Door Pieter Molenaar

Vier voordelige 37"-tv's in de ring

Conclusie

We hadden het niet zo uitgedokterd, maar in deze roundup van 37"-hdtv's zit in elke televisie een ander paneeltype. Als het om de kijkhoek gaat, is het ips-paneel van de LG LE5500 superieur aan de andere displays. Wie dus niet altijd recht voor het scherm zit, moet zeker een ips-tv overwegen. Ook de in september 2010 geteste Viera D25 van Panasonic is dan een - duurder - alternatief.

We hebben in deze roundup ook gekeken naar hoe goed de witbalans en kleurweergave is als de tv direct uit de doos wordt aangesloten. Nu zal niet iedereen zonder vergelijkingsmateriaal over de kleurfouten struikelen, maar een correcte witbalans, gamma en gamut doet heel veel voor het beeld.

De LG LE5500 en de Sony Bravia EX500 scoren op dit vlak het beste. De LE5500 heeft het beste systeem voor een probleemloze kalibratie aan boord; de Sony-tv laat zien dat led of ccfl voor de backlight voor de beeldkwaliteit niet uitmaakt. Wel verbruikt de EX500 door de ccfl-backlight meer energie en is dit toestel aanzienlijk dikker dan de andere tv's. Ook zijn er met ccfl geen backlight scanning-truukjes mogelijk om snel bewegend beeld vloeiender te laten verlopen.

De EX500 heeft verder als voordeel dat er redelijk wat ruimte is voor de naar beneden wijzende speakers en het geluid van de Sony-tv is dan ook wat beter dan de overige drie, al produceert ook deze tv - vooral op hogere volumes - nog een behoorlijk blikkerige sound. Voor een high-end-tv is dit meestal geen probleem omdat die vaak op een audiosysteem wordt aangesloten, maar voor tv's met dit kleinere beeldformaat is een goede geluidskwaliteit wel degelijk van belang.

De Philips-tv heeft als onderscheidende feature het Ambilight-systeem. Daarmee kan via leds licht op de muur achter de tv geprojecteerd worden, zodat de kleur van de muur lijkt aan te sluiten bij het actuele tv-beeld. De 7605H heeft echter alleen leds aan de zijkant en niet aan de bovenkant, zoals de 9000-serie van Philips.

Het toestel van Philips heeft ook het meeste aantal lokale apps voor zijn Net TV-online platform. Zo kunnen via de Videoland-app films gehuurd worden, en zijn Hyves, TomTom en Nu.nl beschikbaar. Het aanbod van online content voor de Sony-tv bestaat voornamelijk uit videodiensten. LG heeft zijn iptv-platform geüpdatet met nieuwe diensten, maar de echt grote sprong voorwaarts, zowel met betrekking tot de interface als tot de mogelijkheden, zal pas met de 2011-modellen worden gezet. Samsung heeft zijn 2010-lijn al wel een volwaardige online omgeving meegegeven, maar als het om lokale content gaat, kan deze nog niet tegen Philips op. Wel stimuleert het Zuid-Koreaanse bedrijf actief de ontwikkeling van nieuwe apps.

Uiteindelijk moeten we toch een overall winnaar kiezen. Onze keuze is gevallen op de Sony Bravia EX500. Hoewel het een tv is met ccfl-backlight en dus een dikkere behuizing heeft dan de andere drie in de test, moet de Sony-tv alleen de LG-tv met ips-display voor laten gaan wat betreft kleurweergave, en dan met name op het gebied van kijkhoek. Vooral de out-of-the-box weergave in de, wat lastig te vinden, Cinema-modus is een erg goede prestatie. Ook is de uniformiteit van het scherm goed te noemen, mogelijk geholpen door de ccfl-verlichting achter het paneel.

Behalve het minder verheffende uiterlijk van de LG-tv, was vooral de wat hogere prijs er de oorzaak van dat die niet hoger scoorde, terwijl de C6000 van Samsung en de 7605 van Philips out-of-the-box minder presteerden dan de Sony en de LG. Wel vonden we de Samsung- en Philips-tv het mooiste wat ontwerp betreft en hebben deze tv's het meest volwassen iptv-platform.

Reacties (77)

Wijzig sortering
Mooie review, ook eens met bv de afstandsbediening van die Samsung. Moet wel zeggen dat deze TV's relatief allemaal wel duur zijn. Toevallig niet zo lang geleden een 50" (plasma, € 560) en 40" (lcd, €460) van Samsung gekocht. En als ik dan naar de features kijk dan vraag ik me wel een beetje af waarom deze relatief duur zijn. Die van mij hebben beiden dan ook nog ethernet.

Dus de prijsstelling van deze modellen (hoewel dit 2011 modellen zullen zijn) vind ik wel wat apart gezien de schermdiagonaal.
Goedkope modellen gebruiken ook goedkopere schermen he. Jij hebt waarschijnlijk een 5 series Samsung terwijl hier een 6 series wordt getest, tevens heb jij een LCD gekocht van Samsung welke beduidend goedkoper zijn dan de LED schermen. Ik heb de LCD en LED schermen vergeleken in de Mediamarkt een half jaar terug en de LED ziet er toch stukken beter uit (en daar is mijn keuze toen ook op gevallen ondanks het prijsverschil).

Je vergelijkt appels met peren en noemt dan de appels relatief duur.

Leuke review trouwens al komt deze voor mij wel een half jaar te laat ;)
LED is gewoon een LCD. Alleen de backlight wordt door LED's verzorgd.

Trouwens is een vergelijking in de winkel iets heel anders dan thuis op de bank, tenzij je het hele plafond vol heb met TL-balken. Je kan absoluut niet uitgaan van de showroom.

Daarbij wordt de kleur en het contrast op de showroom van de dure modellen vaak wat opgekrikt, dan lijkt het beter. Vraag een keer of je de instellingen mag zien in de MM en neem ze over in de woonkame, is echt niet om aan te kijken!


edit: typefout

[Reactie gewijzigd door Patrick! op 5 april 2011 14:15]

LED heeft twee voordelen: Stroomverbruik is lager, en het design kan dunner. Afgezien daarvan is er geen voordeel. FullLED backlight waarbij het contrast dynamisch kan worden geregeld op verschillende plaatsen van het scherm klinkt leuk, maar het draagt niet bij aan de echtheid van kleurweergave. Het blijft immers het opkrikken van de helderheid om de kleur er zgn. 'mooi' uit te laten springen. Veel mensen die in de winkels gaan kijken en felle kleuren zien, denken dat hoe feller de kleuren zijn, hoe mooier ze zijn. Het tegendeel is echter waar.

Wat bot gezegd, is het dus eigenlijk onzin wat je suggereert, dat LED-LCD-toestellen beter zijn dan LCD-toestellen met CCFL-backlight.

Het gaat vooral om de kwaliteit van het paneel. De invloed van LED is op de beeldkwaliteit zo goed als nihil. Ja, de helderheid kan hoer, waardoor het contrast hoger lijkt. Maar de flinke helderheid moet je niet willen. Niet als je waarde hecht aan een goede kleuren-echtheid.

Overigens ben ik zelf in deze prijsklasse geneigd te gaan voor een plasma. Betere zwartweergave en een betere kleurenechtheid. Wel vaak HD Ready, maar dat prefereer ik toch echt boven een budget LCD. De ontbrekende resolutie merk je toch niet echt wanneer je kijkt vanaf een degelijke afstand. En bij niet-HD materiaal merk je het ook niet van dichtbij uiteraard. SD-kwaliteit ziet er veel beter uit. Minder digitaal, warmer, geen rare polygoon-achtige blokjes.

Kwa beeldkwaliteit krijg je tegenwoordig enorm veel bang for buck. Bij LCD, maar zeker bij plasma. Het stroomverbruik is wel hoger dan LED-LCD (in vergelijking met CCFL-LCD hangt het er een beetje van af. Het zal iets hoger zijn, maar een plasma gebruikt alleen wat hij nodig heeft, en niet altijd 100% zoals een LCD), maar goed, wat kost stroom nu?
LED heeft twee voordelen: Stroomverbruik is lager, en het design kan dunner. Afgezien daarvan is er geen voordeel.
2 andere voordelen zijn de levensduur en instant-on dus in tegenstelling tot ccfl behoeven LED's niet op te warmen waar een ccfl display zeker 10 tot 30 minuten nodig heeft om op volle sterkte te komen.
Niet iedereen kan of wil een 42"-tv of groter kwijt in zijn (woon)kamer). Ga je kleiner, dan kom je automatisch uit bij lcd. Of oled als LG een beetje opschiet met zijn 31"-oled op de markt te brengen en betaalbaar te maken ;)
Anoniem: 401617
@OzBoz5 april 2011 11:28
Welke 40" samsung met ethernet heb jij gevonden? Goedkoopste 40" samsung kost 415 LE40C530 zonder ethernet en de volgende goedkoopste kost 470 LE40C550. Aangezien er een Xtreamer prodigy aan komt te hangen heb ik toch geen ethernet nodig, maar is dat scherm aan te raden?
Toch een goede keuze gemaakt met de KDL-37EX500, kijk er met veel plezier naar :)
Yup ik heb dezelfde beslissing genomen. Ik heb toevallig ook de LE5500 ernaast gezien en ook naar de Philips gekeken, hoewel dat de 7603 was (meen ik), maar ik kan me wel vinden in de review van T.net hier.

De Sony gaf toch duidelijk het mooiste plaatje, maar dat is volgens mij ook voor een deel door die anti-reflectielaag.

De dikte van het design maakt niet zoveel uit, de stabiliteit en voetafdruk vind ik eigenlijk belangrijker. Wat moet je met een 2mm tv, als daar een 30 cm voet bij zit? (Ja aan de muur hangen...)
Ik mis een test van de beeldkwaliteit op HD/SD kwaliteit, de zapsnelheid en de snelheid van de menu's. Waarom?

Wij hebben de 32EX700 versie (zelfde toestel, alleen wat meer mogelijkheden), maar wat ons HEEL erg tegenvalt is de traagheid van de menu's, zappen en het aanzetten duurt eeuwig.

Wat ook tegenvalt is het slechte beeld met SD materiaal. Heel veel jaggies en die zijn zelfs zichtbaar op 2,5-3 meter... SD denken jullie? Ja, met een standaard DTV pakket is het meeste gewoon nog SD (de 32D3000 die we hier voor hadden deed dit VEEL beter).

Met de rest van de bevindingen ben ik het eens.
Ik heb de 32EX500. De zapsnelheid en snelheid van de menu's valt mij ook heel erg tegen. Ook duurt het eeuwen voordat je beeld heb als je de TV aanzet.

Maar misschien is dit bij de andere toestellen ook wel zo.
Ik neem aan dat je digitaal kijkt... via de CI+ Cam module? Drama op deze tv... zappen gaat inderdaad op een slakkengang. Wat betreft de opstart tijd: je kan aangeven wanneer je het meeste tv kijkt (tijdsindicatie), middels deze optie start ie sneller op binnen de aangegeven tijd. Echter kost dit wel meer stroom!

Ik ben trouwens niet zo te spreken over deze tv. Heb 'm zelfs omgeruild voor een Samsung LED UE32C6700. NIET SCHRIKKEN... je hoort hier ook het e.e.a. aan slechte verhalen over.
Ik had de Sony 37" gekocht en deze bleek zowiezo te groot qua kijkafstand. Maar ook in de woonkamer kwam deze niet tot zijn recht. Zwart geen zwart maar licht grijs (wazig). Slechte kijkhoek. Diepte ontbrak, en als klap op de vuurpijl ook nog eens een ruis door het geluid heen (weliswaar alleen in volume stand 1 hoorbaar, maar op de slaapkamer zeer hinderlijk)!
Exact hetzelfde type getest in de winkel; new Out Of The Box, en ja hoor... zelfde geëtter met het geruis.

OFFT: Direct besloten een ander (kleinere) te kiezen.
Met enige twijfel toch een nieuwe LED meegenomen (jaja... je leest er nogal wat over) maar deze bevalt mij echt super, de rest aan leesvoer zal ik jullie besparen. Dat heeft verder ook niets met de Sony van doen.
Voor op m'n kamer wil ik een UE32C6000 of UE326700 aanschaffen, is deze een stuk sneller met zappen en aanzetten? En is de kleurweergave hier (nog) beter van dan de sony?

Ik kijk inderdaad digitaal met CI+ Cam module.
Ja, deze is een stuk sneller met het aan zetten EN zappen. Ik gebruik in deze tv nu exact dezelfde CI+ Cam module als in de Sony en merk echt een wereld van verschil. Laat ik het zo zeggen: zelfs mijn vrouwtje had het direct in de gaten, dus het is geen milliseconden waar ik over praat ;)
De kleurweergave is (naar mijn mening) ook een stuk beter, zwart is echt zwart, veel diepte, scherp en qua guide-menu ook véél overzichtelijker!

Waar je alleen bij LED op moet letten zijn de volgende punten:
1. backlight-bleeding... lichte vlekken bij donkere (lees; zwart/grijs) weergave, waarbij dus de edge backlight als het ware door je panel heen schijnt.
Aangezien je 'm op je slaapkamer gaat gebruiken, en het hier vaak donker is (s'avonds alles dicht/geen licht aan) is het belangrijk hier goed op te letten zodat je er later geen irritatie van ondervind.
Test 'm thuis hierop uit in een donkere omgeving.
Zie je (extreem irritant) doorschijnend led licht dan gelijk melding maken en omruilen.
In mijn geval totaal geen last van, dit verschilt dus per TV!

2. Probeer wat te rommelen met de instellingen, de standaard instellingen zijn redelijk goed... maar omdat het LED is en de tv in FULL HD meer rekenkracht nodig heeft qua weergave met de snelle beeld veranderingen is het soms nuttig JUIST de extra beeld verbetering opties uit te schakelen. Dit is overigens afhankelijk van je kijkafstand/omstandigheden(licht) & mening!

3. Een flink dikke coax kabel inpluggen aan de achterkant kan tot moeilijkheden leiden omdat deze tv zo plat is dat het erg moeilijk past. Toch raad ik aan een goede (afgeschermde) plug te gebruiken van bv Hirschmann. Voorzichtigheid is hier wel geboden want met de harde hand kan je het e.e.a. beschadigen. Bij mij past het allemaal precies. Trek van dit merk ook een kabel door vanaf je hoofdunit en je hebt een prima signaal!

4. Wil je 'm ophangen, laat je dan geen dure beugel aansmeren... gebruik gewoon de: OMB SLIM 200 (zoek maar even op Google). Deze beugel is stevig, simpel en goedkoop (29,95 euro) maar kan niet gedraaid worden. Super strak en mijn inziens nog veiliger dan die van Samsung zelf ook (149,- euro)!

5. SPREEK VAN TEVOREN MET DE VERKOPER AF: ALS DE TV AAN ÉÉN VAN DEZE PUNTEN NIET VOLDOET JE 'M MAKKELIJK EN SNEL OM MAG RUILEN. Geen discussie achteraf, gewoon op de bon laten noteren. Ze willen immers een tevreden klant. Toch?

Nog vragen? Stuur me een pb en ik kan je er desnoods nog wat foto's van sturen...
Dan is er denk ik wat mis met je tv hoor!
Als ik me tv aanzet krijg ik gelijk beeld. (eerst Sony in het beeld daarna gelijk tv)
Grappig dat de Sony minder 'sterren' heeft dan de Samsung, maar toch een hogere algemene beoordeling krijgt (Samsung 3x 5 sterren + 2x 4 + 1x 3 tegen Sony met 2x 5 sterren, 3x 4 en 1x 3).
Tja.. niet elke feature is natuurlijk even belangrijk. De feature set lijkt me stukken minder belangrijk dan de Kleuren weergave bijvoorbeeld.
Bouwkwaliteit en vormgeving zijn zaken waarover de redacteur wel een mening heeft/geeft, maar die minder zwaar door ons worden gewogen dan de prijs.
@Neus: Je moet je bril poetsen ;)
De Samsung en de Sony hebben net zoveel sterren in 7 categorieën, jij noemt er maar 6.
3 x 5 sterren
3 x 4 sterren
1 x 3 sterren

[Reactie gewijzigd door Barleone op 5 april 2011 13:23]

De algemene beoordeling lijkt mij juist het gemiddelde van alle sterren en is volgens mij geen categorie. Vandaar dat ik die niet meetelde.
Ik dacht '1 CCFL model er tussen, dat is toch niet eerlijk?'

Blijkbaar is dat ook niet eerlijk, maar in het voordeel van de Sony ipv in zijn nadeel.

Ik ben nog steeds heel blij met mijn Pana P42S20 plasma, die is niet gek veel duurder en ik vind plasma persoonlijk prettiger. Maar op het gekozen formaat is plasma natuurlijk weer minder handig.

[Reactie gewijzigd door 418O2 op 5 april 2011 10:06]

Volgens mij is een 37" plasma TV heel erg lastig te maken omdat de plasma cellen op een gegeven moment niet kleiner gemaakt kunnen worden. Of iets dergelijks meen ik eens gelezen te hebben.
Klopt, ik heb een van de laatste 37" plasma's, maar deze heeft dan ook een HD Ready resolutie ipv Full HD.

Met Full HD plasma op een 37" scherm zouden de plasma cellen een stuk kleiner moeten, wat waarschijnlijk wel kan, maar gewoon veel te duur is.
Circa 2 jaar geleden hadden wij nog een 37" plasma van JVC. Uiteindelijk is deze tot twee keer toe kapot gegaan, waarschijnlijk door de immense hitte die van dat ding afkwam. Dat was toentertijd HD-ready volgens mij. Dat is wel een voordeel van de nieuwe LCD's; we hebben ook een 42", maar als die in eco-modus staat verbruikt die maar 100W (gemeten ja).


Ondertussen is de JVC vervangen door een 37" van Philips (8000-serie dat wel, dus iets beter dan deze uit de test). Ik ben er tot heden erg tevreden mee omdat de Philips tal van functies ondersteunt. Zo is er een app waarmee je je iPod Touch of iPhone als afstandsbediening kan gebruiken. Andere fabrikanten hebben dit (nog) niet. Dat is dan wel grappig want de HTPC is dan ook te bedienen (met de Boxee app) door middel van de iPod.

Sowieso verbaas ik mij er over hoeveel 'TV' je wel niet krijgt voor je geld deze dagen. Voor circa 500 euro heb je een degelijk model, waarbij dat een aantal jaar geleden nog wel anders was (volgens mij was die JVC 2000 euro? Al was plasma toen ook nog wel duur).

Wat me wel opvalt aan de huidige generatie TV's zijn de lelijke afstandsbediening die er bij worden geleverd. Kijk maar in de review: stuk voor stuk niet echt prettig voor het oog, voor mij tenminste. Dan gaat er zoveel moeite in de televisies zelf (die ik er wel mooi uit vind zien), maar de bediening is het dan net niet.

[Reactie gewijzigd door Bolletje op 5 april 2011 11:16]

dat bedoelde ik met mijn laatste zin
De hoge prijs van de LG is een erg goed argument. ECHTER!!
Kijk ook eens naar de 42LE5500. Die is voor 40 euro minder beschikbaar dan het 37 inch model. Lijkt me dat (indien groter ook beter is (mening)) de 42LE5500 deze review redelijk op stelten kan zetten.

PS: Hartstikke bedankt voor deze review. Zit precies op het moment om een goedkoop 2010 model aan te schaffen!

[Reactie gewijzigd door pkregting op 5 april 2011 09:43]

en wat te denken van de 37LE5300? Precies dezelfde, minus de LAN aansluiting.
En de 37LE4500? Ook hetzelfde, maar dan met 1 USB poortje en zonder TruMotion.
denk ik niet lees zelf maar op LG site.
Is de phillips 242mm diep?
dat is een aardig dikke kast
Ik heb zelf de 32EX500 en ben zeer tevreden over het beeld als je er recht voor zit. Enige minpuntje is dat je nog steeds geen 32 bits kleuren hebt, maar ergens tussen de 16 en 32 bit in. Dit zie je vooral bij kleine kleuren gradiënten. Maar volgnens mij hebben alle huidige tv's dit?

Verder vind het een GROOT nadeel dat de kijkhoek werkelijk belabberd is. Inderdaad wordt het beel al heel snel flets, en heb je gewoon echt geen mooi beeld meer. Met 2 man is er prima naar deze tv te kijken. Het wordt echter lastig als je met 4-6 man naar een filmpje wil kijken...
Wat ik wel jammer vind is dat jullie de input lag niet hebben getest. Vooral bij het spelen van spellen kan dit wel eens van invloed zijn. Voor de rest een erg goede review.
Om die reden ben ik ook heel veel orienterend onderzoek aan het doen wat betreft dit soort tv's. ik wil namelijk een goede kleurweergave, maar hij moet ook snel zijn qua input omdat ik uiteindelijk ook 1 van mijn pc's wil aansluiten. Ik vind shooters op een pc met zo'n beeldscherm nog altijd vele malen beter/mooier dan met mijn ps3.

Weet iemand wat echt een maximum aan input lag in ms is?
Mijn 24" inch beeldscherm is 2ms, maar ik heb voorheen ook schermen gehad (eerste 17" Iiyama van 500E) met 18-19 ms. Heb er nooit veel van gemerkt (voor zover ik me kan herinneren).
En als dit overigens via een receiver loopt, wat is dan de vertraging die je erbij op mag tellen?
Kijk eens naar plasma. Dan heb je goede kleurweergave èn vrijwel geen input-lag. Je komt alleen wel snel bij TV's van 42" en grote uit.
Plasma's zijn dan weer minder geschikt om te gamen omdat er bij gamen vaak dingen lange tijd op het scherm stil staan wat inbranden kan veroorzaken.

(nu moet ik toegeven dat het bij de nieuwere plasma's minder snel voor komt, maar het gebeurd toch)
Houd er rekening mee dat de samsung tv's best dun zijn, en als je een van de betere coax kabels (hirschman) er wilt inpluggen, dat je dat wel zo doet dat hij niet tegen de achterkant drukt. Anders heb je een mooi plekje aan de voorkant van je tv.
lol, serieus? Dat is wel erg kwalijk.
Zwartweergave/kijkhoeken en uniformiteit blijfven slechte punten voor LCD's merk ik, in vergelijking met Plasma's in ongeveer dezelfde prijsrange.

Ik hoopte dat daar al wat vooruitgang geboekt was.

Wat is dan afgezien van een paar Watt het voordeel van LCD :?
Tot 42" is plasma lastig te maken en relatief duur, vandaar dat dit formaat geschikter is voor LCD.

Ik vind Plasma ook veel fijner en mooier. Het verschil is verbruik bij 42"+ modellen ligt niet eens zo heel veel hoger dan bij LCD's, in de praktijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee