€ 299,- bij bol

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart Review

2 juli 2022, laatste update op 18 juli 2022, 3.772 views Rapporteer
Testpanel +3

De Steelseries Arctis Wireless Pro is een veelzijdige draadloze headset. De headset levert veel opties en instelmogelijkheden. En voelt stevig en kwalitatief goed aan. Zoek jij een nieuwe headset die je zowel voor de PC/PS4/PS5 of onderweg met je telefoon wil gebruiken? Lees de uitgebreide review om meer te leren!

Pluspunten

• Alleskunner (bluetooth, 2,4ghz RF en dat ook nog tegelijk)
  • Klinkt heel goed(vergelijkbaar met de WH1000XM3/4
  • Uitgebreide software
  • Handig en veelzijdig basisstation
  • Ook handig voor streamers om je output te mixen en door te sturen
  • Verwisselbare accu(2 accu's meegeleverd)
  • Degelijk uiterlijk
  • Zeer comfortabel

Minpunten

• Zwaar 339gram (net als andere headsets voor gaming)
  • ANC niet erg sterk
  • Aan en uitzetten erg verwarrend
  • Geen travelcase voor het meenemen van je headset onderweg zoals de 1000XM3
  • Geen uitleg van wat je indrukt bij indrukken van diverse knoppen op de headset

Verwachtingen en voorwoord

Hoi Tweakers, leuk dat jullie deze review bekijken. Ik ga jullie meenemen in de ins- & outs van de SteelSeries Arctic Nova Pro Wireless headset. Ik zal dit bekijken vanuit mijn ervaring en voornamelijk vergelijken met de concurrentie die ik reeds in huis heb te weten; een Logitch G533 wireless en mijn koptelefoon voor onderweg de WH1000XM3 van Sony. Ik heb eigenlijk de hoop dat deze nieuwe hybride headset beide kan gaan vervangen! Les is more!

Ik test de PC/Playstation variant welke draadloos op beide apparaten werkt. Ik zal ook kijken wat er mogelijk is met deze headset op mijn Xbox series X. Belangrijk is dat ik deze headset via het testpanel van Tweakers heb verkregen maar ik desondanks gewoon eerlijk mijn ongezouten mening ga geven. https://tweakers.net/i/Sh-sLEb0c-0kJxUnQQBIrMLvsxU=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/306179/1O7FqXHm7qpYWSlLEGZ6Cqj7Z4gW86ZuZbfEyPd5KfmbEVmCEm.jpeg?f=620xauto

Wat krijg je voor je geld?

De adviesprijs is 379 euro, dat is stevig zullen we maar zeggen. Wat krijgen je daarvoor in huis?
Het leek mij handig zoals ik in een eerdere review heb gedaan om een unboxing video te maken. Nadat ik deze geschoten had(2 uur verder) kwam ik er achter dat SteelSeries zelf al een veel mooiere en duidelijkere unboxing had gemaakt ik ga jullie daarom niet mijn eigen habbi crabbi video laten zien maar de professionele van SteelSeries zelf die een goed beeld geeft van wat je krijgt.

Heb je geen tijd of zin in een video? Dit is de samenvatting die ik even van de doos heb afgehaald en even een foto van het geheel:

Bouwkwaliteit

De headset voelt erg solide, blijft indien aangepast aan de vorm van je hoofd enorm goed zitten en ziet er ook nog eens strak en professioneel uit. Je kunt wel echt enorme verschillen zien met mijn G533 die naast dat het prima headset is qua bouwkwaliteit aanvoelt als een los en half uit elkaar vallende headset.

Iets anders wat mij opviel is dat de headset best wel zwaar aanvoelt. Omdat toch even te checken heb ik de 3 headsets die ik heb liggen even gewogen en ondanks dat ik overtuigd was dat de Arctis de zwaarste zou zijn bleek dit niet het geval:
Sony Wh1000XM3 = 250 gram
Arctis Nova pro wireless = 339 gram
Logitech G533 Wireless = 352 gram
Ik was een beetje bang dat de headset niet lekker meer zou zitten na een aantal uur. Dus daarom heb ik hem een aantal sessies langer dan 8 uur op mijn hoofd gezet om eens te kijken of dit gewicht vervelend wordt. Ik kan jullie gelukkig mededelen dat ondanks de 339 gram de headset zeer comfortabel blijft. Wel heb ik de elastieken band verstelt zodat de headset meer druk opleverden op de oorschelpen met de vorm van mijn hoofd. Hij ziet hierdoor vergelijkbaar met de WH1000XM3.

Het enige wat mij opviel aan de bouwkwaliteit is dat de volume knop op de headset echt heel goedkoop aanvoelt. Zowel het plastic wiel zelf als de feedback steken ver af van de rest van de kwaliteit.

Op de oorschelpen zitten aan beide kanten 2 magnetische afdekdoppen. Deze zijn wel wat krasgevoelig kwam ik achter na een aantal keren er af en er op pielen.

Verder zijn de oordoppen demonteerbaar en vervangbaar. Dit zal de levensduur en hygiëne ten goede komen. Gezien de losse accu's kun je deze natuurlijk ook zo vervangen als ze slecht worden wat ook echt heel fijn is! Daarmee vang je eigenlijk de 2 grote slijtageonderdelen al op. De elastische hoofdband is ook te vervangen en je krijgt er dan ook 2 nieuwe magnetische oordopdeksels bij waardoor je de headset grotendeels kan refurbishen! Hiervoor echt een dikke 10 Steelseries! Hierbij een link naar alle accessoires zodat je ook weet wat dit je gaat kosten. https://steelseries.com/gaming-accessories

De microfoon is inschuifbaar(zo lang je de schuimdemper er niet opzet), dit werkt eigenlijk heel goed en maakt de headset een stuk compacter en ook wel fijner voor als je de headset onderweg gaat gebruiken. Ik heb wel eens andere headsets gedragen in het Openbaar vervoer waarbij toch altijd veel mensen je aan staren omdat er een microfoon in de lucht zweeft of naast je hoofd hangt. Dat is bij deze constructie mooi opgelost. Wel hoop ik dat de microfoon bij 1000x in en uit halen goed blijft. Ik zie hier wel een risico dat het draad moe gaat worden op termijn en kan afbreken maar in de korte tijd dat ik hem nu heb is daar natuurlijk nog niks over te zeggen.

Het basis station is echt een stukje vakmanschap. Het ziet er goed uit, werkt heel soepel blijft goed op het bureau liggen en werkt ook nog als easy oplaad station. Geen kritiek te vinden! https://tweakers.net/i/iImU7_lj1o3I3nyQTUXZaZw0K9U=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/306179/1O7FqXgRu1wbOwXE51bw6WCeEtr58LI11ogxLT6GAKHuFj53Rk.jpeg?f=620xauto

Geluidskwaliteit

Dan natuurlijk het belangrijkste de core kwaliteit van elke headset hoe is het geluid!?
Zoals je wellicht verwacht is het geluid goed! Ben ik omver geblazen over de verbluffende kwaliteit van het geluid? Nee dat niet, en wellicht is dat niet zo zeer de schuld van de headset maar meer het gebrek aan hoogwaardige kwaliteit audio fragmenten. Ik ben zelf gebruiker van Spotify premium waarin de maximale kwaliteit niet super te noemen is. Ook andere geluiden zoals in games zijn vaak niet in extreme kwaliteit opgenomen. Daarnaast ben ik al enorm verwend met mijn WH1000XM3 van Sony die gewoon ook fantastisch geluid geeft. Is het enorme stap voorwaarts ten opzichte van de G533? Ja zeker wat een verschil! De headset klinkt dus echt wat van je een 2022 headset in het premium segment mag verwachten.
In Games?
Hoe klinkt deze headset met alle toeters en bellen in games? en merk je ook echt een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een G533?

Ook hier geen eenduidige conclusie, de software bied je de mogelijkheid om spatial audio voor zo'n beetje elke game aan te zetten dus dat is fijn. Dit is echter geen wereld van verschil met wanneer het uit staat. Het is een klein beetje duidelijk waar geluid vandaan komt. Maar je geniet met veel PC spellen nog niet van Atmos of andere implementaties die echt naadloos zouden werken met deze koptelefoon.

Wil je er dus het maximale uithalen kijk dan welke audio codecs jouw favoriete games ondersteunen en of dit een extra feuature is of iets waar je (nog) niet van kan profiteren.

Maar laat ik vooropstellen dat het geluid erg goed is en je met deze headset zeker goed kunt bepalen waar geluiden en dus je vijanden in games vandaan komen.

Opnamekwaliteit

De microfoon klinkt erg goed, om jullie een beeld te geven heb ik wat opnames gemaakt. Als je echt de beste kwaliteit wil is de meegeleverde foam spons wel echt de aanrader. Echter gezien ik de microfoon af en toe wil inklappen zal ik het toch zonder gebruiken.
Opname via de PC (2,4ghz verbinding) zonder de foam spons: https://soundcloud.com/ne...m_campaign=social_sharing
Opname via de PC (2,4ghz verbinding) met de foam spons: https://soundcloud.com/ne...m_campaign=social_sharing
Opname via een Iphone verbonden met bluetooth: https://soundcloud.com/ne...m_campaign=social_sharing
Opname via een Iphone verbonden met bluetooth en de microfoon ingeklapt: https://soundcloud.com/ne...m_campaign=social_sharing

Gebruiksgemak

Laat ik beginnen met het feit dat de headset niet simpel is. Hij wijkt af van de gevestigde orde en dat heeft daardoor een leercurve. Ik was bijvoorbeeld begonnen met het gebruiken van de headset op de telefoon. Daarbij stoorde direct een aantal dingen.
1. Ik kreeg de headset niet meer uit(dit komt omdat de headset eigenlijk 2 aan knoppen heeft de hoofd aan/uit en de bluetooth headset aan/uit).
2. De bediening geeft alleen piepjes en zegt niet wat er gebeurt. Bij mijn sony krijg je per stem feedback dat je de Noise Canceling aanzet of de tranparancy mode deze headset heeft niks anders dan 4 verschillende piepjes en je moet dus echt even leren hoe alles werkt en wat welke knop doet.
3. Er is geen app voor op je telefoon zodat je dingen als Noise canceling of een equilizer kan instellen. De headset kwam standaard ingesteld met het zachtjes echoën van je eigen stem op 10% van het volume, dit is natuurlijk vreselijk irritant en was niet zonder tussenkomst van de PC/basis station aan te passen.
4. De headset kan niet volledig worden ingeklapt dit zorgt ervoor dat hij best groot is tijdens het vervoer en er is geen hardcase meegeleverd om je headset makkelijk mee te nemen op reis/ov.

Een wereld van verschil wordt het wanneer je de headset met het basis station gaat gebruiken wat enorm intuïtief werkt. De draaiknop voelt premium en goed aan en werkt super. Het basis station stopt het weergeven van het batterij niveau van de headset wanneer deze uit staat voor de verbinding zonder bluetooth. De equalizer en mogelijkheden in de software zijn oneindig! Je kunt per spel zelfs een ander geluidsprofiel toekennen. Ook kun je op het basis stations apps koppelen zoals discord zodat je ook berichten en info op de je scherm kunt zien van andere software.
Bereik
Een ander interessant gegeven is natuurlijk het bereik van de headset. Op de doos staat 12 meter met de 2,4ghz verbinding. In de praktijk met een huis is dat iets lastiger te meten maar het lijkt redelijk te kloppen. Grappig genoeg komt de headset exact even ver als de G533 die ik heb. Beide beginnen in de keuken te storen en net waar ik het drinken in schenk valt de verbinding weg en komt soms weer terug. In die optiek dus geen verbetering ten opzichte van andere headsets maar een prima range is het wel. Bij bluetooth heb ik gemerkt dat hij goed stabiel blijft en maar weinig de verbinding verliest.
Travelcase
Zoals ik al aangaf in mijn inleiding had ik echt de hoop dat de headset goed genoeg is om beide huidige headsets te kunnen vervangen. Helaas loop ik direct tegen een praktisch probleem aan. Er is alleen een soort pouch meegeleverd die totaal geen bescherming bied in een tas. De Sony WH1000XM3 wordt netjes geleverd met een mooie travelcase die in de praktijk ook echt goed en makkelijk werkt. Voor een headset in deze prijsrange had ik die eigenlijk ook wel gehoopt te ontvangen in de doos. Ik heb natuurlijk wel even gekeken of er zoiets nog los te bestellen is en ik ben er nog niet helemaal over uit. Op de website van steelseries vind ik wel een hardcase voor de pro modellen maar er staat niet duidelijk bij welke headsets hier nu precies inpassen en voor 35 euro + verzendkosten weet ik niet of ik het risico ga nemen. Ik heb het dan over deze travelcase: https://nl.steelseries.co...ries/arctis-pro-hard-case
Microfoon uit, lampje aan
De microfoon heb ik al besproken in het stukje geluidsopname maar ik wil nog wel even een handige functie uitlichten. Ik denk dat veel gamers het wel herkennen. Je bent lekker een game aan het spelen en na je potje ren je naar het toilet om daarna weer zo snel mogelijk voor de volgende ronde weer klaar te staan. Bij mijn G533 gooide ik dan de microfoon omhoog(ingeklapt) waardoor deze op mute ging. Vervolgens rende ik terug en vergat ik natuurlijk weer de microfoon naar benden te klappen waardoor niemand mij meer hoorde en al mijn wel bedoelde tips niet meer werden gehoord. Heel frustrerend als je daardoor je potje verliest. Een mooiere oplossing is gebruikt bij de Arctis nova pro wireless, de microfoon heeft namelijk een lampje(rood) wat oplicht als de microfoon gemute staat. Het lampje is in intensiviteit in te stellen in de software en je kan de microfoon muten met een knop op de headset of via de software/basis station.

Features

We hebben de meest basale dingen al gehad ik wil nu met jullie nog even kijken naar wat details van deze headset. Althans details voor mij maar wellicht wel de koopmaker of breker voor jullie!
Noise Canceling
Op deze koptelefoon zit Noise Canceling. Echter verwacht je met al die microfoons en de huidige concurrentie daar eigenlijk net meer van. Ik heb een 1 op 1 vergelijking gedaan met mijn WH1000XM3 waarbij deze de vloer aanveegt met Arctis nova pro wireless. Om daar iets meer beeld en kleur aan te geven lijkt het alsof de Noise Canceling ongeveer 40% doet van wat mijn(3 jaar oude) WH1000XM3 doet. Dit viel mij persoonlijk tegen met wel een grote side note dat ik voor het gamen de Noise Canceling eigenlijk niet nodig heb, dit is voor mij alleen een dikke plus bij gebruik op reis of in het openbaar vervoer.
Bluetooth en Wireless via 2.4ghz
Dit is de eerste headset die ik in elk geval in mijn handen heb gehad die zowel via bluetooth als via een 2.4ghz transmitter werkt. Ik wordt er erg blij van zoals ik al in mijn intro aangaf kan dit mijn headsets voor diverse doelen vervangen met 1 alleskunner. Wel moet je dus even wennen aan het letterlijk 2 keer aan en uitzetten van de headset voor die 2 doeleinden. Ik hoop dat dit in de toekomst slimmer wordt gemaakt zodat je de headset met gemak uit en aanzet zonder dat je iets vergeet en je batterij leeg loopt.
2 apparaten switch
Wat ook een leuke toevoeging is, is de ingebouwde USB switch. Hierbij kun je 2 apparaten met USB verbinden en makkelijk tussen deze 2 switchen. Normaal zou ik deze functie niet gebruiken omdat ik al een USB switcher heb om mijn toetsenboard, webcam en muis te wisselen van PC naar laptop en terug. Maar omdat de headset te veel stroom eist wil deze niet werken op mijn USB switch en is het toch een fijne toevoeging dat dit kan via het basis station zelf. Ideaal dus als je na het werk nog even een spelletje wil doen op je eigen computer zonder dat je weer kabel moet in en uitpluggen!
Verwisselbare accu's
Een echte USP van deze headset is natuurlijk de enorme batterijduur die je hebt met 2 wisselbare accu's en indien je bij de basis station in de buurt blijft kun de headset eigenlijk oneindig draadloos gebruikt worden omdat je de accu sneller oplaad dan dat je andere accu ontlaad. Daarnaast is het slim dat de headset ook klassiek via een USB C poort kan worden opgeladen hiermee kan je de headset ook op het werk of onderweg opladen(powerbank).
Xbox Series X
Ik heb de headset ook aangesloten op de Xbox dit is zoals verwacht alleen mogelijk met de aux kabel(die ook meegeleverd wordt). Via Bluetooth of andere manieren was het niet mogelijk. Wel kon ik de headset via mijn oled cx verbinden. Hierbij kun je dus wel draadloos luisteren maar heb je alsnog een losse microfoon nodig voor chat gesprekken. Verder valt op dat de headset goed klinkt!
Output doorsturen naar computer
Een leuke functie voor de streamer onder ons is dat je de audio mix die je maakt(dus de combi tussen computer geluid en je eigen stem) kun je doorsturen via de aux kabel zodat je deze kan streamen.

Prijs

De adviesprijs is €379,- dat is fors. Gelukkig krijg je op de website van SteelSeries al 10% korting als je, jezelf opgeeft voor de nieuwsbrief. Dat maakt de uiteindelijke prijs dan €341,-. Dat lijkt heel veel geld en dat is het ook maar als je dus een goeie headset zoekt die je voor zowel je PC, PlayStation, Telefoon of tablet wilt gebruiken dan kan je met deze headset erg ver komen en kan het dit geld wel waard zijn.

Als je de headset bijvoorbeeld vergelijkt met de nieuwste Sony WH1000XM5 die al €399,- kost en dan alleen geschikt is voor je telefoon of tablet dan valt de prijs weer mee.[img][img=620]Kn00djRA[/img][/img]

Conclusie en beoordeling

De Steelseries Arctis Wireless Pro headset is naar mijn mening grotendeels een uitstekend product. De headset is niet zwaarder dan menig andere gaming headset en voelt enorm solide aan. Het uiterlijk is natuurlijk persoonlijk maar heeft zeker meer weg van een mooie premium hoofdtelefoon dan van een gamerheadset met velle kleuren en RGB.

De sterkste punten zijn:
+ Zowel geschikt voor Bluetooth als voor 2,4ghz
+ Geschikt om ook beide signalen tegelijk te ontvangen en te verwerken
+ Een mooi basisstation waarmee je heel veel kan en wat ook als een elegante oplader werkt
+ De koptelefoon is stevig en kraakt en piept niet(zoals mijn G533)
+ Geschikt voor lange sessie, gaat niet pijn doen of knellen.
+ Repareerbaarheid en vervangbaarheid van onderdelen is uitstekend
+ Uitgebreide software en instelmogelijkheden
+ Verwisselbare accu's, nooit meer met een draad aan je hoofd op verder gamen

Helaas kent het product ook een aantal min punten:
- Geen duidelijke feedback op de gebruikte knoppen bij bluetooth gebruikt
- Geen instelmogelijkheden op de telefoon d.m.v. een app
- Geen hardcase voor de headset zodat je deze veilig kunt meenemen op reis.
- De Noise Canceling werkt maar is niet erg sterk

Al met al dus een geweldige headset met een paar zwakke punten waar SteelSeries in de volgende iteratie mee aan de slag kan. De hoofdvraag die ik zelf had moet ik nog beantwoorden:
Gaat de Arctis Nova Pro Wireless headset nu mijn G533 en mijn WH1000xm3 vervangen?

Deels.... Zoals ik aangaf als je al een WH1000XM3(of 2 of 4/5) hebt zul je geen upgrade ervaren in vergelijking met deze headset op gebied van geluidskwaliteit zijn beide headsets enorm vergelijkbaar via de bluetooth opties. Echter de Noise Canceling is wel echt beter en ook de feedback en het gebruikersgemak is vele malen hoger bij de Sony's. Tel daar bovenop de handige travelcase en het lagere gewicht van circa 100gram(30%). Dan zie je toch dat de Arctis nog niet sterk genoeg is om de WH1000XM serie te vervangen. Kijk ik vervolgens naar mijn Logitech G533 wireless dan wil ik echt niet meer terug naar deze headset! De software is veel beter en uitgebreider van de Arctis nova pro wireless, het oplaad proces is 100x fijner en sneller. Het geluid is veel beter en de bouwkwaliteit had niet verder uit elkaar kunnen liggen. Er is eigenlijk geen punt waarop de G533 nog beter scoort dan zijn opvolger de Arctis pro nova wireless.

Wat voor jou de beste keuze is hangt dus af van je eigen wensen en ook wat je wellicht net als ik al heb liggen. Heb jij nog andere vragen? Laat het gerust weten dan kijk ik of ik je verder kan helpen.

Heb jij ook een Steelseries Arctis Nova Pro Wireless - Zwart?

Mooie review, wat ik mis is de geluidskwaliteit ingame. Welke games heb gespeeld? Hoe is de positionele audio? Heb je dolby atmos getest? Wat mij bevreemdt is het vergelijk met de Sony, de Steelseries is in de basis een Game headset. Het zou beter zijn geweest als tweakers ervoor gekozen had deze te laten testen door een gamer.
Hoi Evberkel, ik zie dat ik in het hoofdstuk geluidskwaliteit bij games mijn verhaal niet heb geplaatst en alleen de intro er staat ik zal dit nog aanvullen. Wat zou je getest willen zien? En wat kwalificeer je als gamer die Tweakers had moeten laten testen?
Een gamer zou deze headset vergeleken hebben met zijn huidige game headset en niet met een audio headset zoals de Sony. Voor gamers zijn zaken als positionele audio, draagcomfort tijdens lange game sessies en hoe lang duurt het opladen in de praktijk. Een travelcase ? Niet belangrijk.
Bedankt voor je reactie. Ik speel gemiddeld 3 uur per dag games en zie mijzelf dan wel als een gamer. Ik speel alleen maar schietspellen waarmee geluid uiteraard heel belangrijk is. De vergelijking die ik maak met mijn Sony koptelefoon is omdat de Artic Nova pro een hybride is zowel koptelefoon voor de computer/ps5 als voor onderweg. Ik hoor graag nog wat je concreet wilt zien getest worden. Draagcomfort is al beschreven. Voor mij is een travelcase wel belangrijk, dat jij dit niet interessant vindt is prima maar dit is vanuit mijn use cases geschreven en mijn verwachtingen.
Fair enough. Ik speel uitsluitend FPS, laat maar zien wat je hebt getest en op welke manier.
Ik heb een Chromebook met BT 5.1, vrij recent model. Goed om te weten dat hij wel volledig bedraad kan functioneren met de Xbox middels de controller. Werkt de microfoon ook goed op deze manier dan?
Ja die werkt dus volledig en wel op deze manier(incl microfoon). dus ik kan in principe ook mijn Xbox bedraadde headset weg doen! :)
Dat is dus wel goed nieuws! Had het nog liever gezien dat men een all in one gewoon had gemaakt in plaats van 3 verschillende types. Idealiter had men ook de Xbox versie beschikbaar gesteld voor de test, deze kan als ik het goed had gelezen namelijk met alle platforms overweg. Maar goed, dit is een alternatief in ieder geval!
Leuk dat jij hem ook heb mogen testen. Met de Xbox is deze niet te gebruiken toch? Wij hebben in het testpanel de versie gekregen die niet compatible is met de Xbox. Verder kan ik me me vinden in jouw punten. De ANC is niet on par met mijn Bose koptelefoon. Het geluid is heel erg goed voor een pc headset en de 2.4 verbinding is slim gedaan.

De knoppen vind ik zelf in vergelijking met mijn Bose ook verwarrend. Mij viel verder op dat er vertraging optrad bij het kijken naar Netflix op mijn laptop. Het zou m.i. beter zijn geweest als men gelijk voor BT5.2 was gegaan ipv 5.0.
Hoi Tweakriez, hij is alleen volledig als headset te gebruiken via de Aux kabel aan de controller. Wel kon ik via Bluetooth mijn televisie verbinden waardoor je dus wel draadloos het geluid door krijgt maar de microfoon vervalt. Ik heb zelf bij mijn apparaten geen vertraging gehad in de Bluetooth welke versie bt heeft je laptop waarbij je dit ervaarde?
Goede review.

Ik ben mijn vertrouwen verloren door het falen van de Transmitter Base Station. "Steelseries Arctis pro wireless".
En gelijkaardige personen, met google search. Ik viel buiten garantie na 3 jaar gebruik. De headset zelf werkt nog maar dan moet ik hem bekabeld gebruiken.
Mensen met gelijkaardige ervaring of goede langere ervaring dan 3 jaar? AP Wireless
Heb jij al een beetje uitgevonden hoe je de headset uitzet en of de juiste kanaal selecteert? Ik vind dit nu nog wel echt een misser bij deze headset. Het is niet duidelijk op welk kanaal de headset op dat moment zit.
@mydogisgone Ik heb er zelf niet heel veel last van omdat of mijn laptop gebruik of mijn PC. Via het basestation pakt hij automatisch het actieve USB kanaal(beide zijn aangesloten). De weergave van welke USB output in gebruik is klein maar kun je bovenin in het midden vinden. Wel even onthouden welk device usb 1 en welke 2 is. Ik heb eigenlijk nooit handmatig hoeven wisselen hierdoor. Ik vind nog steeds wel de losse bluetooth aan/uit functie wel vervelend. Maar ik zag een instelling in de software waarbij je kan zorgen dat bij aan/uit zetten van de normale functie bluetooth ook meegaat denk zelf dat dit fijner werkt.
@neos1991 Het gaat mij om het kanaal voor de chat of game. Dat werkt niet out of the box lijkt het.
Moet dan meerdere keren of op de bleutooth knop drukken en de aan/uit knop om zo het juist kanaal te selecteren. Of is daar een betere oplossing voor?
@mydogisgone Ja ik had soms ook dat hij de verkeerde output selecteert. Ik had er zelf last van omdat na installatie van de Sonar software hij extra devices zag in windows soundsmanager. Sommige games wisselde dan van apparaat van mijn headset naar deze fake output omdat de headset niet aan stond. Het makkelijkste daarvoor is om in windows alle niet echte headsets te deactiveren zodat games deze niet gebruiken. Als je daarbij hulp nodig hebt stuur maar even een DM!
Hoi evberkel,

Realiseer jij je dat iedereen die deze review en jouw reacties leest het tamelijk kinderachtige reacties vindt? Vermoedelijk ben je jaloers dat hij deze mocht testen en jij niet, althans: dat is het signaal wat je bedoeld of onbedoeld afgeeft.

Edit: Nu lees ik op je profiel ook nog dat je uit 68' komt, waarom dan dergelijk onvolwassen gedrag?

Gr. Mono

[Reactie gewijzigd door Mono op 22 juli 2024 13:40]

Dag Mono,

Dus jij vindt het kinderachtig als er kritische vragen worden gesteld? Als je niets zinnigs te melden hebt scroll dan verder. Heb je mijn vragen überhaupt gelezen?

Groet Edwin