Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 16 april 2024

Gamingmonitors met 4k-QD-oled - Update met Gigabyte Aorus FO32U2P

Met zijn QD-oledpaneel met 240Hz en 4k is de MSI MPG321URX QD-OLED een van de beste gamingschermen van dit moment. Het scherm biedt extreem snelle responstijden, uitstekende kijkhoeken en natuurlijk een perfect contrast, maar ook een spiegelend schermoppervlak en colorfringing rondom kleine lettertjes. Een hoge maximale helderheid heeft het scherm niet, zeker niet voor hdr-beelden, waarbij de modus met maximale piekhelderheid het beeld soms juist donkerder maakt. Ten opzichte van concurrerende monitors met dit paneel heeft de MSI een relatief onopvallende vormgeving en brede featureset, met 90W USB-C power delivery en een kvm-switch. De USB2.0-poorten zijn niet echt van deze tijd. De kleurnauwkeurigheid voor sRGB- en hdr-weergave is niet slecht, maar concurrenten doen het beter. De MSI MPG321URX heeft wel een goede Display P3-stand en een optie voor AdobeRGB. Andere merken verzuimen nog steeds om zo’n stand op hun scherm te zetten. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikersscore 4,7 4.5 van 5 sterren
5 van 5 sterren
4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
ZiX
4 maart 2024 Rapporteer

Update 16/05/2024: Scherm had een paar kleine minpuntjes die MSI inmiddels via een hele nette firmware update heeft gefixed.

Alle specs in lijn met de overige QD-OLED panelen van deze generatie. De MSI is als een van de eerste op de markt en laat geen grote steken vallen. De bouwkwaliteit is super, hij ziet er prachtig uit en de eerste firmware update is al binnen. Dat belooft veel goeds!

Het scherm komt verder goed afgesteld uit de doos en biedt een paar luxe features zoals KVM en USB-C met 90w PD. Kortom, de MSI is een solide uitvoering van dit QD-OLED paneel.

Pluspunten

• QD-OLED: 4K, 240hz, ~100% DCI-P3, Adobe RGB
  • Design: Ietwat eleganter dan de concurrentie
  • Waardevolle firmware updates!
  • MSI settings app bijzonder stabiel en compleet

Minpunten

• OSD/App met spelfouten en ontbrekende uitleg features
  • Mist enkele exotische features: BFI, Dolby Vision, DP2.1

9 maart 2024 Rapporteer

De MSI MPG 321URX biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit en snelle responstijden en is daarmee geschikt voor verschillende doeleinden, maar met een focus op gaming. De kalibratie is standaard al goed. De standaard voelt stevig aan en is verstelbaar. De toevoeging van een sRGB-modus en ingebouwde KVM-switch verbeteren de veelzijdigheid en connectiviteit van de monitor. De USB-C poort is voorzien van 90W PD en een DisplayPort Alt Mode. In sRGB-modus werkt het switchen tussen SDR- en HDR-content niet naar behoren. Verder kan DSC niet worden uitgeschakeld en is er geen DisplayPort 2.1 aanwezig. Persoonlijk zou ik graag zien dat de Power ON LED kan worden uitgeschakeld. Over het algemeen is de MPG 321URX een aanrader.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Responstijden
  • Kalibratie in sRGB- en User-mode standaard al erg sterk
  • Standaard is stevig en gemakkelijk te verstellen
  • Passief gekoeld
  • Ingebouwde KVM-switch
  • USB-C met 90W PD en DisplayPort Alt Mode
  • G-Sync Compatible

Minpunten

• Switchen tussen SDR en HDR is momenteel problematisch in sRGB-modus
  • Geen DisplayPort 2.1
  • DSC kan niet uit
  • Power On LED kan niet uit
  • Prijsverschillen VS / Europa

13 september 2025 Rapporteer

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Fabrieksaf al redelijk goed afgesteld met haarscherp beeld, mooie levendige kleuren met diepe zwarten. Heeft USB c met 90W power delivery, Displayport alt mode waardoor je je laptop via USB c kunt aansluiten. Perfect voor gaming, maar dus ook goed te gebruiken voor werk. Met oled care 2.0 hoef je je minder zorgen te maken over burn-in.

Pluspunten

• 4K 240Hz
  • HDMI 2.1 (console gaming)
  • QD OLED diepe zwart en heldere kleuren
  • Glossy paneel ziet er toch erg goed uit
  • DP Alt mode

Minpunten

• OSD soms onhandig
  • Mist DP 2.1 en Dolby Vision
  • Geen Speakers

9 september 2025 Rapporteer

De MSI MPG 321URX QD-OLED 32" 4K Ultra HD 240Hz monitor biedt indrukwekkende beeldkwaliteit dankzij de OLED-technologie, die diepe zwarttinten en levendige kleuren levert, ideaal voor gaming en contentcreatie. Met een 240Hz verversingssnelheid is de weergave extreem snel

Top scherm, wel duur
Echt een aanrader

Pluspunten

• QD-OLED: 4K, 240hz
  • HDR-1000
  • 3 jaar
  • Responstijd

Minpunten

• Geen DP2.1 (UHBR20)
  • Prijs

29 augustus 2025 Rapporteer

Prachtig scherm voor zowel gaming als werk. Ik was al een tijd op zoek naar een 32‑inch monitor en 4K was een absolute must. Wat deze monitor echt bijzonder maakt, is de ingebouwde KVM-functie en de mogelijkheid om apparaten eenvoudig op te laden via USB‑C met 90 W power delivery.

Pluspunten

• Snelle responsetijden
  • SRGB
  • KVM

Minpunten

• USB Hub 2.0

25 augustus 2025 Rapporteer

Prachtig beeld, in combinatie met goede responsetijden, maar wel aan de prijzige kant.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • Gebruiksvriendelijk
  • Responsetijden

Minpunten

• Prijs

22 augustus 2025 Rapporteer

De MSI MPG 321URX QD-OLED 32" 4K Ultra HD 240Hz monitor is een uitstekende keuze voor zowel gamers als creatieve professionals die op zoek zijn naar een topniveau aan visuele prestaties. De QD-OLED-technologie biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit, met diepe zwarttinten en een indrukwekkend contrast, wat resulteert in een scherp en levendig beeld. Dit maakt de monitor ideaal voor zowel het kijken van films als voor het spelen van grafisch intensieve games. De 240Hz verversingssnelheid zorgt voor een extreem soepele ervaring, wat vooral merkbaar is in snelle, actievolle games zoals first-person shooters en racegames. De monitor biedt ook 100% DCI-P3 kleurdekking, wat betekent dat de kleuren uiterst nauwkeurig zijn, waardoor het een uitstekende keuze is voor grafische ontwerpers, fotografen en videomakers die werken met kritische kleurbehoeften.

Pluspunten

• 0.03ms responstijd
  • 100% DCI-P3 COLOR gamut
  • 240Hz

Minpunten

• Verticaal draaien niet mogelijk

De MSI MPG 321URX QD-OLED 32" 4K Ultra HD 240Hz monitor biedt indrukwekkende beeldkwaliteit dankzij de OLED-technologie, die diepe zwarttinten en levendige kleuren levert, ideaal voor gaming en contentcreatie. Met een 240Hz verversingssnelheid is de weergave extreem soepel, wat het perfect maakt voor snelle games. De 100% DCI-P3-kleurdekking zorgt voor nauwkeurige kleuren, wat het een uitstekende keuze maakt voor professionele werkbladen. Echter, het gebrek aan hoogteverstelling en het potentiële risico op burn-in bij langdurig gebruik van statische beelden zijn nadelen. Bovendien is de prijs relatief hoog voor de gemiddelde gebruiker. Al met al is het een topkeuze voor serieuze gamers en creatievelingen.

Pluspunten

• 0.03ms responsetijd
  • 100% DCI-P3 color gamut
  • 240Hz

Minpunten

• Kan niet verticaal omgedraaid worden
  • USB-hub 2.0 Ports only

21 november 2024 Rapporteer

De MSI MPG 321URX is een QD-OLED gamingmonitor die uitblinkt in beeldkwaliteit met zijn levendige kleuren en snelle responstijden, ideaal voor gaming. Het heeft een robuuste, verstelbare standaard en is uitgerust met handige functies zoals een ingebouwde KVM-switch en USB-C poort met 90W.

Pluspunten

• Uitstekende beeldkwaliteit en snelle responstijden.
  • Stille passieve koeling.
  • Nuttige extra’s zoals USB-C met 90W PD.
  • Goed gekalibreerd voor sRGB en 'User'-modus direct uit de doos.

Minpunten

• Reflecterend scherm
  • Geen DisplayPort 2.1

Dit scherm verving mijn Samsung LC27HG70QQUXEN en ik merkte meteen een enorm verschil in kwaliteit. Het prachtige OLED-paneel levert een scherpere beeldkwaliteit en de hoge refresh rate maakt alles veel vloeiender. De kleurweergave is bijzonder levendig en de zwarttinten zijn diep en helder, wat het kijken van films en het gamen naar een nieuw niveau tilt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Groot paneel
  • Pixel garantie
  • QD-Oled
  • Responsetijd
  • 4K

Minpunten

• kans op burn-in
  • Sterke videokaart nodig
  • Veel reflectie
  • Hoge energie gebruik

2 maart 2025 Rapporteer

Als vervanger voor mijn MSI Optix MAG342CQR. Deze had ook mooie zwartweergaven vanwege het VA paneel, maar de hoeveelheid smearing en ghosting in games, was de reden dat ik beter wilde. Echter QD-OLED was in Europa excessief duur vanwege arbitraire redenen (price fixing), dus ik heb even moeten wachten. De toename in motion clairty met dit paneel is aanzienlijk zodra ik hem binnen had echter. En ondanks de hit in fps (1440p->4K) is de ervaring beter omdat VA panelen geen single-overdrive mode experience hebben.

Pluspunten

• Strakke looks (voorkant)
  • QD-OLED dus uitstekende zwartweergaven en responsetimes
  • 'echte' HDR weergave
  • Passief gekoeld
  • Stevige steun, weinig wiebel
  • Firmware updates worden regulier gemaakt
  • single-overdrive mode VRR experience

Minpunten

• Oversaturated out-of-box
  • Gaming Intellgence software nodig voor firmware update
  • Zeer oude firmware out-of-box
  • Pricefixing EU (niet MSI schuld)
  • Maximale helderheid
  • Flickering <35fps in VRR (HDMI)

2 maart 2025 Rapporteer

Het QD-oledpaneel zorgt voor een prachtig beeld en is zeker een groot verschil met de LCD-monitor die ik hiervoor had. De kleuren zijn fantastisch en de kijkhoeken zijn ook zeer goed, alleen kan het scherm spiegelen als de zon fel schijnt.

Pluspunten

• QD-OLED: mooie kleuren en snelle responstijden
  • Stevige houder
  • USB-C met 90W PD
  • KVM-switch ingebouwd om snel tussen pc en laptop te kunnen wisselen
  • G-Sync Compatible
  • 3 jaar garantie op pixels

Minpunten

• Scherm spiegelt meer dan LCD
  • Kans op burn-in
  • Meegeleverde software wil graag dat je Norton installeert

30 december 2024 Rapporteer

Na lang twijfelen en wachten tot de nieuwere generatie OLED's wat in prijs zakte heb ik eindelijk de stap gemaakt. De keuze is geland bij deze MSI vanwege de goede recensies, 3 jaar burn-in garantie en prijs-performance. Hij heeft nml. hetzelfde paneel als enkele hoger geprijsde modellen van o.a. Gigabyte. Dat scheelde (op moment van aanschaf) zo'n 300-400 euro al had je dan wel DP 2.1 support, dat was het me niet waard.

Hoe dan ook sluit ik me aan bij de lange rij enthousiastelingen die me voor was - ik ga niet gauw terug naar een reguliere LCD. Volgende stap MiniLED?

Pluspunten

• QD-OLED is bijzonder mooi
  • HDR-1000 weergave schitterend
  • Goede firmware support
  • Makkelijke OSD controls
  • OLED-care features niet irritant

Minpunten

• Geen displayport 2.1
  • Helderheid ten opzichte van LCD
  • Scherm spiegelt

13 november 2024 Rapporteer

Prachtig scherm om naar te kijken. De behuizing is dan wel van plastic, maar het is geen "budget" plastic en voelt solide aan. Esthetisch misschien niet het mooiste scherm dat er is, maar ik kijk alleen naar de voorkant en daar is niets aan op te merken.

