Review door de redactie

Door Eric van Ballegoie - Reviewcoördinator 12 mei 2023

LG OLED evo G3 - De helderste oledtelevisie tot nu toe

De OLED evo G3 van LG heeft de hoogste piekhelderheid van alle oledschermen die we tot nu toe in ons lab getest hebben. Bij weergave van een klein wit vlak komt de tv tot ongeveer 1500cd/m², wat een grote stap vooruit betekent. De fullscreenhelderheid is met iets meer dan 200cd/m² aanzienlijk lager, maar voor oled ook erg goed. Hdr-weergave op deze tv is dan ook prachtig. De tv ook is zeer geschikt om mee te gamen, met zijn vier HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor 120Hz-weergave, vrr en een lage inputlag. Net als zijn voorgangers wordt de LG G3 geleverd met een muurbeugel waarmee het scherm vlak tegen de muur te hangen is, maar krijg je er geen voet bij. De G3 is het topmodel van LG en dat zien we in de prijs terug. De tv is pas net op de markt en wordt op dit moment nog niet onder de adviesprijs aangeboden. Even wachten lijkt dus het devies. Heb je het budget er nu wel al voor beschikbaar, dan is de G3 een van de beste tv's die je kunt kopen. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Lodewijk1961 Newbie
6 januari 2024 Product gekocht

LG OLED evo G3 55" Zwart

Top televisie waar ik al lang naar had gekeken door allerlei reviews te lezen. Even gewacht tot de prijs ging zakken. Deze komt in de plaats van mijn oude Sony 43" van 13 jaar oud. Toen een hele goede tv maar geen smart tv en oled technology.
Mooi design plat aan de muur en een beeld wat zo helder is dat ik hem toch iets gedempt heb.
Aangesloten op mijn surround receiver, waardoor het geluid super is.

Pluspunten

• Helder beeld
  • Design
  • Bediening
  • Geluid via surround receiver
  • Snelheid
  • Ruim voldoende apps

Minpunten

• Vaste stroomkabel

Maurits2023
26 november 2023 Product gekocht

LG OLED evo G3 55" Zwart

Prachtig beeld! Topklasse TV!

Pluspunten

• Helderheid
  • Contrast
  • Scherp beeld
  • Oled zwart = zwart

Minpunten

• Stroomkabel niet los te maken

boefis
24 juni 2024 Product gekocht

LG OLED evo G3 55" Zwart

Mijn favoriete aankoop tot nu toe, super scherp beeld t.o.v. mijn vorige TV die wel een upgrade kon gebruiken. Beleef alles veel anders en met name documentaires over natuur zijn nu zo veel mooier.
Kan qua beeld geen negatief punt opnoemen, behalve dat je toch wel merkt bij O-led dat als de zon er op valt het soms moeilijk kijken is.

Deze TV kan alleen opgehangen worden!!! De meegeleverde beugel is (helaas) plat tegen de muur, ik wilde er toch echt een die ik van d emuur kan draaien etc, voor een Neomount gegaan, dit werkt prima samen maar het ophangen is dan wel zelf meer meten en testen.

Pluspunten

• Super scherp
  • Meegeleverde beugel makkelijk op te hangen
  • Schakelt zelf naar HDR modus wanneer mogelijk

Minpunten

• Geen poot, kan alleen aan de muur
  • Meegeleverde beugel is plat tegen de muur
  • Je moet een LG account voor bepaalde apps

skredtsooj
28 maart 2024 Product gekocht

LG OLED evo G3 55" Zwart

Nadat ik een OLED gaming monitor gekocht had, moest ik met de TV ook de overstap maken. Wat een geweldige TV is deze LG OLED evo G3! Het beeld is echt zoveel beter dan mijn oude Samsung QLED. De helderheid is ook meer dan voldoende, heb het zelfs een stuk terug moeten draaien.

De TV software werkt ook als een zonnetje. Lekker soepel door de menu's, schakelen tussen de apps gaat ook vlot. Geluid gebruik ik altijd via 7.1 KEF set, dus geen idee hoe de TV klinkt (maar daarvoor heb ik deze TV ook niet gekocht).

Enige minpuntjes zijn de vaste powerkabel (waarom in hemelsnaam?) en de afstandsbediening. Mijn oude Samsung had een mooie minimalistische kleine AB, maar deze LG heeft een nogal grote lompe AB. Ook de pointerfunctie kan me niet echt boeien en levert soms irritatie op.

Pluspunten

• Zeer goede beeldkwaliteit!
  • Goede software, alle populaire apps zijn aanwezig
  • Mooi design

Minpunten

• Afstandsbediening is nogal groot
  • Geen losse powerkabel, zit vast aan TV

BlueBird022
18 maart 2024 Product gekocht

LG OLED evo G3 55" Zwart

Tv besteld en toch weer omgeruild. OLED tv's hebben kennelijk moeite met details perfect kunnen weergeven in donkere / zwarte scenes.
De LG OLED Pose van mijn ouders heeft hier precies zo last van. Ook details van bijvoorbeeld zwarte kleding in verschillende content gewoon slecht zichtbaar. Dat vind ik niet kunnen voor dit bedrag.

Ontzettend veel geld voor een tv. Voor dit geld zou een tv op alle vlakken perfect moeten scoren. Geen compromissen. Dat doet het dus niet.
Ik vind Tweakers dan ook niet kritisch genoeg wat betreft OLED en prijsverloop van OLED tv's / industrie.

Ga voor een extra hoogwaardige LCD tv. Sony Bravia XR-65X95L.l bijvoorbeeld. Bijna professioneel niveau. Ik wacht nu op een mooie aanbieding voor dit model. Dan maar iets minder zwarte zwart waardes, minder game functie en wat 'mindere' ondersteuning voor gaming.

Koop wijs met je zuurverdiende euro's en laat je niet meeslepen.

Pluspunten

• Correcte kleurweergave mits helderheid lager
  • Snelheid van scherm
  • 4 HDMI 2.1 48 Gbps
  • 5 jaar 'garantie' tegen inbranden
  • Wifi 6

Minpunten

• Donkere scènes niet gedetailleerd kunnen weergeven
  • Duur. Geen goede prijs / kwaliteit verhouding.
  • Mogelijkheid op banding ( beeld uniformiteit )
  • Geluidskwaliteit
  • Als je het budget hebt, ga voor een super hoogwaardige LCD tv. Bijvoorbeeld Sony Bravia XR-65X95L.
  • Helderheid is alleen op 5 % vlakken hoog
  • 2 jaar garantie voor de prijs ondermaats

3 van 5 sterren (Voldoende)
bahamapleister
4 januari 2024 Product gekocht

LG OLED evo G3 77" Zwart

Gekocht bij elektro centrum en werd geleverd in een zeer goed ingepakte doos (veel piepschuim). Uit de doos halen gaat makkelijk doordat je de doos er als het ware aftilt. De meegeleverde template is redelijk nutteloos als je binnen de centimeter precies wil ophangen, dus dan beter even uitmeten.

De meegeleverde beugel hangt aan acht pluggen/schroeven aan de muur. Vervolgens dien je de TV erop te tillen door de ophangpunten van de tv precies in de gaten te mikken van de beugel die al aan de muur hangt. Het zicht is zeer beperkt bij zo'n grote tv (ondanks de meegeleverde indicator 'vlaggetjes' en in combinatie met zijn gewicht en zeer scherpe metalen rand absoluut een uitdaging om op te hangen. Bij kleiner modellen werkt het vast, maar voor het 77 inch model moet je echt groot en sterk zijn. Met 3 mensen ophangen is aan te raden.

Pluspunten

• Fantastisch beeld
  • Spiegelt heel weinig
  • Hangt zeer strak tegen de muur
  • Niet voor niets een ultimate award

Minpunten

• Installeren is een crime
  • Duur

Rbonzet
12 november 2023 Product gekocht

LG OLED evo G3 65" Zwart

Wat een heerlijke tv om naar te kijken!

De keuze ging voor ons tussen de Samsung S95c en deze LG G3. Na vele reviews en tests te hebben bekeken, kwam de LG net iets beter uit de test en hebben we dan ook voor deze gekozen.

Wij komen zelf van een oude 42 inch lcd met een nvidia shield en ondanks dat dit prima was, is dit toch echt een flinke stap vooruit.

De beelden die op je scherm worden getoverd zijn adembenemend mooi en de hoge helderheid en het kleurenbereik zorgen dan ook voor uiterst realistische beelden.

Het besturingsysteem is WebOs en dit vind ik persoonlijk een fijne Os. Alles werkt vlot en intuïtief en lijkt veel op het Androidtv systeem.

Daarnaast is alles makkelijk te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Deze ligt fijn in de hand en kan gebruikt worden als pointer.

Kortom: geweldige TV!

Pluspunten

• Degelijke Bouwkwaliteit
  • Haarscherp beeld
  • Perfecte kleuren
  • Fijne afstandsbediening
  • WebOs

Minpunten

• Geen voet meegeleverd

boolean
28 augustus 2023 Product gekocht

LG OLED evo G3 65" Zwart

Ik had niet veel verbetering verwacht in de overstap van een 55" LG C9 (2019) naar een 65" LG G3 (2023) aangezien de C9 al verbluffend goed was, maar blijkbaar heeft men in de tussenliggende vier jaar niet stilgezeten, want de G3 is echt de overtreffende trap!

Pluspunten

• Hoge helderheid
  • Gebalanceerde kleuren
  • Degelijk gebouwd
  • DTS (weer terug van weggeweest)

Minpunten

• Prijs

Fuku-San
14 juli 2023 Product gekocht

LG OLED evo G3 77" Zwart

Waanzinnige TV. Absoluut een upgrade t.o.v. de CX. Heel fijn dat ik zonder latency kan gamen in alle picture modes. De game mode zelf is niet zo spetterend fel, maar dat maakt ineens ook niet meer uit, omdat elke picture mode nu een game optimiser heeft.

Jammer dat er geen voet bij zit. Voor dit geld een beetje armoe. Ik snap het hele gallery principe maar ik heb die optie niet thuis!

Beetje een goedkoop afstandsbedieningkje ook!

Pluspunten

• Helder
  • Gamen in alle picture modes
  • geweldig beeld

Minpunten

• geen voet
  • cheape remote

debeer
15 juni 2023 Product gekocht

LG OLED evo G3 65" Zwart

Mijn vorige tv was de LG 55EG920V OLED. Deze was curved en had 3D functionaliteit.

De G3 is een topper onder de 2023 televisies. Dit is ook wel te zien aan de beeldkwaliteit en de hoge bouwkwaliteit. Vooral in 4K zie je wat voor prachtig beeld deze tv kan laten zien. Ook het opgeschoonde menu van WebOs is een mooie verandering met mijn vorige OLED tv. Een maatje groter en aan de muur in plaats van op een standaard is ook een mooie upgrade natuurlijk.

Pluspunten

• Mooi helder beeld
  • Vormgeving
  • Kleurweergave
  • WebOs 23
  • Handige afstandbediening
  • Muurbeugel die in de tv valt

Minpunten

• prijzig

ericpeters
15 mei 2023 Product gekocht

Hmm nog niet overtuigd.

Mijn vorige tv was een LG-OLED65C9 welke naar mijn mening een perfect beeld had, ik ben jaren een fan van LG OLED's. We hebben een grote woonkamer en mijn dochter ging huis uit, dus ik heb haar de C9 geschonken en zelf de 77" G3 gekocht.

Het is de helderste OLED tot nu toe maar daarmee is het beeld niet beter geworden. Vooralsnog zit ik naar een flets beeld te kijken en denk ik, ik had ook een goedkope LCD kunnen kopen. De AI tool om hem naar wens te kalibreren levert een uiterst onnatuurlijk resultaat. Verhogen contrast gaat snel fout en de nuancering in het diepe zwart ontbreekt bij deze OLED

Daarnaast zit de kabelvoering aan de zijkant ipv van het midden zoals bij elke andere TV dus wil je je kabels wegwerken dan kom je met deze TV bedrogen uit.

Pluspunten

• Geluid is behoorlijk verbeterd.
  • Upscaling van 720 en 1080 content zeer goed.

Minpunten

• In standaard instelling beeld slechter dan bij oudere modellen
  • kalibreren leidt niet tot beter resultaat of te ingewikkeld
  • kabelvoering niet centraal in het midden.
  • Menu is niet sneller dan bij modellen van een aantal jaar geleden

2 van 5 sterren (Slecht)
GZs Newbie
28 maart 2023 Product gekocht

LG OLED evo G3 65" Zwart

Hele fijne tv heb m al even wat een beeld man! Alleen instellen met audio speakers was even tot.

Pluspunten

• Beeld
  • Functies

Minpunten

• Instellen met

Heb jij ook een LG OLED evo G3 55" Zwart?