Hoewel de mediaspeler over een hdmi 1.4-aansluiting beschikt en dus op papier geschikt is voor het afspelen van 3d-video, ondersteunt de firmware deze functionaliteit niet. Het is bovendien de vraag of Western Digital daar nog verandering in zal aanbrengen. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om 3d-video via de WD TV Live Hub af te spelen, maar de kans dat dit ooit officieel door WD ondersteund zal worden is klein.
De WD TV Live Hub beschikt over een handige synchronisatiefunctie waarmee de inhoud van usb-media en netwerkshares gelijk kan worden getrokken met de content op de interne harddisk. De functie werkt automatisch, al duurde het in ons geval enige tijd voor de usb-schijf gedetecteerd wordt. Daarna worden de bestanden keurig gesynct.
De overdracht via de usb-verbinding schommelt rond de 16MBps, een niet al te hoge maar wel aanvaardbare snelheid. De gigabit-ethernetaansluiting blijkt, zoals al eerder aangegeven, niet noodzakelijk: bij het verplaatsen van bestanden schommelt de overdrachtssnelheid rond de 7MBps en een 100Mbps-ethernetaansluiting zou dus volstaan. Vermoedelijk is de Sigma Designs 865x-chipset niet krachtig genoeg om hogere doorvoersnelheden te kunnen behappen.
/i/1290681901.png?f=thumb)
/i/1290681902.png?f=thumb)
Western Digital duidt de mediaspeler niet voor niets aan als een 'live hub': de 1TB aan opslag in de mediaspeler duikt keurig op als een smb-share in Windows, terwijl ook usb-opslagmedia die aan de WD TV Live Hub worden gekoppeld via een share toegankelijk zijn. Daarnaast kan de WD TV Live Hub dienst doen als een dlna-server, zodat ook andere apparaten mediabestanden kunnen streamen.
De WD TV Live Hub biedt verder nog een webinterface. De meest opvallende optie hierin is het kunnen aanwijzen van shortcuts voor de vier gekleurde functietoetsen op de afstandsbediening. Daarnaast kan de dlna-software ingesteld worden. Western Digital heeft daarbij gekozen voor het robuuste TwonkyMedia, en dat is volgens ons een prima keuze.