Om deze (en evt. komende) reviews duidelijk en overzichtelijk te houden, houd ik de standaard punten aan, met evt. her en der een paar toevoegingen.
Ik merk wel even op dat deze monitor is gebruikt met redelijk oude hardware, er komt waarschijnlijk binnenkort een upgrade aan (van de review en m'n pc ) PC is geupgrade, en het ziet er geweldig mooi uit op een groot scherm.
Reden van aanschaf
De reden dat ik deze monitor heb aangeschaft, is dat ik wel eens van m'n grote, lompe en zware CRT af wilde (Philips Brilliance 107P5) en ik wilde graag een full HD monitor voor m'n PS3. Ik ben voor een scherm met een 16:9 beeldverhouding gegaan, omdat ik een scherm wilde waarop ik mijn PS3 op kon aansluiten, zonder dat ik pixelmapping oid nodig zou hebben, en ook wilde ik DVD's en Blu Ray's, voor zover dat kan

, zonder balken kijken.
Specificaties (volgens Dell)
Van tevoren even de specificaties:
Flatpanelformaat: 24 inch
Paneltype: TN: Twisted Nematic
Maximale resolutie: 1.920 x 1.080
Contrastverhouding: 1.000:1 (standaard)
Helderheid: 300 cd/m2 (standaard)
Responstijd: 5 ms (grijs naar grijs)
Kijkhoek: 178° / 178° (standaard)
Kleurondersteuning: 16,7 miljoen kleuren
Pixelpitch: 0,276 mm
Standaard: Kantelbaar met ingebouwd kabelbeheer
Connectiviteit: Digital (DVI-D) met High-Definition Content Protection(HDCP)
Video Graphics Array (VGA)
Ingebouwde voorzieningen: Geen
Afmetingen (BxDxH): 576,96 x 222,6 x 416,19 mm (22,72 x 8,76 x 16,39 inch)
[img=620]bj9wrftN[/img]
Algemene beoordeling
Algemene beoordeling heb ik als goed beoordeeld, omdat er geen ghosting en pixeldefecten zijn, het beeld is mooi en rustig en geen gezoem van de voeding.
[img=620]XHYKGI2N[/img]
Featureset
De featureset is goed, er is één dvi, één vga en één HDMI aansluiting te bekennen. Verder kan het scherm ook nog iets gekanteld worden. Er is geen USB-hub, geen mogelijk in het in hoogte verstellen van de monitor en er zit geen tv-tuner in ('t is ook een pc monitor

). Voor mij is deze featureset voldoende, aangezien de monitor bij mij standaard op de juiste hoogte staat, en ik USB poorten genoeg heb, maar dit is niet voor iedereen zo.
Kleurweergave en inkijkhoek
De kleurweergave is goed tot zeer goed te noemen, zeker voor een TN paneel

. In vergelijking met m'n oude CRT monitor vind ik het verschil minimaal. De inkijkhoek is voldoende. Horizontaal is 't okee (schat ongeveer 140 graden). Verticaal is (helaas) een (heel) stuk minder, als je je hoofd een klein stukje naar beneden plaatst 'verkleurd' alles.
Edit: Even via m'n PS3 een dvd'tje gekeken (blu-ray komt nog wel

) en alle kleuren werden goed tot zeer goed weergegeven. Zelfs de huidskleur van mensen was goed op een paar kleine puntjes na (maar dit kon ook aan het programma liggen).
Contrast (ook backlightbleeding) en helderheid
Contrast en helderheid zijn voldoende te noemen. Zwart is niet helemaal zwart, maar dit is egaal over het hele beeldscherm waardoor het toch minder opvalt. Backlightbleeding is deels aanwezig, al ervaar ik het niet als storend. De backlightbleeding is redelijk egaal over het beeldscherm verspreid, en het is bij de randen niet erger dan in het midden. De helderheid is goed. Ik heb de helderheid een stuk terug moeten schroeven naar 50 (net als contrast trouwens).
[img=620]mDyzLUoZ[/img]
Hier kan je (hopelijk
) het beetje backlightbleeding zien.
Ghosting
Hier kan ik heel kort over zijn: het is er niet (gelukkig

Pixeldefecten
Zijn er (gelukkig) ook niet. Ook nog even getest met Dead Pixel Tester
Update: Na 1 maand gebruik nog steeds geen dooie pixels (ook geen sub), dus ik ga er vanuit dat die ook niet meer komen.
Bouwkwaliteit en afwerking
De bouwkwaliteit en de afwerking zijn goed. De voet is redelijk stevig en is makkelijk vast te maken (geen gevloek