Pluspunten

• Alle voordelen van QD- OLED
  • 3 jaar warrenty inclusief inbranden
  • Hoge refreshrate
  • Strak design aan de voorkant

Minpunten

• Even wennen dat het geen curved scherm is
  • Spiegelend scherm
  • Kans op burn in
  • Zwarte rand naast scherm bezel

6 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

De MSI MPG 321URX QD-OLED is een 31,5-inch 4K gaming monitor met een verversingssnelheid van 240Hz en een reactietijd van 0,03ms, wat zorgt voor vloeiende beelden. Het OLED-paneel biedt diepe zwarttinten en levendige kleuren. De monitor heeft energie-efficiëntieklasse G, met een verbruik van 44 kWh per 1000 uur in zowel SDR als HDR. Met een prijs van ongeveer €1.300 is het een premium keuze voor serieuze gamers. Hoewel specifieke AI-functies niet vermeld zijn, beschikt de monitor over een geïntegreerde KVM-switch en MSI Mystic Light voor extra functionaliteit.

Pluspunten

• Mooi zwart
  • Ai
  • Mooi design

Minpunten

• Prijs
  • Energie label

Product gekocht 0

Mooi scherm en lekker snel.

Pluspunten

• Mooi beeld (OLED/HDR)
  • Vloeiende beelden (240hz)
  • Mooie grootte (32 inch)
  • Goed voor gaming (leuke features)
  • Firmware goed te updaten
  • Goed design (niet te dikke bezels)

Minpunten

• Grote voet (1 plaat)

Product gekocht 0

Fantastisch scherm voor een (iets) lagere prijs

Pluspunten

• Fantastisch scherp
  • Snelle responstijden

Minpunten

• Stroomverbruik

24 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Na een aantal reviews te hebben bekeken en het feit dat deze monitor in de aanbieding was, toch maar de stap naar (QD-)OLED gemaakt. Aanrader.

Pluspunten

• Prachtige kleuren
  • Snelle responstijden
  • Zwart = echt zwart!
  • 4K gamen is echt scherper dan 1440p
  • Grote kijkhoeken
  • 3 jaar garantie bij MSI

Minpunten

• Bij 150% scaling lichte color fringing tekst
  • Kans op inbranden in sommige scenarios
  • Nog steeds prijzig
  • Scherm kwetsbaar voor krassen

Product gekocht 0

Zeer mooie OLED Scherm met prachtige kleuren en contrast en makkelijke configuratie. Het voelt wel een beetje dun aan voor zo een groot scherm.

Pluspunten

• Prachtige Kleuren
  • Zeer Scherpe Beeld
  • Makkelijke Configuratie

Minpunten

• Heel Dun voor hoe Groot het is

28 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

MSI MPG321URX QD-OLED: snel, scherp, veelzijdig, maar beperkte HDR-helderheid.

Pluspunten

• Glossy afwerking
  • Zeer goede HDR weergave
  • Platte scherm
  • Goede software voor instellingen

Minpunten

• Connectie punten moeilijk bereikbaar

26 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

De MSI MPG 321URX QD-OLED is een premium gamingmonitor die excelleert in beeldkwaliteit en snelheid. Voor gamers en contentmakers die op zoek zijn naar een next-gen OLED-ervaring is dit een fantastische keuze. Wel moet je rekening houden met mogelijke inbranding en de eisen die 4K @ 240Hz stelt aan je hardware.

Pluspunten

• Fantastische beeldkwaliteit dankzij QD-OLED en diepe zwartwaarden
  • 240Hz verversingssnelheid en ultra-lage responstijd maken gaming extreem soepel
  • Goede aansluitmogelijkheden, inclusief HDMI 2.1 en USB-C 90w
  • Glanzend scherm (voor mij een must bij een OLED monitor)

Minpunten

• OLED-risico op inbranden
  • Hoge systeemeisen
  • USB 2.0 hub

26 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Door een actie bij Megekko heb ik deze monitor goedkoper kunnen krijgen.
Het bestellen en levering ging zeer vlot.

Pluspunten

• 4K
  • Zeer mooie kleuren
  • Goede reactie tijd

Minpunten

• Geen Ultra wide

22 februari 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Zeer goede 4K 240Hz qd-oled monitor voor de prijs (899 euro)

Pluspunten

• 4K QD oled
  • KVM
  • 90W usb-c
  • 240Hz
  • Hdmi 2.1

Minpunten

• prijs?
  • USB 2.0

Product gekocht 0

Prachtig beeldscherm voor een redelijke prijs maar mist eenvoudige features.

Pluspunten

• Prachtige kleuren
  • Snelle responstijden
  • 90w usb-c poort

Minpunten

• Gebrek aan meerdere gebruiksprofielen
  • Aan/uit knop lastig bereikbaar
  • USB 2.0

1 december 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Prachtig scherm, voor <4u game sessies en creatieve bezigheden.

Pluspunten

• Adobe RGB-instelling
  • OLED-Care
  • Intuïtief menu
  • Minimalistisch design

Minpunten

• Krasgevoelig (zelfs met microvezel doekje)
  • Burn-in risk

29 november 2024 Rapporteer

Super beeld kwaliteit

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Dun en lichtgewicht
  • Super snel: 240Hz @ 4K!

Minpunten

• Moeilijkheden met het goed positioneren van een lichtbalk/webcam vanwege het dunne paneel.

Product gekocht 0

De MSI QD OLED MPG32URX is een van die zeldzame vondsten die niet alleen indrukwekkend zijn op papier, maar ook in de praktijk een gamechanger blijken te zijn.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • Goed materiaal
  • Echte 4k belevenis
  • 240hz QD OLED

Minpunten

• HDR en SDR switch gebeurd niet automatisch.

27 februari 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Mooie monitor ben van 28inch naar 32 gegaan is wel erg wennen.
De kleuren zijn geweldig en het scherm is ook super duidelijk.
De helderheid is wel aan de lage kant, Dit heb ik op gelost door in windows als hdr aan te zetten en dan de helderheid voor hdr op 100% te zetten.
Prijs vergeleken america (minder dan $1000) valt wel tegen.
Het scherm is wel om van te genieten maar er vald wel rekening te houden geworden met de kans op burn in.

Pluspunten

• Mooie kleuren
  • makkelijke vesa mount

Minpunten

• prijs
  • Helderheid

13 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

De MSI MPG 321URX QD-OLED was eigenlijk alles wat ik zocht in een monitor.

Het paneel ziet goed uit: diepe zwarttinten, knallende kleuren en soepel beeld dankzij 240 Hz en superlage input lag.

Wel prijzig, SDR is wat aan de dimme kant en OLED blijft gevoelig voor inbranden. Echter is 3 jaar inbrand garantie wel fijn om hebben mocht dit toch voorkomen.

Pluspunten

• Prachtig beeld 4K + 240 Hz
  • Overzichtelijke OS
  • 3 jaar burn-in-garantie
  • Oled care

Minpunten

• SDR-helderheid beperkt
  • USB 2.0 aansluiting

14 september 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Ik kom af van een 27inch IIYAMA scherm met 75Hz, 2ms waar ik ook erg tevreden over ben wanneer ik deze gebruik voor normale office werkzaamheden. Omdat ik weer ben gaan gamen wilde ik graag een nieuw scherm met snellere responsetijden en framerate, maar ook enigszins betaalbaar. Ook wilde ik naar een wat groter scherm voor meer beleving. 32 inch is wel weer een stuk groter, maar tot nu toe ben ik er nog heel tevreden mee. Wel flink getwijfeld om een OLED te nemen ivm inbranden, maar de ingebouwde OLED care werkt goed. Daarbij gebruik ik het scherm exclusief voor games en schat ik daarmee het risco op inbranden minder groot. Ik hoop met deze MSI MPG 321URX een ultieme Battlefield 6 ervaring te krijgen.

Pluspunten

• 240Hz
  • 32inch
  • Snelle responstijden
  • Mooie kleuren
  • Eenvoudige bediening instellingen

Minpunten

• Geen DisplayPort 2.1a
  • OLED care duurt enkele minuten

28 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Voor de prijs een goede monitor. Hij heeft niet de aller beste kleuren, maar dan moet je ze naast elkaar hebben staan om de verschillen te zien.

Pluspunten

• responstijd
  • rgb achterzijde kan je uitzetten

Minpunten

• geen dp2.1

26 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Prachtig scherm voor zowel pc als console, de kleuren zijn heerlijk om naar te kijken. Oled is the way to go!

Pluspunten

• Top beeld
  • Super snel
  • Perfect voor pc en console

Minpunten

• Niks

16 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

De MSI MPG 321URX QD-OLED 240Hz biedt uitstekende beeldkwaliteit met diepe zwarttinten en levendige kleuren dankzij de Quantum Dot OLED-technologie. Met 4K-resolutie, 240Hz verversingssnelheid en 0,03ms responstijd is het een perfecte keuze voor snelle, competitieve games. Het slanke ontwerp en de RGB-verlichting voegen een stijlvolle flair toe. Aansluitingen zoals HDMI 2.1 en DisplayPort 1.4 maken hem veelzijdig. Het is een topkeuze voor gamers en professionals die maximale prestaties en visuele kwaliteit zoeken.

Pluspunten

• 240Hz
  • QD-OLED
  • 0,03 Ms

Minpunten

• kans op burn-in
  • duurder dan LCD schermen

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Ik was al een tijd geinteresseerd in deze monitor en met een recente prijsactie uiteindelijk gekocht. Voldoet aan alle verwachtingen, het is een prachtig scherm en is groot genoeg om mijn 2 kleinere monitoren te vervangen.

Pluspunten

• Snelle response
  • Hoge kwaliteit
  • Prachtig beeld

Minpunten

• OLED, dus kans op burn in

12 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Goed afgesteld out of the box, standaard profiel wel oversaturated.
DSC uit zetten voor de DP1.4 geeft zwart beeld, een Custom resolution voor bijv. 21:9 welk alleen op HDMI.
HDR ziet er goed uit, Nadeel is de twee standen voor HDR hopelijk word dit opgelost door de komende firmware update in augustus. (EOTF Boost)

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Mooie Kleuren

Minpunten

• DSC nodig voor DP 1.4

21 februari 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Een schiitterende monitor, gamen op een nieuw niveau!

Pluspunten

• Prachtige kleuren
  • Mooie afwerking
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

• Hoge prijs

13 september 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

De MSI MPG 321URX QD-OLED bevalt vooral door de verbluffende beeldkwaliteit. Dankzij het QD-OLED-paneel zijn kleuren levendig, zwarttinten écht diep en details haarscherp, wat zowel gamen als films kijken een indrukwekkende ervaring maakt. De reactiesnelheid en vloeiende 240Hz verversingssnelheid zorgen voor een competitief voordeel in snelle shooters en maken elke beweging super soepel. Daarnaast oogt het design strak en modern, waardoor het scherm een premium uitstraling geeft op elk bureau.

Natuurlijk zijn er ook minpunten. De sterke reflecties van het glanzende OLED-paneel kunnen storend zijn in lichte ruimtes. Ook is de prijs aan de hoge kant, waardoor dit scherm een investering is. Tot slot blijft inbranding een risico bij OLED-technologie, al zijn er diverse softwarematige oplossingen ingebouwd om dit te beperken.

Al met al is dit een scherm dat vooral gamers en beeldliefhebbers zal bekoren die het maximale uit hun setup willen halen.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Reactiesnelheid
  • Design

Minpunten

• Reflecties
  • Prijs
  • Inbranding

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Het scherm ziet er prachtig uit; met de 240Hz is het ook ultiem snel wat gamen optimaal maakt.
Kleine nadeel dat ik ondervind is dat de powerbutton aan de achterkant er wat fragiel uitziet.
Schrik dat deze in de toekomst wel is kan afbreken. Maar tot heden werkt die perfect.

Pluspunten

• Goede kleuren
  • Snelheid
  • Handige installatie

Minpunten

• Fragiel powerbutton

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Op zoek naar een vervanger voor mijn 42" oled tv als monitor bij dit scherm uitgekomen. Qua beeld is het even wennen maar dit scherm heeft gewoon alles voor mij. 32" is voor mij de sweetspot, gecombineerd met 4k en 240hz is dit ideaal voor gaming en werk.

Pluspunten

• 4k 240hz is genieten
  • strak design
  • HDR-1000 mogelijk

Minpunten

• helderheid is nog niet top
  • usb hub is nog 2.0

3 september 2025 Rapporteer

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart

Dit is een zeer mooie monitor met hoge afwerking, ook leuk dat Msi nog altijd de Monitor softwarematig ondersteund t.o.v. andere merken :wink:. Enige puntje van kritiek is misschien dat de calibrarie net iets beter uit de doos kon, maar kan je makkelijk zelf aanpassen natuurlijk. Het Qd-oled paneel blijft natuurlijk heerlijk om naar te kijken.

Pluspunten

• Passieve koeling
  • Software ondersteuning
  • Goede afwerking
  • Uitstekend beeld

Minpunten

• Calibratie uit doos kon iets beter

Heb jij ook een MSI MPG 321URXW QD-OLED Wit?