Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Gebruikers

Score: 5
65 reviews

Samsung 850 EVO 500GB - Reviews

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 5 december 2014

De nieuwste ssd's: Samsungs 850 Evo en de concurrentie

Samsung heeft voor zijn 850 Evo 3d-geheugen ingezet dat de prijs van de ssd's moet drukken. De ssd is voorzien van een nieuwe MGX-controller: die moet de prestaties van kleine drives opkrikken. De 500GB-versie vrij snel, maar de prijs mag nog wat zakken. Lees verder »

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
52
Score: 4
12
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
1
+3
Foritain 23 juni 2017
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van de review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Samsung 850 EVO 500GB

Al ruime tijd op de markt maar nog altijd een zeer snelle SATA schijf met een zeer redelijke prijsstelling. Ervaart wel wat druk van modellen met meer Gigabytes-per-euro, maar valt weer positief op met een 5 jaar garantie en een neutrale, chique uitstraling die bijna overal goed in past.

Pluspunten

  • Iets sneller dan de WD Blue en MX300
  • Oogt chic, past in menig systeem met venster beter dan de meeste concurrentie.
  • Nette specs op gebied van betrouwbaarheid / levensduur
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • Magician software netjes, optioneel RAPID mode.
  • 5 jaar garantie
  • Prijs-kwaliteitverhouding gewoon keurig.

Minpunten

  • Meerwaarde 'iets sneller' in veel praktische consumenten taken lastig subjectief waar te nemen.
  • Gezien bovenstaande is de iets gunstigere prijs-per-gigabyte van enkele alternatieven wel geduchte concurrentie.

Eindoordeel

Score: 5

+2
Rhy 27 maart 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Ook de beste SATA3 SSD voor de wat oudere laptops. Zie uitgebreide review voor vergelijking met andere modellen. En wat Samsung 'RAPID mode' precies betekent qua verschil in snelheid.

Pluspunten

  • snel, sneller, snelst
  • beste SSD management software
  • rapid mode?! WOW!

Minpunten

  • geen spacer bijgesloten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
Retaliator 12 september 2015

Samsung 850 EVO 500GB

Prima SSD voor een nette prijs. Hij is snel, je krijgt veel opslag voor je geld en je hebt alle voordelen van een SSD. Mooie softwaresuite van Samsung voor optimale prestaties en realtime informatie.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Veel opslag voor je geld
  • Geen warmte of geluidsproductie
  • Samsung Magician is een fijne tool, geeft je veel informatie over je SSD en je kunt eenvoudig firmware updaten
  • Samsung Magician kan je systeem tunen voor optimaal SSD gebruik

Minpunten

  • SATA blijft de bottleneck

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
Bram178 29 november 2017 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Super SSD tegen echt een prima prijs. Echter een SATA kabel en wat schroefjes hadden er toch wel bij gemogen!

Pluspunten

  • Prijs
  • Design
  • Snelheid

Minpunten

  • Geen accessoires zoals schroefjes en SATA kabel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

Lord Igor 25 juni 2018 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Rampzalig apparaat. Extreem korte levensduur en zeer foutgevoelig. Mijn tweede Samsung SSD die er in korte tijd (< 2 jaar) mee ophoudt. En in typische Samung-stijl: zonder waarschuwing met een totale failure.

Pluspunten

  • Geen

Minpunten

  • Levensduur

Eindoordeel

Score: 1
inaba_nl 9 april 2018 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

ik heb tot op heden nog géén snellere SATA SSD in mijn handen gehad, zeer tevreden over deze SSD!

Pluspunten

  • kwaliteit
  • zuinig
  • SNEL
  • lage prijs

Minpunten

  • data protectie elko's zijn afwezeg(?)

Eindoordeel

Score: 5
Eaxolm 5 april 2018 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Een betaalbare SSD met goede prijs-kwaliteitverhouding. De 500GB uitvoering heeft ook de laagste prijs per GB.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Dit moest

Eindoordeel

Score: 5
jaspervleeuwen 27 maart 2018 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Product werkt naar wens, is snel en geen problemen mee. Software die is bijgeleverd is handig om een benchmark uit te voeren.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede prijs/Kwaliteit
  • geen geluid
  • tunebaar
  • goed design

Minpunten

  • Geen bevestigingsmateriaal

Eindoordeel

Score: 4
BvdHee 17 februari 2018 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Snelle ssd, helaas wel wat aan de prijzige kant voor de incrementele toename in prestatie. Strak design, zeker als je een open kast hebt.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Snelle ssd

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Jvann 18 december 2017 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Mijn 840 EVO 120GB werd te klein, dus tijd voor een nieuwe. Laptop heeft nu deze SSD op SATA 6.0Gb/s in RAPID Mode, 840 EVO in HDD Caddy en een reguliere HDD. Performanceverschil met de 840 EVO is niet bepaald merkbaar bij gebruik, wel in benchmarks. Gewoon lekker snel dus.

Pluspunten

  • Lekker snel
  • Niet eens zo heel prijzig voor een SSD
  • Samsung software voegt wat toe

Minpunten

  • Geen SSD Stickers meer in de doos, jammer hoor

Eindoordeel

Score: 5
Old Skool 9 december 2017 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Supersnelle SSD met goede software voor eenvoudige firmware updates. Merkte meteen snelheidsverschil met een HDD.

Pluspunten

  • Razendsnel
  • Uitstekende kwaliteit
  • Goede upgrade van je systeem

Minpunten

  • geen toebehoren (kabel, schroefjes)

Eindoordeel

Score: 5
Becquerel 19 november 2017 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Prima prijs. Gekocht tijdens een aanbieding.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Snelheid
  • Uiterlijk(als dat interessant is)

Minpunten

  • prijs nog steeds hoog

Eindoordeel

Score: 5
Hemur Enge 12 september 2017 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

Ik heb eindelijk besloten om toch maar een SSD te kopen. Ik ben er zeer tevreden mee. het snelheidsverschil is erg groot in vergelijking met een HDD. En hij werkt perfect.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
LLB 22 juli 2017 Product gekocht

Samsung 850 EVO 500GB

geweldige SSD het werkt perfect op mijn macbook pro early 2011. ik ben zelf van HDD naar SSD gegaan. en ik merk echt verschil.

Pluspunten

  • snel in data overdracht
  • groot in geheugen

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5
Mideaa 12 juni 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Uitstekend.

Pluspunten

  • Snelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
AlfredSumo 8 mei 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Deze ssd is erg betrouwbaar en snel hiermee zul je dan ook niet snel de mist in gaan. De prijs is iets hoger dan andere ssd's maar je krijgt er kwaliteit, robuustheid, betrouwbaarheid en snelheid voor terug.

Pluspunten

  • Licht
  • Robuust
  • Snel

Minpunten

  • Duurder dan andere merken

Eindoordeel

Score: 5
Lekkerhoor 7 februari 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Uitstekende SSD, heeft weer nieuw leven in mijn laptop geblazen. Een van de snelste SSD's op de markt dus zeker de prijs waard. Zeker aan te raden voor upgraden vanaf HDD. Ook handige software bij inbegrepen.

Pluspunten

  • Mooi Design
  • Snel
  • Software

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Artaex 31 januari 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Dit is echt een fijne SSD. Hij ziet er mooi uit en de bouwkwaliteit is erg goed. De snelheden zijn zoals gespecificeerd en Samsung heeft goede software om de SSD mee te beheren of te migreren vanaf een andere schijf.

Pluspunten

  • Snelle SSD
  • Goede kwaliteit
  • Samsung SSD-software

Minpunten

  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
dmagielse 27 januari 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Ik heb recentelijk deze SSD gekocht en hij werkt uitermate goed! Alleen bij tests van userbenchmark zit die wat aan de lage kant, maar de meeste games die ik speel hebben stukken betere loading times; en dat is maar goed ook!

Pluspunten

  • Snel
  • Extreme upgrade van HDD
  • Mooi; minimalistisch design
  • Groot, goede prijs-kwaliteit
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Het feit dat Microsoft en SSD makers de GB anders meten is toch wel héél vervelend
  • Er zit erg weinig in de verpakking voor de prijs die je betaald.

Eindoordeel

Score: 4
Jean Paul 18 januari 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Uitstekende prijs/kwaliteit. Duidelijk sneller dan m'n MX100 en komt geleverd met migratiesoftware welke uitstekend werkt, CloneZilla liet het afweten i.v.m. 512GB > 500GB. Samsung Magician 5 is wel minder, aantal features zijn eruitgehaald.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Snelheid
  • Migratiesoftware

Minpunten

  • Nieuwe Magician software is uitgekleed

Eindoordeel

Score: 5
RensyBoyyy 17 januari 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Mooie snelle ssd voor een mooi prijsje

Pluspunten

  • snelle opstarttijd
  • genoeg opslag
  • fijne software(samsung magician)

Minpunten

  • prijs (misschien)

Eindoordeel

Score: 5
Vatos 29 december 2016

Samsung 850 EVO 500GB

Goede SSD met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Snelheid is vergeleken de andere merken erg goed. Enkel mis je wel een HDD naar SSD inbouwbracket ( maar dit ondersteunen de meeste behuizingen ondertussen wel )

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit
  • Zeer snel
  • Weinig warmte
  • Goede software

Minpunten

  • Geen nadelen (half jaar in huis)

Eindoordeel

Score: 5
Destrux 14 december 2016

Samsung 850 EVO 500GB

Prima SSD. Zeer makkelijk om te installeren (in een Desktop PC) en doet daarna vooral zeer goed zijn werk. Enorme snelheidsverbetering voor mijn PC.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Erg snel
  • Neemt weinig ruimte in beslag

Minpunten

  • Zit toch nog snel vol

Eindoordeel

Score: 5
Uncle Mel 11 december 2016

Samsung 850 EVO 500GB

Snelle SSD met zo'n beetje de beste prijs/kwaliteit/betrouwbaarheid ratio op de markt

Pluspunten

  • snelheid
  • prijs

Minpunten

  • voelt wat goedkoop aan met plastic behuizing, maar boeiend?

Eindoordeel

Score: 4
Vioolkist 11 november 2016

Samsung 850 EVO 500GB

Ik was al bekent met de SSD 250 Gb, dus het was makkelijk om deze SSD 500 Gb te migreren met de meegeleverde software. Het inbouwen ging makkelijk met behulp van het filmpje van Coolblue (de leverancier)

Pluspunten

  • Stevige behuizing
  • Simpele migratie
  • Makkelijk te monteren

Minpunten

  • Nog niet gevonden (4 dagen in huis)

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 850 EVO 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True