De iPad mini Retina is een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger; waar dat een afgeslankte en mindere versie van de grote iPad was, is de mini Retina eigenlijk op alle vlakken net zo goed als zijn grote broer. Hij heeft dezelfde snelle hardware, dezelfde hoge resolutie, goede accuduur, de bekende aluminium behuizing en dezelfde software: iOS. De beeldkwaliteit is echter net wat minder goed dan bij de iPad Air en we blijven het een pijnpunt vinden dat Apple erg veel geld vraagt voor de versies met wat meer opslaggeheugen. Toch is de iPad mini Retina een van de beste kleine tablets die je kunt kopen. Lees verder »
Pluspunten
Snel
Mooie, stevige behuizing
Goede accuduur
Hoge pixeldichtheid
Minpunten
Standaard 16GB is aan de krappe kant en extra opslag is duur
Dit is mijn eerste review, dus hoor graag wat jullie er van vinden en wat ik kan verbeteren. Voordat ik deze iPad heb aangeschaft hadden we een PC en een laptop in huis. Ik doe zelf best veel achter de computer, maar soms moet mijn vriendin er helaas ook op. Verder wou mijn zoontje graag een tablet, dus dit was voor mij het ideale sinterklaas cadeau. Ik twijfelde tussen de nexus 7 en de iPad mini retina. Uiteindelijk de iPad gekozen omdat: • Mijn vriendin en ik beide een iPhone hebben, dus al aardig wat apps gekocht • De 4:3 beeldverhouding mij fijner leek dan 16:9 omdat we er niet veel films of iets dergelijks op gingen kijken • Ik heb tot nu toe goede ervaringen met iOS en met Android (mede door tablet...
Kids, of later op school kunnen ze de basishandelingen bij het gebruik van degelijk iPad
O.K. wat verouderd model, maar geen virusaanvallen, stop iPad in een stevige of kleurrijke case.
Alexander en Emma (neefje&nichtje) deden hun ogen open en COOL!!! oudejaar waren die zo stil als een optische muis.
Prachtig product. Ontzettend veel mogelijkheden door de uitgebreide ITunes Store. Elegant model zoals je van Apple gewend bent met een zeer betaalbare prijs. Met het fantastische Retina display is elke film weer genieten. Daarnaast kan de Ipad met gemak een paar dagen mee zonder op te laden!
Ik was nog op zoek naar een simpele tablet voor op de bank. Deze wordt puur gebruikt voor de mobiele toepassingen waar het scherm van mijn iPhone net te klein voor is.
De iPad Mini Retina is een prachtige opvolger van de oorspronkelijke Mini. Nadeel: retina had technisch gezien in de eerste versie al mogelijk moeten zijn. Verder is het apparaat verhoudingsgewijs met de iPad Air aan de dure kant. Toch een heerlijke tablet die praktisch in het gebruik is.