×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

- Reviews

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 5 december 2014

Samsung heeft voor zijn 850 Evo 3d-geheugen ingezet dat de prijs van de ssd's moet drukken. De ssd is voorzien van een nieuwe MGX-controller: die moet de prestaties van kleine drives opkrikken. De 250GB-versie vrij snel, maar de prijs is vooralsnog wat te hoog. Lees verder »

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
83
Score: 4
27
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+1
acanthicusadoni 25 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Rappe SSD zeker t.o.v. oudere SSD's

Pluspunten

  • Snel
  • Duidelijke verbetering t.o.v. oudere ssd's
  • 5 jaar garantie
  • Meegeleverde software

Minpunten

  • Als ik dan iets moet verzinnen, geen bracket of schroefjes meegeleverd.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
Akino 8 februari 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Samsung's laaste EVO serie

Pluspunten

  • Solid state
  • Prijs
  • Magician software

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
DivadaviD 17 januari 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Er is een opvolger voor de welbekende SSD van Samsung's 840EVO (250GB), De 850EVO (250GB). Ik draaide ze beiden in een RAID0 configuratie op mijn LSI MEGARAID SAS 9265-8i Kit. De 850 bleek na verwachting sneller, op een vrijwel constant niveau. Voor zijn prijs/prestaties verhoudingen zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit
  • Snelheid
  • Ondersteunging

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
pkopf 11 januari 2016

Samsung 850 EVO 250GB

SSD gekocht om te installeren in mijn laptop (Asus N551JK-CN158H). In de verpakking zit alleen de schijf, wat boekjes en een dvd met software van Samsung. Schijf voldoet uitstekend, laptop is zeer vlot in gebruik en opstarten.

Pluspunten

  • Snelle schijf
  • Goede prijs
  • Makkelijk installeren

Minpunten

  • Voor een paar tientjes meer heb je dubbele capaciteit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

0
DoggyDogger 25 december 2016

Samsung 850 EVO 250GB

De beste vervanging voor een harde schijf. De opstart tijd is vele malen sneller. En om niet te vergeten zijn programma's zoals Skype, Chrome etc. veel sneller opgestart.

Pluspunten

  • Hoge Schrijf en Lees snelheden
  • RAM geheugen kan als Cache worden gebruikt voor een tijdelijke snelheids Boost
  • Software om te kijken hoeveel TB je heb geschreven en het aan zetten van RAPID mode voor de ram cache instelling.
  • Goedkoper en/of sneller dan de vorige EVO versies o.a. 750, 840

Minpunten

  • Je moet het willen om te kopen. Aangezien het ongeveer 2 keer duurder is dan een 1 TeraByte harde schijf van Western Digital

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

0
Felix-B 9 augustus 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Toshiba 850R met Toshiba SSD van 128 GB naar Samsung 850 EVO 250 GB

Pluspunten

  • Clone software
  • Clone software

Minpunten

  • Tóch nog de W7-schijf nodig voor een repair

Eindoordeel

Score: 4

0
Omed 4 maart 2016

Samsung 850 EVO 250GB

Gisteren van de MediaMarkt gekocht voor ¤89.95. De zelfde dag geďnstalleerd en de opstartsnelheden van mijn HDD en SSD waren ~10 seconden (SSD) en 5-10 minuten (5200RPM HDD). Speeds waren eerst 500mbps (read en write) maar na het activeren van R.A.P.I.D. Mode zijn de speeds nu 2500mbps (read en write).

Pluspunten

  • Performance
  • Hoge kwaliteit
  • Samsung software
  • R.A.P.I.D. Mode
  • SUPER SNEL!

Minpunten

  • Geen schroefjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

0
codentaco 12 januari 2016

Samsung 850 EVO 250GB

De prijs is wat aan de hogere kant, maar het is elke cent waard.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Verpakking
  • Software

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

0
natihorny 19 juni 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Schitterende SSD van Samsung dat je USB's aan volledige snelheid laat werken als je Samsung Turbo Boost aanzet! Zeker een aanrader, prijs kwaliteit is top!

Pluspunten

  • Heel snel
  • Nog sneller met turbo boost
  • Mooi design
  • Robuust

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

siteoptimo 11 oktober 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Snel en betrouwbaar. Dit product is zo populair dat je al pech moet hebben als er iets fout loopt. Ik heb deze SSD al meerdere keren gekocht en je weet op voorhand dat je een goede betrouwbaarheid hebt.

Pluspunten

  • Hoge betrouwbaarheid
  • Alle voordelen van een SSD (licht, snel, energiegebruik,...)

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Singels 4 oktober 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Goede snelle betaalbare SSD met ook nog eens goede bij passende software.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs/Kwaliteit
  • Magician software
  • R.A.P.I.D. Mode

Minpunten

  • geen bracket of schroefjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
AMD and INTEL 7 september 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekregen)

Snelle schijf van samsung met goede prijs voor ssd.

Pluspunten

  • Snel
  • Samsung
  • Robuust gebouwd

Minpunten

  • Duur invergelijking met HDD

Eindoordeel

Score: 5
Gamehack 25 augustus 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Fijne SSD voor een goede prijs. Alleen jammer dat er geen SATA kabel meegeleverd wordt.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen SATA kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
Jellewie 23 augustus 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

vorig jaar gekocht voor mn vaste pc, toch maar overgestapt op de 960 omdat dat veelen malen snellere aansluiting is.

Pluspunten

  • redelijke prijs
  • uber snel voor de verbinding
  • garantie

Minpunten

  • geen bevestigings schroefjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
TinyBuxTomNewbie 9 augustus 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Prima product voor wat je betaalt. In vergelijking met andere zelfde capaciteit ssd's is hij wat duurder maar geeft een goede uitstraling en werkt uitstekend. Vooral met de software die erbij wordt geleverd. De software kopieert alles van je normale opstartschijf naar deze schijf. Ideaal dus!!

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Goede aansluitingen
  • Bouwkwaliteit is goed
  • Software werkt fijn en is gratis.
  • Uiterlijk is niet lelijk (bijv. in een kast met glas)

Minpunten

  • Schroefdraad in schroefgaatjes kan kapotgaan (bij hardhandig gebruik)

Eindoordeel

Score: 5
AltTabKeys 9 augustus 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Samsung is en blijft top!

Pluspunten

  • Snel
  • stevig
  • betrouwbaar

Minpunten

  • N.v.t

Eindoordeel

Score: 4
BigAntoni 4 augustus 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Heb meerdere van deze SSD's. Doen wat ze moeten doen en dat doen ze snel. Kortom perfect

Pluspunten

  • Snel
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Populair
  • Robuust

Minpunten

  • Rond deze tijd van de review toch wel aan de dure kant

Eindoordeel

Score: 5
Sander470 22 mei 2017

Samsung 850 EVO 250GB

Goede SSD!

Pluspunten

  • Snel
  • goede ondersteuning
  • Lange garantie

Minpunten

  • Is een keer kapotgegaan door een fatale fout. moest omgeruild worden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 4
debeer 4 mei 2017

Samsung 850 EVO 250GB

Prima product. Snel en een nette prijs.

Pluspunten

  • makkelijke installatie
  • snel
  • dun

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
peddy69 24 april 2017

Samsung 850 EVO 250GB

I had wd blue only which was very slow. I was seriously amazed with win 10 - 10sec on time, and everything is seriously faster. Not much to say, its amazing, really worth the upgrade!

Pluspunten

  • 10sec boot of windows 10
  • 250gb feels enought for system+ few bigger games
  • Nice looks?
  • Awsome warranty time
  • Just amazing!

Minpunten

  • Dont have anything against it

Eindoordeel

Score: 5
raiders 30 maart 2017

Samsung 850 EVO 250GB

Top product! Gekocht bij mijn nieuwe pc voor betere performance ten opzichte van een klassieke HDD. En dat doet ie goed. Mijn pc start op in enkele seconde. Het plan is om mijn laptop waarschijnlijk ook up te graden! :)

Pluspunten

  • Heel snel
  • Makkelijk in te bouwen

Minpunten

  • Een stuk duurder dan een normale HDD

Eindoordeel

Score: 4
Window 23 maart 2017

Samsung 850 EVO 250GB

Heb deze schijf nu bijna twee jaar en ben dik tevreden. Voor het geld destijds de goedkoopste; nu (of toen met meer budget) zou ik wel voor een grotere capaciteit zijn gegaan. Heeft soms wel last van coil whine, maar is mee te leven.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi ontwerp
  • Prijs

Minpunten

  • Niet geruisloos

Eindoordeel

Score: 4
Ceaneye 23 januari 2017

Samsung 850 EVO 250GB

Prima prijs - snelle schijf in verhouding tot concurrentie en hij is niet eens zoveel duurder bij sommige winkels zelf goedkoper qua prijs.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Simpel zwart design
  • Ik heb geen PRO nodig.

Minpunten

  • Verpakking beetje overkill - veel loze ruimte.
  • SATA SSD's is op een gegeven moment ter dode opgeschreven. M.2 is steeds prominenter aanwezig.

Eindoordeel

Score: 4
Snufje12345 7 januari 2017

Samsung 850 EVO 250GB

Goed product, snel en goede prijs. Uit ervaring kan ik wel zeggen dat je eventueel als je het geld hebt beter een model kan nemen met wat meer capaciteit.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Meegeleverde software
  • Makkelijk te installeren
  • (Persoonlijk) Mooi

Minpunten

  • Je kunt naar mijn mening beter een model nemen met meer capaciteit

Eindoordeel

Score: 5
Edelhertje 25 december 2016

Samsung 850 EVO 250GB

Snel, betrouwbaar en ziet er goed uit door het zijpaneel van mijn PC. Ik vond 250GB toch ietwat weinig dus ik heb de SSD vervangen door de 500GB variant.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Kwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 4 5

Heb jij ook een Samsung 850 EVO 250GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*