De LEX8 is fraai vormgegeven maar ook behoorlijk aan de prijs. Zo zou de 47"-versie naar verluidt bijna vierduizend euro kosten. Voor dat geld haal je wel de allerdunste 3d-tv met een full-led-backlight in huis.
Tests moeten uitwijzen hoe goed LG er met de nanofilmlaag in geslaagd is om het licht egaal te verspreiden. De vorige Full LED Slim-modellen van LG hadden wat last van een lichte zweem bij contrastrijke beeldovergangen en mogelijk kan de wel heel kleine afstand tussen paneel en leds bij de LEX8 problemen geven.
De Nano Lighting-technologie is in ieder geval een interessante innovatie en LG zal deze vanaf volgend jaar toepassen bij alle nieuwe modellen met een full-led-backlight. De concurrentie heeft nog geen vergelijkbare technologie aangekondigd, zodat LG op het gebied van fijnmazige local dimming en dunne televisies voorlopig een voorsprong lijkt te hebben.
LG ziet de Nano Full LED-toestellen in ieder geval als de laatste halte vóór oled. Die technologie wordt door LG nog altijd als superieur gezien vanwege de snelle responstijden, de diepe zwartwaarden en de pixels die net als bij plasma-tv's zelf licht uitstralen, zodat een backlight overbodig is. Op de IFA in Berlijn toonde LG al een 31"-oled-tv. Hoewel massaproductie ervan nog altijd niet op gang is gekomen, zijn de grootste problemen volgens LG inmiddels overwonnen. De 31"-oled-tv biedt ook nog eens ondersteuning voor 3d via een passieve 3d-bril en komt volgend jaar op de markt.