We hebben watchOS, Tizen en Android Wear een tijdje naast elkaar gebruikt om te kijken welk smartwatchplatform per taak het best bevalt en wie de handigste interface heeft ontworpen.
Voor de watch2 heb ik gekeken naar de alluminium versie en de stalen versie in de store. Even allebei geprobeerd, maar de stalen versie is net iets zwaarder waardoor ik bang was dat mijn dunne polsen die op lange termijn niet prettig gingen vinden. Een kleiner scherm wilde ik niet.
Anderhalf jaar na de eerste Watch, laat Apple met de Series 2 zien dat een smartwatch geen gimmick is maar echt een nuttige toevoeging. De Series 2 heeft voor sporters veel potentie, maar het ontbreekt nog wel aan apps. Niet-sporters zijn goedkoper uit met de gelijktijdig uitgebrachte Series 1.
Deze watch had eigenlijk het eerste model van Apple moeten zijn. De anderhalf jaar geleden gelanceerde modellen werden te snel op de markt gebracht en hadden daardoor te kampen met te veel kinderziektes. Voor mij een goed moment om met dit model in de smartwatch wereld te stappen.
Pluspunten
Keramische kast met horlogeglas van Safierkristal en daardoor kras- en slijtage vast
Snelle Apple S2 Chipset
Amoeled scherm met maximale helderheid van 1000 nits
Waterdicht
GPS-chip
Drie i.p.v. twee jaar Applecare ondersteuning
Minpunten
Korte technische levensduur van maximaal 3 jaar
Te duur (ruim €1500 !) in de markt gezet
Geleverd met een wit sportbandje i.p.v. een leren- of roestvrijstalen horlogeband
Geen zelfstandige 4G-chip en daardoor te veel afhankelijk van de iPhone
Werkt alleen met de nieuwste iPhone (5 en nieuwer)
Apple Watch Series 2 Nike+ (Sportbandje, 38mm) Grijs (Zwart)
Ik heb deze watch tweedehands gekocht in 2019, en inmiddels is Watch OS 6.1 geinstalleerd. Hierbij moet gezegd worden dat het niet extreem snel meer is, maar zeker bruikbaar!
Apple Watch Series 2 Nike+ (Sportbandje, 38mm) Zilver (Wit, Zilver)
Fijne toevoeging aan het dagelijkse (sport)leven. Snel een timer aanzetten tijdens koken, je iPhone terugvinden als die onder een stapel papier ligt, muziek luisteren, hartslag meten én je route registreren tijdens hardlopen of andere sporten. (etc. etc.)
Communiceert perfect met iPhone.
Leuke Watch om mee te beginnen.
Apple Watch Series 2 Nike+ (Sportbandje, 38mm) Grijs (Zwart)
Een echte toevoeging geworden in het dagelijkse leven. Ik ga niet meer van huis zonder de Apple Watch om mijn pols. Ziet er ook gewoon goed uit naar mijn mening. Ook werkt het gewoon fantastisch met fitness.
Pluspunten
Goede batterijduur
Luxe en sportieve uitstraling
Sportfuncties
Notificaties
Siri
Apps
Minpunten
Geen sleep tracking
Werking van meldingen is soms vaag icm meerdere devices
Apple Watch Series 2 (Sportbandje, 42mm) Grijs (Zwart)
Geweldig product voor een goede prijs. Extra bandjes zou ik gewoon via andere sites bestellen, stuk goedkoper en prima kwaliteit. Vind zelf het sportbandje niet geweldig. Het bandje zit te los of te strak om de pols. Heb hem nu een half jaar en nog geen zichtbare gebruikerssporen.