Review door de redactie

Door Jelle Stuip - Redacteur 1 november 2023

Lenovo vs. reMarkable vs. Kobo - Welk digitaal notitieblok is het beste?

De reMarkable 2 is een uitstekende tablet om notities op te maken. De software is heel overzichtelijk, werkt rap en het exporteren van aantekeningen gaat makkelijk via de desktopapplicatie of door te e-mailen. De tablet is bovendien dun en erg mooi afgewerkt. De aanschaf van 350 euro lijkt mee te vallen, maar voor dat geld zit er geen stylus of beschermhoes bij en als je die bij reMarkable aanschaft, loopt de prijs rap op. Het grootste gemis van de reMarkable 2 is de schermverlichting, want die zit er niet op. Dat, samen met de tijd die het kost om lettertypen van e-books aan te passen, maakt het een prima notitieblok, maar geen praktische e-reader. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
julus
8 juni 2023 Product gekocht

reMarkable 2 + Marker Plus Wit

Prachtig om mee te pronken, okay als kladblok, waardeloos om mee te lezen.

Pluspunten

• strak vormgegeven
  • luxe, robuuste uitvoering van metaal
  • benadert papier beter dan een tablet
  • cloud software met browser extension

Minpunten

• tips slijten snel en zijn duur
  • gevoel van echt papier ontbreekt nog steeds
  • geen drm e-books
  • ongeschikt voor pdf's lezen en markeren
  • traag met schuiven en bladeren
  • geen backlight

2 van 5 sterren (Slecht)
Ma_rK
13 januari 2022 Product gekocht

reMarkable 2 + Marker Plus Wit

Het is vooral een apparaat dat frustreert. Een enorme potentie, maar niet de software om die te realiseren. De enige manier waarop dat gaat gebeuren, is door fundamenteel anders te kijken naar de manier waarop je die software ontwikkelt, maar reMarkable maakt nergens kenbaar dat die intentie er is.

Pluspunten

• Geweldige bouwkwaliteit
  • Schrijft echt als papier
  • Prachtige hardware

Minpunten

• Slechte bestandscompatibiliteit
  • Past niet in een cloud workflow
  • Onvolwassen software
  • Duur zeker in combinatie met hoes en pen
  • Pen is fragiel en niet heel ergonomisch
  • Geen backlight

2 van 5 sterren (Slecht)
Jos Maassen Newbie
26 maart 2024 Product gekocht

reMarkable 2 + Marker Plus Wit

Ik schrijf al jarenlang in schriftjes en neem dan de belangrijkste zaken over in CRM of elders. Tijd voor wat nieuws. Remarkable leek de beste oplossing, hun marketing deed de rest. Het product besteld en geleverd met wat extra pennetjes en een cover. Helaas deed de Remarkable het niet en moest deze terug. Dat is een dramatisch proces wat voor de verschillende onderdelen op een verschillende manier moest. Vervolgens kreeg ik mijn geld niet terug en moest dit oplossen met de onbereikbare customer service. Dat duurde 2 maanden. Toen dacht ik dat het klaar was maar anderhalf jaar later schrijven ze nog steeds maandelijks geld af van de creditcard en is hun customer service onbereikbaar. Ik zag echt blije mensen met een Remarkable en wilde echt dat het zou werken, maar het bedrijf is zo dramatisch in klantenservice dat het neigt naar oplichting.

Pluspunten

• Marketing

Minpunten

• Snel kapot
  • Customer service
  • Bedrijfs als geheel is onbetrouwbaar
  • Ease of use

1 van 5 sterren (Waardeloos)
appel00
28 oktober 2022 Product gekocht

reMarkable 2 + Marker Plus Wit

De remarkable 2 is een stijlvolle en simpele epaper tablet. Sommige epaper tablets kunnen meer maar voor mijn gebruik (notities en ebooks lezen) is hij goed genoeg. Software updates voegen waarde toe.

Minpuntje is dat de marker redelijk snel is kapot gegaan ondanks normaal gebruik.

Pluspunten

• Fijne schrijfervaring
  • Solide bouw
  • Gebruiksgemak

Minpunten

• Marker kapot na +/- 2 jaar
  • Ebooks met DRM beveliging niet leesbaar

Milton
5 februari 2022 Hands-on

reMarkable 2 + Marker Plus Wit

Het sprookje dat ze je voorschotelen op hun website is gebaseerd op een abonnementsmodel (connect) dat bovenop de toch al bepaald niet goedkope aanschaf van de hardware (tablet) en accessoires komt. Zonder connect is het simpelweg een van de vele 'schets tablets' die zich alleen door de paper texture onderscheidt.

Pluspunten

• solide kwaliteit hardware
  • papier textuur

Minpunten

• je hebt een abonnement nodig om van bijna alle features gebruik te kunnen maken
  • basisfunctionaliteit is sumier
  • ontzettend duur in de initiele en terugkerende kosten
Brontosaurus1
1 februari 2021 Product gekocht

reMarkable 2 + Marker Plus Wit

Voor mijn werk schrijf ik meerdere uren per week, het is een duur product (niche product), maar voor mij is het het waard. Schrijft lekker, maar tips verslijten snel, plus pen is erg handig vanwege de gum, maar 50 euro duurder. Niet aan tebevelen tenzij je een hardcore papiergebruiker bent.

Pluspunten

• Voelt geweldig

Minpunten

• Duur
  • minder accuraat in de hoeken v.h. scherm

Heb jij ook een reMarkable 2 + Marker Plus + Book folio Wit?