€ 28,99 bij Amazon.nl Marketplace

Review door de redactie

Review - Mafia II

Na maanden van previews, nieuws en video's is het wachten eindelijk voorbij en ligt Mafia II in de winkels. Tweakers.net kroop in de rol van Vito Scalleta en bekeek of het spel de hoge verwachtingen waar kan maken.

134 25 aug '10

Preview - Mafia II

Eind deze maand verschijnt Mafia II in de winkels. Tweakers.net waagde zich aan een laatste voorproefje alvorens ook de rest van de wereld in de huid van Vito Scaletta kan kruipen en Empire Bay kan verkennen.

76 4 aug '10

Preview - Mafia II

Eind augustus is het eindelijk zo ver: de release van de langverwachte opvolger van crimi-game Mafia. Tweakers.net kreeg de kans om alvast wat missies uit te proberen en op die manier eventjes aan Mafia II te kunnen ruiken.

61 5 apr '10

Preview - Eerste blik op Mafia II

Wie criminele intenties heeft kan binnenkort weer carrière maken in de maffia. Nog voor het einde van het jaar verschijnt Mafia II, voor de pc, de Xbox 360 en de PS3. Tweakers.net wierp een eerste blik op het spel

60 20 apr '09

Toon reviews van:
Malfoi
5 november 2012 Rapporteer

Mafia II, Windows

Ik ben nooit diegene die de nieuwste spellen meteen koopt als ze uitkomen. Vandaar dat ik Mafia 2 pas twee weken geleden heb gekocht.
Ik heb met heel veel plezier Mafia 1 gespeeld en daarom verwachte ik eigenlijk nog meer plezier met Mafia 2. na de reviews gelezen te hebben werd ik toch wat sceptischer omdat deze niet allemaal even positief waren.
Na het spel uitgespeeld te hebben moet ik zeggen dat gameplay, het beeld en het geluid gewoon uitmuntend waren.
Wat me echter enorm tegenviel zijn de volgende punten:
1. Het slotstuk van het verhaal (spoiler).
Dit is pats, boem, klaar. Waar Mafia 1 nog een goed wist neer te zetten lijkt het wel of de makers bij nummer 2 het einde afgeraffeld hebben. Ik was ontzettend verbaasd toen ik ineens...

Pluspunten

• Knus
  • Mooie graphics
  • Leuke conversties

Minpunten

• Slecht slot van het verhaal
  • Beperkte map
  • Geen free-ride mode

ZicoDon
9 augustus 2011 Rapporteer

Mafia II, Windows

Specificaties van mijn hardware waarop ik gespeeld heb Intel Core i5-2410M @2,9 GHz Nvidia Geforce GT520M 8GB DDR3Gameplay Om te beginnen begin ik natuurlijk bij het begin, het verhaal. Je begint als klein "gangstertje" en begint je op te werken in het verhaal. Dit scenario zie ik vaak bij Mafia geralateerde games. Toch verveelt het mij niet. De map is groot en dus speelt het verhaal zich op vele verschillende plekken af. Zowel in alle vrijheid en in de gevangenis. Beeld Grafisch heb ik niks te klagen het is voor mij in 1 woord: Prachtig. Omdat mijn...

Pluspunten

• Mooie Graphics
  • Leuk verhaal
  • Auto's modden
  • Cover systeem

Minpunten

• Weinig checkpoints
  • Veel cutscenes
  • Geen Multiplayer

procent20
12 mei 2011 Rapporteer

Mafia II, Windows

Deel 1 heb ik met veel plezier gespeeld, van deel 2 had ik gelijke verwachtingen.
De game opent onverwachts in een hele andere omgeving dan deel 1, de verhaallijn vervolgt daarna je terugkeer in een gewone straatwereld.
Het doel van het spel is om je omhoog te werken en rijkdom te vergaren, helaas kan je met dit geld vrij weinig doen.
Er zijn maar een paar dingen waar je je geld aan kan uitgeven en deze items/wapens vind je vaak al voldoende in de levels.
Wel is het opklimmen in de hierarchie leuk gedaan, er zijn ook vele Godfather/Goodfellas geinspireerde scenes.
Het spel draait eigenlijk alleen maar om de vuurgevechten en de verhaallijn hier tussenin, deze gevechten verlopen erg soepel en kunnen op hard nog leuk en uitdagend zijn.

Pluspunten

• Vuurgevechten zitten goed in elkaar, ook dekking zoeken heeft een belangrijke rol gekregen als is het wat aan de simpele kant.
  • Goede stabiele engine, de grote spelwereld wordt mooi gerenderd.
  • Voertuigdynamiek is goed in orde, vrachtwages voelen lekker zwaar aan, lichte autotjes lekker wendbaar.

Minpunten

• Geen replaywaarde, het geld verdienen wordt ook niet echt gestimuleerd.
  • De volledig statische verhaallijn wordt wat traag gebracht, ook heb je maar weinig aan je NPC maatjes.

.Sjoerd
11 mei 2011 Rapporteer

Mafia II, Windows

Een tijd lang heb ik uitgekeken naar mafia II. Echter had ik een hele tijd er niet aan gedacht of geen tijd gehad om het te kopen. Vorige week zag ik 'm bij de FRS en nam 'm meteen mee voordat ik het weer zou vergeten.
Mafia II heb ik eigenlijk puur en alleen gekocht voor de eyecandy. Op de Xbox 360 vond ik het er al mooi uit zien, moet je nagaan hoe het op de pc zou zijn. In dat opzicht heeft Mafia II niet teleurgesteld.
Installatie
Euh, gewoon, geen kopje waardig eigenlijk, gaat vrij vlot. 10x sneller dan bijv. GTA IV. Maar das ook niet zo moeilijk.
Het verhaal
Je speelt Vito Scaletta, rond 1930 kom je samen met je vader, moeder en zus (frankie) naar empire bay. Een kruising tussen Chicago en New York. Je leert tijdens...

Pluspunten

• Grafisch werkelijk briljant
  • Geluid erg realistisch
  • Word in het verhaal gezogen
  • Joe is fantastisch gespeeld

Minpunten

• Zeer zwak einde
  • Uitbreidingspakketen komen over al om de poot uit te draaien.
  • Herspeelbaarheid zeer twijfelachtig.

saewer
5 september 2010 Rapporteer

Mafia II, PS3

Sommige mensen onder ons kunnen zich Maffia nog wel herinneren. Het spel waar als je net te hard reed je gelijk aan de kant werd gezet. Het spel met dat geweldige verhaal en dat einde wat nog steeds in me hoofd zit. Het spel met de ongelofelijk goede muziek. Het spel met die race missie die je maar niet kon winnen. Maffia; het beste spel ooit (tot nu toe).
En daar ligt dan het vervolg voor me. Maffia 2. In een tijd dat GTA 4 alle records verbroken heeft. In een tijd dat mensen niet lievers willen dan met cheats in een tank rondrijden.
Allereerst, Maffia 2 is geen GTA 4. In Maffia 2 kan je niet ‘free rollen’. En Maffia 2 heeft – in tegenstelling tot GTA 4 - wel een uitgebreid verhaal. En dit verhaal ga ik hier nu niet...

Pluspunten

• Schieten
  • Auto rijden
  • Sfeer
  • Muziek
  • Verhaal

Minpunten

• Kort, 7/10 uur
  • Niet grensbrekend

tHe_BiNk
27 oktober 2010 Rapporteer

Mafia II, Windows

Ik was toe aan een nieuwe actie/adventure uitdaging, na Mass Effect 2 en Unchated 2. Wat twee top games zijn. Vandaar Mafia II. Computer - Q9550@3,6 - Radeon 5850 - 2560x1600 Intro Wat een enorme teleurstelling deze game! Zeer matige gameplay, erg kort verhaal (speelde het spel uit in 13 uur), vergelijk dit met de 30+ uur van een Mass Effect of Uncharted, en het is erg karig. De DLC had gewoon voor die 50 euro in het spel zelf moeten zitten. Ook zaten er nog enkele bug in, waardoor ik gedeeltes heb moeten over spelen. Erg irritant. Beeld De stad is erg mooi, een genot om er doorheen te rijden. SFX Leuk, maar niks bijzonders. Geluid Erg leuk, jaren '40 en '50 muziek uit de autoradio, a la GTA. Ook komen...

Pluspunten

• Stad is erg mooi

Minpunten

• Erg kort
  • Bugs
  • Matige gameplay
  • Weinig interactie

2 van 5 sterren (Slecht)
jdh009
29 oktober 2018 Rapporteer Product gekocht

Mafia II, Windows

Fatsoenlijke graphics, voice acting en vuurgevechten voor een oud spel. Het verhaal is soms leuk maar is naar mijn mening over het algemeen onzinnig. Daarnaast zijn de personages niet erg indrukwekkend, is het rijden erg vervelend, is de timed missioin frustrerend en is de karakterontwikkeling meer dan belachelijk.

Pluspunten

• Fatsoenlijke graphics
  • Prima voice acting
  • Vuurgevechten

Minpunten

• Zwak einde
  • Totaal geen replay waarde
  • Karakters

2 van 5 sterren (Slecht)
Lucasino
5 december 2014 Rapporteer

Mafia II, Windows

Een geweldige game waar van ik het vervolg nog steeds verwacht. Het verhaal is erg mooi, de graphics zijn ook uitstekend, zeker voor zijn tijd. Dit is mijn favoriete game aller tijden :D

Pluspunten

• Verhaal
  • Graphics

Minpunten

• Na verhaal is de wereld niet geheel toetreedbaar
  • Geen vervolg so far :(

dirkjesdirk

3 september 2010 Rapporteer

M_Frame
2 september 2010 Rapporteer

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Mafia II, PS3?