Door Arnoud Wokke

Redacteur

LG Optimus 4X HD: de minst dure quadcore

Conclusie: allrounder die niet uitblinkt

LG heeft met de Optimus 4X HD een toestel afgeleverd dat in veel opzichten goed is. Het scherm is mooi en scherp, de afmetingen zijn beperkt gehouden en de software lijkt in de enkele weken dat we het toestel konden uitproberen goed te werken. Dat hebben we bij een LG-smartphone wel eens anders gezien. LG lijkt de Tegra 3 niet optimaal, maar wel goed te benutten.

Toch zal de Optimus 4X HD het vooral van zijn prijs moeten hebben; hij excelleert namelijk in geen enkel opzicht ten opzichte van zijn grote concurrenten HTC One X en Galaxy SIII. Wat scherm betreft legt hij het af tegen het gapless-scherm van de One X, terwijl de Galaxy SIII sneller werkt.

Het toestel heeft simpelweg niets in huis om de gebruiker 'wow' te laten roepen. Het design kan sommigen wellicht aanspreken, maar in onze ogen is het weinig spannend en de randjes rondom het scherm zijn eigenlijk best irritant bij het vasthouden. De accu presteert niet slecht, maar op basis van de specs zou je beter verwachten.

Dat de 4X HD niet op kan tegen de concurrentie, betekent niet dat het een slechte koop is of zal zijn. LG heeft een lange historie met het snel in prijs laten zakken van topmodellen; de Prada-telefoon kostte een half jaar geleden bijna 600 euro en wordt nu verkocht voor de helft. Een aantrekkelijke prijs voor de 4X HD zou net de 'wow'-factor kunnen zijn om geïnteresseerden over de streep te trekken.

Pluspunten
+ Iets kleiner dan concurrentie
+ Scherp, mooi scherm
+ Rappe browser, snelle software

Minpunten
- Weinig aansprekend design, irritante randjes
- Volumeknoppen lastig in te drukken
- LG vaak traag met updates

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (111)

Wijzig sortering
Ik heb zelf de optimus sinds dinsdag in gebruik en moet zeggen dat ik heel tevreden ben.

Wat betreft de irritanten randjes, zoals jullie dat noemen, ben ik het totaal niet mee eens, ook de volumeknoppen werken super, ze voelen heel zacht en goed aan en werken echt prima.

Ook de camera van deze telefoon is heel bijzonder, hij maakt overdags behoorlijk duidelijk mooiere foto's dan mijn Panasonic Lumix 12MP compact camera, ook het filmen is heel bijzonder, echt onwijs scherp, een klein minpuntje van het filmen echter is dat hij tijdens het filmen gaat focussen, ook al houd je hem continu op het zelfde punt, dit zorgt ervoor dat hij even een seconde blurred tijdens het filmen.

Het design is ook een mening, ik vind namelijk dit toestel veel mooier dan de S3 of HTC OneX, dit was ook 1 van de redenen dat ik deze telefoon gekozen heb. De achterklep is vernieuwend, geeft goede grip en is inderdaad vingerafdrukbestendig en veel steviger dan die van de S3 of S2 van Samsung. Ook de zilvere randjes en het strakke vierkante model geven hem een luxe en best wel dure uitstraling. Ik vind zelf de S3 heel plasticerig ogen, ook het ronde doet hem heel goedkoop lijken. De OneX vind ik niet super lelijk maar ik vind hem minder mooi dan de 4X HD, met name de camera vind ik erg raar opgelost bij de HTC.

Het scherm is inderdaad prachtig, ik mag wel zeggen: Het mooiste scherm dat ik ooit gezien heb op welk device dan ook en die reactie krijg ik ook van veel andere mensen, het zwart is echt zwart en de kleuren spatten van het scherm af.

Ik moet wel zeggen dat het geluid, in vergelijking tot zijn voorganger, de Optimus 2X, iets minder is geworden qua lage tonen, de 2X had nog een redelijke lage tonen weergave, voor een mobiele telefoon, de 4X heeft dit ook, maar iets minder, je krijgt er dan wel weer een hoger volume voor terug dus eigenlijk elk voordeel zijn nadeel denk ik maar he? Plus dat de oortjes die je erbij krijgt je trommelvliezen laten trillen zo hard gaan ze en tegelijkertijd ook nog een waanzinnig laag en goede hoog weergave hebben.

Er zit ook nog de NFC functie op, deze is leuk maar ik gebruik hem niet. Je krijgt er 2 stickers bij, de Office en de Car, als ik een auto zou hebben, zou ik de Car gebruiken, hij start gelijk je navigatie etc op en dat is wel handig, maar het is jammer dat er geen configureerdbare bij zit, om een eigen profiel voor te maken, ik heb namelijk geen auto en op kantoor gaat hij dus gewoon op stil.

Ik zou deze telefoon een 9/10 geven, kort samen gevat: Hij is bloedsnel, heeft een strak en mooi design, een waanzinnige camera voor film en foto en de batterij gaat zeker anderhalve dag mee, wat ik wel als veel beschouw voor een smart phone, zeker met een quad core, daarbij is hij ook nog de goedkoopste High End telefoon van dit moment.

Waarom geen 10/10? Het focussen tijdens het filmen is om de 10 seconde ongeveer, dit vind ik zelf een klein beetje hinderlijk, ik hoop dat ze dit nog gaan fixen in de update naar 4.1 die ze waarschijnlijk wel uit gaan brengen voor deze telefoon, ga ik van uit. Daarnaast dan nog het feit dat je moet kiezen uit 2 NFC stickers en geen derde configureerdbare.

Al met al, voor minder dan 500 euro, kan ik deze telefoon HEEL sterk aanbevelen.

Als je filmpjes of foto's wilt zien, of heb je andere vragen? feel free to mail me at: dylandejonge@gmail.com ;-)
2 dingen:

NFC weet je zeker dat die stikkers niet te programmeren zijn? Er zijn apps die dat kunnen tenzij dat read only is maar heb je dat wel getest, ik gebruik zelf: NFC Task Launcher, daar kan je zelf opdrachten in programmeren (naja programmeren :P bij elkaar klikken wat je wilt).

Bij de SGS3 heb ik dat irritante gefocus ook onder het filmen, echter zit er ook een knopje op het scherm om hem vast te zetten. Misschien heb jij dat knopje ook en over het hoofd gezien. Ik krijg dat knopje pas als ik op het scherm op een plek heb geklikt waar die op moet focussen :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 juli 2012 09:52]

Die NFC oplossing had ik nog niet aan gedacht en ga ik vanavond even uitproberen, maar dan nog hou je dus de stickers waar Office of Car op staat, dus vind dat alsnog jammer dan, ik zou eigenlijk gewoon een night sticker willen hebben ofzo, bewijze van spreken. Dan gaat hij 's nachts op stil en word de wekker in gesteld, maar dit kan in ICS ook heel mooi geautomatiseerd worden zonder de NFC Stickers, heel eerlijk gezegt denk ik dan toch niet dat ik ze ga gebruiken.

Bedankt voor de tip! :)
Over dat scherm kan ik vrij kort je uitleg weerleggen, de winkel om de hoek heeft deze telefoon juist liggen en ik heb er even mijn S2 naast gehouden (en erna de S3 van de buurjongen). Het zwart is niet echt zwart (helemaal niet als je ze naast elkaar houdt) en kleuren spatten niet echt van het scherm af. Het is een heel mooi en scherp scherm daar niet van. Maar in vergelijking met de AMOLED schermen moeten ze het qua kleuren toch nog onderdoen (niet qua scherpte, dat is wel in orde).
Voor de rest kan ik je alleen maar gelijk geven. Knap toestel voor deze prijs, alleen jammer van de ondersteuning van LG vaak (updates komen traag uit...). En ik zou ook nog wat wachten, deze zal (zoals vermeld in de conclusie) waarschijnlijk vrij snel dalen in prijs en daarmee nog interessanter worden! Knap toestel, scherpe prijs, snel, vrij mooi vormgegeven (mijn mening, beetje vergelijkbaar met de S2), degelijke camera,...
Gelukkig heeft niet iedereen behoefte aan AMOLED-techniek. Zo is wit nooit echt wit, is er vaak sprake van banding bij gradiënts en is het "spaarzame" in de werkelijkheid nooit van toepassing doordat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van wit. En laat wit nu juist de energiezuiper zijn van AMOLED. Daarnaast maken fabrikanten er in mijn ogen een potje van met de gesatureerde kleuren die veel vervormen.
Dat wit gedeelte is met de update naar ICS wel teniet gedaan, alle menu's en dergelijke zijn in het zwart (of toch een donkere kleur) opgebouwd. Al de native apps en dergelijke op samsung ook (sms'en, muziek app, foto album app allemaal zwarte achtergrond). Het enige waar dit echt nog van toepassing is, is in de browser (met dat er veel sites met witte achtergrond zijn) en mails (waar de mensen zelf de achtergrond kiezen en 99% standaard wit laten). Maar de meest gebruikte apps (voor mij dan toch: SMS, bellen, video, foto album app en natuurlijk muziek app) zijn allemaal base-zwart dus wel besparend.
En inderdaad wit is nooit 'echt' wit maar dit geld ook voor dit scherm: zoals bij de conclusie te lezen is van kleurentemperatuur gaat alles teveel naar 'blauw'.(reviews: LG Optimus 4X HD: de minst dure quadcore wit kan nooit echt wit worden tenzij je nog een 4de witte pixel overal wil plaatsen anders blijft het een combinatie van RGB.
Video afspelen is op AMOLED anders wel zuiniger en zoals al gezegd wordt de interface ook gebouwd op donkere kleuren zodat dat met AMOLED toch nog verschil uit kan maken...

Net wat je veel doet dus, internet met AMOLED vreet batterij door alle witte sites.
Om heel eerlijk te zijn ben ik het niet eens met de stelling S2, S3.

Een maat van me heeft namelijk de S2 en een andere maat de S3 en ik vind ze beide minder mooi dan de 4X HD, dat gaven ze zelf ook toe en dat zeggen de tests hierboven ook.

Ik weet inderdaad dat hij binnenkort goedkoper word, maarja, heb graag het nieuwste van het nieuwste en voor 50 euro bij abonnement verlenging, heb ik weinig te klagen dacht ik zo ;-)
Dank voor je uitgebreide reactie. Misschien is het een goed idee om een userreview over de Optimus 4X HD te schrijven? Jouw ervaringen verdienen imho een groter publiek dan je als reactie hier kan krijgen - en je kan dan ook je eigen scores toekennen uiteraard voor zaken als design en camera :)
Ga ik zeker doen, bedankt voor de tip! ;-)
Ik heb deze telefoon zelf ook aangeschaft, ik ben er zelf ook tevreden mee, maar ik had ook al een aantal reviews gelezen en bekeken dus wist een beetje wat me te wachten stond.
Het is altijd afwachten over een langere periode.

Hoop gaan voor een Iphone en S3 & HTC one, ik wilde zelf wat anders en design en prijs speelde ook een rol.
Specs zijn leuk maar voor mij gaat het meer om de pratijk..

Ik zit nu rustig af te wachten op een topic in GOT waar we de ervaringen kunnen gaan delen ;)

Net op Ebay een bestelling gedaan voor screenprotectors, en ben nog op zoek naar een mooie case en houder..
Zelfs de fabrikanten van accessoires wachten denk ik af wat dit toestel gaat doen in het grote publiek.

Tot nu toe is het toestel zeker een 8 waard , misschien zelfs een 9, maar rare dingen kom je meestal een aantal maanden later achter dus ik ben voorzichtig... :o

Het autofocus probleem wat af en toe opkomt is met een externe applicatie op te lossen zoals LGcamera, het probleem doet zich niet altijd voor bij mij met de originele applicatie maar ik heb ook nog niet echt de tijd gehad om er echt mee te spelen...
Okay, nouja, ik houd eigenlijk wat camera betreft het liefst de originele, ik vind die erg lekker werken en ook de interface vind ik erg prettig.

Ik ga nog even navraag doen bij LG zelf, ook over het overzetten van de smsen van mijn oude p990 2x Speed en of dit uberhaupt mogelijk is :)
Gewoon even een programma als sms backup and restore gebruiken uit de play store. Heeft een blauw icoontje.

Dus eerst op je oude telefoon backup, en dan op de 4x HD gewoon op restore drukken.
Design is inderdaad een kwestie van smaak, maar inderdaad is deze telefoon meer dat zijn geld waard. Je kunt er zelfs een MicroSDXC in kwijt, voor mij gezien is dat een dikke plus. One X mist deze feature.

Ik heb zelf een S3. Zoals jij aangeeft dat de S3 goedkoop oogt met zijn ronde vormen, dat vind ik juist heel mooi. Dat goedkoop ogende plastic, eens wat betreft voor de blauw uitvoering. Het witte uitvoering is toch wel weel fraai om te zien. Zoals je zelf al vertelde, ieders zijn smaak.
Klopt inderdaad, de witte heb ik ook nog niet gezien om heel eerlijk te zijn, maar gewoon het gehele design spreekt me niet aan, voor mijn idee is rond een beetje geweest en gaan we nu toch meer richting strak design enzo maar ook wat dat betreft uiteraard ieder zijn eigen smaak :)
Gewaagde uitspraak "behoorlijk duidelijk mooiere foto's dan mijn Panasonic Lumix 12MP".
het zou leuk zijn als je dan vand ezelfde situatie vergelijk-foto's plaatst van de Panasonic en deze, want ik kan me haast niet voorstellen dat de foto's echt beduidend beter zijn. Die Lumix camera's hebben mooie lenzen en veel grotere sensors... Maar ik ben erg nieuwschierig! Als je van dezelfde compositie even 2 foto's erbij zou willen zetten: graag!
nouja Tweakers is op dit moment de enige die ik daarover hoor. Overal lees ik gewoon dat het Gorilla Glass is bijv: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880-4563.php http://www.mijnsamsunggal...-met-lg-optimus-4x-hd.htm http://www.portablegear.n...ptimus_4X_HD_hands-on.htm
http://forum.xda-develope...read.php?t=1513606&page=5

En zij hebben ook al reviews geplaatst en het toestel dus in hun handen gehad.

[Reactie gewijzigd door Mirage op 9 juli 2012 13:07]

Ik heb het even aangepast in de tekst, want je hebt gelijk; de specs van LG zelf vermelden ook Gorilla Glass. Ik heb het aan veel mensen laten voelen en iedereen kwam tot dezelfde conclusie dat het oppervlak totaal anders - een beetje zachter - voelt dan andere telefoons. Ik heb geen manier om zelf te checken of het Gorilla Glass is, maar ik vertrouw erop dat LG de waarheid spreekt. Misschien hebben ze over Gorilla Glass nog een laag gelegd? In elk geval dank dat je me erop wijst!
Ik vind inderdaad dat een verwisselbare accu ook wel bij een pluspunt genoemd mag worden. Veel nieuwe telefoons hebben dat niet meer, dan moet je eerst schroeven om de accu te vervangen. Mocht je om wat voor reden een langere accuduur nodig zijn kun je eenvoudig een extra accu aanschaffen. Of natuurlijk wanneer de accu minder wordt.
In mijn optiek heeft LG wel een unique selling point met de Optimus 4X HD.

De telefoon heeft namelijk alle voordelen van de HTC One X en Samsung S3 bij elkaar: :9~
-True HD IPS Display
-HD resolutie 1280 x 720
-312 PPi
-Quad Core Tegra 3
-Mooi design; ik vind de LG persoonlijk mooier
-Sterke (vervangbare) accu 2150mAh
-Micro SD slot
-Gorilla Glass

De nadelen van de HTC One X en Samsung Galaxy S3 heeft de Optimus 4X HD niet en hij kost bovendien nog minder ook!
Eigenlijk zou dit een "no brainer" moeten zijn voor iedereen die nu een high end smartphone wil kopen; met bovenstaande specs zou de keuze duidelijk in het voordeel van de Optimus 4X HD moeten zijn. :Y)

De enige kanttekening is dan inderdaad de support van LG. Weegt dit zwaar genoeg om dan niet voor de LG te gaan? Ik vind van niet omdat ICS4.03 standaard al erop zit en echt flitsend werkt. 8-)

@ Arnoud Wokke: Ik mis de GPS test en Wifi test. Veel mensen waaronder ikzelf gebruik de smartphone wekelijks om mee te navigeren. Ik zou dit dan ook graag terug willen zien in de reviews van de (nieuwste) smartphones. Van de S3 weten we bijv. dat de GPS module heel gevoelig is. Ik zou graag willen weten hoe dit zit bij de One X en de Optimus 4X HD. Hetzelfde geldt voor de Wifi module. Wat is het bereik waarbinnen de ontvangst nog goed blijft?
Thank you! ;)

[Reactie gewijzigd door passion fruit op 10 juli 2012 11:10]

Ik kan je enkel vertellen hoe ik Wifi ervaar en dat is goed.
Ik maakt thuis gebruik van Wifi voor het downloaden van updates e.d. en in vergelijking met mijn Optimus 2x en iPad kan ik zeggen dat de ontvangst en de snelheid niet onder doen voor bovengenoemden.
GPS heb ik nog niet kunnen testen.
Thanx voor de informatie :)
Zit nu een kleine week te spelen met deze telefoon en kom er steeds meer achter dat de review complete onzin is. Toestel ligt heerlijk in de hand (irritante randjes............zucht...) en hoezo zijn de volumeknoppen lastig in te te drukken? Ik vind ze juist perfect werken. Beter dan die van bijvoorbeeld mijn Galaxy Note.
Persoonlijk spreekt het design van de 4X mij ook meer aan dan dat van de S3, maar over smaak valt niet te twisten, al is het natuurlijk compleet onzinnig om zo'n subjectief onderdeel als minpunt te benoemen in een review. Wij mij betreft is dat zoeken naar minpunten door een reviewer met een vooringenomen mening.
Daarnaast kunnen updates me gestolen worden. Het toestel draait als een trein op ICS. Wellicht een update voor de camera, al heb ik zelf tot op heden nog geen problemen gehad met de autofocus.
Ook het scherm dat dieper zou liggen herken ik niet. Het scherm ligt niet dieper dan dat van mijn Galaxy Note. Vergelijken met de One X en S3 kan ik niet, maar zelfs als deze schermen nog minder diep zouden liggen, is er op het scherm van de 4X niets aan te merken.

Samen met de lagere prijs heeft dit toestel alles in huis om een geduchte concurrent voor de One X en S3 te worden. De grootste concurrent lijkt echt het eigen imago, maar met een flinke portie PR en goede verkoopcijfers zal dat vanzelf bijtrekken. Immers waren de meeste Samsung-toestellen voor de komst van de eerste Galaxy S ook traag, instabiel en weinig tot de verbeelding sprekend.
Mooi review, zoals we inmiddels gewend zijn van T.net. Toch zou ik jullie willen vragen in de toekomst consistent te zijn met de vergelijkingen (en evt. de alternatieven). Door de mix-and-match van vergelijkingen is zelden een helder beeld te geven van hoe de telefoon ten opzichte van andere ligt. De consistente factoren hier zijn de SIII en de One X, maar de rest lijkt er per test at-random bij gegrepen te zijn. Dat kan beter!

Ik moet overigens zeggen dat ik het verschil tussen de Quad-core en de Dual-core niet heel schokkend vind. een performance boost van 25-40% voor 2x zoveel core's (2.5x bij de Tegra3). Wel knap dat het accugebruik niet significant slechter is geworden.
Scherp opgemerkt!

Het punt is dit: we hebben niet alle telefoons zomaar liggen. Als we nieuwe testen toevoegen (onder meer kleutemperatuur van scherm en standby-test zijn afgelopen maanden toegevoegd) dan kunnen we die zaken niet hertesten. Bovendien zijn niet alle testen beschikbaar voor verschillende platformen (Antutu werkt bv alleen op Android, GLBench alleen op iOS en Android enz).

Over het algemeen volg ik deze lijn: sowieso moeten de directe concurrenten in het rijtje staan (in dit geval: S III, One X, Xperia S) en daarnaast enkele voorgaande toestellen van de fabrikant zelf (in dit geval: L7 en Prada). Omdat veel mensen de iPhone kennen, zet ik die er ook vaak bij. Namens Windows Phone pak ik de Lumia 800 als meest bekende toestel op dat platform.

Ik voer alle toestellen die ik wil in bij een test, maar als er geen resultaat is, zie je hem niet terug. Daarom lijkt het soms inconsistent :)
De Lumia 900 is op dit moment toch wel DE telefoon voor Windows Phone. En de 900 heeft ook nog eens een RGB-scherm wat de vergelijkingen net ff wat interessanter maakt. Verder heeft de 900 ook de beste zichtbaarheid bij buitengebruik.

Mss interessant dus om voortaan de 900 te gebruiken. Vooral wanneer je kijkt naar schermgrootte.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 9 juli 2012 10:24]

De Lumia 800 en 900 zijn hardwarematig bijna identiek. Alleen heeft de 900 een groter scherm. Dat zie je echt niet in benchmarks terug. Gewoon de Lumia 800 blijven gebruiken, zeker omdat daar scores van bekend zijn.
eens. de 800 kent iedereen, net zoals ze de Iphone 4 erbij pakken en niet de 4s (vanwege prijsverschil)
Waar ik wel benieuwd naar ben; wordt deze LG net zo warm als de HTC One X als je hem belast?
Ik heb de HTC niet getest maar de LG word echt behoorlijk warm, ik zou haast zeggen, net niet te warm om hem tegen je oor te houden.

Als je dus een beetje een spelletje speelt, muziek luisterd en/of aan het internetten bent, mag je warme handen verwachten :)
Wanneer gaat Tweakers eens de Lumia 800 vervangen door de 900. Die heeft een veel beter scherm en ik durf te wedden zelfs het beste scherm op de markt.

Voor de rest is het een redelijk goede LG Smartphone die nergens in uitblinkt. En dan vragen ze zich af wat er misgaat met hun bedrijfsmodel. LG heeft echt wat meer spannende elementen nodig.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 9 juli 2012 10:24]

Wanneer gaat Tweakers eens de Lumia 800 vervangen door de 900. Die heeft een veel beter scherm en ik durf te wedden zelfs het beste scherm op de markt.
Beste scherm? 800*480 kan nooit en te nimmer het beste scherm zijn hoe goed het ook is...
Als je niet kijkt naar resolutie en alleen naar amoled, is het scherm van de Nokia 808 PureView nog een stukje beter; met 500 nits is het bijna even helder als dit scherm (ter vergelijking, de Lumia 900 komt niet eens tot 300 nits), waardoor het beter afleesbaar is in andere lichtomstandigheden. Bovendien is de kleurechtheid van de 808 beter dan die van de Lumia 900.

Kijk je naar smartphoneschermen in het algemeen, nomineer ik de HTC One X: het is een lcd, dus zwart is niet optimaal. De kleuren zijn echter nagenoeg natuurgetrouw, er is geen ruimte tussen glaslaag en scherm, de kijkhoeken zijn vrijwel 180 graden en door de 720p-resolutie en ppi van 312 zijn pixels niet te zien. Ook de Sony Xperia S is heel goed, maar ontbeert net als de Optimus optimale kijkhoeken. Dat van de iPhone 4S is ook heel goed, vergelijkbaar met de Optimus maar dan zonder de grote ruimte tussen glasplaat en scherm :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 9 juli 2012 10:39]

Wat een vreemde keuzes. Heb je een HD ips scherm, leg je 'm zo diep 'in' het toestel, en met een kunststof scherm. Dat zijn budget-oplossingen voor een premium scherm, slecht over nagedacht.
Inderdaad, vreemd dat het scherm in de scorekaart als pluspunt genoemd wordt, terwijl uit de review blijkt dat het beeld tov de concurrentie niets toevoegt door die lagen in het scherm.
De 4X heeft gewoon een scherm van Gorilla Glass hoor :)
Deden maar fabrikanten dat, dan is de kans op krassen kleiner en breek het scherm niet als hij op een hoek valt.
No way dat ik ooit een device met plastic scherm zal aanschaffen. Het ziet er vele malen minder goed uit en daar wegen de voordelen (minder kras- en breekgevoelig) absoluut niet tegenop. Bovendien loopt een kunststof scherm volgens mij juist sneller krasjes op.
Dat heb ik ook altijd gedacht. Daarom loop ik nu al jaren met mooie (gorilla-)glass-fronted screens rond, waar ik zelf een kunststof screenprotector heb geplakt.... }:O
Als het weer net zo belabberd wordt met firmware updates als bij de 2x, dan zullen ze niet veel verkopen.
+1Anoniem: 153571
@xsive9 juli 2012 18:12
Hier ben ik het helaas volledig mee eens. Ik ben een tevreden gebruiker van een (onlangs tweedehands gekochte) 2X, wetende dat er van LG niets te verwachten is en dat je volledig op de communitie bent aangewezen (lang leve ROM-bakkers als temasek!).

Als ik er destijds de volle mep voor had moeten betalen, dan was ik inmiddels hoogstpersoonlijk naar Seoul gevlogen om mijn 2x overdwars aan te brengen in meneer LG zelf.
Voor mij geen LG meer. Niet sinds het update debacel van hun voorloper (2X)

Hopenlijk word ie nauwelijk verkocht. Zal LG leren, met comsumenten om te gaan alsof het koopvee is.
Ik snap de probleem niet, ok ze zijn langzaam met het updaten van hun OS op hun toestellen maar ze kommen er wel elke keer, en als de toestel niet goed draaide met de OS die er opstond had je hem allang moeten terug sturen en geld terug vragen.

Maar hij liep goed met Android 2.2, en nu all een tijdje loopt hij ook goed met Android 2.3 (en ook straks Android 4.0), ik zie geen probleem, wees blij dat ze evengoed nog elke keer een nieuwere OS update er voor uitbrengen (ook all is dat veel later).

Als de telefoon niet werkt begrijp ik het maar alles werkt.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 10 juli 2012 22:12]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee