WD TV Live Hub is eind november verkrijgbaar in de Benelux

Western Digital heeft laten weten dat de TV Live Hub naar verwachting eind deze maand leverbaar is. Ook maakte de fabrikant bekend dat de vernieuwde gui deels ook in de firmware van zijn oudere mediaspelers zal opduiken.

De WD TV Live Hub-mediaspeler krijgt in de Benelux een adviesprijs van 219 euro. De mediaspeler is intern voorzien van een 1TB 2,5"-harddisk. De speler wordt actief gekoeld; aan de onderzijde van de behuizing is een fan te vinden. De TV Live Hub kan via de gigabit-ethernetaansluiting met het netwerk worden verbonden. Standaard ontbreekt wifi, maar via een optionele usb-module kan alsnog een draadloze verbinding worden gemaakt.

WD heeft naast een hdmi 1.4-uitgang ook een analoge component- en een composiet-uitgang. Verder is een optische s/pdif-uitgang beschikbaar voor het doorgeven van surroundstreams naar externe audioapparatuur. Het kastje telt twee usb 2.0-ingangen, waarop ook een toetsenbord kan worden aangesloten.

De nieuwe mediaspeler van Western Digital heeft een vernieuwde gui gekregen, waarin het onder andere mogelijk is geworden om de grafische afbeeldingen voor de achtergronden naar eigen hand te zetten met behulp van thema's. WD liet aan Tweakers.net weten dat het de vernieuwde vormgeving begin volgend jaar ook in zijn oudere mediaspelers wil verwerken. Dit zal gebeuren door middel van firmware-upgrades.

De WD TV Live Hub is ook in staat om meta-informatie over films, televisieseries en muziek via een scrape-functie van het internet te plukken. Daarnaast is een aantal internetdiensten toegankelijk gemaakt, waaronder een Facebook-client en een gui voor YouTube-video's. WD heeft nog geen concrete plannen bekendgemaakt om Nederlandstalige contentpartijen te ontsluiten, maar de firma stelt dat 'regionale' uitbreidingen op het streaming-aanbod via firmware-updates mogelijk zijn.

Volgens Western Digital kan zijn nieuwe mediaspeler ook dienstdoen als dlna-server of -client. De fabrikant stelt dat de TV Live Hub via dit protocol onder andere goed kan samenwerken met zijn eveneens nieuwe My Book Live Home-netwerkschijven. Deze schijven zijn leverbaar met opslagcapaciteiten van 1 en 2TB, voor respectievelijk 139 en 199 euro. De My Book Live-schijven zijn voorzien van een gigabit-ethernetaansluiting en worden geleverd met backupsoftware.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

09-11-2010 • 15:07

46 Linkedin

Reacties (46)

46
46
19
0
0
15
Wijzig sortering
opzich leuk doosje voor een schappelijke prijs, jammer van die actieve koeling, dat ga je toch horen ben ik bang.
Op dit forum een reactie van ene samus over het geluid van de fan:
That shitty 25mm (sleeve bearing?) fan is going to get really loud, really soon. It's too bad they didn't keep it passively cooled.
Natuurlijk maar een reactie van 1 gebruiker, maar echt positief is ie niet.
Hij zegt dat 'ie luid KAN gaan worden, niet dat deze al lawaai maakt. Dan nog kan het bij een normale fan nog jaren duren voordat je deze gaat horen.

Ik wil eerst testen zien waar ze werkelijk geluidsdruk meten op 1 meter afstand, want om af te gaan op subjectieve waarnemingen en aannames heb je totaal niets aan.
Hij loopt te huilen dat het passief gekoeld had moeten zijn, maar als ze dat gedaan hadden, kreeg je weer mietjes die kwamen mekkeren over problemen met oververhitting.

m.a.w.: Het is ook nooit goed.
Ik heb actieve koeling op m'n ACRayen PlayonHD maar hoor deze niet! Alleen als al het muisstil is hoor je hem. Maar als het TV volume ook maar iets aan staat hoor je al niets meer.

Actieve koeling zou dus geen issue hoeven te zijn!
WD liet aan Tweakers.net weten dat het de vernieuwde vormgeving begin volgend jaar ook in zijn oudere mediaspelers wil verwerken. Dit zal gebeuren door middel van firmware-upgrades.
moet je wel rekening mee houden dat geduld een schone zaak is bij wd.


wd levert best leuke kastjes, maar wat zijn ze traaaag met updaten. reken er dus op dat het minstens volgend jaar zomer wordt dat er een beta is met de nieuwe gui, of gewoon niet. (dat kan ook goed)
Ik vind de snelheid van updaten wel meevallen hoor, tenminste als je kijkt naar de beta's. Als je wilt wachten op een release versie dan kun je inderdaad verrekte lang wachten :+ Ik begrijp ook niet waarom WD daar zo lang mee wacht.

Maar bijvoorbeeld de firmware update voor het 'header compression probleem' uit mkvmerge werd binnen een maand gemaakt, wat ik nog redelijk vlot vind. Zeker als je kijkt dat de beta firmwares (op een enkel incident uit het verleden na) allemaal erg goed werken en alleen in een zeldzaam geval nieuwe problemen introduceren. :)

[Reactie gewijzigd door Cloud op 9 november 2010 16:00]

Anoniem: 241044
9 november 2010 16:26
Dit lijkt in eerste instantie een mooie opvolger van de WD TV Live. Wel ontzettend jammer dat het gebruik van custom firmware wordt tegengewerkt:

Warning! We recommend using firmware released by Western Digital only. Using third party or user-modified firmware may cause malfunction and will void your product warranty. Once you install third party or user-modified firmware, even if the product is rolled back to the original firmware from WD, access to certain features will be disabled.

Bron: http://support.wdc.com/pr...upid=1010&sid=134&lang=en

Het installeren van custom firmware is uiteraard mogelijk, het dient echter via een zogenaamde 'Launcher' geïnstalleerd te worden. Men verwacht dat zaken als Youtube, Live365 en Netflix via de Launcher permanent worden uitgeschakeld.

Voor mij een reden een dergelijk apparaat niet aan te schaffen...
Logisch toch? WD will geen gepruts aan haar apparaat en al helemaal geen onbegrijpelijke helpdesk vragen of onterechten retour zendingen van defecte producten.
Oei, mooie GUI. En ook de toevoeging van Gigabit netwerk is prettig (een van de weinige dingen die mij tegenstaan bij mijn mede8er). Nu moet hij dat natuurlijk ook wel echt halen, want er zijn meer mediaplayers die claimen dat het GB netwerk heeft, maar het niet halen.
Volgens mij heb ik al gelezen dat ook deze amper boven de 100Mb gaat komen. Voor streamen voldoende, voor vullen van de HD nog steeds traag.
sterker nog: ze zullen er bij lange na niet bovenuit komen.

het is een grote oplichting: iets verkopen met een Gigabit-aansluiting, terwijl de snelheid absoluut nooit ook maar in de buurt van de 100 Mbit zal komen.
afgelopen tijd hebben meer fabrikanten zich schuldig gemaakt aan deze oplichting.
Klopt als een bus, ik heb een ACRyan POHD met 100mbit netwerkpoort, maar kopieren gaat maar met een schamele 5MB/s, heeft het eigenlijk geen zin om een HDD erin te doen...

Ben ook erg benieuwd of deze sneller kan kopieren, dan weet ik wel wat mijn POHD gaat vervangen rond de kersttijd.
Bij mijn mede8er helpt het als ik verschillende kopieer acties tegelijk start. Deze gaan dan met 5mb/sec (met maximaal 5-6 threads, maar dan zit je al rond de 25mb/sec)
Doe je goed..

100 megabit = 11.92 megabyte

Fabrikanten nemen de orde van 1000 ipv 1024, megabites (die mebibytes zijn) zijn 1024.

Om het even duidelijker te maken:

(((100*1000*1000)/8)/1024)/1024 = 11.92

100 megabit keer 1000 en nog een keer 1000 maakt dat je het aantal bits hebt.
Die bits deel je door 8 om bytes te krijgen. Die bytes deel je door 1024 om kilobytes te krijgen, en die weer door 1024 om megabytes te krijgen. Echt 'snel' noem ik dat niet.
Anoniem: 48923
@418O29 november 2010 22:41
als ik op mijn Dune een HD film kijk komt hij regelmatig richting de 30mb/sec.. Dus 100 is voldoende, ook al kan je meer.. je heb het niet nodig. Data staat op mijn NAS.
Ik vermoed dat die 30Mbit/s de snelheid is van het gedecodeerde signaal (van je videostream dus). Da's niet de netwerksnelheid natuurlijk - of je moest ongecomprimeerde video afspelen.

30Mbit/s zou neerkomen op 3.75MB/s * 60s * 60m * 2u / 1024 = 26 GB voor een filmpje van 2 uur ;)

De meeste mediaplayers komen niet verder dan enkele MB/s, en da's voldoende voor streaming, zoals al gezegd. Maar als je een (enkele) filmpjes wil overzetten naar een ingebouwde HD is dat natuurlijk lang wachten.
BluRay Rips zijn zo 40GB... ;) ;)
Vullen kun je vaak doen via de USB-aansluiting waarmee je het ding aansluit op de pc.
Heb je zo nodig een gigabit connectie nodig om te streamen dan? Full HD blu ray content wordt hier prima afgespeeld hoor, zou niet weten wat de meerwaarde zou zijn van een gigabit connectie.
Nee, maar wel om even je 's nachts gedownloadde content over te pompen.

Als je alleen zou willen streamen was de HDD overkill geweest natuurlijk.

Nu is het ook no-use, zo groot issie niet.
WD liet aan Tweakers.net weten dat het de vernieuwde vormgeving begin volgend jaar ook in zijn oudere mediaspelers wil verwerken. Dit zal gebeuren door middel van firmware-upgrades.
De eerste WD TV zal wel buiten de boot vallen aangezien de laatste firmware update hiervan alweer een jaar oud is. Jammer om te zien dat de officiële support zo goed als stopt bij de komst van een nieuw model. Dit is onderhand al de 6de mediaspeler van Western Digital in 2 jaar tijd.
Dit lijkt eindelijk op een kant en klare vervanging voor een xbox met xbmc. De gui's van de huidige generatie mediaplayers staan me nogal tegen, maar dit is wel netjes. De scrape mogelijkheid zonder het gebruik van een externe scraper is ook iets wat xbmc al kan en ik zou missen bij een mediaplayer. Nu nog hopen dat de audio via toslink on-the-fly ge-delayed kan worden ivm videodelay van veel van de huidige LCD's, wel zo prettig als je nog een versterker zonder lipsync hebt.
Er begint toch een beetje een 2e generatie mediaspelers te komen die WEL nagedacht hebben over de GUI.
- Boxee
- WD TV Live Hub
- Google TV (Revenue).
Vond eerlijk gezegd de GUI van de eerste WDTV ook er erg bovenuit steken zeker voor die tijd maar ook nu nog
Het gaat niet alleen over "nagedacht hebben"... veel van die eerste generatie mediaspelers hadden simpelweg niet de processing power om zo'n grafische omgeving vlot weer te geven.

Remember de eerste Popcorn (PCH-100/110): voor die tijd vrij mooie menu's, maar zo traag als dikke stront. Nee, dan liever een sober menu dat snel reageert.

Een snel en mooi menu is natuurlijk het beste, maar dat trekten die 400Mhz processortjes gewoon niet.
Anoniem: 343198
9 november 2010 15:36
Weet iemand of deze, of welke andere mediaplayers .srt bestanden automatisch er bij afspelen? Zoek nog een decent oplossing voor mijn media, heb genoeg films, echter de ondertiteling is allemaal .srt
Mijn WD Live speelt de srt's feilloos af. Ik ben ook nog geen enkel formaat van video tegengekomen dat hij niet afspeelt trouwens!
de meeste mediaplayers hebben geen enkel probleem met .srt. Let wel op je moet de naam van je srt bestand exact gelijk maken aan dat van het afgespeelde bestand
Ik neem aan dat je bedoelt dat de .srt ook automatisch geselecteerd wordt door de speler? Bij de WD TV Live moet je hem nog wel handmatig selecteren (via het opties menu tijdens het afspelen worden de beschikbare ondertitels getoond).
De enige speler die ik ken die dat automatisch doet is Plex (op Mac)
Mijn oud WDTV HD doet het automatisch.
Is dit ding dus eigenlijk een WD TV Live met disk? Want als de Live deze interface heeft, dan neem ik er wel eentje !

[Reactie gewijzigd door Neus op 9 november 2010 15:19]

Zo kun je het zien, maar dit apparaat heeft ook andere hardware. Immers er zit bijvoorbeeld een gigabit netwerkpoort op en ook hdmi 1.4. :)

Voor de rest schijnt de interface van de bestaande spelers ook (gedeeltelijk) gelijkgetrokken te worden:
WD liet aan Tweakers.net weten dat het de vernieuwde vormgeving begin volgend jaar ook in zijn oudere mediaspelers wil verwerken. Dit zal gebeuren door middel van firmware-upgrades.
Nee even goed lezen! 'De mediaspeler is intern voorzien van een 1TB 2,5"-harddisk.'

Heeft dus wel degelijk een disk! ;)
Ik hou het voorlopig nog maar op de oude WD TV Live + Synology NAS voor de data. Wel mooi dat de nieuwe GUI ook op de oude kastjes komt, de huidige interface doet zijn werk prima maar is behoorlijk sober.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee