Gemiddelde gebruikersscore
Als je deze zoomrange nodig hebt, is dit de lens die je moet hebben! Optisch is deze lens geweldig!
Top lens, kan deze zeker aanraden.
Wel moet ik zeggen dat bij snel bewegende objecten (zie luchtshow) de lens moeite had om het onderwerp te tracken, de lens was vaak aan het "hunten" om scherp te stellen wat ervoor heeft gezorgd dat ik in elk geval tijdens deze show handmatig heb scherp gesteld.
Sanicole 2024:
Maar bij langzaam bewegende/stil staande objecten is de autofocus snel, stil, en zuiver, zelfs bij weinig licht, en uit de hand gefotografeerd zorgt het voor mooie resultaten.
Verder zit er ook een schuifbare opening in de lenskap, voor het bedienen van bijvoorbeeld een ND filter, maar op deze maat zal ik die nooit gebruiken en het overkomt mij te vaak dat ik deze per ongeluk open zet, ik heb nog niet gezien of dit invloed heeft op de foto`s.
De lens een paar dagen gehuurd na hem eerder al meerdere keren te hebben gebruikt om te kijken of het wat is naast de EF 200-400 L F4 + 1.4extender. Want de laatste is niet altijd even handig qua formaat. Eerder de EF 100-400L type 1 gehad die juist weggedaan omdat ik die nooit meer gebruikte naast de 200-400 wegens enorm groot verschil in resultaten. Dat zou met deze dichter er tegen aan zitten. Voor reizen waar wildlife niet het primaire doel is.
Mooi compacte en lichte lens samen gekocht met de R7. Eerst fotoresultaten zien er veelbelovend uit. Uit de hand kun je scherpe fotos maken en het scherpstellen gaat heel snel. Ook bij weinig licht kun je nog uit de hand fotograferen. Ga hier hopelijk heel veel plezier van hebben :-)
Mooie L lens maar tegen een stevige prijs. Beeldkwaliteit is prima. Wel is er veel plastic gebruikt. Maar daardoor is het gewicht laag gebleven.
De smooth-tight ring vind ik niet heel tight. Dat is bij anders lenzen beter.
Een waanzinnige lens. Snel, scherpe pics. Echt kwaliteit.
Zeer fijne lens met een lekker bereik. Na 350mm begint diafragma wel kleiner te worden (f/6.3) maar het valt nog mee, pas na 450mm word het f/7.1. Lens is zeer scherp ook op een R5 en heeft weinig correcties nodig. Wel aan de prijs en gewicht is wel hoog.
Mooie bouwkwaliteit en een leuke upgrade van de 100-400. Wel erg aan de prijs.