Door Dimitri Reijerman

Redacteur

Popbox V8: een machtig miniatuurtje

Conclusie

De Popbox V8 van Syabas bevalt ons. De mediaspeler is zeer compact en de aluminium behuizing is stevig. Bovendien is de V8 geheel stil, en dat is best een goede eigenschap voor een mediaspeler. Over het afspelen van mediabestanden hebben we geen klachten; het kijken naar videomateriaal in diverse formaten verloopt vrijwel probleemloos en de beeldkwaliteit is prima.

Het applicatieplatform van Syabas moet zich nog bewijzen, zeker voor de Nederlandse markt. Aan de processor zal het niet liggen: de cpu van Sigma Designs is meer dan krachtig genoeg. Verder is de afstandsbediening een van de betere die we tot dusverre hebben getest.

Er zijn ook minpunten. Zo missen wij standaard ondersteuning voor wifi. Ook ontbreekt een handleiding, al zullen veel gebruikers die niet nodig hebben: de bediening is overzichtelijk en steekt logisch in elkaar. Een ander aandachtspunt is het ontbreken van relevante apps voor de Nederlandse markt, maar volgens Syabas zullen die binnenkort komen. Ten slotte moeten er nog enkele kleine bugs worden geplet, maar als ook dat goedkomt, heeft Syabas een aantrekkelijke, degelijke speler voor een beschaafde prijs in handen.

Reacties (95)

Wijzig sortering
Volgens de specs ondersteunt de Popbox V8 geen MP3 & DivX?
pricewatch: Popcorn Hour PopBox V8
Dat zou wel een gemis zijn voor een mediaspeler.

De overige genoemde nadelen zouden me een worst zijn, dus zie ik dit wel voor mij als mijn eerste mediaplayer.

Edit: reviews: Popbox V8: een machtig miniatuurtje noemt MP3 wel. De pricewatch is dus gewoon niet volledig. Opvallend is hier weer de afwezigheid van h.264 en DivX wordt volgens beide pagina's niet ondersteunt.

[Reactie gewijzigd door Kaw op 11 oktober 2011 09:42]

Hmm er staat: "We hebben de Popbox V8 een groot aantal testbestanden voorgeschoteld, en twee mediabestanden werden niet afgespeeld." dus dan lijkt het me dat men h.264 ook heeft geprobeerd. Blijkbaar werkte het wel, want er werden er maar 2 niet ondersteund.
@r08in: ja je kan netjes 3d sbs files afspelen. Wanneer je filename.3dsbs.mkv benaming gebruikt schakelt je tv zelfs vanzelf om (ipv op je 3d knop van je tv remote te drukken)

@weakling, ik heb wel eens kleuren in de subs gezien van sommige series idd
Is wifi echt een gemis op een media streamer? imo is bedraad aan je netwerk hangen toch echt een vereiste.
Mee eens, ik vind wireless een zeer subjectieve eis. Ik heb namelijk nog geen mediaplayer gezien die zonder problemen funtioneerd op wireless.
Heb zelf een Xtreamer (1e generatie) waar een gratis wireless dongle bij zat, die krijgt het bij de wat hogere bitrates toch moeilijk bij tijd en wijlen. Zelfde probleem doet zich ook bij andere mediaspelers voor van vrienden.

Ik wil niet zeggen dat het NOOIT gaat werken maar er is maar weinig zo irritant als een haperende film en een bedraad netwerk zorgt gewoon voor zoveel meer stabiliteit.
Ik heb iig geen extra geld over voor wireless functionaliteit.

Verder ziet het er uit als een leuk ding. Mij net niet 'next gen' genoeg om over te stappen zo zonder HDMI 1.4, USB 3 en gigabit maar voor die prijs weinig mis mee. Persoonlijk doen apps me niks (doe mij maar gewoon basisfunctionaliteit zijnde, media afspelen) maar kan een leuk selling point zijn.
Heb zelf een Xtreamer (1e generatie) waar een gratis wireless dongle bij zat, die krijgt het bij de wat hogere bitrates toch moeilijk bij tijd en wijlen.
Heb je het al eens geprobeerd met een usb-verlengsnoertje of een andere WiFi-stick?
Met een goede buffer moet via wifi afspelen geen enkel probleem zijn. Snel vooruit spoelen en terugspoelen is natuurlijk een ander verhaal.
Ik vind de Wifi optie toch wel handig. Voor in de woonkamer heb ik inderdaad een vaste verbinding liggen. Maar soms is er opeens een noodzaak om 1 van de andere kamers de mediabox aan te sluiten (zolder/slaapkamers/badkamer) en ik heb niet in alle kamers een vaste verbinding klaarliggen.

Dan is een wifi optie toch wel prettig. Maar ik deel je mening dat voor ongestoord Full HD streamen (MKV'tje van 30GB ofzo) een vaste verbinding zeer prettig is.
De bestandsgrote maakt geen drol uit, het zijn de hogere bitrates die hem de das omdoen.

Het gaat vaak wel hand in hand, maar heb 5 gb bestanden die boven de 50 mbit komen en 10 gb bestanden die de 20 nog niet eens halen.

Kan ik in de woonkamer prima naar mijn laptop streamen, krijg ik twee muren verder op mijn kamer om de zoveel tijd last van buffer momenten.

Getest met een 1 op 1 blu-ray rip van Cars schommelde tussen de 20 en 40 mbit.
Een tussen oplossing zijn de powerlineadapters. De 200 serie van devolo weet er bj mij meestal toch nog wel 70 -100 MBit/s per seconde uit te gooien. Voor bij de mediabox is er eentje met 3 utp aansluitingen en een eigen wlan signaal. Een aardig alternatief als zelfs het versterken van de normale wlan signaal niet meer voldoende is.
Mja, als je een goed N netwerk hebt, moet het ook gewoon goed werken natuurlijk.
Een bedraad netwerk verplicht stellen bij streaming is ook een subjectieve mening ;)
Wifi voldoet voor mij (en ook velen met mij) namelijk vaak echt prima, tot nu weinig te klagen gehad daarover. Het voordeel is duidelijk: je hoeft geen netwerkkabel te trekken naar je tv (op de slaapkamer bijv.) - wel zo gemakkelijk :)

Ik vind het wel jammer dat Tweakers niet getest heeft met wat random Wifi dongles:
Om draadloze verbindingen te maken moet de optionele WN-150 usb-stick worden aangeschaft. [...] We hebben deze dongle overigens niet kunnen testen.
Is die WN-150 een verplicht nummer?

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 11 oktober 2011 10:26]

Zoals bij de vorige versies zal het wel zo zijn dat slechts specifieke dongles zullen werken. Jammer overigens dat ze niet dezelfde ondersteuning bieden voor dezelfde dngles als de oude Popcorn Hours, zodat je je dongletje die je hebt gekocht voor een A-110 bijv. kan blijven gebruiken.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 11 oktober 2011 12:05]

Mijn opvallende punten:

- Apps. Leuk. Maar zonder tobo is een youtube app meer een gimmick dan iets dat je echt gaat gebruiken.

- niet 2 usb poorten bijelkaar. Ik (en vast vele anderen) gebruik een 2,5" hd met 2usb stekkers, dat aansluiten zal hier niet optimaal op gaan werken.

Ik zie geen reden om mijn mede8er hiervoor aan de kant te zetten vooralsnog.
Sorry, maar wat is een tobo?
Google helpt mij niet verder...
Persoonlijk nog nooit gezien, een externe USB-oplossing met 2 USB-stekkers. Zal dus best meevallen. Persoonlijk vind ik het altijd vreemd dat inderdaad veel apparaten dit wil hebben.

Kwa toetsenbord wordt het natuurlijk prijzig om de mediaspeler hier standaard mee te leveren. Maar de NMT's werkten met ieder USB-toetsenbord naar mijn ervaring. Ik denk dat dit hier niet veel anders zal zijn. En wellicht dat er nog een accessoire uitkomt in de vorm van een klein handzaam PCH-toetsenbord. Maar goed, er zijn zat third party toetsenborden in alle vormen verkrijgbaar.
Dan schaf je z'n apparaat aan om alles makkelijk en simpel te kunnen verwerken, zie je dat en geen interne harddisk aanwezig is. Dat betekent automatisch dat je de probox moet linken met je pc of nog een apparaat aanschaffen om daar al je media op te zetten.
Tegenwoordig word er meer genoegen genomen met minder kastjes en draden, dus ik vraag me af of dit een succes gaat worden ter vergelijking met een mediabox met een interne harddisk.

Ik ben tevreden met onze Dune maar ik kan natuurlijk niet beslissen voor iemand andes. ;)
in de meeste gevallen is een interne disk niet handig. Ik gebruik een NAS met 1gbit netwerk. Dat is sneller met vullen met films e.d. dan een 100Mbit streamertje met harddisk.
Mediastreamers zijn er vanaf het begin al, dus kennelijk is er wel degelijke een markt voor. Verder zou je ook een label van 'moeilijkheid' kunnen toekennen aan het krijgen van de data op die HDD. Kopiëren via de PC gaat vaak erg traag, en het configureren van een bittorrent- en/of NZBclient is eveneens niet voor iedereen weggelegd.

Daarbij moet je niet vergeten dat Syabas die optie wel biedt in andere apparaten. Maar de prijs daarvan ligt ook hoger.
Prima mediaspeler zo te lezen, maar nog wat te prijzig t.o.v. de concurrentie. Een meerwaarde van de Apps zie ik niet zo, omdat elke tv en bluray speler ook al van een berg, veelal nutteloze, apps zijn voorzien.

Een vergelijk met de appletv gaat niet op, die is sterk verouderd en komt maximaal aan de 720p.
Vele apps zijn nutteloos maar sommigen zijn buitengewoon waardevol. Ik heb een lijstje met functies die ik graag in een mediaspeler wil zien. Of dat een "app" of ingebouwde functionaliteit is maakt daarbij weinig uit.

De meerwaarde van apps is dan ook dat het een mogelijkheid is om op eenvoudige wijze de functionaliteit uit te breiden en daardoor beter aan te sluiten op de wensen van de klant. Een ontwikkelaar van apps kan zich richten op enkel de feature die hij wil hebben en toch "alle" consumenten die gebruik maken van dat platform bereiken. Sommige platformen zullen door de beschikbaarheid van "apps" een veel sterkere marktpositie krijgen dan andere platformen ondanks dat die "out of thé box" misschien wel meer kunnen.

(hap) Afgezien van de 720p resolutie is er weinig "verouderd" aan de ATV2. Je zou willen dat andere mediaspelers dezelfde functionaliteit en eenvoud hadden
ATV2 is een leuk ding maar de beperking van 720p is niet bepaald een kleine beperking. Zodra de ATV3 uitkomt met 1080p en je er XBMC op kan draaien, dan spreken we verder.

Overigens : De LG BD660 / 670 hebben een prima media speler geïntegreerd, met SMB support. De 660 kan je hier en daar onder de 100 euro krijgen, en dan zit er "gratis" nog een blu ray speler bij in ook.
Ik vind het ontbreken van wifi geen gemis; heb zelf de c-200 via wlan geprobeerd te laten werken, en de conclusie is dat 802.11n simpelweg te traag en instabiel is om high bitrate h.264 te streamen. Heb dit zelfs nog op 5ghz geprobeerd met de wndr3700 en wnhde111, waarbij router en bridge nog geen meter van elkaar af stonden, toch is de bandbreedte niet toereikend. Op het moment dat de video bitrate over de ~ 30mbit heen schiet, begint de weergave te haperen. Daarom mijn tip van de dag: sluit een mediaspeler lekker op en stukkie cat5/6 aan, dan ben je altijd zeker van een fatsoenlijke, stabiele verbinding.
Bij draadloos streamen is het vooral het ontvangende apparaat wat vaak de handdoek in de ring gooit. De router's kunnen het verzenden/streamen vaak wel aan, alleen gaat dan de buffer van het ontvangende apparaat tellen, als deze het niet aan kan, gaat de boel alsnog stotteren.

Heb ook een netgear 3700 router over de vloer gehad, na de laptop is streaken een eitje, alles werkt. Draadloos versturen van bestanden op de 5 ghz 'N' gaat met + 20 mb/s, dat is 160 mbit.

Kortom, meer dan genoeg om 2 tot 3 keer een soepel een 1080p bestand te kunnen streamen.
Ik denk dat jullie appels met peren vergelijken.
1080p streams kunnen bij mkv makkelijk 4-8 Mbit zijn. Een 1080p stream van een bluray image heeft natuurlijk een veel hogere bitrate. In het eerste geval zal het via WiFi wel goed werken, in het tweede geval zelden.
En dan hapert het nooit?
Een heerlijke mediaspeler! Jammer dat het maar een goed krijgt. Dit is toch echt wel de beste mediaspeler in zijn prijssegment. Een sigmachip heeft een grote meerwaarde t.o.v. de RT-chip.
Is dit tegenwoordig eigenlijk wel zo? Spelen de nieuwe realtekchips zaken zoveel lastiger af? Kwa lokaal afspelen (dus vanaf een interne schijf), heeft mijn broer met zijn Mede8er tot nu toe geen problemen gehad met content die hij van mij gekregen heeft (PCH A-210). Bij de oudere Realtekchips (pré-1073) waren de hoge bitrates nog wel eens een probleem. Maar daar merk ik nu helemaal niets meer van. Maar misschien dat dit bij het streamen anders is?

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 11 oktober 2011 14:28]

Jammer alleen USB verbinding met je harddisk, had graag eSATA gezien, evt met voeding optie zodat je hdd alleen aangaat als dat nodig is. Zoiets mist wel bij dit soort oplossingen. Kan je met een HTPC wel regelen. Ook een SD kaartlezer mis ik hier.
USB-hubje er tussen en een kaart lezertje er aan. Klaar. Ook makkelijk om een BR- of DVD-ROM drive aan te nagen voor zelfgebrande disks.

Vind het wel een elegant klein apparaat. Zou hem wel eens willen proberen en dan kopen als-ie bevalt. Zoek of iets kleins zoals deze of iets zwaarders met veel meer mogelijkheden als opvolger voor m'n AC Ryan.
Ik ben niet zo thuis in de mediaspelers, maar ik zie niet helemaal het voordeel van zo'n kastje t.o.v. gewoon een HDMI kabel van je PC naar je TV? Alleen de afstandsbediening? Dan zou ik toch voor de draadloze muis gaan voor een paar tientjes...
Het is maar wat je wilt, als je na een dag werken in je zetel ploft, je Harmony neemt en zegt "kijk mijn video's", je filmpje selecteert, dit allemaal vanuit je zetel, en hij streamt vanop de NAS die op de zolder staat.

Ik heb een HDMI van aan mijn bureau tot aan de tv, deze wordt echter zelden gebruikt.
Eens dit ding een connectie heeft kan mijn vrouw ook gemakkelijk films bekijken, iets wat ze met de computer - tv interface nooit deed.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee