Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Super Mario 3D World - springen in hoge resolutie

Conclusie

Super Mario 3D World is vooral een erg mooie nieuwe Mario-game. Het is de eerste volledig driedimensionale Mario die in 720p te bewonderen is, en dat nog op 60 frames per seconde ook. Zowel de framerate als de resolutie zijn erg prettig. De hoge resolutie is gewoon mooi. De framerate zorgt ervoor dat de game soepel loopt, zelfs in de snelste passages van de game. Daar blijft het geluid en de muziek wat bij achter, al is dat vooral een kwestie van smaak.

Verder is Super Mario 3D World weer een schoolvoorbeeld van gamedesign. Er zijn erg veel levels, dus je krijgt ouderwets veel waar voor je geld. Bovendien is Nintendo in het ontwerp van die levels weer ouderwets inventief. De uitgever legt daarbij de nadruk op pure gameplay. Rollende, schuivende, stijgende, dalende platformen. Treintjes waarvan je de wissels om moet zetten, een vriendelijke variant van het monster van Loch Ness; er komt weer van alles voorbij, inclusief een heleboel geheimen die er te ontdekken zijn. Naar goed gebruik zijn de levels bovendien allemaal het herspelen waard, doordat de drie sterren in elk level doorgaans goed zijn verstopt. Wat gameplay betreft is het misschien niet de revolutie die Super Mario Galaxy bracht, maar wel een zeer degelijke en vooral mooie editie.

Daarmee is Super Mario 3D World de game die de Wii U de broodnodige boost had kunnen geven bij de introductie van de console een jaar geleden. Deze game laat veel meer en vooral veel beter zien waar Nintendo en de Wii U toe in staat zijn dan launch game Super Mario Bros U. Alleen de GamePad komt er wat bekaaid vanaf. Het is prettig dat de hele game met enkel de GamePad te spelen is, maar van het aanraakgevoelige scherm of de bewegingsdetectie wordt wat weinig gebruikgemaakt. Het mag de pret niet drukken. Super Mario 3D World is de game die de Wii U nodig had en een game waar elke Mario-fan uren lang lol aan kan beleven. Desnoods met de hele familie.

Pluspunten:

+ Draait stabiel op 60fps
+ Cat Suit goede uitbreiding arsenaal
+ Schoolvoorbeeld van leveldesign

Minpunten:

- GamePad weinig gebruikt
- Muziek klinkt ouderwets
- Nog steeds geen online multiplayer

Eindcijfer: 9

Titel Super Mario 3D World
Platform Nintendo Wii U
Ontwikkelaar Nintendo
Uitgever Nintendo
Releasedatum reeds verschenen

Laagste prijzen voor: Super Mario 3D World, Wii U
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Amazon.nl Marketplace

Score: 3 (9)

€ 50,21

€ 50,21

Bekijk

Reacties (135)

Wijzig sortering
Kort gezegd: voor dit spel koop je de Wii U. Het spel straalt klasse uit. Waar Super Mario Bros U super irritant kan zijn, blijft dit spel leuk en uitdagend. Ik speel al 30 jaar video games, maar dit zijn van die pareltjes die af en toe voorkomen. Ik kan me goed voorstellen dat ze het spel eindeloos getest hebben op haalbaarheid / moeilijkheidsgraad en eventuele bugs (niet tegengekomen). Nu nog een Starfox en een Mariokart, en we zijn weer compleet :)
Andersom. Dit spel koop je als je een WiiU koopt. Deze ezel stoot zich nl. niet 2x aan dezelfde Wii(U). Die Wii staat te verstoffen. De PS3 maakt overuren. Mario Kart en de mario games verder zijn leuk. Maar ik gaat er naast een DSlite, 3DS of Wii geen WiiU bij halen voor wat mario plezier. Dan rij ik nog wel een paar rondjes Mario Kart DS tegen mn vriendin op hard met 32 maps op random. Weer ruim een uur dikke fun voor 2.
Je vergeet Donkey Kong, welke in zelf nog beter vind als de mario franchise.
nee, nee, zeker niet vergeten, net zo min als Zelda ;)
}:O klopt :Y)

nu dromen over wat games ooit was :z
Wel jammer dat de review er pas twee weken na de release is, een gemiste kans imo

Ik las dan weer wel dat de redacteurs het druk hadden met de release van de Xbox One en PS4 en de userbase van de Wii U ook niet echt groot is ..
Nintendo bracht Super Mario 3D World vrijwel gelijk uit met de PlayStation 4 en Xbox One, dus we moesten inderdaad kiezen wat we als eerste gingen behandelen. We hebben daarbij gekozen voor beide nieuwe consoles, omdat we het uitbrengen van een nieuwe console groter nieuws vonden dan een enkele nieuwe game. Andersom hadden we hetzelfde gtedaan. Als de Wii U tegelijk op de markt had gekomen als een nieuwe LittleBigPlanet (de vergelijking tussen LBP en Mario wordt hierboven ergens aangehaald), hadden we ook de console voorrang gegeven.
1080p? Waarom lees ik dan overal op internet dat dit spel op 720p gerenderd wordt? Ja, geupscaled, dat telt natuurlijk niet. Niet dat het er niet strak uit ziet hoor :) .
http://www.eurogamer.net/...y-vs-super-mario-3d-world

operating with a full 1280x720 framebuffer

Dus ja, he spel loopt wel stabiel 60 FPS(Zo stabiel als maar kan zelfs) maar draait in 720P. Maar met wat puik werk in de shaders en design ziet het er toch allemaal erg goed uit.
Het opschalen van 720p naar 1080p. Doet de console of het aangesloten tv-scherm dit? Ik ga er vanuit dat de console deze taak uitvoerd.
Nu is de kwaliteit van het opschalen de afgelopen jaren nog sterk verbeterd maar mijn tv uit 2009 schaalt lage resolutie bronmateriaal (DVD) mooier op naar 1080p dan een BluRay-speler van hetzelfde bouwjaar. Het verschil is niet levensgroot maar zodra je er van bewust bent valt het echt wel op.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 15 december 2013 18:51]

Leuk spel en ziet er mooi uit maar mijn zoontje had hem in een week uitgespeeld (kort spelletje)
Het leuke van Mario is dat je het zo moeilijk kan maken als je zelf wilt. Ik heb dan geen Wii-U, maar wel een NDS, en als je gewoon probeert zo simpel mogelijk bij de vlag te komen, dan is het inderdaad niet zo'n moeilijk spelletje en ben je in een paar dagen klaar. Dan heb je wel standaard 2 hele werelden overgeslagen (wereld 4 en 7), dus dat is al een kwart van het spel, plus dat je in die andere werelden ook hele stukken overslaat (sowieso alle secrets, maar ook aardig wat complete gewone levels).

Als je jezelf voorneemt om altijd drie sterren te halen per level, dan wordt het opeens een behoorlijk uitdagend spelletje. Als je dan ook nog de secret areas/levels/werelden wilt halen, dan wordt ie zelfs heeeel erg uitdagend.
Dit spel haalt een 94 op metacritic na 70 reviews. Hoogst scorende next-gen game tot nu toe.
Ja, tuurlijk. Het is ook veel aannemelijker dat er 70 review sites zijn die geen objectieve review geven dan dat Nintendo gewoon een steengoed spel heeft neergezet.
De mario Galaxy spellen zijn een voorbeeld van game en level design. Iets dat elke 17 jarige gamer zou moeten waarderen.
3d land dus evenzo. ;)
Exact dezelfde reactie die ik jaren geleden door eenzelfde groep jongeren te horen kreeg over Mario Party. Kiddy, niet voor ons, niet stoer genoet, saai, etc.
Maar, toen ze eenmaal begonnen met spelen, waren het nu net die gasten die er niet van weg te krijgen waren. Het was een LAN party, maar hun PCs bleven in de hoek staan om de godsganze dag Mario Party te spelen.
Het lijkt me dat je ook eerst even de game zou moeten gaan spelen alvorens een toch vrij negatieve reactie te plaatsen. Doe je het daarna nog, dan heb je wat mij betreft recht van spreken.
Ik denk niet dat het te moeilijk is voor kinderen. Mensen onderschatten hoe snel kinderen dit soort dingen kunnen leren. Heb onlangs nog wat games opnieuw geprobeerd waar ik redelijk goed in was toen ik een jaar of 10-12 was en ik bakte er nu niks meer van. De oude Mario's waren bij vlagen erg pittig en daar kwam ik op die leeftijd (hoewel na vaak spelen) ook doorheen.
Niet gespeeld en dan een negatief oordeel vellen?
Daarom zei ik ook tussen haakjes dat het misschien een vooroordeel is, maar zoals @heerdinm al zegt, kan het best zijn dat als ik het speel helemaal verslaafd ben ;)
Dit is een spel dat je echt moet spelen voordat je weet of je het saai vindt. Bij dit spel verwacht je bij die kiddie-look ook een kiddie-platformspelletje, maar de spelervaring is anders dan je (waarschijnlijk) verwacht.

En misschien dat je het daarna ook nog steeds saai vindt (misschien zijn platformspelletjes in het geheel niet jouw cup of tea), maar aan de hand van de filmpjes en screenshots in deze review krijg je denk ik al snel een verkeerd beeld van de fun-factor van dit spelletje.
+1Anoniem: 230001
@levik715 december 2013 10:06
Kinderen kunnen meer dan je denkt. Ben helaas regelmatig ingezeept door neefjes die me alle hoeken van de kamer lieten zien met Mortal Kombat en Fifa :)
+1Anoniem: 358624
@levik715 december 2013 11:27
Euhm zolang je nog geen 20+ bent, ben je nog steeds een kind hoor. Je mag het bezien zoals je wilt, dit is niet als belediging bedoelt maar een feit.

Het feit dat je een oordeel geeft zonder het zelf eens te proberen vind ik een beetje jammer. Dit spel is zo goed dat je met uw vooroordelen een zalig spel mist. Btw meer geweld en domme taal maakt een spel niet beter hoor, het gaat om de fun.
Een terecht punt. Het helpt zeer als je bij Mario-games nostalgische gevoelens krijgt. Ik kan me zeer goed voorstellen dat dit spel voor de gemiddelde 17-jarige te kinderachtig overkomt. Ook al kan de game, als je hem speelt, behoorlijk uitdagend zijn.
Nog steeds geen online multiplayer
Waarom is dat een minpunt, werkt iets in het spel niet goed omdat dit niet bestaat? Wat zou je er bovendien aan willen multiplayen, honderd Mario's tegelijk door elkaar?
Je bent verplicht als je met 4 man wil spelen, ook met 4 man in 1 kamer te zitten. Mulit player zou dit over de hele wereld kunnen doen (max 4 man per spel), maar daar zit gelijk ook het probleem. Als je bij elkaar zit kun je afspreken waar je heen gaat. Doe je dat over de wereld, dan is dat een stuk lastiger. Tevens is een Nintendo game eigenlijk altijd bedoeld voor plezier in de huiskamer.
Het zou wat mij betreft erg prettig zijn als ik zelf mag bepalen of ik met mensen thuis op de bank of met mensen online mag spelen. Of wat te denken van een combi? Drie op de bank, aangevuld met een vierde die ergens anders zit. En dat kan iemand van 'over heel de wereld' zijn, maar waarom niet gewoon iemand uit m'n vriendenlijst? Waarom houdt Nintendo dat tegen? Omdat zij vinden dat het leuker is als je met vier man op de bank zit? Mag ik dat lekker zelf bepalen? En volgens mij heeft de GamePad een microfoon en de tv een speaker, dus communiceren met online medespelers hoeft geen probleem te zijn.

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 15 december 2013 14:09]

Ga dan ook minpunten uitdelen aan games *zonder* local multiplayer of split screen. Het is net zo vervelend als je thuis met meerdere mensen wil spelen, omdat de ontwikkelaars enkel een online mode hebben gemaakt.
Als daar aanleiding voor is, zullen we dat zeker doen.
Jou reactie is een niet japanse reactie.
Nintendo is een japans bedrijf en heeft een heel eigen mening, die volledig gericht is op Japanners. Voor mij maakt dat juist dat ik voor Nintendo ga, omdat die altijd wat aparts hebben. Voor een niet Japanner zijn jou argementen echter wel duidelijk. Ik weet niet of Nintendo die kant op gaat en ik weet ook niet hoe uniek ze blijven als ze het wel doen. Tijd zal het leren.
@ heerdinm, ik ben idd een niet-Japanner, daar kan ik weinig aan doen :)
Wat ongetwijfeld betekent dat ik iets anders denk dan een Japanner, zou zomaar kunnen. Maar Ik vermoed dat de meesten hier niet-Japanners zijn ;) We leven in een land vol niet-Japanners. Nintendo probeert hier zijn games te verkopen aan niet-Japanners...
Je zou het met familie kunnen doen die ande andere kant van Nederland wonen met multiplayer. Maar het online gebeuren hangt er bij de meeste games helaas maar wat bij bij Nintendo. Als het straks met Mario Kart maar tip top in orde is :)
En 7, en 6 (Wii), en 5 (DS). Sterker nog, Mario Kart was het eerste Nintendo spel dat Online MP had ;)

Verder heeft nog nooit een Mario game online multiplayer gehad. Ook niet nodig, trouwens.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 15 december 2013 10:45]

Denk niet dat het gaat werken bij deze spellen heb je gewoon echt iets van voice chat nodig. En Nintendo tja die heeft altijd iets tegen voice chat.
Ik denk niet dat online multiplayer erg goed gaat werken. Lag zal in een platformer een groot probleem vormen.
Nooit LittleBigPlanet gespeeld? Online co-op kan een enorme meerwaarde zijn in een platform game!
LittleBigPlanet, slecht level design en een nog slechter verhaal van een oninteressant karakter.

Gelukkig lijkt Super Mario 3D World daar helemaal niet op.

Online multiplayer had natuurlijk makkelijk gekund. Maar de filosofie van Nintendo is dat je een spel als dit met z'n vieren op de bank speelt. Waarbij je beter kan samenwerken, elkaar kan zien, etc.

Serieus, Little Big Planet zijn zo ongeveer de slechtste platformers die ik ooit gespeeld heb. En ik snap niet waarom sony die tot hun vlaggenschip hebben benoemd.

En kom dan niet met dingen van "er zit een level-editor in!11111!!!1one1!" dat heb ik namelijk bekeken en de meeste zelfgemaakte levels zijn inspiratieloos of nagemaakt uit één of andere Mario game. Want ja, de echte sony fans weten wel waar de echte kwaliteit zit. Bij Mario.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 15 december 2013 13:01]

De LBP games zijn ook helemaal niet te vergelijken met Mario, maar imo wel brijlante spelen. Ik heb zelden zoveel leuke ideeën bij elkaar gezien en naar mijn mening is het concept en het level-design juist geniaal. En natuurlijk zit er tussen de zelfgemaakte levels flink wat crap, maar er zijn meer dan genoeg levels die wèl de moeite zijn. Dat je die levels zelf kan maken met een controller en zonder één regel te programmeren, wass bovendien een kleine revolutie voor community content op console.
je bedoelt zeker briljant level design met briljante mechanics en niet zo'n verschrikkelijke kiddystyle als mario? gelukkig kunnen smaken verschillen en is zowel wat ik vind als wat jij vindt geen feit.
LBP is inovatief idd. Maar wat de gameplay betreft kan het lang niet tippen aan SM3DW imo. Ik heb beide games gespeeld en de besturing, leveldesign, graphics, en (magische) sfeer van SM3DW vind ik beter. Het is trouwens ook niet zo dat alle levels erg kleurrijk zijn. Er zitten ook genoeg grauwere levels in.
Eens (met THID)

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 15 december 2013 12:14]

LBP was één van de redenen voor mij om een PS3 aan te schaffen, maar wat een teleurstelling (voor mij dan).

De mechanics/physics zijn inderdaad van fantastisch, en er zit een berg leuke concepten in. Maar het leveldesign en overall gameplay vond ik uiteindelijk wat matig, het kan gewoon niet tippen aan de meeste mario of rayman spellen. En verhaaltechnisch was het al helemaal 3x niets (was er eigenlijk wel een verhaal?)*.

Vooral door het matige leveldesign, en het ontbreken van een echt verhaal en een wat chaotische overwereld/levelkeuze heb ik het spel uiteindelijk niet uitgespeeld. Er was gewoon niets wat me motiveerde om door te gaan.

*Niet dat de Mario platformers doorgaans verhaaltechnisch zo goed in elkaar zitten hoor, maar er is in ieder geval een duidelijk verhaal dat vaak simplistisch maar vermakelijk is.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 16 december 2013 12:53]

Ik ben het 100% met dit minpunt eens, lees eens wat meer reviews zou ik zeggen. De multiplayer van dit spel schijnt een hele mooie toevoeging te zijn aan het spel. Echter is het momenteel alleen lokale multiplayer.

Als ik gewoon online had kunnen spelen met een vriend dan was dat een stuk makkelijk geweest dan altijd bij elkaar moeten komen.
Ouderwetse muziek kan ook als een plus worden gezien wat mij betreft. Mario leunt altijd zwaar op nostalgische gevoelens. De muziek helpt dit mogelijk te maken.

Dit lijkt me een prima vakantievullertje voor veel mensen.
Daar heb je gelijk in voor mensen rond de 30 en ouder. Maar kinderen van nu kennen de nes en de snes niet dus die kunnen het dan behoorlijk ouderwets vinden.
Hahahaha wat een onzin.
Ik heb 1 dochter van 6 jaar en 1 dochter van 4 jaar en die vinden Mario bros geweldig.
Het is niet voor niets dat er nu zelfs bij McDonalds Super Mario happy meals zijn.
Ik weet zeker dat de ouderwetse bliepjes een audio-update kunnen krijgen, zonder in herkenbaarheid in te hoeven leveren. Ik hoorde bij Zelda a link between worlds dezelfde kritiek. Ik vind het een goede: het kàn volgens Tweakers.net beter, waarom die kansen laten liggen? Je kunt er juist mee aantonen dat je excelleert in kwaliteit.
Ik weet zeker dat de ouderwetse bliepjes een audio-update kunnen krijgen, zonder in herkenbaarheid in te hoeven leveren. Ik hoorde bij Zelda a link between worlds dezelfde kritiek. Ik vind het een goede: het kàn volgens Tweakers.net beter, waarom die kansen laten liggen? Je kunt er juist mee aantonen dat je excelleert in kwaliteit.
Beetje kort door de bocht, maar de reviewer zelf geeft al aan dat het een kwestie van smaak is. Nu breng je de mening van de reviewer als feit voor een kans? :? Er zullen genoeg mensen zijn bij wie het wel bevalt en zeg nou zelf, is het werkelijk zo slecht dan, als je de trailer van de eerste pagina bekijkt en beluisterd?

Daarnaast, als de reviewer het werkelijk een verbeterpuntje vindt, mag hij wat mij betreft ook wel aangeven hoe hij het dan 'verbeteren' zou. En moet zeggen, zou dat eigenlijk ook wel verwachten van Paul. :p

Ook een +1 voor de redactie (en eigenlijk Paul), eindelijk weer eens een WiiU review! :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 december 2013 11:29]

Ik zeg ook niet dat het slecht is...ik denk dat ik er een 7 of 8 voor zou geven.
De reviewer geeft ook aan hoe het beter kan:
Vast om de herkenbaarheid te vergroten, maar het had van ons een wat voller geluid mogen zijn.
Nintendo kan de lat in kwaliteit van gaming behoorlijk hoog leggen, maar het geluid blijft dan, naar gevoel, een beetje achter. Ik denk dat hier ook winst te behalen valt en ze kunnen van die 7~8 ook een 9~10 maken. Dat is in mijn ogen excelleren...
geef nou zelf toe. Nintendo afrekenen op audio is belachelijk. Het is de game developer die de meest herkenbare deuntjes in de game wereld heeft gemaakt. Alles wat jullie als "gemiste kans" zien is overduidelijk een design keuze van nintendo geweest. Het was voor nintendo totaal geen moeite geweest om een 30 piece orkest bij elkaar te brengen om een soundtrack op te nemen.

Nintendo let als geen ander op de game ervaring en het geheel. En ze kiezen heel duidelijk voor bepaalde dingen. Link praat niet. Pokemon hebben een MIDI geluid signature. Mario en Zelda zullen nooit online multiplayer worden. En Mario deuntjes in deze game klinken nu eenmaal zo.

Nintendo daarop afrekenen geeft eigenlijk te kennen dat je Nintendo games eigenlijk niet snapt.
Ik zeg dat Nintendo het beter kan doen en ze dat zou sieren, niet dat het geluid slecht is. Als je dat niet zo opvat....dan weet ik het ook niet meer.

Ik denk dat Nintendo last heeft van een "never change a winning team"-syndroom, heel lomp gezegd. Ze kennen hun sterke punten en die weten ze goed vast te houden, maar dat kan tot een tunnelvisie leiden waarbij andere kwaliteiten tekortgedaan worden. In het geval van Nintendo zou ik de kritiek ter harte nemen en ook wat aan de muziek schaven, zodat het nòg beter wordt. Niet van slecht naar goed, maar van goed naar excellent ;)
Mario Galaxy 1 en 2 hadden een (uitstekend) georchestreerde sound track. Maar de game werd toch vooral geroemd om de gameplay. Dus de mogelijkheden/ervaring hadden ze al. Ze kozen er gewoon voor om het niet te doen. Daarnaast vind ik deze dixie/big band achtige muziek helemaal niet zo prettig om live te horen.

Maar Nintendo van tunnel visie betichten vind ik al helemaal vreemd! Ja het klopt dat ze teruggrijpen naar hun mascottes, maar dat zo ik ook doen als ik mascottes had die zo belachelijk populair waren. Ik ken games van verschillende game developers (CoD en BF bijv.) die meer op elkaar lijken dan 2 willekeurige games in de Mario serie. Mario is de laatste jaren onderworpen aan de meest vreemde experimenten qua gameplay. En Zelda is in elke installatie bijna onherkenbaar in design en presentatie. Nintendo experimenteert belachelijk veel met franchises die fans liever ongewijzigd zien. De enige franchise die bijna nooit veranderd is Pokemon. Maar die wordt eigenlijk ook ontwikkeld door GameFreak.
Een recensie is en blijft slechts een mening. En dat geldt al helemaal voor een punt als dit. Vandaar ook de opmerking over smaak...
[...]Beetje kort door de bocht, maar de reviewer zelf geeft al aan dat het een kwestie van smaak is. Nu breng je de mening van de reviewer als feit voor een kans? :?
De review vermeldt onder de minpunten: "Muziek klinkt ouderwets".
Hiermee wordt een persoonlijke mening toch op z'n minst gepresenteerd als feit. Het omgekeerde "Muziek klinkt (te) nieuwerwets" zou net zo goed tot een negatieve interpretatie kunnen leiden. Bijvoorbeeld: "Hoewel de muziek en effecten nog zeer herkenbaar klinen doen de pop- en rockarrangementen geforceerd aan."
Deze persoonlijk interpretatie zou niet mee moeten wegen in de uiteindelijke beoordeling of onder minpunten vermeld mogen staan.

Daarentegen als de geluidskwaliteit aantoonbaar slecht zou zijn dan is een negatieve boordeling terecht.
Over "een voller geluid" zou de reviewer deels gelijk kunnen hebben. Maar ligt geheel aan de wijze hoe het geluid is weergegeven. Over standaard tv-luidprekers of op een volwaardige high-end systeem.
Zeer waarschijnlijk is er sprake van een onbalans tussen de weergave van hoge, midden en lage tonen en zou in principe objectief kunnen worden gemeten. De meetwaarden zouden inderdaad tot een afwaardering kunnen leiden.
Maar met een "voller geluid" bedoelt de reviewer zeer waarschijnlijk dat het geluid van meer compressie had mogen worden voorzien. Dan klinkt het voor de gemiddelde muziekliefhebbe/leek een stuk beter.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 15 december 2013 18:52]

nee dat klopt, dat heet marketing, en marketing is inderdaad niet voor niets.
Onzin, ben zelf niet eens 20 maar heb vroeger meer dan genoeg op de NES gespeeld. Hele straat kwam vroeger bij mij om te spelen toen ik klein was.
Zoals ^ beuker19 ^ zegt: onzin.
Ben 18 maar m'n eerst console was een NES, De graphics en muziek mogen mischien ouderwets zijn maar "toen" was de NES helemaal geweldig (Ik heb Super Mario Bros. 3 meer dan 1000 uur gespeeld toen ik 4-5 jaar was :P).
Ik vind de muziek trouwens nog steeds goed, het verveeld me na 14 jaar mario games te spelen nog steeds niet
ik ben 19 jaartjes jong maar fanatiek in het verzamelen van Retro Games en Consoles zoals de Mega Drive SNES NES N64 noem maar op,

Heb +/- 500 games liggen voor alle systemen bij elkaar en het verveeld mij ook nog steeds niet
Mensen rond de 30 en ouder? Wat een lulkoek! Wat dacht van van 20? Ik ben nu 22 en zie maar wat graag dat de muziek een beetje nostalgische gevoelens los maakt! Ik heb mijn Nintendo 64 zelfs weer eens aan gezet.
De NES is in 1986 in de EU verkocht. Als je 30 bent was je toen 3. Als je gaat vergelijken met N64 ja dan kan onder de 30 kloppen, zelfs de snes kan je nog onder de 30 zijn. NES kan ook maar dan had je hem niet tijdens te begin jaren.

Betreft ouderwets is voor mij de NES en SNES de N64 is niet echt ouderwets.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 17 december 2013 19:27]

Wat mij bij de muziek ook opviel, voor het eerst bij wii U game, is dat het geluid in Dolby is. Wanneer je dus geen dolby hebt bij de wii U opstelling is het wel belangrijk dat dit ook uit staat in de console, zodat je niks mist kwa geluid.
Ik neem aan dat je surround sound bedoelt? De WiiU ondersteunt geen Dolby, met uitzondering van virtual console en Wii titels. WiiU surround is LPCM.
Wat overigens niet de eerste keer is. De meeste WiiU titels hebben gewoon surround sound aan boord, al valt het bij sommige games inderdaad meer op dan bij anderen.
+1Anoniem: 545724
@TrsvK15 december 2013 13:37
Ik vind het toch wel een beetje jammer, juist ook omdat Super Mario Galaxy geweldige composities had, gespeeld door een echt orkest.

http://www.youtube.com/watch?v=HNqEfB6IYmE
Gamepad wordt wat mij betreft juist uitermate goed gebruikt. Juist daar wat een pluspunt is van de WII U in mijn ogen en DE reden waarom ik hem heb gekocht, naast de Nintendo exclusives natuurlijk. IK heb deze game bijna in zijn geheel op de gamepad gespeeld, omdat mijn vrouw TV wil kijken. Fantastische manier van gamen voor mij.
Hij wordt wel goed gebruikt, maar wat mij betreft niet echt vaak.
Ik vind het voornamelijk wat geforceerd aanvoelen. Nintendo geeft aan dat je de game met een heel scala aan controllers kunt spelen, maar vertelt er niet bij dat je met de Pro controller sommige levels niet kan spelen omdat je daar dan blokjes moet swipen of wolkjes moet blazen.
Vooral die eerste is ook erg irritant omdat, als je op TV zit te kijken, je dan ineens naar de gamepad moet gaan kijken. Andere games doen dat ook, maar hier moet het soms echt split-second omdat je anders in een afgrond valt. Dus moet je die levels ook gewoon op de gamepad gaan spelen, wat de hele ervaring een beetje breekt.
Daarnaast is het ook erg jammer dat het beeld en het geluid van de gamepad niet stopt, zelfs als je met een andere controller speelt. Geluid kun je nog wel uitzetten, maar het beeld niet, dus je accu is binnen een uur of twee, drie alweer leeg, zelfs als je de gamepad niet gebruikt hebt.
In het home menu kun je bij controller settings het display van de gamepad uitzetten....
Ik heb vroeger een 8-bit NES gehad met Super Mario Bros 1, 2 en 3, en later nog een keer op een gehuurde SNES Super Mario World gespeeld. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer gegamed. Ik heb af en toe nog wel kleine stukjes demo toevallig in een winkel gezien van latere consoles, dus ik heb wel de nodige ontwikkeling gezien. Maar deze nieuwe Mario game, ziet er zo mooi uit, dat ik bijna naar de winkel zou lopen om een Wii U te halen. Bijna, omdat mijn dochtertje van 3 nog iets te jong is, denk ik. Hoewel ze de beelden wel erg leuk vind om naar te kijken...
Mijn zoontje van net vier wint 50cc Mario kart ds, en speelt Mario party en warioworld. Het kan dus best ;)
Waarom zou je hem niet kopen dan, dat je dochtertje nog maar 3 is, is geen excuus :) En dat alleen kinderen met een console spelen is wel een beetje 1980 :P
ik ben 32 en heb de wii u voornamelijk gekocht omdat mijn vriendin nintendo spelletjes wel leuk vindt, verder speelt ze geen games alleen mario, zelda en donkey kong. Ik moet zeggen dat ik zelf deze mario ook wel leuk vind, erg grappig. Ik zou hem niet alleen gaan spelen dan zit ik liever bf4 te doen achter de pc of forza op xbox one maar om mee te spelen is mario wel erg leuk.

Omdat dit de zoveelste mario is en omdat ik nu meer van wat meer volwassen games ben gaan houden vind ik het geen 9 waard maar zeker wel een 8.
Omdat dit de zoveelste mario is en omdat ik nu meer van wat meer volwassen games ben gaan houden vind ik het geen 9 waard maar zeker wel een 8.
Dus omdat Mario niet met een geweer rondloopt en iedereen kapot schiet is het een 8 waard? Ik snap het niet, wat is de reden dat alles over dood en verderf moet gaan tegenwoordig?

Of bedoel je dat niet met "volwassen games"? In dat geval is Mario gewoon goed volwassen hoor en heeft het die 9 minimaal dik verdiend.
omdat het de zoveelste Mario is die ik speel en alleen het kattenpak echt vernieuwend is.
Meer volwassen games hoeven niet altijd een geweer te hebben.

Ik vind het een goed spel vandaar dat ik het een 8 zou geven, een ander vindt het misschien wel een 10 of een 7 waard.
tja, alles is relatief, ik vind de game een 10 waard

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee