Tweakers

Tweakers zegt: 8

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Prijs
Specificaties Max. 1,279GHz • GDDR5 • DP, DVI-D, DVI-I, HDMI - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Jelle Stuip - Redacteur 6 oktober 2014

GeForce GTX 970: vier zuinige Maxwells vergeleken

MSI's snelste GTX 970 is voorzien van een Twin Frozr V-koeler die stil is en in 2D-modus de ventilators zelfs stil zet, daarbij is de koeling tijdens games ook behoorlijk stil. Een nadeel van het grote koelblok is dat de kaart wellicht niet past in erg compacte behuizingen en dat de tweede sli-connector slecht bereikbaar is. Daardoor is tri-sli draaien met drie van deze kaarten niet makkelijk. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
69
Score: 4
32
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
1
+3
Foritain 24 december 2014

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Een uitstekende kaart met zeer goede prijs-prestatieverhouding voor 1080p en 1440p gaming. Maakt gehakt van zijn voorganger de GTX 770, en doet dat met een lager verbruik, lagere warmteproductie, en zonder noemenswaardig geluid te maken. Als gamer met een beetje budget kan je praktisch niet om de GTX 970 heen.

Pluspunten

  • Op 1080p kan je er voorlopig goed mee vooruit (met zeer hoge settings)
  • Ook 1440p gamen op (zeer) hoge settings prima
  • Blijft erg koel, en doet dat met een lage fan-snelheid.
  • Onhoorbaar in idle (mede dankzij stilstaande ventilatoren), en praktisch stil onder zware load
  • Laag verbruik. Minder dan een GTX 770, en ver onder wat een AMD concurrent verbruikt.
  • 269mm lengte past in de meeste (m)ATX behuizingen
  • Mooi design met leuke LED feature.
  • Overklokt nog een flink eind verder dan de fabrieksinstelling: 1500MHz \.o./

Minpunten

  • Geen backplate
  • Verbruikt weinig, maar je hebt toch een 6-pin en 8-pin aansluiting nodig op je voeding (of 2x 6-pin icm bijgeleverde adapter)
  • Overklokken is een beetje aparte ervaring ivm de Boost feature.
  • Iets breder dan gebruikelijk, kan in bepaalde smalle behuizingen een issue zijn. Dat zijn echter wel uitzonderingen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5

+2
Sende115 16 januari 2016

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Deze videokaart presteert boven verwachting, en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In het begin had ik wat last van "Coil Whine", maar dat was na een paar uur gamen voorbij.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Stil
  • voldoende aansluitmogelijkheden
  • goed uiterlijk

Minpunten

  • In het begin coil whine

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Overklokbaarheid Score: 3
Modbaarheid Score: 3

+1
Sunflare 24 september 2014

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Snel, stil en krachtig als een dikke vette gtx 780 broodje met flink wat overclock saus voor minder stroomverbruik. Maar wel oppassen met Coil Whine geluid...

Pluspunten

  • Geen geluid onder 60c, op hoge fanspeed ook lekker stil.
  • Dynamic Super Resolution is geweldig
  • VR pre-rendered frames was eerst 4 en nu 1 (zelf in te stellen)
  • 1300 naar 1445Mhz zonder gedoe

Minpunten

  • Sticker op de fan en heatsink. die je hard los trekt waardoor je misschien de fan kan beschadigen lijkt mij. Laat maar gewoon weg next time MSI.
  • Coil whine geluid neemt toe na een paar dagen? op beide kaarten :S

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Warmte en geluid Score: 2
Overklokbaarheid Score: 5
Modbaarheid Score: 2

0
jandeman023 17 februari 2016

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Erg goede kaart met een mooi uiterlijk die zeker aan te raden is.

Pluspunten

  • uiterlijk
  • prijs/kwaliteit
  • prestaties

Minpunten

  • witte ledje boven op

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5

0
CoolarMester 6 januari 2016

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Prima kaart. Na mijn overstap van de MSI Geforce GTX 660 naar deze kaart heb ik een verschil gemerkt in de resolutie. De GTX 970 lijkt mij scherper dan de GTX 660. Paste net in mijn setup gezien deze kaart langer is dan de GTX 660. Twin Frozr systeem +1

Pluspunten

  • Stil
  • Mooi design/uiterlijk
  • Led lampje in het MSI logo
  • Hoge FPS
  • Blijft koel
  • Twin Frozr V koelsysteem
  • Aansluitingen van de GTX 660 zijn gelijk aan de GTX 970; overstappen zonder kabels te wisselen.
  • Bijgeleverde kabel voor PCI

Minpunten

  • Sticker op de fan, kans op beschadigen na loshalen van de sticker
  • Formaat van de kaart paste net aan in mijn behuizing

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Modbaarheid Score: 4

0
The Nihilist 19 november 2015

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Ondanks dat dit niet de allersnelste 970 is, is werkt hij geweldig. De fans gaan uit wanneer je pc niks doet tot en met light gamen, bij zwaardere dingen koelen ze goed. Zeker een aanrader als je een geweldige GPU voor een mooie prijs wilt.

Pluspunten

  • Stil
  • Beste voor deze prijsklasse
  • Stekertje voor 6 pins naar 8 pins

Minpunten

  • De 4GB Vram staat nog steeds vals aangekondigd
  • Weer geen backplate

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4

0
antonvh 31 mei 2015

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Heerlijk stille en krachtige videokaart. Gekocht om bij Witcher 3 en Batman Arkham Knight alles op ultra te kunnen schuiven. En dat lukt. Ik kreeg deze twee games zelfs gratis bij de kaart!

Pluspunten

  • Stil
  • PhysX
  • Veel fps

Minpunten

  • Prijs
  • 6 pins EN 8 pins voeding nodig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 5

0
Koen050 11 februari 2015

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Geweldige videokaart voor prima prijs!

Pluspunten

  • Snel
  • Koel
  • Stil
  • Mooi uiterlijk

Minpunten

  • Eerste keer coil whine, (na RMA een nieuwe zonder coil whine:))
  • Geen backplate

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Modbaarheid Score: 5

0
CykkVii 3 december 2014

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Deze grafische kaart voldoet zeker aan mijn eisen, maar helaas heeft deze kaart last van coil whine en is daar nog het probleem bij gekomen dat de RPM niet meer aan te passen is in MSI afterburner.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Blijft zeer koel

Minpunten

  • Coil Whine
  • Fan RPM niet meer aan te passen
  • Locatie voor voedingskabel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5

Scetsis 13 december 2021 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Tweedehands gekocht voor 145 euro vanwege verhoogde prijzen. De grafische kaart doet het goed en presteert naar verwachtingen. Haalt in moderne games boven de 60 fps.

Pluspunten

  • Robuust
  • Prijs
  • prestaties

Minpunten

  • Oud

Eindoordeel

Score: 4
Webwinkelaar 4 december 2021 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Beste GPU aankoop die ik ooit gedaan heb. Draait al 7 jaar stabiel. Ook hedendaagse nieuwe gamereleases kan hij nog prima bijbenen. In enkele gevallen niet meer op ultra settings, maar in 90% van de gevallen kan hij nog steeds de nieuwste games aan op de hoogste settings zonder fps-verlies.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Heeft al 7 jaar stabiel gedraait
  • Stil
  • Lange levensduur (wordt nog steeds supported)
  • Kan nog prima de meeste games op hoge settings draaien

Minpunten

  • Op leeftijd; beetje onzeker hoe dit de komende jaren verder vergaat

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
PCJoost 20 juni 2021 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Heb deze kaart in 2015 gekocht, 4 jaar gebruikt, anderhalf jaar in de kast en nu ff als backup. Werkt nog steeds en de fans resoneren niet. Ding komt uit de Verenige Staten in t vliegtuig meegescoopt en is gwn betere kwali dan die troep die CDROM verkoopt.

Pluspunten

  • Fans
  • Kaart ziet eruit als een baas

Minpunten

  • Coilwhine
  • Maar trekt veel W uus understandable

Eindoordeel

Score: 4
Stizzel 5 november 2020 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

prima kaart, erg stil

Pluspunten

  • stil
  • koel
  • passief gekoeld wanneer mogelijk

Minpunten

  • geen rgb

Eindoordeel

Score: 5
Empilon 31 augustus 2020 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Nette videokaart helaas wel al aardig verouderd voor de nieuwere games zoals warzone. krijg in warzone 50 fps met gemiddelde settings

Pluspunten

  • prijs / kwaliteit
  • Sterk

Minpunten

  • moeite met nieuwere games

Eindoordeel

Score: 4
Matt.Anthony 9 juli 2020 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Hangt anno 2020 nog steeds in mijn kast. De kaart is stil, koel en geeft bijzonder goede prestaties voor het feit dat het maar een "3,5GB" is. Destiny 2 op 1440p High settings is 50/60fps nog steeds gewoon haalbaar. Tegenwoordig goed betaalbaar en een prima instapper.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede prestaties
  • Laag in tempratuur
  • Mooi design

Minpunten

  • Geen backplate
  • Geen 4G.
  • Gaat naar verloop van tijd wel doorhangen.

Eindoordeel

Score: 4
Autovw 15 februari 2019 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Ik heb laatst mijn 1030 naar een 970 geupgrade, uitstekende keuze! De 970 werkt samen met mijn 2500K, eigenlijk een beestig duo! Draait vrijwel alle games op medium/ultra 100FPS.

Pluspunten

  • VR support
  • De mooiste 900 serie kaart ooit!
  • Deze kaart is in 2019 nog steeds een beest

Minpunten

  • Mensen die zeuren over het videogeheugen van de kaart....

Eindoordeel

Score: 5
barrie 2 december 2018 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Overgestapt van een GTX 770 naar deze GTX 970. Als een mes door de boter speelt hij alle games die ik heb o.a. BF1 t/m 4 Just Cause3 etc. allemaal op ultra en in 1440P modus. En dat met een AMD FX-8350 processor en 8Gb ram.

Pluspunten

  • Stil
  • Alles instellingen op ultra
  • Prijs (€90,- MP)
  • Energiezuiniger
  • Overklokken is niet nodig
  • Geen coil whine
  • Lekker snel

Minpunten

  • Vrouw niet blij, ik game de hele dag...

Eindoordeel

Score: 5
Gerard_28 2 oktober 2018 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Bij elk spel wat ik speel draait de kaart met gemak op volle toeren. Waar mijn oude videokaart graphics lag gaf, geeft de GTX 970 de hoogste FPS. Ultra settings? Fluitje van een cent De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed te doen.

Pluspunten

  • Mooi design
  • prijs-kwaliteit verhouding
  • Led

Minpunten

  • Slots

Eindoordeel

Score: 4
ThomTavenier 29 augustus 2018 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Een prima kaart met naar mijn inziens een goede prijs-kwaliteit-prestatieverhouding. Je kan er uitstekend mee gamen, mits je 1080p/1440p gamed. Had hiervoor een GTX 770 en het voelde alsof deze het zeker 3x beter deed. Hij is wat breder dus pakt net even wat meer ruimte in je behuizing.

Pluspunten

  • Doet het uitstekend op 1080p en goed op 1440p met gamen
  • Stil door lage fansnelheid
  • Goede prijs-kwaliteit-prestatieverhouding
  • Laag stroomverbruik
  • Logo-ledje, leuke toevoeging

Minpunten

  • Iets breder dan de meeste videokaarten
  • Geen backplate, dus wat minder beschermd

Eindoordeel

Score: 5
Jinsoku 17 juli 2018 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Deze videokaart in SLI gehad 2 jaar lang, super blij mee en altijd super goede prestaties geleverd.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Stil
  • Mooi uiterlijk
  • Goede prestaties

Minpunten

  • Geen backplate

Eindoordeel

Score: 5
Impossibru 6 december 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Stabiele en betrouwbare videokaart voor high end 1080p gaming. Op moment van schrijven bijna 3 jaar in gebruik. Geen last van coilwhine of andere narigheid zoals algemeen bekend is bij de 970 serie.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Stabiel
  • Stil bij standaard gebruik

Minpunten

  • Kleurcombinatie (persoonlijke voorkeur)
  • 3.5 GB issue

Eindoordeel

Score: 4
Dreambox1964 24 november 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Goeie Koeler

Pluspunten

  • Goeie koeler

Minpunten

  • ik heb niks aan de pcb omdat ik hem als defect heb gekocht !

Eindoordeel

Score: 5
gamesnake123 12 oktober 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Heb deze kaart 2e hands gekocht voor maar 125 euro! super performance zelfs nog in 2017, ben nog op zoek naar een 2e voor sli setup on a budget!

Pluspunten

  • performance
  • looks
  • super stil

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
EmptyVase 12 september 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

Erg snelle kaart, is genoeg voor de meeste games op 1080p op High/Ultra. Soms last van coil whine, maar voorderest een prima kaart.

Pluspunten

  • Hij is meestal erg stil
  • Goed voor gamen op 1080p
  • De temperaturen zijn nooit erg hoog, zelfs niet bij zware games.

Minpunten

  • Af en toe last van coil whine
  • Je kan maar 3,5 GB goed gebruiken van de 4 GB

Eindoordeel

Score: 4
cryosgurl 7 juli 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

De MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G is een hele fijne GPU , kan tegen een stootje waardoor hij wat makkelijker installeer baar is in het moederbord. het enige wat best vervelend is , dat er MSI programma's geïnstalleerd worden/nodig zijn.

Pluspunten

  • Stevig
  • Makkelijk Installeren
  • Goede Kwaliteit

Minpunten

  • Extra Programma's Nodig

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 4 5

Heb jij ook een MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee