Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

IOS 8 Review

Apple geeft de touwtjes uit handen

17-09-2014 • 08:00

459

Multipage-opmaak

Inleiding

Traditiegetrouw brengt Apple kort voor de release van een nieuwe iPhone een nieuwe versie van zijn iOS-besturingssysteem uit. Waar vorig jaar bij iOS 7 het nieuwe uiterlijk de show stal, draait het bij iOS 8 om nieuwe features voor de gebruiker, maar zeker ook om nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars. Zo wordt het in iOS 8 mogelijk om toetsenborden van externe ontwikkelaars te gebruiken, kunnen fabrikanten van fitness-apps gegevens stallen in Apples Health-app via de Healthkit-api en kan de gpu via de nieuwe Metal-api directer aangesproken worden, wat tot betere gameprestaties moet leiden.

Voor de gebruiker zijn er verbeteringen aangebracht in onder andere Spotlight, de Messaging-app en Siri. Daarnaast is de integratie tussen iOS en Mac OS X Yosemite, dat later dit jaar moet verschijnen, versterkt. Het gaat dan om gebruikers van een iPhone 4S of hoger en van een iPad 2 of hoger, want alleen deze apparaten kunnen iOS 8 draaien. Wij installeerden de zogenaamde Gold Master van iOS8 op een iPhone 5s om te kijken hoe al deze wijzigingen in de praktijk uitpakken.

Keuze uit verschillende toetsenborden

Swiftkey op iOS 8Een van de wijzigingen die in de praktijk een grote impact kunnen hebben is de ondersteuning voor alternatieve toetsenborden, zoals we al langere tijd kennen van Android. De fabrikanten achter Swiftkey, Fleksy en Swype hebben al toegezegd dat ze met een iOS-versie van hun toetsenborden komen. Goed nieuws, want al die toetsenborden bieden unieke functionaliteit, die je niet bij het standaard-iOS-toetsenbord kunt vinden. Het toont ook een verandering in de denkwijze van Apple; het bedrijf geeft hiermee aan dat het begrijpt dat niet alle gebruikers zich in zijn ontwerpkeuzes kunnen vinden.

Van Swiftkey ontvingen we een testversie om alvast te kijken hoe het gebruik van een alternatief toetsenbord in zijn werk gaat. Allereerst moet je het toetsenbord installeren, net als elke andere applicatie. Daarna kun je in het iOS-instellingenmenu van toetsenbord wisselen. Ook terwijl je het toetsenbord gebruikt, kun je tussen toetsenborden schakelen door op het wereldbolicoontje te drukken.

De basisfunctionaliteit van Swiftkey op iOS komt grotendeels overeen met die van de Android-versie. Ten opzichte van het standaard-iOS-toetsenbord zijn er behoorlijk wat verbeteringen, zoals ondersteuning voor het 'swipen' van woorden, het gelijktijdige gebruik van verschillende talen en woordvoorspelling in diverse talen. Ook kun je kiezen tussen twee kleurstellingen: licht en donker. Daarnaast kan Swiftkey optioneel jouw schrijfstijl leren door bijvoorbeeld je Gmail-, Twitter en Facebook-berichten te lezen. Al die informatie kan vervolgens opgeslagen worden in de cloud, zodat Swiftkey hetzelfde werkt op verschillende apparaten, zoals een iPhone en een iPad.

De bètaversie die wij konden testen mist overigens nog wel wat opties uit zijn Android-evenknie. Zo zijn er maar twee thema's beschikbaar, wordt Nederlands niet ondersteund en is het niet mogelijk om constant een rij met getallen weer te geven. Volgens het team achter Swiftkey wilde het eerst de basisfunctionaliteit op orde hebben en is het zeker de bedoeling om nog features en talen toe te voegen.

Deze nieuwe functie is voor Apple gelukkig geen aanleiding geweest om het iOS-toetsenbord met rust te laten; ook dat is verbeterd. Zo is er nu ondersteuning voor woordvoorspelling, een feature die Apple QuickType noemt. Helaas werkt QuickType op dit moment nog enkel in het Engels, waardoor we er in de Benelux weinig aan hebben. Daarom is het des te fijner dat het nu mogelijk is om andere toetsenborden te installeren.

Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8Swiftkey op iOS 8

Verbeteringen aan notificaties, widgets en Spotlight

Een tweede nieuwe functie waarmee gebruikers gebaat zijn, is de uitbreiding van notificaties en het notificatiecentrum in zijn geheel. Ontwikkelaars kunnen hun notificaties nu aanvullen met invoervelden en knoppen. Apple heeft zelf al het goede voorbeeld gegeven met bijvoorbeeld de Messaging- en Mail-apps. Als je een sms of iMessage binnenkrijgt, kun je vanuit de notificatie boven aan het scherm meteen een reply intikken in een klein invoerveld. En bij een e-mail kun je vanuit die positie het mailtje meteen als gelezen markeren of verwijderen.

Voor mensen die veel mailtjes en berichtjes binnenkrijgen, is de extra functionaliteit erg handig en we hopen dan ook dat app-ontwikkelaars hier snel op inspringen; iCulture meldt dat verschillende Nederlandse apps het in de toekomst in ieder geval zullen ondersteunen. Het invoerveld en de knoppen verschijnen vooralsnog alleen als je de notificaties boven aan het scherm laat verschijnen; bij de zogeheten toast-berichten in het midden van het scherm zie je ze niet. Dat zou nog een mooie toevoeging zijn.

Notificaties in iOS 8Notificaties in iOS 8Widgets in iOS 8Widgets in iOS 8

Een andere wijziging heeft betrekking op de widgets die in het notificatiecentrum staan; gebruikers kunnen nu zelf bepalen in welke volgorde ze widgets willen zien. Daarnaast heeft Apple het widget-deel van het notificatiecentrum opengesteld voor ontwikkelaars. In iOS 8 kunnen alle apps dus widgets weergeven. Als je dus een eigen weer-app prefereert boven die van Apple, kun je de voorspelling in het notificatiecentrum krijgen en dit biedt ook kansen voor bijvoorbeeld nieuws-apps.

Ook Spotlight, de ingebouwde zoekfunctie, kent nieuwe functionaliteit. Er wordt nu niet enkel meer op de telefoon zelf gezocht, maar ook op verschillende webdiensten, waaronder Google, Wikipedia, iTunes en de App Store. Vooral dat laatste is handig, omdat een app zoeken via Spotlight in de praktijk sneller is dan via de App Store zelf.

Spotlight in iOS 8Spotlight in iOS 8

Apps kunnen eindelijk met elkaar praten

De belangrijkste nieuwe feature onder de motorkap is wat Apple 'App Extensions' noemt. Dit is een verzamelnaam voor een reeks api's die ervoor moeten zorgen dat apps beter integreren met iOS en daarbij ook met elkaar kunnen communiceren. De eerdergenoemde widgets in het notificatiecentrum en de custom toetsenborden maken onderhuids ook gebruik van deze extensies.

In onze ogen is de Share-extensie het meest vernieuwend, althans, voor iOS. Voorheen waren alle Share-opties in iOS door Apple zelf ingebakken; de Twitter- en Facebook-deelopties komen dus niet van de desbetreffende apps, maar zijn door Apple zelf gemaakt in samenwerking met die twee bedrijven. Dat is natuurlijk een enorm inefficiënte werkwijze. Het kost veel tijd en is ook nadelig voor gebruikers; als Apple besluit een bepaalde dienst niet te ondersteunen hebben ze pech.

Gelukkig heeft Apple voor iOS 8 een voorbeeld genomen aan Android en is het voor ontwikkelaars nu mogelijk om aan te geven dat hun applicatie gebruikt kan worden om dingen te delen, zoals foto's, url's of tekst. Die apps verschijnen dan vanzelf in het Share-menu. Verwacht maar dat veel apps hiervan gebruik gaan maken, vooral sociale netwerken als Instagram, Pinterest en misschien zelfs Google+, dat tot nu toe om begrijpelijke redenen niet door Apple werd ondersteund.

Sharing in iOS 8Sharing in iOS 8

Bovenstaande menu's kunnen in iOS 8 door ontwikkelaars worden uitgebreid

De nieuwe extensies laten zich goed combineren met de nieuwe api voor Touch ID, die ontwikkelaars gebruik laat maken van de vingerafdrukscanner op de iPhone 5s, 6 en 6 Plus. Vanaf iOS 8 kun je dus via je vingerafdruk inloggen in apps die het ondersteunen, maar het maakt nog meer mogelijk. Passwordmanager 1Password heeft bijvoorbeeld een extensie ontwikkeld waarmee de dienst gekoppeld kan worden aan het inlog-scherm van een iOS-app. De ontwikkelaars van de app hoeven daarvoor enkel een klein beetje code toe te voegen.

Een laatste extensie die we er nog even uitpikken, is de Storage Provider, waarmee elke app een bron van bestanden voor andere apps kan zijn. Mocht een toekomstige versie van de Dropbox-app dit bijvoorbeeld ondersteunen, dan zou je dus vanuit andere apps direct bestanden uit je Dropbox kunnen openen.

Android-gebruikers die dit lezen, vragen zich misschien af wat hier allemaal bijzonder aan is, want veel van deze mogelijkheden zitten al jaren in Googles besturingssysteem. Dat klopt helemaal, maar dat maakt de functies voor iOS-gebruikers niet minder handig en welkom.

Veel nieuwe api's voor ontwikkelaars

Onder de motorkap heeft Apple wellicht nog meer aangepast dan aan het oppervlak. Naast de App Extensions, die we op de vorige pagina bespraken, zijn er nog meer api's en diensten bijgekomen waar apps nu gebruik van kunnen maken. Zo is er HealthKit; daarmee kunnen fitness-apps hun vergaarde data wegschrijven naar Apples eigen Health-app. Daarmee heb je als gebruiker één overzicht van alle data en statistieken op dat gebied.

Naast HealthKit zijn er nog twee kits: HomeKit en Cloudkit. Die eerste is bedoeld om allerlei domotica-oplossingen in en rondom het huis te besturen. Volgens Apple moet het met de set api's mogelijk zijn om bijvoorbeeld sloten, camera's, lichten, stopcontacten en allerlei schakelaars aan te sturen vanaf een iOS-apparaat. HomeKit biedt daarbij ondersteuning voor Siri-integratie, zodat dit alles met stemcommando's kan gebeuren.

Cloudkit Healthkit en Homekit

Cloudkit, Healthkit en Homekit

Het klinkt indrukwekkend, maar het succes zal volledig afhangen van de ondersteuning door de markt. Apple presenteerde op WWDC een lijst van partners, maar slechts een of twee daarvan hebben tot nu toe daadwerkelijk producten laten zien. We kunnen ons nog goed de introductie van Android@Home herinneren. Dat gebeurde in 2011 en sindsdien hebben we er niets meer over gehoord. Hopelijk vergaat het Apples oplossing beter.

Met Cloudkit kunnen applicaties data en grote bestanden stallen bij Apples iCloud-servers, waar ze de beschikking hebben over een filesystem en databases. Zo is data altijd toegankelijk als een app op een nieuw apparaat geïnstalleerd wordt of als een bestaand apparaat gereset wordt.

Voor gaming gaat de Metal-api waarschijnlijk een grote rol spelen in de toekomst. Op dit moment wordt voor iOS-games nog OpenGL ES gebruikt, net als op Android. Metal werkt op de iPhone 5s en 6, en moet ontwikkelaars meer controle over de gpu geven en de overhead op api-niveau verminderen. Daarmee zijn de doelstellingen grotendeels gelijk aan die van AMD's Mantle en de DirectX12-api van Microsoft. Tijdens WWDC en de iPhone-introductie toonde Apple al games die Metal gebruiken. Onder andere de Unreal- en Unity-engines, veelgebruikt voor mobiele games, zullen de api ondersteunen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Een demonstratie van de Unreal Engine en Metal-api

Meer mogelijkheden voor de camera

In de Camera-app zijn opties toegevoegd. Zo is er een time-lapse-modus. Die is aardig en werkt goed, maar vereist dat het iOS-apparaat gedurende lange tijd op dezelfde plek blijft staan. Het is dus wel een heel specialistische functie. Ook zit er nu een timer in de Camera-app. Die telt met grote cijfers in beeld af naar het maken van een foto. Handig voor bijvoorbeeld een groepsfoto. Daarnaast is het nu mogelijk om focus en belichting los van elkaar te regelen; met één tik op het scherm stel je scherp en vervolgens kun je een slider naar boven of beneden bewegen om de belichting bij te stellen. Het is een fijne toevoeging, zeker voor situaties met moeilijke lichtomstandigheden.

iOS 8 camera

Belangrijker zijn echter de aanpassingen op api-niveau. In het verleden waren ontwikkelaars van camera-apps nogal beperkt in hun mogelijkheden bij het aanspreken van de camera. In iOS 8 krijgen ze echter vrijwel complete controle over de sensor en lens. Zo is het nu mogelijk om de sluitertijd, iso-waarde en witbalans zelf te regelen vanuit een app. Daarnaast biedt de api zelfs ondersteuning voor bracketing met iso, sluitertijd en belichting. Dat alles brengt de mogelijkheden op dit gebied op ongeveer hetzelfde niveau als die van de gerenommeerde Lumia-telefoons met PureView-camera's.

Al die mogelijkheden worden helaas niet in de standaardcamera-app van Apple gebruikt. We snappen dat Apple de interface simpel wil houden, maar een soort 'advanced'-optie was leuk geweest. Het is dus wachten tot ontwikkelaars van alternatieve camera-apps deze nieuwe api gaan benutten. Of wellicht gaat Apple dat zelf doen in een volgende versie van iOS. Het is hoe dan ook een fijn vooruitzicht, want een gebrek aan instellingen was tot nu toe het grootste kritiekpunt op de iPhone-camera's.

Tot slot

Naast alle zaken die op de vorige pagina's genoemd zijn, bevat iOS 8 nog vele andere kleine en grote wijzigingen. Zo kunnen iTunes- en App-aankopen gedeeld worden via Family Sharing, heeft Apple een eigen cloudstorage-variant, iCloud Drive genaamd, kun je in de Messaging-app spraak, foto's en video's delen en zijn er nu uitgebreidere batterijstatistieken zichtbaar. Daarnaast zijn er natuurlijk nog Handoff en Continuity, waarmee je een handeling, bijvoorbeeld een e-mail opstellen, kunt beginnen op je iPhone en vervolgen op je iPad of Mac.

Als Apple dus zegt dat iOS 8 de grootste update van het besturingssysteem tot nu toe is, lijkt dat niet overdreven. Natuurlijk zijn er nog genoeg zaken die we graag verbeterd zouden willen zien. Een mogelijkheid om een iPhone zonder iTunes te beheren bijvoorbeeld of een standaardcamera-app die uitgebreide instellingen biedt. De mogelijkheid om zelf standaard-apps in te stellen voor zaken als e-mail, sms en browsing zou ook welkom zijn.

Wat we voor nu echter het interessantst vinden, is dat Apple met iOS 8 een nieuwe weg in lijkt te slaan. Een deel van de innovatiekracht en vernieuwingsmogelijkheden wordt overgedragen aan app-ontwikkelaars. Voor verbeteringen op het gebied van invoer zijn we niet meer afhankelijk van Apples toetsenbord en het is ook niet meer Apple die bepaalt of je foto's en andere zaken wel of niet via je favoriete sociale netwerk kunt delen. IOS wordt dus wat meer 'open'.

Daarmee lijken de wijzigingen die Apple zelf heeft doorgevoerd pas het begin. In de komende weken en maanden gaan we pas echt zien wat ontwikkelaars allemaal gaan doen met de nieuwe App Extensions en met api's als, Metal, HealthKit, HomeKit en Cloudkit.

Reacties (446)

446
414
292
16
1
57
Wijzig sortering
Leuk artikel om te lezen, en samen met het merendeel van de reacties hier, tekenend voor het verschil tussen Android en iOS: Android is meer gericht op tweakers die zelf dingen willen kunnen aanpassen en inrichten en iOS is veel meer gericht op mensen die direct aan de slag willen kunnen met een
toestel. Een mooi voorbeeld vind ik altijd dat ik op een andriod telefoon op meerdere routes toegang kan krijgen tot een app (via notificatie, shortcuts of gewoon mn scherm waar alle apps staan) en via iOS maar op 1 manier; gewoon via 1 van de homescreens. En zorg dan maar eens dat iemand die minder thuis is in technologie vlot aan de slag kan met Android.

Als je belichte onderwerpen in het artikel op een rijtje zet, dan valt me op dat er vooral ingezoomd wordt op de technische kant (API's) en hoe dat in elkaar zit en minder op, in mijn optiek de toepassing van iOS 8 (Continuity, Family Sharing enz).

Ik snap wel dat op een site als deze het merendeel (maar gezien de populariteit relatief misschien wel steeds minder) van de lezers echte tweakers zijn en daardoor ook meer geinteresseerd zijn in wat er onder de motorkap is veranderd. Android en iOS zijn wel duidelijke verschillende OS-en met verschillende doelstellingen.

Daarbij de discussie over 'wat "men" nodig heeft' en wat dus in een OS aanwezig moet zijn, word ik altijd een beetje flauw van. Men wordt gedefinieerd door de doelgroep waar een bedrijf zich op richt. Een individuele mening is niet vanzelfsprekend door te vertalen naar een hele doelgroep.

Overigens ben ik erg benieuwd naar hoe de nieuwe mogelijkheden van iOS 8 in de praktijk uitpakken. Ik vind het mooi dat met continuity het ecosysteem beter over de verschillende devices verdeeld wordt. Ook familysharing vind ik een mooie feature; hoewel ik me afvraag of app-bouwers hier blij mee zullen zijn; ipv bv 2 of 3 aankopen in een gezin, is er nog maar 1 aankoop nodig; dat heeft toch wel gevolgen voor app-opbrengsten, lijkt mij...
Volledig mee eens.

In de review wordt alleen maar ingegaan op de punten waar Apple zich 'bij haalt' op Android, maar de punten waar Apple Android (en Windows Phone) voorbijstreeft worden niet genoemd.

1. Family sharing. Niet alleen het delen van Apps, maar ook de controle van kinderen. Je kunt instellen dat als je kinderen iets willen downloaden, ze éerst toestemming van een ouder moeten hebben. Idem voor in-app aankopen. Ook het delen van familiefoto's gebeurd automatisch met Family sharing icm iCloud-photos.

2. De uitgebreidere mogelijkheden voor MDM-beheerders en andere zakelijke toevoegingen. iOS krijgt een steeds grotere footprint in de zakelijke wereld en met iOS 8 worden de mogelijkheden echt een stuk uitgebreid

3. Hand-off en Continuity. Al meerdere malen genoemd in andere reacties, maar in de review amper behandeld, terwijl dit misschien wel de meest opzienbarende functies zijn waarbij Apple vér op de concurrentie voorloopt (Android/Windows)

4. Extensibility. Er wordt niet in verteld waarom het systeem dat Apple gebruikt veel veiliger is dan op Android omdat de apps nog wel sandboxed blijven. Goed voorbeeld van kat uit de boom kijken en dan wél goed implementeren.
Een ander voorbeeld is dat camera-apps direct in de fotorol geïmplementeerd kunnen worden. Het toepassen van een Camera+ effect kan nu direct in de filmrol, je hoeft de app daar niet voor te openen (indien C+ dit gaat implementeren natuurlijk).

Kortom, het is leuk om te laten zien dat Apple op sommige punten Android bijhaalt, maar er wordt te vaak vergeten dat ze op veel punten ook nog ver voor liggen...

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 23 juli 2024 14:10]

@Wouterf

Ik sluit me aan bij de twee verhalen hierboven. Een aantal zaken worden totaal niet genoemd en omdat velen pas vanaf vanavond ermee kunnen stoeien zul je niet snel tegenwicht krijgen in het verhaal.

Daarnaast had ik graag het nieuwe OS ook getest zien worden op oudere devices (zoals de iPad 3) maar ook op de nieuwste iPhone 6 en 6 plus. Wat mij betreft dus te vroeg. Ook ben ik nieuwsgierig naar de gevolgen voor de battery life op mijn iPhone, wat doet dit OS daarmee?

Al met al veel te veel nadrek gelegd op de punten die ze gelijk getrokken hebben aan Android en te weinig naar de verschillen gekeken en getest op gebruik in de praktijk.
Goed gezegd!

Dat van family sharing vroeg ik me ook al af, want volgens mij mag je een App nu op 6 verschillende devices installeren. Aan de andere kant mogen de developpers niet echt klagen, want het was al toegestaan om het op 5 apparaten te installeren, alleen moest het toen onder je eigen account en dus gebeurde het in werkelijkheid minder.
Volledig eens met je verhaal.

Die laatste alinea, over de app-opbrengsten als gevolg van family sharing, is wel een interessante.
Persoonlijk denk ik dat het mes aan twee kanten snijdt.

Mijn vrouw kocht (bijna) nooit apps omdat er geen betaalmethode aan haar iTunes account is gekoppeld (vond ze niet nodig)
Maar nu ik family-sharing in kan stellen, kan ze met een druk op de knop aan mij vragen of ik die app even wil betalen voor haar... (en dan moet ik wel een hele goede reden hebben om nee te zeggen :+ )

Dus op die manier kunnen de inkomsten ook weer omhoog gaan... (hoewel ik vooral verwacht dat dat betrekking gaat hebben op games voor kinderen.)
Grootste feature in IOS 8 is voor mij de verdere integratie met andere Apple devices met Handoff en continuity. Maar ik zag gisteren een artikel op Macrumors een artikel met een lijst van kleine verbeteringen en daar zitten wel aardige dingen tussen. Wat mij vooral opvalt is dat privacy nog prominenter is geworden. Bijvoorbeeld Wi-Fi privacy en het exacter kunnen aangeven wanneer een App de locatie service mag gebruiken. In IOS7 was dit aan of uit, nu moet en App toestemming vragen om locatie service te mogen gebruiken als het op de achtergrond draait, dit is tevens per App in te stellen.
Klein maar fijn.

http://www.macrumors.com/roundup/ios-8-features/

Ik voorzie wel veel opmerkingen van gebruikers tijdens de upgrade over inschakelen van iCloud drive.
Apps moeten dit ondersteunen en je hebt Yosemite nodig op je Mac want iCloud drive sync werkt niet samen met Mavericks. Je moet dus bij de oude iCloud sync blijven, echter iedereen weet nu al dat velen onmiddellijk iCloud drive op IOS8 inschakelen met als gevolg dat het dus niet meer met Mavericks werkt.
Ik heb de beta niet gedraaid en weet niet hoe groot de impact is, maar hier komen veel opmerkingen over.
Je kan het weer uitschakelen en teruggaan naar de oude methode, maar dit schijnt met sommige apps niet altijd vlekkeloos te gaan.
Beter was geweest om dan iCloud drive beschikbaar te stellen bij de release van Yosemite, zoals ze eerder ook wel met features hebben gedaan.
iCloud drive is toch 1 van de nieuwe grote features.

Zal iCloud drive vanavond bij de release van IOS8 ook beschikbaar komen op de webversie van iCloud?
Op beta.icloud.com is deze wel beschikbaar.
Ik verwacht eigenlijk dat Apple in Mavericks ook iCloud Drive aan gaat bieden middels de 10.9.5 update. Deze update heeft al een aantal seeds gehad de afgelopen tijd en de buildnummers verschillen niet veel meer tussen de updates. Ik denk dat deze update tegelijk met iOS 8 gelanceerd wordt vanavond.

Het zou gek zijn wanneer het grootste deel van de mensen die iOS 8 installeren iCloud Drive activeren (aangezien tijdens de eerste keer opstarten in iOS gevraagd wordt om te upgraden naar iCloud Drive) niet meer bij hun files in iCloud kunnen komen.
Het is precies wat je zegt:
iCloud drive is beschikbaar in de beta van iOS 8, de beta van iCloud.com en de beta van Yosemite.

Het gaat heel waarschijnlijk zijn dat Apple bij de uiteindelijke release van iOS 8 vanavond, deze functie nog niet laat activeren (wat ze ook met de SMS functie in Hand-off doen), omdat het simpelweg nog niet werkt.
Ik denk niet dat ik iCloud en iCloud Drive veel ga gebruiken als het standaard limiet op 5gb blijft.
Sorry Tweakers, maar dit is nauwelijks een review te noemen. Er zit zo veel meer in dan jullie hier vermelden... Dit is hoe het hoort: http://arstechnica.com/ap...os-8-thoroughly-reviewed/
Hoewel overal op het internet gekscherend gezegd wordt dat iOS8 eindelijk een aantal zaken brengt die "de concurrent(en)" al jaren hebben (share, widgets, etc.) moet ik eerlijk bekkennen dat..... Apple nogsteeds jaren en jaren achter loopt.

Waar zijn m'n échte widgets (voor op de desktop in plaats van het "notification center")?
Waar zijn m'n échte "share" opties (om zaken tussen apps te sharen in plaats van op social media)?
Waar zijn nu de daadwerkelijke veranderingen in iOS8? Want het ziet er naar uit dat het maar minuscuul kleine aanpassingen zijn voor de anderhalf jaar die er aan gewerkt is.
Dit is ook mijn gevoel maar het is een begin. Toch blijft het bizar om te zien hoe trouw de Apple fanbase is en blijft. Ze verfoeien vaak bijv Android terwijl Apple juist daar langzaam naar toe opschuift, langzaam...
Persoonlijk denk ik dat het een goede ontwikkeling is, andere fabrikanten werden(worden) door Apple gedreven om kwalitatievere hardware te ontwikkelen en Apple wordt wat meer "open". En wij als consument moeten daar juist van proberen te profiteren :)
Dit is ook mijn gevoel maar het is een begin.
Het probleem is alleen dat het iedere keer opnieuw "een begin" is. En daarmee gaat Apple steeds verder achter lopen.

Ik ben een iPhone gebruiker van het eerste uur (nou, okay, het derde uur: iPhone 3) en een iPad gebruiker sinds de eerste uit kwam. Maar al sinds dag 1 mis ik échte widgets. Die waren er in de eerste versies van Windows phone al wel (HTC Tytn) en waren enorm handig. Apple heeft daar sinds dag 1 in achter gelopen en heeft het nogsteeds niet begrepen.

Langzaam maar zeker is de gebruiksvriendelijkheid van de concurrentie op peil gekomen (Windows8 is minstens zo eenvoudig in gebruik als iOS) maar de functionaliteit van iOS is simpelweg zwaar achterhaald. En daarmee begint het bestaansrecht van iDevices hard achteruit te gaan.
Anoniem: 601896 @Croga17 september 2014 08:25
[...]

Het probleem is alleen dat het iedere keer opnieuw "een begin" is. En daarmee gaat Apple steeds verder achter lopen.

Langzaam maar zeker is de gebruiksvriendelijkheid van de concurrentie op peil gekomen (Windows8 is minstens zo eenvoudig in gebruik als iOS) maar de functionaliteit van iOS is simpelweg zwaar achterhaald. En daarmee begint het bestaansrecht van iDevices hard achteruit te gaan.
Je hebt als Apple te maken met de wet van de remmende voorsprong natuurlijk.

Daarnaast is het zo,
Als je al lang doet wat je doet, en daar heel succesvol mee bent...
Dan is het heel natuurlijk gedrag, om te blijven doen wat je altijd doet, en slecht kleine incrementele wijzigingen toe te passen.

Dat, doet niet alleen Apple met IOS8, maar ook android. Elke versie, is voor 90% hetzelfde als de voorganger, maar in die 10% die veranderd is, zitten de verbeteringen, nieuwe functies en de oplossingen voor de schoonheidsfoutjes van de vorige versie.

Wat dat betreft, is er best een parallel te trekken met autoland, waar sommige fabrikanten zoals (bijv.aud)i, vaak een versie uitbrengen, die beter is dan het vorige model, door verbeteringen, design, en het oplossen van schoonheidsfoutjes, maar waarbij het model toch herkenbaar is met zijn voorganger.

Maar als je nu naar het totaal kijkt, is Apple's IOS8 best een goed os:
Het aantal basisfuncties, en de gebruiksvriendelijkheid met navigeren is erg hoog. Zo blijkt uit dit onderzoek waar gekeken is naar deze basisfuncties:
  • Browsing to find content to read and research
  • Good old email to communicate for work and personal reasons
  • Messaging / texting people, obviously
  • Customising our phones to be exactly as we want them to be, and thus we gave importance to settings and not just what was possible but how easy it was to find what we wanted
  • Managing contacts and the dialler to call and keep in touch, link contacts, etc
  • Photography, obviously, as we now click more pictures with smartphones than dedicated cameras, but not just clicking, sharing, editing, etc.
  • Notifications, and being alerted and updated about what’s happening, and the control you get over what you're notified about
  • The lock screen of our phones (which some claim will be the most important screen going forwards) as it’s the real summary of what’s happening as soon as we look at our phones
  • Searching for things (on or off the phone), because we can't live without search these days, but more importance to on the phone searches.
  • Videos that we capture, edit and then want to share with friends
En dus zelfs als je costumisatie mogelijkheden meeteld, lijkt met de standaard weging van de variabelen IOS gebruiksvriendelijker dan android. En eigenlijk, zegt dat niet zo veel. want wat het beste os voor jou is, is erg persoonlijk, daarom kun je onder aan bij dit onderzoek, schuiven met de 10 geteste variabelen, om te zien welk os het meeste bij je past.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 23 juli 2024 14:10]

[...]

Je hebt als Apple te maken met de wet van deremmende voorsprongg natuurlijk.

Als je al lang doet wat je doet, en daar heel succesvol mee bent...
Dan is het heel natuurlijk gedrag, om te blijven doen wat je altijd doet, en slecht kleine incrementele wijzigingen toe te passen.
Vandaar ook dat het zo lang heeft geduurd voor er grotere schermformaten beschikbaar kwamen.

Aan de andere kant, er zijn genoeg plekken op de wereld waar het marktaandeel van Apple al hard aan het teruglopen is. Natuurlijk maken ze nog steeds veel winst en is het een enorm groot bedrijf, maar de concurrentie is heviger dan ooit.
Kijk uit als je begint over marktaandeel. In den beginne, toen de eerste iPhone op de markt kwam in 2007, was "de markt" een markt waarin smartphones een niche waren en vrijwel allemaal erg duur waren. Anno 2014 is bijna elke telefoon een smartphone en is de definitie van "de markt" erg veranderd.

Als je het tegenwoordig over marktaandeel hebt, dan moet je in ogenschouw nemen dat er enorme volumes goedkope Android-telefoons verkocht worden die in China vaak niet eens toegang tot de Play Store hebben. Is het echt relevant voor Apple als hun marktaandeel daalt omdat er een Chinese fabrikant waarvan je de naam niet eens kent telefoons voor <€100 verkoopt? Ik denk het niet, aangezien deze mensen sowieso nooit een iPhone gekocht zouden hebben.

Apple maakt zich niet druk om marktaandeel in het algemeen, waar Apple zich wel druk om maakt is marktaandeel in het premium-segment, anders had de iPhone 6+ natuurlijk nooit bestaan.. Het enige jammere is dat daar geen cijfers van te vinden. (ik weet ze in ieder geval niet te vinden).

Maar om een lang verhaal kort te maken, de marktaandeelcijfers die je op internet vindt zijn bijna allemaal niet relevant meer omdat de markt zo divers en groot is geworden dat het getal bijna niets meer zegt. Apple is er ook niet uit om 80% marktaandeel te vergaren (dat hebben ze ook nog nooit gehad). De iPhone-verkopen groeien echter nog steeds elk jaar, dus het is allemaal niet zo dramatisch als het lijkt. Niet voor niks dat het aandeel bijna op recordhoogte staat.

[Reactie gewijzigd door MarcoC op 23 juli 2024 14:10]

Marktaandeel in de klasse >$400 is volgens de laatste IDC (Q2) cijfers ook flink geslonken en staat op zo'n 37% vs 61% voor Android.
Wat je zegt klopt niet.

In de >$400 klasse is het marktaandeel van Apple vele malen groter dan dat van android.

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS25037214#
Nee, je leest de tweede tabel verkeerd door de relatieve balkjes als absolute te zien, terwijl ze direct zijn gerelateerd aan de totalen per OS zoals genoemd in de eerste tabel. Tel bijvoorbeeld voor de grap de percentages van de <$200 klasse op en je zal zien dat je ruim boven de 100% uitkomt...

Het totale aantal Android toestellen is in beginsel al veel (ruim een factor 7) groter. Neem daarvan (255 miljoen) vervolgens 19,8% (zie tabel die je N.B. linkt) en je hebt het totale aantal >$400 toestellen: zo'n 50,6 miljoen.
Bij iOS is dat respectievelijk 84,6% van 35 miljoen: 29,8 miljoen.

Met andere woorden, voor elke 3 iOS toestellen >$400, worden er ruim 5 Android toestellen >$400 verscheept.
Kortom, Android had in Q2 zo'n 62% van de >$400 markt voor iOS, Windows Phone en Android tezamen.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 23 juli 2024 14:10]

Ik zou niet te veel waarde hechten aan de cijfers van idc, ze zijn vaker op betrapt dat ze cijfers misgochelen (een verschil soms tot 70 miljoen). Of dat ze cijfers van hun klanten omhoog moesten gooien (Windows Phone zou de op een na grootste platform worden in 2015). Of dat ze beweren dat verkopen van iPhones gedaald zouden zijn (terwijl Apple cijfers een groei laten zijn in dubbele cijfers).
http://fortune.com/2014/0...ow-the-sausage-gets-made/
IDC heeft nooit beweerd dat verkopen van iPhones gedaald zouden zijn, wel dat het marktaandeel is gedaald. En dat kan prima bij groeiende absolute aantallen, aangezien de markt als geheel ook groeit.
Overigens zijn de cijfers in lijn met die van andere bureau's zoals Kantar en zelfs die van de fabrikanten zelf.
Het marktaandeel zegt ook niks omdat de markt groeit. Daardoor kan Apple's marktaandeel slinken maar verkopen ze wel jaar na jaar meer toestellen.
Want grotere schermen kunnen aanbieden is een voorsprong hebben op anderen? Goh. Dan heb ik ook vast een voorsprong aangezien ik grotere handen dan gemiddeld heb!
Ja. Want daarmee werd ingesprongen op een behoefte. Als Apple dat eerder had gedaan waren ze minder klanten kwijtgeraakt.

Dus ja. Daar liep Apple op achter.
Ik vind dat wel een erg eenvoudige weergave van de werkelijkheid en een uitspraak die je pas kan doen als je eenmaal weet hoeveel mensen er zijn overgestapt van andere merken naar Apple.
Customising our phones to be exactly as we want them to be, and thus we gave importance to settings and not just what was possible but how easy it was to find what we wanted
Huh? Dat is iets wat met iOS dus precies NIET kan, customizen.
Maar als Apple zegt dat het kan, dan kan het. Dat is althans wat de aanhang gelooft. En je kunt inderdaad in beperkte mate customizen. Maar dat valt in het niet bij wat je met Android kunt. Hiervoor geldt echter dat je niet mist wat je niet kent. Zolang Apple de oogkleppen blijft uitdelen, zal de aanhang altijd denken dat Apple voorloopt op de concurrentie.
Ik vind het jammer dat Android gebruikers iOS gebruikers zo slecht lijken te begrijpen. Het gros (meer dan 90%) van de mensen willen helemaal geen dingen aanpassen. Zij willen gewoon iets dat simpel is, werkt, en er mooi uitziet. Daarnaast moet je ook niet de status waarde van een iPhone onderschatten. Je kunt er echt mee pronken, en dat is best belangrijk onder tieners bijvoorbeeld. En dat heeft dus niets met oogkleppen te maken, maar gewoon met verschillende optieken en voorkeuren.
Ik werk bij de klantenservice van een grote telecomprovider en spreek tientallen iPhone-gebruikers per dag. Ik denk dat ik dan wel redelijk begrjip hoe iOS-gebruikers in elkaar zitten. Ze vinden bijvoorbeeld dat hun iPhone met voorrang gerepareerd moet worden. Je wilt niet weten hoe vaak ik dat te horen krijg, met uitspraken als: "Voor zo'n premium toestel moet toch wat te regelen zijn?" Premium mijn kont. Als ik stel dat de helft van de klanten die een probleem hebben met hun smartphone gebruikmaakt van een iPhone, overdrijf ik niet. Waar die fabeltjes vandaan komen dat iOS zo stabiel is en dat de iPhone van premium materialen wordt gemaakt om de duurzaamheid te verbeteren, is mij een raadsel. Ik maak niets anders dan ellende met die toestellen mee. Dat wil niet zeggen dat Samsung-toestellen onschendbaar zijn, maar wat mij betreft is iedereen zo slim gewoon een Chinees toestel voor +/- 200 euro met een goedkoop sim only-toestelletje te halen. Daar ga je echt heel wat meer plezier per euro van beleven. Tenzij je je geluk afmeet aan je status door te pronken met een iPhone. Weet dan dat je in mijn ogen en in die van vele anderen enkel een dom schaap bent dat opnieuw valt voor de marketingmachine van Apple.
Ik gebruik mijn telefoon voor de zaken waar het apparaat voor gemaakt is en hoef niet te customizen zoals dat kan op Android. Met mij zijn er vast een heleboel anderen die er zo over denken.

Heeft niets met oogkleppen te maken maar eerder met waar je interesse ligt.
Nee ik heb voor mijzelf bepaald waarvoor ik een toestel wil gebruiken. En een iPhone doet wat ik nodig heb.

Het feit dat jij denkt dat ik niet weet wat er mogelijk is, vind ik nogal beledigend. Ik ben niet achterlijk. Ik heb simpelweg geen behoefte aan allerlei poespas.
Als je het artikel leest, of slechts alleen de resultaten, dan zie je ook dat IOS, maar ook bijvoorbeeld WindowsPhone op dat onderdeel punten laten liggen.
Voor de remmende voorsprong, moet er wel een voorsprong zijn. En juist op de punten wat de reacties over gaan waar jij op regeert, heeft apple nooit een voorsprong gehad.
Apple heeft vanaf dag 1 dat de iPhone en de iPad uitkwam voorsprong gehad omdat er simpelweg geen concurrentie was.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 23 juli 2024 14:10]

Ha! Jij als apple fan hebt ook niet gekeken naar de concurrentie want in jouw hoofd bestaat alleen wat apple je vertelt.
OK nu jij weer. Welke telefoon was er beter dan de eerste iPhone toen die uitkwam? En welke tablet was er beter dan de eerste iPad toen die uitkwam? Probeer eens.
Och, dat is wat lastig op te zoeken. Maar het gaat erom dat de huidige iphones zwaar achterlopen. Zoals de 4.7" iphone 6, die specs zijn gelijk aan de nexus 4 uit 2012 die 349 dollar kostte. De iphone 6, inmiddels 2 jaar later, zou daarom niet meer dan 200 dollar mogen kosten. Ze vragen 700... Apple lacht zich dood, en terecht.
hey schat weer beetje afgekoeld :-) ?
Als ik ga schuiven met die variabelen kom ik helaas uit op de conclusie dat alle systemen ongeveer even goed zijn. De scores liggen namelijk allemaal op maximaal 5 punten van elkaar. ( Your Score 50.27 53.34 54.46 49.02 ) Toch klopt dit voor mij niet want ik vind iOS het fijnste. Blackberry 10 heb ik nog niet kunnen proberen.
Mooi excuusverhaal om te verdoezelen dat apple simpelweg enorm achter loopt.
Ik ben het ook deels met je eens hoor. Maar het feit dat er bij pre-order weer vele miljoenen iPhones worden besteld, blijkt dat de groep die er minder moeite mee heeft nog steeds enorm groot is en wellicht zelfs groeit (geen tijd om cijfers op te zoeken :9 )

Ik denk dat als Apple de 6+ vorig jaar uit had gebracht ik niet de stap richting Android had gemaakt.
Dan had ik wellicht nooit kunnen ervaren hoe makkelijk de "share-opties" zijn, de veeeel betere batterijduur, betaalbaar uitbreidbaar geheugen etc etc. Toch met een schuin oog gekeken naar het event van Apple, zowel voor de nieuwe iPhones alswel de Apple Watch. Maar geen enkel moment het gevoel gehad dat de 6+ met 64GB (voor mij de logische keuze) de 899 euro waard zou zijn. De Apple Watch was een teleurstelling en iOS 8... tja need i say more.
Het feit dat er bij pre-order weer vele miljoenen iPhone worden besteld, zegt niet zoveel over een groep die er minder moeite mee heeft. Het zegt meer over het statussymbool dat een iPhone is. En iedereen weet hoe snel de opinie over zo'n statussymbool van het ene op het andere moment compleet kan omdraaien. Als dat moment zich aandient, voorzie ik grote problemen voor Apple. Het is gewoon wachten op 'the next big thing' van een andere fabrikant. Een toestel dat opeens heel onderscheidend is en dat andere toestellen in 1 klap achterhaald doet lijken. Het hoeft maar een enkele feature te zijn waardoor zo'n toestel de aandacht weet te trekken. Denk bijvoorbeeld aan een toestel dat volledig flexibel is of iets dergelijks.
Zal ik het andere klokje eens ludien: weer typische Tweakers lul allemaal hierboven: mensen hebben genoeg van de hele "open Android" met bijhorende Samsung meuk aan ongevraagde (spam) apps allerhande. Ja, die iOs meuk is gesloten, maar beheersbaar en met navenant nog veel opties en bovendien werkt het ook. Da's net als de megapixelrace bij comapcte cameraatjes.... wat maakt het uit of de mijne 12 of 16 of 18 MP heeft? Welke foto's komen er uit, en hoe vlot gaat dat, daar gaat het om.

En als ik eerlijk moet zijn, heb ik veel tijd verprutst (met veel plezier wanneer het me uiteindelijk allemaal lukte) aan Windows computers en hun werking. Ook Linux heeft een aanzienlijk deel van mijn tijd toegewezen gekregen, en zelfs Unix mocht een stukje van de koek. Welnu, qua rendement zit het bij Apple software echter heel goed als ik ga kijken naar geïnvesteerde tijd versus nuttig resultaat. En dat willen velen hier op deze site - met de blik star op knutselen en zelfbouwen - wel eens vergeten.
Denk je echt dat een bedrijf met "een enkele" feature gelijk de status van Apple heeft? Apple heeft jarenlang gebouwd aan de status die ze nu hebben (een bedrijf dat zeer prijzige, maar ook zeer mooi/strak vormgegeven producten van een extreem hoge kwaliteit, met een zelf ontworpen OS dat perfect op de hardware aansluit, produceert). Dat ga je echt niet met een nieuwe feature bereiken hoor, als bijvoorbeeld Samsung zijnde. Kan best dat je een leuke innovatie toepast (hoewel ik denk dat een echte USP innovatie er niet meer in zit bij telefoons), maar als je erom bekend staat veelal plastic producten uit te brengen, krijg je niet ineens een andere status door een nieuwe feature.
Je zegt het goed, bij pre-order maar het gaat natuurlijk om de totale verkoop op de mid-lange termijn. En of je ook gebruikers van andere platformen zo ver krijgt over te stappen.

Pre-orders zijn toch vaak de Apple fans van het eerste uur dus dat zegt me niet zoveel.
De verkoop van tweedehands samsungtoestellen duiden er nochtans op dat er een heel pak android gebruikers de overstap gaan maken

Samsung Trade-ins Increased By Threefold Ahead Of iPhone 6′s Announcement

Apple heeft niet voor niets zo pas een guide voor Android gebruikers online gezet. Ze gaan met de iPhone 6 duidelijk achter de ontevreden Android gebruikers
Tuurlijk gaan ze achter Android gebruikers aan, vandaar ook de iPhone 6 met de grotere schermen.

En die trade-ins, het is niet gezegd dat iedereen die zijn Samsung inruilt voor iets anders automatisch naar Apple gaat, dat kan ook HTC zijn of wellicht Lumia. Dat staat er ook en is dus puur speculatie:
Of course it is entirely possible that they could be trading in for another device.
Ook staat er trouwens niet bij hoeveel Samsung telefoons er ingeruild worden voor een iPhone. Het kan wel met factor drie zijn toegenomen maar als het er altijd maar een paar duizend waren zegt dat nog niet zoveel.

En het werkt ook andersom, er zijn zat Apple gebruikers die 4.7" te groot vinden en wellicht gaan voor een Xperia Z1 compact oid. Daarom snap ik ook niet goed waarom Apple niet ook gewoon een 4" verise blijft uitbrengen. Nu zeggen ze eigenlijk we willen de Android gebruiker voor ons winnen met de grotere schermen maar onze bestaande klanten die 4" prefereren boeien ons niet.

[Reactie gewijzigd door mkools24 op 23 juli 2024 14:10]

Ik vind 4.7" veel te groot maar ik ga daarom echt wel geen Android telefoon kopen.

Wat die Samsungs betreft staat er wel dat het een abnormaal hoog aantal is. Vermits er meerdere keren per jaar nieuwe Android telefoons uitkomen zou het toch echt wel heel veel toeval moeten zijn dat die net voor de iPhone 6 launch zouden besluiten een Android toestel te kopen. Maar ik zei dan ook "duiden" en niet "bevestigen" want het is natuurlijk mogelijk dat er een mirakel heeft plaatsgevonden ;)
Het zou natuurlijk kunnen ja maar er worden ook wel heel veel Samsung telefoons verkocht (qua aantallen) en vergeet niet dat de Samsung verkopen de laatste tijd al aan het dalen zijn, ook voor de iPhone 6 aankondiging al.

Woorden als abnormaal hoog, of drie keer zoveel zegt me gewoon niet zoveel. Drie keer zoveel als een euro is nog steeds maar drie euro. En wat ik zeg het is eenzijdig nieuws, hoeveel iPhone bezitters stappen over naar een ander merk omdat ze de 6 niks vinden?

Het antwoord heb je pas op de wat langere termijn.
Ik denk dat je het antwoord kan vinden in het record aantal pre orders dat de iPhone 6 weer heeft neergezet. Zoals je zegt de Samsung verkopen dalen en die van Apple blijven stijgen. Het zal dus eerder wel zijn dat er meer mensen richting Apple gaan dan andersom.
Hoe weet jij dat er vele miljoenen iPhones zijn gepre-orderd? Daar zijn helemaal geen cijfers van bekend. Het enige wat bekend is dat de pre-orders zijn uitverkocht. Maar dat wil niet zeggen dat er miljoenen zijn besteld. Ligt er puur aan hoeveel Apple er beschikbaar had.
Maar het feit dat er bij pre-order weer vele miljoenen iPhones worden besteld, blijkt dat de groep die er minder moeite mee heeft nog steeds enorm groot is en wellicht zelfs groeit
Dat zegt imho bijzonder weinig over Apple, maar meer over die mensen.
Ik blijf bij mijn standpunt dat een groot gedeelte van iPhone gebruikers de keuze voor een iPhone niet bewust maken, maar afgaan op de status en het hipster gehalte van het iDevice. Schaapjesgedrag dus.
Niet om alle iPhone gebruikers over 1 kam te scheren, natuurlijk zijn er mensen die écht bewust voor een iPhone gaan vanwege legitieme redenen. En die doelgroep is ook hier op Tweakers.net ook het meest vertegenwoordigd denk ik.

Echter, als je op straat kijkt naar de gemiddelde iPhone gebruiker en als ik kijk naar mensen die ik spreek of in mijn kennissenkring, dan kan ik niet anders concluderen dat men geen flauw idee heeft wat er nog meer te krijgen is behalve iPhone's. Zelfs Sjonnie en Anita lopen tegenwoordig met een iPhone (waar ze een 2e hypotheek voor hebben moeten afsluiten en hun auto voor hebben moeten verkopen) omdat de iPhone nu eenmaal een (onterecht imo) bepaalde statuswaarde heeft gekregen.

Begrijp me niet verkeerd, ik bash Apple niet. De toestellen zijn mooi ontworpen en er is goed over nagedacht, maar ze zijn vreselijk overpriced en laten we eerlijk zijn, er zijn voor minder geld vergelijkbare of betere toestellen te krijgen, die meer functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid bieden. Dat blijkt maar weer uit de release van deze iPhone 6.

[Reactie gewijzigd door LCP op 23 juli 2024 14:10]

Je bent zo ontzettend aan het generaliseren en tegelijk aan het goedpraten dat je het niet doet, dat ik me niet kan voorstellen dat het jou niet opvalt dat je je tegenspreekt.

Een greep uit jouw uitspraken:
- "... een groot gedeelte van iPhone gebruikers de keuze voor een iPhone niet bewust maken, maar afgaan op de status en het hipster gehalte van het iDevice";
- "Echter, als je op straat kijkt naar de gemiddelde iPhone gebruiker en als ik kijk naar mensen die ik spreek of in mijn kennissenkring, dan kan ik niet anders concluderen dat men geen flauw idee heeft wat er nog meer te krijgen is behalve iPhone's.";
- "Zelfs Sjonnie en Anita lopen tegenwoordig met een iPhone (waar ze een 2e hypotheek voor hebben moeten afsluiten en hun auto voor hebben moeten verkopen) omdat de iPhone nu eenmaal een (onterecht imo) bepaalde statuswaarde heeft gekregen.".

Oh: "er zijn voor minder geld vergelijkbare of betere toestellen te krijgen, die meer functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid bieden".. Voorbeelden van dergelijke toestellen graag?
Als je goed leest dan ben ik vorig jaar over gestapt naar een Android telefoon. Grotere scherm, veel betere accuduur (Iphone moest meerdere malen per dag aan de beademing), betaalbaar uitbreidbaar geheugen waren voor mij in eerste instantie de redenen om over te stappen. Daarna zeg ik ook duidelijk dat als Apple een aantal zaken goed had verbeterd dat ik wellicht weer was terug gegaan. Maar dat is nu eenmaal niet zo, net zoals binnen iOS 8. Er is op dit moment niets wat voor mij het interessant maakt om weer een iOS telefoon aan te schaffen. Naast een Windows desktop + laptop heb ik in mijn gezin ook een Apple Imac, MacBook Pro en 4 iPad's. We hebben ook 2 Android telefoons en een iPhone. Ik koop naar behoefte en niet met een "merk bril" op.

En als laatste, voor mij is tweakers een extra info bron. Mijn mening omtrent oa. iOS 8 is dus niet alleen op dit artikel gebaseerd, en had voor mij dan ook weinig tot geen nieuwe informatie. Dan leest men ook sneller ;)

Edit :Typo's

[Reactie gewijzigd door GroeneThee op 23 juli 2024 14:10]

Ik heb momenteel een HTC One M8 en ben toch echt aan het zoeken naar een iPhone 5s. iPhone speelt gewoon veel fijner samen met mijn MBP. Van het overzetten van foto's en muziek tot het synchroon lopen van de notificaties. Het werkt gewoon. Ik erger mij iedere dag kapot aan HTC Sync en heb helemaal geen zin om een alternatief te vinden. Ik wil gewoon dat alles simpel werkt. Net als widgets. Wat moet je er mee? Ik heb nog nooit een fijne interactieve widget gehad waar ik echt iets mee kon. Oké, een agenda widget. Maar als je bij iOS het notificatiebalkje omlaag schuift staat daar de agenda. Bovendien staat die bij mijn One ook op de 2de pagina.

Ik vraag me af of ze echt achter lopen. Ze bieden vaak minder functies dan de Android concurrent. Maar ik wil helemaal niet doodgegooid worden met functies die ik nooit gebruik. Ik vind het fantastisch dat ik in het instellingen menu van iOS alles gewoon kan vinden en niet verdrink in de mogelijkheden. Android gebruikers gooien je dood over de accuduur, ik loop nu met een telefoon die ik zittend niet uit mijn broekzak krijg. Uiteindelijk moet ik hem alsnog 's-avonds opladen.

Ik heb de volgende telefoons gehad: HTC Diamond, Desire, Desire Z, one X en One M8. Iphone 3g, 4 en 5. Ik ben er ondertussen achter dat een telefoon nog steeds een simpele tool is voor het uitvoeren van simpele taken en met ios is mijn workflow gewoon een stuk sneller. Zeker straks met ios 8 waarbij de iDevices nóg meer onderling communiceren.

En dit hierboven, is misschien de gedachtengang van een iOS gebruiker (Of misschien willen die mij nu ook dood?). Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Bij mij is dit een simpele telefoon met een rij icoontjes. Specificaties interesseren mij 0,0%.

[Reactie gewijzigd door Huppol op 23 juli 2024 14:10]

Huppol
@GroeneThee • 17 september 2014 09:47
iPhone speelt gewoon veel fijner samen met mijn MBP. Van het overzetten van foto's en muziek tot het synchroon lopen van de notificaties.

Juist muziek over zetten is een van die dingen wat gewoon veel makkelijker is. Gewoon kopieren via welke tool dan ook, drag and drop. Net als films, niet meer iets te hoeven omzetten zodat de iphone (of ipad) het slikt. Zonder iTunes.... zelfs toen ik zelf nog een iPhone had maakte ik daar niet tot nauwelijks gebruik van.

Maar ieder zijn ding hoor.

[Reactie gewijzigd door GroeneThee op 23 juli 2024 14:10]

Huppol
@GroeneThee • 17 september 2014 09:47
iPhone speelt gewoon veel fijner samen met mijn MBP. Van het overzetten van foto's en muziek tot het synchroon lopen van de notificaties.

Juist muziek over zetten is een van die dingen wat gewoon veel makkelijker is. Gewoon kopieren via welke tool dan ook, drag and drop. Net als films, niet meer iets te hoeven omzetten zodat de iphone (of ipad) het slikt. Zonder iTunes.... zelfs toen ik zelf nog een iPhone had maakte ik daar niet tot nauwelijks gebruik van.

Maar ieder zijn ding hoor.
Wees nou eens eerlijk, met alle stream capaciteit van tegenwoordig. Wie houd er nu nog vast aan dat belachelijk verouderde concept van media naar het device kopieren.
Waarom zou je een film willen kopieren naar een telefoon, zijn er mensen die dit dagelijks doen? Het zou mij verbazen als misschien één procent van de hele markt dit doet. Ik doe het zelfs voor MP3's tegenwoordig al bijna niet meer sinds Spotify.

Je zegt dat juist muziek overzetten handiger is maar wat is er nou exact handiger aan dan? Jij sleept muziek in een folder of met een andere tool, een iOS user sleept het in Itunes. Je hoeft hiervoor de telefoon niet eens aan te sluiten met een kabel, gebeurt allemaal wireless. Sterker nog iTunes download covers als deze ontbreken, goede metadata en dit direct in één klap voor alle iDevices naar keuze. Nou nou wat een moeite kost dat toch allemaal, veel makkelijker kan het toch niet?

Mensen overdrijven altijd zo graag maar als het er op aan komt dat scheelt het in de praktijk helemaal niets. De wegen naar Rome zijn beide anders maar allebei ongeveer even lang.

De argumenten de meeste gebruikers aanhalen waarom iOS achter loopt zijn altijd het zelfde. Alleen dit zijn argumenten over functies die ik al jaren niet mis op mijn iPhone/iPad. Loop je dan achter? In mijn opinie niet. Sterker nog ik heb op mijn werktelefoon de meeste features uitgezet omdat ik het storend vind. Mooi voorbeeld zijn widgets, ik vind het storend om widgets direct voor mijn neus te hebben. Deze widgets geven mij informatie die ik 99% van de dag niet nodig heb. Dus ze staan mij 99% van de dag in de weg. Die enkele keer van de dag dat ik ze wel nodig heb swipe ik met één veeg het notification center naar beneden en daar zijn ze. Kwestie van smaak en/of gewenning.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 23 juli 2024 14:10]

Natuurlijk is het een kwestie van smaak. En toch is de wijze waarop bestanden worden georganiseerd, waarop Apple dat voor je doet en Android je dat zelf laat doen, soms heel bepalend. Punt bij iTunes is dat die je muziek voor je organiseert, maar je daarna de muziek niet naadloos kan doorsluizen naar iets anders dan iTunes. Terwijl het mapje met muziek op je SD kaartje wel werkt in je Android telefoon, je Windows Phone, je Linux computer, je autoradio met USB ingang enz.

Streamen is ook niet altijd de oplossing. Als ik voor de kinderen of mezelf een filmpje wil meenemen (fijn voor in de auto of het vliegtuig onderweg) doe ik dat graag op een tablet, streamen is dan geen optie. Bij mijn Android tablet zet ik de films op een SD kaartje en dat prik ik erin. Ik kan verschillende apps uitproberen om hetzelfde bestand af te spelen. Bij mijn iPad moet ik eerst de app selecteren, en die het bestand laten ophalen via Wifi. Dat vind ik al een behoorlijke beperking. Vervelender is dat ik dezelfde film vervolgens niet in een andere app kan afspelen. Hierin loopt Apple al jaren achter, sterker nog, dit is heel lang een hele bewuste keuze geweest waar veel mensen last van hadden. Ik ben benieuwd of dit met iOS8 beter wordt, maar vrees van niet.

Het blijft uiteindelijk een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden de mogelijkheden die Apple biedt prima, en dan is het een fraai vormgegeven en makkelijk werkend systeem, waar goed over is nagedacht. Over de beperkingen is ook nagedacht. Het betekent wel dat mensen die meer willen verder zullen moeten kijken. Gelukkig kan dat.
Natuurlijk is het een kwestie van smaak. En toch is de wijze waarop bestanden worden georganiseerd, waarop Apple dat voor je doet en Android je dat zelf laat doen, soms heel bepalend. Punt bij iTunes is dat die je muziek voor je organiseert, maar je daarna de muziek niet naadloos kan doorsluizen naar iets anders dan iTunes. Terwijl het mapje met muziek op je SD kaartje wel werkt in je Android telefoon, je Windows Phone, je Linux computer, je autoradio met USB ingang enz.
Waarom zou dit niet kunnen met iTunes? Ik doe dat al jaren.
Je kan het beheer gewoon op handmatig zetten. En al zou het niet kunnen, je hebt de muziek op je computer staan? Wat weerhoudt er dan van om dit door te sluizen naar iets anders dan iTunes zoals je het nu ook doet vanaf je SD kaartje?
Streamen is ook niet altijd de oplossing. Als ik voor de kinderen of mezelf een filmpje wil meenemen (fijn voor in de auto of het vliegtuig onderweg) doe ik dat graag op een tablet, streamen is dan geen optie. Bij mijn Android tablet zet ik de films op een SD kaartje en dat prik ik erin. Ik kan verschillende apps uitproberen om hetzelfde bestand af te spelen. Bij mijn iPad moet ik eerst de app selecteren, en die het bestand laten ophalen via Wifi. Dat vind ik al een behoorlijke beperking. Vervelender is dat ik dezelfde film vervolgens niet in een andere app kan afspelen. Hierin loopt Apple al jaren achter, sterker nog, dit is heel lang een hele bewuste keuze geweest waar veel mensen last van hadden. Ik ben benieuwd of dit met iOS8 beter wordt, maar vrees van niet.
Ik haal uit jou berichten wel wat gebrek aan kennis van iOS omdat dingen die je aanhaalt gewoonweg simpler kunnen dan jij hier schrijft. Er zijn zoveel bestandsbeheer apps (ala FileExplorer/FileBrowser) beschikbaar waarmee je bestanden zoals films naar iOS device kan kopieren. Dat kan dan vanaf het iOS device zelf maar ook vanuit iTunes. Bekabeld, wifi het maakt niet uit, het kan allemaal, je moet alleen wel weten hoe uiteraard.
Het blijft uiteindelijk een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden de mogelijkheden die Apple biedt prima, en dan is het een fraai vormgegeven en makkelijk werkend systeem, waar goed over is nagedacht. Over de beperkingen is ook nagedacht. Het betekent wel dat mensen die meer willen verder zullen moeten kijken. Gelukkig kan dat.
exact, zo heb je voor ieder wat wils.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 23 juli 2024 14:10]

Waarom zou je iTunes muziek niet op filesystem-only apparaten kunnen gebruiken? Je sleept dan toch ook gewoon de inhoud van je playlist naar je device naar keuze en dan staan de bestanden daar in no-time? Wat is je punt.
Als je het over iTunes op OS X hebt, dan is dit niet waar: "Punt bij iTunes is dat die je muziek voor je organiseert, maar je daarna de muziek niet naadloos kan doorsluizen naar iets anders dan iTunes."

Ik kan prima de muziek uit iTunes halen en op een andere manier beheren. Als ik dan multimedia of andere bestanden wil synchroniseren tussen OS X en iOS kan ik dus bijvoorbeeld gewoon Copytrans gebruiken.

Dus beperkingen? Nee hoor. Als je maar even de moeite neemt om e.e.a. uit te zoeken (nou ja, "moeite").
Wat is het nut om films in verschillende apps af te spelen? Of werken de bestandsextensies niet en heb je daarvoor steeds een aparte app nodig? Of zijn de Apps zo beroerd dat het niet werkt?

Heb je wel eens gehoord van Offline playlists in spotify, voor als je in het vliegtuig zit, die ene keer per jaar? Het hebben van veel fysieke opslag is een achterhaald begrip, en wordt steeds achterhaalder.

Ik zet navigatie kaarten offline op mijn device, als ik naar het buitenland ga, muziek en filmpjes als ik ga vliegen en boeken om in de vakantie te lezen.

16 gb is veelal voldoende, 64gb is meer dan genoeg (wat met de nieuwe devices dezelfde prijs heeft als de upgrade naar 32gb).

Ieder zijn keus, maar het is in mijn ogen een herhalend fenomeen dat er elke keer maar weer begonnen wordt over sd cards.

Het enige argument wat feitelijk altijd overblijft is dat men op een sd kaartje allerlei illegale muziek, films en apps zet. Hoe je het ook wendt of keert, het is strafbaar en Apple weigert strafbare feiten te faciliteren.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 23 juli 2024 14:10]

Installeer je Plex ben je daar ook weer vanaf.
Plex installeren is idd nog makkelijker.

Staat op mijn nas, mijn pc en ontsluit ik via mijn aangepaste Apple TV.

1 centrale plaats waar alles staat, overal ter wereld toegankelijk mits internet verbinding via de app op mijn iPad/iPhone.
Wat is het nut om films in verschillende apps af te spelen? Of werken de bestandsextensies niet en heb je daarvoor steeds een aparte app nodig? Of zijn de Apps zo beroerd dat het niet werkt?
De meegeleverde videospeler moet dan wel je smaak zijn. Op Andriod gebruik(en veel andere mensen) veel leiver MX speler dan de standaardvdieospeler. Vergelijk het maar met VLC vs Windows media Player op windows.
Heb je wel eens gehoord van Offline playlists in spotify, voor als je in het vliegtuig zit, die ene keer per jaar? Het hebben van veel fysieke opslag is een achterhaald begrip, en wordt steeds achterhaalder.
Voor offline playlist heb je juist een hoop opslag nodig, Spotify gebruikt een hoop opslag per nummer. Dat mag ook wel, met een premiumaccount is de kwaliteit uitstekend
Ik zet navigatie kaarten offline op mijn device, als ik naar het buitenland ga, muziek en filmpjes als ik ga vliegen en boeken om in de vakantie te lezen.
Dan heb je weer een hoop opslag nodig.
16 gb is veelal voldoende, 64gb is meer dan genoeg (wat met de nieuwe devices dezelfde prijs heeft als de upgrade naar 32gb).
16 Gb - OS - apps = Genoeg voor jouw filmps, offline playlists, ebooks en navigatiekaarten? Dan hoor je bij de echt lichte gebruikers
Ieder zijn keus, maar het is in mijn ogen een herhalend fenomeen dat er elke keer maar weer begonnen wordt over sd cards.
Dat fenomeen is even herhalend als het herhalend is dat Apple die dingen niet ondersteund :)
Het enige argument wat feitelijk altijd overblijft is dat men op een sd kaartje allerlei illegale muziek, films en apps zet. Hoe je het ook wendt of keert, het is strafbaar en Apple weigert strafbare feiten te faciliteren.
Illegale muziek en films kunnen gewoon op je interne geheugen hoor, niks geen probleem(behalve bij Apple dan, daar is het een kleine uitdaging). Het enigste OS dat actief gepirate apps ondersteund heeft de ondersteuning voor apps op de SD ook stopgezet, dat word nu alleen maar door tweakers gedaan. En dan zijn niet heel veel mensen. De stelling dat een SD kaart illegaal downloaden in de hand werkt is ook onzin, ieder goed OS kan media opslaan en afspelen vanaf iedere schijf.
Wat een onzin. Je kunt als je wilt gewoon illegale films en muziek op je ios devices zetten. Je moet alleen ff iTunes instellen dat ze ook uit andere bronnen data toestaat.

Films moet je alleen ff naar een mp4 formaat, maar je was toch aan het converteren, dus ook ff naar een goede resolutie en subtitels toevoegen en klaar is Kees.
Wat een onzin. Je kunt als je wilt gewoon illegale films en muziek op je ios devices zetten. Je moet alleen ff iTunes instellen dat ze ook uit andere bronnen data toestaat.

Films moet je alleen ff naar een mp4 formaat, maar je was toch aan het converteren, dus ook ff naar een goede resolutie en subtitels toevoegen en klaar is Kees.
ff iTunes instellen, ff converteren naar een .mp4, ff naar een goede reolutie en ff subtitles toevoegen. Dat is wel heel veel ff. Je kan gewoon je andriod apparaat als default download locatie instellen op je torrentdownloader en klaar ben je. Of je installeert een torrentdownloader op je telefoon.
Als je bij Apple op je iPad een gekopieerd boek zet, dan zet Apple hem automatisch weer dicht i.t.t. bv Windows waar het boek gewoon volledig leesbaar is. Je kunt hem dan uiteraard weer via iTunes aanschaffen.
De hele USA aan offline kaarten is nog geen 4gb. Heel Europa zelfs nog minder, ik land alleen de landen die ik nodig heb, dus meestal nog geen 2 gb.

In spotify kan je ook lagere kwaliteit opslaan, wat minder ruimte kost.

Appelsap gaf aan dat hij meerdere media players gebruikt, dat hoeft dus ook niet als je 1 goede gebruikt.

SD card is achterhaald, voor online opslag zijn er prima alternatieven, nogmaals, mijn foto's staan automatisch geshared met wie ik wil en op knopdruk heb ik ze op mijn device staan.

Hetzelfde geldt voor mijn Ebooks en films via plex. Het nut van 10+ boeken tegelijk op mijn device ontgaat me volledig, ik heb via iCloud meer dan 12.000 tot mijn beschikking als ik wil.

Ik hoef de data niet altijd fysiek op mijn device te hebben om ze te kunnen gebruiken, daar zit jouw denkfout.

Bovendien kan ik iTunes ook in de cloud opslaan, heb ik er direct toegang toe en neemt het geen opslagruimte op mijn device.

Mijn iTunes bibliotheek kan minstens 25.000 nummers bevatten, via online storage die je kunt streamen naar je device, plus alle nummers die je vanaf je eigen cd's hebt geïmporteerd, middels iTunes Match.

Streamen via 4g gaat prima, on-device storage wordt steeds minder nodig.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 23 juli 2024 14:10]

Je zegt zelf dat je spullen offline opslaat voor bv in het vliegtuig en vervolgens moet alles in de cloud? Zolang we nog niet 100% van de wereld en 100% van de tijd een snelle, stabiele, onbeperkte en betaalbare 4g verbinding hebben blijft offline opslag nodig. Anders zou je net zo goed heel je OS vanaf de cloud kunnen streamen, worden telefoons ookk veel goedkoper. Het enigste wat je dan nodig hebt is een scherm en wat low-end hardware.

En zolang 16 Gb aan opslag nog 100 euro moeten kosten blijft er ook behoefte aan een SD kaart. ja, eMMC is sneller, maar ook schrikbaar wekkend duur als je het als mediaopslag gebruikt. Geeft mij maar 64 Gb aan goekoper flashgeheugen dat even capel is in veel situaties.

Ik maak geen denkfout, jij maakt een denkfout door te denken dat iedereen internet heeft dat aan de al genoemde eisen voldoet. Dat si voorlopig nog toekomst muziek, net als het verdwijnen van de behoefte aan een SD kaart.
Grappig, bij mij zit het kaartje doorgaans vol met foto's en hd video, gemaakt op mijn telefoon.
En die zet ik dan weer heel makkelijk op mijn tablet, door even het sd kaartje er uit te halen.
Ik open de Photo’s app op m'n Macbook/iPad/Apple TV en olé daar staan m'n foto’s
Super. Ik reageerde echter hierop:
"16 gb is veelal voldoende, 64gb is meer dan genoeg (wat met de nieuwe devices dezelfde prijs heeft als de upgrade naar 32gb).
...
Het enige argument wat feitelijk altijd overblijft is dat men op een sd kaartje allerlei illegale muziek, films en apps zet. Hoe je het ook wendt of keert, het is strafbaar en Apple weigert strafbare feiten te faciliteren."


Ik kan een goedkoper toestel kopen, en zelf een (tot wel) 128GB kaartje er in stoppen, met bijkomend voordeel dat je deze dus kunt verwijderen voor snellere transfer of 'een nieuw rolletje'. SD kaartslot staat nit gelijk aan illegaal downloaden.
Ik sla ook dingen op op dropbox en kan ze automatisch op pc en tablet bekijken, maar dan downloaden en wachten op uploads is altijd langzamer dan sd card transfer. Ook wifi direct is langzamer en HD video kan nogal in de MB's lopen.

Tuurlijk zijn er meerdere manieren, en als jij tevreden bent, prima. Ik heb echter de keus om te doen wat ik fijn vind en wil niet per se iTunes of wat dan ook moeten gebruiken.

[Reactie gewijzigd door vaagisdenaam op 23 juli 2024 14:10]

Op die manier, de reacties worden niet dieper genest dus zodoende. Heb persoonlijk al 5 jaar geen SD-kaart, USB-stick of dvd aangeraakt (iTunes voor synchronisatie ook al jaren niet overigens) en dat hou ik graag zo. Foto’s worden overigens gestreamed dus dat gaat net zo snel als het openen van een reguliere website.
Android heeft precies hetzeflde met de Foto's app van Google+
Is niet echt Iphone specifiek
Grappig, bij mij zit het kaartje doorgaans vol met foto's en hd video, gemaakt op mijn telefoon.
En die zet ik dan weer heel makkelijk op mijn tablet, door even het sd kaartje er uit te halen.
Kijk jij ervaart dat als makkelijk maar in de praktijk is dat meer werk. Ik hoef niet met kaartjes te friemelen want de foto's staan direct in de Photo app zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Zelfs op mijn Mac staat het in iPhoto zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Alle devices syncen met elkaar (als je dat niet uit hebt staan uiteraard)
Maar iOS loopt mijlen achter op de rest toch? ;) Ik vind gefriemel met geheugen kaartjes verouderd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 23 juli 2024 14:10]

Op mijn telefoon worden foto's ook automatisch gesynced en staan ze gelijk op al mijn apparaten. De sd kaart is gewoon een extra optie voor als je grotere bestanden wilt overzetten.
Zolang je een enkele device hebt met een klein geheugen werkt het prima. Ik heb 3 iPad's met verschillende geheugengroottes. Drama met synchroniseren omdat de kleinste vol loopt door de grote bibliotheek. Automatisch backup via iCloud werkt niet meer omdat de backup van de vorige iPhone er nog staat en deze wil je niet weggooien voordat je een nieuwe backup hebt gemaakt. Natuurlijk kun je weer je geld neertellen voor extra opslag (5 GB is natuurlijk erg weinig). Met synchroniseren ben ik ook spullen kwijt geraakt. Kortom volledig perfect is het echt niet.
Zolang je een enkele device hebt met een klein geheugen werkt het prima. Ik heb 3 iPad's met verschillende geheugengroottes. Drama met synchroniseren omdat de kleinste vol loopt door de grote bibliotheek. Automatisch backup via iCloud werkt niet meer omdat de backup van de vorige iPhone er nog staat en deze wil je niet weggooien voordat je een nieuwe backup hebt gemaakt. Natuurlijk kun je weer je geld neertellen voor extra opslag (5 GB is natuurlijk erg weinig). Met synchroniseren ben ik ook spullen kwijt geraakt. Kortom volledig perfect is het echt niet.
Ik lees hier gewoon nalatigheid van jou zelf. Je weet toch ook hoe veel ruimte op je telefoon/tablets hebt. Je mag best zelf een beetje nadenken en de grote van je verzameling multimedia in de gaten houden hoor. :+

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 23 juli 2024 14:10]

Nee, de oorzaak is dat je met een Apple-ID niet goed kunt synchroniseren met verschillende Apple apparaten. Alles werkt dus wel "simpel" als je maar 1 apparaat hebt.
Nee, de oorzaak is dat je met een Apple-ID niet goed kunt synchroniseren met verschillende Apple apparaten. Alles werkt dus wel "simpel" als je maar 1 apparaat hebt.
Dat begrijp ik niet helemaal, dat gaat juist heel goed.
1 Apple ID op je apparaten gebruiken en alles word vanzelf in sync gehouden zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen. Kan jij eens uitleggen tegen welke problemen je aanloopt? Wie weet kan ik je advies geven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 23 juli 2024 14:10]

Klopt, ik gebruik dropbox op mijn 5s, net als mijn vriendin dropbox op haar galaxy s4 gebruikt :) Toch heeft zij de extra optie van de SD..
synct gelijk met alle devices die hetzelfde account hebben:)

Ik verkoop ook mijn 5s doordat ik terug wil naar Android wat gewoonweg gebruiksvriendelijker is en voorop loopt qua functionaliteit.
En nee niet alleen vanwege de extra mogelijkheid van een SD kaart..
wifi direct, screen casting, usb mount, bluetooth, micro sd en wifi ftp zijn allerlij mogelijkheden buitenom de cloud om foto's op een andere volwaardige telefoon/tv/computer te krijgen. Ik haal mijn sandisk extreme 64gb nooit uit mijn telefoon ;/ mijn s5 zou waterdicht zijn, is hij het toch niet? haal ik het geheugenkaartje er pas uit om deze over te zetten in een nieuwe telefoon. Zo android >= beetje extra gemak. Ik heb een 2k foto's op mijn telefoon, elke nacht als hij aan de lader zit en op de wifi worden nieuwe foto's geupload naar mijn google+ foto waar ik 15gb gratis heb en op elk apparaat kan benaderen. Android bashen? Bing eventjes voor gezond verstand.

1GB ram? prima, echter niet om snel te kunnen switchen zonder verlies van de gebufferde data, hoe optimaal ios 8 ook wel niet zal werken.
Met als verschil dat de wegen naar Rome op android je eigen keus zijn en bij apple wordt er één methode door je strot geduwd en als je het anders wil kun je stikken.
Met als verschil dat de wegen naar Rome op android je eigen keus zijn en bij apple wordt er één methode door je strot geduwd en als je het anders wil kun je stikken.
En daarom ben je dus vrij om een ander toestel te kopen, dus er word helemaal niets door je strot geduwd.
Als je dan toch persee een idevice wil hebben en je wil de manier van Apple niet gebruiken dan zou je het apparaat kunnen jailbreaken.
En het feit dat android je verplicht mass storage (of MTP, want het is geen echter mass storage maar een of andere rare abstractie via een ander USB protocol dat alleen op Windows lekker werkt - door je strot!) te gebruiken is niet 'door je strot duwen'? Want dat is toch echt de enige optie.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 23 juli 2024 14:10]

Reis veel, dan is streamen niet echt een optie.
Dat is redelijk prijzig op vluchten. En hotels hebben wel WiFi al is de dekking vaak niet optimaal, en de snelheid al helemaal niet.
Nee als ik kan/wil streamen dan is WiFi vaak niet voor handen.
Laat ik eerst even vooropstellen, ik heb een iPhone, Macbook, iMac, en iPad. Mijn familie hebben ook allemaal Apple devices in hun bezit. Ook ga ik upgraden naar de nieuwste generatie iDevices. Toch heeft het kopie maken van bestanden nog wel degelijk nut. Mijn zoon kijkt regelmatig dingen op zijn iPad en dan is er niet altijd WIFI in de buurt. In de auto bijvoorbeeld. Hij gebruikt hiervoor de VLC app van iOS. De technologie, en eigenlijk voornamelijk de huidige mobiel internet prijzen, zijn nog niet klaar om volledig op streamen over te gaan.
Wees nou eens eerlijk, met alle stream capaciteit van tegenwoordig. Wie houd er nu nog vast aan dat belachelijk verouderde concept van media naar het device kopieren.
Ik in elk geval.
Al mijn muziek op mijn telefoon en mijn dataverkeer is lekker goedkoop (zit maandelijks altijd onder de 200MB).
Waarom zou je een film willen kopieren naar een telefoon
Muziek, handig in de Londense tube of in het vliegtuig, waar ik geen ontvangst heb.
[...]
Wie houd er nu nog vast aan dat belachelijk verouderde concept van media naar het device kopieren. Waarom zou je een film willen kopieren naar een telefoon
Nou, waneer je veel naar het buitenland reist (voor werk, maar ook op vakantie) bijvoorbeeld en je niet wil betalen voor die belachelijke roamingtarieven. Of mensen die geen 5GB abonnement hebben, maar een beperkte databundel. Kinderen of ouderen (of volwassenen) die niet weten hoe streamen werkt (ik ken er genoeg). In mijn geval: ik heb op mijn werk bijv. geen wifi ivm veiligheidsprotocol en ook geen 3G/4G (en ook geen FM-ontvangst) vanwege de constructie van het gebouw, maar ik wil wel graag muziek luisteren. Dan is er maar 1 alternatief.

Er zijn ongetwijfeld nog meer redenen te verzinnen waarom je niet zou willen streamen, maar omdat jij het doet wil het niet zeggen dat iedereen dat doet.
Zelfs mijn ps3 en smart tv werken met directe opslag benadering, osx niet eens? joh :o
Dat wel, maar Android gebruikt MTP sinds jellybean. En dat wordt helaas nog niet ondersteund. Misschien in yosemite?
Juist muziek over zetten is een van die dingen wat gewoon veel makkelijker is. Gewoon kopieren via welke tool dan ook, drag and drop. Net als films, niet meer iets te hoeven omzetten zodat de iphone (of ipad) het slikt.
Grappig, ik ervaar het zetten van films en muziek op m'n iPad als eenvoudiger dan op m'n werk gsm (Galaxy S5).

Galaxy:
Zoek usb kabeltje
Hang gsm aan pc via gevonden usb kabeltje
Selecteer "USB mass storage" op gsm
Open explorer op pc
Sleep film naar gsm
Koppel telefoon los
Klaar

iPad:
Open iTunes op pc
Sleep film (ongeacht formaat) naar de VLC app
Klaar.

Al stream ik tegenwoordig gewoon films rechtstreeks van m'n NAS via de VLC app op de iPad.

Serieus, ik heb niks tegen zinloze discussies over meningen (Android v iOS), maar de argumenten tegen iOS stammen veelal uit 2007 of zijn gewoonweg zwaar overdreven hearsay. Android en iOS verschillen bij lange na niet zoveel als de gemiddelde Android tweakert wil doen geloven.
Ik heb waarschijnlijk sneller een film op mijn s5 staan dan jij itunes geopend hebt ;/

Maar waarom niet gewoon streamen via xbmc/channel1 of moviedroid? oh wacht., ..
Maar waarom niet gewoon streamen via xbmc/channel1 of moviedroid? oh wacht., ..
Omdat streamen via VLC prima werkt.
Uw heeft nog nooit gehoord van wifi direct e.d. moderne technieken? Ik ben ook niet uit op een flamewar, maar de argumenten tegen non-apple toestellen stammen uit de prehistorie.

Verder heeft bijna iedere OS / telefoonmerk iets ala iTunes. Alleen word eht niet gebuikt, blijkbaar preferen veel mensen USB massa opslag i.p.v. Kies, Windows Phone, LG Suite enz.

Je heoft op je S5 trouwens nooit, voor USB massa opalg te kiezen. Dt is default en iedere keer als je de USB kabel inplugt pakt hij de laatste keuze. En al is USB massa opslag je standaard keuze opend explorer ook vanzelf. Jouw eerste lijstje heeft 2 punten te veel
Het is maar wat je makkelijk noemt. Ik gooi m'n muziek in iTunes die het vervolgens organiseert, labelt en distributeerd over al mijn entertainmentapparaten. Veel makkelijker gaat het niet worden.
Spotify. Hoef je niet eens muziek te zoeken ;) Of anders alleen playlists aanmaken. Werkt voor mij ideaal en geeft meteen een reden om geen gebruik te hoeven maken van iTunes.

Sterker, hij synchroniseert nu toch alles via iCloud e.d. dat een lokale opslag niet eens nodig is en ik dus vele gigabytes van mn pc kon verwijderen (apps die ie bv opslaat)

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 juli 2024 14:10]

Vind Spotify niet erg gebruiksvriendelijk te noemen door de onsamenhangende apps, 1 (één!) stream tegelijk dus je kan per persoon in een huishouden betalen en het kost 10 euro per maand. Dankje feestelijk.
Op ebay heb je een unlimited Spotify (premium account) wat bij mij al 8 maanden werkt voor 2 euro.
Juist muziek over zetten is een van die dingen wat gewoon veel makkelijker is
Bij Itunes is dit ook drag and drop

[Reactie gewijzigd door Ninaomi op 23 juli 2024 14:10]

Je dragged het naar iTunes waar je het dropt en 2 minuten later staat het op al je devices inclusief id3-tags, organisatie, album cover etc.

[Reactie gewijzigd door n8n op 23 juli 2024 14:10]

sorry bedoelde ook bij itunes is dit ook drag en drop
Dat 'gewoon kopieren' werkt dus helemaal niet met een Macbook. USB Mass Storage is ooit uit Android gesloopt (!?). Bovendien ligt mijn kabel altijd naast mijn bed en vind ik het draadloos synchroniseren van iTunes dus super. Bovendien heb ik nog nooit een film via mijn telefoon gekeken. Mocht je dat wel willen. Er is in de comments van Tweakers al vaak genoeg alternatieven aangeboden die films direct afspelen op ios. Evt streamen.

[Reactie gewijzigd door Huppol op 23 juli 2024 14:10]

Mwa volgens mij loop je al vast wanneer je M4A (Apple LossLess) in native muziek players wil afspelen op android. Althans de Samsung KIES of hoe heet dat ding snapt M4A al niet. Dus allemaal veel handiger op android is relatief. Ik heb een enorme m4A verzameling van 1TB en ik heb geen zin die om te zetten. Dat was voor mij de reden om van Android af te blijven.
Hier geen problemen mee. En anders gebruik je gewoon explorer voor dat soort dingen?
HTC Sync is ook HTC specifiek en hoef je toch niet te gebruiken? Iedere Android telefoon kun je gewoon als USB stick gebruiken en drag & drop werkt dan gewoon.

Je doet nu net of HTC Sync iets algemeens is van Android dus dat is niet echt eerlijk. Dat is hetzelfde als zeggen dat Android kut is want Samsung Kies werkt voor geen meter.

Ook vreemd dat je eerst een One X koopt, alleen maar klachten hebt over de grootte en HTC Sync en vervolgens koop je de M8? Beetje tegenstrijdig allemaal.

Ik zou trouwens eerst eens een Iphone 5 vasthouden als ik jou was, want terug naar 4" kan een hele schok zijn. En wat ga je daarna kopen dan? Want de 6 is nu ook minimaal 4.7".
iPhone 5 ligt gewoon nog op de leuning van de bank. Die ga ik opsturen voor gratis batterij vervanging. Uit mijn berekeningen kwam dat het net zo voordelig is om een HTC One bij mijn nieuw abbo te nemen en straks te verkopen als een sim only.

Van mijn one X naar iphone 5 was ook niet echt een schok. Mensen beelden zich in een groot scherm nodig te hebben. Maar wat kun je er meer mee? Ik zeg niet dat een 4,7" scherm minder goed/fijn is. Ik zeg alleen dat het nergens voor nodig is. En mijn 5" scherm op de One vind ik overkill. Ik zou graag een iPhone 6 kopen. Maar vind dit het geld momenteel niet waard, want met een goedkoper 4" model kan ik precies hetzelfde.

En nee. USB Mass Storage werkt niet op Android. Schijnbaar kun je op Windows wel drag & drop doen, maar dit werkt niet met OSX. Doe mij maar draadloos synchroniseren met iTunes. Zet hij automatisch mijn nieuwe nummers over terwijl ik slaap.

*edit typo

[Reactie gewijzigd door Huppol op 23 juli 2024 14:10]

Nu snap ik er helemaal niks meer van. OSX geeft jou de beperking dus wat doe je je stapt over op de enige telefoon die wel goed met OSX om kan gaan ipv. dat je de beperkende factor (OSX) vervangt door iets anders ga je jezelf nog verder beperken.

Klassiek voorbeeld van het paard achter de wagen spannen.

Zeg gewoon dat je liever alles van Apple hebt nu vanwege je MacBook ipv Android voor jezelf als excuus te gebruiken. Is dat nou zo moeilijk?
Waarom geeft OSX deze beperking? Google besluit te stoppen met USB Mass storage, een van de zaken die hier tijden geleden nog zo toegejuicht werd, dus is het de fout van OSX? Ik vind het belachelijk dat Google zelf niet met een synchronisatietool komt voor Android. Het is toch van de zotte dat fabrikanten dit zelf maar moeten uitzoeken. Dan krijg je inderdaad halfbakken oplossingen zoals HTC Sync.

USB Mass storage was iets dat ik bij iOS mis. Ik reageer hierboven op jou omdat je beweerd dat het zo goed werkt. Wat het dus niet (meer) doet. Ik geef inderdaad toe dat OSX en iPhone een stuk beter samenwerken dan OSX en Android. Is het daarom raar dat ik liever een iPhone kies? Lijkt me niet.
Dat zeg ik toch ook, maar jij geeft HTC de schuld dat je nu voor iPhone gaat, terwijl je voor iPhone kiest vanwege je MacBook maar dat kun je dan toch gewoon zeggen? Beetje flauw om dan te zeggen ik kies voor iPhone want Android is kut.

En of Google stopt met mass storage weet ik niet, bij mij heeft het altijd gewoon vlekkeloos gewerkt op Windows en ik heb HTC, Samsung en Sony gehad van Android 2.3.1 tot 4.4.4 en nu een Lumia met WP en ook daar werkt het perfect dus dat het dan op OSX niet werkt aan Google zou liggen lijkt me redelijk sterk maar het zou natuurlijk kunnen.
Klassiek geval van mijn perspectief is het beste.

Zou het kunnen dat hij z'n telefoon-keuze minder belangrijk vind dan z'n computer OS, waardoor dit een prima reden is voor z'n redenatie? Maar nee, dat moet afgekat worden. Het gaat immers over Apple...
Wat voor onzin. Drag & Drop werkt wel op OSX. Heb het zelf nog getest.
Ik hoor graag hoe. Ik krijg het niet aan de praat. Er is geen 'Mount USB storage' op mijn HTC One aanwezig.
En dat ligt aan osx? Aan Android?
Nee. Kan dan alleen aan HTC liggen.
Ik ervaar hetzelfde; ik wil niet plat gegooid worden met functies die ik niet gebruik. Voordat ik mijn eerste iPhone had (dat was de 4s) had ik een HTC Desire. Binnen een maand dat ik die HTC Desire had was ik al op zoek naar een manier om die telefoon te rooten en zelf een rom te installeren die niet alle troep had die HTC meeleverde. Dat is inmiddels dik 3 jaar geleden. Widgets heb ik nooit gebruikt, naar mijn idee hebben ze nooit wat opgeleverd wat echt nuttig was.

Het enige wat ik echt miste was een ander toetsenboord zoals Swype, en daar komt nu dus verandering in. Een beetje laat, ja klopt, maar beter laat dan nooit.
Android is sinds de Desire echt enorm veel verder gekomen, met gigantische schreden. Toen was iOS ongetwijfeld gebruikersvriendelijker en stabieler. Android heeft echter niet stil gestaan en is inmiddels iOS op veel fronten voorbij gestreefd. Dat komt ook wel aardig uit dit artikel naar voren. iOS 8 is voor de Apple gebruiker een aardige vooruitgang en brengt diverse zaken die al een hele tijd in Android aanwezig zijn.
Daar heb je deels gelijk in. Maar hier zit net het verschil tussen Android en iOS.

Android gooit je dood met mogelijkheden. Daardoor is het super ongeorganiseerd, rommelig en vaak ingewikkeld om zaken werkend te krijgen. (spreek uit ervaring, heb nog steeds een Nexus 5)

Apple daarentegen voegt pas iets toe als het écht goed werkt. Halve features "omdat het kan" doen ze niet aan. Dat vind ik persoonlijk fijner dan 1001 features die niet of nauwelijks goed werken.
Ik vind persoonlijk niet dat Android me dood gooit met mogelijkheden.Ik vind wel dat de schillen die sommige fabrikanten (met name TouchWiz van Samsung) toevoegen inderdaad ver over de top zijn en ook vaak slecht performen. Daarom voor mij geen Samsung. Mijn ervaringen met recente toestellen van HTC bijvoorbeeld zijn echter zeer positief.

Uiteindelijk speelt gewenning aan een platform zeer een grote rol in de initiële gebruikservaring. Zo heb ik nu van mijn werk een Nokia Lumia 820. In het begin werd ik daar gek van en kon niets vinden; inmiddels ben ik ook daarmee aardig vertrouwd. Als ik op iOS bezig ben houdt ik vaak entries in een lijst vast om ze te kunnen wissen (zo werkt dat in Android en Windows), maar in iOS werkt dat weer anders. Allemaal gewenning...

Het zal wel grotendeels neerkomen op persoonlijke voorkeur. In elk geval vind ik wel dat je van de mobiele platformen Android het best naar je eigen voorkeur kunt aanpassen en dat vind ik als Tweaker wel fijn...
Exact dezelfde ervaring die ik had met Android, het werkte voor geen meter en zit vol met dingen die je nooit gebruikt. Widgets had ik al op mijn Mac voor er iPhones uitkwamen en gebruik die nooit. Echt jammer dat ze met grotere iPhones zijn gekomen. Ik hoef echt zo geen mastodont telefoon. Gelukkig zit er reachability op zodat je e tenminste met één hand kan bedienen.

Voor mij was de enige teleurstelling bij het Apple event dat er geen iPhone 6C met een normaal scherm ofzo was.

Voor mij moet een smartphone direct out of the box werken en dat is wat een android phone echt niet doet. Veel teveel geklungel voor iets dat simpel moet werken.

iOS8 zelf is zeer goed uitgewerkt. Men heeft zeer sterk op details gelet en zoals je van Apple verwacht: het werkt gewoon.
Ik heb momenteel een HTC One M8 en ben toch echt aan het zoeken naar een iPhone 5s. iPhone speelt gewoon veel fijner samen met mijn MBP. Van het overzetten van foto's en muziek tot het synchroon lopen van de notificaties. Het werkt gewoon. Ik erger mij iedere dag kapot aan HTC Sync en heb helemaal geen zin om een alternatief te vinden.
Dan is Apple's opzet van een eigen ecosysteem creëren geslaagd, want je ergert je aan iets dat niet aan alle Apple-licenties voldoet en dus niet 100% kan samenwerken met je MBP. Maar ligt dat aan HTC, dat bestanden via "mass storage device" features accepteert of Apple dat iTunes verplicht stelt? De oplossing van HTC werkt op iedere willekeurige PC, de oplossing van Apple alleen op systemen met iTunes.

Wat ik wel geweldig vind van Apple is hun lange support van devices. Daar kan Google (of beter gezegd: de fabrikanten) echt nog een puntje aan zuigen. Dat nota bene de iPhone 4s en de iPad 2 nog updates krijgen naar iOS 8 is gewoon heel goed.
Ik wil gewoon dat alles simpel werkt. Net als widgets. Wat moet je er mee? Ik heb nog nooit een fijne interactieve widget gehad waar ik echt iets mee kon. Oké, een agenda widget. Maar als je bij iOS het notificatiebalkje omlaag schuift staat daar de agenda. Bovendien staat die bij mijn One ook op de 2de pagina.
Maar een widget is een programma op je desktop, een paar meldingen in het notificatiescherm staan toch niet gelijk aan een widget? Er zijn ook widgets voor muziekspelers, widgets die een uitgebreide weer-overview geven, enzovoorts. Ik gebruik het dagelijks, maar het zal wel iets zijn waar Apple-gebruikers eerst mee in aanraking moeten komen voor ze enthousiast worden. Ik wed dat Apple het nog gaat introduceren en dat het dan toch echt omarmd wordt. Wat de boer niet kent...
Ik vraag me af of ze echt achter lopen. Ze bieden vaak minder functies dan de Android concurrent. Maar ik wil helemaal niet doodgegooid worden met functies die ik nooit gebruik. Ik vind het fantastisch dat ik in het instellingen menu van iOS alles gewoon kan vinden en niet verdrink in de mogelijkheden. Android gebruikers gooien je dood over de accuduur, ik loop nu met een telefoon die ik zittend niet uit mijn broekzak krijg. Uiteindelijk moet ik hem alsnog 's-avonds opladen.
Apple was met de eerste iPhones baanbrekend. Hun telefoons werkten vloeiend, hadden een goed touchscreen en een logische interface. Toegegeven: het heeft bij Android (en bij MS al helemaal!) even geduurd voor ze dat allemaal voor elkaar hadden, maar mijn Nexus 5 draait net zo vloeiend (zo niet vloeiender) dan welke iPhone ook en ik snap niet wat je bedoelt met "verdrinken in de mogelijkheden", want het instellingenmenu zit heel logisch in elkaar. De mogelijkheden van Android zitten ook niet alleen maar in het instellingenmenu, maar in de open structuur. Het eerdere genoemde "mass storage device" of de vrijheid andere toetsenborden te installeren (en geen eenheidsworst toetsenbord dat iedereen maar geweldig moet vinden). Wat je zegt over het niet in je broekzak passen geldt eigenlijk alleen voor kleine maten (mensen tot 1m70 ofzo) en skinny jeans. Beiden zijn niet op mij van toepassing, maar ik vind dan ook dat er naast de grote toestellen ook kleinere (iPhone 5s-formaat) toestellen zouden moeten blijven.
Ik heb de volgende telefoons gehad: HTC Diamond, Desire, Desire Z, one X en One M8. Iphone 3g, 4 en 5. Ik ben er ondertussen achter dat een telefoon nog steeds een simpele tool is voor het uitvoeren van simpele taken en met ios is mijn workflow gewoon een stuk sneller. Zeker straks met ios 8 waarbij de iDevices nóg meer onderling communiceren.
Zoals ik al zei: ieder zijn ding natuurlijk. Wat je ideale telefoon is hangt ook af van wat je ermee doet. Ik moet voor mijn werk vaak wat foto's maken in de productie van de fabriek en dan vind ik het ideaal om mijn telefoon even aan mijn computer te kunnen hangen en de foto's op hoge resolutie over te zetten. Mijn iPhone-collega's kunnen dat niet (want geen iTunes op werk-PC's) en moeten ze doormailen. En omdat ze niet willen dat hun mobiele databundel er in hoog tempo doorheen gaat, sturen ze ze in 640x480 door :) Gewoon een voorbeeldje waar ik me echt dagelijks aan zou ergeren en waarvan ik nog steeds niet snap waarom Apple het zo doet.
En dit hierboven, is misschien de gedachtengang van een iOS gebruiker (Of misschien willen die mij nu ook dood?). Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Bij mij is dit een simpele telefoon met een rij icoontjes. Specificaties interesseren mij 0,0%.
Dat maakt dit soort discussies ook vrij zinloos. Als we allemaal dezelfde overwegingen hadden, zouden we in dezelfde auto's rijden, dezelfde laptops kopen, dezelfde horloges dragen en dezelfde telefoons gebruiken ;)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 23 juli 2024 14:10]

[...]

Zoals ik al zei: ieder zijn ding natuurlijk. Wat je ideale telefoon is hangt ook af van wat je ermee doet. Ik moet voor mijn werk vaak wat foto's maken in de productie van de fabriek en dan vind ik het ideaal om mijn telefoon even aan mijn computer te kunnen hangen en de foto's op hoge resolutie over te zetten. Mijn iPhone-collega's kunnen dat niet (want geen iTunes op werk-PC's) en moeten ze doormailen. En omdat ze niet willen dat hun mobiele databundel er in hoog tempo doorheen gaat, sturen ze ze in 640x480 door :) Gewoon een voorbeeldje waar ik me echt dagelijks aan zou ergeren en waarvan ik nog steeds niet snap waarom Apple het zo doet.
[...]
Dan moet je je collega's toch eens uitleggen dat ze dat wel kunnen (of het moet zijn dat jullie werkgever nog meer paranoide is als de mijne). Ik doe dat namelijk dagelijks met mijn win7 werk-PC zonder iTunes; kabeltje insteken, computer vertrouwen op mijn 5S en mijn foto-folder verschijnt in explorer, allemaal bereikbaar...
Toch zou je is moeten kijken naar Windows Phone, een OS die toch snel groeit met juist vele goeie functies. Als ik jou zo hoor hou je meer van simpele snelle en vooral functionele mogelijkheden. Windows Phone bied juist deze aan. Je zit niet per definitie aan de functies van Microsoft vast. En Windows Phone, het werkt als een trein!

Maar als je toch wat meer wilt dan Windows Phone kan je net zo goed je Android houden. Makkelijker word het niet.
Toch zei ik duidelijk dat het een OS was die snel groeit. Dit houd in dat er verbeteringen / updates zijn die het OS steeds beter maken.

Dat jij mij erop attendeerd dat de verkoopcijfers dalen is offtopic en zeker een hele slechte argument om geen Windows Phone aan te schaffen. Zoals je zelf weet, weet je dat Apple gebruikers ook erg geliefd zijn op hun producten. En zich laten meeslepen door producten van Apple. Maar dit geld niet alleen voor electronica, maar voor alles.

Overgings ben ik zelf een Android gebruiker die zeker een overstap gaat maken naar Windows Phone, waarom? Omdat ik vind dat Microsoft laatste tijd goeie stappen zet met Windows Phone, ik heb toendertijd getwijfeld of ik Android of Windows Phone nam, er ontbraken nog een aantal functies die Windows Phone op dat moment niet had. Maar nu vind ik dat Windows Phone alles redelijk in orde heeft.

[Reactie gewijzigd door Kobject op 23 juli 2024 14:10]

Als je goed leest dan ben ik vorig jaar over gestapt naar een Android telefoon. Grotere scherm, veel betere accuduur (Iphone moest meerdere malen per dag aan de beademing),
Dan heb je echt te veel aan staan denk ik. Mijn iphone 4s moest om de 4 dagen opgeladen worden.
4 dagen als je er niks mee doet bedoel je? Normaal gesproken moet je hem gewoon elke avond opladen met normaal gebruik, beetje bellen en internetten.
als ik er "alles mee doe" dan om de dag. Vooral facebook messaging wil veel slurpen. En die blijft maar zeuren dat ik hem aan moet zetten in mijn notificatieons... internetten doe ik toch meestal op de PC of ipad.
met zelfde gebruik haal ik nu gemakkelijk een dag.

Mijn telefoon is een verlengstuk, en niet alleen om mee te bellen.
Om welke iPhone gaat dit dan? Ik heb momenteel een iPhone 5 en die gaat, met extreem intensief gebruik, gewoon een hele dag mee.
"Meerdere malen per dag aan de beademing.." Juist. Je doet alsof dat een eigenschap van het toestel is, terwijl dit gewoon onder de noemer "defecten" valt.
De eerste reacties zijn allemaal bash reacties
Waarom, omdat jij het er niet mee eens bent?

Volgens mij klopt het toch aardig wat ze zeggen, ik gebruik zelf alleen een iPad, maar heb regelmatig dat ik kleine zaken mis die ik op me Android telefoon wel heb/kan
Ik lees een review over IOS8, haar functies of gebruiksgemak.

In de eerste 4 reacties worden er aparte en irrelevante dingen bijgehaald om Iphones onderuit te halen, die eigenlijk niet zo verwant zijn aan het functioneren van IOS8 zoals:
  • Een gesuggereerde korte batterijtijd bij Apple
  • Verkoopaantallen/marktaandeel (compleet irrelevant)
  • Prijsstelling van toekomstige iphones
  • Het niet hebben van uitbreidbaar geheugen van Iphones
Dat zijn allemaal wel punten, die mogelijk Iphones van Androids onderscheiden, maar niets te maken hebben met de werking van het operating systeem. én zeker niet met de nieuwe functionaliteit die besproken is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 23 juli 2024 14:10]

Ach daar ontkom je niet aan. De reacties bij Apple-artikels zijn altijd hetzelfde. Je hebt de haters die per se moeten vertellen waarom Android toch beter is, en hoe stom je wel niet bent als je zo'n dure telefoon koopt. En je hebt de fanboys die hier juist fel tegen in gaan en al Apple's keuzes goed proberen te lullen.

Ben zelf wel een Tweaker, ik ben ook een developer, dus het zit op zich wel in mijn natuur om zo veel mogelijk met een apparaat te willen. Gek genoeg geldt dit niet voor mijn telefoon, die moet gewoon zonder bullshit werken, zonder al te veel handelingen. iPhones zijn wat dat betreft prima. Ik vind ze ook veel steviger en kwalitatiever aanvoelen dan menig android toestel dat ik heb vast gehouden.

Maar goed, nu doe ik er dus zelf ook aan mee :p inhoudelijk niet veel op te merken aan het artikel. Nieuwe nuttige functies voor de iPhone/iPad, altijd goed natuurlijk :)
Ben zelf wel een Tweaker, ik ben ook een developer, dus het zit op zich wel in mijn natuur om zo veel mogelijk met een apparaat te willen. Gek genoeg geldt dit niet voor mijn telefoon, die moet gewoon zonder bullshit werken, zonder al te veel handelingen.
Idem hier. Het moet gewoon werken. Ik ben al de hele dag bezig met computers, in m'n vrije tijd heb ik wel betere dingen te doen.

m'n galaxy S4 gebruik ik om mee te bellen / gebeld te worden, en daar houdt 't op, alles wat ik probeerde te doen met dat ding leverde frustratie op. ( ik vind - maar dat is een persoonlijke mening - het een onoverzichtelijk rommelig gedoe)
Ben ik met je eens, maar dat rommelige gedoe is ook puur de schuld van Samsung, een Nexus 5 of een HTC is juist heel overzichtelijk in mijn ervaring, of sony die alleen kleine dingen aanpast die een meerwaarde hebben.

Touchwiz is echt een draak van een schil, niet voor niets dat een S5 met een dikke processor er in hapert, en elke andere vergelijkbare telefoon niet.
Ik geef je plus 1, alleen al omdat ik er flauw van wordt dat mensen met een eigen mening, die door sommigen er niet mag zijn, direct met -1 de kop in wordt geperst!

Daarbij:
Ik ben 2 jaren in het bezit van een Samsung Galaxy III. Die widgets die binnen Android werken zijn leuk, maar sommige mini applicaties nemen zo veel ruimte in beslag, dat ik veel homescreens naast elkaar moest hebben om die appies goed te kunnen gebruiken en een apart homescreen had voor de icons die ik veel gebruikte. Dat Iphone geen 'Widgets' had (ik heb een Iphone 5s) vond ik ergens een beetje een gemis. Nu ze er op de een of andere manier komen, is dat best prettig! Ik denk echter dat de wijze hoe ze op een plek bijeen gebracht worden wel eens beter kan werken dan allemaal mini schermpjes binnen homescreens... Ik mis overigens geen functionaliteit t.o.v. de Galaxy III (van mijn werk) en de Iphone die ik privé heb. Het is gewoon allemaal net iets anders in elkaar gezet. Ach, het is gewoon een kwestie van omdenken/wennen en dan zijn beide systemen best goed te gebruiken. Ik vind, nu ik de Iphone heb, deze wel prettiger functioneren dat m'n Galaxy III. Da's persoonlijk, als dat overigens van ons mag ;) :)
volgens mij bevatten de eerste drie reacties genoeg argumentatie.
of je het er niet mee eens bent is een tweede. van bashen geen sprake.
anders hadden ze wel -1 gehad, zoals jij 8)7
Lezen is een kunst. De eerste reacties zijn niet correct. Er worden statements gemaakt die niet kloppen. Zoals share opties binnen apps. Dat bestaat gewoon wel... Geen idee waarom dat wel in de comments als waarheid wordt gegeven...
Totaal mee eens.. De gebruikers boeit het echter geen ene donder getuige de hierboven aangehaalde trouwe 'fanbase.'. Overigens denk ik dat hetzelfde geldt voor het gros van de Android gebruikers. Ik heb het gevoel dat er meer dan genoeg mensen zijn die geeneens widgets gebruiken.
Ik heb het gevoel dat er meer dan genoeg mensen zijn die geeneens widgets gebruiken.
Daar hoor ik ook bij. Na drie jaar Android te gebruiken is de enige widget die ik gebruik nog altijd de weer widget die er af fabriek op voorgeïnstalleerd was. Gebruikers en vriendenkringen verschillen natuurlijk van elkaar, maar in mijn vriendenkring zie ik net hetzelfde, geen mens (met een Android) die widgets gebruikt.
Ten tijde van mijn android periode heeft het ook niet zo lang geduurd alvorens ik alle widgets heb weggehaald. Een app openen is zo goed als instant en dan heb je meteen alle functionaliteiten van die app.

Klok widget? sorry, tijd staat altijd rechtsboven.
sms widget? ik hoef niet ten alle tijde de laatste sms-en zien die ik gekregen heb. Als ik een sms krijg, krijg ik sowieso een notificatie waarop je meteen kan antwoorden.

Al die plaats die je verliest aan widgets spendeer ik liever aan icoontjes voor mijn meest gebruikte apps.
Ik gebruik geen widgets. Ik moet geen "data scrapende" weer of nieuws widgets hebben met de absurde datalimieten/prijzen die ze hier in Belgie hanteren over de data-netwerken. Trouwens ik was ze al beu in 2005 op fluxbox met (a|g)desklets. De enige "widgets" op de Desktop die ik nog wel gebruik zijn systeem monitoring (rainmeter, gkrellm, conky).
Off topic:

Idem hier. Ik gebruik 'enkel' widgets van m'n kalender, mail, sms, to do lijstjes en muziek.
Tja, ik ben trouwe fanbase; ik kocht de iphone 3G plus allerlei apps die android niet had. Nu heeft android het gros van de door mij gebruikte apps ook, maar de meeste kwamen (komen?) toch eerst op IOS uit. Als ik zou overstappen kost me dat klauwen met geld om de apps opnieuw te kopen, dus een nieuwe iphone is gewoon goedkoper dan welk ander toestel dan ook. En ik vraag me af of het zo naadloos werkt met mijn PC.

En al die widgets hoef ik ook niet. Kosten me accuduur. Als ik alles uitzet kan ik 4 dagen doen met mijn phone.
Anoniem: 415197 @Croga17 september 2014 11:20
Het feit alleen al dat er geen standaard "back" button is maakt iOS voor mij gewoon super klunzig. Ik moet altijd zoeken als ik terug wil, en vaak gaat het dan ook nog verkeerd, en moet ik de app opnieuw openen.
Als je iOS de heel dag gebruikt met een vaste slectie apps went het. Gebruik je iOS soms met een hele slectie aan apps kan je wel eens zoeken. het hangt net van jezelf af
Ik heb een Android en iOs telefoon, Windows pc, Dell laptop en MacBook pro. Ik weet niet wat Apple doet, maar de gebruikservaring is gewoon beter. Op een iPhone werk ik lekker en het loopt goed en doet z'n ding redelijk vloeiend. Toegegeven, met Windows of Android kan je meer, maar toch kies ik voor huis-tuin-keuken gebruik liever de Mac en iPhone (ook mijn main Phone overigens).

Ik ben lang Windows gebruiker en fan, maar het gebruiksgemak en de UI van Apple is toch veel beter in mijn ervaring.
Dit heb ik dus ook. Heb zelf een iPhone 5S en heb regelmatig discussies met collega's die vinden dat Android toch echt beter is. Er zijn ook echt wel mooie Android toestellen te koop, met prachtige schermen, waterdicht, supersnelle processoren etc.

Maar telkens als ik er dan eentje uitprobeer, dan valt het me weer tegen. Ook de duurdere modellen. De interface is niet altijd duidelijk, soms weet je niet of je verder of terug kan. Zo'n standaard back-button is handig, maar niet alle apps maken er goed gebruik van. Soms hakkelt het scherm. Sommige opties zijn gewoon hopeloos om terug te vinden. Nu is dat bij iOS tegenwoordig ook wel wat lastiger geworden, dat is ook flink uitgebreid, maar toch zitten de dingen die je het meest gebruikt altijd wel op een handige plek.

Apple ontwerpt gewoon op gebruikservaring, wat willen mensen nu echt en wat werkt het best. Veel Android fabrikanten ontwerpen meer op features (groter scherm, snelle processor) maar vergeten dat mensen die dingen ook nog moeten gebruiken. Geldt eigenlijk ook voor de widgets. Iedereen roept dat het belachelijk is dat iOS dit nogniet heeft, maar als ik nu bedenk wat voor widgets ik nu echt zou willen en ook echt gebruiken, dan kom ik ook niet verder dan alleen het weer.

Natuurlijk hebben iPhones ook nadelen. De prijs is een grote. Maar ook het verplicht gebruik van iTunes. Voor m'n eigen toestel is dat te overzien, maar m'n kinderen gebruiken oude iPhones en willen nu hun eigen muziek erop. Dat is dus hopeloos als ze nog niet goed met een computer en iTunes om kunnen gaan. Wat dat betreft is Android een stuk handiger, gewoon de muziek op de SD-kaart kopieren. Hoewel, ik heb al een boel mensen foto's zien kwijtraken omdat hun SD-kaartje corrupt raakte. Dat heb je op de iPhone dan weer niet.

Kortom, beide platformen hebben genoeg te bieden, maar ik vind iOS fijner.

[Reactie gewijzigd door PhilipsFan op 23 juli 2024 14:10]

Hier thuis ook van alles. Ik heb dezelfde ervaring. Toen ik me afvroeg waarom het meeste op een Apple device makkelijker aanvoelt is, zoals jij ook al zegt, ik er beperkte dingen mee uitvoer. Ik gebruik OS X en iOS voor simpele dingen, die dan dus ook simpel/soepel aanvoelen. Ik gebruik alle systemen met plezier overigens, blij dat er keuze en concurrentie is.
Ik begrijp ook dat iedereen zijn apparaten op andere manieren gebruikt, maar dit is mijn ervaring. Ik doe de taken die ik doe allemaal met plezier omdat ik er het best passende apparaat voor gebruik. Soms is dat iets van Apple, soms van Microsoft, Google enz. En soms zelfs van OpenBSD. Als je dat laatste eenmaal kent, is de rest echt een pot nat :)
Ik ben erg benieuwd om te horen hoe iOS 8 presteert op oudere generaties iphones. Met iOS 7 namen de 4 en 4S echt een gigantische nosedive qua prestaties en performance. Hebben we dit met iOS 8 weer, word het erger, of kan die veilig worden geïnstalleerd op oudere phones? In het huishouden hier hebben we 5 iphones van verschillende generaties en bij voorkeur gaan ze allemaal naar iOS 8.
Hoe kom je daarbij? Ik heb mijn Iphone 4 inmiddels 3.75 jaar met iOS 7 erop en ik kan niet zeggen dat ik verschil in snelheid merk met iOS 6.
Hoe kom je daarbij? Ik heb mijn Iphone 4 inmiddels 3.75 jaar met iOS 7 erop en ik kan niet zeggen dat ik verschil in snelheid merk met iOS 6.
De animaties, die er sinds iOS7 in zitten, duren te lang.
Als je je 4 of 4s aanzet en unlockt en je gaat direct swipen, dan zal hij bij de eerste swipe niet reageren, omdat de animatie nog bezig is.
Dat soort dingen zie je ook bij het switchen tussen de apps.
Ik ben een iPhone fanboy, maar dit vind ik sinds iOS7 erg irritant.
Dan zet je die feature toch uit? Ook beter voor je batterijduur
Dan zet je die feature toch uit? Ook beter voor je batterijduur
Het staat uit, althans, de optie Reduce Motion staat aan, maar daarmee gaat het nog steeds trager dan met iOS 6.
Probeer maar eens wat ik hierboven typte.
Op de "oude" iPhone 5 draait het hier sneller dan iOS 7. Dan heb ik het wel over een kaal toestel met de standaard Apple apps. Hoe andere apps zich gedragen kan ik nog niet zeggen.
Hier een Apple fanboy voor ruim 8 jaar. 3 Redenen waarom ik overstap.

- Ze hadden beloofd dat Siri in het Nederlands zou komen.
- Trage progressie, nu pas verbreden ze hun API.
- Te prijzig. Concurrenten leveren nu ook mooie spullen.

Ter voorbeeld, ik ben van een iPhone 4 naar 4S gegaan, had daar spijt van achteraf.

Als ik nu naar de iPhone 6 kijk, dan zie ik nauwelijks progressie. Ja vingerafdruk erbij. Maar voor de rest zijn het softwarematige toevoegingen van iOS. CPU/Memory/Megapixels boeit mij al jaren niet meer.

Dus ik zou 800 keiharde euro's op tafel knallen voor een groter scherm met saffier glas.
Ik hou die 800 euro nog wel even op zak.

[Reactie gewijzigd door goodfella op 23 juli 2024 14:10]

Ach, alle merken beloven wel eens dingen.

- Google had beloofd dat alle Android apparaten 1,5 jaar lang de nieuwste versie zouden krijgen.
- Microsoft had beloofd dat het startmenu in W8.1 terug zou komen
- BlackBerry had beloofd dat BB10 veel eerder uit zou komen

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Grappig trouwens dat je zegt dat CPU/Memory/Megapixels je al jaren niet meer boeien. Dat zijn nu precies de USP's van vrijwel alle high-end Android-toestellen. En als je dan toch voor een mid-range toestel gaat kun je beter je iPhone 4S houden, nu deze ook iOS 8 krijgt.

Overigens heeft de iPhone 6 geen scherm van saffier glas ;).
Microsoft had helemaal niet beloofd dat het startmenu in 8.1 terug zou komen. Wel de startknop en dat is gebeurd. Verder komt het gewoon in de volgende versie.

Maar het is idd erg frustrerend om te zien dat de Nederlandse markt totaal genegeerd wordt door alle grote smartphonefabrikanten. Nederlandse ondersteuning van bedrijven en diensten is gewoon belabberd.
niemand houd je te tegen
Heeft niet alleen met trouw te maken. Als je al voldoende geld geinvesteerd hebt in apps voor iOs, dan ga je niet 1-2-3 overstappen op Android. Zelf gebruik ik al vanaf ongeveer 2008 de iPhone en dan heb je voordat je het door hebt al zo honderd tot een paar honderd euro in het 'ecosysteem' geinvesteerd. De Navigon app bijvoorbeeld voor Europa is nou niet bepaald goedkoop. Zou ik nu overstappen moet je opnieuw gaan investeren. Dat is waar Apple ook elke keer weer op vertrouwd. Persoonlijk ben ik ook niet tevreden met de overgang vanaf iOS 7, afwachten wat de toekomst brengt.
Met de 300 tot 500€ prijsverschil kun je zowat je volledige app bibliotheek kopen op Android. En hoeveel van die apps gebruik je nog effectief?
De waarde van de meeste Android toestellen is te laag en de prijs te hoog om een directe aanschaf van een Android-toestel te overwegen, zeker i.c.m. belachelijk dure abonnementen tegenwoordig, waar je ook nog eens 2 jaar aan vast zit. Een iPhone behoudt in ieder geval een groot deel van de waarde bij verkoop. Een Android-toestel is na aankoop al niet veel meer waard, omdat de markt daarmee overspoelt is. Ik houdt het voorlopig bij 2e-hands iPhones. Gezien gebruikers er meestal zuinig mee omgaan is dat een goede optie. Voor een paar honderd euro elke paar jaar een bijna nieuw toestel zonder grote (belachelijke) investeringen.
Niemand verplicht je toch om een abonnement te kopen? Ik betaal max. 15€ per maand (België). Voor 300-400 heb je toch al super toestellen. Heb zelf nu de z1 compact.
Ik vind dat deze review wat functies onderbelicht laat. Zeker handoff waarbij je documenten, mailtjes sms'jes (ja, sms niet alleen iMessage) gewoon door kan typen op je MacBook, iPad of ander Apple apparaat met iOS of OSX. Daarnaast ook nog de healthkit ontbreekt.

Plaatjes of in mijn geval dingen die ik in owncloud heb staan gewoon met andere apps delen/openen. Ik begrijp dus niet echt welke share optie je mist.

De veranderingen lijken misschien subtiel en ik ga ook niet zeggen dat het wereld schokkend is. Echter is alles bijelkaar gewoon een fijne stap vooruit en het gemak waarmee het werkt en die het geeft is gewoon erg goed. De verandering is zeker groter dan de laatste 2 android updates. Al heeft Apple op sommige gebieden dan ook wat meer goed te maken.

Persoonlijk zit ik helemaal niet te wachten op widgets, met de iphone 6 heb je straks gewoon 20 apps op je eerste scherm die je direct volledig kunt bekijken. In de tijd dat ik van homescreen gewisseld ben op een android apparaat om een widget met een deel van de info van een app te bekijken, heb ik al de volledige app geopend. Ik zal dan zelf ook geen gebruik maken van de widgets in het notificatie scherm.

Daar zit ook mijn grote vrees, dat Apple te veel naar android kijkt. Ik zie het nut niet van widgets en met de toevoeging geven ze weer een extra optie om het ingewikkeld te maken. Ik hoop dat Apple het simpel weet te houden en niet te veel poes pas toe voegt. Dat was juist de kracht van iOS, geen onnodige rommel.

Persoonlijk vind ik het nog altijd bijzonder dat android gebruikers het slikken of stikken beleid met apps in de app store nog steeds tolereren. Ik ben erg blij dat ik in iOS zelf mag bepalen waar apps toegang tot hebben, foto's, microfoon, locatie en welke notificaties ik van een app ontvang.

[Reactie gewijzigd door -NRG- op 23 juli 2024 14:10]

Ik vind dat deze review wat functies onderbelicht laat. Zeker handoff waarbij je documenten, mailtjes sms'jes (ja, sms niet alleen iMessage) gewoon door kan typen op je MacBook, iPad of ander Apple apparaat met iOS of OSX.
Iets wat IMAP al jaren doet. Absoluut niet spannend, dat kon je op iOS4 al en was niet beperkt tot Apple devices.
Maar nog sterker: Je kon het op Windows Mobile in 2002 al en zelfs op de Nokia Communicator in de jaren '90.
Daarnaast kan je plaatjes of in mijn geval dingen die ik in owncloud heb staan gewoon met andere apps delen/openen. Ik begrijp dus niet echt welke share optie je mist.
Als ik met m'n filebrowser app een document van m'n server af haal kan ik hem niet in de MS Word app openen omdat cross-app functionaliteit niet ondersteund wordt.
Persoonlijk zit ik helemaal niet te wachten op widgets, met de iphone 6 heb je straks gewoon 20 apps op je eerste scherm die je direct volledig kunt bekijken. In de tijd dat ik van homescreen gewisseld ben op een android apparaat om een widget met een deel van de info van een app te bekijken, heb ik al de volledige app geopend. Ik zal dan zelf ook geen gebruik maken van de widgets in het notificatie scherm.
Jij zit er niet op te wachten. Ik wel. Leuk dat jij het apparaat op een andere manier gebruikt maar niet iedereen doet dat.

[Reactie gewijzigd door Croga op 23 juli 2024 14:10]

IMAP is gericht op mail en ja, daarmee kan je een "draft" opslaan en op een ander device verder gaan. Het gaat er echter om hoe het geimplementeerd is: je komt met 1 druk op de knop gelijk in de juiste app, op de juiste plek en kan gelijk verder werken. Daarnaast werkt het niet alleen met mail maar ook met documenten en sms'jes en veel meer. Ontwikkelaars kunnen het ook in eigen apps gebruiken, dus eigenlijk kan elke app die ook een tegenhanger heeft op de desktop hiervan gebruik maken.

Een ander voordeel van Handoff is dat je b.v. ook je SMS'jes kan ontvangen en versturen via je desktop of iPad. Dit loopt onderwater via je telefoon. Misschien dat Whatsapp nu eindelijk eens een desktop client kan uitbrengen die via Handoff praat met je telefoon zodat je op je desktop ook alle conversaties kan zien en gebruiken.

Zoals zo vaak gaat het bij Apple niet erom om de 1e te zijn, maar wel om te proberen om de 1e te zijn waarbij het gebruiksgemak zo hoog mogelijk ligt. Je kan vinden dat ze daardoor achterlopen (daar ben ik het ook wel een beetje mee eens) maar uiteindelijk komt het wel beschikbaar en kunnen ontwikkelaars het op een handige manier gebruiken via een API.
Een ander voordeel van Handoff is dat je b.v. ook je SMS'jes kan ontvangen en versturen via je desktop of iPad. Dit loopt onderwater via je telefoon. Misschien dat Whatsapp nu eindelijk eens een desktop client kan uitbrengen die via Handoff praat met je telefoon zodat je op je desktop ook alle conversaties kan zien en gebruiken.
Ah, wacht, zoiets als Telegram. Zeker nu er nagenoeg niemand meer SMS verstuurd is die optie in ieder geval, wederom, too little too late.

Het meest opvallende is nog wel dat Apple dit soort functionaliteit alleen voor Apple devices bouwt. Geen enkele aandrang om het universeel te maken of zelfs maar open standaarden voor te bouwen. Ja, handoff werkt iets makkelijker dan IMAP maar IMAP kun je voor álles gebruiken terwijl je voor handoff alleen al tussen telefoon en laptop minstens 1500 euro verder bent aan hardware. Owncloud kun je voor alles (behalve iOS devices) gebruiken als het om documenten gaat. Telegram kun je voor alles gebruiken. En dat allemaal gewoon gebaseerd op open standaarden waar je dus voor 400 euro aan hardware genoeg hebt in plaats van Apple's cash cache te moeten aanvullen.
Waarom blijf je met IMAP komen terwijl dat toch echt een protocol is voor het synchroniseren van e-mail? Niet voor documenten, sms en al helemaal niet universeel inzetbaar voor ontwikkelaars buiten e-mail applicaties.

Apple maakt wel degelijk gebruik van standaarden maar bouwt daar zijn eigen simpel te gebruiken interface overheen. Hier wat voorbeelden:
- Airdrop maakt gebruik van WiFi Direct
- Bonjour is helemaal vrij gegeven onder de Apache License
- FaceTime is gebaseerd op H.264, AAC, SIP (ik moet eerlijk zijn dat ik het jammer vind dat FaceTime geen standaard is geworden zoals Steve beloofd heeft tijdens de WWDC 2010 keynote. Het schijnt te maken te hebben met patenten)

Er zijn genoeg projecten waar Apple ook mee bezig is en duidelijk in investeert. Zie ook Apple Opensource en Mac OS forge

edit:
Owncloud is wel een leuk voorbeeld: het heeft namelijk (onder iOS in ieder geval) nagenoeg geen support voor third-party applicaties. Ik kan b.v. niet mijn 1Password data in Owncloud opslaan. Nu komt er een API in iOS beschikbaar die applicaties aan elkaar kan koppelen en kan ik via de 1Password data opslaan via de Owncloud app. Applicaties hoeven hierdoor niet meer zelf de storage API in te bouwen maar hoeven alleen maar gebruik te maken van de iOS 8 Storage Extension. Komt er een nieuwe opslag manier dan is het voldoende dat de applicatie de Storage Extension inbouwt en andere apps kunnen daar dan gelijk gebruik van maken zonder eerst een nieuwe API in te hoeven bouwen.

[Reactie gewijzigd door Myrdhin op 23 juli 2024 14:10]

Correctie. Airdrop maakt geen gebruik meer van WiFi direct, dat was de oude OSX Airdrop versie.
De nieuwe Airdrop zoals deze in iOS zit maakt gebruik van Bluetooth LE Smart. Dit is een standaard welke Bluetooth combineert met Wi-fi en is veel efficiënter dan Wi-Fi direct.

http://appleinsider.com/a...tures-from-bluetooth-wifi

Facetime openstellen is inderdaad mislukt vanwege een patent troll (VirnetX) welke ook bijv Microsoft heeft aangeklaagd. Het hoger gerechtshof heeft echter een eerdere uitspraak in het voordeel van VirnetX ongeldig verklaard en men moet dus terug de rechtszaal in, dus nog enige hoop dat het ooit nog open wordt. (zie bericht gisteren op Apple insiders)
Jij weigert het totaalplaatje te zien vanwege een antipathie tegen Apple.

Natuurlijk kan het via allerlei Apps, programma's en ingewikkelde configuraties om te zorgen dat je bijna dezelfde functionaliteit hebt maar dit is een totaaloplossing die gewoon werkt!

Niemand hoeft ingewikkelde configuraties te doen en verschillende Apps te downloaden en weet ik veel wat voor server en host settings te configureren wat alleen wij hier wellicht kunnen. Dit werkt en het werk ook na updates van Apps en besturingssystemen, zorgeloos dus. Dat is de kracht en meerwaarde van iOS 8 / Apple.
Als ik met m'n filebrowser app een document van m'n server af haal kan ik hem niet in de MS Word app openen omdat cross-app functionaliteit niet ondersteund wordt.
Volgens mij moet je je als app aanmelden om een bepaald bestand te kunnen openen, en moet de app waarin je dat bestand origineel opent (je filebrowser app in dit geval) die apps weer uitlezen. Ik kan namelijk vanuit dropbox prima een document openen in de door mij gebruikte apps. Wellicht kun je in Android "gewoon" een bestand door iedere app laten openen, maar wellicht is deze klacht eerder gericht tegen je filebrowser en MS Word dan aan Apple.
Jij zit er niet op te wachten. Ik wel. Leuk dat jij het apparaat op een andere manier gebruikt maar niet iedereen doet dat.
Dat geldt ook andersom. Jij zit er wel op te wachten, ik niet. Leuk dat jij het apparaat op een andere manier gebruikt, maar niet iedereen doet dat....
De grap is natuurlijk dat er geen einde aan de features is. Jij wilt x, ik wil y, mijn broer wil z, mijn neef wil x en z.. Afijn je snapt m. Wat Apple volgens mij doet is stukje voor stukje bekijken of zij er het nut van inzien, en het dan goed proberen te implementeren. In plaats van alles maar lukraak inbouwen omdat een ander het heeft.
Dat geldt ook andersom. Jij zit er wel op te wachten, ik niet. Leuk dat jij het apparaat op een andere manier gebruikt, maar niet iedereen doet dat....
Maar het inbouwen van de functionaliteit zorgt er niet voor dat jij het móet gebruiken. het weglaten zorgt er wel voor dat ik het niet kán gebruiken.
Door functionaliteit weg te laten die niet door iedereen gebruikt wordt kan er meer tijd besteed worden aan het bouwen van betere functionaliteit die door een meerderheid wel gebruikt wordt.
Daarbij worden ook vaak in de achtergrond processen gestart die het mogelijk maken om de door jou gewenste functionaliteit te laten werken. Zonde van de resources, ik heb namelijk geen interesse in die extra functionaliteit maar het kost wel batterij/ snelheid van het apparaat.
Handoff gaat wel heel wat verder dan imap en het is wat jammer dat dat één regel in de review krijgt.

https://www.apple.com/ios/whats-new/continuity/
Anoniem: 524287 @Croga17 september 2014 13:23
Als ik met m'n filebrowser app een document van m'n server af haal kan ik hem niet in de MS Word app openen omdat cross-app functionaliteit niet ondersteund wordt.
Dat kan wel: Klik op het icoon met de drie streepjes achter het bestand en selecteer vervolgens "Openen in..." en nu Microsoft Word.

Enige kanttekening is dat er onder de motorkap vervolgens een kopie naar Word wordt gestuurd en niet het bestand zelf, maar deze kopie kun je vervolgens weer terugzetten in Filebrowser op dezelfde manier (althans, in Pages). Ik geef toe, enigszins omslachtig, maar het kán dus wel. In iOS8 krijgen apps dus wél de mogelijkheid om bronnen met elkaar te delen.
Apple heeft dan misschien niet alle functies, maar het heeft niet zoveel zin om functie toe te voegen omwille van het toevoegen van extra functie (zelfs al is de concurrentie overtuigt dat het toevoegt). Ik gebruik al jaren een iPhone voor zeel veel toepassingen (browsen, bellen, fotograferen, bewerken van spreadsheets, mailen, documenten typen, etc.) en ik heb zelden (misschien eens per jaar) momenten gehad waarop ik functionaliteit mis. Nu kan het zijn dat ik een uitzondering ben, maar ik heb wel eens het idee dat de gemiste functionaliteit bij iOS meer een gemis is omdat de concurrentie het wel heeft, dan omdat iOS het niet heeft.

Nu zijn er altijd wel wat goede functies die ontbreken en die werkelijk toevoegen, maar dat zijn er in mijn beleving niet zoveel dat je kunt spreken van een OS dat jaren achterloopt.
Uiteraard is dat een sterke overweging. Als de concurrent iets heeft wat je helemaal niet nodig hebt, moet je het ook niet toevoegen.

Maar ik geloof nooit dat ik uniek ben in het feit dat ik graag echte widgets zou hebben. Ik geloof niet dat ik uniek ben in de frustratie dat ik een document wat ik in m'n filebrowser app download niet in een editor kan openen. Ik geloof simpelweg niet dat ik zo anders ben dan de rest van de wereld.

En ja, dat zijn functies die al jaren (let op: Widgets op Windows Mobile waren er al in 2002!!) in andere mobiele OSsen te krijgen zijn. Daarmee loopt iOS dus defacto jaren achter. Het is functionaliteit die de gebruikers willen. het is functionaliteit die Apple klanten kost! (de redenen om de iPad1/2 te kopen zijn verdwenen; daar heeft de concurrentie ingehaald. Er zijn wél redenen om een ander apparaat te prefereren en dús koop ik geen iOS meer)

Ik denk niet dat jij een uitzondering bent. Maar ik denk ook niet dat ík een uitzondering ben en dus is het een gemis in iOS.
Ik mis zelf ook absoluut een paar dingen in iOS, alleen ik denk dat Apple het anders gewoon te druk vind te worden met widgets op je homescreen enzovoort. Daarnaast ik heb een half jaartje Android gebruikt (htc desire hd met cyanogenmod). Daar kan je best veel mee maar ik denk dat voor de gewone gebruiker je er teveel mee kan. Die willen niet al die functies die gebruiken maar de basis functies. Voor hun worden er vaak wel te veel functies opgezet.
Maar voor een telefoon met dit soort OS mag hij in mijn optiek best wel 599 gaan kosten (de 6 dan) en de 5s toen die uit kwam ook wel 599,- Want ik vind die 700 net iets te veel.
Ik mis zelf ook absoluut een paar dingen in iOS, alleen ik denk dat Apple het anders gewoon te druk vind te worden met widgets op je homescreen enzovoort.
Wat een onzin opmerking, sorry hoor....

Dus Apple bepaalt wat jij prettig vind ?
Ik zie soms screenshots van telefoons/homescreens en daar staat een lading met apps op ( aangezien IOS voornamelijk vanuit screens werkt logisch )
Maar een diversiteit aan kleurtjes, vormpjes IN het icon en kris kras door elkaar.
Da zie je zo'n gebruiker scrollen door 8 screens om zijn Zoom ( voorbeeld ) app te vinden.
Ja, lagfree ... dat dan weer wel, maar ik vat 6 screens opzij ook op als tijdverspillen.
Dan liever een widget, welke informatie EN een shotcut is, dan 3 handelingen om iets te bereiken.

Let wel, ik ben qua tablet gebruik zeker een iPadfan, maar wel met jailbreak en folderenhancer ... zodat ik maar 2 "homescreens" heb, waar op de 2e de folders met lichtgebruikte apps staan.

Op mijn telefoon is de boel vrij leeg, onderin een appdrawer met 7 apps, en een klok op het homescreen, meer screens zijn niet nodig, want de rest hangt erachter ( ook in folders, gerangschikt om niet teveel te hoeven 'zoeken' )
Soms een wifi widget, of memorychecker, als ik op zoek ben naar een storing oid, maar vooral leeg en sereen ;)
Ikzelf heb een Galaxy Note (OmniRom) en een ipad Air, en ik gebruik Android nu reeds 5 jaar. Eén ding weet ik zeker, en dat is dat mijn volgende smartphone een iphone zal zijn. Maar toegegeven, dat is persoonlijk en doet er hier nu niet toe.

Wat er wel toe doet, is jouw reactie: "Dus Apple bepaalt wat jij prettig vindt".
Dat is nu net waarom Apple producten zo een grote fanbase hebben. Jij kan er misschien anders over denken, maar ikzelf werk als productmanager in een marketingafdeling en dan weet je dat de overgrote meerderheid van de wereldbevolking, geen voorstander is van teveel keuzes. Keuzes maken kost inspanning, leidt tot stress en onzekerheid. Klinkt belachelijk misschien, maar zelf bij een product als een smartphone geldt dit principe.Beperk de keuze, maak de keuze voor de klant, en de klant gaat het product als intuitief en gemakkelijk beschouwen.

PS: ik weet dat dit niet populair is om op een Tweakerforum te verkondigen en de meerderheid hier houdt net wel van veel keuzes, maar de meerderheid in de wereld is dan ook geen tweaker.
... ik weet dat dit niet populair is om op een Tweakerforum te verkondigen en de meerderheid hier houdt net wel van veel keuzes, maar de meerderheid in de wereld is dan ook geen tweaker.
Dit is natuurlijk waar, maar ik zou zelfs verder gaan. Wat je hier typisch in de comments leest over keuzes dit en mogelijkheden dat als het over Android gaat is volgens mij in 9 van de 10 gevallen gewoon een mooi excuus om de zoveelste 'Android is beter dan iOS' discussie af te trappen. Als je echt gaat kijken hoeveel van al die 'keuzemogelijkheden' de overgrote meerderheid van de gebruikers ook daadwerkelijk gebruikt en oprecht nuttig vindt, dan denk ik dat veruit de meeste mensen hun telefoon gewoon zo gebruiken als hij uit de winkel komt, of zelfs meer tijd besteden aan het uit de weg ruimen van voorgeinstalleerde troep en 'features' die ze niet gebruiken. At the end of the day is een smartphone in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp en geen hobbyproject.

Neemt niet weg dat er een aantal dingen in iOS 8 zijn toegevoegd die long overdue zijn, zoals de manier waarop applicaties het OS kunnen uitbreiden. Dan heb ik het niet over widgets want dat is wat mij betreft gewoon een slecht concept (op elk OS), en terecht dat je geen concessies aan je OS wilt doen om die mogelijk te maken. Voor sharing een dingen als custom keyboards of de mogelijkheid om default applicaties voor dingen als mail en browser in te stellen was het echt hoog tijd, dus mooi dat iOS daar nu ook vooruitgang maakt.
Als je echt gaat kijken hoeveel van al die 'keuzemogelijkheden' de overgrote meerderheid van de gebruikers ook daadwerkelijk gebruikt en oprecht nuttig vindt, dan denk ik dat veruit de meeste mensen hun telefoon gewoon zo gebruiken als hij uit de winkel komt, of zelfs meer tijd besteden aan het uit de weg ruimen van voorgeinstalleerde troep en 'features' die ze niet gebruiken. At the end of the day is een smartphone in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp en geen hobbyproject.
En als je daarna ook nog eens gaat meten, over de duizend meest gebruikte handelingen, welke functies er aanwezig zijn, en hoe makkelijk je die functies bereikt, wint Apple van Google's Android.

Desalnietermin, kan het zijn door gewenning aan een ander eco-systeem of door specifieke voorkeuren te hebben in het gebruik, dat het toch voor een individu, prettiger is om te werken op een ander platform zoals Android.
Vertel er dan ook even bij dat iOS in de volledige test weliswaar beter scoorde dan stock Andoid, maar minder dan BB10 en Sense 6 ;)
Ik ken dat gevoel maar al te goed. Momenteel is mijn afwasmachine defect. Je gaat dan kijken naar een nieuwe, en je merkt gewoon dat er toestellen van 300€ zijn en van 1200€, en dat van elke fabrikant;

Waar moet je dan op letten, wat maakt het één toestel nu beter dan een ander. Verkopers kan je niet vertrouwen, die gaan enkel voor de meeste commissie. En vergelijkinssites laten meestal enkel de winkels zien die ervoor betalen, dus ook weer hun eigen voorkeur hebben.

Reviews lezen dan maar? Neen hoor, deze staan of achter een betaalmuur ( test-aankoop ) of zijn outdated.

Ik had liever gehad dat ze 4 modellen hadden, En dat ik daaruit kan kiezen. Niet iedereen wilt bij elke aankoop een specialist worden!

Iets dat ik bijvoorbeeld hier merk. Je mag geen topic openen met: wie kan er mij een goede Camera aanbevelen en waarom. Neen, je moet eerst half expert zijn, en dan gericht een paar produkten aanbieden, waarop iedereen zegt dat je verkeerd gekozen hebt, en met allemaal andere toestellen aangezet komen. pfffft.

Ik ben een Apple gebruiker. Waarom? Omdat mijn vrouw en kinderen daar ook mee omweg kunnen. Ik heb geen zin om s'avonds nog eens de computertechnieker te moeten zijn. Zij kunnen muziek streamen, foto's delen, filmpjes maken, enz allemaal zonder problemen en haperingen. Wat wil je nu nog meer?
Anoniem: 387522 @tc98217 september 2014 16:51
Je kunt het ook omdraaien: ik ken maar weinig mensen die een miskoop hebben gedaan met hun nieuwe wasmachine, of ze zich er nou in verdiept hadden of niet. Blijkbaar zijn er niet veel slechte keuzes. Dus laat je Tweaker-zijn even varen, en koop gewoon een gemiddelde wasmachine voor een gemiddelde prijs. Have fun :)
Iets dat ik bijvoorbeeld hier merk. Je mag geen topic openen met: wie kan er mij een goede Camera aanbevelen en waarom.
1) Wat heeft dat voor zin. Advies geven is toch vaak zinloos, omdat mensen liever zelf iets kiezen (meestal is toch de prijs doorslaggevend en krijgen ze achteraf spijt).
2) Tweakers is oorspronkelijk opgezet voor mensen die graag iets leren of willen laten zien wat ze kunnen. Het is geen 'kieskeurig deel 2; maak hier gratis gebruik van advies, zonder zelf inspanning te leveren of je te verdiepen, website.
Dus: ik moet echt van alles iets kennen, ook al ga ik erna nooit iets meer mee doen? Aan wie kan ik wel die vraag stellen, wie kan er dan wel mee helpen? Wie geeft er onafhankelijk advies.
Anoniem: 445817 @KJA18 september 2014 01:24
Amen. Het slechtste van deze nieuwe iPhone 6 zit hem dan ook niet in de techniek of prestaties, maar in het feit dat ze nu een grote en een minder grote aanbieden.

Ik loop al dagen te bedenken welke van de twee beter bij mij past. Ook kan ik nu al voorspellen dat ik straks last heb van buyers-remorse omdat het andere formaat misschien toch een betere keuze was geweest.
Ja, inderdaad, Apple bepaald wat ik prettig vindt. En men, werkt dat fijn.

Trouwens, ik zie uit jou opsomming geen enkel voordeel van een widget. "Op mijn telefoon is de boel vrij leeg, onderin een appdrawer met 7 apps, en een klok op het homescreen, meer screens zijn niet nodig, want de rest hangt erachter ( ook in folders, gerangschikt om niet teveel te hoeven 'zoeken' )"

Hmm, dat heb ik op mijn i-device ook: onderaan 4 meest gebruikte apps, in mijn eerste scherm staan alle apps die ik regelmatig gebruik, ook m.b.v. folders, resterende apps staan op verdere schermen, ook m.b.v. folders

"Soms een wifi widget, of memorychecker, als ik op zoek ben naar een storing oid, maar vooral leeg en sereen"

Ok, een Wifi-instellingen shortcut zou handig zijn. Maar ik ben nog nooit op zoek gegaan naar de oorzaak van een storing, en mijn 1e scherm is inderdaad sereen.

Het punt is: verreweg de meeste gebruikers zijn gewoon blij met het feit dat Apple bepaald hoe een iOS-device werkt. En wat tweakers ALTIJD schijnen te vergeten: 99% van de gebruikers zijn het tegenovergestelde van een tweaker. De meeste hebben al moeite met de standaardfunctionaliteit, laat staan dat je dan met widgets gaat werken die je zelf moet instellen. Ik zie het aan mijn schoonmoeder: die heeft een Android toestel, je zou toch denken dat zij in de tussentijd weet dat linksonder zo'n 'handige' menutoets is. Voor haar is het fijner als de menutoets in de app verwerkt is.
En wat voor jou prettig werkt hoeft mij helemaal niet prettig te zijn. Ik heb widgets gezien, en voor mij hebben zij geen enkele toegevoegde waarde, ik start liever een app voor meer informatie. En ik ben wel iemand die tweakerkennis heeft.
En wat voor jou prettig werkt hoeft mij helemaal niet prettig te zijn.
Juist. En daarom zou een OS juist flexibel moeten zijn. iOS is in mijn ogen juist veel minder flexibel dan Android. Het feit dat ze nu pas komen met een toetsenbord-api is daar een voorbeeld van.
Er zit een limiet in hoe flexibel een OS kan zijn. Hoe meer features hoe onoverzichtelijker het wordt. Sure, powerusers vinden het fijn (zie populariteit Android), maar de doorsnee gebruiker is er helemaal niet zo over te spreken.
Sure, powerusers vinden het fijn (zie populariteit Android), maar de doorsnee gebruiker is er helemaal niet zo over te spreken.
En sinds wanneer is de "doorsnee gebruiker" belangrijker dan ik / jijzelf?
Omdat die de hoofdmoot uitmaakt. Meerderheid wint, zeg maar.
Oh dat zou ik anders niet afleiden uit de volgende tekst uit een Apple reclame:
Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.

The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.

But the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire. They push the human race forward.

Maybe they have to be crazy.

How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song that’s never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels?

We make tools for these kinds of people.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Deze tekst kun je zo toepassen op de gemiddelde iPhone bezitter hoor. Die wordt door Android aanhangers voor gek verklaard maar vind zichzelf gewoon cool. En uiteraard vind Apple het kopen van een iPhone genius.
Sinds die het geld in het laatje brengen :)
Als je widgets toevoegt, dan kan je die 8 pagina's waar je over klaagt met vier vermenigvuldigen (want elke widget is 2-8 keer zo groot als een app, of soms zelfs een hele pagina vol!).

Overigens de laatste keer dat ik een iOS device heb gezien met 8 pagina's aan apps, was op iPod Touches in de tijd van iOS < 4, en dat was omdat iOS toen nog geen folders kende.
Wat een onzin opmerking, sorry hoor....

Dus Apple bepaalt wat jij prettig vind ?
Ik ben het met hem (jctjepkema) eens. Widgets kunnen handig zijn, daar ben ik het mee eens. Maar ze zijn ook gevaarlijk: als ik een Samsung in de winkel koop zit hij standaard al vol met 5 (of 6?) pagina's aan widgets, en zie ik mensen vrolijk hierop nog fullscreen widgets aan toevoegen. Op een gegeven moment hebben ze zoveel widgets op hun homescreen dat ze alleen een of twee pagina's gebruiken waar alle apps op staan, en zelden door de andere 10+ pagina's scrollen.

Ik begrijp Apple's keuze voor geen widgets.

[Reactie gewijzigd door mohf op 23 juli 2024 14:10]

"Als je widgets toevoegt, dan kan je die 8 pagina's waar je over klaagt met vier vermenigvuldigen (want elke widget is 2-8 keer zo groot als een app, of soms zelfs een hele pagina vol!)."

Hoeft helemaal niet. Ik heb bijv. 1 widget waarin ik tijd, datum, week nummer, maanstand, alarm, weer, temperatuur, tijdstip van zonsopkomst en -ondergang kan zien. Neemt de ruimte van ongeveer 8 enkele vakjes in beslag maar is tevens snelkoppeling voor minimaal 6 verschillende apps (uitgebreide weersvoorspelling, custom alarm, stopwatch, calculator, browser en agenda), afhankelijk van waar ik klik.

In feite vormen de 4 pagina's met widgets mijn dashboard. Apps die ik zelden of niet gebruik blijven sowieso lekker opgeruimd in de app drawer. Zo heb ik met ruim 100 apps toch een aardig overzichtelijk geheel, maar indien nodig ook alles bij de hand, wat je van een "Zwitsers zakmes" verlangt.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 23 juli 2024 14:10]

- Ik quote mezelf: "Widgets kunnen handig zijn". Jij geeft een voorbeeld waarin widgets handig zijn. Er zijn ook veel voorbeelden waarin ze niet goed worden gebruikt.

- "Zo heb ik met ruim 100 apps toch een aardig overzichtelijk geheel". Zeg ik het goed dat een aanzienlijk deel daarvan meegeleverde crapware is van de hardware leverancier, of apps zijn die je zelden gebruikt?

- Op een iOS device kan je apps die je niet vaak gebruikt ook in 1 mapje stoppen. Dan heb je zoals in jouw situatie 4 pagina's met veel gebruikte apps en enkele mapjes met alle overige apps.

- Voor zover ik weet kan je op iOS de tijd, datum, weer, agenda en dergelijke ook in de notification center zien. (maar dat weet ik niet zeker, gebruik inmiddels 1.5 jaar Android)
Nee, ik gaf een voorbeeld waarom "het vermenigvuldigen van het aantal pagina's met 4 vanwege de widgets" helemaal niet hoeft.

Nee, de "crapware" is of verwijderd of uitgeschakeld (dus überhaupt niet zichtbaar). Ja, ik heb veel apps die ik zelden gebruik, maar als ze nodig zijn toch best van pas kunnen komen. Ik noem een Winrar, Speedtest, video editor, snelheidsmeter, etc. Apps die ik ooit heb gedownload omdat ik ze nodig had, maar normaal gesproken zelden nodig heb. Ik zou ze ook in een mapje kunnen gooien op één van mijn startpagina's, maar dat heeft in mijn geval weinig/geen meerwaarde. Dat doe ik wel met apps die functioneel een overlap hebben maar elkaar toch aanvullen en regelmatig gebruikt worden. Bijv. een mapje met Soundhound/Shazam of een map met diverse apps (die elk excelleren op verschillende vlakken) voor het converteren van diverse eenheden.

Dat je tijd etc. in het notificatiecentrum kan zien bij iOS (bij Android ook) weet ik, maar is in deze discussie niet interessant, aangezien ik slechts een voorbeeld van een widget noemde, waarbij het niet om de inhoud van die widget ging, maar om het feit dat widgets in het algemeen meerdere snelkoppelingen naar apps kunnen vervangen.

En terugkomend op je eerste bericht, ik zie dat "gevaarlijk" ook niet. Een nieuwe Samsung heeft standaard enkele widgets (zeker geen 5 of 6 pagina's vol, 3 startpagina's bij de S5 die slechts den dele zijn gevuld), maar die kun je allemaal direct wegvegen als je ze niet nodig acht. Keuze.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 23 juli 2024 14:10]

Ik denk dat widgets het enige is dat ik echt mis in ios. En dan voornamelijk een weerapp die aangeeft wat voor weer het nu is en over de loop van de dag, zodat je de app niet meer hoeft te openen.

Verder denk ik dat de achterstand van apple bewust is. Als er een functie geimplementeerd wordt moet deze goed werken, zie de domotica implementatie van Android.. Stop het er dan niet in.

Files openen vanaf je browser met een andere app is al lang mogelijk in ios. Besluit je hem echter op te slaan op dropbox moet een andere app een dropbox implementatie hebben om het bestand te kunnen openen, niet handig. Dat lossen ze nu op door middel van APIs.

Het is misschien een slechte reden, maar door de enorme fanbase van Apple hebben ze een enorm draagvlak. (bijna, lees: Siri in Nederlands) alles werkt subliem en wordt meteen door een grote groep developers opgepakt. Als je alle functies er meteen in stopt moeten developers gaan kiezen en krijg je waarschijnlijk nooit zon groot draagvlak.
In iOS geeft het icoontje van de weather app al aan hoeveel graden het is. Afgezien daar van zouden ze bijvoorbeeld heel prima een kleur achter de cijfers kunnen weergeven. Blauw voor heldere lucht, wit voor bewolkt, grijs voor zware bewolking, grijs met druppels voor regen en ga zo maar door. Als de cijfers op het icoon al veranderen kunnen de dingen die ik net noem ook dynamisch zijn.

In principe zijn er dus al een soort van widgets in iOS.
Volgens mij geeft het icoontje helemaal niet aan hoeveel graden het is?
Zoek eens naar de Celsius app.
Ja ok maar dat is niet de stock weather app, plus het aantal graden weergeven als rode bubbel is niet subtiel. Wachten tot Apple net als liveclock liveweather implementeert (zijn nu jailbreak apps)
Ik houd persoonlijk van iOS omdat het rustig en vrij clean eruitziet. Nu zijn er functie die dat teniet (kunnen) doen, zoals widgets, en er is functionaliteit die niet zichtbaar is totdat je dat gebruikt, zoals een onderliggend file systeem. Vooral voor widgets ben ik zelf erg sceptisch omdat ik mij afvraag wat het toevoegt (ik kan altijd de tijd al zien, het huidige weer kan ik zien als ik naar buiten kijk, ik weet nu ook hoeveel ongelezen mail, sms, etc. ik heb, de agenda is al een soort widget (laat de datum zien), etc.), maar misschien kan iemand mij een briljante versie van een widget laten zien die wel toevoegt. Bij onderliggende systemen is vooral voor mij de vraag hoe gebruiksvriendelijk die wordt, maar daar heb ik minder problemen mee omdat ik bij Apple gewend ben dat de implementatie goed gedaan wordt.

Als ik nu kijk naar de aankondigingen voor iOS 8 dan vindt ik de toevoeging van API voor o.a. HealthKit geweldig, ook de mogelijkheid om zelf widgets in het notificatie centrum te bouwen of het toevoegen van die quickaccess (zoals eerder voor FaceBook en Twitter) zie ik graag. Echter sta ik sceptisch tegenover nieuwe toetsenborden, ik heb zelf namelijk geen moeite om te typen op de huidige toetsenborden en nieuwe toetsenborden zouden weleens minder prettig kunnen zijn en dan maakt de extra optie (hoe minimaal ook) het systeem minder prettig zonder dat er sprake is van toegevoegde waarde.

Ik ben een gebruiker van alle miljoenen wereldwijd en dus zijn er gebruikers die mijn mening delen en sommigen die dat niet doen. Voor Apple is het dan belangrijk een overweging te maken tussen het aantrekken van nieuwe gebruikers en het mogelijk verliezen van bestaande gebruikers. Vooral voor het verliezen van bestaande gebruikers is het belangrijk denk ik om niet te ver voor de rest uit te lopen. Als je namelijk functie toevoegt die geen meerwaarde bieden, maar het systeem wel complexer maken kun je gebruikers verliezen, op voorwaarde dat andere systemen minder complex zijn. Loop je vooruit dan zijn de andere systemen minder complex, maar loop je er achteraan dan zijn andere systemen complexer en maakt het niet uit of je systeem moeilijker wordt om te gebruiken, bij een gebrek aan een beter alternatief zal een gebruiker niet switchen. Dus om nieuwe gebruikers aan te trekken moet je vooruit lopen (in de hoop een functie te ontwikkelen die grote meerwaarde biedt) en om gebruikers te behouden moet je achter de rest aanlopen (in de hoop een simpeler systeem te hebben zonder al te veel functionaliteit te missen). Nu speelt er natuurlijk ook nog mee dat verschillende telefoons anders aanvoelen, betere specs hebben en in andere markten zijn gepositioneerd, maar dit is mijn beeld bij de achterliggende gedachte van software ontwikkeling.

Om even wat dingen te noemen die ik nog mis bij iOS:
- Accounts (voor iPads) is handig als je een device deelt binnen een gezin.
- Goede standaard kaarten app (omdat andere apps die kaart gebruiken, want ik kan zelf wel een andere app downloaden, maar die is dan niet geïntegreerd in het OS)
- Splitscreen om twee apps naast elkaar te draaien (vooral handig als je met numbers werkt en een foto/internetpagina daarnaast wilt hebben met data)
- Mogelijkheid om een eigen klok op de lockscreen in te stellen

En zo zijn er nog een paar.
en ik heb zelden (misschien eens per jaar) momenten gehad waarop ik functionaliteit mis
Hoe weet je dat je geen functionaliteit mist, als je nooit alternatieven gebruikt?

Als je Android en IOS samen gebruikt, ga je zeker zaken missen op momenten dat je even overstapt op een van de beide
Simpel, je kan een functionaliteit alleen missen als je weet of denkt dat deze bestaat danwel kan bestaan (net zoals voor alle andere dingen). Zolang ik dus geen situaties tegenkom waarin ik tegen problemen aanloop en een mogelijke oplossing zie (en dus denk dat er een functionaliteit kan bestaan) kan ik dus niets missen. De andere mogelijkheid is dat ik zie dat iemand anders een functionaliteit heeft die ik niet heb, ook dan kan ik die functionaliteit missen op voorwaarde dat die voor mij van toegevoegde waarde is.

Met jouw beredenering zou iedereen 100 jaar geleden heel veel mogelijkheden hebben gemist omdat ze nog geen computers hadden (of andere moderne spullen), maar dat gaat niet op omdat ze niet wisten dat die spullen konden bestaan.

Daarnaast heb ik nooit gezegd dat ik de alternatieven nooit gebruikt heb. Thuis hebben wij namelijk ook windows computers staan, een android tablet liggen en ik ken genoeg mensen met een android en windows telefoon. Toch mis ik nauwelijks functionaliteit als ik wat van Apple gebruik en mis ik wel een hoop (vooral gebruiksgemak) als ik iets anders gebruik. Dat zal voor een deel komen omdat ik vooral Apple gewend ben en voor een deel door mijn gebruik van de apparaten, maar ik ben hierin niet de enige net zo goed als dat een grote groep een andere mening is toebedeelt.
Simpel, je kan een functionaliteit alleen missen als je weet of denkt dat deze bestaat danwel kan bestaan (net zoals voor alle andere dingen). Zolang ik dus geen situaties tegenkom waarin ik tegen problemen aanloop en een mogelijke oplossing zie (en dus denk dat er een functionaliteit kan bestaan) kan ik dus niets missen
“If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.”
― Henry Ford
Exact mijn punt. Als je niet weet wat de mogelijkheden zijn kan je die ook niet missen.

Het klopt dat er onderzoek gedaan moet worden naar nieuwe mogelijkheden voor de toekomst en dat daar misschien een idee bij zit dat revolutionair is en dat echt toevoegt.
Precies dat heb ik ook al die kleine halfbakken functies die verder weinig toevoegen. Mijn vriendin heeft vorige week de s5 mini gehaald en ik schrok me dood wat er qua functies opzaten die je werkelijk nooit gaat gebruiken. Heb ook even widgets geprobeerd en zie niet wat hier handig aan is, kost veel batterij, vermogen en uiteindelijk als je direct iets wilt lezen dan open je de app alsnog.

Verder gaat het ook niet om dese oppervlakkige functies maar wat er onder de motorkap is veranderd en wat dit te betekenen heeft voor ontwikkelaars. Uiteindeljk leggen de kracht van ios8 bij de ontwikkelaars en zullen we over een half jaar zien waar hun mee komen.

Aangezien Apple ook nog steeds de meeste omzet maakt met de app store zal de kwaliteit hoger liggen dan de gemiddelde android app omdat het voor een ontwikkelaar gewoon interessanter is om voor Apple te ontwerpen. Met de nieuwe mogelijkheden op grafisch gebied ben ik heel benieuwd wat er gaat gebeuren.

Hardwarematig precies hetzelfde, oneindige functies op android die je niet gebruikt en als ze iets nieuws introduceren is het halfbakken, bijvoorbeeld de vingerscanner wat bij apple vlekkeloos werkt en wat nu pas echt gebruik van gaat maken. Eerst hebben ze gekeken of het veilig is om er vervolgens gebruik van te maken, dit is bij android net andersom.

Nogmaals die kleine functies neem ik voor lief, ik wil minimaal 3 jaar met mijn telefoon doen en verwacht als apple met iets komt dat het ook werkt. Ook wil ik na 1,5 jaar nog updates niet alleen beveiligingsupdate maar een volledig os. Dan blijft er toch maar één os over en dat is ios.
oneindige functies op android die je niet gebruikt en als ze iets nieuws introduceren is het halfbakken
Grappig hoe jij Samsung als synoniem ziet voor Android, net als zo'n beetje elke Apple gebruiker
Aangezien Apple ook nog steeds de meeste omzet maakt met de app store zal de kwaliteit hoger liggen dan de gemiddelde android app
Dat is nogal een aanname, dus programma's op Windows zijn per definitie beter als programma's op OSX en Linux omdat het op Windows veel meer verkocht word?

[Reactie gewijzigd door Sinester op 23 juli 2024 14:10]

Grappig hoe jij Samsung als synoniem ziet voor Android, net als zo'n beetje elke Apple gebruiker
De meest verkochte toestellen met Android zijn van Samsung, en Samsung gebruikt (bijna) alleen maar Android. Dus niks vreemds aan.

Het was anders geweest als hij het had over OnePlus One en Android.
Serieus. Widgets OP je homescreen? Zeg me a.u.b. wat je daar constant in beeld wilt hebben en wat daarvan de meerwaarde is.
Ik heb liever een rustig overzicht. 1 keer sliden om de widgets tevoorschijn te toveren zie ik als betere oplossing. Simpelweg omdat ik 1 plek wil met een overzicht van alles waarvoor ik een widget zou willen en ik die widgets niet allemaal op m'n homescreen wil.

Die "echte" "share" "opties" waar je het over hebt zitten ook in iOS 8.
De veranderingen zitten met name in de API's waardoor app developers veel nieuwe mogelijkheden krijgen.
Serieus. Widgets achter een SLIDE? Zeg me a.u.b. waarom je een extra actie zou willen doen om die informatie te zien?
Ik heb liever dat ik de informatie meteen te zien krijg in plaats van dat hij weer verborgen is achter een slider waarvan je nooit weet hoeveel vingers je moet gebruiken om déze slider weer tevoorschijn te krijgen.

Het iOS "homescreen" heeft zijn functie al lang verloren. Met de hoeveelheid apps die veel gebruikers geïnstalleerd hebben staan is het net als het oude Start menu in Windows: Je ziet door de bomen het bos niet meer en hebt de search functie nagenoeg continue nodig. Dan kun je net zo goed het huidige Home screen weg gooien, de widgets rechtstreeks op het scherm zetten, inclusief de Search widget. Je hebt daarmee meteen de informatie die je nodig hebt én een veel eenvoudigere manier om bij je apps te komen dan nu beschikbaar.
De apps die ik het meest gebruik staan op het eerste scherm.90% van de tijd ga ik dus niet verder dan het eerste scherm. Functie ten top als je het mij vraagt.
Single focus is waar ik erg veel waarde aan hecht.
ik vind het heerlijk dat ik niet constant "in-your-face" geconfronteert wordt met het laatste Whatsapp, email of message bericht en een flashy actueel weer icoon.

En die search functie? Gebruik ik NOOIT voor het vinden van apps. Maarja dat zal je wel moeten als je enkele widgets op je scherm hebt en geen ruimte meer voor apps.

De apps op m'n homescreen zijn voor mijn gebruik niet te vervangen door widgets;
- berichten; wil ik pas zien als ik er ook op wil reageren, mail idem.
- facetime; zal ik sowiesomoeten openen om te gebruiken.
- foto's; foto's bekijk ik nu eenmaal fullscreen
- camera: foto's neem ik fullscreen
- agenda: open ik als ik een afspraak wil maken. Voor een overzicht van m'n activiteiten slide ik even naar beneden. Ik wil dat simpelweg niet de hele dag in beeld hebben; ik zet wel een moment waarop ik er een melding over wil ontvangen.
- notitie: open ik om een notitie te maken of door te lezen. graag fullscreen.
- herinneringen: open ik om er 1 te maken, of via siri, en stel een moment in waarop ik herinnert wil worden met een melding.
- kaarten; plaatsen opzoeken op de kaart en navigeren doe ik fullscreen.
- regelmelding: als ik het belangrijk vind om te weten of het gaat regenen in de komende uren dan kijk ik even. Anders interesseert mij die informatie simpelweg niet. Ik kan buiten ook zien of het regent, de zon schijnt etc.
- Twitter: idem. Ik hoef geen laatste tweet te zien. Er gebeurt zoveel dat ik kijk naar een compleet overzicht wanneer ik daar tijd voor heb.
- Runtastic: zet ik aan als ik ga fietsen. Draait in de achtergrond. In m'n vest.
- Remote: werkt het beste fullscreen
- Spotify: zoeken etc. doe ik fullscreen, nummer vooruit doe ik met een dubbeltap of door omhoog te sliden. ALLEEN als ik het nodig vind. Hoef niet constant een miniatuur player in beeld. Al zie je die wel op je lockscreen. Simpeler kan het niet.
- Klok: tijd zie ik bovenin m'n scherm, op het app icoon en de overige functies gebruik ik d.m.v fullscreen.
- Zite: biedt gepersonaliseerd nieuws. Kijk ik naar als ik er tijd voor heb.

En dat is alles wat ik dagelijks gebruik.
Andere apps die ik soms gebruik staan op het 2e scherm.
Wallet (passwords), bankieren, podcasts, it's playing (netwerk video), shazam, youtube, tvgids, mail, steam, filebrowser, ibooks.

Na het 2e scherm vind je apps die er over het algemeen staan omdat ik ze of 1 keer per jaar nodig heb of omdat ik ze eens uit wilde proberen.

Jij stelt dat het homescreen zijn functie kwijt is.
Ik stel dat focus belangrijk is. Zonder junk apps zijn er hooguit 40 die ik gebruik en die passen op 2 homescreens. Kwestie van orderlijk indelen. Dat is nog makkelijker dan zoeken.
Nog belangrijker.
Als het homescreen zijn functie kwijt is, waarom zou je dan widgets op je homescreen willen? Ze leiden me alleen maar af. Ik wil ze zien in 1 overzicht, alleen als ik daar behoefte aan heb. Geordend en consistent vormgegeven.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 23 juli 2024 14:10]

Nog beter: waarom zou je (volgens jouw beredenering) dan nog widgets gebruiken? Weg ermee! Gewoon direct in je apps gaan. Door al die widgets zie je door de bomen het bos niet meer...

Tenslotte heb je in de app nog meer informatie beschikbaar dan in je widget, toch?
Anoniem: 524287 @Croga17 september 2014 09:18
Waar zijn m'n échte "share" opties (om zaken tussen apps te sharen in plaats van op social media)?
iOS 8.

https://developer.apple.c...oc/uid/TP40014214-CH2-SW2
Waar zijn nu de daadwerkelijke veranderingen in iOS8?
Wat voor 'daadwerkelijke veranderingen' verwacht je?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524287 op 23 juli 2024 14:10]

Ik kan dat artikel niet vinden ofadt eht mogelijk is om in de fotogalerij een afbeelding 'te sharen' naar een fotobewerkings app, de foto tebewerken en weer terug 'te 'sharen' naar de fotogalarij.
Dat is daarin wel uitgelegd alleen misschien iets te uitgebreid.
Bij de vooraankondiging van iOS8 was duidelijk laten zien hoe dat wat jij noemt idd mogelijk is, maar zelfs iets beter.

In iOS8 open je de foto en roep je de functies aan van de foto bewerkingsapp, zonder de app te openen, zodat je zonder te "switchen" de foto kan openen, aanpassen en terug op te slaan (" / sharen") in je 1e scherm.
Echte widgets gaan niet komen denk ik, Apple gelooft er gewoon niet in. Daarnaast snap ik niet wat je bedoelt met "echte share-opties", dat is volgens mij juist wat iOS 8 biedt.
Je moet wel beseffen dat Apple met de mobiele iDevices ervoor kiest om een strikte "walled garden" te zijn. Ze ijveren er voornamelijk voor om een consistente user-interface en veilige omgeving te hebben. Als je dat te beperkend vindt dan koop je toch een Android.
Dat ligt er maar net aan wat je wil. Ik wil geen drukke widgets op mijn beeldscherm. De structuur die Apple sinds het begin heeft, is voor mij hedendaags nog steeds meer dan voldoende. Waarbij ook gewoon alles naar behoren en op snelheid werkt.

Ik ben van een 4s overgestapt op een galaxy S4. Maar de volgende wordt echt geen android meer. Het instellingenmenu etc is gewoon slordig overal kun je menu's tevoorschijn toveren waardoor de simpliciteit en eenduidigheid te wensen over laat.

Android is mooi omdat je alles naar hele eigen smaak kunt aanpassen. Persoonlijk heb ik daar geen behoefte aan en moet het gewoon goed functioneren. Voor mij doet IOS dat meer dan prima
Anoniem: 457607 @Croga17 september 2014 09:58
Ik vind Apple helemaal niet jaren achterlopen met iOS. Dat is alleen zo wanneer je de Android lat er naast legt: zo veel mogelijk features, zoveel mogelijk vrijheid.

Dat is een bepaalde filosofie, die niet verkeerd is, maar ook niet de enige filosofie over een mobiel OS wat er bestaat. Net als bij hardware, kiest Apple ook bij software niet voor meer meer meer. Men recht zicht meer op consistentie, veiligheid en bruikbaarheid. En ja, dan kan het zijn dat dat minder features of vrijheid betekent, het is een balans. Als je je daar niet in kunt vinden, dan is Apple gewoon niet voor jou. Het is ook een beetje de discussie tussen een mobieltje als gebruiksprodukt, of het zien als general computing platform, een soort PC vervanger.

Voor mij zit de waarde van iOS in zijn eenvoud, soepelheid, veiligheid en super goed eco systeem, in zowel apps als hardware. Geen van de iOS8 features heb ik ooit gemist, en geen van de missende features die jij noemt mis ik.

Als ik dit afzet tegen Android (mijn ervaring hierin is gebaseerd op mijn Nexus 7), dan vind ik juist dat Android acherloopt. In "ervaring", niet in features. Daar vind ik de basics niet eens in orde. Het is zelfs op mega hardware verre van soepel, het permissies model is zowat geheel afwezig, en het apparaat loopt leeg met niks doen. In dat opzicht vind ik Android jaren achterlopen. En dat vind ik jammer. Ik had namelijk graag voor weinig geld een "superieur" Android tablet gekocht, maar het is niet superieur, het is inferieur, op basis van mijn criteria.

Ik heb geen zin in een flame war, ik stel alleen dat het afhangt van welke lat je er naast legt. Meer features is niet de enige lat. Bruikbaarheid, veiligheid, eenvoud, consistentie zijn dingen die tellen. Op diezelfde manier is de aloude discussie tussen Mac en PC hardware totaal onzinnig. Daar wordt structureel de PC lat naast gelegd: Max specs voor het minste geld. Dat is niet de waarde die Apple centraal stelt. Als dat niet jouw ding is, prima, maar het is een verkeerde manier van beoordelen.
Héél het systeem is onderhand open voor ontwikkelaars. Dat lijkt me een significante vooruitgang? Daarbij heb je het over functies die ik niet gebruik ook niet op android. widgets op de desktop (zo nutteloos), sharing who cares. Ik niet in elk geval. Hieruit blijkt maar weer dat iedereen wat anders wilt.
Ik werk nu al een tijdje met Apple en vond ook dat het bedrijf achter liep. Maar zij implementeren vaak alleen iets als het bewezen functionaliteit is.

Ik kan echter wel antwoord geven op je vragen:
1. Daar zit ik persoonlijk niet op te wachten. Bij mijn Android phone wordt ik namelijk gek van die widgets en verwijder ik ze direct (als dat überhaupt al mogelijk is).
2. De echte share opties komen er nu dus binnen iOS 8, iedere app krijgt zijn eigen sandbox omgeving en de 'rand' die kan je dan open zetten voor andere apps.
3. Dat is nogal een grote wijziging. Ik vraag me af waar je dan nog meer op zit te wachten? Voor mijn gevoel zit er nu toch wel het meeste in wat je maar kan wensen. Je moet ook wel verder kijken dan enkel je iPhone. Ik gebruik een iPad, iPhone, MacBook Pro, Air en een iMac. Dit werkt met Yosemite allemaal super samen, terwijl nog niet eens alle functionaliteit open is gezet in iOS 8 en de Yosemite bèta.
Juist met die extensions is die share mogelijkheid aanwezig. En iOS is niet gebaseerd op een widget systeem, dus dat is appels met peren vergelijken. Persoonlijk snap ik niet waarom je een +1 hebt ontvangen.
Widgets vind ik niet zo handig eigenlijk. Ik heb aansluitend een HTC wildfire s, HTC Evo 3D, HTC one X, HTC one M7 en Note 3 gehad maar bij geen enkel toestel heb ik actief widgets gebruikt. Slechts de HTC klok (omdat ik die mooi vind) en de blinkfeed gebruikte ik. Nu heb ik mijn eerste iPhone (5s) en ik mis de widgets eigenlijk niet.
Wat moet ik met een widgets op mijn beginscherm; Dat vind ik helemaal niet handig en maakt alles zo onoverzichtelijk.

IOS doet gewoon wat het moet doen, daarom werkt een iPhone 4 nog stabiel (mijn 2de toestel).
Ik denk niet dat iOS jaren achterloopt, het ligt denk ik meer aan wat je gewend bent en wat je behoefte is.

Nu iOS enkele features van Android heeft overgenomen, kan iOS misschien ook enkele Android gebruikers aantrekken.

Beter goed gestolen dan slecht bedacht zullen we maar zeggen... en dit vind ik niet negatief, immers als consument boeit het me niet of een feature zelf is bedacht of goed is gestolen.
Omdat niemand blijkbaar op "echte" widgets zit te wachten, die voor een groot deel toch brak zijn en het systeem traag maken. Op mijn Nexus 7 2013 tab vind ik het er maar vervelend en heb ik alleen de gene die echt handig zijn erop. Voor de rest is het maar een trage bende die widgets.

Dan heb ik het nog niet gehad hoe die widgets er qua layout eruit zien.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 23 juli 2024 14:10]

Mooi wachten op een goeie stabiele iOS 8 jailbreak en al jou toevoegingen zijn mogelijk,
Widgets gaat een beetje moeilijk, omdat ze de applicaties al op de "desktop" hebben staan. Dit is gewoon een design overweging. Zo te lezen heb jij om de genoemde redenen Android. Voorbeeldje: "Audi heeft onlangs de nieuwe A3 uitgebracht en het wordt toch echt tijd dat ze net als BMW "angel eyes" gaan gebruiken, want die LED-strip dat is achterlopen". Je hoeft niet te hebben wat de concurrent heeft.

Verder ben ik het eens met dat het een voordeel is dat ze iOS wat meer opengooien.
Waar doel je op met informatie tussen apps sharen?

Wat betreft de widgets. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil helemaal geen widgets. Het levert mij geen meerwaarde tegenover mijn gewone apps en het notificatie scherm. Ik was er als android gebruiker altijd er enthausiast over, maar in de praktijk gebruikte ik ze niet.

Dat duid ook in mijn ogen het verschil in aanpak aan.
De google aanpak is gewoon zaken proberen en als het een leuke functie lijkt plak je het erin.
De Apple aanpak is kijken naar hoe mensen hun apparaten gebruiken en kijken hoe die functionaliteit verbeterd kan worden, inplaats van deze gewoon continu uit te breiden.
Anoniem: 621536 @Croga17 september 2014 15:20
Als apple gebruiker vind ik het hele toffe veranderingen. Ik kijk vooral uit naar wat mensen gaan doen met de health kit. En de family opties is bijvoorbeeld iets wat je niet bij concurrenten terug ziet.
Punt is dat als Apple iets implementeert, ze het doorgaans gewoon goed doen. Widgets zijn leuk, maar op Android crashen de meeste al voordat je ze goed en wel ingesteld hebt. Dat moet ik bij iOS nog maar zien..

Ik heb zowel een Note3 als een iPhone 4(geen S), maar ik moet zeggen dat de iPhone 4 een heel stuk stabieler is dan de meeste Android telefoons die ik gehad heb (HTC Wildfire, Xperia P, Huawei Y300). De Note3 bevalt wel hoor, daar niet van, maar Android apps lopen écht veel vaker vast dan iOS applicaties dat ooit doen. Bij mij tenminste.
Nu wil ik ook niet zeuren maar een HTC wildfire was al bij de lancering al verouderd, Xperia P net zo en de huawei Y300 is ook niet echt een top of the line toestel.

Ik heb een nexus telefoon (vanaf de Galaxy nexus momenteel op de 4 vanweg budget redenen) en ik heb nooit crashende widgets.

Je kunt een ihone 4 niet vergelijken met de telefoons die je daarvoor gebruikt hebt. Dat je nu een note hebt betekend dat je in mijn ogen een betrouwbaarder vergelijk kunt doen met een iphone 5s (of zelfs een 6).

Wat raar dat bij jou veel apps crashen ik heb nergens last van, maar dat is natuurlijk ook een case by case vergelijking. Als je goed gemaakte apps gebruikt dan moet je op een note weinig tot geen last hebben van crashes. Uitzonderingen zijn de specifieke apps die zijn gemaakt voor tweakers door tweakers. Als je een netwerk sniffer of terminal programmer gebruikt zul je meer last hebben van crashes dan als je alleen facebook, twitter en mail gebruikt.

Op iOS zijn ook zat slecht gemaakte apps die crashen, net als op android of windows Phone.

Dat iOS eindelijk wat meer opent vindt ik persoonlijk fijn. Misschien kan ik als ltweaker light dan ook eens iOS gebruiken zonder me na 10 minuten te ergeren aan wat ik wel en niet mag van Apple.
Noem eens een app die crasht op iOS? Ik heb in al die tijd dat ik een iPhone heb, ca. 3 jaar, denk ik max. 10 keer een crash meegemaakt.
AccuWeather crasht altijd. Die moet ik zonder uitzondering twee keer openen, pas bij de tweede keer blijft hij draaien. Ook Safari crasht regelmatig.
Seedonk crasht ook regelmatig.

Dat zij er al drie. Nog vragen?
Interessant verhaal. Jij hebt drie apps die crashen, ik heb er geen die crashen. Wat betekent dat? Jouw ervaring en mijn ervaring zijn beiden evenveel waard aangezien het persoonlijke ervaringen zijn. Kom eens met een onderbouwing van je verhaal als je echt een statement wilt maken.
Telefoon effe rebooten?

Ik heb zo nu en dan ook wel eens apps die crashen (vooral games) als er een nieuwe versie is, maar reboot laat hem weer normaal werken. Met Godus of enkele King games wel eens gehad.
Ik weet niet wat jullie precies allemaal denken maar crashende apps komen echt vaak voor onder iOS, het kost echt bijzonder weinig moeite om code te schrijven die onder bepaalde omstandigheden crasht. Android maakt het nóg moeilijker om goede code te schrijven omdat er meer versies en hardware ondersteund moet worden maar iedere app die altijd zonder te crashen werkt is toch ook een klein wondertje wat door een programmeur gecreëerd is, iOS of Android.
En ik zeg dat ik nooit een crashende app heb met mijn huidige telefoon.
Je vergelijkt de IPhone 4 die bij lancering keurig 700 euro was met telefoons van maximaal 200 euro? En jij neemt jezelf serieus met deze vergelijking? Ook bij Android is het zo dat je over het algemeen krijgt waarvoor je betaalt..
Dus ik betaal voor een Galaxy Note 3 en oa. de Tweakers-app crasht gewoon als ik een comment plaats? Ok, ik wéét dat Tweakers geen apps [meer] ondersteunt binnenkort, maar dit is gewoon een fundamenteel iets.

M'n vrouw heeft een Galaxy S3 en kan, na herinstallatie, niet eens de Google Now-launcher installeren. Ja, installeren wel, maar je maakt een snelkoppeling op het homescreen en na een herstart is die gewoon foetsie. En een S3 is geen écht goedkoop toestel ... wat ik wil zeggen is, of ik nou een Xperia P, Huawei Y300 of een Note3 koop, op alle platformen crasht Android of diens apps 10x vaker dan op een iPhone van een paar jaar oud. Dus je krijgt waarvoor je betaalt --> ja, daaraan kan je zien dat Android gratis verkrijgbaar is inderdaad.

Nogmaals, ik ben erg tevreden over de Note3 maar voornamelijk over de snelheid, accu en het grote formaat - maar niet perse over het functioneren van Android wat me toch nét iets te freubelig is allemaal.
Toch gek dat ik dat crashen nooit meemaak, zelfs niet op een HTC Legend uit de steentijd die ik als reservetelefoon heb gebruikt. Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat apps op Android juist minder vaak crashen, ook nog een uit begin 2014. Maar goed, in mijn optiek zijn zowel iOS als Android stabiel. De Applefans doen echter altijd zoveel moeite om Android slecht te laten lijken.
Tsja, en andersom ook... ik ben zowel fan van Android als van iOS, maar mijn ervaring is dat Android toch wat vaker vastloopt/gekke dingen vertoont. Beiden hebben hun voordelen wel hoor. Apple komt vaak later met functionaliteit dan Android, maar Apple doet het vaak in 1 keer goed. Android is meer cutting edge.
Waar zijn m'n échte widgets (voor op de desktop in plaats van het "notification center")?
Waar zijn m'n échte "share" opties (om zaken tussen apps te sharen in plaats van op social media)?
Waar zijn nu de daadwerkelijke veranderingen in iOS8? Want het ziet er naar uit dat het maar minuscuul kleine aanpassingen zijn voor de anderhalf jaar die er aan gewerkt is.
Als je zo graag die Widgets wilt, moet je naar Android. Ik wil die lelijke dingen niet op mijn iOS.
Share opties zijn aanwezig in iOS 8. Wellicht even de review lezen?
Daadwerkelijke verbeteringen in iOS8? Misschien opnieuw de review lezen en even je Android bril afzetten?
Minuscuul kleine aanpassingen zijn het echt niet. Je wilt het gewoon niet zien en ging voor een nietszeggende FIPO. Je reactie is namelijk 5 minuten na het publiceren van het artikel geplaatst.

[Reactie gewijzigd door Frustus Maximus op 23 juli 2024 14:10]

Veel widgets zijn lelijk, maar er zijn ook hele mooie, cleane, minimalistische 'apple-achtige' widgets hoor, zoals bijvoorbeeld mijn fullscreen Digical-widget (agenda). Ik durf te wedden dat deze een hele mooie toevoeging op een Iphonescherm zou zijn. Niet alle widgets over één kam scheren.
Als je zo graag die Widgets wilt, moet je naar Android. Ik wil die lelijke dingen niet op mijn iOS.
Jij wilt het niet, velen willen het wel. Als het er wel in zit hóef jij het niet te gebruiken maar kán ik het wel gebruiken. Slecht argument dus.
Share opties zijn aanwezig in iOS 8. Wellicht even de review lezen?
Ik heb het gelezen en het is er niet. Ik kan nogsteeds in iOS8 geen inhoud van één app openen in een andere app. Ik kan nogsteeds niet een document beginnen in mijn text editor, dit opslaan en openen in mijn MSWord app.
Daadwerkelijke verbeteringen in iOS8? Misschien opnieuw de review lezen en even je Android bril afzetten?
Minuscuul kleine aanpassingen zijn het echt niet. Je wilt het gewoon niet zien en ging voor een nietszeggende FIPO. Je reactie is namelijk 5 minuten na het publiceren van het artikel geplaatst.
Bedankt voor de ad-hominem flame. Is niet echt nodig hoor...
Ik heb geen Android bril. Ik heb een Gebruikers bril en met die gebruikersbril zie ik tekortkomingen in iOS, zelfs in deze nieuwe versie. Dusdanige tekortkomingen dat ik mijn iPhone en iPad niet ga vervangen door iOS apparaten.
Ik heb het gelezen en het is er niet. Ik kan nogsteeds in iOS8 geen inhoud van één app openen in een andere app. Ik kan nogsteeds niet een document beginnen in mijn text editor, dit opslaan en openen in mijn MSWord app.
Dit kan dus wel.
Grappig. Je hebt duidelijk het artikel niet gelezen. Doe je huiswerk nog maar eens.
Het antwoord op je eerste vraag: bij Android, en hopelijk voor mij blijven ze daar. En jij dan ook dus waarschijnlijk ;).

iOS loopt mijlenver vooruit op Android qua usability en gebruikersgemak. Laten we dan qua 'functies' wat achterlopen, wat mij betreft houden we dat zo.
Ikzelf ben in het bezit van een Note 3 en het omgekeerde is dus ook waar. Ik word compleet gek van de overvloed van slechtwerkende nutteloze, soms zelfs belachelijke opties. Scrollen met je ogen bijvoorbeeld. Wegkijken van een video. Allemaal leuk in de commercials maar in praktijk... Uiteindelijk al die opties uitgeschakeld want ik durfde uiteindelijk niet meer met mijn ogen knipperen omdat ik schrik had dat een of andere gesture geactiveerd zou worden.
Ik bezit ook een ipad air en inderdaad, de opties zijn zeer beperkt maar het werkt wel allemaal gewoon. En de nieuwe iOS8 features zullen naar alle waarschijnlijkheid perfect werken. En ik denk dat dat het grote verschil is. Niet een batterij die plotseling na 6 uur leeg is omdat 'Android system' 70% verbruikt heeft, geen gestotter bij het scrollen, geen gps die weigert te locken totdat je gereboot hebt, ...
Het is als de videorecorders van vroeger. Iedereen ging naar de winkel en kocht de videorecorder met de meeste functies. Maar: De meeste functies zou je nooit gaan gebruiken, maar de totale bediening van die apparaten werd steeds meer heel lastig.
Ik snap jouw mening over Android, maar ik vind het een draak van een OS. Veel zaken die je regelmatig gebruikt, zijn niet logisch bedienbaar of je hebt er een app voor nodig.
Qua basis heb je bijvoorbeeld alleen al die stront irritante volumebediening, Wifi is slecht te personaliseren. Je kan je telefoonstanden (alle gesprekken negeren oa.) via 1 van de menu's bovenaan het scherm regelen. Maar als je dus per ongeluk met je dikke vingers die optie hebt geselecteerd (alle gesprekken negeren) dan is dat irritant en lastig weer terug te vinden en te herstellen.
Al met al is het wellicht leuk voor een Tweaker, maar de meeste telefoons worden verkocht aan mensen zoals jouw schoonmoeder want lekker goedkoop. Over tweakers durf ik ook hardop te twijfelen: Ik werk in de IT en zie maar heel erg weinig collega's met een Android ding. Volgens mij gaat het dus meer om Wannabee tweakers. Van die mensen die heel de dag in Word of Outlook werken op kantoor, en dan 1x in de week 's avonds Windows opnieuw installeren zodat alle problemen opgelost worden en zich dan computer expert noemen op de verjaardag van hun opa. Van mij mag heel Android van de aardbodem verdwijnen, er zit echt niemand met enig realistisch verstand op die troep te wachten. En dan heb ik het dus nog niet eens over de grootste probleemfactor rond Android gehad: PRIVACY.

Maar, ontopic:
Dit gezegd hebbende ben ik zelfs bang dat iOS te complex gaat worden. Nieuwe functies zijn leuk, maar het moet vanzelf gaan. Bijvoorbeeld regelen welke apps bovenaan komen in je notificatie scherm: Dat moet iOS voor me doen. Gewoon kijken welke notificaties is lees, en de rest onderaan zetten. Share opties idem.
Ik ben benieuwd naar homekit. Ik heb thuis Hue, die daarmee samen zou moeten werken. Nu nog een thermostaat die ermee samenwerkt en bijvoorbeeld gordijnbediening. Lijkt me mooi.
Die widgets vind ik zo verschrikkelijk. Ik gebruik op mijn Android devices een kale launcher zonder witges ingesteld.
Juist, en de concurrenten lopen op andere vlakken weer jaren achter. Goes both ways.
Moa, wie wil er nog typen als je het ook aan siri kunt vragen? Ik denk dat apple dit stukje 'techniek', swipen, daarom een beetje links laat liggen. Hoe ver is windows met hun 'siri' ? Back to the drawing board. Ze verstond je niet.
En weer een excuus om goed te maken dat apple achter loopt.
Dat ligt eraan waar je je zwaartepunt legt was de moraal van het verhaal, maar ik kan me voorstellen dat het soms lastig is je te verplaatsen in andere mensen. Zoveel mensen, zoveel wensen ;)
Er is niets mis met pro-Android geluiden als er op een nette, non-agressieve en onderbouwde wijze wordt gediscussieerd over wat iemand plezierig vindt aan Android. Hetzelfde geldt voor iemand die iOS prefereert.

Als je zegt dat jij iets belachelijk of gelul vindt dan moet je dat zelf weten. Nu verkondig je het alsof het een mening is en duw je mij iets door de strot (waarvan je net Apple beschuldigd in een andere reactie van jou op dit artikel).

Het probleem is dat er nogal wat mensen hier op Tweakers zijn die heel graag willen zeiken op Apple en dat dat nogal vervelend is. Ik ga ook niet lopen stoken als er een artikel over Android wordt geschreven. En maak je niet druk he, je komt nogal geagiteerd over.
Er is mij maar één ding die ik mijzelf weer afvraag na een zogenaamde major update.

Hoeveel trager gaat mijn 5s nu worden?

Ik kan het niet onderbouwen met cijfers maar gevoelsmatig wordt de telefoon na elke update weer trager. Een iphone 4s was vroeger (Ios 6) gewoon snel en is sinds de komst van Ios7 traag geworden.
Juist, ik heb zelf ook een 5S, en ik vermoed ook dat hij weer een tikkie trager zal gaan. Mijn Ipad 3 durf ik eigenlijk helemaal niet te updaten omdat die op het randje zit.
Mijn Ipad 3 durf ik eigenlijk helemaal niet te updaten omdat die op het randje zit.
Zo heb ik ook tot 7.2 gewacht voor de iPad2, toen bedaarden de reacties over traagheid en verminderde opstarttijden, dus kon ik met gerust hart de update doen ;)

Ik zie dat ik weer in aanmerking kom voor een update, maar kijk wel degelijk eerst de kat uit de boom ( en op JB wachten ;) )
Mijn iPad 3 draait inmiddels op iOS 8 en hij werkt perfect :)
5S werkt gewoon nog net zo rap en vloeiend, heb de GM geinstalleerd bij mijn dochter :)
Er is mij maar één ding die ik mijzelf weer afvraag na een zogenaamde major update.

Hoeveel trager gaat mijn 5s nu worden?

Ik kan het niet onderbouwen met cijfers maar gevoelsmatig wordt de telefoon na elke update weer trager. Een iphone 4s was vroeger (Ios 6) gewoon snel en is sinds de komst van Ios7 traag geworden.
Het is natuurlijk logisch dat als een OS uitkomt samen met een nieuwe smartphone dat je wil dat de features and mogelijkheden van de nieuwe smartphone ten volle benut worden. Daarom kan het bijna niet anders dat iOS8 de 5S trager zal maken. De vraag is: hoeveel trager.
Dat klopt, die vraag spookt ook in mijn gedacthten.
Ik denk niet dat de 5S trager zal worden, en anders zal ik je dat morgen weten te vertellen wanneer ik mijn vriendin haar 5S geupdate heb. :)
De ervaring bij oudere toestellen hangt blijkbaar af van toestel tot toestel. Ik heb nog enkele vrienden met een 4S waar het toestel op latere versies van iOS 7 nog even vlot werkt als vroeger. Bij de eerste updates naar iOS 7 hadden die dan wel weer wat opmerkingen naar prestaties toe.
Mijn 5S is in elk geval niet trager geworden van iOS 8 :). Het voelt zelfs iets sneller.
Voor mij belangrijkste reden om telkens weer voor de Iphone te kiezen is omdat het altijd werkt. Ik heb nooit gezeur met apps die niet goed draaien en vastlopen gebeurt echt zeer sporadisch.
Mijn ervaring met Android (HTC Sensation, Samsung S4) is namelijk minder positief wat dat betreft.
Voor mij voldoet IOS dan ook prima. Dat ik dan enkele nuttige features mis, boeit mij persoonlijk dan wat minder.
Altijd werkt: dat mag je met een korrel zout nemen.
- Op het moment dat je (niet uitbreidbare) telefoon aan zijn opslaglimiet zit " 'beuren 'r veel rare dingen ".
- Ik installeer via 'app van de dag' heel veel dingetjes om te kijken wat het is; de keren dat ik met appjes dan een crash heb zijn niet meer te tellen.
- aansluiten van een iPhone5 via USB op een pc om wat foto's over te tanken gaat zeer regelmatig mis waardoor telefoon OF pc hangt.
- Ik heb websites met de Wordpress plugin Masterslider die de Safari-browser lieten crashen :) Gelukkig is de plugin nu gefixt... en kan ik het niet meer naspelen

..maar dat het beter werkt dan de concurrenten.. nee. Ik merk weinig verschil. Als je het gewoon echt gebruikt gaat het ook gewoon regelmatig mis.
Feit is gewoon dat geen enkel platform foutloos is. Het komt neer op voorkeur.

Het is alleen jammer dat sommige mensen doen alsof hun gekozenmerk foutloos is omdat ze zichzelf identificeren met een merk (ook wel bekend als fanboy gedrag), als er iets slechts over dat merk gezegd wordt ervaart men dat als belediging.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 23 juli 2024 14:10]

Foto's over zetten via een kabel? De laatste keer dat ik dat deed was in 2009 ofzo :-|
enkele GB's via de lucht is _veel_ trager dan via de kabel. Vandaar mijn kabelkeuze. :O
En een Android smartphone met een bijvoorbeeld cyanogenmod? Meer aan te passen en werkt eigenlijk altijd wel naar behoren.
Ga eens Windows Phone gebruiken. Dat is zelfs nog stabieler. Voor mij voldoet WP dan ook prima. Dat ik dan enkele nuttige features mis, boeit mij persoonlijk dan wat minder.
Soms is het slim om over de heg te kijken. Er is meer als ios en android.

De belangrijkste reden voor mij om niet meer voor de iphone te kiezen was omdat je teveel in het apple wereld moet leven. Of wordt geduwd omdat sommige zaken alleen in een totale apple wereld werken. Dat heeft voordelen maar in de praktijk veel te veel nadelen. Zoals beperkte keuze in smartphones en tablets. Je moet het feitelijk top vinden, want je hebt weinig andere keuze in apple phone. En dat nog naast het feit dat je met een nieuwe iphone de prijs prestatie ver te zoeken is nu je zulke goede smartphones voor de helft van de prijs hebt. Voor 300-50o heb je tegenwoordig top smartphones. Dan moet je wel erg graag een iphone willen hebben...

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 23 juli 2024 14:10]

En weer dit achterhaalde verhaal dat ALLES op iOS ALTIJD werkt en NOOIT vastloopt, terwijl Android continue crasht en instabiel is....

Ondertussen in 2014:
iOS Apps Crash More Than Android
Android 4.x is more than twice as stable as iOS 7.1

Naar mijn mening zijn beide tegenwoordig stabiele systemen, maar de stereotypen van enkele jaren terug gaan echt niet meer op. Mijn vriendin en haar ouders hebben alles van Apple, maar die hebben vaker vastlopers en crashes dan ik met mijn laatste 2 HTC's met Android. Ook snapte mijn oma een HTC telefoon beter dan een iPhone en een Galaxy Tab beter dan een iPad. Bij een ander persoon kan dit natuurlijk weer omgekeerd zijn.
Het punt is dat de verhalen dat Android een onintuïtief onstabiel OS is allang niet meer van toepassing zijn.

Overigens is de andere stereotypering, dat iOS TOTAAL geen vrijheid biedt ondertussen ook redelijk achterhaalt. De systemen groeien dichter naar elkaar toe, hetgeen alleen maar toegejuicht kan worden indien ze elkaars goede punten overnemen.

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 23 juli 2024 14:10]

Ondere andere dit "Een mogelijkheid om een iPhone zonder iTunes te beheren" zou echt een verbetering zijn waar ik op zit te wachten, maar helaas zolang dit niet het geval is neem ik geen iPhone meer. Hoewel ze imho wel enorm sterk scoren op gebruiksgemak, blijft dit een showstopper.
Ik heb mijn iPhone sinds de 2011 al niet meer aan iTunes gehangen... Foto's en data zet ik gewoon over via dropbox en muziek synct via iTunes Match...

Waar komt toch dat beeld van iedereen vandaan dat iTunes nog steeds noodzakelijk is?
Nu heb ik al lang geen iPhone meer aangeraakt (laatste was een 4s), maar aangezien ik het ook in de review zag staan, ging ik er vanuit dat je dus nog steeds iTunes nodig hebt. Maar zonder JB kun je je iPhone nu ook volledig zonder iTunes beheren?

Dus "mijn beeld" is gebasseerd op de review :P(uit de tweede alinea van de "tot slot"))

[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 23 juli 2024 14:10]

Dit kan al sinds iOS 5, sindsdien heb je geen iTunes meer nodig om je iOS-apparaat volledig te kunnen gebruiken.

http://appleinsider.com/a..._setup_keyboard_shortcuts

[Reactie gewijzigd door pBook op 23 juli 2024 14:10]

Zoals ik hierboven reeds aangehaald heb kun je met Copytrans je iPhone/iPod/iPad beheren zonder tussenkomst van iTunes, dus er is wel degelijk een alternatief.
iTunes wat is dat? Ik gebruik al in geen eeuwen meer op de iPhone en iPad.
en weer krijg ik het idee dat apple weinig tot nix meer doet. dingen die apple toevoegd zijn veelal dingen die gewoon al in de toestellen van de concurentie zit. dus wederom weinig nieuws onder de zon. op deze manier lijkt apple toch steeds meer achter de feiten aan te gaan lopen. kwa hard en software. ik blijf volhouden dat als apple op deze manier doorgaat dat ze het binnen een aantal jaar gewoon gaan afleggen tegen de rest. ik ben benieuwd wanneer dat breekpunt komt want dat het komt lijkt er in ieder geval wel op.
Verdere Integratie met het apple platform met zeer bruikbare functies, privacy, homekit, healthkit? werkelijk beschikbaar elders? Kom op doe nou niet of het alleen maar kommer en kwel is. Je ziet bij de andere kampen ook dat ze ook nog IOS features overnemen. Niet overdrijven dus.
Op sommige punten trekt Apple zich bij en op sommige punten lopen ze weer voorop.
Ja hoor, volgens velen zal Apple het binnenkort gaan afleggen. Het zal er vast wel eens van gaan komen maar heb je een bron voor je uitspraken?
Vertel me nou eens eerlijk wat de Samsungs, HTC's en de LG's met iedere telefoon mee komen? Wat voor innovatie heeft de HTC M8 nou eigenlijk? Ik sluit Sony even buiten omdat die naar mijn mening wel altijd met iets nieuws op de proppen weet te komen met hun toestellen.

Innovatie zit hem niet alleen maar in de hippe features, maar ook in de hardware en software. Apple Pay, Homekit api, healthkit enzo. Dit zorgt dat er straks bedrijven met innovatieve oplossingen komen die ervoor zorgen dat je met een bepaalde app, bepaalde hardware kan bedienen wat nu nog niet mogelijk was of juist op een gebruiksvriendelijke manier. Dit is ook innovatie en niet alleen een nieuwe camera sensor met 10.000 megapixel, die het uiteindelijk nog slechter doet dan die 8 Megapixel isight camera in de iPhone 6.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 23 juli 2024 14:10]

Daarom had de iphone 5 1 miljoen preorders op de eerste dag, en de 6 alweer 4 miljoen op de eerste dag.

Blijf vooral roepen dat Apple achteruit gaat, de feiten liegen er niet om.
Anoniem: 415735 @Scrtz17 september 2014 10:35
"Daarom had de iphone 5 1 miljoen preorders op de eerste dag, en de 6 alweer 4 miljoen op de eerste dag."
Je data klopt niet. De Iphone 5 had 2 miljoen preorders op de eerste dag (apple.com, 17-9-2012). En dat was meer dan een verdubbeling tov de Iphone 4S.

Ofschoon je daaruit zou kunnen afleiden dat de groei in preorders afzwakt, is het is uiterst discutabel of een verdubbeling van preorders ook maar iets zegt over het succes van een smartphone.

Bovendien zijn er indicaties dat Apple logistieke problemen heeft met het tijdig leveren van een deel van de preorders.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415735 op 23 juli 2024 14:10]

Heeft Apple logistieke problemen? wie weet maar ik lees het absoluut nergens, alleen dat ze enorm veel capaciteit bij andere vervoerders hebben ingekocht waardoor anderen problemen met levertijden kunnen krijgen.
Maar door de enorme vraag zou het niet eens verwonderlijk zijn dat het verschepen een enorme uitdaging is. Ik denk niet dat we ooit eerder een dergelijke operatie hebben gezien.

Als ik het laatste nieuws lees, kan Foxconn simpelweg niet meer de enorme vraag bijhouden, terwijl de productie capaciteit hoger is dan ooit tevoren. Daarnaast is het bekend dat het scherm voor de 5.5 inch telefoon niet tijdig kan worden geleverd en niet volgens aangegeven kwaliteit. Een recent nieuws bericht geeft aan dat maar 50 tot 60% van de displays uiteindelijk goed genoeg zijn.
Het was al voor de release bekend dat de 6 plus moeilijker leverbaar zouden zijn vanwege het scherm.

http://appleinsider.com/a...h-massive-iphone-6-demand

edit: link toegevoegd van laatste bericht over levering

[Reactie gewijzigd door OkselFris op 23 juli 2024 14:10]

Waar ik me persoonlijk nog altijd zwaar aan irriteer is dat (vrijwel) alles iTunes vereist. Simpel het apparaat als 'mass storage device' gebruiken en dus gewoon via de verkenner bestanden er een mp3-tje op of af halen is er niet bij. Dat hele sync gebeuren in iTunes werkt niet praktisch vind ik.
Dan kun je bvb Copytrans gebruiken. Een alternatief om je iPhone/iPod/iPad te beheren zonder tussenkomst van iTunes.
Dan kun je beter een Android of WP telefoon nemen, dan heb je niet van die rare omwegen nodig.

Logisch dat dit gedownmod wordt, de waarheid is hard.

[Reactie gewijzigd door B00st3r op 23 juli 2024 14:10]

Of je nu je telefoon aansluit op je computer en je muziek en andere multimedia dragt en dropt of dat je via een tool als Copytrans e.e.a. kopieert... Wat is het verschil in moeite en te nemen stappen om tot het gewenste resultaat te komen?
Omdat het gewoon niet nodig is omdat de gemiddelde OS zelf al voorziet in kopieer en plak mogelijkheden?
Maar of je nou via de linkerweg of rechterweg (die even lang zijn en evenveel moeite kosten) ergens komt, maakt dat wat uit?
Ik gebruik geen iTunes. MP3s en ander bestanden kan je gemakkelijk via cloud services benaderen zonder tussenkomst van iTunes.
Ik heb iOS8 op mijn iPad 4, maar ik moet zeggen dat het er niet beter op is geworden.
Apps crashen regelmatig en voor het eerst in tijden hapert mijn iPad.
En ik zie geen verschillen en vooral geen innovatie. Burst selfies :'( :'( :'( :'(

Edit:
Wat Vibravis (17 september 2014 08:46) meldt is wel interessant, accugebruik per app inzien, maar dat hebben mijn HTC en Nexus al jaaaaaren.

[Reactie gewijzigd door Pinjataaa op 23 juli 2024 14:10]

Je hebt de golden master er waarschijnlijk opstaan terwijl iOS 8 niet is gereleased officieel. Weinig tot geen app ontwikkelaars hebben hun updates voor iOS 8 al de deur uit gedaan dus het is niet gek dat je crashes ervaart ... overigens heb ik ook de GM draaien maar op een enkele glitch in een app na doet hier alles het verder prima. Geef het een paar dagen na de officiele release en je zal zien dat de apps ook niet meer crashen zodra ze geüpdatet zijn.
De updates komen nu langzaam binnen namelijk. Gewoon de appstore even in de gaten houden of auto update aanzetten. Ik persoonlijk doe het liever handmatig.

Vandaag zag ik ook alweer dat een aantal apps zijn geupdate met ondersteuning voor IOS8.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.