Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Apple iPhone 12 64GB Zwart

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 28 oktober 2020

Apple iPhone 12 en 12 Pro - De meerwaarde van 'Pro'

De Apple iPhone 12 kost honderd euro meer dan zijn voorganger, de iPhone 11, maar is meer dan ooit vergelijkbaar met het duurdere Pro-model. De iPhone 12 en 12 Pro hebben hetzelfde vernieuwde design, hetzelfde fraaie oledscherm en dezelfde snelle soc en 5G-ondersteuning. De camera blijft het belangrijkste verschilpunt, waarbij je met de iPhone 12 minder ver kunt 'inzoomen'. Gezien het grote prijsverschil met de 12 Pro zouden we dat voor lief nemen, waarmee de iPhone 12 voor mensen met een iPhone van twee of drie jaar geleden waarschijnlijk de meest voor de hand liggende upgrade is. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
R_VH 13 maart 2021 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Zwart

Dit is de eerste keer dat de normale Pro overbodig is.

Pluspunten

  • Vernieuwd design
  • Uitstekende camera's voor en achter
  • Goede speakers
  • Uitstekende bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen lader meegeleverd
  • iOS heeft beperkingen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+2
J.oris 26 oktober 2020 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Blauw

Komend vanaf een Samsung Galaxy S9+ is dit een totaal ander toestel, deze review zal dan ook voornamelijk de verschillen die mij positief en negatief opvallen uitlichten.

Pluspunten

  • OLED scherm
  • Prima batterij
  • Samenwerking tussen Apple apparaten
  • Miljoenmiljard accessoires

Minpunten

  • USB-C laadkabel
  • 128GB nog steeds tegen meerprijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
steffersma 9 oktober 2021 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Groen

Sterk (check de bend-tests op youtube). Het valt me op hoeveel mensen lovend zijn over de batterijtijd; het is ook niet echt slecht, maar bij intensief gebruik/zware apps merk je dat het toch maar 2815 mAh is. Ik was nu zeker voor de 13 gegaan.

Pluspunten

  • Lekker licht gewicht in vgl met de 12 pro.
  • Oerdegelijke bouwkwaliteit.
  • Gezichtsherkenning werkt lekker soepel.
  • Zeer lange gegarandeerde updates in vgl met Android.
  • Snelle processor, nooit haperingen.

Minpunten

  • Accu niet indrukwekkend.
  • Reageert niet op touchscreen handschoenen!
  • Geen optische zoomlens.
  • Erg duur ten opzichte van VS-prijzen.
  • Irritant met mondkapje en geen makkelijke unlock alternatieven zoals bij Android.
  • Sneu beleid mbt lightning connector.
  • Laadkabel komt niet deugdelijk over.
  • True-tone maakt scherm soms iets te geel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
SwanSong 30 januari 2021 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Blauw

De iPhone 12 is sneller en soepeler dan de 8, en verder zoals bekend van iPhones. De achterkant is een ware stofmagneet. Het scherm een vette vingerafdrukmagneet. Meegeleverd oplaadsnoer met USB-C en Lightning is niet logisch. Met de korting via Vodafone en Mobiel.nl is de prijs-kwaliteitverhouding heel o.k.

Pluspunten

  • Snel
  • Wifi AX
  • Groot OLED scherm
  • Geen plotselinge accu drains

Minpunten

  • Stofmagneet
  • Vette vingers op scherm
  • Onlogisch oplaadkabeltje bij geen adapter
  • Hoekig design, is persoonlijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
bobbenard 18 november 2020 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Zwart

Deze iPhone gekocht omdat de oude voor mij aan vervanging toe was. Ik bel vrij veel en zit tussendoor ook veel op de telefoon. Voor mij belangrijk dat de accu het te allen tijde een hele dag uithoud.

Pluspunten

  • 6,1" scherm
  • Snelheid
  • OLED in "budget" versie
  • Camera

Minpunten

  • Prijs
  • Prijs
  • Geen oplader
  • Geen oortjes

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

MisterM1997 27 augustus 2021 Product gekocht

Apple iPhone 12 64GB Zwart

Zeer aan te raden!

Pluspunten

  • Snel
  • Hoge Kwaliteit
  • Opslag

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
jdcjdc 24 februari 2021 Product gekocht

Apple iPhone 12 64GB Zwart

De beste smartphone onder de €1000!

Pluspunten

  • Snelle chip
  • Prachtig scherm
  • Prachtig geluid
  • iOS: quasi perfect OS
  • Langdurige software update support
  • Hoge resell value (in vgl met Android phones)
  • Goede batterij

Minpunten

  • prijs in Europa (veel goedkoper in US bv.)

Eindoordeel

Score: 5
Ataturk 16 februari 2021 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Blauw

Wereld van verschil komende van een iphone 8. Ik ben helemaal in de iphone eco systeem. Strakke en gemakkelijke design, verder is IOS zeker een aanrader! Ik mis in scherm fingerprinter voor de rest heeft deze iphone alles wat ik wou.

Pluspunten

  • Batterij
  • Oled
  • Hoekige design

Minpunten

  • geen inscreen fingerprint

Eindoordeel

Score: 5
blackgodxx 15 december 2020 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Blauw

Wederom een iPhone waar je weinig aan kunt op- of aan merken. Werkt zoals je het verwacht van een iPhone. Hiervoor een iPhone XS gehad. Verschillen zijn minimaal

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Helder en scherp scherm
  • Lange accuduur (Zelf haal ik 9-10 uur daadwerkelijk gebruik in 48 uur)
  • Camera

Minpunten

  • Lightning i.p.v. USB-C
  • Geen USB-C Adapter
  • Geen (draadloze) oortjes
  • Geen telelens, had liever een WideView en Telelens gezien i.p.v. de "normale" lens
  • Iets groter dan mijn vorige iPhone (XS)

Eindoordeel

Score: 5
stefhoudijk2001Newbie 27 oktober 2020 Product gekocht

Apple iPhone 12 128GB Blauw

Komend van een S9 vindt ik het een fantastisch apparaat, accuduur is vele malen beter en de apps worden razendsnel geladen. Het is wel jammer dat Apple nog steeds niet overgestapt is naar usb-c.

Pluspunten

  • Oled scherm
  • Prima accuduur
  • Gebruiksvriendelijkheid

Minpunten

  • Geen usb-c

Eindoordeel

Score: 5
NextGenOscar 23 oktober 2020 Product gekocht

Apple iPhone 12 64GB Blauw

Wat een geweldige telefoon. Ik kom van een XR en deze telefoon is veel dunner en lichter. Ook is het design prachtig en de camera veelzijdig. De accuduur is ietsje beter dan de XR. De blauwe versie is in het echt donkerder dan op de foto’s.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Mooi OLED scherm
  • Dunne schermranden
  • Snelle en zuinige SoC
  • 5G (future-proof)
  • Veelzijdige camera

Minpunten

  • Nog steeds geen USB-C op de telefoon zelf
  • Lightning naar USB-C kabel ipv USB-A
  • 128GB voor instapmodel was welkom geweest

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Apple iPhone 12 64GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True