Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
ormagon
19 oktober 2013 Product gekocht

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Goed uitziend apparaat dat in de woonkamer kan liggen en toch volledige controle over een HTPC of mediacenter geeft.

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Bouwkwaliteit
  • Mediatoetsen
  • Plug 'n Play
  • Batterijduur

Minpunten

• Geen toetsenbordverlichting
  • Toetsen te klein voor power users

Zenjol
30 juni 2015

Rapoo Keyboard E2700 Wit

Voor 20 euro de witte besteld. Bouwkwaliteit voelt zeer goed aan. Hij is lekker klein, maar typen gaat daardoor wel lastiger. Touchpad doet goed zijn werk. Werkt in een keer zonder drivers. Bereik is in mijn woonkamer prima. Zeer mooi toetsenbordje om simpele dingen uit te voeren vanaf de bank.

Pluspunten

• Prijs
  • Bouwkwaliteit (metalen achterkant)
  • Uiterlijk
  • Handzaam formaat
  • Plug&Play

Minpunten

• Niet geschikt voor serieus typwerk

QuintS
18 februari 2013

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

PC aan TV werkt. Muizen... zoek eens een vlak oppervlak op je schoot. En het leuren met een full-size keyboard werd ook rot. Op naar een kleinere variant met trackpad en deze is het geworden.
Vormgeving:
Het toetsenbord is klein vormgegeven. Zo klein dat hij in een blinde greep soms wordt verward met de TV afstandsbediening.
Prijs:
Nogal prijzig, maar voor het ontwerp en vergeleken met de diNovo mini een prima budget keyboard.
Bouwkwaliteit:
Voorzijde is geheel toetsenbord. Achterzijde is glimmend aluminium met dunne strip voor de batterijen. Dun, licht en stevig.
De toetsen daarentegen voelen wat stroef aan bij de aanslag. Ook hoor je ze allemaal een beetje ratelen als je het toetsenbord schudt. Het is zeker...

Pluspunten

• Reactieve trackpad
  • Less is more ontwerp

Minpunten

• Neerleggen voor volledige bediening
  • Toetsen niet altijd even reactief

joephilips
24 januari 2013

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

In de winkel verliefd geworden op dit ding , terwijl ik een betrouwbare logitech wilde kopen.
Thuis aangesloten , werkt direct.
Het blijkt wel dat zo'n klein formaat leuk is
(veel meer ruimte op de salontafel) , maar even oppakken
en op de bank wat doen , werkt nadat ik me aanpas : aan de "onderzijde"
aanpakken. Er is geen aanpakruimte , bovenzijde aanraken is toets
indrukken. Lastig , maar het went.
Had ik al verteld dat ik em zo mooi vind? Ik zocht al langer een mini
toetsenbord , maar de di novo mini "mossel" vormgeving ( in combinatie
met de prijs ) weerhoud mij om deze aan te schaffen.
Dit ding is een aanwinst voor alle liefhebbers van moderne , minimalistische
vormgeving.
Tijdens de eerste uren gebruik blijkt dat de...

Pluspunten

• Mooi
  • Strak en klein
  • Werkt direct

Minpunten

• touchpad

Djampire
15 december 2012

Verpakking
Wat gelijk opviel tijdens de bezorging was de afmeting van het pakketje. Ik wist natuurlijk wel dat het om een mini toetsenbord ging, maar toch verkeek ik mij op de afmetingen. Ik heb dit mini toetsenbord besteld om samen te werken met mijn AC-Ryan HD 2 mini.
Tijdens het openen van de verpakking viel het gelijk het design op het is mooi afgewerkt en voelt stevig aan.
de onderkant is van geborsteld aluminium. De blisterverpakking bevatte verder de micro USB ontvanger en de gebruiksaanwijzing. De batterijen zijn al vooraf geinstalleerd. Dat wist ik niet dus ik had het batterij klepje al open en dat voelde toch iets gammel aan. Maar het zit goed vast, enige tijd gebruik zal leren of het daadwerkelijk te los zit.

Pluspunten

• Klein en dus gemakkelijk te verbergen
  • plug and play
  • mooi afgewerkt design
  • inclusief touchpad voor muisfunctie
  • Energie bewust, batterijen gaan lang mee.

Minpunten

• enige last van storingen andere electronica (zoals TV, receiver)
  • batterijklepje voelt beetje 'lam' aan, maar is het niet
  • misschien wel iets te klein

pierre.america
17 oktober 2012

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Eigenlijk vind ik deze Rapoo het ideale keyboard voor een HTPC: Hij is klein, heeft een ingebouwd touchpad en ziet er goed uit zodat je hem zonder schaamte in de woonkamer kunt laten rondslingeren. Verder werkt de RF-verbinding accuraat (in elk geval zolang het om de toetsen gaat), wat je niet kunt zeggen van infrarood-afstandsbedieningen die in de HTPC gangbaar zijn. Ook werkte de USB dongle zonder pairing procedure en zonder speciale drivers. Ik heb trouwens op de Rapoo website ook geen drivers kunnen vinden.
Tot zover het goede nieuws. Maar natuurlijk zijn er ook wel nadelen te noemen. Allereerst kun je van zo'n petieterig keyboard natuurlijk geen perfecte ergonomie verwachten. De toetsen zijn daarvoor gewoon te klein en dan kan...

Pluspunten

• Kleine afmetingen, aantrekkelijk uiterlijk, ingebouwd touchpad

Minpunten

• Niet geschikt voor blind typen, onmogelijke toetscombinaties, belabberde respons van het touchpad

evolution536
11 juni 2012

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Ik had steeds meer zin om gewoon vanuit bed films te kunnen kijken op de TV. Ik had al een mediacenter gemaakt met een videokaart voldoende om full HD vloeiend af te spelen. Toen liep ik echter nog wel tegen een probleem aan. Stel, je ligt lekker in bed, valt bijna in slaap en de film is bijna afgelopen. Ik had hiervoor geen draadloze mogelijkheden. Als je dan je bed uit moet om de pc uit te zetten ben je weer uhh..wakker . Ik begon met zoeken op het internet en ik vond een aantal draadloze toetsenborden met touchpad. Dit leek me een uitstekende afstandsbediening. Ik kwam uiteindelijk uit op dit Rapoo toetsenbord dat ik vond bij de mediamarkt. Voor die 2 of 3 euro die ik dan bij de webshop goedkoper uit ben ga ik het liever bij de...

Pluspunten

• klein
  • prima bouwkwaliteit
  • gelikt uiterlijk
  • meer dan voldoende bereik
  • bruikbaar voor Smart TV's

Minpunten

• lijkt wat last te hebben van interferentie als je de ontvanger aan de achterkant in een pc steekt.

Benkei123
12 maart 2013

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Ik heb deze Rapoo recent aangeschaft voor een HTPC en ben er behoorlijk negatief over geworden.
Installeren werkt eigenlijk direct, de bouwkwaliteit is goed en ik vind ook de vormgeving mooi. Het bereik van de wireless connector is niet erg groot. Op mijn Logitech dinovo is dat beter geregeld.
Ook het feit dat de touchpad tot aan de rand loopt wil nogal eens tot onbedoelde input leiden doordat je met je hand het aanraakt terwijl je typt of hem beet pakt.
Het grootste nadeel vond ik echter dat bij het langzaam leeglopen van de batterij, het keyboard het presteerde om mijn systeem volledig plat te leggen (Zotac-Zbox met Ubuntu 12.10). Blijkbaar gaat hij een bepaald signaal versturen bij een lage batterij die het hele systeem volledig lam...

Pluspunten

• vormgeving
  • bouwkwaliteit
  • maat

Minpunten

• onbedoelde input door plaatsing touchpad
  • hogt system resources als de batterij bijna leeg is

2 van 5 sterren (Slecht)
Pul
7 november 2015

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Praktisch onbruikbaar doordat in elke zin in ieder geval één letter niet geregistreerd is.

Pluspunten

• mooi

Minpunten

• onbetrouwbaar
  • buigt mee met typen
  • pgup,pgdn,home,end onder functietoets

1 van 5 sterren (Waardeloos)
waits
22 augustus 2015

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Geen review, alleen korte gebruikerservaring
Kort in gebruik, voor bedienen van Samsung smart TV. Werkt prima.
Met USB verlengkabeltje, niet meegeleverd: probleemloos tot 8 meter. Is voor mij lang geen volwaardig toetsenbord voor desktop PC, maar daar heb ik deze niet voor. Goedkoop (20,- bij BCC). Aanrader voor smart TVs.

Pluspunten

• Mooi, en mooi klein
  • Voelt zeer degelijk aan
  • Goedkoop (20,-)
  • Prima bij een smart TV

Minpunten

• USB verlengkabeltje lijkt mij noodzakelijk
  • Slechte (summiere!) gebruiksaanwijzing

Zanac-ex

16 januari 2013

Anoniem: 78739
19 augustus 2012

Rapoo Keyboard E2700 Zwart

Heb jij ook een Rapoo Keyboard E2700 Zwart?