Door Dimitri Reijerman

Redacteur

Asus O!Play Air versus AC Ryan Play!On HD mini

29-03-2010 • 09:00

73

Multipage-opmaak

Inleiding

AC Ryan en Asus hebben beide een nieuwe mediaspeler uitgebracht op basis van een chipset die ze eerder beproefden. Beide spelers bieden geen ruimte voor een interne harddisk, waardoor de apparaatjes hun content van het lokale netwerk, het internet of een aangesloten opslagmedium moeten betrekken.

AC-Ryan-PlayOn!-HD-Mini

De AC Ryan PlayOn!HD mini is een variant op de PlayOn!HD, maar dan aanzienlijk compacter. De mediaspeler van Asus, de O!Play Air, lijkt sterk op zijn voorganger, maar beschikt over extra's als wifi en een kaartlezer. Tweakers.net bekeek wat deze kleine nieuwkomers nog meer te bieden hebben.

Asus-O!Play-Air-HDP-R3

Prijzen en specificaties

Merk en Productserie
Asus
AC Ryan
Type O!Play Air HDP-R3 PlayOn! HD Mini
Prijs en waardering
Prijs Onbekend (28 winkels) Onbekend (22 winkels)
Waardering 2.5 van 5 sterren
4 van 5 sterren
Video
Videoformaten h.264, mkv, Mpeg 1, Mpeg 2, Mpeg 4, realvideo, wmv, xvid Divx 3, DivX 4, DivX 5, DivX 6, h.264, mkv, Mpeg 1, Mpeg 2, Mpeg 4, realvideo, wmv, xvid
Ondertitel ondersteuning .srt (SubRip), .ssa (SubStation Alpha), .sub (Subtitle) .sami (smi), .srt (SubRip), .ssa (SubStation Alpha), .sub (Subtitle)
Televisie Eigenschappen 24p 24p
Audio
Audioformaten aac, flac, mp3, ogg, wav aac, flac, mp3, ogg, wav
Audio filters Dolby TrueHD, DTS
Verbindingen
Video uit Composite, HDMI Component Video, Composite, HDMI
Audio uit 2.0 Tulp Analoog, Digitaal Optisch (S/PDIF)
Hardeschijf bus (extern) eSATA, USB 2.0 USB 2.0
Verbinding (Ethernet) Ethernet 100Mbps Ethernet 100Mbps
Verbinding (wlan) 802.11n
Overig
Mediaspeler chipset Realtek RTD128x Realtek RTD128x
Kleuren Zwart Zwart

De AC Ryan PlayOn!HD mini close-up

De Play!OnHD mini van AC Ryan heeft weliswaar als nadeel dat er geen harde schijf in de behuizing kan worden geplaatst, maar door deze ingreep is het apparaatje aanmerkelijk kleiner en lichter dan de door Tweakers.net eerder besproken Play!OnHD. De mediaspeler zal in veel gevallen dan ook probleemloos onder een televisie geplaatst kunnen worden. Bovendien wordt de RTD1073DD-chipset van Realtek passief gekoeld, zodat er geen storend geluid worden geproduceerd. AC Ryan laat verder duidelijk weten dat het een dts-licentie heeft bemachtigd voor de Play!OnHD mini: zowel op de voorkant als de zijkant prijkt het bijbehorende logo.

De Play!OnHD mini beschikt verder niet over een kaartlezer en ook wifi ontbreekt, zodat verbinding met het netwerk via de ethernetaansluiting gelegd moet worden. Overigens kan er wel een wifi-dongle in een van de twee usb-ingangen worden geplaatst. Bij de overige aansluitmogelijkheden heeft AC Ryan geen concessies gedaan; alle analoge en digitale a/v-aansluitingen zijn voorhanden, inclusief component-uitgangen. Ook wordt keurig een hdmi-kabel meegeleverd.

Een koude start van het kastje kost iets meer dan 20 seconden, wat vergelijkbaar is met zijn voorganger. In idle-modus verstookt de Realtek-chipset circa 7W, terwijl bij het bij het afspelen van hd-materiaal ongeveer 8,5W uit het stopcontact wordt getrokken. In standby noteren we een beschaafde 0,4W, waarbij het rode ledje aan de voorzijde blijft branden. De afstandsbediening is identiek aan degene van de eerste Play!OnHD. De remote heeft een indeling waar sommigen misschien even aan moeten wennen, maar in het dagelijks gebruik zal hij geen problemen opleveren.

AC Ryan Playon!HD Mini AC Ryan Playon!HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini

De Asus O!Play Air close-up

De O!Play Air van Asus heeft een bredere behuizing dan de minispeler van AC Ryan. Ook in de Asus-speler kan geen hdd worden gemonteerd, maar aan de linkerzijde heeft Asus naast een usb-ingang ook een esata-poort geplaatst. Bovendien is aan de rechterzijkant een kaartlezer voor compact flash-, sd/mmc- en Memory Stick-flashkaartjes te vinden.

Asus heeft de O!Play Air verder uitgerust met een ingebouwde wifi-module. Deze ondersteunt de 802.11n-standaard, zodat er in theorie voldoende bandbreedte beschikbaar is voor het bekijken van hd-materiaal. De praktijk blijkt echter weerbarstiger: de verbindingssnelheid fluctueert nogal en is regelmatig te laag om een 1080p-film zonder haperingen te bekijken.

Om eenvoudig netwerkshares via de draadloze verbinding te kunnen benaderen, levert Asus een tooltje mee. De hardwarefabrikant heeft op enkele andere onderdelen echter bezuinigd; zo heeft de mediaspeler geen component video-uitgangen en er wordt alleen een composietkabel meegeleverd.

De remote van de Air is op het eerste gezicht dezelfde als die van de O!Play HDP-R1. Toch is er een nadeeltje opgelost dat we in onze review van die speler al aanstipten: Asus heeft toetsen voor het regelen van het volume aan de afstandsbediening toegevoegd. De remote is verder erg compact, maar voelt wat goedkoop aan.

Het verbruik is vrijwel gelijk aan dat van de AC Ryan Play!OnHD: in standby verbruikt de Air 0,4W, in de idle-stand circa 7W en bij het afspelen van hd-content 8,5W.

Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3

Afspelen media - AC Ryan PlayOn!HD mini

Na het handmatig installeren van de laatste firmware, waarbij een usb-stick nodig is, kwamen we uit op versienummer 7.0.21r2956. AC Ryan heeft aan de vormgeving van de menu's weinig veranderd, maar het valt direct op dat de grafische interface aanmerkelijk soepeler werkt. Ook het zoeken naar netwerkshares lijkt vlotter te verlopen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Wanneer we ons testparcours afwerken, weet het apparaatje van AC Ryan zich goed staande te houden. Avchd-bestanden, die aan populariteit winnen door de opkomst van hd-camcorders, willen op sommige spelers nog wel eens haperen maar de PlayOn!HD mini vertoont de video's zonder slag of stoot. Ook bij het weergeven van ondertiteling kwamen we geen bugs tegen.

Hoewel het afspelen van video's met een dts-track nu probleemloos verloopt, kregen we bij dts-hd-soundtracks geen downmix over hdmi aangeboden. De gemiddelde beeldkwaliteit is prima en met name de kleurweergave is bij Realtek-chipsets levendiger dan bij de hardware van Sigma Designs.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Bij het vertonen van foto's kan de bijbehorende metadata worden opgeroepen met een druk op de 'info'-knop. De mediaspeler is in staat om tijdens een slideshow muziek op de achtergrond ten gehore te brengen en er zijn een aantal aardig ogende overgangen beschikbaar. Vrijwel alle belangrijke bestandstypen worden ondersteund.

Afspelen media - Asus O!Play Air

Ook de mediaspeler van Asus voorzien we met een usb-stick van de laatste firmware - versie 0.1.9 - en na het invoeren van een wpa2-sleutel kunnen we via wifi probleemloos shares openen. Al snel steekt echter een typisch wifi-probleem de kop op: in de drukbezette ether rond het Tweakers.net-hoofdkantoor is de verbinding niet stabiel genoeg om zonder haperingen een hd-film te bekijken. Aangezien de wifi-antenne in de behuizing is geplaatst, kan deze niet worden gericht of verplaatst. Het probleem kan eenvoudig worden omzeild door een ethernetkabel in de mediaspeler te prikken, maar voor een apparaat dat 'Air' heet, is dat uiteraard geen passende oplossing.

Net als bij de nieuwe speler van AC Ryan kan het volume via de afstandsbediening geregeld worden en dat is een flinke verbetering ten opzichte van de O!Play. Verder reageert de gui vlotter, maar de vormgeving van het hoofdmenu is niet onder handen genomen en daar had de Air beslist baat bij gehad.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De speler kan, net als andere op Realtek-chipsets gebaseerde spelers, overweg met vrijwel alle gangbare codecs. Bij het bekijken van ons testmateriaal hikte de speler als we avchd-bestanden via composiet wilden weergeven. Vreemd genoeg verdween dit probleem bij weergave over hdmi. Het afspelen van dvd-iso's en m2t-streams ging goed, en ook mkv-containers met ac3- en dts-soundtracks stelden de Asus-speler niet voor problemen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Via het 'online media'-menu kunnen we luisteren naar ShoutCast-radio en kijken naar een aantal videostreams van veelal Aziatische origine. Een client voor YouTube ontbreekt helaas, maar foto's op Flickr en Picasa zijn wel op te vragen, waarbij het ook mogelijk is om de zoekfunctie te gebruiken.

Helaas is het afspelen van audiobestanden nog steeds een sobere bedoening; de mediaspeler toont weinig gegevens en elke vorm van visueel vermaak ontbreekt. De fotoclient is wel dik in orde en dankzij de kaartlezer kunnen foto's vers uit de camera op het scherm worden gezet.

Conclusie en gallery

De Asus O!Play Air, zonder interne harddisk een pure streamer, is een logisch vervolg op de 'normale' O!Play. De speler kan standaard 802.11n-verbindingen maken, terwijl bij veel andere mediaspelers een losse wifi-module moet worden gekocht. De snelheid is in combinatie met een snelle wifi-router over het algemeen ruim voldoende om hd-content af te spelen, maar draadloze netwerken kunnen ook onberekenbaar zijn.

De kaartlezer in de O!Play Air is met name nuttig voor het bekijken van foto's. Verder heeft Asus de speler voorzien van betere firmware en er zitten eindelijk volumetoetsen op de afstandsbediening. Ook verbruikt het apparaatje weinig stroom. Minpuntjes zijn het ontbreken van component video-aansluitingen, de matige afstandsbediening en het ontbreken van een hdmi-kabel.

Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3 Asus O!Play Air HDP-R3

Als we de AC Ryan PlayOn!HD Mini tegen het licht houden, dan zijn we vooral tevreden over de afspeelprestaties van de speler. Ook zijn er voldoende audio- en videoaansluitingen voorhanden en er wordt dezelfde prima remote gebruikt als bij de PlayOn!HD. De fabrikant levert bovendien een hdmi-kabel mee.

Het ontbreken van wifi kan als een minpuntje worden gezien, maar een dongle is als optie leverbaar. Het voordeel van de wat kale uitrusting is dat de speler, ook al door het ontbreken van extra's als een kaartlezer en een esata-aansluiting, goedkoper is dan de speler van Asus. Op het moment van schrijven is het prijsverschil ongeveer veertig euro.

AC Ryan PlayOn!HD AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini AC Ryan PlayOn! HD Mini

Reacties (73)

73
73
62
2
0
4
Wijzig sortering
Anoniem: 212326 29 maart 2010 11:20
Het grappige is dat deze players gewoon gebasseerd zijn op een generic china media player. :)

check de overeenkomsten:
http://sites.google.com/s...ome/S6.pdf?attredirects=0
(handleiding page 15 & 16 screenshots)

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30901

Tis dus gewoon een oude player met wat aanpassingen ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 212326 op 23 juli 2024 05:52]

Het grappige is dat al die spelers op elkaar gebaseerd zijn, je kan ze eigenlijk maar in 2 soorten onderscheiden, het is voornamelijk of een chip van Realtek of eentje van Syabas. Dus niet perse op een chinese mediaspeler gebaseerd, want ook deze producent heeft een compleet mobo met chip gekocht. Ze bouwen er alleen maar de behuizing omheen, verzorgen de aansluitmogelijkheden en maken er een mooi GUI voor... Uiteraard op die paar uitzonderingen op de regel na dan, maar ga er maar rustig vanuit dat 90% van al die spelers een Realtek of een Syabas chip hebben.
ik ga ervan uit dat je een Sigma chipset bedoelt. Syabas maakt apparaatje op basis van de sigma chipset zoals de popcornhour.
Pardon, ik zeg het niet helemaal goed... idd de chip is van Sigma. Ik bedoel dus eigenlijk waar de speler op gebaseerd is, dus het mobo met de chip wordt door Syabas geproduceerd. De popcornhour is dan toevallig hun eigen product, maar in bijvoorbeeld de HDX-1000 zit exact hetzelfde bordje met chip.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 23 juli 2024 05:52]

In de specs staat dat beide spelers een Realtek 128x chipset hebben. Maar dit is niet juist. In beide spelers zit nl. de Realtek 1073DD. Dit is in wezen een Realtek 1283 waar wat DTV functies uit zijn gehaald.

Daarnaast is het interessant om te vermelden dat de 1073DA, 1073DD, en de 1283 chipset geen pass-through kunnen aanbieden van TrueHD en DTS-HD MA omdat dit hardware technisch niet mogelijk is. Dus dit zal nooit met een firmware kunnen worden opgelost.

[Reactie gewijzigd door einstein op 23 juli 2024 05:52]

Dit is wel interessant, dit wist ik helemaal niet. Jammer dat het niet kan, was me eerlijk gezegd ook niet echt opgevallen. Blijkbaar wordt het nu gedownmixed naar "gewoon" DTS en dat wordt dan verstuurd naar mijn AVR.

Is het dan beter om het door de O!play naar multichannel te laten decoden en dat naar mijn AVR te sturen, of naar DTS en dat door mijn AVR laten decoden?

EDIT: Ik heb het even geprobeerd met DTS-HD MA. Als ik die als HDMI RAW laat versturen door de O!Play naar mijn Onkyo SR-607 dan ziet de Onkyo het als DTS. Als ik het naar LPCM Multichannel zet, dan krijgt de Onkyo gewoon LPCM binnen en dan lijkt het geluid wat minder. Dus ik laat het gewoon op HDMI RAW.

[Reactie gewijzigd door Vincent7 op 23 juli 2024 05:52]

Ik vind meer dan €100,- voor zo'n streamer te duur. Leg een beetje bij en je hebt een ION setje. Met HD en normaal internet.Ik snap echt niet zo goed wie een streamer koopt. Heb je je pc in de woonkamer dan hoef je niet te streamen. Heb je er geen dan wil je mogelijk meer opties op je streamer. Conclusie, Ideaal slaapkamer machine! PC in de slaapkamer is niet goed voor relatie met mijn vrouw ;)
Een ION setje is wel wat meer, >250 en dan moet je zelf nog een OS erop gaan zetten (dus Windows licensie kopen of gaan hobbyen met Linux), dat is tegenover zo'n kant-en-klare streamer echt niet zo gunstig.
xbmc is gewoon gratis, draait op linux.
Appels en peren. Een pc heeft de gebruikelijke voor- en nadelen. Dat geldt ook voor de dedicated mediaplayers. Ander doel, ander middel.
Met een streamer kan de vrouw des huizes makkelijk aan de slag.
Heb zelf ook voor de keuze gestaan.

Vind een streamer lekker plain en simple.
Geen gezeur met drivers en andere pc gerelateerde zaken.

Al mn films staan op mn Nas, ideaal!
En gebruikt die dan ook 8,5 watt zoals deze spelers?

Waarom word er iedere keer vermeld dat de vorige editie van de o!play (R1) geen volumeknoppen op de zapper heeft, dat heeft de mijne wel (niet dat ik die functie ooit gebruikt heb), maar hij kan het wel.

[Reactie gewijzigd door MeNTaL_TO op 23 juli 2024 05:52]

Een ION setje met XBMC (heb er ook een staan) is verre van zo wife/kids-friendly als een streamer. Je kunt gewoon zien dat XBMC door een engineer is gemaakt, en niet door iemand die verstand heeft van handige GUI's.

Druk je een keer op een verkeerde pijltjesknop zit je opeens in lastige settings, de instellingen van de subtitles staan in hetzelfde menu waar je ook de interlacing e.d. moet instellen, enz enz. Elke keer moet je weer met de hand NL subtitles instellen want dat doet ie op een achterlijke manier door volgens mij te kijken naar het volgordenummertje van de subtitles, hij onthoudt in ieder geval nooit dat ik altijd NL wil. Veel en veel lastiger. Een NMT is gewoon file selecteren, play drukken en kijken.

In de praktijk zie ik het ook gebeuren: als de kids/vrouwtje iets wil kijken dan gaat dat via de streamer, de XBMC doos blijft uit.
hmmm mijn ervaring is toch anders. Mijn vriendin was na even aanklooien met de XBMC interface meteen verkocht. Het ziet er toch allemaal een stuk strakker/flashier uit dan de meeste streamers.

Als ze al ergens op loopt te schelden dan is het op de karige streamer interfaces van de testdoosjes die ik in huis heb.. valt me op dat ze bijna dagelijks XBMC aangooit om tv te kijken ipv de normale tv.
Die conclusie moet je zelf trekken. Het ligt er dus aan wat jouw eisen/verwachtingen zijn.

Ik zit eerder met de vraag: waarom zou ik 1 van deze 2 kopen ipv de duurdere apparaten die er te krijgen zijn(popcorn b.v.). Bij deze 2 zitten geen HD's intern, en moet het via het netwerk(streaming) of USB. Maar is dat nou het enige verschil??
Anoniem: 66948 @beany29 maart 2010 09:42
Je kunt de vraag ook omkeren natuurlijk, waarom zou je meer betalen wanneer je de interne harddisk en diens toepassingen niet nodig hebt? Bijvoorbeeld als je je media op een netwerkshare of NAS hebt staan, of een USB schijf die je overal mee naartoe neemt.

De Playon!HD Mini is een afgeslankte versie van de originele Playon!HD, welke dus wel ruimte biedt voor een interne SATA HDD tot 2TB. Daarmee ook de mogelijkheid om Bittorrent downloads direct naar de interne harddisk te laten downloaden, en het apparaat als lichte NAS te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 66948 op 23 juli 2024 05:52]

Dat ligt aan je voorkeur denk ik. Ik zou zelf voor de AC Ryan gaan.
Anoniem: 162616 29 maart 2010 09:39
Zou iemand mij kunnen vertellen of deze 2 players ook .rar bestanden lezen ? Hiermee bedoel ik dat ik niet eerst hoef de .rar's uit te pakken maar direct kan afspelen zoals in XBMC ?
Ik denk dat de apparaten daar waarschijnlijk wat rekenkracht voor tekort komen, aangezien de bestanden on-the-fly uitgepakt én afgespeeld moeten worden. Het zal absoluut mogelijk kunnen zijn, want het is puur afhankelijk van hoe ze de software programmeren, maar dat zal absoluut niet bevordelijk zijn voor de prestaties van het apparaat. In- en uitpakken van archieven blijft nog altijd een redelijk intensieve berekening, zelfs op een 'volwaardige' pc kan je het nog altijd merken als je archieven aan het aanmaken bent.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 23 juli 2024 05:52]

XBMC draaide op een xbox met een Celeron Coppermine 733 Mhz processor. Processoren in mobieltjes zijn al ongeveer even krachtig, en ik denk dat de chips in mediaplayers hier genoeg kracht voor hebben. Misschien is het met HD-files wel lastiger.
Heb zelf ook nog altijd geen goede mediaplayer gevonden die het kan. Tenzij je allerlei vage trucjes moet uitvoeren om het te kunnen bereiken (en dan nog vaak vage kennis moet hebben van compilen, linux en whatever).

Nee, nog geen speler gevonden die het out-of-the-box ondersteund -.- (zoals XBMC het vroeger deed)
Ik vraag me af hoe deze spelers omgaan met de bekende bird scene? wat ik niet snap is dat er nog steeds 100 mbit nics inzitten en geen Gbit verbindingen. iig leuke ontwikkelingen dit, er komt steeds meer keus en dat is altijd goed.
De O!Play (niet deze Air versie) kan de bird scene niet vlekkeloos afspelen (firmware 1.21). Ik denk niet dat de Air dat kan, want ze zijn qua hardware op wifi na hetzelfde. Maar voor de rest ben ik nog niet iets tegen gekomen wat hapert.

Wel wat filmpjes waar artifacten in komen, maar niet omdat de processor het niet meer aan kon door teveel data zoals bij de bird scene. Geen idee waar dat aan ligt.
veel van dit soort chipsets zijn vergelijkbaar kwa cpu kracht met een standaard Pentium2@200mhz als jij daar gigabit snelheden mee kan halen vind ik het knap.

dit soort chips hebben eigenlijk maar 1 echte hardware functie en dat is video decoden, kwa CPU functies (netwerk) zul je nooit hogere snelheden halen dan 802.11g behalve als ze naast de video-decoder een snellere cpu zouden zetten.

de cpu-eenheid staat 100% los van de Video-eenheid, de cpu is een i/o chip (man-in-the-middle) deze chips worden voor $1 tot $5 in elkaar gezet "ergens" op de maan ofzo?

[Reactie gewijzigd door stewie op 23 juli 2024 05:52]

Aan gbit heb je niks omdat de cpu intern het niet aan kan. Daarnaast is er geen enkele media source nog die over de 100mbit gaat. De bekende bird scene piekt eenmalig op ongeveer 50mbit en daar heb je het dan wel mee gehad. 100mbit nics zijn dus ruim voldoende om alle media probleemloos te kunnen streamen.
voor media is het prima ja maar ik zou de NAS functie wat meer naar voren willen zien alsmede het copieeren van HD bestanden naar de mediaplayer wat sneller willen zien (in dit geval zit er geen HD in maar de chipset is als zovele die hebben)
Ik voeg mijn persoonlijke ervaringen maar even toe, wie weet hebben jullie er wat aan:

Ik heb de Asus NMT (R1 en R3) ter vervanging van mijn HDX1000 en heb de volgende kritiek punten:
  • Je kan alleen maar een netwerk root directory mappen, niet een subdirectory (dus alleen maar NAS ipv NAS\VIDEOS)
  • Ik ondervindt soms stottering bij het afspelen van enkele bestanden (vb bij het afspelen van een MKV van de BBC Life series)
  • Er zit een vertraging op voordat je een bestand kan afspelen nadat je die geselecteerd hebt (van 1 - 3 seconden). Hij wil eerst bestandinformatie tonen.
  • Shuffle van muziek nummers kan niet overweg met subdirectories
pluspunten:
  • Eenvoudige gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
  • Mooi beeld (mooier dan een HDX1000)
  • Start snel op
Je probleem met de BBC life series is waarschijnlijk gewoon even het tekort hebben aan rekenkracht. Al die BBC series zijn op erg hoge bitrates uitgebracht, meestal echte 1080p, dus iedere beschikbare bit maximaal gebruikt. Bij veel films waarbij 1080p vermeld staat, is de bitrate vaak zo laag dat het weinig verschil maakt met een 720p versie... tis alleen een vermoeden, maar wel heel goed mogelijk.
Ik heb zelf ook de Asus R1 en als ik de Life series vanaf mijn NAS (via 100Mb/s) draai gaat het bij b.v. spetterend water niet goed.
Als ik de 6GB bestanden op mijn externe 2.5" HD zet en via USB aansluit, dan gaat het in bijna alle gevallen wel goed. De overige gevallen kunnen wellicht de processor kracht zijn.

De Planet Earth 1080p versie geeft van die groene 'bleeding' en is blijkbaar niet goed gecodeerd. Dat zou ik zelf nog een keer opnieuw moeten doen.

Het verschil tussen de 720p en 1080p is trouwens wel heel erg duidelijk. 1080p is echt bizar mooi.

[Reactie gewijzigd door daftpunk op 23 juli 2024 05:52]

Ik vraag me nu nog steeds af of de asus O!play ook UPnP ondersteuning heeft, want dat kan ik nergens lezen.
UPnP is voor mij wel een belangrijk punt, samba gaat ook, maar mijn media sever sorteert alles toch wat netter dan ik telkens kan doen via mijn samba share.
Ja, de Asus heeft UPnP ondersteuning. Net als de AC Ryan overigens.
Okey mooi zo.

Een beetje vreemd dat asus dit nergens op hun website vermeld of ergens anders in de specs. Ik vind UPnP toch wel een belangrijk punt om er bij te zetten :P
meteen ff besteld, want mijn oude conceptronic media player speelt niks goed meer af, en ik moet wel wireless hebben :)
Is ook vreemd ja. Als ik het mij goed herinner zat dit niet in firmware 1.07. Hier op tweakers kan je alle firmware release nalopen. Alleen in 1.21 zie je dat er een UPnP bug is opgelost.

meuk: Asus O!Play HDP-R1 1.21
Er is inderdaad UPnP ondersteuning, maar dit is volgens mij toegevoegd bij latere firmware upgrades.


Overigens de O!play voegt steeds nieuwe functionaliteit toe met hun firmware dat is wel aardig. Misschien komt er nog eens een playlist functie voor de muziek.
Ik vind bij beide de support voor codecs en containerformaten maar erg mager. Beide kunnen feitelijk alleen MPEG en VC-1 decoderen, en bij H.264 betwijfel ik of ze alle profielen en features goed decoderen. En waar is Theora? Gemiste kans.

Matroska wordt gelukkig ondersteund. De populairste container voor HD-materiaal. Maar andere vrije containers ontbreken dan weer: Ogg Media en MP4. Ook AVI en FLV staan er niet bij. Gemiste kans. En waarom staat MTS er niet bij? Dat kunnen ze kennelijk wel afspelen.

Ondertitels is ook in beide gevallen belabberd, als je het mij vraagt. Een paar opensource-achtige formaten worden ondersteund, maar ik zie niets over ingebedde "softsubs" zoals die voor o.a. Matroska ondersteund worden (okok, dit zijn de genoemde formaten, maar met de extensies wordt er gehint naar losse bestanden, en niet ingebedde ondertitel-sporen).

Audio nog dan: beide missen zo te zien AC3, en jammerlijk ondersteunt die van Asus niet eens DTS. Ook gemiste kans. Hoe zit het met meerdere audiosporen in een film; wat doen ze daarmee?

Nog één laatste vraag: kunnen ze correct overweg met 1080p op 50fps?

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 23 juli 2024 05:52]

Wat een onzin. Ik heb zelf de O!Play en gebruik deze veelvuldig voor films/series en muziek. Er is nog geen enkele film/serie geweest die ik niet af kon spelen, waarschijnlijk omdat deze allen in de meest voorkomende formaten worden aangeboden (Matroska). Avi doet het zeer zeker prima, FLV inderdaad niet maar dat maakt mij niet zoveel uit aangezien de kans dat ik met 1 van de formaten die jij noemt in contact kom zeer klein is.

Ondertiteling is niet belabberd, deze zit of ingebakken in de film of wordt in 99% van de gevallen met SRT geleverd, hetgeen prima ondersteund wordt.

AC3 werkt gewoon en DTS wordt door de O!Play netjes afgespeeld. Ook 1080P over 50fps werkt prima.

Uiteraard ben ik zeer benieuwd wat voor wonderspeler jij gebruikt om je kritiek te rechtvaardigen. Zeker een PC?
Ik gebruik een PC ja, met MediaPortal. Maar mijn volgende apparaat gaat een dedicated mediaplayer worden, mits die voldoet aan mijn eisen. Tenminste, ik MAG toch eisen stellen? Dat is mijn goed recht...

Maar mijn kritiek is vooral afkomstig van de specs en de review. Als ik jouw reactie zo lees, moet ik concluderen dat de genoemde specs enerzijds niet kloppen en anderzijds onvolledig zijn.

Voor mij is FLV wel fijn om te hebben. Ik heb een directory met leuke filmpjes die ik door de jaren heen van internet heb geplukt, en die wil ik gewoon af kunnen spelen natuurlijk. Kan ik nu ook. Quicktime is handig om trailers van films te kunnen afspelen. Die zitten bijna altijd in Apple's container (MOV dus).

Wat betreft ondertiteling kan "de ondersteuning ervoor" zoals het vaak in 1 luttel regeltje voor fabs genoemd wordt, nog steeds klote zijn. Maargoed, jij zegt dat ingebedde softsubs dus ook werken. Werkt het ASS-formaat dan ook? Dat wordt nogal eens gebruikt in anime. Zelfde vraag geldt voor meerdere audiosporen in een Matroska.

Maar dat ze geen Ogg Media en MP4 containers ondersteunen, en ze geen Theora-decoder hebben, is gewoon zonde. Deze drie technieken zijn vrij van licentiegelden, goed gespecd, en/of opensource. Dus ik zie niet waarom dat een probleem zou moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 23 juli 2024 05:52]

De PlayOn! mini speelt flv en mp4 bestanden zonder problemen af, movs vormen ook geen enkel probleem.

SSA subs worden ook ondersteund, kijk maar op de site: http://www.playonhd.com/en/#info
Alle mogelijke ondersteunde subs: SRT, SMI, SSA, IDX/SUB, SUB

Ogg vorbis wordt wel ondersteund, net als flac, binnenkort zelfs flac 7.1

[Reactie gewijzigd door Vrijdag op 23 juli 2024 05:52]

Leuk om deze reviews te lezen. :)

Heb zelf een PlayonHD gehad.
Prima apparaat voor wat ie deed.
Echter vond ik de GUI niet helemaal handig, veel heen en weer klikken.

Jammer dat ze de SDK van Realtek niet wat strakker maken.

Heb nu een WD TV Live, werkt zeer lekker.
Simpel maar doeltreffend. :)

[Reactie gewijzigd door Harmen op 23 juli 2024 05:52]

Ja, de WD TV Live is een mooie recht-toe-recht aan speler. Ik ben sinds vorig jaar in het bezit van de WD. Na een wat struikelende aanloop begint dit apparaat volwassen te worden. :)
Dankzij de Sigma 8655 chipset is 'ie heel snel vergeleken met concurenten zoals de hier geteste RealTek apparaten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.