Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

- Reviews

Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 11 november 2013

De iPad Air is een flinke verbetering ten opzichte van vorige iPads, vooral op het vlak van ergonomie: de behuizing is zowel dunner als lichter en houdt daardoor een stuk fijner vast. Het mooi Retina-beeldscherm is behouden en de toch al niet langzame processor heeft een upgrade gekregen waardoor de Air meer dan genoeg rekenkracht onder de motorkap heeft. Met al die technische vernieuwingen hadden we ondersteuning voor draadloze ac-netwerken leuk gevonden, maar dat biedt hij helaas niet. Daarnaast blijven we het een pijnpunt vinden dat Apple erg veel geld vraagt voor de versies met wat meer opslaggeheugen. Lees verder »

Pluspunten

  • Erg dun en licht
  • Mooi scherm
  • Snel met nog veel potentie

Minpunten

  • Geen 802.11ac
  • Standaard 16GB is aan de krappe kant en extra opslag is duur

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
32
Score: 4
9
Score: 3
8
Score: 2
0
Score: 1
1
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+2
Bigg Balls 4 november 2013

Apple iPad Air WiFi 32GB Zilver

Pluspunten

  • Formaat
  • Gewicht
  • Beeldscherm
  • Snelheid
  • Bijgeleverde Software

Minpunten

  • geen Touch ID
  • instapmodel had meer opslaggeheugen mogen hebben

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 3

+1
ThaBilly 5 augustus 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Mooi product en niet te duur, ik gebruik hem zowel zakelijk als prive

Pluspunten

  • Accuduur
  • Beeldkwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijs - Maar dat is met alle apple producten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
spywurm 5 mei 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Zilver

Pluspunten

  • Mooi retina scherm, met een iets breder kleurengamma dan de Mini Retina
  • Voor de grootte van dit product toch een aangenaam gewicht
  • Nieuwe M7 chip voor bewegingen
  • 64bit, klaar voor nog even mee te gaan
  • Ecosysteem van de AppStore, meeste apps voor een tablet

Minpunten

  • Geen TouchID
  • Geen WiFi 802.11 AC
  • Standaard hoeveelheid opslag moet 32GB zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

+1
niek113 13 november 2013

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Pluspunten

  • Het gewicht
  • Nieuwe uiterlijk
  • De accu
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Scherm

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

+1
Blubber 13 november 2013

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Voelt erg snel aan
  • Mooi scherm
  • Licht en in combinatie met een relatief grote rand om het scherm goed vast te houden

Minpunten

  • Brakke speaker
  • iOS 7, werkt op zich prima, ziet er niet uit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4

Ster Reviews 19 maart 2017

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Mooie snelle en lichte ipad, goed in gebruik, ik heb er een heel boekenpakket opstaan, en hij werkt nog super goed nog ongeveer 1 Ó 2 GB over.

Pluspunten

  • Licht
  • Snelle ipad
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Geen touch id sensor

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 2
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
beastgamer 2 februari 2016

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Snel maar heeft nadelen

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • Goed aanbod aan apps
  • Snel

Minpunten

  • Beeld kan snel breken
  • Standaard apps kan je niet verwijderen
  • 16gb te weinig

Eindoordeel

Score: 3
WhatsappHack 18 september 2015

Apple iPad Air WiFi + Cellular 16GB Grijs

Prima apparaat. Werkt snel, heeft een mooi scherm en een erg fijne aluminium behuizing. Heel erg goede accuduur, uren speel/werk/kijkplezier en kan zelfs weken in standby hangen! Erg fijne tablet, en fijn voor de ogen! Krijgt enkel een ster minder vanwege de belachelijke prijzen voor meer opslag.

Pluspunten

  • Mooi en degelijk aluminium design
  • Prachtig scherm
  • Zeer goede accu
  • Alles werkt snel
  • Werkt naadloos samen met je andere iDevices

Minpunten

  • Duur, voor maar 16GB opslag; dat is een lachertje.
  • Dit model heeft geen TouchID

Eindoordeel

Score: 4
Snorrenan 19 juli 2015

Apple iPad Air WiFi 64GB Grijs

Geweldig product en ook heel blij mee, de prijs is eigenlijk het enige nadeel.

Pluspunten

  • Erg licht
  • Zeer snel
  • Schitterend beeldscherm
  • Veel mogelijkheden
  • Accu gaat extreem lang mee en laad snel op, ook bij veel gebruik.

Minpunten

  • Hoge prijs, maar dat is bij alle apple producten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 2
Juanita63 25 april 2015

Apple iPad Air WiFi 32GB Grijs

Mooie iPad voor mijn dochter gekocht. Zelf al jaren in het bezit van dit superfijne apparaat. Ik ben een echte Apple-fan!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Mooie uitstraling
  • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

  • Op een gegeven moment is de accu leeg. Maar dan heb ik al veel kijkplezier gehad.

Eindoordeel

Score: 5
steefgerm 24 februari 2015

Apple iPad Air WiFi 128GB Grijs

Deze iPad is heerlijk snel en super dun.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi Scherm
  • Accuduur
  • Gewicht
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Dun
  • Interactie met Apple tv, Iphone en andere apple producten
  • Veel apps

Minpunten

  • Speaker
  • geen gps ontvanger

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3
Bas Nijland 25 december 2014

Apple iPad Air WiFi + Cellular 64GB Grijs

Dit betreft een fijne maar vooral goed werkende Apple iPad die nog een betere internet (4g) ontvangst heeft dan mijn iPhone 5s. Deze iPad Air vervangt mijn 26 maand oude iPad Retina 32gb. In combinatie met Lebara-simkaart de ideale metgezel.

Pluspunten

  • Perfecte afwerking
  • Hoge resolutie
  • iOS 8

Minpunten

  • Accu duur beperkt tov het vorige model
  • Laag gewicht
  • Prijzig ivm niet Apple producten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3
henkjanterstege 18 december 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Gewoon nog altijd de beste. Ik heb ook tablets van andere merken geprobeerd maar voor mij is de iPad en daarmee ook deze air de standaard.

Pluspunten

  • Voelt kwalitatief hoogwaardig
  • Dun
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
leenb 7 december 2014

Apple iPad Air WiFi 32GB Grijs

Ik heb deze tablet nu een jaar, vanuit een Windows omgeving heb ik het hele manual door moeten worstelen. Maar nu is het een intu´tief verlengstuk. Minpunt is het geluid, de kwaliteit is gewoon flut. Voor de rest een super super tablet. Apple tv en iphone erbij gekocht top combinatie.

Pluspunten

  • Kwaliteit en feel.
  • Schermgrote
  • Batterijduur
  • Interactie met Apple tv, Iphone

Minpunten

  • Geluid
  • Geluid
  • En jawel geluid

Eindoordeel

Score: 5
woutermeijer 27 oktober 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Zilver

Fantastisch mooi apparaat ook weer, na jaren de iPad 1 te hebben gekoesterd. Snel, licht. Top.

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit
  • Snel
  • Ideaal terugzetten/ kopiŰren van vorige versies via iCloud

Minpunten

  • Design had net iets nieuws mogen hebben tov eerdere versies van de iPad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
carlino 8 oktober 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Zilver

Gebruiksvriendelijk over de top :P

Pluspunten

  • Gebruiks vriendelijk
  • iOS 8 draait er soepel op
  • Ruime keuze uit gratis apps

Minpunten

  • Moeten betalen voor apps
  • Apps die af en toe crashen

Eindoordeel

Score: 5
GeforceAA 6 september 2014

Apple iPad Air WiFi 128GB Grijs

De iPad heeft de beste selectie aan tablet geoptimaliseerde apps gecombineerd met een snelle en stabiele OS.

Pluspunten

  • Licht
  • Snel
  • Voelt lekker in de hand
  • Veel apps

Minpunten

  • Geluid kan harder

Eindoordeel

Score: 5
ibead 31 juli 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Je betaalt er een hoge prijs voor, maar je krijgt er uitstekende kwaliteit voor terug.

Pluspunten

  • Het grootste pluspunt vind ik dat de iPad snel, betrouwbaar en goed werkt. Geen haperingen, zelden een crash, zeer licht in gewicht, super helder display en prima geluid uit de speakers.
  • Daarnaast is er een groot aanbod van kwalitatief goede apps in de Appstore.

Minpunten

  • Ik heb kleine krasjes ontdekt rond-om de ingang waar je de lightning cable in de iPad steekt. Ik had verwacht dat het materiaal krasbestendiger zou zijn.
  • Komt dit door het in en uitpluggen van de lightning cable? Of cavitatie?

Eindoordeel

Score: 5
SpX 14 juli 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Prima formaat en gewicht. Omdat de tablet dun is ligt hij niet heerlijk in de hand, wat dat betreft is de iPad 2,3,4 aangenamer. Het grootste nadeel is het beperkte ram geheugen. Dit heeft daadwerkelijk invloed op de gebruikservaring. Iets wat niet het geval zou mogen zijn anno 2014.

Pluspunten

  • Het gewicht en het formaat is prima te noemen. Zeker ten opzichte van de vorige generatie iPads. De beeldverhouding blijft ook ideal voor het consumeren van boeken en web content.

Minpunten

  • Je krijgt te weinig hardware voor je geld, zeker anno 2014. Vooral het ram van 1gb is beperkend in de mogelijkheden. ios mag dan wel ram efficient zijn, maar er zijn grenzen als je met resoluties werkt zoals de iPad. Hierdoor kun je de iPad air niet als power apparaat gebruiken. Apps die vooral problemen geven: safari met meerdere tabs, spelen van games kan wel eens lijden tot een springboard restart, je kunt maximaal 2 tot 3 applicaties op de achtergrond draaien voordat deze automatisch worden afgesloten. Zulke dingen ben ik gewend geraakt om op mijn android LG G2 zonder enkele problemen te kunnen uitvoeren. Mensen die dit nooit hebben ervaren zullen hier weinig last van hebben.

Eindoordeel

Score: 3
Tuimel 13 juni 2014

Apple iPad Air WiFi 64GB Zilver

Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 2

Eindoordeel

Score: 5
wolde001 6 juni 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Pluspunten

  • Dixons geeft 3 jaar garantie en je bent verzekert van snelle levering.
  • Goed product
  • Snelle levering
  • Lage prijs

Minpunten

  • Heb ik nog niet gevonden bij Apple

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
RickvN 1 juni 2014

Apple iPad Air WiFi 32GB Grijs

Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
Marc P 2 mei 2014

Apple iPad Air WiFi + Cellular 32GB Grijs

Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
hEgelia 19 april 2014

Apple iPad Air WiFi 16GB Grijs

Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
jeremyfra 12 april 2014

Apple iPad Air WiFi 32GB Grijs

Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Apple iPad Air WiFi + Cellular 16GB Zilver?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*