LG OLED55G1RLA Zwart

Prijs
€ 1.199,-
Specificaties 55" • Ultra HD • OLED • HDR • 1 tuner • 120Hz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur 6 mei 2021

LG G1 oled-tv - Een evolutie aan je muur

De LG G1 is een superplatte oledtelevisie die speciaal is ontworpen om aan de muur te hangen. Daarvoor krijg je een handige muurbeugel meegeleverd die precies in een uitsparing aan de achterkant valt. Het geheel ziet er hierdoor superstrak uit, zeker als je de mogelijkheid hebt om de kabels in de muur weg te werken. Het geluid valt, ondanks het platte ontwerp, niet tegen. Het is wel jammer dat er geen ondersteuning voor DTS-geluid is. Het nieuwe evo-oledpaneel levert de beste kijkhoeken die we ooit hebben gezien. De ondersteuning voor HDR10+ ontbreekt, maar gelukkig kan er altijd worden teruggevallen op HDR10. De hdr-weergave is zeer goed en bovendien is de weergave zeer nauwkeurig afgesteld. Ook de gameprestaties behoren tot de beste van dit moment. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
18
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
IJS-TTestpanel 1 september 2021 Testpanel

LG OLED65G1RLA Zwart

De televisie is een genot om naar te kijken. De gaming modus blinkt uit in eenvoud maar werkt perfect. Ook films en series zijn in UHD fijn om naar te kijken. Een muurbeugel is inbegrepen. Minpunt is het gebruiksgemak van WebOS6. Het geluid valt niet tegen, maar mist lage tonen.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gamemodus en ondersteuning G-sync en Freesync
  • Vormgeving
  • Muurbeugel inbegrepen

Minpunten

  • Gebruiksgemak WebOS6
  • Magic Remote (tov eerdere jaren)
  • voet niet inbegrepen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
pepioTestpanel 5 september 2021 Testpanel

LG OLED65G1RLA Zwart

Ik kan zonder blikken of blozen zeggen dat de LG OLED G1 EVO de mooiste TV is die ik ooit in mijn woonkamer heb mogen zetten. Het contrast is geweldig, de helderheld zelfs in volle zon ruim voldoende en het geluid opvallend goed voor een platte TV.

Pluspunten

  • Prachtige beeldkwaliteit
  • Opvallend goed geluid
  • Design en super plat
  • Contrast, helderheid en kleurweergave

Minpunten

  • WebOS haalt het nog niet bij Android TV
  • Afstandsbediening zonder achtergrondverlichting
  • Reclame op het home screen
  • Geen ondersteuning voor HDR10+ of DTS

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
GSX-MANTestpanel 23 augustus 2021 Testpanel

LG OLED65G1RLA Zwart

Verbluffend mooi beeld met een briljante kleurweergave en diep zwart. Films met het juiste bronmateriaal zijn een genot om naar te kijken, televisie vergt wat instellingen. De televisie is een aanwinst voor je muur, de optionele voetjes zijn wat minder.

Pluspunten

  • Diep zwart, sprankelende kleuren
  • Overvloed aan aansluitingen
  • Minimale schermranden
  • Uitstekende meegeleverde muurmontage
  • Gaming is een genot

Minpunten

  • De optionele voetjes zijn stevig, maar het scherm is te groot om recht te blijven staan
  • Hoogglans-scherm spiegelt als een malle
  • Magic Remote

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
LoCuTuS2000Testpanel 3 september 2021 Testpanel

LG OLED65G1RLA Zwart

Het beeld van de LG is fantastisch, zwart is zwart en donker, echt een enorme verbeteringen tegenover LED/LCD. De software heeft uitgebreide instellingsmogelijkheden en de AB heeft een ingebouwde air-mouse om de tv te bedienen. De tv heeft 4 HDMI ingangen maar geen analoge inputs meer, vervelend voor de retro-liefhebber.

Pluspunten

  • Prachtig OLED beeld
  • Zeer plat scherm
  • Dunne bezels
  • Veel instellingsmogelijkheden
  • Standaard wandbeugel meegeleverd

Minpunten

  • Desktop standaard is een optie
  • Geen analoge ingangen
  • Het blijft een hoop geld

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
Barttes 20 mei 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Mooie TV die strak tegen de wand hangt, met een super mooi beeld, goed geluid en prettig OS. Helaas viel het eerste scherm na 18 dagen gebruik steeds uit. Scherm omgeruild en sindsdien geen problemen meer.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • goed geluid voor zo'n platte TV

Minpunten

  • eerste scherm viel uit, nieuw scherm gekregen
  • duur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
dizzer4Testpanel 2 september 2021 Testpanel

LG OLED65G1RLA Zwart

De LG G1 is een zeer fijn apparaat, met een hele goede beeld kwaliteit. Standaard is er al een muurbeugel mee geleverd. Pootjes Zijn er los bij te kopen voor ergens rond de 130 euro, beetje jammer maar begrijpelijk aangezien deze tv bedoeld is om aan de muur te hangen.

Pluspunten

  • Zeer goed beeld
  • hoge kijkhoek
  • zeer plat aan de muur
  • Meegeleverde muurbeugel
  • 4x hdmi 2.1
  • vormgeving is zeer strak

Minpunten

  • Stekker zit vast en haakse kop en is dus niet handig om door een bestaande goot te halen
  • Scherm spiegelt enigzins
  • AB heeft een voelbare batterijklep
  • Geluid is niet optimaal extern geluid is aan te raden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

0
nickko 12 november 2021 Product gekocht

LG OLED77G1RLA Zwart

Wat een Fantastisch beeld. Het nieuwe paneel (plat) komt nog beter uit de verf dan het eerste model (EC930V). Super scherp. Out of the box al goed gekalibreerd. Na wat tuning op filmmodus zijn de scènes nog strakker. Verder hangt de tv als een plaatje aan de muur.

Pluspunten

  • Apple TV / Amazon / Videoland / Netflix / ingebakken
  • Strak tegen de muur
  • Haarscherp
  • A9 processor lekker snel
  • Tuning mogelijkheden

Minpunten

  • Geen 3D weergave

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

ByronFortescue 2 maart 2022 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Fantastisch beeld. Geluid niet getest (ivm externe setup). Hang er een AppleTV of andere streamer aan, want van WebOS wordt je niet blij. Koop deze TV voor beeldkwaliteit, niet perse voor de Smart TV functies. Nog niet gegamed, ga er vanuit dat dat net zo genieten is.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Fysieke design, plat tegen de muur
  • 4x HDMI 2.1
  • Zwartwaardes

Minpunten

  • WebOS / SmartTV functies zijn niet altijd even handig of fijn om mee te werken, maar kan vermeden worden.
  • Out of the box nog steeds foutieve/te vibrant/te geinterpoleerde instellingen
  • Gallerij functies niet echt heel goed geimplementeerd, lijkt nog steeds alsof er een tv aan staat.

Eindoordeel

Score: 5
laminaatplaat 15 februari 2022 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

De hardware van deze televisie is dik in orde. WebOS is echter gericht op de wensen van LG. Op een verre tweede plek staat de gebruiker/eigenaar van deze televisie. Reclame en tracking is maar ten delen uit te zetten en de interface is slecht en maar sporadisch te configureren.

Pluspunten

  • Scherm
  • Fysiek design

Minpunten

  • WebOS
  • Afstandbediening

Eindoordeel

Score: 2
TDMRKyleNewbie 2 januari 2022 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Goede strakke tv. Met deze beugel is het echter wel lastig om je tv waterpas te stellen op een poreuze muur. Echter na 20 dagen gebruik werkt de tv niet meer, beeld viel eerst regelmatig weg en nu (na software update) hebben we alleen een irritante piep en geen beeld

Pluspunten

  • Strakke tv
  • Mooi beeld

Minpunten

  • WebOS
  • Beeld geeft al snel storing
  • Geen HDMI-ON functionaliteit

Eindoordeel

Score: 3
msiewers 23 december 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Zeer mooie TV voor een zeer scherpe prijs. Door de bijgeleverde wandbeugel hangt de TV zeer strak aan de muur, maar 2 cm dik Hiervoor had ik een 15 jaar oude plasma. De nieuwe TV heeft fantastische beeldkwaliteit en beeldhoek. Ook de smart tv applicaties werken goed. Kortom, zeer tevreden.

