€ 969,- bij Twaiko

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart Review

24 februari 2025, laatste update op 25 februari 2025, 90 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na een aantal reviews te hebben bekeken en het feit dat deze monitor in de aanbieding was, toch maar de stap naar (QD-)OLED gemaakt. Aanrader.

Pluspunten

• Prachtige kleuren
  • Snelle responstijden
  • Zwart = echt zwart!
  • 4K gamen is echt scherper dan 1440p
  • Grote kijkhoeken
  • 3 jaar garantie bij MSI

Minpunten

• Bij 150% scaling lichte color fringing tekst
  • Kans op inbranden in sommige scenarios
  • Nog steeds prijzig
  • Scherm kwetsbaar voor krassen

MSI had voor mij een mooier uiterlijk. Ik hou van gamen, maar de monitor hoeft er niet "game-achtig" uit te zien. Qua paneel (de QD-OLED's komen van Samsung) is deze hetzelfde als de andere bekende merken. Het onderscheid zit vooral in de features die je, al dan niet, belangrijk vind. Voor mij was de 3 jaar garantie (ook op burn-in) een belangrijke reden om voor MSI te kiezen. Dit i.c.m. met het eerdergenoemde uiterlijk.

Mits je hardware het kan aansturen, is 4K gaming met hogere refreshrate echt geweldig. Speel naast single-player games, ook CS2. Voor singleplayer waanzinnig mooi beeld. Haarscherp en prachtige kleuren. Qua helderheid ook prima in orde, meer dan genoeg maar niet zo helder als mini-LED/LCD. Voor competitive games supersnelle responstijden. Deze 321URX heeft een stuk minder motion blur dan mijn Gigabyte M27Q X (IPS) monitor die ook 240 Hz is.

Het probleem met OLED, is dat als je dit eenmaal hebt gezien, je niet anders meer wilt. Nog steeds aan de prijzige kant, maar zeker de moeite waard qua algemene beeldkwaliteit.

Heb jij ook een MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart?