De OnePlus Open ziet er luxe uit, is lichter en iets dunner dan de voornaamste concurrent: de Samsung Galaxy Z Fold5. Door de bredere schermverhouding is het dichtgeklapt fijner werken, en in tegenstelling tot bij de Samsung-telefoon is de vouw in het binnenscherm nauwelijks zichtbaar en voelbaar. Beide displays van de OnePlus Open hebben een zeer hoge helderheid. Het camerasysteem kan meekomen met dat van de beste 'normale' high-end smartphones, met een lichtgevoelige hoofdcamera, ultragroothoekcamera met macrofunctie en telecamera waarmee je ver inzoomt zonder detailverlies. De perfecte foldable is de OnePlus Open niet; hij is bijvoorbeeld niet volledig waterdicht, hij ondersteunt geen draadloos laden en multitasking is in OnePlus' ColorOS-software minder krachtig en uitgebreid dan bij de concurrent. Bovendien blijven met de OnePlus Open twee belangrijke nadelen van dit foldableconcept onopgelost: het krasgevoelige scherm en de torenhoge prijs. Lees verder »
Ik heb de OnePlus Open mogen winnen tijdens het OnePlus Open Benelux launch event 19 Oktober j.l.. Ontzettend gaaf natuurlijk!
Eerste hands-on indruk is erg goed. Mooi robuste uitstraling en mooi gedesigned toestel. Ik moet wel nog even wat handigheid krijgen in het gebruik en 'Open'en van de OnePlus, maar ik ben dan ook nog geen foldable telefoon gewend.
Ik zal later wat meer ervaringen delen.
Deze telefoon na 6 weken gebruik aan de kant kunnen leggen; bij het vastpakken van de telefoon tussen duim en palm, grote binnenscherm onherstelbaar beschadigd. Zou absoluut niet mogen gebeuren bij op die manier vastpakken, maar blijkbaar is het binnenscherm zo kwetsbaar, dat je er heel erg voorzichtig mee moet zijn (wat ik verder ook altijd ben geweest). Ik ga er van uit dat garantie dit soort "kwetsbaarheden" niet vergoedt, dus is nu een hele dure papierlegger...
EDIT!:
Onder garantie is het scherm vervangen, en de accu daarbij ook (ik vermoed omdat dat nodig is, als het scherm ook vervangen wordt). Zonder extra kosten is dit gedaan, dus keurige service (via Mobiel punt nl).