![]() |
Op 29 april kwam de langverwachte eerste GTA op de nieuwe generatie consoles uit. Tweakers.net haalde de uzi's uit het vet en begaf zich in Liberty City om uit te zoeken of GTA IV zijn status als grootste release ooit eer aan doet. |
![]() |
Review - Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned The Lost and Damned is de eerste uitbreiding voor GTA IV. Er is een nieuwe hoofdpersoon, die het pad van Niko Bellic echter regelmatig zal kruisen. De uitbreiding verschijnt alleen voor de Xbox 360. |
![]() |
Review - Grand Theft Auto IV voor pc GTA IV verscheen een half jaar geleden al voor Playstation 3 en Xbox 360. Dat was toen. Nu bekijken we of de extra's die de pc-versie te bieden heeft een beetje de moeite waard zijn. |
![]() |
Rockstar is zijn roots niet vergeten en brengt het spel GTA IV ook voor de pc uit. Tweakers.net ging naar het Londense kantoor van de ontwikkelaar, om de meerwaarde van deze versie te ontdekken. |
Grand Theft Auto IV is misschien niet de meest geliefde Grand Theft Auto-game, en dat komt vooral door de wat donkere setting. Toch vind ik het nog steeds de beste GTA-game die ze gemaakt hebben. Vooral het personage Niko vind ik erg tof; vraag me niet waarom, maar ik vind hem geweldig. Het verhaal en alles eromheen vind ik erg leuk gedaan, maar vooral het idee hoe de Amerikaanse droom wordt verteld en juist een andere kant laat zien, vind ik een goed punt naar de realiteit. Wil je meer te weten komen over deze game? Lees dan hier mijn volledige review, gebaseerd op de Steam Deck Versie!
Inleiding Het verhaal begint als Niko Bellic, een Oost-Europeaan, naar Liberty City komt. Zijn neef Roman heeft hem overgehaald om naar Liberty City te komen, hij heeft gezegd dat hij een leven in luxe leidt. Als Niko eenmaal in Liberty City aankomt blijkt dat Roman alles gelogen heeft, hij zit namelijk krap bij kas en hij heeft problemen met criminelen. Vervolgens moet Niko zijn problemen op lossen. Dit doe je door de missies te voltooien. De map Net als bij alle voorgangers van GTA 4 staat de hele stad weer tot je beschikking, je kunt gaan en staan waar je wilt. Deze map is wel een stuk kleiner dan die uit San Andreas, maar Liberty City heeft geen grote lege gebieden zoals bossen en woestijnen die in San Andreas bijvoorbeeld...
Ik schreef deze review eerder vanmiddag, maar heb me daarin wellicht wat teveel gericht op mijn frustraties na een aantal vastlopers en 'wat mindere' grafische performance en was de toon wellicht wat te rancuneus. Vandaar dat ik deze review nu even wat bijwerk en in de komende dagen zal ik de review wellicht her en der nog wat uitbreiden, aanvullen en wijzigen. Er stond (ook al voor de aanschaf van dit spel) een hardware-upgrade in de planning. Wellicht dat ook dat wat gaat veranderen aan de review. Verder zal ik proberen om ook wat van de reacties op de review te verwerken in de review zelf. Heb dit spel een paar dagen geleden gekocht, nadat ik een aantal voorgaande versies van GTA (waaronder San Andreas) op de PS2 heb gespeeld. Bij een...
E8400@3000 MHz HD3850 512 MB Sapphire ultimate Windows XP Pro Het beeld is mooi en het spel loopt soepel. Sinds ik het spel gisteren gekocht heb, heb ik geen last meer van de drunk mode, behalve wanneer je in het spel naar de kroeg gaat Wat ik als nadeel ervaar is dat je alleen de xbox 360 controller kan gebruiken, mijn PS2 controller werkt niet zonder met dll files te klooien. Ik ben tevreden met mijn koop en hoop dan ook dat het spel bij anderen minstens zo mooi loopt.
T.o.v. eerdere GTA's is het vechten aanzienlijk verbeterd. Het autorijden is een stuk realistischer geworden. De map schijnt groter te zijn dan in San Andreas, maar dit voelt niet zo aan. Het speelt zich af in maar één (weliswaar gedetailleerd uitgewerkte) stad, zonder mogelijkheid om naar omliggende natuur te reizen.
Prima game, zeker als je de Complete Edition via Steam aanschaft ^^