte LED-technologie nog wel zelf kunnen overleven. Het oude Philips heeft straks alleen nog kleinhuishoudelijk, maar dat gaat met een hippe naam in de verkoop als mooi succesvol bedrijf (vergelijk de audiotak w00x innovations). Ik noem het voor het gemak maar even Senseo Lifestyle Innovations B.V.

Dan zijn er nog twee Philipsen over. Licht krijgt het merkrecht mee inplaats van dat ze het huren (als ze slim zijn). Philips zelf kan ingekrompen worden tot een administratief kantoor dat centraal licenties en codenummers uitgeeft met hopelijk het concernarchief er nog naast (als ze dat opheffen dan wil ik meewerken aan het behoud ervan).

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 3 mei 2015 23:54]

Dan moet je niet je merk blijven gebruiken.

Ik snap dat tijden veranderen, maar sommige dingen moet je jezelf sterk voor maken ( bv de licht divisie ).

Core buisiness is niet alijd makkelijk geld verdienen.

Phlips had ook de S6 kunnen hebben ipv samsung. Het is maar welke keuzes je maakt. En met ASML in Eindhoven zou het toch geweldig zijn wanneer we ook bedrijven hebben welke hier chips maken (met de ASML machines) en concureren met TSMC, Samsung en Intel.
Je vergeet NXP.
Ik ben ook maar een gewone boerenlul (maar wel met een buitengewone interesse in Philips), en moet jouw evaluatie van CEO's helaas beamen aan de hand van de feiten. In de tijd van Wisse Dekker waren de symptomen er al, vooral in zijn nadagen, en na hem zal het grotendeels brandhout geweest zijn. Vooral Frans van Houten, die het tij misschien wel zou keren, blijkt het destructieve werk van zijn voorgangers in de praktijk juist in dubbel tempo voort te zetten.
Prijs doet ook iets met kwaliteit. De consument wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Philips was vroeger super kwaliteit, maar tegen een prijs die t.o.v. de concurrentie geen stand kon houden. De productie is, mede ook, daarom ook uitbesteed aan een TP-Vision, die het goedkoper doet. Philips heeft daardoor blijkbaar concessies moeten doen aan de kwaliteitsbeleving. Maar gemiddeld gezien kan het de meeste mensen uit mijn vrienden en familiekring geen moer uitmaken wat er op papier staat wat een TV allemaal kan, laat staan dat ze imperfecties in geluid of beeld echt opmerken. Die laatste zaken zijn typisch dingen die 'tech-mensen' opvallen en daardoor afhaken.
Ik had zelf verwacht dat Ambilight patenten wel zouden zijn verlopen en concurenten het ook zouden toevoegen, want het lijkt me best leuk. Want in de praktijk zijn de DIY oplossen toch zwaar beperkt: Ze werken enkel en alleen wanneer je je PC eraan hangt en die als bron voor je beeld gebruikt. Het werkt niet met je setop box, het werkt niet met je kabel signaal, niet met je chromecast stick, niet met je console, je home entertainment systeem, etc.

Oftewel het is leuk om te doen als je je PC toch al hebt verbonden met je TV en je die regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld films te kijken. Maar verder is het geen serieus alternatief.
Niet helemaal waar. Er is ook een project die de HDMI stream leest en daarmee de licht effecten maakt. Hierdoor ben je niet meer beperkt tot de PC.

http://zerocharactersleft...dmi-ambient-lighting.html
Mijn DIY Ambilight werkt ook op 'gewoon' TV beeld, rechtstreeks vanaf de tuner. Zoals wel meer TV's heeft mijn Panasonic een Scart-output waarop het beeld van de tuner (vanaf DVB-C) naar buiten wordt gestuurd. Prima dus om een videograbber aan te hangen a €8,- die het beeld over USB doorstuurt naar mijn RasPi(2). Daarop draait overigens ook OpenElec/Kodi, via CEC wordt de bron van het ambilight automatisch omgeschakeld tussen TV beeld van de grabber en Kodi na het indrukken van de bronkeuze op de afstandsbediening :)

Overigens is het ook mogelijk als je een decoder en/of receiver hebt met HDMI om een HDMI splitter te gebruiken. Daar achter kan dan weer een HDMI->Scart converter->videograbber of als je het volledig digitaal wilt houden een bordje met HDMI input (meestal op basis van een FPGA) die het ambilight berekent/aanstuurt.

Wat mij betreft geeft een DIY ook een mooier effect omdat doorgaans veel meer LEDs gebruikt worden dan Philips/TPV doet.

Filmpje van mijn setup met beeld via TV tuner (noot: kleuren zien er in het echt beter uit, hier was er ook nog weinig getuned :X)
https://youtu.be/EzHblz4r5Yc
En met demofilmpje via Kodi:
https://youtu.be/q2T2vfrRIZk

[Reactie gewijzigd door Thedr op 28 april 2015 10:05]

Dank voor deze tutorial! Philips tvs zijn al een tijdje niet meer goed. Heb er een (oude) en zoek een vervanger. Liefst met Ambilight. Dit is een makkelijke oplossing (kende alleen lastige DIY ambilights)!
Hier ook. Ga zelf voor een nieuw model Sony ivm de inputlag.
Game tegenwoordig veel meer op de console die aan mijn TV hangt.

Ambilight ga ik erg missen. En zo goed als een Philips TV het heeft gaat het DIY niet worden.

Heb nu de 42PFL9803. Full LED backlightverlichting ipv edge-lit.
Dat ga ik ook wel missen denk ik.

Edit: Zie net dat de $60 DIY best heel aardig werkt. Eens dieper naar kijken.
Jammer dat het alleen goed voor iets als een Kodi werkt, en niet voor de reguliere TV uitzendingen. Begrijpelijk, maar wel jammer.

[Reactie gewijzigd door freshy98 op 28 april 2015 08:29]

Afhankelijk van je provider, zou je ook Kodi met een TV server (Argus-TV, TVHeadend, Mediaportal) kunnen draaien. Dan werkt het voor alle content en in mijn ogen een groot voordeel is dat je dan een systeem hebt, om alles te bedienen, goed voor de WAF :)
Die WAF is er niet, dus dat scheelt :-)
En ik heb Ziggo, en ik zie niet snel een utibreiding komen op een Intel NUC helaas.

En om nou een PC te gaan gebruiken om een TV zender te kunnen zappen terwijl ik eindelijk van de decoder af ben, omdat ik nu CI+ kan gaan gebruiken, is ook weer zoiets...

Aan de andere kant, ik hoef dan geen Android zooi te gebruiken :D
Als ik het goed uit je verhaal opmaak gebruik je momenteel een NUC ?
Dan zou je een USB DVB-C adapter kunnen gebruiken?

Ik heb wat vrienden die een Anysee DVB-C adapter gebruiken incl. card-reader i.c.m. Ziggo, betekend inderdaad wel dat je NUC/Kodi moet draaien om TV te kijken.
Geinig. Zal er eens naar kijken.

Ik heb nooit een HTPC met tuners gehad, en de laatste keer dan ik er naar keek was nog met CI en PCI kaarten.
Ben de naam kwijt van het merk, was destijds heel bekend iig.

Iig leuk voor een regenachtige zondagmiddag :-)
Er zijn nog geen cijfers betreft de inputlag van de Sony android modellen.
+1Anoniem: 112755
@PostHEX28 april 2015 19:11
Inderdaad. Heb deze tv na 24 uur teruggebracht. Prachtig beeld, eerlijk waar, maar dat android is echt instabiel.
De afstandsbediening tevens perfect. Nooit eerder zo'n fijne remote gehad.
Tevens is hij niet echt 4K ready, waarmee ik bedoel dat de codec niet toekomstklaar was.
Ik miste het beeld wel na omruil, maar wat heb je aan een tv die regelmatig vastloopt?

Edit: spelvouten

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112755 op 29 april 2015 00:15]

Hier een topic met veel meer hulp over Ambilight:
DIY Ambilight howto?
Wij hebben de 55" versie van deze. Met de laatste update zijn er heel veel problemen verholpen. Nu geen centje pijn meer voor ons een prima tv
Heb ook de 55" versie. Heb een hoop bugs gemeld en gelukkig hebben ze deze er ook allemaal uitgehaald. O.a. ook het gedrag van de Heu verlichting bij donker beeld en de rood weergave van de Ambilight. Over het 4K gebeuren zeiden ze dat dit niet door middel van streamen kon en alleen met een 4K media speler. Bij het openen van 4K content via de NAS loopt de tv vast. Heb zelf het scherm gekalibreerd met de Spyder4ELITE van datacolor, waarbij er geen drastische veranderingen gedaan hoefden worden.
Heb zelf wel plezier van de TV, ben benieuwd of deze ook nog gereviewd gaat worden.
Ik zat me ook af te vragen of Tweakers alle beschikbare updates voor deze TV geïnstalleerd had.
Zelf heb ik een Philips TV uit 2011, waarbij de smart functies en opnemen/afspelen van programma's ergerlijk traag zijn. Na gebruik van de uitzending gemist app, reset het toestel zich meestal (warm restart).

Tja elektronica is meer dan alleen hardware ...
Dit is waardeloos, dan maar een LG TV die redelijk is voor de helft van de prijs.

Maar goed, laatst was er een review van een TV van €6000 die een nadeel had die in mijn ogen onacceptabel was voor die prijs, maar goed de prijs zegt niks over de kwaliteit.
+1Anoniem: 498327
@Mizgala2828 april 2015 09:29
LG is nou net de veroorzaker van het belangrijkste probleem: het matige paneel. IPS is niet geschikt voor televisies. Blijf dus weg bij LG/Philips. VA is momenteel veel beter. Niet meer de ghosting en lag van vroeger, wel enorme contrasten.
Als eigenaar van 2 schitterende LG televisies vraag ik mij af waarom jij IPS niet geschikt vind? IPS geeft een enorm grote kijkhoek zonder dat je verkleuringen in je beeld krijgt wat voor mijn gezin van 5 personen wel belangrijk is. Op de kleuren is ook niks aan te merken, geen lag, geen ghosting, contrast is meer dan voldoende...
omdat sony toch echt een stuk beter is. Sony/japanse fabrikaat/ontwerp over koreaanse lg samsung etc.
Zowel in Korea als in Japan zitten briljante ingenieurs, daar gaat het niet aan liggen. En Sony mijdt ik al sinds de BMG DRM die ze tien jaar geleden op hun audio-cd's hadden staan. Samsung onderdelen ga je trouwens overal in vinden.
Dan nog maken koreanen te flashy plastic cheapo dingen. Eerst waren de nokia's(nserie) stukken beter tegenover samsung door prijsknallers zijn ze groot geworden en zijn de concurrentie gaan kopiëren metalen frame, tablet design 1op1 jatten, element goedkoop nasty overnemen. Doen alsof ze de robotstofzuiger markt hebben ontdekt terwel irobot al 15+jaar roomba's verkoopt. Etc.etc. Regelrechte copycats met flashy menu's
Totaal mee eens.
Toestellen van LG staan 'out of the box' gewoon te helder ingesteld.
Ik heb zelf een LG en die heb ik ingesteld op backlight 20, wat voldoende is voor dag en avond. Ik merk niets op van ondermaatse contrastwaarden, anders dan dat dit optreed bij een te hoog verlichtingsniveau. Daarbij heb ik de ‘pseudo local dimming’ functie van de LG uitgeschakeld! Maar een Samsung met VA is niet zo veel beter, als die meer moet leunen op dynamisch uitschakelen/dimmen van de verlichting. Ik merk daarbij namelijk voortdurend op dat o.a. ondertiteling steeds van helderheid wisselt bij lichtere en donkere beelden, wat ook storend gevonden kan worden. De kleuren zijn bij IPS i.d.d. onder elke hoek goed, wat bij VA ook niet het geval is. Vooral huidtinten neigen onder een hoek richting bruin/uitgebeten vaal-roze te gaan.
Wat wel een punt van kritiek is, is dat LG-Philips nog steeds matige polarisatiefilters gebruiken, waardoor onder hoeken er meer lichtlekkage is dan bij fabrikanten van VA panelen. Ook is het een gemiste kans dat men nog geen productieproces met Uv-licht gebruikt voor de pre-alignment van de kristallen. Dat laatste zorgt er voor dat clouding al veel minder optreed en er een betere uniformiteit is. (hoewel ik exemplarisch geluk lijk te hebben met mijn LG, waar ik nauwelijks iets aan opmerk)
0Anoniem: 498327
@StGermain13 mei 2015 16:18
Ik vind de kijkhoeken van VA niet slechter dan IPS. Bij IPS wat purple glow onder hoeken, bij VA een lichte yellow-shift. Een niet veel beter dan ander. Het is beide een stuk beter dan TN.
Alleen contrast VA is 3-4x zo hoog als IPS. Met een TV merk je dit veel meer (lage omgevingshelderheid) dan bij werken op een computer omdat daar vaak meer verlichting aan is.
Vind het eindoordeel nog best hoog uitvallen, wat is er dan goed aan dat ding? Ja een afstandbediening maar als het beeld/geluid en al het andere slecht is wat heb ik daar dan aan?

Voor 850 euro koop ik ook wel een mooie afstandbediening, Vind het echt jammer dat de naam Philips niks meer voorstelt sinds de overname door TP vision.
Hoog? 3/10 is toch wel een hele vette onvoldoende.
T.net gaat maar tot 5, dus 3/5 is 6/10 is nog steeds een voldoende... wat ik inderdaad vreemd vind. Ja het ding is een TV, het geeft beeld weer. Echter doet hij verder veel fout en niks beter dan gemiddeld. Ergo: onvoldoende.
Nee. Tweakers beoordeeld op een schaal van 10. plan: Development-round-up - Iteratie #67
Dammit, net een week geleden... Misschien kunnen ze het erachter zetten? 3/10? Nu denk ik nog in 5.
Dacht het zelfde, had duidelijker geweest ja als ze 3/10 hadden neer gezet, zo dat we er aan gewend kunnen raken dat het nu tot 10 gaat.

Wat trouwens veel beter is dan dat stomme 5 max sterren, van 1 tot 10 is VEEL beter, bedankt Tweakers dat jullie het verandert hebben.
Ja, een schaal van 10 is beter maar laat dat wel blijken. Desnoods in de tooltip als het niet in de badge zelfs kan.
Alleen dan wel weer jammer dat de badge niet schuin staat zoals in het logo. Eigenlijk kunnen ze het logo beter rechtop zetten. Staat meteen een stuk beter.

Er staat trouwens 3,0 als cijfer dus dat is weer minder. Dan krijg je straks beoordelingen als 3,2 en 3,4. Een verruiming van 5 naar 10 punten is goed en lijkt me ruim voldoende. Nog in decimalen gaan werken is weer teveel van het goeie in mijn ogen.
Ja ben ik mee eens allemaal, daar heb je gelijk in.
volgens mij gaan ze tot 10. Toen het nog met sterren weergegeven werd waren het 5 sterren die per halve ster toegekend werden, nu ze met cijfers werken gaan ze tot de 10.

De mouse-over geeft ook "zeer slecht" als toelichting. Bij een schaal van 1-5 is een 3 geen "zeer slecht" lijkt mij
1/10 was beter op zijn plaats, als het beeld/geluid/3d en gaming niet werken wth heb je dan aan een tv...
Als je deze review gelezen hebt, zie ik geen enkele reden meer om voor Philips te gaan. De concurrentie doet het voor hetzelfde bedrag zo veel beter.
Ik denk dat ze nog verkocht worden aan onwetende mensen die nog geloven in "koopt Nederlandsche waar, zo helpen wij elkaar".
Dit toestel is gebouwd in Polen en minstens grotendeels, waarschijnlijk volledig ontworpen in Taiwan en/of China, misschien nog een klein beetje Singapore waar Philips voorheen ook zat. Als je voor een 8000-reeks of hoger gaat, krijg je nog wel min of meer Nederlandse (Belgische) waar. Ontworpen in Gent (voorheen Brugge) en dan toch ook weer gebouwd in Hongarije, maar toch nog net iets Nederlandser.

Zo zit er dus flink verschil tussen toestellen, het enige dat duidelijk is, is dat Philips op deze manier wel zijn naam te grabbel gooit aangezien het aan de gemiddelde consument niet is uit te leggen dat je een 7000-reeks koopt en je alles krijgt wat je bij een budgetmodel verwacht.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 3 mei 2015 23:57]

Mijn vader heeft ook een Philips, maar wat een onding is dat zeg. De software is zo verrot, dat je de meest uiteenlopende vage vastlopers kan hebben. Het smart gedeelte is ook een grote grap.

Wanneer zien de tv makers überhaupt het licht? Doe 200 euro van de prijs af en maak gewoon alleen een TV! ZONDER POESPAS! Het smart gedeelte halen we wel uit settopboxe/gameconsoles/sticks.
Ik heb ook een Philips tv (24PFL4208K) in mijn slaapkamer en ook problemen met de software. Langzaam opstarten, kinderslot dat zo nu en dan op het scherm verschijnt, vreemde fout meldingen. De iOS/Android app werkt ook niet als de tv op stand-by staat want dan wordt de tv niet herkend. Jammer want Philips staat/stond voor kwaliteit.
84 ms. Ongekend. Dit moet de nieuwe koning van de inputlag zijn.

Gamen is op mijn Sony EX500 al niet te doen met 60 ms input lag. Wat waren ze denkende toen deze TV in de ontwerpfase zat?
Ik blijf het grappig of eerder ironisch vinden. Mijn VT50 (inputlag 24-28 ms) is inmiddels reeds 3 jaar oud en scoort op de meeste vlakken, of tenmiste daar waar het van belang is, nog steeds beduidend hoger dat de meeste rommel die ik dezer dagen op de markt zie verschijnen. Vooruitgang noemen ze dat dan. En mensen laten zich maar verblinden door marketing termen zoals UHD, 4K en andere onzin. I'll pass... maak me binnen een paar jaar maar wakker als OLED hopelijk eindelijk op punt staat (en betaalbaar is voor degelijke kwaliteit).
Vreemd dat deze zo'n slechte review krijgt. Ik heb zelf sinds een maand of anderhalf de 42 inch variant.
Ben er eigenlijk best tevreden over. Beeld vind ik ronduit goed. Scherp, helder, contrastrijk. Kleuren zijn goed. Kostte wel wat tijd om het te krijgen zoals ik hebben wil maar het is wel de moeite waard om die tijd er in te steken.
Apps die vastlopen heb ik nog niet gezien. Geluid vind ik redelijk tot goed, zeker gezien het feit dat het een platte tv is (die ook steeds dunner worden en het dus steeds moeilijker wordt om er een fatsoenlijk geluid uit te krijgen).
Voor de rest vind ik het een prima toestel, zeker gezien de prijs die ik er voor betaald heb.
Bij mijn weten is er geen 42'' variant van deze TV?

Ik kan mij wel vinden in deze review. Alle powered by Android Philips TVs delen dezelfde kwalitatief uitermate teleurstellende op Google TV gebaseerde firmware. Ik heb zelf een 48PFS8109 en die valt enkel goed als een domme monitor te gebruiken. Als smart TV is het vrij waardeloos. Toen ik mijn TV kocht ging ik er van uit dat deze TV's een upgrade naar Android TV zouden krijgen maar bleek deze een versie te draaien die op het niet meer ondersteunde Google TV draait welke volgens Philips vanwege onvoldoende hardware specificaties niet te upgraden valt.
Ik heb deze tv nu een dik half jaar in bezit.
Ik kom van een Samsunf FUll HD af. Ik moet zeggen dat ik ervreigenlijk heel tevreden over ben. Het beeld is stukken beter dan de Samsung. Het geluid is ruk maar dat geldt voor nagenoeg alle platte tv's. Ik heb alles aangevuld met een Sonos Playbar en een setje Play1.
Gamen doe ik niet op deze tv (heb ik een andere voor) dus met inputlags heb ik niet zo veel. De software draait gewoon (relatief) soepel (Android). Het is geen PC en dat zal het ook niet snel worden.

Al met al ben ik wel een tevreden gebruiker en zou ik deze tv persoonlijk een dikke 7 geven. En dat zeg ik niet omdat ik hem zelf heb...zo eerlijk ben ik dan ook wel weer.
Dat het beeld beter is zal er mee te maken hebben dat de LCD-techniek doorontwikkeld is en beter dan een paar jaar geleden. Het paneel dat in dit apparaat zit is niets bijzonders t.o.v. wat er tegenwoordig aan panelen te koop is.
wanneer zullen ze eens displaypoort gaan toevoegen aan tv's, zeker UHD tv's?
het is toch te dom voor woorden dat je geen 60fps kan afspelen op een tv anno '15..
Dat kan wel, daar gebruik je alleen de hdmi poort voor. Nieuwe TV's gebruiken nml hdmi 2.0 en deze ondersteunen wel 60fps/4k.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True