De OnePlus 3 is een high-end smartphone met een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Concessies ten opzichte van soms veel duurdere toestellen hebben we niet gevonden, plus- en minpunten natuurlijk wel. Het meeste is echter plus, waarbij de slanke en solide behuizing uit één stuk aluminium als eerste opvalt. Ook de snelheid van het toestel is onderscheidend: van vingerafdrukscanner tot camera en de Android-ervaring in het algemeen. De OnePlus 3 heeft dan ook een snelle en complete chipset, maar liefst 6GB ram en 64GB opslaggeheugen, dat helaas niet uit te breiden is. De camera is behoorlijk allround en hoewel het niet de beste van het moment is, komt hij een heel eind. De videoprestaties vielen ons wat tegen. Ook het oledscherm hebben we wel eens mooier gezien, maar is wat ons betreft geen minpunt. De accuduur is gemiddeld voor een toptoestel van 2016 en hij laadt het snelst op van alle toestellen die we hebben getest. Het is lastig om een high-end smartphone te vinden die zoveel waar voor je geld biedt. Lees verder »
De OnePlus 3 biedt voor de prijs enorm goede prestaties en specificaties. Een goede batterijduur en camera, plus het uiterlijk is prachtig. Echter heeft elke telefoon wel zo zijn verbeterpunten en daarin is de OnePlus 3 niet anders..
Pluspunten
Heel erg goede prijs/performance ratio
Zeer snel dankzij Snapdragon 820 en 6GB RAM
Ontzettend mooi toestel
Zeer snelle en accurate vingerprintscanner
Goede camera
Kan ontzettend snel opgeladen worden (60% in 30 min.)
Bijna stock Android met handige toevoegingen en frequente updates/fixes
Goede batterijduur
Minpunten
Scherm standaard niet heel goed gekalibreerd. Máár: Het sRGB-profiel maakt het echter heel erg kleuraccuraat
Toptoestel, zeker voor deze prijs! Fijn scherm, supersnelle hardware, goede fingerprint-reader. Wat mij betreft de beste keus als je een nieuw toestel zoekt!
na 3 weken in gebruik weer onder indruk zoals bij de oneplus one
goed toestel accu oke door dash charge te overzien snelheid niks op aan te merken
en software helemaal super echt een aanrader camera is alleen slecht met bewegingen in videos
Pluspunten
metaal behuizing die in een woord goed aanvoelt
amoled scherm die met de Srgb mode prima presteert
snel en soepel door de sd820 en 6gb ram natuurlijk
snelle vingerafdrukscanner sneller dan s7 en iphone 6s
dash charge 0-63 % in 30 min
oxygen os stock met toch tweaks zoals de dark mode die zelfs niet naar android N lijkt te komen
camera overdag oke achter en voor en voorcamera goed bij videos
goede audio via 3,5 mm jack en stevige aansluiting
Minpunten
slechte OIS stabelizer waardoor videos met bewegingen lelijk zijn
camera in donkere snel donker doet s7 edge wel wat beter
accu niet beste prestaties
camera heeft 2 gb ram in zijn beschikking volgens de co founder
knoppen zitten wat lossig in de behuizing
geen 1080p60fps
geen OIS bij 1080p en 720p video opnemen alleen EIS
Beste,
Na een paar dagen dit pracht toestel in gebruik te hebben lees ik veel positieve en negatieve dingen maar weinig over het dagelijks gebruik. Ik hoop daar hiermee verandering in te brengen.
Mijn vrouw heeft in juli de OP3 gekocht en is er zeer tevreden over. Ondanks de grootte toch goed te bedienen. Toestel is snel en voelt stevig aan. Levering was snel door OnePlus en was goed te volgen via Track&Trace. Service van OP is slecht.
Het meest blij ben ik met de snelle oplaadtijd. Ik kijk veel youtube filmpjes en aan het einde van de dag is de accu bijna leeg. Als ik mijn kind naar bed breng, zet ik de telefoon even op de oplader, daarna heb ik ruim genoeg accu voor de avond!
Bijna twee jaar in bezit en nog altijd tevreden over. Standaard opladen gaat goed, maar Dash charging werkt niet meer. Ik denk dat de kabelingang van de telefoonoplader aan slijtage onderhevig is.
Pluspunten
Prachtig design
Goede prijs / kwaliteit verhouding
Minpunten
Ingang opladen op telefoon zelf is aan slijtage onderhevig?
De eerste smartphone die ik langer dan een jaar heb. Enorm snel nog steeds, en de bouwkwaliteit is ook top. Camera is wat minder, maar met de Google Camera app maakt hij wel mooie foto's. 6GB ram is nog steeds meer dan voldoende. OxygenOS heeft hele handige, bruikbare features.
mooi toestel, met slechte ervaring na updates. telefoonboek wordt ongevraagd aangepast, internet werkt in buitenland niet. Camera maakt slechte kwaliteit foto's
Top toestel voor een goed prijs. Goed gebouwd, redelijk goed afgewerkt, prestaties zijn heel goed, batterij houdt het redelijk lang maar helaas niet een volle dag. Dash-charge werkt wel heel snel. Jammer dat de geheugen niet uitbreidbaar is. Camera is niet heel goed en heeft onvoldoende mogelijkheden. Audio kan beter.
Kort beschreven geweldig prijs voor de specificaties. Wel jammer dat de Oneplus3T zo snel uitgebracht werd. Had net de OP3 aangeschaft toen kwam 1/2 maand later de OP3T uit. Had dan toch wat liever gewacht op de OP3T
Prachtige telefoon. Even wennen aan scherm (kleuren) maar ook zeer mooi. Software in combinatie met SD820/6GB zorgt voor een vloeiende ervaring. Ik gebruik zelf dual sim en ik wil nooit meer wat anders. Gaat lang mee op een accu lading en kost de helft van een vergelijkbare telefoon.
Fantastische telefoon, hiervoor een LG G3 gehad. Die had kleine problemen zoals te snel warm worden. De Oneplus 3 heeft dat echter allemaal overtroffen, zeer weinig tot geen minpunten te vinden bij deze telefoon.
Pluspunten
Helder, mooi amoled scherm
Snelle processor
Lage prijs
Goede kwaliteit en mooi uiterlijk
Fingerprint scanner
Minpunten
Geen optie om accu te verwisselen of om opslag te vergroten
Voor de prijs zul je geen betere telefoon kunnen vinden. Heeft ongeveer alles wat de concurrentie ook kan bieden.
Ontwerp is prachtig, maar niet uniek. Vingerafdruk scanner is erg goed en snellader is echt heel snel.
Ik heb de telefoon pas 3 dagen en ben er zeer tevreden over! Hij is lekker snel, ligt goed in de hand. Groot scherp beeld en maakt goede foto's. Werkt ook goed icm Sonos, als scherm gelocked is even > tekenen op het scherm en nummer wordt geskipped.
Heerlijk toestel, nu 3 weken in bezit. Nog geen serieus minpunt kunnen ontdekken. Altijd erg responsive, goede fotos/films,veel handige features, veel opslag. Dual sim werkt feilloos. Gaat ruim een dag mee en laat met dash in 30min bijna helemaal op. Enige kleine minpunt is bediening van linker knoppen icm flipcover.
Zeer goed product voor de prijs. De grootste problemen die er met de OS waren, zijn inmiddels verholpen.Goeie kwaliteit, super snel en een hele goede prijs! Een echte aanrader.
Goed product met weinig nadelen. Veel vrienden van mij hebben dezelfde smartphone, een echte aanrader. Ik ga hem denk ik een jaar gebruiken en dan koop ik de oneplus 4 :), dat kan namelijk makkelijk voor deze prijs.
Pluspunten
Goed scherm.
Snel.
Vingerscanner, super snel.
Camera.
Veel geheugen.
Goedkoop.
Snel opladen.
Minpunten
OS redelijk clean, maar werkt niet even lekker als HTC sense.
Aanrader! Voor een relatief lage prijs heb je een uitstekende telefoon, een echt vlaggenschipmodel.
Kom zelf van een HTC One M8 en was positief verrast door de kwaliteit van deze OnePlus 3. Heb gewacht, vanwege de reviews over de Oneplus 2, maar Oneplus heeft de aankondigingen wat mij betreft waargemaakt.
Pluspunten
64GB Oplag + 6GB RAM
Supersnel opladen (Dash)
Prijs
Prettige behuizing
Dual-SIM
Minpunten
Dash lader vervangen is duur (geen standaardlader)
Geweldige telefoon, het is echt een gigantische upgrade t.o.v. mijn HTC One m8. Vooral de luide speakers en het amoled scherm vielen mij op (op een goede manier). Camera is ook echt heel goed. Alleen jammer dat het scherm niet héél helder is, al maken de kleuren hier voor op.
Pluspunten
Erg mooi
Uitstekende camera
Mooie kleuren, vooral zwart
Luide speaker
Minpunten
Scherm niet de helderste van de markt (maar zeker helder genoeg)
Geen seconde spijt gehad van mijn aanschaf. Alle aspecten van deze telefoon voldeden ruim aan de verwachtingen. Waarschijnlijk is dit de beste telefoon voor het geld op dit moment.
Pluspunten
Bouwkwaliteit
Camera, zowel foto's als video
Loopt altijd soepel
Oxygen OS, stock android, en dan beter
Scherm is top notch
Accu is voor mij ruim voldoende
Dash charge is geen gimmick, laadt als een malle
Vingerafdrukscanner werkt top
Minpunten
Front facing stereo speakers zouden welkom zijn, maar zo is het ook prima