Door Pieter Molenaar

Philips 46PFL9706: zwart als de nacht

20-02-2012 • 08:00

86

Singlepage-opmaak

Concurrentie en conclusie

Concurrentie

Philips PFL8606Als full-led backlights en local dimming geen vereisten zijn, dan zijn er genoeg goedkopere alternatieven voor de 9706 op te noemen. Een daarvan is Philips' eigen 8606-serie. Deze toestellen hebben een edge-lit led-backlight maar verder lijken de specificaties sterk op die van de 9706. Zo hebben beide modellen speakers in de voet en zijn ze beide voorzien van de nieuwe kalibratiemogelijkheden.

De 8606 heeft echter een dynamische beeldverversingsfrequentie van 800Hz Perfect Motion Rate, terwijl de PFL9706 bewegingsonscherpte met 1200Hz Perfect Motion Rate te lijf gaat. Beide schermen hebben overigens een 200Hz-paneel; de Perfect Motion Rate-cijfers zijn ook gebaseerd op zaken als backlight scanning en interpolatietechnieken. Bovendien heeft de 9706 Ambilight-leds aan de bovenkant en de 8606 niet.

Verder heeft de 8606 een ander ontwerp met zwarte bezels en een glazen afdekplaat, en tot slot is deze tv ongeveer 500 euro goedkoper.

LG LW980sIs local dimming wel van belang, dan zijn er twee alternatieven: de LW980S van LG en de Bravia HX920 van Sony. De eerste legt het duidelijk af tegen de PFL9706. Niet alleen heeft de LW980s beduidend minder led-zones dan de Philips-tv, ook zijn deze eerder zichtbaar, vooral als onder een hoek naar de tv gekeken wordt.

Ook is local dimming bij de LG-tv echt nodig om het grijzige zwart van het ips-scherm wat diepte te geven, terwijl de zwartwaarden van de Philips-display ook zonder local dimming laag zijn. Wel is de LG-tv goedkoper, en de Zuid-Koreaanse fabrikant biedt een moderner online platform en betere ingebouwde mediaspelerfunctionaliteit.

Bravia HX920De Bravia HX920 heeft net als de LW980s veel minder led-zones dan de 9706, maar valt onder meer op door de Gorilla Glass-plaat voor het paneel. Samen met de bijzondere speakervoet levert dat een aparte verschijning op. Ook op het gebied van witbalans en kleuren heeft Sony het goed voor elkaar. Het online app-platform en de mediaspelerfunctionaliteit zijn vergelijkbaar met die van de Philips, en wederom minder dan die van de LG.

In dit rijtje hoort eigenlijk ook het topmodel van Samsung, de D8000. Deze tv heeft een zeer dunne bezel, een goede 3d-weergave en moderne online mogelijkheden. Ook kan dit toestel de meeste gangbare mediaformaten afspelen. Een nadeel is echter de nogal aanwezige clouding; deze tv heeft een edge-lit backlight.

Conclusie

De Philips 46PFL9706 heeft een aangenaam uiterlijk, een uniforme full-led backlight en een nieuw kalibratiesysteem. Vanwege de goede zwartwaarden van het paneel is het activeren van local dimming niet eens nodig, al zorgt dit systeem wel voor betere contrastwaarden. Verder is het toestel uitgerust met Ambilight, waarmee Philips nog altijd een unieke feature in huis heeft. Net als bij eerdere 9000-modellen zijn aan drie zijden led-strips geplaatst, wat een egaal schijnsel op de muur achter het toestel oplevert.

Een nadeel blijft de beperkte kijkhoek. De kleuren verliezen al snel hun kleurverzadiging als van de loodlijn van het scherm wordt afgeweken, en dat is toch jammer voor zo'n dure tv. Verder heeft Philips wat steken heeft laten vallen bij de halfslachtige wijzigingen van de gebruikersinterface van Net TV, dat nu Smart TV heet, en bij de remote die niet prettig in de hand ligt. Ook hadden we meer verwacht van de mediaspelerfunctionaliteit. De core business is echter goed verzorgd en Philips mag zich van ons dan ook gerust op de borst kloppen.

