Review door de redactie
De Steelseries Arctis Nova Pro Wireless is een luxe draadloze gamingheadset met actieve noisecancelling, waarop je verschillende spelsystemen tegelijk kunt aansluiten. De headset ondersteunt daarbij alle huidige consoles en de pc. Het losse aansluitkastje communiceert via een draadloze 2,4GHz-verbinding met de hoofdtelefoon. Het geluid is in elk scenario prima, maar niet veel beter dan dat van goedkopere gamingheadsets zonder eigen aansluitkastje. Bijzonder is de meegeleverde extra accu. Deze kun je opladen in het aansluitkastje en in een handomdraai verwisselen met de accu in de hoofdtelefoon, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
3.5 van 5 sterren
23 reviews - Pagina 1 van 1
Dat Steelseries een bekende in de markt van gaming apparatuur is, dat is duidelijk. Met de Arctis Nova Pro Wireless richt SteelSeries zich in de hogere categorie gaming/hybride headsets, hoort deze daar ook in thuis? Dat lees je hier!
Pluspunten
- Dit design voelt wel iets meer premium dan de andere reeks van SteelSeries
- Zachte en goed afsluitende oorkussens voor een passieve noise cancelling
- Draadloos d.m.v. bluetooth & via de 2.4GHz verbinding met de station
- Hoofdband en oorschelpen te vervangen
- Terug te ‘duwen’ microfoon, daarnaast is de microfoon ook zeer duidelijk voor andere mensen in de voicechat
- Twee meegeleverde batterijen, waarvan er één in de oplader vol wordt geladen tijdens het gamen
- Te gebruiken met een pc, PS5/PS4, Nitendo Switch, telefoon en Mac
- Fijn dat er een popfilter wordt meegeleverd
Minpunten
- ANC is leuk, maar in dit geval wel een redelijke gimmick - het kan dus beter
- Het is ook weer geen echte HiFi headset, maar wel stukken beter dan de andere versies
- Met €377,- (tijd van schrijven) is het ook geen hele goedkope headset
De Steelseries Arctis Wireless Pro is een veelzijdige draadloze headset. De headset levert veel opties en instelmogelijkheden. En voelt stevig en kwalitatief goed aan. Zoek jij een nieuwe headset die je zowel voor de PC/PS4/PS5 of onderweg met je telefoon wil gebruiken? Lees de uitgebreide review om meer te leren!
Pluspunten
- Alleskunner (bluetooth, 2,4ghz RF en dat ook nog tegelijk)
- Klinkt heel goed(vergelijkbaar met de WH1000XM3/4
- Uitgebreide software
- Handig en veelzijdig basisstation
- Ook handig voor streamers om je output te mixen en door te sturen
- Verwisselbare accu(2 accu's meegeleverd)
- Degelijk uiterlijk
- Zeer comfortabel
Minpunten
- Zwaar 339gram (net als andere headsets voor gaming)
- ANC niet erg sterk
- Aan en uitzetten erg verwarrend
- Geen travelcase voor het meenemen van je headset onderweg zoals de 1000XM3
- Geen uitleg van wat je indrukt bij indrukken van diverse knoppen op de headset
De Steelseries Arctis Nova Pro is een headset met enorm veel features en een stijlvol design. Goed comfort en heel fijn in gebruik. Alleen voor deze prijs zou je wel wat meer 'premium' materialen verwachten.
Pluspunten
- Design
- Geluid
- Accuduur en verwisselbare accu
- Connectivity
- Comfort
Minpunten
- Prijs
- ANC middelmatig
- SteelSeries account nodig voor alle features
- Plastic Scharnieren en behuizing
- Software gebrekkig
3 van 5 sterren (Voldoende)
De Steelseries Arctis Wireless Pro is een zeer mooie draadloze headset. De headset levert veel kwaliteit en flexibiliteit. Naast een goede geluidskwaliteit is er uitstekende software in de vorm van Engine en Sonar. Lees de uitgebreide review om te zien of deze headset wat voor jou is!
Pluspunten
- Ziet er strak uit
- comfortabel
- uitstekende software
- 2,4 GHZ, BT, Wired all in one!
- Geen overdreven gamer-look
- Verwisselbare accu's
- Microfoon netjes op te bergen
- ANC
Minpunten
- ANC geen hoogvlieger
- Oorkussens gebruiken een adapter
- Bluetooth synchronisatie
De headset voldoet aan mijn verwachtingen. Met een goede tot zeer goede geluidskwaliteit, veel aansluitmogelijkheden en Active Noicecancelling.
De DAC is handig, batterijduur lang (2 losse accu’s). Lees vooral verder in mijn uitgebreidere review!
Pluspunten
- Goede geluidskwaliteit
- Surround in games (Tempest 3D op PS5)
- Extra batterij (2) hot-swap
- Zit comfortabel, ook na langere tijd
- Voldoende aansluitmogelijkheden
- Redelijk neutrale looks
- Heldere microfoon
- DAC nuttige toevoeging mits devices bij elkaar staan
Minpunten
- Voelt niet premium
- ANC kan beter
- Account voor software PC
- Prijs
De SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless is een geweldige headset!
Pluspunten
- Comfort
- Hot-swappable batterijen
- Geluidskwaliteit
- Geweldig design
Eigenlijk, teleurgesteld in het product.
- Noice cancellation kan veel beter (zeker als je geen muziek op heb .b.v. in meetings)
- Na instellingen wijzigen deed het geluid niet zoals het hoorde, geluid werd vervormd, moest stroom van het kastje afhalen en weer er opzetten voordat het weer werkte
- switchen noice cancellation bugged waardoor het geluid kraakt en niet meer luisterbaar is (net weer gebeurd)
- Sonar in de GG app (optioneel) werkt heel a relaxt want het past geluiden aan
Pluspunten
- 2 usb-c inputs
- 2 batterijen
Minpunten
- Hoofdband is glad en glijd makkelijk van mijn hoofd
- Noice cancellation is niet heel goed
- Mijn oren voelen in de kussens een bobbeltje
- Soms ruis/stem vervorming na wijzigen instellingen
2 van 5 sterren (Slecht)
Een koptelefoon die erg goed doet wat hij moet doen, maar door wat kleine design-flaws en de matige ANC voor mij het bijbehorende prijskaartje niet waard.
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Draagcomfort
- Prima draadloze verbinding
- Extra accu in basisstation
Minpunten
- Prijs
- Draagcomfort
- Matige ANC
3 van 5 sterren (Voldoende)
Een headset die "PREMIUM!" schreeuwt, behalve als je hem opzet...
Pluspunten
- Stevig
- Geluidskwaliteit
- Heldere microfoon
- Accu-systeem
- Equalizer per game in te stellen
Minpunten
- Comfort
- Matige ANC
- Account nodig voor features
2 van 5 sterren (Slecht)
De Steelseries Arctis Nova Pro Wireless is naar mijn mening een erg goeie headset met een hoop features en een paar low impact minpunten. Alleen is de headset geen €300+ euro waard in vergelijking met de alternatieven op de markt.
Pluspunten
- Design
- Geluidskwaliteit
- Comfort
- 2.4GHz, Bluetooth en wired
- Microfoon helemaal inklapbaar
- 2x batterijen (hot-swap)
- Standaard NP-45 Batterij (makkelijk vervangbaar ook 3rd party)
Minpunten
- Prijs
- ANC matig
- Matige softwaresuite (sonar meer in de weg dan bruikbaar)
- USB-C poort op ongemakkelijke plek
- Drukpunt op oor door ANC mic (persoonlijk alleen last na > 5 uur dragen)
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Via de dongel werkt het apparaat prima met goede geluidskwaliteit en bereik.
Echter, er zijn twee grote problemen met dit apparaat.
1. De headset is te klein voor mijn hoofd/oren en zit niet lekker, klemt met mijn bril. Nooit last mee gehad met andere headsets.
2; en deze is een stuk ernstiger; zowel op android als alle windows apparaten geldt dat wanneer een audiostream eindigt, de bleutooth playback wordt stopgezet, terwijl het afspelende apparaat denkt dat de audio verder gaat.
Dit manifesteert zich als volgt: je luistert bijvoorbeeld muziek, en het ene nummer gaat met een fadeout naar het volgende. Het stopzetten van de oospronkelijke stream door de applicatie leidt dan tot het stopzetten van _al_ het geluid. Ononmkeerbaar moet je dan bluetooth afkoppelen of de hgele playback van audio stopzetten en weer opstarten; in de praktijk betekent dit een applicatie force-killen in android ofwel browser tabs sluiten in windows.
Minpunten
- Oordop te klein/klemt op hoofd
- Bleutooth valt vaak uit bij einde/overschakelen streams
- te korte indicatie voordat batterij leegis
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Ik heb zonet mijn logitech pro x 2 gertourneerd want ik was er niet blij mee. 100 euro meer en dit ding gekocht was het 100% waard. ik had twijfels met comfort en hoe het zal zitten etc. het is echt perfect ik heb veel headsets. geluids kwaliteit is echt heel netjes ik ben ook een eigenaar van een 1000xm5 en het zit er best wel dicht bij. indrukwekkend voor een pc headset.
De station lijkt onnodig maar helpt enorm met volume control. anc is ook een welkom.
Pluspunten
- Geluids kwaliteit
- geluid
- GELUID
- GELUIDD
- Station is heel handig
- anc
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Kom van Razer af maar nadat de laatste wederom binnen 2 jaar stuk was een keer overgestapt. Tot nu toe erg tevreden met het geluid en de software valt mee in mijn mening. Dat je alles kan vervangen en twee batterijen heb is de reden dat ik ervoor ben gegaan. Hogere investering maar hoop er langer mee te doen.
Pluspunten
- Robuust
- Batterij swap
- Geluid
Minpunten
- Docking op je bureau
- Docking scherm altijd aan
- Geen goedkope headset
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
De koptelefoon heb ik met black friday wat goedkoper kunnen kopen. Ik kom van een Logitech G935 en daarom wilde ik graag weer een draadloze headset. De geluidskwaliteit is beter dan de Logitech en hij is ook lichter, alleen werkt ANC niet geweldig en is dat wel een van de redenen geweest om de koptelefoon te kopen.
Het is daarnaast even klooien met de geluidsinstellingen via de Sonar software maar na een dag zoeken heb ik volgens mij de goede instellingen. Er zijn veel presets en die zijn ook te finetunen naar je eigen preferenties.
Voor de aanbiedingsprijs van €239,- is het een top koptelefoon, maar de originele prijs is veel te hoog.
Pluspunten
- Naadloos verbinden met PC en telefoon
- Geluidskwaliteit
- Mooi uiterlijk
- 2 accu's met lange levensduur
- Handige DAC
- Prima range
Minpunten
- Oorschelpen wat strak en warm
- ANC ondermaats voor de prijs
- Aan- & uitzetten niet te begrijpen
- ANC aan tijdens bellen geeft een piep in 1 oor
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Een headset met een goede prijs waarbij bluetooth en draadloos RF mogelijk is, zo heb je de snelste verbinding voor het gamen, maar kun je hem ook meenemen op de fiets of de trein. De software is matig net als de noise canceling maar daarvoor krijg je wel 2 batterijen die je af kan wisselen en een docking met 3.5mm dit is erg handig als je bijvoorbeeld een mixer hebt waar je je volume wilt bedienen, maar wel de voordelen van draadloos wilt hebben. Daarnaast is de koptelefoon licht vergeleken met de astro a50. De reden van lagere sterren is dat ik pas na de 5de koptelefoon eentje hebt die geen mankementen heeft. Ook de software schakelt elke keer terug naar steelseries default en kan ik zo'n 3x op een dag m'n audio herstellen... Ik heb sonar om die reden uitgezet.
Pluspunten
- draadloos RF en Bluetooth
- docking heeft een 3.5mm aansluiting !!!
- Twee batterijen, waarbij je 1tje in de docking kan opladen.
- Design is mooi, geen raar ding om in de trein op te hebben
- Licht gewicht
- Prijs / features verhouding
Minpunten
- geen draagbare beschermhoes (wel een zakje)
- Noise canceling is niet aanwezig
- Software
- Kwaliteit
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Deze hoofdtelefoon biedt vrijwel alles wat je nodig zou kunnen hebben met slechts 1 brekend nadeel, het comfort. Het comfort is een hit or miss afhankelijk van je oor vorm en grootte. In mijn geval kon ik geen enkele positie vinden waar ik langere tijd comfortabel de koptelefoon op kon hebben.
Heel jammer want voor de rest had dit dé vervanging kunnen zijn waar ik aan toe was.
In mijn geval voegde de base station ook niets toe gezien alles via de headset of Sonar software kan
Pluspunten
- Goed geluid (na lichte EQ)
- ANC niet sterk maar toch fijn
Minpunten
- ANC erwt in oorschelpen
- Comfort
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Dit headset gekregen i.v.m. garantie op de voorganger, Arctis Wireless Pro. Zeker weten een vooruitgang, de hinges die bij mijn vorige headset waren gebroken zijn bij deze versie veel steviger. Audiokwaliteit is doorgaans exact hetzelfde (goed), ANC is leuke toevoeging, maar niet héél denderend. Garantie verwerking/klanten service van Steel Series is overigens wel ontzettend goed.
Pluspunten
- Audio kwaliteit
- Bouw kwaliteit
- ANC, niet héél denderend, maar leuk om te hebben
- Hotswappable battery, must-have voor draadloze randapparatuur.
- Opladen tijdens gebruik door kabel mogelijk
Minpunten
- Prijs
- Software zit soms meer in de weg dan dat het helpt.
- Even goed wennen aan hoe om die batterij in de DAC moet
- Range - kan aan mijn woning liggen
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Mijn Sennheiser PC360 G4ME was aan vervanging toe en wilde van de kabels af!. Was beetje bezorgd over geluidskwaliteit omdat draadloos nou eenmaal beperkte bandwidth heeft. Maar het geluid is echt uitstekend! Jammer dat de prijs op moment van schrijven €349,- euro kost. Dan nog de wickedcushions!
Pluspunten
- Zowel 2.4 als BT tegelijkertijd
- Twee batterijen dus nooit zonder power
- Kan zonder software gebruikt worden en ook custom EQ op base station
- Inklapbare microphone
- Draadloos! Zo fijn! en best in wireless class
- Zeer goed geluid! Vele male beter dan mijn bedrade Sennheiser PC360 G4ME
Minpunten
- Veeeel te duur!
- Beperkt berijk op Speed setting er is ook nog een range setting voor 2.4
- Standaard ear-cups erg warm net niet diep genoeg en dus zweten. Verangen met Wicked variant die wel goed is.
- GG Steelseries vereist accounts als je functies wilt gebruiken
- Microphone minder goed dan mijn Sennheiser PC360 G4ME
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Gekocht ter vervaging van de Arctis Pro Wireless. (HW issues is bekend)
Geen spijt van; DAC kan gelijktijdig PC n bluetooth bedienen (tegelijk en volume mixen volume per input).
Dit is een fijne allrounder; er zijn betere hifi headsets en betere headsets; deze is alles in een en vrij goed.
Pluspunten
- PC en bluetooth tegelijk, incl volume controle
- Heel goede audio
- Verwisselbare batterij; een in gebruik een laden in DAC
- Microfoon is inschuifbaar en daarmee vrijwel onzichtbaar
- Sonar software is gruwelijk uitgebreid; er valt veel te tweaken aan je audio (PC only optie)
- De koptelefoon is op te laden met een powerbank
- Ik vindt m lekker zitten (hou rekening met "indragen")
- Geweldige support. Paar keer afgebroken oorschelp gehad met de "gewone" pro wireless. Die is een paar keer gratis vervangen zonder gezijk of extra kosten (duurt wel even, hou rekening met de garantie termijn in de EU)
Minpunten
- Aan de prijs; goedkoper dan oordopjes en hifi headset
- Warme oren (nog geen verwisselbare pads beschikbaar)
- ANC is... aardig. Niet denderend.
- Denk er om hoe je de batterij hotswapt.
- Display van de DAC lijkt always on (wel dimbaar)
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Ik game (PS5) in de woonkamer op tv en speel voornamelijk FPS games. Ik heb er een weekend mee gespeeld. Als je jezelf over de prijs heen kan zetten en de pasvorm bij je past is dit een zeer goede headset voor de gamer.
Pluspunten
- hoge kwaliteit voor gaming PS5 (surround)
- comfortabel
- meerdere bronnen kunnen aangesloten worden
- Microfoon is inschuifbaar en goed geluid
- verwisselbare accu's
Minpunten
- prijs
- robustheid
- 'zweetoren' tijdens warme dagen
- ANC beperkt en accu's kunnen verkeerd ingevoerd worden
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Geluidskwaliteit dik oké en handige features.
Probleem is dat de headset niet comfortable is. in beide oorschelpen zit een bult die in je oor duwt (onderdeel van ANC). Voor deze prijs verwacht je comfort, en dat krijg je niet.
Pluspunten
- Bluetooth en 2.4Ghz
- Losse batterijen
- Geluidskwaliteit
helaas 2x teruggestuurd binnen een maand met defecten en mankementen
top als je anc,eqs,stealth looks/hotswap batteries en een dac/multiplatform wil maar de QA voor de premiumprijs voldoet niet
150-200 euro headset met een premium dac maar met teveel problem (persoonlijk) voor nu,wellicht een 2e revisie wat uitkomst biedt
Pluspunten
- strak design ook voor buitengebruik
- materiaal oorkussens voelen fantastisch aan
- goede passieve noise cancelling
- hotswap optie met extra accu
- ingebouwde oprolbare microfoon
- goede en makkelijke eq opties in de software
Minpunten
- plastic scharnieren op metalen frame begon al na een week te kraken
- gelimiteerde verstelbaarheid hoofdband
- matige anc
- onduidelijke indicaties signaalgeluiden en veel limitaties/crashes in software
- schakelt zichzelf uit als je alleen anc probeert te gebruiken zonder andere audio af te spelen
- slechte kwalitie op meerdere vlakken vooral voor de premium prijs
- batterij kan verkeerd in de oplader gestoken worden ,kan evt schade veroorzaken,uitsteeksels niet voldoende
- uitsteeksels anc microfoons/speakers zorgen voor ongemak
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart
Prima koptelefoon voor mensen met kleine oren. Door de (verkeerde plaatsing van) nieuwe ANC microfoons wordt er een drukpunt op je oor gecreëerd. Kijk zeker ook eens reddit na voordat je deze koptelefoon koopt. Had eerst de SS arctis wireless pro en had hierbij het probleem niet. Pijn is dealbreaker
Pluspunten
- ANC
- Batterij swap, dus geen draden
- Geluid
Minpunten
- Drukpunt in oor
- Base station scherm kan niet uit