Door Jurian Ubachs

Redacteur

Top Spin 4

Andere spelers

Hoe maak je een tennisgame beter? Op het eerste gezicht lijkt dat een lastige taak. Je hebt spelers die tegenover elkaar staan in een stadion met publiek, en zolang de gameplay goed is kun je eigenlijk alleen de graphics jaar in jaar uit verbeteren. Top Spin 3 was een game die voldeed aan dat beeld. Het spel speelde lekker weg en oogde prima. De presentatie kon beter en het roster aan tennissers mocht wat uitgebreider, maar dat was het ook wel.

Getest op: Xbox 360
Ook verkrijgbaar voor: PlayStation 3, Wii

De simpele gedachte zou dan zijn: gooi er een likje verf overheen, voeg wat tennissers toe, en Top Spin 4 is klaar. We waren dan ook blij verrast toen we Top Spin 4 voor het eerst speelden en bleek dat het spel een aardige metamorfose heeft ondergaan. 2K Sports heeft de gameplay van Top Spin volledig opnieuw bedacht en Top Spin 4 heeft een volledig andere besturing dan de voorgaande games in de serie.

Opvallend genoeg is juist wat wij hadden verwacht - meer spelers en betere graphics -maar ten dele uitgekomen. Het spel ziet er uiteraard beter uit dan het in 2008 verschenen Top Spin 3, maar kent geen groter roster. Natuurlijk is het roster niet hetzelfde als in het vorige spel, aangezien de hoofdrolspelers deels zijn veranderd. Andere namen betekent echter niet meer namen, zo blijkt uit het totaal aantal van zeventien tennissers uit het hedendaagse profcircuit, waarvan Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray de belangrijkste namen zijn. Deze namen worden aangevuld door acht klassieke tennissers, waaronder Björn Borg, Pete Sampras, Andre Agassi en Boris Becker, al zaten Borg en Becker ook al in Top Spin 3.

Nieuwe besturing

Welke speler je hebt gekozen is natuurlijk belangrijk voor hoe je tennist, maar de besturing is altijd hetzelfde en even een uitleg waard. Top Spin 4 werkt nog steeds met de indeling die je gewend bent. Op de Xbox 360-controller is A nog steeds een normale klap, X geeft een slice effect en B een top spin-effect, terwijl Y staat voor een lob. Met een van de bumpers kun je je speler sneller terug in positie krijgen en met je thumbstick beweeg je over de baan. Tot zover niets nieuws.

Het grote verschil zit hem in de combinatie van de timing en het type klap dat je in gedachten hebt. Druk je vroeg op een knop, dan ga je voor een harde klap en dan dien je los te laten op het moment dat een tennisser in het echt aan zijn swing zou beginnen. Deze timing wordt door het spel beoordeeld en krijgt een rating, variërend van 'perfect' tot 'te vroeg' of 'te laat'. Een klap met perfecte timing is goed, scherp en hard. Een te vroeg ingezette swing leidt meestal tot een gemakkelijke bal voor de tegenstander, terwijl een te late swing vaak betekent dat je de bal buiten de lijnen mept.

*Combinatie

Deze manier van slaan klinkt op zich nog steeds wat standaard, maar de diepgang in de gameplay komt pas naar voren als je het andere type klap erbij trekt. Door niet vroeg op een knop te drukken, maar alleen een tikje te geven op het moment dat je de swing moet inzetten, sla je niet met kracht maar met precisie. Deze manier van slaan staat je toe nog scherpere ballen te geven. Ook hierbij geldt dat timing alles is.

De combinatie van kracht en precisie levert ongeëvenaard goede gameplay op. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar dat is het niet. 2K Games heeft gegokt door de in principe goed werkende besturing in Top Spin 3 totaal om te gooien en een nieuw, ingewikkelder systeem te ontwikkelen, en deze gok betaalt zich dubbel en dwars uit. Nooit eerder had je zoveel controle over je spel, in welke tennisgame dan ook. Dat zorgt er voor dat je tegen lastige spelers je stijl echt aan kunt passen door meer op kracht of juist meer op precisie te gaan spelen. De mogelijkheid om met precisie te spelen zorgt er ook voor dat elke speelstijl uit de verf komt; door scherpe ballen te geven loont het bijvoorbeeld echt om goed naar het net te komen.

*Move

Door de uitstekend uitgewerkte besturing denk je tijdens het spelen eigenlijk geen moment aan de bewegingsbesturing die in de PlayStation 3-versie is verwerkt maar niet in de Xbox 360-versie. 2K Games heeft geoordeeld dat Kinect niet goed genoeg werkt om op een goede manier in Top Spin 4 te worden verwerkt. Aangezien wij reviewden met een Xbox 360-versie, konden we de Move-besturing ook niet uitproberen voor deze review. De Xbox 360-versie voelt echter ook zonder bewegingsbesturing aan als een compleet product. Of de Move iets toevoegt aan de PlayStation 3-versie, moeten we helaas in het midden laten.

Carrièremodus

De vraag is natuurlijk in welke spelmodi je deze nieuwe manier van spelen mag gaan toepassen. Top Spin 4 draait voornamelijk om het opbouwen van een tenniscarrière met je eigen tennisspeler, die je via een redelijk standaard personage-aanpasmenu kunt vormgeven. Hier is niets nieuws onder de zon; het doet wat je ervan verwacht, maar we hebben zeker betere uitvoeringen van zulke menu's gezien. Natuurlijk hoeft Top Spin 4 het niet te hebben van character customization. Het is er, en daarmee is alles wel gezegd.

*Makkelijk

Het spel begint pas echt als je klaar bent met het voorwerk en het tijd is om te beginnen met de eerste wedstrijden. Je kunt zelf kiezen hoe je de carrièremodus speelt; je kunt kiezen voor korte potjes, volledige tenniswedstrijden of een tussenvorm die zorgt dat je langere wedstrijden speelt naarmate je in hogere toernooien terechtkomt en waarbij je op de Grand Slams volledige sets speelt. De moeilijkheidsgraad gaat ook omhoog als je verder komt. Het moet echter wel gezegd worden dat de eerste uren van het spel behoorlijk saai zijn. Het niveau blijft lang vrij laag en de enige uitdaging die wij vonden was proberen om wedstrijden te winnen zonder een punt tegen te krijgen. Het spel trok dat recht toen we de Grand Slams bereikten en in de halve finale van Roland Garros voor het eerst verloren, van Djokovic.

Op je pad naar werelddominantie dien je natuurlijk steeds beter te worden. Dat doe je door ervaringspunten te verzamelen en die uit te geven aan punten voor je skills. Elke keer dat je skillpunten mag besteden, doe je dat in een bepaalde categorie. 'Serve & Volley' zorgt bijvoorbeeld voor wat meer punten op je service, volleys en snelheid, terwijl je je passeerslagen veel sneller ontwikkelt als je je focust op je spel vanaf de baseline.

*Coach

Dat is een voor de hand liggend en beproefd concept, maar Top Spin 4 biedt meer. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid een coach aan te nemen. Ook coaches vertegenwoordigen een bepaalde speelstijl en elke coach biedt vier opdrachten binnen zijn speelstijl. Dat zijn opdrachten als 'sla 65 topspin-ballen met een timing van goed of beter' of 'sla 30 winners met je backhand'. Elke opdracht die je goed uitvoert levert een bonus op van je coach. Het doel is om de invloed van je coach maximaal te benutten, wat dan dus de maximale bonus oplevert. Aangezien elke coach een andere bonus geeft, is het zaak er een te kiezen die aansluit bij je speelstijl.

De carrièremodus is vermakelijk en gaat lekker snel. Dat komt voornamelijk doordat de modus zich wel erg beperkt tot het spelen van toernooien en af en toe een oefenwedstrijdje. Via een menuutje doe je wel aan andere activiteiten, maar dat wordt allemaal gesimuleerd. De modus had wat meer body kunnen krijgen door meer van dat soort bezigheden te vertalen in optionele minigames. Daarnaast ligt de nadruk te weinig op het kiezen van één bepaalde stijl, terwijl je uiteindelijk niet genoeg punten kunt verdienen om een allrounder te worden. Het is beter om je dus te focussen op één bepaalde speelstijl, maar daar kom je eigenlijk te laat achter.

Multiplayer en graphics

Als je desondanks de top bereikt, biedt Top Spin 4 natuurlijk de mogelijkheid je kunsten online te vertonen. Omdat wij het spel reviewden op basis van een vroege versie zonder online functionaliteit, kunnen we hier helaas niets zinnigs over zeggen. Wel weten we dat het zoals altijd mogelijk is om ranked en unranked te spelen, zowel met je eigen tennisser als met een van de grote namen in het spel. Dat resulteert niet alleen in een persoonlijke ranking; er wordt ook bijgehouden welke professionele tennisser de beste resultaten boekt.

We kunnen wel wat meer vertellen over de audiovisuele kant van het spel. Een van onze kritiekpuntjes op Top Spin 3 was dat we de presentatie rond de wedstrijden wat aan de droge kant vonden. Daar heeft 2K Games in Top Spin 4 iets aan gedaan. Er is gekozen voor een presentatie die moet lijken op een televisie-uitzending. Je hoort ons niet zeggen dat we het nu ineens prachtig vinden, maar het komt iets minder doods over en dat is al een aardige stap vooruit.

*Minder indrukwekkend

Daar staat tegenover dat het algemene niveau van de graphics minder indrukwekkend is dan bij Top Spin 3 het geval was. Prijsden we destijds de hoge grafische standaard van het spel nog, inmiddels heeft Top Spin die positie verloren. Zo ogen de shirtjes af en toe lelijk, vooral omdat ze soms haast als karton om de armen van spelers heen lijken te zitten. Het lijkt er dan ook op dat Virtua Tennis 4 van de twee games in grafisch opzicht het best zal zijn.

Conclusie

Top Spin 4 is het beste tennisspel ooit. Goed, in grafisch opzicht maakt het minder indruk dan de voorgaande titels in de serie, maar nooit speelden we een tennisgame waarin we zoveel controle over ons spel hadden als in deze game. De afwisseling tussen power en precision werkt enorm goed en stelt je in staat precies zo te spelen als je wilt. De carrièremodus is vermakelijk, maar had iets meer om het lijf kunnen hebben, en hij had ook best wat moeilijker mogen zijn. Toch maakt dat ons eigenlijk niets uit. Het tennissen zelf is zó goed, dat deze game, ondanks dat de randzaken wat minder sterk zijn, bij de top in het sportgamegenre hoort.

Pluspunten

+ Fantastische besturing
+ Meer controle dan ooit
+ Veel klassieke namen
+ Carrièremodus kost niet teveel tijd

Minpunten

- Grafisch niet al te indrukwekkend
- Carrièremodus blijft erg lang gemakkelijk
- Mag nog steeds wel wat levendiger

Cijfer: 9

Titel Top Spin 4

Platform Xbox 360, PlayStation3, Wii
Ontwikkelaar 2K Czech
Uitgever 2K Games
Releasedatum 18 maart 2011

Reacties (43)

43
41
27
1
0
2
Wijzig sortering
Ik vindt het jammer dat jullie niet gekeken hebben naar de Move. Jullie zeggen wel dat jullie het niet gemist hebben, maar ik vindt dit te makkelijk gezegd.
Als je het niet getest hebt dan vindt ik ook niet dat je er iets over mag zeggen.
Mee eens ik had ergens gelezen dat topspin 4 juist met de move top was !
Graag nog eens reviewen op de PS3 met move zou ik zeggen !
Dat is het ook :) Tenminste, ik vind het erg leuk. Het is niet helemaal perfect, af en toe registreerd ie je slag niet helemaal goed, maar als je een beetje door hebt hoe je het moet doen werkt het erg goed. Je hebt met move wel de navigation controller nodig. Hier loop je mee en geef je richting aan je slagen.

Ik heb 2 demonstratie filmpjes op youtube gezet:

http://www.youtube.com/watch?v=H3WPjyIbt4Q (helaas beetje donker)

http://www.youtube.com/watch?v=64L7PZ-FqTQ (deze is betere kwaliteit, helaas ging et toen alleen iets minder met spelen :P)
als je op mijn profiel klikt en naar mijn website gaat kun je een uitgebreide review vinden van de move in combinatie met top spin 4.

Ik vind het erg goed werken, met een paar kleine kanttekeningen erbij. Zo is de camera wat te traag om hele snelle bewegingen te kunnen detecteren, dus een gigaharde smash zul je niet met de move kunnen maken kwa snelheid. Dat moet je dan iets gedoceerder doen.

Ik heb dus het omgekeerde als in de review hierboven, ik heb het hele spel nog niet met de controller gespeeld, alleen maar met de move en de controller heb ik nog geen seconde gemist. Beste move game die ik heb op dit moment vindt ik.
tsja.. we zijn natuurlijk ook afhankelijk van wat de uitgever beschikbaar stelt. Als zij kiezen voor Xbox 360 ipv PS3, kunnen wij alleen maar gissen naar de redenen en testen wat we wél kunnen spelen.
Een beetje journalist wordt dan argwanend, en wil dat juist onderzoeken... Maar goed, een gametester is geen journalist...
Pluspunten
+ Fantastische besturing
Hoe in godsnaam kun je daarover oordelen als er verschillende besturingen verkrijgbaar zijn en je slechts één en dan ook nog de simpelste versie (standaard controller) hebt gekozen?
Maak dan een review waarbij je op z'n minst de Wii- of PS3(Move)-versie hebt getest.
Dat komt omdat deze reviewer tennis speelt met een XBOX360 controller in zijn hand, en hij rijdt ook een auto op dezelfde manier (zie zijn GT5 review, waar een stuur niet eens werd gebruikt).
Wat betreft een echt oordeel realisme hoef je mijns inziens niet bij deze reviewer aan te kloppen. Als gamer die altjd lui op de bank ligt met een controller in de hand en niet zoveel met realisme heeft kun je wel wat uit deze reviews halen of het leuk is, maar als serieus iemand niet bepaald..
Lezen is een vak...
ZOals hierboven beschreven staat stelt de developer vaak maar 1 review exemplaar voor 1 !!! console beschikbaar.
In dit geval was dat dus de X360 en NIET de Move of de Wii..

Maar ja..duidelijk al te merken dat jullie allesbehalve lezen en graag overduidelijk onzin kritiek willen leveren.
Het gaat ons meer om hoe hij de Move af doet als 'niet gemist'. Doet me gewoon denken aan zijn GT5 review waar dezelfde reviewer niet eens een stuurtje heeft gebruikt. Hoe kun je dan over realisme praten met je controllertje?

Verder vind ik t vreemd dat een invloedrijke site als Tweakers niet een PS3 versie kan regelen.. Maar past opzich prima in de baggere IE9 imageviewerliefde enzo..
Dat mag je vreemd vinden, maar dat is de realiteit. We krijg een review code, en per publicatie heeft een uitgever meestal 1 review code. We kunnen natuurlijk wel wachten op de PS3 winkelversie, maar dan komt de review ook 2 weken later. Wij vinden de afweging actualiteit versus de meerwaarde van Move vrij duidelijk in het voordeel van actualiteit vallen, ook om planningtechnische redenen.

Ik ben het er mee eens dat het jammer is dat we de PS3 versie niet hadden, maar wat er niet is, kan ook niet getest worden.
Ik begrijp de opmerking dat jullie afhankelijk zijn van de review-versie die jullie gestuurd krijgen, maar als er een type game is waar de Move bij zou moeten uitblinken, dan is het een tennis-spel wel. Dat jullie zo makkelijk over het gemis daarvan heenstappen, vindt ik onbegrijpelijk, zeker omdat het spel al gewoon uit is, en jullie dus best een retail versie hadden kunnen regelen.

Als PS3 gebruiker ben ik ZEER geinteresseerd in het feit of de Move nu wel of niet lekker werkt met dit spel, zeker als ik anderen hoor, die daar problemen mee hebben (links-handigen ondersteuning, en ondersteuning van alle spelmodi?)

Voor mij is dat dus een deal-breaker, en jullie review geeft mij geen uitsluitsel. Een slechte zaak. Ik zou hier minimaal een update op verwachten, desnoods door iemand anders uit het Tweakers-team, die WEL een PS3 heeft, en dit spel zelf aangeschaft heeft.
ik heb het flink gespeeld me de move, hier een paar korte gebruikerservaringen op je vragen:
- de move implementatie voor linkshandigen is er niet in dit spel. Als je links speelt zul je dezelfde bewegingen moeten maken als dat je met rechts speelt. Onbruikbaar dus als je linkshandig bent.
- Alle gamemodes in Top Spin 4 ondersteunen de Move (virtua tennis 4 heeft alleen move support in exhibition matches)
- De move support werkt verder erg goed in de game als je de leercurve doorbent van hoe je ermee moet tennissen (duurde bij mij zo'n 5 uur, voordat ik echt volledige controle erover had).
- De move werkt NIET zonder navigation controller, dus die moet je erbij kopen
- Hele snelle slagen bij met name de opslag worden niet herkent door de Eye Cam die een te lage resolutie heeft om de explosief snelle slagen te herkennen. Dit is met name bij de opslag een klein probleem, bij de gewone slagen merk je dit niet in de praktijk.
- Verder heb ik veel move games getest, dit is de tweede game die echt een goede move implementatie heeft, alleen zul je er wel wat tijd in moeten stoppen om de slagen echt te leren. Maar dat is Top Spin in de praktijk. (de andere game die goed werkt is sport Champion en dan met name de tafeltennis mode).
"- De move werkt NIET zonder navigation controller, dus die moet je erbij kopen"

..de move werkt prima zonder navigation controller. Je moet het dan alleen met de standaard controller van je ps3 doen (en dat ligt niet lekker in de hand)
dat klopt wel, maar dat is niet bepaald een realistische optie om dat zo te spelen. aangezien je die controller dan in 1 hand moet vasthouden, en ook nog met de linkerstick moet sturen en dan ook nog eens de l2 en l1 knop gebruiken voor de verschillende slagen.

Kijk, het kan wel, maar geen zinnig mens die dat gaat zitten doen. Vandaar mijn opmerking dat je toch echt een navigation controller moet kopen. Dus inderdaad je hebt gelijk het kan wel, maar niemand zal het doen omdat het onwerkbaar is.
ik speel hem ook met move, alleen volgens mij heeft 2k games de plan een beetje misgeslagen. ik ben linkshandig en zie nergens waar je hem voor linkshandig kan instellen. Je kan bijv. wel je speler rechts of linkshandig maken alleen dat heeft geen effect op de manier van de move besturing.

Als ik met de move controller in de rechterhand speel gaat het perfect, alleen in de linker lukt het voor geen meter.

Als iemand het antwoord weet hoor ik het graag.
Top Spin 3 voor de Wii had ook geen ondersteuning voor linkshandige, daar was ook behoorlijk veel kritiek op. Dus ik ben bang dat deze het ook niet ondersteunt. Maar ik weet het niet zeker.
Word de career mode ook ondersteund door de move ?
Is deze game fully compatible met de move controller voor PS3 ?

Volgens mij had ik ergens gelezen dat dit maar voor een deel zo is, en niet alle modes worden ondersteund door de move.

Weet iemand hier iets meer over ?
career mode wordt volledig ondersteunt met de move. (virtua tennis 4 heeft alleen exhibition mode met de move, daar ben je denk ik mee in de war)
Het spel ondersteund ook 3D weergave, mits je de juiste tv ervoor hebt :) voor de rest speelt het spel wel lekker weg. Persoonlijk vind ik het een spel voor tussendoor, kan me daar geen hele avond mee vermaken.
Ik heb TopSpin 3 helemaal grijs gespeeld. TopSpin 4 heb ik sinds gisteren en het is inderdaad erg makkelijk. Totdat je 'm op hard zet...
Gaan ze van die iritant korte balletjes spelen die weinig met echt tennis te maken hebben. Vooral Nadal op gravel is zwaar irritant om van te winnen. Het is ook jammer dat de servicebewegingen van de echte spelers niet authentiek zijn. Waarom kon dat bij TS3 wel?

Ik ben wel blij dat die stomme riskshots eruit zijn en ze niet meer zo "dom" reageren op diepe slice ballen. Door het nieuwe systeem ga je online geen 100 forehand, backhand, power en speed mutants tegenkomen en de potjes die ik nu online heb gespeeld waren veel strategischer dan bij TS3. Die waren over het algemeen ordinaire beukfestijnen.

Virtua Tennis mag grafisch wel mooier zijn, maar iemand die verstand heeft van tennis zal toch de voorkeur geven aan TS4.

[Reactie gewijzigd door SS_Trunks op 21 maart 2011 21:38]

Ik heb dit spel voor mijn PS3,sinds 2 dagen, als ik op de topspin academy ben, in het
Basic serves gedeelte, waar je moet leren serveren,kom ik niet verder dan stap 3/5 Slice serve, hij blijft melden dat ik het niet goed doe, terwijl als ik serveer komt wel een melding op het scherm, dat de serve was perfect ,verder bij het spelen tegen de computer gaat het serveren vaak fout bij mij,terwijl ik vindt dat ik goed heb getimed.
Heb nog iemand het zelfde mee gemaakt?
Ik heb een beetje moeite met de timing. In TS3 was de learning curve hiervoor ook erg hoog, maar daar had ik het idee dat wanneer ik het eenmaal doorhad, ik er echt de feeling voor kreeg. Nu na een paar dagen zit ik nog steeds te prutsen...het lijkt een beetje inconsistent, maar dat kan aan mij liggen.

Ik vind overigens ook dat wanneer je timing net niet lekker is, dat ie op de meest onhandige momenten besluit dat je timing zodanig niet goed is, dat ie dan meteen maar 3 meter uit vliegt...dit gebeurt me ook alleen maar op belangrijke punten. Maar goed, wellicht een gevalletje "altijd de verkeerde kassa".

Verder is de balans af en toe een beetje ver te zoeken. 100% 1st service statistieken voor de CPU op very hard?? Oké. het is niet voor niets "very hard", maar toch..een Roger Federer of Rafael Nadal mogen in hun handjes knijpen als ze boven de 75% uitkomen. Ook maakt de CPU wel erg misbuik van die korte topspin balletjes de baan uit (erg lastig tijdens een rally!), die slaan ze alsof het niets is..belachelijk.
Overigens slaat het ook de andere kant op: Sampras (very hard) bijvoorbeeld, die (voor jouw) naar rechts serveert en direct naar het net stormt. Even een diep slice balletje langs de lijn en huppaké! Een gratis punt! Kéér op kéér doet ie dezelfde routine op rechts en keer op keer passeer ik 'm met een diep slice balletje. Dit is slechts één voorbeeld, er zijn tal van dit soort scenario's.

Graphics vallen zwaar tegen, animaties zijn ook inconsistent. De sfeer is ver te zoeken (ik wacht nog steeds op de optie voor TV commentaar!). Maar goed, het blijft het enige tennisspel dat ook daadwerkelijk zo genoemd mag worden..dus het volstaat. Ik ga nog even dooroefenen, kijken of ik tóch een beetje feeling voor die timing kan ontwikkelen! ;)
Mja, misschien ben ik er te onhandig voor ofzo, ik weet het niet, maar ik kan niet wennen aan het feit dat ik met de move met mijn linkerhand moet lopen en de rechter moet slaan. Dat voelt zeer onnatuurlijk en ik zit dan ook de hele tijd met de verkeerde hand op de knoppen te drukken.
Ik denk dat de move voor mij gewoon in de kast blijft liggen met dit spel, omdat het met de controller ook prima lukt en toch wat simpeler is.

Verder ben ik het met AmonTobin eens dat de timing vrij lastig is, maar dat vind ik juist wel leuk. Geen rally's met tientallen harde ballen van links naar rechts.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee