Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

LG G Flex Review

Tegenvallend technisch hoogstandje

Conclusie

De G Flex is voor LG een paradepaardje, een vehikel waarmee het bedrijf kan laten zien waartoe het op het gebied van design, hardware en constructie in staat is. Het bouwen van zo'n toestel is geen simpele klus geweest. Het is indrukwekkend dat LG een kromme telefoon heeft weten te maken, omdat zowel de accu en de behuizing als natuurlijk het scherm gekromd moesten worden. We moeten toegeven, toen we het losse scherm in handen kregen en bleek dat het alle kanten op kan buigen, ging ons Tweakers-hart even sneller kloppen.

In de praktijk heb je echter weinig aan die kromme vorm en zien we nauwelijks voordelen ten opzichte van een reguliere, platte telefoon. Daarnaast zijn we niet onder de indruk van het kromme oled-scherm. Hoewel het in theorie minder snel beschadigd raakt, is het nog maar de vraag of dat ook in de praktijk zo is. Daarnaast is de resolutie relatief laag, net als de helderheid. De ruis in het scherm en in mindere mate de beeldretentie vinden we een telefoon in deze klasse onwaardig. Het contrast is, zoals we van een oled-scherm gewend zijn, indrukwekkend, maar dat weegt niet op tegen eerdergenoemde kritiekpunten en de matige kleurreproductie.

Er zijn gelukkig ook dingen die de G Flex wel goed doet. Dank zij de Snapdragon 800-soc is hij rap en de 3500mAh-accu zorgt ervoor dat bijna iedereen de dag doorkomt op een enkele acculading. Ook op de camera hebben we weinig aan te merken, al is die geen leider in zijn klasse.

Onder de streep is de G Flex geen onaangename telefoon om mee te werken, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Zijn grootste probleem is dat hij het niet kan opnemen tegen de concurrentie. Samsungs Galaxy Note 3 heeft vergelijkbare hardware, een beter scherm en is flink goedkoper. LG's eigen G2 is ook een veel betere telefoon dan de G Flex en kost eveneens minder. En zo zijn er wel meer telefoons waarvoor dat geldt. We hopen dat LG blijft innoveren en proberen, want dat is belangrijk. Wie echter waar voor zijn geld wil, moet niet bij de G Flex zijn.

Pluspunten

  • Rap
  • Goede accuduur
  • Zelfhelende achterkant werkt voor kleine krasjes

Minpunten

  • Relatief duur
  • Matig scherm
  • Kromming voegt weinig toe

Eindoordeel

Tweakers zegt: 5

Reacties (90)

Wijzig sortering
Ik snap die kritiek op de menu knop en, in mindere mate, de interface van LG niet.

Zeker nu de schermen steeds groter worden is het erg handig als de menuknop onderin het scherm te bereiken is, simpelweg omdat je met je duim niet makkelijk meer aan de bovenkant van het scherm kunt komen. In mijn ogen is het een fout van Google om de menuknop altijd ergens bovenin de interface te plaatsen. Deze is niet makkelijk bereikbaar en een software/hardware knop onderin de interface werkt makkelijker.

Ik neem voor het gemak even aan dat de software grotendeels hetzelfde is als bij de G2. In dat geval kunnen de knoppen ook nog naar wens aangepast worden. De menuknop kan niet verwijderd worden, maar er kan wel nog een knop toegevoegd worden om het notificatiepaneel naar beneden te krijgen. Ik zou eerlijk gezegd ook niet meer zonder deze knop kunnen. Deze, en de menuknop, maken dat het scherm, ondanks zijn grootte goed met 1 hand te bedienen is.

Verder heeft LG wel wat onterechte kritiek gehad op de interface. Op het eerste gezicht is het nogal druk, en sommige features zijn wellicht niet echt nodig, maar vrijwel alles is aan te passen en het zit vol met features die wel heel handig zijn. Voor een overzicht van handige features (van de G2, maar het zal niet veel verschillen lijkt me) zie: http://forum.xda-develope...?p=49510136&postcount=854

[Reactie gewijzigd door BCage op 12 maart 2014 13:13]

Over de menu knop ben ik het gedeeltelijk met je eens. Het was niet handig om die bovenaan te plaatsen en het lijkt erop dat Google dit ok eindelijk doorheeft, want steeds meer navigatieopties worden tegenwoordig in een sidebar gezet. Zie bijvoorbeeld Google Play, waar de knoppen "Mijn Apps" en "My Wishlist" tegenwoordig in de sidebar staan.

Het probleem met de menu knop is er een van zichtbaarheid. Vroeger had je altijd een fysieke menuknop, die dus altijd aanwezig was maar in de helft van de gevallen niks deed. Dit heeft Google opgelost met de overflow knop. Op toestellen als de Nexus 4 is het nu makkelijk: Heeft de app wel een menu, dan zie je een overflow knop, ofwel bovenaan (of onderaan, ligt aan de app) in de Action Bar, ofwel onderaan in de Navigation Bar (Naast de Recent Apps knop). Nooit meer "Menu-confisuion"!!

LG heeft dat weer ongedaan gemaakt, de Menu knop is altijd aanwezig, zelfs als die niet nodig is. LG zou dit makkelijk op kunnen lossen; Verberg de menu knop als die niet nodig is. Dat is echter niet hoe het werkt en dus heb je op de LG wel weer "Menu-confusion".

Mijn ideale oplossing: Een telefoon met software knoppen (zoals de Nexus 4 of recente LG en Huawei toestellen) met de overflow knop aan de rechter kant, maar enkel als deze benodigd is (ook in Holo apps!), en geen overflow knop op de Action Bar. Wel eens voor elkaar gekregen maar lastiger dan ik zou willen.

De Navigation Bar zou er dan bijna altijd zo uitzien, zowel in legacy apps als in Holo apps die het nodig hebben: http://2.bp.blogspot.com/...08-15+22.49.19_framed.png
Hebben jullie bij het beoordelen van de toegevoegde waarde van de schermkromming ook rekening gehouden met het feit dat (door het holle spiegel inzoom effect van de kromming) reflecties van omgevingslicht sterk verminderd worden? Ik was benieuwd om te horen hoe de LG zich op dat gebied verhoudt tot samsungs galaxy round (die de kromming in de breedte ipv in de lengte heeft). Ik kan me voorstellen dat de LG flex in tegenstelling tot SG round voornamelijk in landscapemodus profiteert van verminderde reflecties (omdat de meeste mensen nu eenmaal langer zijn dan breed...)

Onbegrijpelijk trouwens dat samsung dat punt nooit geadverteerd heeft met de round, volgens mij hadden ze daar niet eens zelf door dat de schermkromming zon onverwacht positief effect had op de afleesbaarheid van het scherm bij veel omgevingslicht.
Dat kan, of het is een non-issue want als de zon fel is zet je scherm zijn eigen helderheid in 95% van de gevallen al hoog genoeg om het nét leesbaar te houden (tenminste, dat is mijn ervaring met een drietal smartphones tot nu toe). Verder, als het echt volle zon bovenop je knars is, dan maakt de kromming niet meer uit dankzij alle reflectie van omgevingslicht.

Maar hoe dan ook is het een voordeel, al is die marginaal. Om het nou gelijk een USP te noemen gaat mij persoonlijk wel wat ver.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 12 maart 2014 15:46]

Notificaties zijn ingezongen door een weens kinderkoor
Nu ben ik natuurlijk heel erg nieuwsgierig! :) Jammer dat ze dat niet even in het filmpje hebben gemonteerd ;p. https://www.youtube.com/watch?v=kvyME1pri-g Dus deze gedrochten zijn standaard? Haha.
De titel vind ik absoluut niet bij de revieuw passen.

De eisen die ik als normale gebruiker aan mijn telefoon stel zijn:
- Minimaal 1 dag zonder opladen
- Goede wifi antenne
- Gewoon snel.
- Goede Camera
- Mooi helder geluid
- moet tegen een stootje kunnen

En in deze punten blinkt de LG naar mijn mening uit. Als ik de foto;s bekijk vind ik deze buiten bijzonder goed. Wanneer ik de benchmarks bekijk is de telefoon gewoon snel. Die extreme snelheden merk ik toch niet in mijn dagelijkse whatsapp / browse en facebook gebruik.

Als ik op andere sites de conclusie over de speaker / koptelefoon en microfoon bekijk zijn deze van een goede kwaliteit. bron:
http://pocketnow.com/2013...-smartphone-of-the-future

En dan het scherm, als normale gebruiker zie ik na genoeg bijna geen verschil meer in de pixels. Als er nu 1920x1080 of 1280x720 pixels in dat kleine schermpje gepropt zitten. Ik zie met het blote oog geen verschil.
Het feit dat het scherm buigzaam is, komt volgens mij zeer ten goede aan de stevigheid van de telefoon. Hierdoor kan het scherm de krachten beter over het oppervlak verdelen.

Uiteraard moet ik de telefoon nog in mijn handen hebben om te voelen als ik aan een gebogen telefoon kan wennen. Alleen deze telefoon is bij mij momenteel zwaar favoriet.
Hij voldoet misschien aan jouw eisen, maar de kwaliteit van het scherm is voor veel mensen heel belangrijk en daarin valt hij dus echt door de mand. Tel daar de absurde prijs bij op, waar je eigenlijk niets bijzonders voor terugkrijgt en ik kan alleen maar concluderen dat de titel aardig klopt. Het toestel is in niets beter dan zijn goedkopere concurrenten, maar heeft wel een heel groot duidelijk minpunt: het slechte scherm. Leuk dat het krom is, maar dat is complete bijzaak (ook gelet op wat jij belangrijk lijkt te vinden).

De kritiek op het scherm (ruis, matige retentie, slechte kleurreproductie) gaat wel wat verder dan alleen de resolutie die jij aanhaalt.

[Reactie gewijzigd door Hoppa! op 12 maart 2014 08:26]

Je vergelijkt een platscherm met een gebogen scherm. En dat is in mijn optiek appels met peren vergelijken. Daarnaast stel je nu de conclusie; het scherm maakt de telefoon, en de prijs. En dat vind ik toch wel aardig krom, omdat een telefoon voor mij nog steeds om het bellen gaat...

Het lijkt mij namelijk moeilijk om de zelfde specs met een gebogen scherm te halen. Daarnaast wordt de winst die met een gebogen scherm behaald wordt niet mee genomen in de beoordeling.

Je krijgt een flexibele telefoon er voor terug. En dit is in mijn ogen toch een groot goed.
De telefoon schijnt (met genoeg kracht) helemaal plat gedrukt kunnen worden. Wanneer er naar de wet van behoud van energie gekeken wordt. Is duidelijk dat wanneer je de telefoon laat vallen, hier veel energie in gaat zitten. Wat de kwetsbaarheid van de telefoon ten goede komt. Dit is een enorm pluspunt aan dit scherm.

Daarnaast is de achterkant zelf helend. Wat ook een enorm voordeel is ten opzichte van de andere telefoons.

Eigenlijk levert LG hier een telefoon af waarvan de bedoeling is dat die ook daadwerkelijk 2 jaar mee gaat, zonder tegen te gaan vallen. En daarin zijn ze in mijn ogen de goede weg in geslagen.
Het is ook maar net hoe je er naar kijkt natuurlijk, ik zie je noemen dat je een telefoon vooral gebruikt voor het bekijken van internet, heb je dan eigenlijk wel de nieuwste smartphone van 700 euro nodig (elk jaar) of zou je misschien met een toestel van 4 jaar geleden ook nog wel prima uit de voeten kunnen? (die kosten nu 30 euro ongeveer).

Welk voordeel zou je behalen met het nieuwe toestel wat je echt niet kon met een oude, en zou je dit ook gebruiken (is het essentieel)? Behalve dat misschien alles een halve seconde sneller opent...

Mij lijkt het een leuk truckje met het gebogen scherm, echter geeft het verder weinig voordelen, de achterkant is ook leuk, steek je echter sleutels in je zak weet je nog niet of ze niet per ongeluk tegen je beeld aanzitten (ipv de achterkant). Dit is dus nooit te adviseren.

Over het flexibele gedeelte van de telefoon valt natuurlijk ook te twisten, als ik met mijn 80 kilo er elke dag bovenop ga zitten weet ik namelijk zeker dat ik er het eerste jaar niet mee door ga komen (instant stuk). Het beeld kan dan misschien ver buigen, er zal toch vanzelf ergens iets breken.

Ik zie dit dan ook meer als een marketing truck dan een product wat echte voordelen met zich meebrengt, intussen zijn we er dus nog steeds niks op vooruit gegaan. Al zullen er altijd een aantal mensen zijn die dit toch gaan halen. De opschepfactor is natuurlijk ook wel erg belangrijk voor ons allemaal. Anders liepen we allemaal nog met telefoons van 2 jaar terug (zoals ik).
Tja, voor velen zal het gebogen scherm een gimmick zijn (en blijven) maar feit is wel dat LG probeert te innoveren en daar hangt nu eenmaal een hoger prijskaartje aan.

Fexibele schermen zijn er nog amper, dus duurder te maken. Jammer inderdaad dat het geen Full HD (qua PPI op 6 inch zie je dat echt wel) maar waarschijnlijk was dit toestel dan nog duurder geweest. Voor nu misschien net niet goed genoeg, maar dit soort toestellen zullen we in de toekomst alleen maar meer gaan zien.
Een review gaat in beginsel toch echt over 'in hoeverre is dit product een goede koop, eventueel ten opzichte van de concurrentie'. Dat is het uitgangspunt. Het uitgangspunt is niet: 'hoeveel innovatie zit er in het toestel'.

Innovatie is leuk en aardig, maar het primaire doel van een telefoon is toch het bellen/sms/internet gedeelte. De smartphone voegt daar nog een aantal zaken aan toe die toegevoegde waarde bieden. Een goed scherm is één van die zaken. Schokbestendigheid is er ook een maar die is juist bij smartphones (tov featurephones van vroeger bijv) over het algemeen ondermaats. Sterker nog, des te groter het scherm en gewicht, des te groter de kans op valschade. High-end toestellen scoren juist helemaal niet hoog op dit punt, de 'glazen' Iphone heeft bijvoorbeeld het hoogste percentage reparaties en schadeuitkeringen op tel.verzekeringen.

Het is nog niet bewezen dat dit kromme scherm minder gevoelig is voor schokken of valschade. LG heeft zelf ook niet de moeite genomen om dat marketingpraatje om te zetten in een certificering of iets dergelijks. Dat zegt m.i. meer dan genoeg over de 'gevoelsmatige' schokbestendigheid van dit toestel.

Verwar de harde realiteit niet met marketing en zogenaamde 'innovatie', dat is nu juist de truc waar de reviewer doorheen dient te kijken. En dat heeft Wout denk ik heel netjes gedaan.
Het is mij volstrekt helder dat jij een potentiële fanboy van dit toestel bent. En dat is natuurlijk je goed recht. Ik stel alleen dat wat JIJ belangrijk vindt, overduidelijk niet de mening van de meerderheid hoeft te zijn.

Ik stel nergens trouwens dat de prijs en het scherm de telefoon maken. Ik stel alleen dat dit toestel, buiten de vermeende degelijkheid door de flexibiliteit, niets te bieden heeft ten opzichte van zijn goedkopere concurrenten met een beter scherm. Het heeft een hoog 'gimmick' gehalte en dat is hartstikke mooi omdat het vernieuwend is, maar realistisch gezien wegen (voor mij) de nadelen niet op tegen de voordelen.

En ik zeg 'vermeende degelijkheid' omdat het nog maar zeer de vraag is hoe deze nieuwe componenten zich op termijn gaan houden. Overigens is uit tests al gebleken dat de 'zelfhelende' achterkant leuk werkt als je spijkerbroek een krasje maakt, maar dat sleutels in je zak nog steeds geen optie is.
Als bellen voor jou nog steeds het alle belangrijkste is (en een goed scherm dus onderaan je lijstje staat), ga je toch geen smartphone van €700,- kopen?

Voor deze hoofdprijs verwacht je gewoon ook een scherm dat daarbij hoort. Het feit dat het gebogen is, lijkt mij meer een leuke gimmick dan dat het échte voordelen met zich meebrengt.

Als ik deze review mag geloven valt de robuustheid van de Flex dus ook wel mee, echte krassen blijf je zien en het scherm kan ook gewoon kapot als hij verkeerd terecht komt.

Al met al zou ik voor bijna de helft van het geld zeker voor de G2 gaan ipv deze telefoon.
probleem is dat levensduur in een revieuwperiode nauwelijks valt te testen(gaan er bij jullie wel eens toestellen kapot op de redactie?) en de levensduur in onderbelicht. ALS dit scherm ervoor zorgt dat telefoons langer mee gaan is dit een hele goede ontwikkeling. Je vergeet nog even te melden dat als telefoons kapot gaan dat met een gebarsten scherm is . Dit scherm gaat hoogst waarschijnlijk nooit barsten.

Bij de prijzen van de concurrentie vergeet men even dat die andere toestellen al langer op de markt zijn. Dat maakt voor de consument die nu moet beslissen natuurlijk weinig uit, maar bij de beoordeling mag men er wel even rekening mee houden. De note 3 heeft ook 749 euro gekost bij introductie.

Ik vind dat dit toestel meer verdient als het nu krijgt, maar het zal voorlopig wel een niche product blijven.
omdat een telefoon voor mij nog steeds om het bellen gaat...
Waarom dan deze telefoon kopen?
Ga dan voor een goedkope smartphone die dat ook perfect kan
Daarnaast wordt de winst die met een gebogen scherm behaald wordt niet mee genomen in de beoordeling.
Welke winst? dat hij wellicht minder snel kapot gaat?
Dat je hem met veel kracht plat kan drukken, gaat imo helemaal niks helpen als hij gewoon op de grond valt, want als je al kracht moet zetten om hem te buigen, gaat hij echt niet buigen bij een val
Daarnaast is de achterkant zelf helend. Wat ook een enorm voordeel is ten opzichte van de andere telefoons.
Dat is eigenlijk het enige interessante van deze telefoon, maar dan moet het wel goed werken
Welke winst? dat hij wellicht minder snel kapot gaat?
- Minder reflectie op je beeldscherm ? door lezen voor de gehele uitleg
- Minder kans op schade aaan het scherm. Niet het glas, het scherm!
Ben wel met je eens, alles met een 5"+ scherm zou fhd moeten hebben en al helemaal een 6" scherm.

Wel een hele nette telefoon met uitstekende accu duur.

Trouwens in de review staat dat de Nokia 1020 en Samsung S4 EEN OLED hebben maar dat klopt toch niet helemaal want het is toch AMOLED?
AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) is a display technology for use in mobile devices and televisions. OLED describes a specific type of thin-film-display technology in which organic compounds form the electroluminescent material, and active matrix refers to the technology behind the addressing of pixels.
http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED

De AM van AMOLED zegt dus enkel hoe de OLEDs aangestuurd moeten worden...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2014 10:16]

"Een amoled-scherm bestaat uit oled-pixels die verwerkt zijn in een thin film transistor (tft)."
Zie wikipedia
Het probleem is dat je betaalt voor technologie, terwijl deze technologie niets toevoegt.

Het kromme scherm verbetert de kijkervaring niet. De zelfhelende achterkant is niet in staat om typische beschadigingen te repareren. De flexibiliteit slaagt er niet in de telefoon valbestendig te maken (filmpjes te over van aan diggelen gebarsten schermen). En het oled-scherm heeft last van ruis.

Waarom dan niet een telefoon gekocht zonder deze features en met een veel lagere prijs?
Kijkt u even mee? De crash test:
https://www.youtube.com/watch?v=QMziBORUGy8
https://www.youtube.com/watch?v=axgklLCjTcE

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 12 maart 2014 10:02]

Het scherm is de enige interface die jij met de telefoon hebt, voor een telefoon van die prijs is het toch niet te verantwoorden dat er dan ruis op te zien is. Die resolutie is ook zeker voldoende, moest het een degelijk beeldscherm zijn, maar dat is dus het probleem niet.

Komt daar nog bij dat gekromde schermen een dikke marketing hype zijn, ook bij televisies. De schermfabrikanten menen dit over te nemen van bioscoop schermen, maar die hebben een veel kleinere kromming en bevinden zich veel verder van je ogen. Die grote kromming is totaal nutteloos op een smartphone. Dat de flexibiliteit de overlevingskans bij vallen vergroot juich ik alleen maar toe, maar het is ook mogelijk een platte flexibele telefoon te maken hoor. Die kromming introduceert gewoon een aantal problemen zoals dat de knoppen op de achterzijde makkelijker onbewust ingeduwd worden (vind ik persoonlijk een zwaar minpunt), de telefoon minder makkelijk in een broekzak past en dat de telefoon bedienen terwijl die plat op een tafel ligt gepaard gaat met schommelingen.
Dat er in deze revieuw over ruis wordt gesproken verbaas ik me inderdaad ook over. helemaal als ik deze user-review aanhaal:
User review tweaker

ik citeer:
"De kleuren zijn zeer nauwkeurig en spatten van het scherm af(hoog contrast). Dit is meteen een van de hoogtepunten van de telefoon."

Uiteraard kan je dit ook bij andere oled telefoons onderviden. Maar het "Ruis" effect is blijkbaar niet zo dramaisch als in deze revieuw beschreven wordt. Anders zou het deze mede tweaker waarschijnlijk wel gestoord hebben.
Techradar heeft het ook over 'a lack of clarity' en Trustedreviews spreekt zelfs van 'Serious screen quality issues'.

http://www.trustedreviews..._Page-3#tr-review-summary

Fijn dat het krom is, dat wel.....En spetterende kleuren, nou ja, dat is natuurlijk ook niet per definitie een pré hè? Een beetje natuurgetrouw kan ook wel eens prettig zijn....

[Reactie gewijzigd door Hoppa! op 12 maart 2014 10:59]

Dat is weer iets heel anders, die ruis gaat niet over het al dan niet "van het scherm spatten", want bij ongeveer elk AMOLED scherm spatten de kleuren van het scherm. De ruis gebeurt ook bij middelmatige helderheidsinstellingen, er staat nergens welke helderheidsinstellingen die gebruiker ingesteld had.

Je ziet ook dat die gebruiker niet vaak zo'n toestellen test, er wordt constant verwezen naar de HTC One X van 2 jaar geleden. Die had wel een best mooi scherm voor zijn tijd, maar heeft geen AMOLED scherm en voor wie van een LCD scherm komt lijken AMOLED schermen altijd intenser. Je mag toch stellen dat de Tweakers redactie, die veel meer toestellen test, sneller foutjes gaat zien dan een enkele gebruiker? Niet om de validiteit van die review tegen te spreken, zo zie je wat een doorsnee gebruiker van het toestel vindt. Maar voordat ik €700 ga uitgeven, wil ik toch graag ook de mening van een expert.

De beeldretentie wordt trouwens wel vermeld in de gebruikersreview:
Wat mij verder opviel aan het OLED scherm: Af en toe had ik wel eens last van een vervaagd scherm. Vooral het vergrendelscherm is erg licht. Wanneer ik dan naar m’n homescreen ga, zie ik de verlichte letters nog van het vergrendelscherm. De OLED’s hebben tijd nodig om van helemaal aan, naar helemaal uit te gaan.
Als gebruiker hoor ik liever wat een andere gebruiker er van vindt, dan wat een expert er van vind.
Want ik kijk op de zelfde manier naar de telefoon als een andere gebruiker.

Voor mijn gevoel vergelijken de experts het met platte toestel. en dat vind ik een oneerlijke vergelijken. Nieuwe technologie wordt altijd in de loop van de tijd beter, en goedkoper. en er moet altijd een pioneer zijn, en dat is LG op dit gebied.

En dat vind ik juist positief, ze bieden een telefoon aan die afwijkt van de mainstream. En passen nieuwe technologieen toe. En uiteraard kan je dan zeggen; "pff wat duur voor een telefoon met zulke specs." Alleen inmiddels leert de tijd dat wanneer je de eerste wil wezen, je altijd de hoofdprijs betaald.

Ik vermoed en hoop dat er binnen een jaar een telefoon komt met een gebogen scherm met of hogere specs, of beter geprijst. Maar voor dit moment koop ik graag dit toestel om als eerste de nieuwe technologie te ervaren,
Het is prima dat je early adopter wil zijn van deze display technologie, maar probeer nou alsjeblieft niet om de 'verwachte voordelen' van die technologie groter te maken dan ze zijn. Je bent overduidelijk aan het zoeken naar gelijkgestemden terwijl de overgrote meerderheid de meerwaarde van het gebogen scherm nog niet echt kan zien of ervaren.

Dat is je goed recht, maar verwacht niet dat je veel medestanders krijgt. Bovendien, als je écht ervaring hebt met early adopten, dan weet je dat de eerste versies van iets doorgaans geplaagd worden door kinderziekten en dat je per definitie gewoon een veel te hoge prijs betaalt. Dat zeg je zelf met zoveel woorden, maar dat schrijft de reviewer ook: de meerwaarde van het gebogen scherm, icm de kwaliteit ervan, staat niet in verhouding tot het hoge prijskaartje. Zeker niet omdat de concurrentie het beter doet.

Lijkt me toch een duidelijk verhaal...
De als alternatief genoemde Nokia Lumia 1520 is qua hardware op zo ongeveer alle punten gelijk of beter dan deze telefoon en die kun je momenteel voor 80 euro minder al krijgen.

De Lumia bijvoorbeeld heeft onder andere een betere camera en een beter scherm en een dubbel led flitser ipv een enkele.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 12 maart 2014 14:27]

Ik denk dat de 1520 dan toch beter bij je past. Zeker qua camera is die een stuk beter.
Ah, het WP promotie team is aanwezig :+

Niet iedereen zit op een WP te wachten, he. Als ik zijn analyse zo zie is dit een prima passende keuze voor Flipske.
Mooie klok/weer widget, is die ergens te vinden of is het gewoon standaard van LG?
Voor zover ik weet is dat de standaard LG klok. Misschien moet je even op XDA kijken of deze als losse APK te downloaden en installen is.
Standaard widget van LG, maar lijkt heel sterk op die van Samsung vind ik, en die is wel geport naar andere toestellen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2236937.

Misschien dat iemand het LG widget later nog port, een ouder weather widget van LG kun je ook hier vinden:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2198167, maar ben niet helemaal zeker dat dat hetzelfde is, de laatste aanpassing gebeurde in september 2013.

EDIT: Dacht dat een lijst met geporte apps en widgets van verschillende fabrikanten hier wel leuk bij zou zijn: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2335530. Van LG is er wel niet zoveel te vinden. De review zegt ook al dat er weinig vernieuwing is bij LG op dat vlak.

[Reactie gewijzigd door MacPoedel op 12 maart 2014 10:33]

Yahoo weer heeft een vergelijkbare widget en staat in de Play store. En dan krijg je er nog 1 van de mooiste apps bij ook, die GUI van yahoo weer is echt iets bijzonders
Typisch LG dan? Leuke specs op papier maar in het echt toch een stuk minder indrukwekkend. Vooral de resolutie op zo een groot scherm is erg jammer.
Enige wat ik wel tof vind is de helende achterkant, als ze die doorontwikkelend gaat dat ze vast nog wat opleveren, ook buiten de telecom industrie.
Typisch LG in het verleden wellicht. De LG G2 is gewoon (nog steeds) een erg indrukwekkende telefoon. Gebruik deze dagelijks met erg veel plezier en kan geen slechte punten noemen, behalve de software (maar ik draai een Cyanogenmod versie, dus ook dat is voor mij geen probleem).

Deze telefoon lijkt mij vooral een gimmick-telefoon, waarbij wat mij betreft de prijs nogal hoog is voor wat je krijgt. Zeker geen slecht toestel lijkt me, maar vooral veel te duur.
Ind de software is ook nog steeds een heikel punt bij LG. Maar naar mijn idee is dit bij meerdere merken zo. Onlangs nog een One SV gehad, wat een rampentoestel. Verliest steeds wifi/3g verbinding vanwege aggresieve energiebesparing die ik niet kon fatsoenlijk kon uitzetten .
Ik vraag me soms af wat we nu eigenlijk verstaan onder de term 'flexibele telefoon'. Een telefoon die gebogen uit de fabriek komt en slechts onder veel druk minimaal buigbaar is zoals de LG G-Flex? Of andersom, een telefoon die gewoon recht uit de fabriek komt en onder veel druk minimaal buigbaar is? Of een telefoon (zowel recht als gebogen) die je effectief met gemak kan buigen/plooien/twisten, zowel in de lengte als breedte richting?
Volgens het woordenboek betekend 'flexibel' soepel en/of buigzaam. Het hangt er dus vanaf hoe je het interpreteert. Soepel is hij in ieder geval niet, buigzaam slechts minimaal.

Ik ga dan ook voor de derde optie. De riem die ik deze morgen in mijn broek stopte, die is namelijk flexibel. Een telefoon die slechts onder veel druk van vorm veranderd noem ik dus niet flexibel maar gewoon buigbaar. De 'flexibele' telefoon is voorlopig gewoon een marketingterm en heeft een hoog gimmick gehalte maar voegt verder zo goed als niets toe aan de gebruikservaring.

Je moet natuurlijk ergens mee beginnen, zoiets vraagt enorm veel ontwikkelingswerk en het is dan ook knap dat er enkele pioniers reeds een productie aandurven. Maar dat neemt niet weg dat men functies suggereert die het eigenlijk niet echt zijn. Ik zou het in ieder geval niet aandurven om het toestel dagelijks plat te drukken...

(Dit is trouwens mijn persoonlijke interpretatie van wat een 'flexibele' telefoon zou moeten zijn.)

By the way. LG mag dan wel, specifiek voor de G-Flex, een zelfhelende nano-coating ontwikkeld hebben, het product op zich is allesbehalve nieuw.
Zoals ik al eens eerder heb aangegeven verwacht ik dat de toekomst zal zitten in volledig flexibele telefoons (als dan niet met uitklapbaar scherm) die als smartwatch om de pols worden gedragen. Alle stappen om daar te komen zijn wat mij betreft nuttig, maar voor mij persoonlijk niet koop-waardig.

Ik vind het mooi dat dit allemaal kan en er zullen vast mensen zijn die het toestel willen kopen omdat het vernieuwend is, maar objectief gezien is dit natuurlijk gewoon een te duur toestel voor wat het bied. Leuk dat de flexibiliteit met zich meebrengt dat het toestel minder snel zou beschadigen, maar wie zegt dat het buigen van het toestel uiteindelijk geen extra slijtage van scherm, accu of andere componenten met zich meebrengt?

Daarbij wordt op meerdere reviewsites melding gemaakt van de beroerde kwaliteit van het scherm, lees maar eens op http://www.trustedreviews..._Page-3#tr-review-summary bijvoorbeeld.

Goede ontwikkeling met het oog op de toekomst, maar het had wat mij betreft bij een demonstratiemodel mogen blijven totdat er wat meer issues opgelost zijn en er uitvoeriger op duurzaamheid is getest.
Leuk dat de flexibiliteit met zich meebrengt dat het toestel minder snel zou beschadigen, maar wie zegt dat het buigen van het toestel uiteindelijk geen extra slijtage van scherm, accu of andere componenten met zich meebrengt?
Dat is ook een beetje mijn grootste vrees. Ik vraag me af hoe het verloopt met de garantie als blijkt dat er toch iets breekt bij het buigen onder 'normale' omstandigheden. In ieder geval voer voor discussie in de winkel of bij de fabrikant.
Het scherm is iets wat me het meeste tegenspreekt, voor een telefoon van 700 euro is deze resolutie wel erg laag. Is dit trouwens ook niet gewoon de reden waardoor de film-accutest zo hoog scoort?
De telefoon hoeft immers veel minder pixels aan te sturen. Ik ben benieuwd hoe de telefoon zou scoren op de accu test als de resolutie net als de concurentie wel 1080p zou zijn.

Verder ziet het toestel er wel erg strak uit maar dat is natuurlijk smaak. Nano-coating die alleen werkt voor zeer oppervlakkige krasjes zie ik het nut nog niet van in, maar als dit verder door ontwikkeld gaat worden dan is dit super!
Dat zal inderdaad voor een groot deel ook daardoor komen. Maar, en dit moet ook gezegd worden, de accu en software combinatie van deze telefoon zal het ook zeker goed doen bij een 1080P resolutie. Op m'n LG G2 is het zeker een dag vol te houden met zwaar gebruik. Bij normaal tot licht gebruik, zeker anderhalf tot twee dagen. Dat zal bij dit apparaat niet veel anders zijn.
Er zijn gelukkig ook dingen die de G Flex wel goed doet. Dank zij de Snapdragon 800-soc is hij rap en de 3500mAh-accu zorgt ervoor dat bijna iedereen de dag doorkomt op een enkele acculading. Ook op de camera hebben we weinig aan te merken, al is die geen leider in zijn klasse.
Wanneer gaan de reviewers nu eens eindelijk stoppen om 1 dag autonomie als een pluspunt te zien. Dit is in mijn ogen onaanvaardbaar. Stuur die rommel gewoon terug met de melding: niet kunnen testen wegens onvoldoende capaciteit van de batterij!

Ik weet het... Utopia...

[edit]
Hmm, ik had deze reactie gebaseerd op het besluit en had het artikel niet helemaal gelezen. Er wordt namelijk vermeld dat 2 a 3 dagen haalbaar zijn. Dat klinkt al veel beter.
Wel een vreemde manier om dit zo te verwoorden in de conclusie...

[Reactie gewijzigd door Tittah op 12 maart 2014 12:13]

Niets onaanvaardbaars aan 1 dag gebruiksduur op een accu. Prima. Aan het einde van de dag aan de lader of in een dockingstation en 's ochtends weer meenemen. Gewoon een extra standaardhandeling voor of na het tandenpoetsen. Net als je pyjama aantrekken of je reet afvegen na het poepen.

Altijd beter dan elke keer de gok of je met het percentage accucapaciteit wel of niet de dag door gaat komen.... Ik wil helemaal geen telefoon die de ene keer 1 1/2 dag en de keer daarop 2 dagen meegaat. Ook die telefoon zou ik namelijk elke avond aan de lader hangen.

Het enige probleem op dit moment is dat sommige toestellen (bij bovengemiddeld gebruik) die ene volle dag gebruik niet halen.
Hoewel zo'n krom scherm technologisch waarschijnlijk een hoogstandje is, komt t toch niet in de buurt van wat ik van 'flex' schermen verwacht. Wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van een plat scherm? Niet zo enorm veel imho.

wat pas echt vernieuwend zou zijn, is een echt flexibel scherm. Een buigbaar scherm dus!

(als je deze LG 'flex' zou buigen, zal t toch eerder barsten worden ben ik bang)

[Reactie gewijzigd door fre0n op 12 maart 2014 12:49]

Het scherm ís juist het flexibele aan deze telefoon. De rest, dus de behuizing, moederbord etc veel minder. Wat kan breken is de glazen plaat voor het scherm
Zit er niet, is een POLED-scherm, Plastic OLED.
http://www.youtube.com/watch?v=bw_FLfz_r5w

wat voor een materiaal ook; Plaat voor het scherm krakt, terwijl scherm nog operationeel is.
Mijn auto is ook flexiber, er zitten rubber onderdelen in :p

Feit is, dat de telefoon niet te buigen is, niet flexibel is. het is een mooie techniek en een hoogstandje dat schermen tegenwoordig in bochten gefabriceerd kunnen worden, maar het is nog een zeer lange weg voordat we als consument echt flexibele schermen tot onze beschikking hebben.

Oprolbare telefoon, iemand?
Het scherm zelf, zoals ook beschreven in het artikel (met link naar video<--te vinden in de video review) is hartstikke flexibel. Het gaat om de andere onderdelen van de telefoon die het een buigzame telefoon maken. Verre van flexibel :), maar het scherm wel

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300525 op 13 maart 2014 10:36]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee