De jaarlijkse Nexus-smartphone van Google is dit keer gemaakt door Motorola. De Nexus 6 is bijzonder groot en zelfs niet klein voor zijn schermformaat, maar dankzij zijn gebolde ontwerp houdt hij lekker vast. Het scherm is mooi, maar had wat helderder gekund zodat je het beter kunt aflezen in direct zonlicht. Het is de eerste Nexus met een prima camera, maar de accuduur valt toch een beetje tegen. De Nexus 6 is snel, maar in de praktijk niet sneller dan de Nexus 5. Op het moment van schrijven is de prijs van 649 euro ook hoog. Daardoor is het voor weinig mensen de beste keuze in de telefoonwinkels. Lees verder »
De Nexus 6 voelt iets luxer aan dan de Nexus 5, en is natuurlijk een stuk groter. Zelfs nog iets groter als de Oneplus One. Hij is heerlijk snel, heeft een pracht scherm, en Android 5.0 heeft veel leuke nieuwe features. Texten typen gaat goed op de Nexus 6.
De nexus 6 is een prima phablet, met goede speakers, spatwaterdichtheid, snelle laadtijd, en stock android.
Nadelen zijn de camera, die een ruim voldoende scoort, en de matige accuduur. Ook is de prijs net iets te hoog op het moment van schrijven.
Geweldig toestel, integreert geweldig thuis. Chromecast en sync functies van google zelf. Foto's maakt hij goed en scherp zolang je niet gaat inzoomen, video's zelfde. Minpunt vind ik dat hij toch groter is dan ik verwacht had. Hierdoor kan hij niet makkelijk in de broekzak gestopt worden.
Vond de Nexus 6 veel te duur toen hij vorig jaar uitkwam en was nog heel tevreden met mijn Nexus 5. De 16 GB werden echter te klein en nu heb ik hem toch gekocht voor ruim de helft van de nieuwprijs van vorig jaar.
Heb hem een jaar gebruikt, en steeds naar volle tevredenheid. De camera is wat minder en ook de batterijduur is niet om over naar huis te schrijven. Desondanks is de combinatie van stock android en een snelle qualcomm soc wel erg prettig om te gebruiken.
Goede telefoon, wel groot en dat is voor sommige mensen een probleem. Altijd nieuwe versie van Android. Batterij na ruim een jaar gebruik al iets minder dan ik had verwacht.
In het begin was ik erg blij met de telefoon, maar nu na ongeveer een jaar heeft de opgezwolle batterij mijn scherm en achterkant kapot gedrukt tijdens het laden.. Verder kan de telefoon de nieuwste software wel goed aan en hij blijft snel.
Ik heb hem sinds augustus 2015. Fijne toestel, mooie beeld, goede camera goed geluid. Accu gaat ook lang mee als je niet alles aan laat staan en niet alles automatisch laat synchroniseren. Verder is een prima toestel
ik heb lang er over na gedacht,maar nu toch de stap genomen,om de Motorola nexus 6 gekocht,en heb daar geen spijt van,mega snelle processor en daar ging het mij om,buiten de extra;s functie's hahah
ook met downloaden gewoonweg fantastische.
Mensen die zeggen dat dit duur is weten niet waarover ze spreken , zeer sterke GSM met zijn 2,7 GHZ proccesor ( 2x zo goed als Iphone 6 ) , enigste nadeel is lak aan accesoirces , maar voor de rest top gsm
Wat een ervaring en een zucht van verlichting is het om met dit toestel te werken. Samsung en Apple kunnen nog wat leren. Dit is naar mijn idee een van de snelste toestellen ooit. Hij is misschien groot maar het ontwerp is mooi en de Stock Android werkt fantastisch.
Mooie telefoon en ook zeker handig als je iemand bent die veel films kijkt en als je mensen hoort zeiken van: scherm tegroot vraag ik me af waarom koop je dan zoon ding
Het formaat was prima en hij lag ook perfect in de hand. Echter was de accuduur een struikelblok. Bij het opladen t/m 75% staat hij binnen 20minuten op ongeveer 25%. Ik heb de nexus vervolgens geretourneerd en ik heb mijn geld terug gekregen. Heel erg jammer.
Duur, slechte accu, matige prestaties; valt nogal tegen voor de prijs. Ongelooflijk dat ze deze telefoon voor deze prijs durven te verkopen. Scherm is overigens wel mooi, maar lage max helderheid.