Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Kaby Lake voor de desktop: de kleine stap van 6700K naar 7700K

Het is ruim vier maanden geleden dat Intel zijn nieuwste processorgeneratie aankondigde met de codenaam Kaby Lake. We concentreren ons op de S-serie desktopprocessors met de Z270-serie chipset.

162 3 jan '17

Benchmark - De prestaties van tien Intel- processorgeneraties vergeleken

Computers zijn in de loop der jaren steeds sneller geworden, kunnen meer en kunnen dat ook nog eens sneller én zuiniger, wordt algemeen gedacht. Maar is dat wel zo?

228 16 feb '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
14
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
GOTD 25 juni 2017 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Intel Core i7-7700K Boxed

De opvolger van de Skylake is Kaby lake. Iets meer snelheid voor dezelfde prijs en je kunt je huis ook nog eens verwarmen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Temp spikes
  • 95C onder load zonder overclock
  • Overclocken zonder waterkoeling of delid lijkt niet mogelijk

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Warmteproductie Score: 1

+1
Ruud12345 6 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Lekker snel en stabiel! I. c.m met Asus Hero IX makkelijk te overkokken naar 5.1ghz. Wel rekening houden dat je daarvoor een goede (water)koeling nodig hebt! Idle: 25c - @5.1Ghz Stress: 65c - @5.1Ghz

Pluspunten

  • Goed overklokbaar @5.1Ghz
  • Stabiel
  • Laag in energie verbruik

Minpunten

  • Prijs veel te hoog
  • Levering zonder stock fan
  • Temperature Spiking!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 2

0
ThoiZ 30 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Prima product, door de nieuwe generatie (8 serie) is er beter alternatief beschikbaar. De prijs nu (30-11-2017) is naar mijn mening prima in verhouding met de prestaties. Goed over te clocken. Ik had persoonlijk geen problemen met hoge temperaturen.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Overclockbaarheid
  • Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Prijsdaling door nieuwe 8e generatie

Minpunten

  • Beter alternatief beschikbaar (8 serie)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 3

bram078 3 maart 2021 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

prima processor loopt lekker snel op 4,2 std met boost naar 4,5ghz. nadeel is wel kan behoorlijk warm worden zelfs met een simpele aftermarket koeler. aangeraden goede aftermarket koeler te halen

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • zeer snel
  • makkelijk overclockbaar

Minpunten

  • hoge temps
  • weinig pci lanes

Eindoordeel

Score: 4
larsjehetmarskeNewbie 4 januari 2021 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Dit product 2de hands gekocht en bevalt mij zeer goed. Overklocking is erg makkelijk en run mijn cpu nu al 2 jaar op 5,2ghz zonder enige problemen.

Pluspunten

  • Goed overklockbaar
  • in 2020 nog steeds goede prestaties

Minpunten

  • Sommige software werken er niet mee omdat het een 7de generatie is (Gopro Quik)
  • Je moet een goede koeler hebben

Eindoordeel

Score: 4
Anoniem: 979365Newbie 3 september 2018 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Prima product, lekker snel. Toe nu toe blij mee. (Gelukkig geen extreme temp pikes.) In gebruik met een mugen 4 pcgh.

Pluspunten

  • snel
  • overclockbaar

Minpunten

  • temps kunnen beter (alhoewel onder lucht max 73c wel meevalt)

Eindoordeel

Score: 5
Shakesbeer_NL 2 september 2018 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Gekocht om games te kunnen draaien op 144hz. Daartoe zeer geschikt dankzij de iets hogere standaardkloksnelheiden t.o.v. de standaard 7700. Ondanks grote aftermarket koeler wordt de processor snel heel erg heet of instabiel bij overclocking.

Pluspunten

  • Geweldige single-threaded prestaties

Minpunten

  • Heethoofd bij overclock

Eindoordeel

Score: 5
JRx2N 8 februari 2018 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Inmiddels 2 stuks door mn handen gehad (1 voor mezelf en 1 voor een build voor iemand anders), en 1 was super makkelijk stabiel te oveclocken tot 5.1 de andere met moeite tot 4.9. Uiteindelijk beide gedelid, wat echt een wereld van verschil maakt.

Pluspunten

  • Goed te overklokken (maar nog altijd merkbare silicon lottery verschillen)
  • Prijs/Prestatie

Minpunten

  • Slechte standaard TIM tussen die en IHS
  • 2 cores minder dan die nieuwe 8 gen processors

Eindoordeel

Score: 4
RiggzNewbie 28 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

De 7700K is een van de beste processors die je kan krijgen om mee te gamen en te editen. Het is wel jammer dat je nu voor ongeveer dezelfde prijs een 8700K kan hebben en als je wil gaan editen koop je natuurlijk een Ryzen processor. Verder zeer tevreden.

Pluspunten

  • Goede overclock-kwaliteiten
  • Perfect voor gamen

Minpunten

  • Hoge TDP
  • waardeloos door de 8e generatie
  • Prijs
  • hierna met Z170/Z270 geen upgrade mogelijk.

Eindoordeel

Score: 4
Horus HoldingNewbie 1 november 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Wat een Beestje! zeer snel en makkelijk overclockbaar ( met de juiste MB ) helaas was deze Pcu niet opgewassen tegen mijn 4000Mhz werkgeheugen. dit is wel haalbaar met overclock. en een nadeel zoals vaker met intel is de prijs.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • overclockbaar

Minpunten

  • Prijs
  • zonder juiste instellingen niet opgewassen tegen 4000Mhz werkgeheugen

Eindoordeel

Score: 5
jacolc 31 oktober 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Ik wou een processor en kreeg een multitasker. Naast processing is het ook een gratis kachel

Pluspunten

  • nooit meer in de kou zitten
  • 20% processor

Minpunten

  • waarom geen leds
  • 80% kachel

Eindoordeel

Score: 3
SirLct 22 september 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

Meer heb je niet nodig!

Pluspunten

  • Snel
  • Blijft koel
  • Goed overklokbaar

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
haans013 2 augustus 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Tray

Snel en stabiel, erg goede CPU! Ik ben niet zo van het overclocken, houdt alle hardware gewoon 'stock'.

Pluspunten

  • Geen koeler bijgeleverd, kun je zelf een goede kopen
  • Stabiel
  • 4.2Ghz en 4.5Ghz turbo

Minpunten

  • Boxed versie mét koeler kost 3 euro meer
  • Temperatuur schiet weleens op en neer

Eindoordeel

Score: 5
tommie1001 1 juli 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

ik heb de i7 7700k gekocht omdat ik wilde upgraden van de amd athlon x4 860k. dankzij deze processor kan ik battlefield 1 nu bijvoorbeeld van low met 30 fps naar high op 70 fps draaien met mijn gtx 960 4gb van msi. pracht processor, een echte aanrader

Pluspunten

  • krachtig
  • kan jaren mee
  • perfect voor workstation en gamen

Minpunten

  • voor sommigen de prijs

Eindoordeel

Score: 5
StinkdierkontjeNewbie 27 juni 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Tray

Prima CPU doet wat ik ervan verwacht. Ik heb de koelpasta in de CPU-case vervangen met nh1 van noctua Niet overklokt standaard 19 graden Overklokt maximaal 42.7 Daarnaast hebt het moederbord en CPU in mijn custom x70 case geplaatst.

Pluspunten

  • snel
  • stabiel
  • overclocked
  • stabiel bij onderload
  • zuinig
  • sterk gebouwd

Minpunten

  • slechte koelpasta in de cpu zelf

Eindoordeel

Score: 5
kris560 22 juni 2017 Product gekocht

Intel Core i7-7700K Boxed

overclock beest

Pluspunten

  • Ez overclock naar 5 ghz kan 5.1
  • Lekker snel

Minpunten

  • temps maar zijn te tweaken
  • Verder geen

Eindoordeel

Score: 4
kwiedovb 30 mei 2017

Intel Core i7-7700K Tray

Ontzettend snelle processor. Ingebouwd in een editing pc. Waar voorheen niet alle lanes in het programma gebruikt konden worden, kan dat nu met gemak!

Pluspunten

  • Snelheid
  • Kleinere chip dan gedacht

Minpunten

  • Redelijk aan de prijs

Eindoordeel

Score: 4
hanskasam 24 mei 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Veel is al geschreven. In combinatie met Cooler Master Nepton 240M zijn de temperaturen hoger dan bij mijn vorige 4790k. Ook valt het mij op dat de temperaturen schommelen. Bij een kamer temperatuur van ~22 graden: Idle ~35 graden, 100% load (15 minuten) max 67 graden.

Pluspunten

  • Snel
  • 4,2 Ghz
  • 4,5 Ghz turbo

Minpunten

  • relatief warm t.o.v. 4790k
  • temperatuur schommelingen
  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
A87 24 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Wat een barslechte CPU is dit, wordt 90+ graden (stress test) in een Fractal 1100 omdat Intel er bagger TIM in heeft gestopt. Dit scheelt 30 graden bij mij!!!

Pluspunten

  • Komende 5 jaar snel zat op 5ghz
  • Alleen goed als je TIM vervangt

Minpunten

  • Is het zo moeiijk goede TIM toe te voegen?
  • WAAROM INTERNE GPU??? pointless

Eindoordeel

Score: 3
Metallize 24 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Vrij recentelijk gekocht , in een combinatie met een Asus tuf 270 mark 2 wat vele mensen missen is dat je de CPU's IGP kunt in stellen voor als aparte monitor te dienen , los van je PCI-E kaart , al moet je Mobo het wel ondersteunen

Pluspunten

  • i7 IGP als aparte video adapter in te stellen
  • Erg snel
  • uitstekende tempratuur regeling

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
HackingDutchman 11 maart 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Doet wat ie moet doen. Snel genoeg in vrijwel alle applicaties, van Adobe pakket tot normaal gebruik, want alles is nu eenmaal goed geoptimaliseerd voor Intel. Helaas weinig winst t.o.v. zijn voorganger. Nog steeds jammer dat ze dit model niet zonder interne GPU leveren. Aanrader.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Snel
  • Stabiel

Minpunten

  • Weinig verschil met 6700K
  • Nog steeds interne GPU in ''topmodel''

Eindoordeel

Score: 4
Chrome123 28 februari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Ben er zeer tevreden over

Pluspunten

  • 4 cores / 8 threads
  • Goed overklokbaar
  • HEVC / H.265

Minpunten

  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 5
axensir 20 februari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Erg goede cpu, duur maar kwa prestaties top! Wel jammer dat kaby lake bijna hetzelfde is als skylake

Pluspunten

  • Goede cpu
  • Koel
  • Overclockbaar

Minpunten

  • Duur
  • Weinig verandering dan eerdere generaties

Eindoordeel

Score: 4
debeer 13 februari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Van een i7 870 (1e gen) naar een i7 7700K (7e gen) ge-upgrade. Deze nieuwe telg is best wel snel en zeker geen heethoofd.

Pluspunten

  • snel
  • koel
  • overklok potentie

Minpunten

  • prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Timx2 29 januari 2017

Intel Core i7-7700K Boxed

Om onderstaande te realiseren heb ik de volgende settings nodig i.c.m. een MSI Z270I: Multiplier/ring 47x / AVX offset -1 / 1.31Vcore. Realbench stresstest 4 hours / 16gb, Realbench benchmark loop 10x, IntelBurnTest stress level max. loop 25x, Prime95 28.10 24 hours (90% ram), Geen rare fratsen tijdens dagelijks gebruik.

Pluspunten

  • 4.7Ghz @ 1.31V
  • @4.7Ghz Realbench score 155.680 (= snel!)

Minpunten

  • Temps (1.36V i.c.m. Corsair H115i = max. 96 graden!)
  • Delidden noodzakelijk voor serieuze overclock

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i7-7700K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True