Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Na de met rechtszaken geplaagde Samsung Galaxy Tab 10.1 komt Samsung nu met een zogenoemde ‘successor’ met een naam die niet erg verrassend en spannend is: De Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Hiermee is dit ook gelijk de eerste Samsung tablet die ik review. Hiervoor had ik het genoegen om de Yarvik GoTab 465 uit te proberen. Deze tablet wist mij op meerdere fronten toch redelijk te verrassen en bood een goede prijs/prestatie verhouding. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar deze Tab 2 10.1 wat betreft prijs/prestatie. Omdat ik al eerder tablet reviews gemaakt heb zal ik ook meerdere keren de vergelijking trekken met deze exemplaren. Aan diverse testjes zal ik de tablet onderwerpen...
Waarom een tablet ?
We waren aan het rondkijken voor een compacte laptop of tablet voor "op de bank" en op de vakantie. Na lang wikken en wegen, en omdat we al een 15,6"-laptop hebben, gaf de de draagbaarheid van een tablet de doorslag. Een tablet heeft ook een hoger gadgetgehalte
Onze wensen en eisen
EisenGoede kwaliteit schermVoldoende prestaties voor internetten en filmpjes kijkenUSB-hostpoort voor CF-kaartlezerStandaard Android 4.0 of uitzicht erop9,7" of 10,1"Goede WiFi-ontvangstRedelijk geluidNiet meer dan € 400WensenHDMI-uitgangOnbelangrijk
...
Tablet gekocht bij de mediamarkt. In de winkel was hij in de aanbieding, na de pricewatch van T.net geraadpleegd te hebben bleek hij op internet nog €40,- goedkoper. In de webwinkel van de Mediamarkt nota bene! dus in overleg met de verkoper voor gereduceerde prijs meegenomen.
Ik zit voor mijn werk veel in de trein, gebruik de tablet dus veel om films te kijken en op internet te browsen. Dit apparaat heeft geen 3G verbinding, deze heb ik echter ook nog niet gemist. Lang leve de draadloze internetverbinding van de NS!
Ik heb de tablet nu ongeveer een half jaar in bezit. Hij bevalt zeer goed. Hij is niet zo snel als bijvoorbeeld de wat duurdere Acer tablets, maar dit zie je natuurlijk ook terug in de prijs. De snelheid is trouwens niet...
Oke ik heb de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 nu 2 weken in bezit en intensief gebruikt en getest.
Positief
Het apparaat is gewoon perfect voor deze prijs. Niks op aan te merken. Mooi beeld, mooi geluid en je voelt dat je geen speelgoed in handen hebt.
Wat apps betreft ben ik tevreden, wat wel beter kan is de Playstore. Goede bruikbare apps komen te slecht naar de voorgrond in mijn opinie. Wat ik fijn vond was dat ik al mijn oude apps van mijn telefoon meteen kon importeren via de play store. Dus niet dubbel betalen. Wat minder is aan de playstore is dat je nu een creditcard nodig hebt, die ik gelukkig heb. Maar paypal was beter.
Wat virtualisatie clients betreft ben ik zeer tevreden met de officiele VNC viewer.
Wat internet betreft...
Voor mijn werk ben ik heel regelmatig op pad en zit daardoor ook vaak vele uren in vliegtuigen en hotels. Nu heb ik wel een laptop van de zaak, maar voor het lezen van e-books, het kijken van films en het spelen van spelletjes is deze net te groot (vooral in het vliegtuig). Een tablet ligt dan méér voor de hand. Nu ruim een jaar rond gekeken te hebben en met meerdere tablets (van vrienden, familie en collega's) gespeeld te hebben, maar eens iets gerichter gaan zoeken. Ik kwam hierbij natuurlijk voor de keuze iOS vs Android Nu heb ik al snel de keuze voor een iPad laten varen, mede door mijn ervaringen met de apps op mijn iPhone4. De iPad zou dan meer een uitbreiding van mijn iPhone worden. En dat wou ik eigenlijk voorkomen. Voor het lezen...
Algemene beoordeling
Een leuke tablet met veel mogelijkheden tegen een goede prijs. Het scherm is zeker niet slecht al hoewel het geen retina display is natuurlijk. Voordeel van de galaxy tab 2 is Android en dus geen beperkingen met betrekking tot flash content iets waar ik op mijn iPhone wel eens tegen aan loop.
Als je op zoek bent naar een degelijke tablet die niet extreem veel kost dan kan ik je de Galaxy tab 2 zeker aanraden.
Featureset
Heb de Galaxy tab 2 wifi momenteel in gebruik via Tethering van mijn gsm. Helaas zijn mijn mogelijkheden om goed te testen dus wat beperkt, maar ben redelijk tevreden over de snelheid van de tablet. Ik neem aan dat over een vaste wifi verbinding de internet snelheid nog wat beter loopt maar daar kan...
Waarom een Galaxy Tab 2?
Ik zocht een niet te dure tablet van een 'bekend' merk. Android was een vereiste, met een sterke voorkeur voor ICS. Daarnaast moest de tablet te koop zijn bij een winkel waar ik zou kunnen afrekenen met VVV-cadeaubonnen. Een laatste vereiste was een groot scherm.
De tablet is bestemd voor mijn moeder, waardoor de technische specificaties geen hoge prioriteit genoten. Het takenpakket van de tablet zou bestaan uit: mailen, surfen op het web en tv/film kijken. Met bovenstaande in het achterhoofd dus uiteindelijk uitgekomen bij de Galaxy Tab 2 10.1.
De Galaxy Tab 2 in praktijk
Android ICS
Het eerste dat opvalt, is de vooruitgang van ICS t.o.v. oudere Android versies. Zoals we van Android gewend...
Gebruik
De reden dat ik deze tablet heb gekocht is zodat ik op school aantekeningen kan maken als er tijdelijk geen tablet beschikbaar is. Ook is het heerlijk om 's avonds op de bank je mail te bekijken, maar ook voor het bekijken van een second screen.
In het begin zat ik nog te twijfelen over het nut van een tablet. Ik ben er echter wel achter gekomen dat een tablet voor meerdere functies handig is.
Ik gebruik mijn tablet dus vooral in de trein maar ook op school en thuis. Thuis vind ik het heel handig om tijdens het gamen dingen op te kunnen zoeken over bepaalde dingen in de game.
Over de tablet zelf
Het gebruik van de tablet bevalt me zeer goed. Zo ligt deze goed in de hand. Ook is het scherm en achterkant niet heel...
Leuk ding, werkt prima, ook als telefoon.
Na een Archos G9 de overstap gemaakt naar deze Samsung Galaxy Tab 2.
Wat een stap vooruit! De snelheid van de Tab 2 bevalt erg goed en ook het beeldscherm is geweldig! Mooie warme kleuren en goed scherp beeld. Verder is de Tab 2 ook mooi afgewerkt en voelt de behuizing stevig aan.
De accuduur is ook een groot pluspunt van deze Tab2. Hij gaat lang mee bij intensief gebruik en heeft bijna geen battery drain als hij "slaapt".
De prestaties zijn ook erg goed, wel merk ik dat hij soms bij HD games een beetje schokt maar dit is minimaal. Dan blijkt toch de kwetsbaarheid van deze tera 2 chip.. jammer dat samsung deze keuze heeft gemaakt en niet dat stapje ontwikkeling extra heeft gezet.
Wat mij wel tegenviel was dat er geen HDMI uitgang op...
Ik ben zeer tevreden over mijn Samsung Galaxy Tab 2 10.1.
Ik gebruik hem vooral thuis op de bank of op school, meestal voor internetten, aantekeningen maken en eBooks lezen. Dit alles voert hij perfect uit. Het enige nadeel is dat hij vrij glad aanvoelt en af en toe ben ik bang dat hij wegglijdt uit mijn handen. Gelukkig heb ik een goed hoesje gekocht dus dat is al minder.
Ook de speakers mogen wat mij betreft beter. Een betere bass zou geen overbodige luxe zijn.
Ik heb deze tablet nu ruim anderhalf jaar in bezit. Hij bevalt prima en voldoet aan alle verwachtingen. Alleen voor e-books lezen is hij, naar mijn mening, echt te zwaar.
Hij is nu aan een 2e jeugd begonnen omdat ik er een Cyanogenmod met android 4.4.4. (Kit Kat)op gezet heb.