) De boel wiebelt alleen als ik tegen m'n bureau stoot, maar dit gebeurt bijna niet. Verder zitten de ingangen goed vast, alleen als je de schroefjes van de kabel met de hand wil vastdraaien kom je ruimte tekort, dus moet je even een schroevendraaier o.i.d. pakken. Knoppen en behuizing is dik in orde, knoppen zijn nog de ouderwetse knoppen die nog 'tik' zeggen als je ze indrukt en de behuizing zit goed in elkaar. Voeding is verder vrij van zoemen.
Vormgeving
De vormgeving is lekker strak, net als bij andere dell monitoren. Een zeer simpel design ook, met aan de rechterkant de knoppen en onderaan in het midden in 't klein 'Dell'. Verder een dunne rand er om heen.
Prijs
Met een prijskaartje van E287,20 (aanbieding) was het scherm niet heel goedkoop. Maar voor wat je krijgt is het een behoorlijk scherm+3 ingangen+een 16:9 aspect ratio.
Gebruik in combinatie met PS3
Gistermiddag HDMI kabel gekocht (

), binnen een minuut aangesloten op de PS en gamen maar!! Kwaliteit is goed tot zeer goed te noemen, want er is geen ruis te bekennen, geen artefacten, etc. Ook 720p wordt moeiteloos geslikt door de monitor. Ook meteen LittleBigPlanet met z'n tweëen gedaan, inkijkhoek (horizontaal) is ruim voldoende om er met z'n tweëen voor te zitten, geen verkleuringen o.i.d.
Update: Ook nog met z'n drieën dvd gekeken, en was een beetje proppen (te weinig ruimte voor de monitor), maar iedereen paste ervoor en geen verkleuringen/last van inkijkhoek. Ook blu ray 24p wordt geslikt, maar dit wordt wel een beetje schokkerig weergegeven in snelle(re) scenes, maar dat mag de pret niet drukken

Menu van de monitor
Het menu van de monitor heb ik nog niet goed naar zitten kijken. Zoals het menu hieronder beschreven is staat het op de monitor (het eerste getal tussen haakjes is de fabrieksinstelling, het tweede de mijne):
-Contrast en Helderheid
-Scherpte (50-50)
-Pixel Clock (50-50)
-Phase (50-50)
-Beeldscherm instellingen herstellen
-Audio instellingen (ik heb geen soundbar, maar een losse 2.0 set van logitech)
-Uitvoer bron (PC Audio-PC Audio)
-Stroombesparing Audio (aan-aan)
-Menu Timer (20s-20s)
-Menu slot (open-open)
-DDC/CI (Toegestaan-toegestaan)
-LCD Conditioning (Disable-disable)
-Fabrieks reset (Alle instellingen herstellen-alle instellingen herstellen)
(alles hierboven is vanuit het Engels door mij vertaald, dus sorry voor evt. brakke vertalingen)
Gamen
Na deze monitor al een tijdje in mijn bezit te hebben, begon het ook te jeuken om er een leuk systeempje bij aan te schaffen, zodat ik niet tegen wazige dingen aan zat te kijken, maar tegen spellen op de native reso van de monitor. Nu is dat systeem er eindelijk

. Het speelt echt heerlijk om op native resolutie STALKER Shadows Of Chernobyl te spellen, met alles aan. Zeker als je dan door zo'n tunnel loopt met zo'n heel enge sfeer, en er komt opeens een mutant op je afstormen, dan schrik je wel. Ook kan ik bij deze snelle bewegingen geen ghosting bespeuren.
Mijn conclusie is dat als je een 24 inch scherm zoekt met een 16:9 aspect, full hd en hdmi (PS3 of Xbox 360?) dat dit dan een heel geschikt scherm is voor een hele goede prijs (als het scherm in de aanbieding is dan).
PS: Dit is mijn eerste review hier, dus opbouwende kritiek is welkom. Foto's kunnen worden toegevoegd als er interesse in is. Ik zal deze review ook nog evt. aanvullen met overige info,
moet namelijk nog een HDMI kabel kopen voor m'n PS3
Updates
Review geschreven op 19-12-08
Update: Na een hoop gekloot met de foto's, heb ik ze er uiteindelijk opgekregen

. Ik heb geprobeerd om een foto te maken van de backlightbleeding, maar dit is volgensmij niet helemaal gelukt.
Update 2 (06-10-09): Her en der een en ander aangepast, oa dat de monitor niet meer bij Dell te koop is.
Deze monitor is
niet meer te koop bij dell.nl, maar nog wel bij misco.nl, zie ook de pricewatch