Reacties (86)

86
83
58
8
0
17
Wijzig sortering
Mooie review weer. het enige dat mij vrij lastig lijkt is geluit krijgen uit de TV terwijl hij aan de muur hangt zonder voet. het lijkt mij vrij arrogant van philips dat zij denken dat iedereen toch een home cinema of iets dergelijks gebruiken voor het geluid. dat is misschien wel iets wat problemen op gaat leveren.
De voet kan als muurbeugel gebruikt worden. Het geluid blijft dus behouden.
Goede toevoeging, zo'n voet aan de muur kan fijn zijn voor heel veel mensen, maar als je alsnog een scherm aan de muur wilt hebben die je kunt draaien dan zit je dus alsnog automatisch vast aan een versterker.
Jammer dat Philips alsnog voor deze optie heeft gekozen.
De standaard voet van de 9705 kun je ook draaien aan de muur, zal hier vast ook zo zijn.

Als er dan nog klachten zijn dan wordt t ook wel tijd voor n externe versterker + speakers, dat geeft sowieso een stuk beter geluid.
Je kunt de voet op 2 manieren gebruiken, direct plat tegen de muur, dan is de tv niet te draaien of met beugel (zwanenhals) ertussen, dan kan de tv ook aan de muurbeugel gedraaid worden.
Ook is het voor een TV van deze klasse gewoon doodzonde als je er geen goede kwaliteit audio naast gebruikt. Ik heb nog nooit speakers uit een lcd tv gebruikt, zelfs de goedkoopste aldi audio set geeft een 10x beter geluid dan die kleine platte spekers in tv's. Daar kan je gewoon echt geen goed geluid uit krijgen tenzij je een extreem duur regelsysteem ernaast zet die automatisch alle vervorming probeert terug te regelen met een servo systeem. Maar dat zit nooit in een tv aangezien dat zelfs de prijs van zulk soort tv's nog zou verdubbelen. Mensen die hiervan de geleverde audio gebruiken kopen zo'n tv alleen nog maar voor de heb of patsfactor of hebben gewoon geen idee waar ze mee bezig zijn. Wil je zo realistich mogelijke reproductie van tv/filmbeelden dan wil je ook goede audio erbij.
Overdrijven is ook een vak he? :)
Ik heb een Sony LCD tv uit het tijdperk van CCFL, en die geeft verrassend goed geluid. Vele malen beter dan bijvoorbeeld LG of Samsung TV's. En nog steeds. Het geluid voldoet echt prima voor alledaags gebruik. Wil je een bioscoopervaring, dan kun je natuurlijk niet om een echte audio-opstelling heen.

Nou zijn er ook zat kopers die een mooie platte TV aan de wand willen hebben, maar geen audioset erbij nodig willen hebben om gewoon fatsoenlijk (verstaanbaar) geluid uit te krijgen. Bijvoorbeeld op de slaapkamer of zo. Die mensen worden dan uitgesloten als het geluid 'onbruikbaar' is.
Het plaatsen van de audio in de voet zoals bij deze Philips is ook een stuk minder aantrekkelijk voor kopers die de TV aan een multidraaibare wandbeugel willen bevestigen. Het geheel steekt dan nog verder naar voren.
Al met al vind ik een dergelijke ontwerpkeuze toch wel beperkend voor de verkoopkansen van deze TV.
Al is het geluid beter dan die van ander merken eht zal nooit kunnen ippen aan een echte goede versterker en echte goede boxen (kijk eens op http://arnospeaker.nl/home/nl.htm voor uitleg over goede speakers).

Dan praat over materiaal dat je nooit in een TV zult aantreffen.
Het moet allemaal platter en geen randen wat allemaal ten koste gaat van het geluid en dat is wel jammer want de meeste mensen kijken toch echt alleen tv zonder homecinemaset.
Waarom bv geen bluetooth voor externe speakers of helemaal geen speakers maar wel een versterker zodat je externe speakers erop kan aansluiten.
Ik ben het met je eens dat de audio uit TV-speakers vaak ondermaats is, maar tegelijkertijd ben ik iemand die zich veel, veel meer aangetrokken voeld tot een mooi beeld dan overdonderend "bioscoopgeluid". Voor een bioscoopervaring ga ik naar de bioscoop, ik hoef dat niet in mijn eigen huis, qua geluid dan.
Laten Merken dan in ieder geval ontwerpen met en zonder geïntegreerde speakers aanbieden, zodat een ieder kan kopen wat nodig is. Misschien kon dit toestel in de dikte ook weer iets compacter wanneer de speakers + versterker waren gedropt uit het ontwerp.

Wat we Philips hier zien doen is trouw vasthouden aan het concept TV. Het zijn natuurlijk ook weer features voor in de concurrentie strijd die bovendien als argument dienen om nog iets bovenop de prijs te doen. Je zou het gedwongen nering kunnen noemen, net als wat moederbord fabrikanten flikken met hun feature kerstbomen.

Vanwege het feit dat dit apparaat is bedoeld voor het bovensegment, ben ik wel gevoelig voor het argument van Vastloper. De waarschijnlijkheid dat de klant naast het beeld ook het geluid serieus zal aanpakken is groter, zo niet groot. Als mensen eenmaal het geluid uit hun HiFi* systeem hebben gehoord, willen ze niet anders meer, zeker in het boven segment. Dat een bedrijf als Philips deze tendens niet lijkt op te paken vind ik opmerkelijk..

*Ja, HiFi systeem. Voor een game is zo'n subwoofer wel leuk, maar voor al het andere eigenlijk niet.
Jammer dat jullie hem niet vergelijken met een Pana VT30. Ik denk namelijk dat de pana uiteindelijk de beter prijs/kwaliteitsverhouding heeft.
Ik heb de Pana VT30 en deze Philips wel globaal kunnen vergelijken en moet zeggen dat de zwartwaarden van de 9706 zelfs iets beter zijn dan die van de Pana VT30.
Het contrast van wit op zwart was ook echt ongekend goed zonder issues.
En dat is een prestatie/mijlpaal op zich.

Maar de prijs/kwaliteitsverhouding vergelijken is weer een heel ander verhaal aangezien het ten eerste een kwestie is van 'welk plaatje vind je mooier , de toch wat fellere kleuren van de Philips tegenover de wat minder oogvermoeiende plasmabeelden'.
En dan zijn er nog zoveel factoren die persoonsgebonden zijn.

2500 euro (maar ook 1999 bij de goedkoopste aanbieder nu) voor de Philips is natuurlijk wel een gigantisch prijsverschil met de 1100 of 1400 euro voor de VT30 serie in 42 of 50 inch.

[Reactie gewijzigd door Martin11 op 22 juli 2024 18:07]

Constrast zwart op wit, is helemaal niet belangrijk.

Native contrast blijft nog altijd het belangrijkste, en daar faalt gewoon iedere LCD.

Leuk dat ze zwart als heel zwart kunnen weergeven, en wit als heel wit.
Maar in het zwart moet ook nog detail te zien zijn, en dat valt weg.

Kijk maar eens naar een scene waar iemand in de schemer een zwarte jas aan heeft, op een plasma zijn nog de details van de jas te zien. Bij een LCD is het gewoon een zwart vlak.

Ik heb nog geen enkele LCD gezien die donkere scenes gedetaileerd weer kan geven.
Ik heb een Sony LED welke toch ook wel erg goed het detail blijft weergeven hoor, ook in donkere scenes.
Ik heb daarintegen nog geen plasma gezien die geen last heeft van inbranden, maar daar hoor ik de plasma boy's niet over terwijl ik dit toch vele malen hinderlijker vindt....
maar zo vaak komt het inbranden ook weer niet voor als je nu doet geloven en niet te verwarren met image retention.
en mocht het toch voorkomen krijg je gewoon een nieuwe van panasonic.
Ik heb zelf een plasma, c7700 Samsung, en het 'inbranden' is alleen maar even een waas die binnen 1 sec weer weg is. Als ik bv mijn playstation een halfuur laat staan op het menu en ik laad bv een spel in dan zie ik heel even het menu en binnen een sec is het weer weg.

Door pixel shift, wat automatisch aanstaat, ervaar ik nul komma nul problemen van permanente inbranding.

Zoveel broodjes aap verhalen van vroeger die nog steeds de ronde doen...

Persoonlijk vind ik plasma veel beter dan led/lcd
Nog nooit last van inbranden gehad. Maar er zijn nog steeds mensen die de Inbranden hoax geloven, overigens, bij LCD tv's kan je ook last hebben van inbranden zoals bij mijn andere tv.
In een felverlichte winkel vergeleken zeker? Daar lijkt het altijd dat LCD een beter zwart heeft dan plasma. 'S avonds in de huiskamer wordt het echter een totaal ander verhaal.
Ik dacht precies hetzelfde. Ik denk dat ze alleen naar een aatnal LED's gekeken hebben.

Een grotere TV voor een betere prijs: topmodel Pana TX-P50VT30 voor € 1.395.

De Pana verbruikt alleen ruim twee keer zoveel stroom: 190W tegen 86W van de Philips.

Waarom je (en ik waarschijnlijk ook) naar beneden wordt gemod is me ook een raadsel.

Het is toch gewoon een on topic vraag of mag er niet over goedkopere/betere alternatieven gediscussieerd worden?
In een winkel gaan ze altijd proberen jou een led LCD te verkopen, die zijn duurder en daar is dus meer winst te halen.

Plasma wordt ook dikwijls heel verkeerd afgeregeld in de winkel zodat je eerder voor de duurdere LCD zult kiezen.
wat een Lulkoek,

Ik werk zelf in een elektronica zaak. Waar we alle bovengenoemde toestellen verkopen.
Waar bijna al mijn collega's bv. de VT30 geweldig mooi vinden (en dus ook regelmatig verkopen). Net zoals ook vaak een Philips of Samsung of Sony verkocht wordt. Verder worden alle tv's vanuit de doos in de winkeldemo stand geïnstalleerd. Natuurlijk worden alle contrastwaardes en helderheid omhoog geschroeft in deze stand. Maar dit is zo ingesteld vanuit de fabriek om hun eigen producten er uit te laten springen. Er wordt echt niet tot in de puntjes gecontroleerd of de wit balans en zwartwaardes goed zijn door winkelpersoneel.

Tenslotte geeft de consument toch aan wat het bestedingspatroon is. Als de consument een top toestel wil met alles erop en eraan zal inderdaad eerder na de Philips gestuurd worden(full-led backlight). Als een andere consument een budgettoestel wil is dat ook prima, en wordt er niet over een 9000 serie van Philips gesproken.
Wat dacht je van de Sharp LC-60LE635E ?

Een 60" (152cm!!) (edge-lit) LED TV voor zo'n € 1400,-

Zaken als Ambilight en 3D zijn leuk, maar dragen te weinig bij om een dergelijk hoge prijs te verantwoorden.

Philips laat op belangrijke vlakken steken vallen, zoals de kijkhoek van het toestel. Je moet dus met een groep vrienden op een kluit kruipen om toch goede kleuren waar te nemen.

Zal best wel knus zijn (met de juiste personen) maar in de praktijk is dit natuurlijk niet handig.
De kijkhoek zal exact hetzelfde zijn als bij de door jou genoemde Sharp. De kijkhoek wordt voor 99% bepaald door het paneel. De door jou genoemde Sharp gebruikt ook een u2va paneel en zal dus dezelfde kijkhoek problemen hebben. Overigens heeft elke LCD techniek wel z'n eigen problemen met kijkhoeken.

Echter heeft de Philips wel een betere zwartwaarde en betere beeldoptimalisatie technieken als de Sharp, mocht je er gebruik van willen maken.


Uiteindelijk hebben alle TV's wel hun problemen:
Sharp/Philips - niet perfecte kijkhoek (verlies in kleurverzadiging)
Samsung/Sony - clouding
LG - matige zwartwaardes
Panasonic (plasma) - ventilators, coil-buzzing van de voeding en hoger verbruik.
Hmm, op zich wel goed om te weten. Bedankt voor de info. Zal er nog wat onderzoek naar doen.

Waar mijn Sony last van heeft is dat het steeds langer duurt voordat het paneel op de goede lichtsterkte is. Vooral in het midden zie je een donkere balk (c.a. 1/5 van het totale beeldformaat) als je er onder een bepaalde hoek voor zit. Als je direct een film op zet merk je het niet, maar bij lichte achtergronden zie je dit wel duidelijk.

Het duurt dan toch al gauw zo'n 15 - 30 minuten totdat het hele paneel goed verlicht is. Op zich is het niet storend, desondanks zal deze TV bij gelegenheid naar de slaapkamer verhuizen.
Is die zwartwaarde geen eigenschap van het paneel? En enkel zaken als de beeldregeling voorbehouden aan de beeldmotor? Het lijkt me stug dat iemand via softwarematige regeling een betere zwartwaarde krijgt. Iig niet zonder dit ten koste te laten gaan van overige kleuren. En het lijkt me niet dat bij Philips betere programmeurs werken dan bij Sharp oid. Verder, als het wel het geval was, lijkt het me iets dat makkelijk te jatten is door een toestel van de concurrent te kopen, de software te hacken en de beeldregelingstruukjes over te nemen.

Dat de standaardinstelling bij Philips beter is, heb ik overigens ook ervaren. Maar afgezien daarvan gaat het toch vooral om de kwaliteit van het paneel. Maar correct me if I'm wrong...

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 22 juli 2024 18:07]

Nou ja, mijn Bravia heeft wel wat last van clouding en bleeding. Bovendien is het nog een paneel met CCFL verlichting en 50/60 Hz. Dit is er voor een groot deel wel uit te "configureren" en bij films merk je er eigenlijk zo goed als niks van.

Een goede zwartwaarde is zeker belangrijk, maar ik kijk uiteindelijk ook naar de prijs. Ik ga geen bakken met geld over de balk gooien zodat zwart nét iets beter wordt weergegeven. Bij gemiddeld gebruik zul je daar toch niet veel van merken. Bovendien kun je een hoop corrigeren door de instellingen van je scherm goed te zetten.

Ik heb bij Call of Duty : Black Ops nog nooit meegemaakt dat ik dacht "Hmm .. was het zwart maar wat donkerder ..." Mijn gedachtes waren eerder 'Waar zit die ellendige rot-sniper ..."

Die Sharp 60" Aquos LED TV stond voor € 1699 bij de lokale Tummers (€ 1419 op de Tweakers.net Pricewatch-). Ik vond het beeld daarvan al stukken beter dan mijn Sony Bravia. Je moet echt zelf gaan kijken wat je mooi vind. Beloftes en specificaties die de fabrikant geeft zijn maar één zijde van het verhaal. Eigen waarneming en smaak zijn in mijn ogen veel belangrijker.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 juli 2024 18:07]

Mooie review, goed om te zien dat er naast alle 3d mogelijkheden nog steeds heel veel aandacht wordt besteed aan kleur, contrast, en zwart waarde! Dat vind ik persoonlijk namelijk veel belangrijker dan 3d mogelijkheden.

Wat ik me afvroeg, hoe hebben jullie contrast en kleuren e.d. gemeten? Dat wordt niet duidelijk uit het artikel.

Wat voor formaten is deze TV beschikbaar? Ik ben vooral geinteresseerd in <= 40 "

Dynamic backlight / local dimming ben ik niet zo in geinteresseerd, dus dan zou de 8606 serie ook iets voor mij zijn, alleen is die weer lelijk( persoonlijk) zwart meen ik? Heeft die wel hetzelfde contrast, dus inclusief fancy moth eye filter?? Als de kleurweergave nagenoeg gelijk is (zonder local dimming) is dat voor mij prima.
1) Voor de metingen gebruikt Tweakers.net CalMAN 4-software en de nieuwe i1Display Pro-colorimeter. Die laatste is zeer geschikt voor de metingen van de zwartwaarden. Voor de uniformiteitsmetingen wordt een schaakbordpatroon getoond en aan de hand daarvan wordt ook de native contrastratio bepaald.
2) 9706 wordt alleen in 46"-formaat geleverd. 9606 weer wel in andere maten, maar daarbij wordt geloof ik gebruikgemaakt van beduidend minder led's achter het paneel en weet ook niet of het Moth Eye-filter daar op zit.
3) Moth Eye-filter zit alleen op de 9706 voor zover ik weet. 8606 is voorzien van een glasplaat voor het paneel. Daar moet je van houden. Ik weet niet hoe het zit met reflecties bij dat model.
De 8606 heeft geen moth eye filter maar komt wel in kleinere maten zoals jij zoekt en inderdaad niet met de aluminium bezel maar in het zwart plastic.
Het contrast en zwartwaarden zijn dan ook lager (iig op papier) vanwege het ontbreken van het moth eye filter .
In de 9000 serie is 46 ich de kleinste maat.
Bedankt voor je antwoord!

Bijzonder jammer weer dat je altijd een gigantische hoeveelheid nutteloze (voor mij althans) extra's moet nemen terwijl ik alleen geinteresseerd ben in de beste beeld kwaliteit. Ook jammer dat die dingen zo belachelijk groot moeten zijn. 40" is denk ik voor de meeste huishoudens de max zou ik denken.

Misschien toch maar eens denken aan plasma?? Goede beeldkwaliteit, maar dan heb je dacht ik geen full HD <40" dat is dan ook weer jammer... Ieder voordeel heb altijd weer ze nadeel!!.... zucht... Het leven is "zwaar" als consument ;)
Beste Shodan,

Ook ik zoek een nieuwe tv met puur en alleen de beste beeldkwaliteit in 2D weergave voor een niet al te grote huiskamer dus ik herken dit wel, ik kom van een 32 inch tv die ik niet klein kan vinden.

42 inch is nog wel acceptabel (vooral ook omdat je de meeste zenders wel in HD kan ontvangen waardoor een groter scherm niet snel stoort van wat dichterbij) en in die maat is de Pana VT30 nu afgeprijsd leverbaar.

Ik zou vooral de beste Lcd led zoals bv deze Philips eens live gaan vergelijken met de plasma van Panasonic dan zie je ook welk plaatje jou beter bevalt.

Succes!
Ik heb de 9704 voor twee jaar geleden gekocht en ondanks dat het een prachttv is (vind ik) zijn de kijkhoeken de grootste ergenis van het TV. Dat blijkt twee generaties later nog niet opgelost te zijn... :-( Een van de duurdere tv's en dan is de kijkhoek ronduit slecht is, hoe is het mogelijk.

SmartTV: Snapt er nou niemand bij Philips dat internetten met een standaard afstandbediening niet werkt, daarvoor heb je toch echt iets van een Qwerty toetsenbord nodig. O.a. Sony snapt het wat betreft de afstandsbediening!

Jammer... heel jammer Philips
Het probleem met de kijkhoek heb ik ook met mijn huidige tv, de 9 serie uit 2011. Ik denk dat dit probleem met name veroorzaakt wordt door de full led backlight. Doordat de ledjes zo fel zijn vanaf de zijkant ziet het beeld er heel flets uit. Vanaf de voorkant heb ik het (voor de eerste keer in mijn leven) de tv afgesteld volgens de normen als Tweakers dat doet, hierbij is het beeld wel heel erg goed.

Wat betreft de AB, Philips maakt al afstandsbedieningen waar een qwerty toetsenbord aan de achterkant zit. Onlangs heeft ac-ryan een mediaspeler uitgebracht met een zo'n versie.
reviews: AC Ryan Veolo: Android op de buis

Oude naam was Philips Dual
http://www.gadgetgear.nl/...querty-afstandsbediening/
nieuwe naam is Philps Uwand
http://www.uwand.com/

Helaas is Philips niet slim genoeg om deze los te verkopen of bij hun paradepaardjes mee te leveren. In plaats daarvan krijg je een afstandsbediening die naar mijn mening niet echt intuïtief is. (Gebruik deze zelf bij de 7606 en 9705 )
Is dit een "echte" Philips TV, zo ja is dit het laatste wat ze zelf uitbrengen?

Niet om e.a. maar Philips is toch wel hard op weg een B merk te worden als ze straks niets meer met TV's te maken hebben en een derde partij onder hun naam TV blijft uitbrengen.

Even los van de technische kwaliteit van dit model, wil je echt zoveel extra (teveel) betalen omdat er Philips opstaat?
De core business is echter goed verzorgd en Philips mag zich van ons dan ook gerust op de borst kloppen.
Ik neem aan dat "Core business" op de "Perfect Pixel HD Engine" slaat en niet op hun bedrijfsvoering en dan specifiek mbt AUDO/VISIUELE apparatuur. Een markt waar ze vrijwel geheel uit verdwenen zijn.

Ik vraag me af of indien blijkt dat deze TV al niet van hun is, of ze dan nog steeds volgens de auteur zichzelf op de borst mogen kloppen.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 22 juli 2024 18:07]

Volgens mij heeft Philips al langer banden met de huidige fabrikant van de tv's maar nu zal de regie meer aan de kant van de nieuwe eigenaar zijn. Philips verzorgt (op dit moment) dacht ik alleen maar het design en het logo van Philips en het logo blijft nog minimaal 5 jaar op de nieuwe tv's te zien.
De lagere types worden volgens mij al velen jaren niet door Philips zelf gemaakt (denk hierbij aan de 3,4,5000 serie)

Verduidelijking:
Met de 3000, 4000 en 5000 serie bedoel ik de budget modellen, dit is het lagere tv segment.
Sinds 2004 zou dit niet meer door Philips zelf worden gemaakt, maar door TPV.
Bron: http://www.newscenter.phi...s/press/article-14687.wpd

Inderdaad TPV is de bekende Chineese partner die vanaf nu alle tv's van Philips zal gaan maken. Hierin heeft Philips nog steeds een aandeel en TPV mag het logo van Philips blijven gebruiken vanaf het lage tot en met het hoge segment.
http://www.newscenter.phi...1101_overeenkomst_tpv.wpd

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 22 juli 2024 18:07]

Sinds wanneer is TPV Chinees?

Overigens kwam de 5000-serie nou juist weer wel bij Philips vandaan de laatste tijd, althans uit een samenwerking met Sharp naar Philipsontwerp. De 3000- en 4000- werden vaak door TCL en ook voorheen al door TPV gemaakt naar TCL- respectievelijk TPV-ontwerpen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 22 juli 2024 18:07]

TPV hoofdkantoor zit in Honk Kong, dat is China tegenwoordig.
Hoe kom je daarbij? (dat is geen retorische vraag, ik zou het echt graag weten, want ik hoor die uitspraak vaker). Alleen de investeringsmaatschappij zit in Hong Kong en een groot deel van de productie zit in China. De beide roots van het bedrijf liggen in Taiwan (als je dat graag China wilt noemen gebruik je daarvoor expliciet de aanduiding ROC, met China wordt in het spraakgebruik uitsluitend de PRC bedoeld) en de moedermaatschappijen zijn gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en op Bermuda. Door het bedrijf af te doen als Chinees, doe je het geen recht.

Als je me niet op mijn woord gelooft, kan je het bij TPV zelf nagaan.

P.S. Als je de vraag letterlijk wilt nemen, dus het woordje "sinds wanneer" met een moment in tijd beantwoorden, vind ik het ook interessant. Ik heb namelijk geen overzicht over de periode vóór 2009 waarin onder andere de groei van TPV en de overname van Philips Taiwan zaten. Tot 2005 was TPV in mijn gedachten "die goedkope fabrikant die wel eens wat rommel voor anderen zoals Iiyama maakte" en vond dat dan grappig omdat Iiyama zelf ooit als kleine assembleur en OEM voor Mitsubishi begonnen was.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 22 juli 2024 18:07]

Voor mij was de laatste echte Philips de TV's uit de Matchline serie. Die dingen waren nagenoeg onverwoestbaar en het geluid die eruit kwam. Ge-wel-dig! LED-TV's zijn wel leuk en aardig, maar het geluid is er zo op achteruit gegaan.
Niet alleen geluid is achteruit gegaan. Ook zaken als kleurechtheid, kijkhoek etc.
Gezien de Q555x firmware (normaal zie je dat aan het etiket, maar dat is men weer eens vergeten te fotograferen :() is het inderdaad een echte Philips. Geen idee of het de laatste zal zijn.

Overigens waren de low-end TV's al lang geen echte Philipsen meer, de mid-end de laatste tijd juist weer wel dankzij de samenwerking met Sharp.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 22 juli 2024 18:07]

Ik snap niet waarom bovenstaande reactie gedownmod wordt, want dit is de laatste Philips tv die Philips zelf ontwikkeld heeft, de 2012 modellen zijn ontwikkeld door een Chinese firma (TPV).
Anoniem: 440080 20 februari 2012 10:11
VInd die philips tv's uberhaupt altijd een vreemd beeld weergeven.. het is alsof je op de set aanwezig bent, ik vind het storend weg kijken omdat dat beeld geen natuurlijke weergave geeft. ( vind ik dan.) delen andere deze mening ook??
Dat is helemaal waar. De beeldbewerking van Philips heeft een heel bijzonder effect, inderdaad net of je op de set zit. Vandaar dat ik die beeldbewerking uit heb staan, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Ik heb geen kijkervaring met high-end Phillips TV's maar zoals jullie het omschrijven lijkt het of de beeldbewerking het beeld zo realistisch maakt dat je de fictie van de film niet meer gelooft en het gevoel hebt rechtstreeks naar de werkelijkheid van de filmstudio zit te kijken. Is dat wel een fout van Phillips of is dat juist een gewelige prestatie op realisme vlak?
Geen last van.
Dat heeft elke moderne tv waarbij Motion Plus / True Motion / Intelligent Frame Creation aan staat. Film heeft 24 beelden per seconde, deze techniek zorgt voor heel veel beeldjes meer, waardoor het 'te' vloeiend wordt.

Het fenomeen heet heel treffend het Soap Opera Effect, omdat alles oogt als een goedkope video-opname zoals As The World Turns. Als je deze optie uitzet, of in de laagste stand, dan zullen je films er weer als films uitzien.

Google er maar eens op, je bent niet de enige die zich er aan stoort (ik vind het zelf vreselijk). Maar er zijn ook volkstammen die het niet zien.
Je went er wel aan. In het begin irriteerde het me maar nu vind ik het eigenlijk heel prettig met full power beeldverwerking.
Bij de opmerking ivm de Samsung lees ik: "de meeste gangbare mediaformaten afspelen."
Is er ergens een tabel te vinden waar je effectief side by side kan kijken welk merk/model wat aankan ? Tov de Philips en die Sony vb.
videoformats / welke (niet) standaard resolutie's aankunnen / min-max bps / fps
Goede vraag. Ook ben ik op zoek naar een review van de GUI van alle modellen...toch wel essentieel bij het kopen van een Nex gen. TV.
OOk in deze review blijft het bij het vermelden van een "wat slome" GUI. Kom op! }:O
Het verschil is voornamelijk Video_TS en MKV...
Welke kan mp4 in zeg maar 1280x720, 720x576 , maar vb ook licht afwijkend zoals vb. 1252x704 of zo (bijgeknipt :-) aan .. ? 25fps, 29 fps, 50 fps ..
(vanop USB , NAS, DLNA)
Waar vind je zoiets terug ?

[Reactie gewijzigd door PaulC op 22 juli 2024 18:07]

Heeeel erg jammer van de slechte kijkhoeken, voor mij een argument om deze al links te laten liggen. Ik had echt veel verwacht van phillips aangezien ik verwacht had dat ze zeker lang achter de tekentafel gezeten hadden op basis van de slechte resulataten de afgelopen jaren. Maar in principe is er gewoon helemaal niks baanbrekend gekomen. Een tv die de bravia hx920 wat dus al ruim een jaar lang oud model is niet/nauwelijks passeerde gaat het niet redden tegen de gehele vernieuwde line up van de grote namen. Zeker het zwakke net/smart tv waar ik Sony overigens ook hard op afkraak niet/nauwelijks verbeteren is zeker geen positief punt.

De consument die in de winkel staat kiest toch voor die onnatuurlijke oververzadigde kleuren die Samsung altijd laat zien. Dat lijkt namelijk mooier. Ik zie dit dus om deze redenen geen succes worden. (Zeker niet als ik die prijs zie)
Anoniem: 89523 @Vinand20 februari 2012 13:14
Ik vind juist het ontwikkelen van net/smart tv doodzonde van het R&D budget van TV makers. Fabrikanten weten dat ze door de consument hard worden afgerekend op dit soort opties en lijken daardoor af te wijken van wat echt belangrijk is; beeldkwaliteit!. Het lijkt mij nogal wat kosten om smart tv te ontwikkelen en het zal altijd achterlopen bij de laatste ontwikkelingen in het digitale land. Je pc, smartphone, laptop, IPad, enzovoort kunnen veel sneller reageren op de nieuwste internet- en codec-vereisten dus de TV valt altijd tegen na een half jaar. Je wilt toch dat je TV beeldscherm zeker tien jaar meegaat en mooi beeld geeft? Laat de fabrikant daar dan aandacht aan besteden. Ik zou zelf het liefste helemaal geen functionaliteit in mijn tv willen: TV beeld geeft de harddiskrecorder met twee tuners, geluid via de versterker en hifiboxen, internet via HTPC en multimedia via mediaspeler. Dan ben je toch klaar met alleen een prachtig scherm om alles op weer te geven? Of maakt mij dat tot een dinosaurier?
Wij hebben duidelijk dezelfde mening... alleen jammer genoeg vind de gemiddelde consument dat niet
Ik heb deze tv 1 dag gehad en omgeruild voor een Sony Full LD 46". Reden: wij hangen de tv aan de muur. Het Philips scherm zelf heeft geen speakers. Dit houdt in dat je de speakervoet aan de achterkant moet schroeven waardoor de tv wel heel ver v/d muur komt te hangen.
Heb zelf de 46pfl8686...en er zijn 3 manier voor plaatsing, waarvan 2 op de muur.

Hierbij hangt hij op z'n verste ongeveer op 10cm (voorkant gemeten) en op z'n kortst ongeveer op 6cm van de muur.

Dit vind ik niet overdreven, ook wetende dat dit de Ambilight wel ten goede komt.

De bevestiging en het ophangen van deze tv gaat wel vrij makkelijk en vlot.
Dit is niet de laatste echte Philips. De 8000 en 9000 serie blijven nog onder Philips productie.
Ik hoop het ook - maar waar baseer je dit op?

En wat bedoel je dan precies met 'Philips productie'?
De 8000 en 9000 serie worden voorlopig nog door het team in Brugge ontworpen. Die weten daar wel hoe ze een tv moeten bouwen. Bij TPV en vergelijkbare Chinese teams kun je helaas merken dat daar heel veel verloop in het personeel zit. Weinig ervaring over het algemeen. Dat is op zich niet erg, maar dan kom je wel problemen tegen later in je project. Een goede cursus signaal integriteit zou wel een idee zijn bij een aantal ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.