€ 969,- bij Twaiko

MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart Review

4 maart 2025, laatste update op 4 maart 2025, 244 views Rapporteer

Dit scherm verving mijn Samsung LC27HG70QQUXEN en ik merkte meteen een enorm verschil in kwaliteit. Het prachtige OLED-paneel levert een scherpere beeldkwaliteit en de hoge refresh rate maakt alles veel vloeiender. De kleurweergave is bijzonder levendig en de zwarttinten zijn diep en helder, wat het kijken van films en het gamen naar een nieuw niveau tilt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Groot paneel
  • Pixel garantie
  • QD-Oled
  • Responsetijd
  • 4K

Minpunten

• kans op burn-in
  • Sterke videokaart nodig
  • Veel reflectie
  • Hoge energie gebruik

Wanneer je dit scherm aanschaft, zul je nooit meer genoegen nemen met mindere kwaliteit. Na jarenlang gebruik van een standaard monitor was de upgrade naar deze OLED 4K een wereld van verschil. Het scherm is werkelijk prachtig: de kleuren spatten van het scherm en de zwarttinten zijn ongelooflijk diep. De responstijd is niet te evenaren en de hoge resolutie maakt elke afbeelding en video kristalhelder. Of ik nu werk, game of films kijk, het beeld is altijd scherp en levendig, wat het dagelijks gebruik veel aangenamer maakt.

De levering was razendsnel, dankzij Azerty, en het scherm kwam goed verpakt en in uitstekende staat aan. Wat ik vooral waardeer, is de pixelgarantie die bij het scherm wordt geleverd. Dit geeft me veel gemoedsrust, wetende dat ik me minder zorgen hoef te maken over mogelijke dode of beschadigde pixels, iets wat vaak als een frustratie ervaar.

Een klein nadeel van OLED-technologie is de mogelijkheid van burn-in, wat betekent dat statische beelden in de loop van de tijd een permanente afdruk op het scherm kunnen achterlaten. Tot nu toe heb ik echter geen last van burn-in, maar het blijft iets om in gedachten te houden bij langdurig gebruik van hetzelfde beeld.

Daarnaast moet je bij een 4K-monitor wel rekening houden met de kracht die nodig is om het volledige potentieel van het scherm te benutten. Het kan nodig zijn om te investeren in een krachtige videokaart om soepel 4K-beeldmateriaal weer te geven, vooral als je grafisch intensieve toepassingen gebruikt zoals gaming of videobewerking. Dit kan de totale kosten van je setup aanzienlijk verhogen, maar voor wie de beste beeldkwaliteit wil, is het absoluut de moeite waard.

Al met al ben ik ontzettend tevreden met de upgrade naar deze monitor. Het biedt een indrukwekkende visuele ervaring die niet te vergelijken is met mijn vorige scherm. Of je nu voor werk of ontspanning kiest, dit scherm zal je niet teleurstellen en zorgt voor een geweldige kijkervaring!

Heb jij ook een MSI MPG 321URX QD-OLED Zwart?

Hi,

Ik ben ook aan het kijken naar een OLED scherm, en deze staat op de shortlist. Daarbij kijk ik ook naar zaken als 'pixelgarantie' en jij geeft aan dat jij dit 'bij het scherm wordt geleverd'. Hoe moet ik dit precies zien? Bij de meeste verkopers moet je hiervoor bijbetalen, is dat bij dit scherm niet nodig? Alvast bedankt voor je antwoord,

Groeten,

M