Pluspunten

  • Strak aan de muur
  • geweldig beeld

Minpunten

  • na paar dagen beeld uitgevallen.

Eindoordeel

Score: 4
Theo KornetNewbie 8 december 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Online bij Apollo een Black Friday aanbieding gezien voor LGoledTV. Omdat we op vakantie waren wilden we latere levering. Vakantie ingekort en contact opgenomen met Apollo. Om 15.00 uur een mailtje gestuurd, om 15.10 uur werden we gebeld en en om 10.00 uur de volgende dag werd de TV geleverd.

Pluspunten

  • snel, betrouwbaar en vriendelijk
  • afspraak is afspraak
  • ruim 100 euro goedkoper dan concurentie

Minpunten

  • geen
  • geen
  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Reboot3000Newbie 21 november 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Ik heb voor de G1 gekozen omdat deze met muurbevestiging wordt geleverd en plat tegen de muur kan. Het beeld van de G1 vind ik er goed. De kleurweergave is fantastisch zelfs bij gewoon tv kijken via de Ziggo next box.

Pluspunten

  • Plat tegen de muur
  • Incl muurbeugel
  • Mooi kleur weergave

Minpunten

  • Geen dolby atmos
  • Geen HDR10+

Eindoordeel

Score: 4
lucasscholten 1 november 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Beeld is fantastisch zoals verwacht, het geluid is goed, zoals niet verwacht omdat de TV zo dun is. Installatie was erg eenvoudig, dik pluspunt daarvoor. WebOS is niet geweldig als je Sony's Android TV gewend bent. Ik vind de AB ook niet geweldig.

Pluspunten

  • Beeld is fantastisch
  • Geluid is goed
  • eenvoudige installatie

Minpunten

  • WebOS werkt niet lekker
  • AB niet fijn.
  • Ziggo box aan de gang krijgen was lastig

Eindoordeel

Score: 4
Tinxian 18 oktober 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Top TV, met hele mooie kleuren en strak design

Pluspunten

  • Mooie kleuren
  • Design

Minpunten

  • Bevestigen kost wat tijd

Eindoordeel

Score: 5
DerflaNeneasNewbie 14 oktober 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Deze LG 55G1RLA is een goed scherm,

Pluspunten

  • Beeld en audio is best OK

Minpunten

  • Fragiel app.

Eindoordeel

Score: 4
roelof40Newbie 10 oktober 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Super mooie TV met strakke uitstraling tegen een goeie prijs

Pluspunten

  • hele strakke uitstraling

Minpunten

  • bevestiging aan de muur kost even wat moeite

Eindoordeel

Score: 4
Sardia 1 oktober 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Handige bediening, zeker voor een slaapkamer tv is het fijn dat de spraaksturing goed werkt. Ook het zwart (=echt zwart) is fijn voor in het donker te kijken. De mannen die 'm kwamen ophangen waren zo klaar.

Pluspunten

  • Gallery modus
  • Plat (ophanging verborgen)
  • Bediening

Minpunten

  • Opstarttijd

Eindoordeel

Score: 5
max.jansen 11 september 2021 Product gekocht

LG OLED77G1RLA Zwart

Super mooi vormgegeven tv met een waanzinnige beeldervaring. Strak tegen de muur is hij super dun en met alle zijn specificaties klaar voor de toekomst. Pluspunten Beeldkwaliteit Design

Pluspunten

  • Ontwerp
  • Beeldkwaliteit
  • Muurbeugel

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
VanquishNLNewbie 29 augustus 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Prachtige tv, hangt super strak aan de wand. Beeld is weergaloos, geluid is prima. Persoonlijk vind ik het een goede prijs-kwaliteitverhouding want als je goed zoekt zijn er prima aanbiedingen te vinden en er is een cashback actie.

Pluspunten

  • Beeld
  • Uiterlijk (hangend aan muur)
  • Features

Minpunten

  • Geen voet
  • Geen afneembaar netsnoer

Eindoordeel

Score: 5
Rocketman 17 augustus 2021 Product gekocht

LG OLED77G1RLA Zwart

Na drie flatscreens van Sony, 43, 55 en 65 inch, leek het me een goed plan om een 77 inch LG aan te schaffen. Kost wat, maar dan heb je ook wat.... Ik gebruik een 5.1 Denon/Kef opstelling, dus de geluidskwaliteit is volkomen onbelangrijk. Deze LG is qua beeldkwaliteit fantastisch.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit en contrast
  • Minimalistische vormgeving, erg dun
  • Slim ophangsysteem
  • Kijkhoeken
  • Dolby Vision mogelijkheid
  • remote heeft een erg sterke zender

Minpunten

  • De prijs, maar die is gunstger dan de topmodellen van Sony

Eindoordeel

Score: 5
seanpaul 6 augustus 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Achterkant is zacht aluminium waardoor de plaat kromtrekt als je je vesa beugel iets te strak inschroeft

Pluspunten

  • C1 heeft veel betere kwaliteit/prijs verhouding

Minpunten

  • Slap aluminium achterkant
  • Kwaliteit laat te wensen over
  • Geluid blikkerig

Eindoordeel

Score: 2
XeNoBiTe 13 juli 2021 Product gekocht

LG OLED77G1RLA Zwart

Prachtige ontworpen tv met het nieuwste OLED panel van LG. Slechts 2 cm flush tegen de muur, is de enorme grootte estetisch prima te accepteren. De beeldkwaliteit is subliem, zeker een Dolby Vision film is iets dat je gezien moet hebben. Beste aankoop sinds jaren.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Design

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Dan0sz 4 juli 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Strak ogende TV, makkelijk te monteren aan de muur en de kabelgeleiders aan de achterkant zijn echt een uitkomst! WebOS hapert soms en zit overvol met sponsorwerk; verwacht je niet voor deze prijs. De afstandsbediening 'klikt' en heeft geen mediabediening (play/pause/menu, etc.) Update: 6 mnd later, héél veel bugs!

Pluspunten

  • Accurate kleurweergave
  • Hangt prachtig aan de muur
  • Kabels gemakkelijk weg te werken
  • Kleine bezel
  • Fijne Netflix app (met Dolby Atmos/Vision ondersteuning)
  • Uitstekend beeld

Minpunten

  • Knoppen van afstandsbediening 'klikken', waardoor het heel stroef aanvoelt.
  • Afstandsbediening heeft geen knoppen voor mediabediening (alles moet via een contextmenu)
  • Reclame in WebOS (zgn. "trending" films) en 4 knoppen voor streaming services op AB
  • HDMI-CEC regelmatig in de war (even de stroom eraf verhelpt het weer)
  • Slechte ondersteuning vanuit LG; belachelijke bugs in OS
  • Google Assistant werkt niet in NL (terwijl dit op m'n shield wel zo is)
  • Afstandsbediening reageert traag (duidelijke input delay)

Eindoordeel

Score: 3
david-1973Newbie 3 juli 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Deze tv besteld met bijbehorende LG GX Soundbar. Wát een combinatie!!! Schitterend scherp helder beeld, handige intuïtieve remote. Ook het gamen op de PS5, verbonden met een HDMI 2.1 kabel is pure Eye en Ear Candy. Het kost wat maar dan heb je ook wat ;)

Pluspunten

  • Super beeld
  • Ultra dun

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG OLED55G1RLA Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee