Review door de redactie

Review - De beste camerasmartphone van 2021 - Zes toptoestellen vergeleken

Aan het einde van het jaar maken we de balans op: welke smartphone van 2021 heeft de beste camera? Zes topmodellen van evenzoveel fabrikanten gaan de strijd aan.

153 24 dec '21

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
7
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
Duinkat 25 november 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 1 III Zwart

Ik vind de telefoon te duur voor de kwaliteit. Zeker omdat de speerpunten, zoals het snel opladen en de camera, waar veel reclame voor gemaakt wordt tegenvallen tijdens gebruik.

Pluspunten

  • zeer snel
  • mooi scherm

Minpunten

  • prijs/kwaliteit
  • langzaam laden
  • camera valt tegen
  • zeer gladde buitenkant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
Romeo89 22 augustus 2021 Product gekocht

Sony Xperia 1 III Paars

Perfecte toestel voor media consumptie. Erg goede camera met veel opties.

Pluspunten

  • 4k 120hz hdr 21:9 oled scherm
  • Mooie design
  • Vliegensvlug
  • Front facing stereo speakers
  • 3.5mm headphone jack
  • Design

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
ArcoCSNewbie 28 januari 2022 Product gekocht

Sony Xperia 1 III Zwart

Camera doet / beloofd niet wat het zou moeten doen.

Pluspunten

  • Mooi
  • Strak
  • Snel

Minpunten

  • Camera
  • Duur

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
oneesars 7 december 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 1 III Zwart

De Sony is wel een multimedia powerhouse. Het 4K Oled 21:9 scherm met stereo geluid. Zorgen voor de juiste mobile media beleving.

Pluspunten

  • Camera
  • Scherm 21:9 Oled 4k
  • Snel Snapdragon 888
  • Headphone jack
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Accu kan beter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
LaDiieYTestpanel 6 december 2021 Testpanel

Sony Xperia 1 III Zwart

Dit is een prima product, maar vind de prijs iets te hoog. Dit heeft te maken met wat min puntjes wat ik heb ontdekt. De voorcamera van het toestel werkt wel prima maar het beeld is wazig als je er bijvoorbeeld een livestream mee maakt!

Pluspunten

  • Achtercamera, geweldige zoom functie
  • Geluid, prima tijdens muziek luisteren
  • Smal design, waardoor handig met 1 hand te bedienen

Minpunten

  • Voorcamera, zeer wazig tijdens focus.
  • Lang design, hierdoor uit de telefoon heel groot
  • Bepaalde apps kun je niet verwijderen zoals spelletjes

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
erikkie69 2 december 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 1 III Zwart

fijne foon. Zie de uitgebreide omschrijving hieronder

Pluspunten

  • degelijk
  • snel
  • goede camera
  • snel opgeladen

Minpunten

  • accuduur redelijk - niet slecht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
Maria0632 30 november 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 1 III Zwart

Het beste kenmerk is het Dolby Atmos geluidkwaliteit. Het klinkt als een echte geluidssysteem en klinkt heel goed als je muziek of filmpjes kijkt. Combineer dit met de 21:9 4K HD-scherm van de Sony Xperia 1 iii en je hebt de ideale manier om filmpjes te kijken waar dan ook.

Pluspunten

  • mooi design
  • bouwkwaliteit
  • Dolby Atmos-geluidskwaliteit
  • 21:9 4K HD beeldkwaliteit
  • 3.5mm audiojack
  • telefoto lens
  • snel opladen
  • notificatie LED

Minpunten

  • batterij loopt snel leeg
  • geen video editing functies

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
okeribok 29 november 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 1 III Paars

Andere reviews zeggen het al: mooi scherm. Echt heel mooi. En lekker snel. Echt snel. Ik kom van een iPhone 11 en de Xperia is duidelijk sneller en het scherm is supersoepel. De Xperia is ook voelbaar lichter. Maar daar houdt het op...

Pluspunten

  • supermooi scherm
  • Heerlijk snel

Minpunten

  • teleurstellende camera's
  • accu loopt leeg terwijl je ernaar kijkt

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 2
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 1
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
Nadinevs 28 november 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony Xperia 1 III Zwart

Prima telefoon, prijs aan de hoge kant. De accuduur valt me tegen, geluid is mooi.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Camera opties
  • Batterijonderhoud

Minpunten

  • Vingerafdruk scanner op verkeerde plek
  • Scherpstellen camera
  • Prijs
  • Batterijduur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
LarkoTestpanel 27 november 2021 Testpanel

Sony Xperia 1 III Zwart

Afwijkend, hoogwaardig design met de nodige minpunten helaas.

Pluspunten

  • Schermkwaliteit
  • Batterijduur
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Duur
  • Vingerafdrukscanner
  • Camera's

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

0
Chantall-88Newbie 21 november 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 1 III Zwart

Zeer goed toestel waarbij de beeldkwaliteit er echt uitsprong. Ook qua audioprestaties vind ik het toestel erg goed scoren. De camera is erg goed bij goede lichtomstandigheden. In het donker aan de matige kant. De accuduur is matig, namelijk rond de 4 uur on-screen time.

Pluspunten

  • Het 4K oled scherm met 120Hz
  • Het geluid

Minpunten

  • Batterijduur
  • Alle knoppen aan de rechterkant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

MKinkelNewbie 2 december 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony Xperia 1 III Zwart

Mooi toestel met slimme camera-knop, headphone jack en een goede camera. Ook de beeldkwaliteit is top en de audio is beter dan bij veel concurrenten. Helaas is de accuduur teleurstellend, reageert de vingerafdrukscanner niet altijd even goed en staat er veel bloatware op.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Prachtig films kijken
  • Goede audio
  • Camera achterkant goed met veel extra's

Minpunten

  • Accuduur
  • Vingerprintscanner
  • Bloatware

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5
Tvdl2000 22 augustus 2021 Product gekocht

Sony Xperia 1 III Zwart

veel reviews en pro's die eventueel de toegevoegde waarde of kwaliteit van de camera's, hun besturing of de app er voor niet in balans vinden met de geproduceerde foto kwaliteit. ikzelf ben dan wel geen pro fotograaf, maar aardig plaatje schieten dat lukt me toch best aardig op dit toestel.

Pluspunten

  • 3.5mm jack
  • camera systeem
  • aparte 2 stage camera knop

Minpunten

  • prijs
  • camera flits beetje MEH
  • maar 4.4 optical zoom

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony Xperia 1 III Paars?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee