De Corsair 4000D Airflow is een goed koelende kast met een nette afwerking en veel inbouwmogelijkheden, bijvoorbeeld voor waterkoeling. Bovendien is hij voorzien van moderne functionaliteit, zoals usb-c op het voorpaneel. Ben je op zoek naar meer rgb, bekijk dan de iCUE 4000X - in feite dezelfde kast, maar dan met drie rgb-fans en een glazen voorkant. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Prima kast met ruime mogelijkheden voor de veeleisende gebruiker. Degelijk, koelt goed en mag best in de woonkamer staan.
Hele fijne kast. Degelijk gebouwd. Goede airflow. Ryzen 7 7700 (met thermaltake peerless assassin koeler) blijft rond 60 graden op full load. Heb er wel vijf pwm fans bijgekocht van Arctic. De bijgeleverde fans zijn matig en niet regelbaar! Het stoffilter aan de voorzijde is vrij slap gespannen en komt bijna tegen fans aan. Zelf maar wat dwarsbalkjes ingelijmd ter versteviging. Werkt nu prima, maar dat had wel iets netter gemogen.
Al met al geld zeker waard, op wat slordigheden na dus.
de kwaliteit is goed net zoals het meeste van corsair de airflow is goed om de pc te koelen en makelijk schoon te maken van stof de mooie zwarte kleur zorgt dat het een goede midden punt voor je setup is
Mooie case, genoeg ruimte voor een ATX moederbord.
Ruimte voor 6 fans, 3 voor, 2 boven en 1 achter.
Fans die meegeleverd zijn prima, niet super maar voldeden prima totdat ik mijn RGB fans binnen had.
Met een Ryzen 5 7600 en een 4070 koelden ze prima.
Je klikt het stoffilter heel makkelijk van de voorkant los.
De zijpanelen van de case vind ik wat minder fijn.
Ze vallen niet echt goed in de slots, dus je moet ze goed positioneren, vervolgens goed aandrukken en dan de schroeven dichtdraaien.
Daarnaast is de glasplaat heel vingerafdruk gevoelig.
Ander nadeel vind ik de weinige USB poorten aan de voorkant.
Ik had graag nog een tweede USB gezien (mag zelfs 3.0 wat mij betreft)
Ipv alleen de USB 3.2 en USB-C 3.2. Vind dat vrij karig.
Maar voor de prijs is dit een hele goede case
Geweldige behuizing, bouwt erg makkelijk en is ruim genoeg voor alle moderne kaarten en koelopstellingen (ook waterkoeling moet met gemak passen).
Helaas werd die van mij geleverd met een kapotte USB-C kabel, na een mailtje met foto van kassabon en header een nieuw front IO opgestuurd gekregen, echter bleek van de nieuwe IO de normale USB niet te werken.... maar gelaten voor wat het is, voor vriend van mij maakte front IO toch niet echt uit omdat hij zijn PC in combinatie met USB hub gebruikt.
Erg mooie case voor al je hardware, ik zelf heb er 3 RGB fans bijgekocht. Ziet er super mooi uit, de case komt standaard met 2 fans geleverd, deze heb ik als exhaust gebruikt. De case is best massief, dat had ik niet verwacht, maar ook logische voor de cable managment.
Mooie ruime tower met genoeg ruimte om kabels weg te werken. Enorme verbetering op de voorganger, de Obsidian 350D, die dezelfde afmetingen heeft maar dit een stuk minder optimaal gebruikt. Mijn CPU en GPU zijn nu ongeveer 3-4 graden koeler tijdens gebruik.
In combinatie met een RM750x SHIFT gebruikt, die ondanks de nieuwe Corsair Type-5 kabels genoeg ruimte heeft.
Enige opmerking is dat de schroefjes niet in een herbruikbare verpakking komen.
Mooie case, goeie airflow.
Gekocht puur voor uiterlijke upgrade en naar een kleinere kast. Zeer tevreden mee.
Ik vind het vooral een mooie case; erg strak, mooie kleurencombinatie en wat goed uitgedachte functionaliteiten met de roosters en stofmat bovenop. Aan de binnenkant zijn veel opties voor kabelmanagement maar waar het er echt toe doet, is de ruimte toch niet goed gebruikt. De PSU zit met al zijn kabels wel erg strak in de kooi, zelfs als ik de HDD bay het meest naar voren verplaats. De fans van mijn GPU blazen naar beneden vrijwel strak tegen de PSU kooi aan wat mij niet optimaal lijkt.
Ik heb de RGB fans uit mijn vorige case in deze geplaatst dus het feit dat er maar 2 fans zijn meegeleverd stoort mij niet zo. Ik heb er nu 5 in zitten en er zijn veel plaatsingsopties. Al met al heb ik de meeste kabels ook wel goed kunnen wegwerken en ben ik er tevreden mee.
hele mooie kast en wel goeie bouwkwaliteit. heb deze gekocht ipv fractal torrent of fractal design north, want die waren te duur. je kan makkelijk de dust filter schoonmaken zorg er wel voor dat je dit regelmatig doet (zet desnoods de pc op je bureau ivm stof) . fans zijn wel goeie kwaliteit.
Is een typische witte case maar vind het grijs er niet direct bij passen had liever all white gehad. Jammer dat de dust filter een gele tag heeft van corsair past totaal niet in een white build en ook niet bij meeste pc's.
Dit is een zeer populair case waarin je gemakkelijk een pc kan bouwen. Heeft alles wat je nodig hebt voor een goede pc genoeg ventilatie en filters voorzien.
De 4000D is robuust en mooi, makkelijk om in te werken en heeft veel plaats.
De airflow is uitstekend verlucht (zelfs de voeding) en je hebt veel plaats voor grote GPU's en CPU koelers. De connectiviteit voldoende met zelfs een USB-c poort. Deze kast heeft wel te weinig meegeleverde fans.
Hele matige geluidsproductie, niet luid maar het laat elk klein geluidje door. Coil whine en het storende geluidsprofiel van fans is heel makkelijk te horen. Ik raad deze case af voor iedereen die ook maar een beetje geeft om een stille pc. Ook zonder gpu is het geluid storend.
Zeer goede kast voor z'n prijs, aiflow goed. Al raad ik extra fans kopen sterk aan
fijne case met goede airflow.
De inbegrepen stoffilter heeft al een hoop tegen gehouden.
Geweldige case voor mijn nieuwe build. Mooi compact maar biedt toch genoeg ruimte om alles rederlijkerwijs kwijt te kunnen. Vond het persoonlijk erg fijn om in te bouwen.
Fijne kast met erg veel koeling.
Kabelmanagement is echt super.
Fijne filters en bevestigingen van panelen.
De panelen zelf zijn erg degelijk. Totaal geen flex.
De 2 standaard fans zijn van goeie kwaliteit.
En ook zijn er veel schroeven, tie-wraps en andere accessoires.
Mooie stevige robuuste kast, goede kwaliteit, voldoende ruimte om in te bouwen, HDD cage verplaatsbaar, daardoor meer kabelruimte voor langere voedingen, voor een airflow editie zou ik 3x 120mm fans verwachten
Van een Corsair 300r (2012) naar Deze Corsair. Deze stak er bovenuit kwa airflow en ziet er strak uit zonder teveel te willen opvallen, ook gezien zijn scherpe prijs, ik ben tot nu toe zeer tevreden, airflow is goed en genoeg inbouwmogelijkheden
Mooie mid tower case, bouwkwaliteit is middelmatig.
Deze kast aangeschaft vanwege de airflow en deze valt zeker niet tegen. Helaas moet je er nog wel wat fans bijkopen, want je krijgt er standaard maar 2 bij. De kast voelt erg degelijk aan. Vond de ruimte tussen de HDD's en PSU wel erg krap.
Persoonlijk heb ik maar weinig eisen dus voor mij is dit echt de perfecte behuizing. Deze kast heeft een zeer goede airflow, ik heb een x aantal rgb componenten geïnstalleerd en er is genoeg ruimte voor kabelmanagement.
Goede case voor de prijs, fijne airflow. Bij installatie van 140mm fans wel mogelijk dat de mount verbogen is en dat deze de fan blades raakt, best even op voorand uit testen dus.
Prima kast alleen de 3.5 inch harddisks zijn goed hoorbaar.
Mooie stabiele kast. Kan beetje krap worden qua kabels als de HDD tray niet verwijderd wordt en beide 2,5 inch plekken zijn gevuld en je minstens 5 fans aangesloten hebt..Slechts 1 USB-A aan de voorkant. Voor stof-filter is niet helemaal fantastisch weggewerkt (zwabbert, of zit tegen de fans aan)
Mooie corsair behuizing met een goede airflow. Bij het installeren van de Corsair H115i 280mm waterkoeling liep ik tegen het probleem dat de geheugen modules tegen de radiator zaten. Ik heb dit opgelost door andere geheugen modules te kopen die minder hoog zijn. Zeer strakke behuizing met veel cable management.
** update:
Nadat het glass 2x gebroken is, heb ik mijn review aangepast. Dit is echt een tegenvaller.
Tevreden over mijn aankoop. Voor de 87.90 vind ik dat ik een hoop heb gekregen. Ondanks zijn relatief kleine formaat (kom van een 850D) is de kast prettig om in te werken, overal kleine gaatjes voor tiewraps en handig geplaatste gaten voor kabel management. Daarnaast ook nog een mooi design.
Prima compacte kast die veel handigheden heeft qua kabelmanagement en airflow. Let op dat bij sommige exemplaren het stoffilter aan de voorkant tegen de fans aan kan komen (ratelend geluid), omdat het gaas te losjes gespannen is. Designfout. Wordt kosteloos vervangen door Corsair btw, zie hun forum.
Uitstekende opvolger van de legendarische Corsair Obsidian 450D. Is iets minder diep, een fractie minder hoog maar wel ietsje breder.
Custom waterkoeling installeren is geen probleem. De extra breedte is gunstig voor de radiator boven. Afwerking is heel goed voor het geld. Je kunt zelf de gewenste fans uitzoeken. Aanrader!