Review door de redactie

Achtergrond - Slimmer omgaan met energie: domotica helpt de consument besparen

Met behulp van diverse domotica-apparatuur, zoals slimme thermostaten en energiemeters, kan de consument zuiniger met energie omgaan. Tweakers bekijkt een aantal mogelijkheden.

141 7 mrt '15

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
8
Score: 4
7
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
2
+1
Jeroendedoem 27 januari 2015

Nest Learning Thermostat

De Nest Learning Thermostat is een leuk hebbeding voor de technofans, met handige en simpel te gebruiken functies. Maar voor een Thermostaat moet er wel diep in de buidel getast worden.

Pluspunten

  • Design, past in ieder moderne woning
  • Simpelheid in de omgang
  • App
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Set-up handleiding
  • Heeft tijd nodig om te 'leren'

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
keesie113 11 december 2014

Nest Learning Thermostat

Zelf geinstalleerde Nest en een paar dagen in gebruik.

Pluspunten

  • makkelijke installatie
  • eenvoudige bediening
  • ziet er mooi en robust uit
  • afwezigheids sensor

Minpunten

  • Geeft een te hoge temp. aan.
  • Temp niet of nauwelijks afleesbaar
  • Geen eigen web interface
  • regeld slecht door eigen opwarming
  • is regelmatig "offline", waardoor deze niet via de app is te bedienen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 2
Ondersteuning Score: 2
Kwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 4

+1
SamFox 20 november 2014

Nest Learning Thermostat

De zelflerende NEST , een innovatief product in een ingeslapen markt....het doet me een beetje denken aan de iPhone die toen wel even de markt kwam binnen wandelen van de smartphones beheerst door Samsung, HTC.

Pluspunten

  • Bedieningsgemak
  • Looks
  • Zelflerend

Minpunten

  • Data output voor analyse (10 dagen max en beperkt)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

+1
Appie747 6 november 2014

Nest Learning Thermostat

Deze slimme thermostaat is een prachtige innovatie, met als enige nadeel het niet ondersteunen van OpenTherm

Pluspunten

  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Erg "slim"
  • Goede ondersteuning

Minpunten

  • Geen OpenTherm ondersteuning

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
Joey VNewbie 17 februari 2015

Nest Learning Thermostat

Kwalitatief ontwerp ondersteund door hoogstaande technologie. Topper van formaat!

Pluspunten

  • Stevige behuizing
  • Strak design
  • Massa aan sensoren
  • Draaiwiel om temperatuur te verhogen/verlagen

Minpunten

  • Geen OpenTherm/e-BUS ondersteuning
  • Geen ondersteuning voor draadloze radiatorthermostaten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

Bootje 21 augustus 2020 Product gekocht

Nest Learning Thermostat

De Google thermostaat is een prima (slimme) vervanging van je klassieke thermostaat. Hij is mooi, eenvoudig te installeren en doet goed zijn slimme werk. De heat link installeren vergt wat meer inspanning, dus let hier goed op de instructies en voor welke optie je gaat! Een sieraad voor de woonkamer!

Pluspunten

  • Voor een thermostaat een zeer gelikt design
  • Eenvoudige installatie
  • Te bedienen middels een app en Google assistent
  • Mooi verlicht kleurenscherm

Minpunten

  • Heat link installeren is 'lastig'

Eindoordeel

Score: 5
Kecin 21 september 2017 Product gekocht

Nest Learning Thermostat

De Nest Learning Thermostat is een “slimme” thermostaat die op verschillende wijzen kan worden bediend waaronder een smartphone app. De API maakt het mogelijk om ook met andere systemen de thermostaat aan te spreken

Pluspunten

  • Luxe ogend product
  • Kleurenscherm
  • Makkelijke installatie
  • Smartphone apps (Android & iOS)
  • Api die het mogelijk maakt om vanuit andere apps ook de temperatuur te wijzigen
  • Ifttt koppeling
  • Gemakkelijke bediening, programmering
  • Mooie koppeling met andere Nest producten

Minpunten

  • Scherm kan niet op constant aan
  • Weeroverzicht op het scherm was leuk geweest

Eindoordeel

Score: 5
n.davidseNewbie 30 januari 2017

Nest Learning Thermostat

De afwezigheidsfunctie merkt na 3,5 uur dat ik weg ben en blijft al die tijd stoken. Ook als een vast schakelpunt is geprogrammeerd wordt er bij afwezigheid gestookt. Na een week of 6 heen en weer steggelen met de helpdesk (lange wachttijden) heb ik het opgegeven. NIET SMART, NIET BESPAREND!!!!!!

Pluspunten

  • Mooie vormgeving

Minpunten

  • Niet smart
  • Niet zuinig
  • Drukke helpdesk

Eindoordeel

Score: 1
hoekronald 12 juli 2016

Nest Learning Thermostat

Al meer als anderhalf jaar in gebruik. Zeer tevreden en betrouwbaar. De Nest blaadjes, met bijbehorend Nest rapport, werkt motiverend om elke maand weer zuiniger te zijn. Wij hebben deze aangesloten op onze stadsverwarming. Ook de buitentemperatuur en luchtvochtigheid is erg nauwkeurig.

Pluspunten

  • Aanpasbaar voor ieder gebruik
  • Erg goede app
  • Elke maand een rapport per mail
  • Is een eye catcher in huis
  • Het licht op als je langs loopt
  • Erg stevige behuizing

Minpunten

  • Prijzig (incl. installatie)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Anoniem: 730775Newbie 31 januari 2016

Nest Learning Thermostat

Het kan niet de bedoeling zijn dat je alle voordelen tav comfort van een modulerende ketel (Nefit excellent 30 2006) in keer kwijt bent..

Pluspunten

  • mooi
  • veel extra's zoals bediening van je smartphone

Minpunten

  • kan ketel niet laten moduleren
  • springt pas aan als temp. een hele graag te laag is
  • piekt vaak te hard en lijkt daar ook niet te leren

Eindoordeel

Score: 1
horstefan 15 augustus 2015

Nest Learning Thermostat

één jaar in gebruik i.c.m zelf modulerende ketel, vloerverwarming beneden en radiatoren boven. ik heb de amerikaanse versie geimporteerd, kan deze ook koelen! Ik gebruik de thermostaat in samenwerking met diverse apps zoals IFTT en ben goed te spreken over het bediengemak, temperatuursbeheersing maar ook besparingen die deze thermostaat oplevert!

Pluspunten

  • ondersteuning voor HUE, Domoticz, Logitech Harmony
  • Simpel
  • Groot display
  • Maandelijks energierapport
  • Limieten instellen met wachtwoord
  • Kan ook koelen/Ventileren

Minpunten

  • beperkte API via Nest
  • kan niet overweg met ploegendienst zonder extra apps

Eindoordeel

Score: 5
System 12 augustus 2015

Nest Learning Thermostat

Een slimme thermostaat die weet wanneer je thuis bent en wanneer niet. Bovendien oogt hij heel mooi en is hij simpel te bedienen. Hij is compatibel met FTTT, harmony, nest home protect en nog vele andere

Pluspunten

  • Duidelijk afleesbaar
  • Heel makkelijk te bedienen
  • Niet zoveel duurder dan een gewone programmeerbare thermostaat
  • Je kan van overal ter wereld uw thermostaat bedienen
  • Maandelijks een energieraport door nest
  • Knap design
  • bedienbaar vanaf PC, android en IOS
  • Weet hoe lang het duurt om een bepaalde temperatuur te verkrijgen

Minpunten

  • Onderdeel van Google
  • geen Native windows app, wel via mobile webpagina

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
VW-Arjan 14 april 2015

Nest Learning Thermostat

Supermooie compacte slimme thermostaat.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • simpele bediening
  • energiebesparing

Minpunten

  • grote adapterplaat (chromotherm > nest)

Eindoordeel

Score: 4
hermen1979 12 maart 2015

Nest Learning Thermostat

top product gekregen bij verlenging contract essent

Pluspunten

  • mooi desgin
  • werkt fijn met app
  • makkelijk in te stellen weekprogramma
  • afwezigheids functie

Minpunten

  • duur!

Eindoordeel

Score: 4
Ethirty 10 februari 2015

Nest Learning Thermostat

Inmiddels enkele maanden verder en de Nest weet precies wanneer hij aan of uit moet. Gebruiksvriendelijk, mooi en slim, ik hoef hem nauwelijks nog bij te stellen. Ik bespaar aanzienlijk zonder in te leveren op comfort. Voor de Tweaker veel mogelijkheden tot eigen datalogging, via bijv Google spreadsheet of PHP/MySQL.

Pluspunten

  • Design
  • Gebruiksgemak
  • Bewegingssensoren
  • Hygrometer
  • Integratie met derden (Works with Nest)

Minpunten

  • Geen Opentherm
  • Beperkte mogelijkheden tov de Amerikaanse versie
  • Aparte module bij verwarmingsunit (HeatLink)

Eindoordeel

Score: 4
Bremg 25 december 2014 Product gekocht

Nest Learning Thermostat

Werkt redelijk goed. Duurt een week oid voor het echt fijn werkt. Gaat soms zowaar aan terwijl er niemand thuis is. Update, in mijn nieuwe huis werkt het echt voor geen meter. 20 graden wordt 22,5 graden met de nest. Waardeloos. Nest hangt in het midden van de ruimte.

Pluspunten

  • Design
  • Gebruiksgemak
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

  • Staat soms aan terwijl er niemand thuis is
  • Niet heel uitgebreide software
  • Geen benodigde draden/schroeven/pluggen bijgevoegd
  • Regelt temperatuur heel slecht
  • Geen netsnoer, seriously!

Eindoordeel

Score: 2
dEX2340 16 december 2014

Nest Learning Thermostat

Het is mij (nog) niet duidelijk waarom Google er 3,2 miljard $ voor betaalde maar het mooie design en gemakkelijke installatie+bediening maken het een uitstekend product dat verbruiksbeperkend is (verwarming afzetten via smartphone als je het vergeten bent) en comfort biedt (verwarming aanzetten een half uur voor je thuis bent).

Pluspunten

  • Mooi design
  • Eenvoudige installatie + bediening
  • Verbruiksbesparend/comfort door bediening op afstand

Minpunten

  • Lijkt ketel wel heel vroeg aan te sturen om tot gevraagde temperatuur te komen

Eindoordeel

Score: 5
tcviper 28 november 2014

Nest Learning Thermostat

Zeer compact, mooie thermostaat die doet wat ie belooft.

Pluspunten

  • Robuust, mooi
  • Geen opentherm nodig, werkt prima zonder
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Integratie met 3rd party bedrijven
  • Installatie zelf gedaan in 30 minuten

Minpunten

  • Nog niks gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Jobo53Newbie 8 november 2014

Nest Learning Thermostat

Voor installatie tips zie mijn facebook pagina van José Bouman.

Pluspunten

  • Mooi , sterk
  • Besparend

Minpunten

  • Geen duidelijk handleiding voor installatie

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nest Learning Thermostat?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee