![]() |
Achtergrond - Slimmer omgaan met energie: domotica helpt de consument besparen Met behulp van diverse domotica-apparatuur, zoals slimme thermostaten en energiemeters, kan de consument zuiniger met energie omgaan. Tweakers bekijkt een aantal mogelijkheden. |
De Nest Learning Thermostat is een leuk hebbeding voor de technofans, met handige en simpel te gebruiken functies. Maar voor een Thermostaat moet er wel diep in de buidel getast worden.
Zelf geinstalleerde Nest en een paar dagen in gebruik.
De zelflerende NEST , een innovatief product in een ingeslapen markt....het doet me een beetje denken aan de iPhone die toen wel even de markt kwam binnen wandelen van de smartphones beheerst door Samsung, HTC.
Deze slimme thermostaat is een prachtige innovatie, met als enige nadeel het niet ondersteunen van OpenTherm
Kwalitatief ontwerp ondersteund door hoogstaande technologie.
Topper van formaat!
De Google thermostaat is een prima (slimme) vervanging van je klassieke thermostaat. Hij is mooi, eenvoudig te installeren en doet goed zijn slimme werk. De heat link installeren vergt wat meer inspanning, dus let hier goed op de instructies en voor welke optie je gaat! Een sieraad voor de woonkamer!
De Nest Learning Thermostat is een “slimme” thermostaat die op verschillende wijzen kan worden bediend waaronder een smartphone app. De API maakt het mogelijk om ook met andere systemen de thermostaat aan te spreken
De afwezigheidsfunctie merkt na 3,5 uur dat ik weg ben en blijft al die tijd stoken. Ook als een vast schakelpunt is geprogrammeerd wordt er bij afwezigheid gestookt. Na een week of 6 heen en weer steggelen met de helpdesk (lange wachttijden) heb ik het opgegeven.
NIET SMART, NIET BESPAREND!!!!!!
Al meer als anderhalf jaar in gebruik. Zeer tevreden en betrouwbaar. De Nest blaadjes, met bijbehorend Nest rapport, werkt motiverend om elke maand weer zuiniger te zijn. Wij hebben deze aangesloten op onze stadsverwarming. Ook de buitentemperatuur en luchtvochtigheid is erg nauwkeurig.
Het kan niet de bedoeling zijn dat je alle voordelen tav comfort van een modulerende ketel (Nefit excellent 30 2006) in keer kwijt bent..
één jaar in gebruik i.c.m zelf modulerende ketel, vloerverwarming beneden en radiatoren boven. ik heb de amerikaanse versie geimporteerd, kan deze ook koelen!
Ik gebruik de thermostaat in samenwerking met diverse apps zoals IFTT en ben goed te spreken over het bediengemak, temperatuursbeheersing maar ook besparingen die deze thermostaat oplevert!
Een slimme thermostaat die weet wanneer je thuis bent en wanneer niet.
Bovendien oogt hij heel mooi en is hij simpel te bedienen.
Hij is compatibel met FTTT, harmony, nest home protect en nog vele andere
Supermooie compacte slimme thermostaat.
top product gekregen bij verlenging contract essent
Inmiddels enkele maanden verder en de Nest weet precies wanneer hij aan of uit moet. Gebruiksvriendelijk, mooi en slim, ik hoef hem nauwelijks nog bij te stellen. Ik bespaar aanzienlijk zonder in te leveren op comfort.
Voor de Tweaker veel mogelijkheden tot eigen datalogging, via bijv Google spreadsheet of PHP/MySQL.
Werkt redelijk goed. Duurt een week oid voor het echt fijn werkt.
Gaat soms zowaar aan terwijl er niemand thuis is.
Update, in mijn nieuwe huis werkt het echt voor geen meter. 20 graden wordt 22,5 graden met de nest. Waardeloos. Nest hangt in het midden van de ruimte.
Het is mij (nog) niet duidelijk waarom Google er 3,2 miljard $ voor betaalde maar het mooie design en gemakkelijke installatie+bediening maken het een uitstekend product dat verbruiksbeperkend is (verwarming afzetten via smartphone als je het vergeten bent) en comfort biedt (verwarming aanzetten een half uur voor je thuis bent).
Zeer compact, mooie thermostaat die doet wat ie belooft.
Voor installatie tips zie mijn facebook pagina van José Bouman.