Gemiddelde gebruikersscore
Mijn partner en ik werken allebei regelmatig thuis, maar zijn ook regelmatig op kantoor of bij klanten. Met de D6000 kun je met 1 kabel alle randapparatuur aansluiten en dit maakt ons leven een stuk makkelijker ;)
Ideale dock voor thuiswerken met 2 schermen en een laptop met opladen via USB-C
Jaartje geleden deze port replicator aangeschaft en deze bevalt prima. Getest met verschillende toestellen zowel Apple, Dell, Lenovo en een eigen desktop. Dit op usb 3 en usb-c.
Elk van de toestellen werkt perfect samen met de dock nadat je de displaylink driver installeert. Hierbij is het wel belangrijk de firmware van de dock up to date te brengen, dit kan je enkel op een windows toestel doen. Dit was nodig voor een dell uit 2022 & de mac zelfs met retina. Deze werkten zonder update niet
Linux kan tegenvallen afhankelijk van je schermresolutie tegenvallen, op sommige distro's werkt de dock perfect met 2 1080 schermen, echter na een 4k upgrade en met display scaling krijg je beide displays niet correct aan de praat. 1 4k & scaling is echter ook geen probleem.
Laden doet het beestje op 65w wat voldoende is voor de meeste laptops zonder aparte GPU.
Alles wat je er van mag verwachten!
Nu met het verplicht thuiswerken aangeschaft. Werkt op Windows prima i.c.m. met een 4K monitor. De dock laadt mijn Dell laptop op via USB-C. Het werkt ook prima op de MacBook Pro met Apple Silicon processor. Beeld is goed (scaling niet getest) en de MacBook wordt ook opgeladen.
MacBook-2016 met Catalina en 4k scherm: Opladen, UTP-netwerk, USB-hub functies werken goed, Retina scaling is niet mogelijk dus OF 1920x1080 OF 3840x2160 (of geschaald, maar blurry).
ACER-laptop met Windows 10 en 4k scherm: Met USB3 connector op aangesloten, alles werkt pug-and-play excl. opladen!
Ziet er goed uit en voldoende vermoge om een laptop vlot op te laden. Helaas ondersteunen de drivers geen Retina modus in geschaalde resoluties (1440p op een 4K monitor) waardoor deze niet lekker bruikbaar is (twee 27” 4k schermen, 1080p is te groot, 4K te klein. Daarom weer retour gestuurd.
Ik heb de Dell D6000 aangeschaft zodat wij thuis beide gebruik kunnen maken van het externe beeldscherm. De D6000 is zowel met Mac als Windows compatible en dat was voor ons de doorslag om hiervoor te gaan. Alle randapparatuur kan aangesloten worden en met 1 kabel werkt alles.
Voor mijn werk zocht ik naar een universeel Dockingstation voor de flexplekken.
Dit dockingstation is hiervoor ideaal omdat deze met zowel een USB A als C overweg kan.
De D6000 kan USB C laptops ook opladen via de power delivery. dit scheelt weer extra kables. Een aanrader wat mij betreft!
Dell maakt geen docks meer. Dit is een port replicator, Geen "Universal Dock"
Een zware laptop is niet te laden via USB-C. jDus al snel een losse voeding nodig.
Bij 1 extra scherm kan je dus beter gewoon het scherm in je laptop pluggen.
Bij 2 schermen werkt het prima.
D6000 heeft twee usb 3,0 + usb c aansluitingen de voorzijde