Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwertz DE)

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
27
Score: 4
18
Score: 3
6
Score: 2
3
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
Mickey77 7 juli 2020 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Ik was niet 100% zeker van deze keyboard upgrade, om twee redenen. Ik had wat specifieke wensen voor het programmeren en na jarenlang gewerkt te hebben op een ouderwets bord had ik ook wat twijfel of ik zou wennen aan de kleinere travel. Die twijfels bleken onterecht. Een fijn toetsenbord!

Pluspunten

  • Lekker klein maar toch met numeriek deel
  • Lekker zwaar en voelt stevig aan
  • De rubberen voetjes maken dat hij goed op zijn plek blijft
  • Voor mij juiste hoeveelheid travel
  • Eenvoudig programmeerbaar
  • Prettig schakelen tussen 3 computers
  • Mogelijkheid lock toetsen uit te schakelen

Minpunten

  • Programmeerfuncties kunnen uitgebreider (slechts 1 functie per toets)
  • Bij wisselen werken de geprogrammeerde functies pas na een korte vertraging
  • Samen schakelen van keyboard en muis/trackball is nog niet mogelijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

+3
Frozen 24 februari 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Het toetsenbord is een zeer gebruiksvriendelijk toetsenbord wat eigenlijk hetzelfde tikt als de MacBook Pro uit 2015. De toetsen hebben een inkeping waardoor je minder tikfouten maakt, dit is erg fijn. De accuduur is erg goed en de software zorgt ervoor dat je de functie van 17 toetsen kunt aanpassen.

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • Oplaadbaar via USB-C
  • Toetsen tikken fijn
  • Licht toetsenbord
  • Backlight gaat automatisch aan
  • Snel wisselen tussen apparaten
  • Veel opties in de software
  • Duurzaam product

Minpunten

  • Geen pootjes om de toetsenbordstand te wijzigen
  • In de software kan je geen echte macro’s aanmaken, wel keystrokes.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+2
yorroy 14 mei 2020 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Dit toetsenbord aangeschaft omdat ik zowel met MacOS als Windows werk en daarvoor is dit toetsenbord uitermate geschikt. Het switchen tussen 3 systemen gaat snel en eenvoudig. Het toetsenbord typt ontzettend fijn als je er een lange dag mee moet werken.

Pluspunten

  • Zwaar en blijft daardoor goed op zijn plaats
  • Typt heerlijk
  • Verlichting
  • USB-C
  • Makkelijk wisselen tussen 3 systemen

Minpunten

  • Accu ipv batterijen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

+2
Dutchdude99 5 augustus 2020 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Een goed toetsenbord met een bijbehorende prijs.

Pluspunten

  • Comfort
  • Stilte
  • Bouwkwaliteit
  • Backlight
  • Prijs
  • Multi-device mogelijkheid

Minpunten

  • Bouwkwaliteit
  • Backlight gaat soms uit zichzelf aan
  • Levertijd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
jan-marten 26 juni 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Fraai toetsenbord met Unify/Bluetooth koppeling. De functieknoppen zijn slecht ingedeeld.

Pluspunten

  • Stevig materiaal
  • Ideaal voor in de laptoptas
  • Zowel unify als bluetooth
  • Oplaadbaar met USB-C kabeltje

Minpunten

  • Functieknoppen verschoven
  • Geen ruimte tussen functieknoppen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 2
Drivers / support Score: 2
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
SRI 30 december 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Prima product, paar minpunten om eventueel op te letten

Pluspunten

  • Verbinden met meerdere (3) devices
  • Goede ondersteuning voor macOS en Windows

Minpunten

  • Geen specifieke (media)toetsen
  • Relatief zwaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 3
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
Mr_0izO 17 december 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Mooi toetsenbord, is aardig prijzig maar zeker het geld waard. Typt fijn, kan verbonden worden via bluetooth en het heeft veel extra opties. Een minpunt, kan niet via de USB-kabel aangesloten worden (alleen opladen).

Pluspunten

  • Mooi design
  • Typt fijn
  • Bluetooth
  • Veel opties

Minpunten

  • Werkt niet via USB-kabel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 3
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
Martinique 10 september 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Het MX Keys toetsenbord typt heel erg fijn. De toetsen voelen zacht aan. Het switchen tussen PC's is heel eenvoudig. Prijs is aan de hoge kant maar je krijgt er wel een goed toetsenbord voor terug. Fijne combi met de MX Master 3 muis.

Pluspunten

  • Typt heel fijn
  • Zwaar / solide
  • Makkelijk switchen
  • Logitech Options software

Minpunten

  • Functietoetsen
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 3
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
DocktorDicking 31 augustus 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Heb het toetsenbord nu +/- een jaar in gebruik. Erg prettig toetsenbord, voelt prettig met typen en ligt stevig op mijn bureau. Hiervoor had ik een mechanisch toetsenbord maar dit heeft nu toch wel de voorkeur. Accu gaat ongeveer een week mee en opladen met usb c is een pluspunt.

Pluspunten

  • USB c
  • Verlichte toetsen
  • Stevige bouwkwaliteit en gewicht
  • Accu gaat +/- een week mee
  • Windows, Linux, MacOs
  • Switchen tussen computers
  • Kwaliteit na een jaar nog steeds top

Minpunten

  • MacOS heeft soms problemen met opnieuw verbinden (switchen)
  • Batterij melding Linux niet correct

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
moon306 26 oktober 2020 Product gekocht

Logitech MX Keys (met polssteun, Azerty FR)

Een prijzig toetsenbord, maar wel een zeer goede voor een vast bureau opstelling. Na 2 maanden nog steeds zeer tevreden over het gebruik. Jammer dat er geen BE Layout van gemaakt wordt. Oh ja, de polssteun is compleet overbodig, dus koop hem zonder is mijn advies.

Pluspunten

  • Typt supervlot: aangename travel, uitgeholde toetsen.
  • Mooie vormgeving
  • Blijft goed vast op je bureau staan
  • Batterijlading gaat voldoende lang mee
  • Fn-toesten (un)locken
  • Met verlichting

Minpunten

  • Jammer dat er geen BE layout van gemaakt wordt
  • De polssteun is compleet overbodig (mijn advies = koop zonder)
  • Verlichting kan je niet continu aanzetten
  • Behuizing kraakt als je het opneemt en mee beweegt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
Tijntje 31 januari 2020 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Prima toetsenbord, ik kwam van de Logitech G213 en werd helemaal gek van de half mechanische toetsen die daar op zitten. Dat was dan ook een budget bordje.

Pluspunten

  • Fijne toets aanslag
  • Stevig bord

Minpunten

  • Sommige toetsen ogen wat druk vanwege de Windows/Mac/Linux support
  • De F1-12 toetsen rij had van mij los van de Fn toetsen gemogen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

0
MadMax12 4 januari 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Nu een paar weken in gebruik en erg tevreden met het toetsenbord. Het wisselen tussen meerdere laptops in mijn geval gaat erg makkelijk en dit scheelt een hoop werk. Samen met een Logitech muis met de "Flow" functie wissel je hiermee snel en makkelijk tussen meerdere apparaten.

Pluspunten

  • Fijne toetsen
  • Plat design
  • Meerdere apparaten met 1 toetsenbord
  • MacOS en Windows

Minpunten

  • vinger vlekken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

0
Leukeboy2019 1 september 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Software is belabberd waardoor media toetsen kunnen blijven steken en je 100% audio of geen kunt krijgen. Bij gamen worden langdurige toetsaanslagen soms niet geregistreerd. Bouwkwaliteit is prima en het gebruik met meerdere computers en OSen is uitstekend. LT;DR hij doet het maar niet goed genoeg voor de prijs.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Draadloze verbinding
  • Meerdere computers
  • Mac en Windows

Minpunten

  • Software van Logitech
  • Registratie van bepaalde toetsaanslagen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 2
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 3
Precisie Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4

0
phm 29 oktober 2019 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Het Logitech MX Keys toetsenbord is een chique premium toetsenbord dat zeer comfortabel typt, stevig blijft liggen en voor wie dat wenst over verlichting beschikt

Pluspunten

  • top kwaliteit
  • zwaar, waardoor het goed blijf liggen
  • typt uitstekend
  • geen batterijen, maar accu
  • uitschakelbare verlichting

Minpunten

  • combinatie geprogrammeerde en functietoetsen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

antonijn 28 september 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

De slechte review is vanwege Logitech support. Het toetsenbord begon na een poosje te kraken omdat er vuil onder de toetsen zat. Ik heb de toetsen héél voorzichtig verwijderd, van twee toetsen zijn de clipjes gebroken. Logitech stuurt geen vervangende onderdelen op. Dus mijn toetsenbord is onbruikbaar.

Pluspunten

  • Typt prettig

Minpunten

  • Kan niet schoon gemaakt worden
  • Logitech support

Eindoordeel

Score: 2
jackisidore 30 juli 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Prima toetsenbord. Helaas is er in NL alleen een ISO layout te koop, dus met een kleine linker shift en daarnaast een \| toets. Irritant als je van een ANSI komt (met een brede shift). Gelukkig is er Microsoft Powertoys waarmee je de \| kunt remappen naar shift.

Pluspunten

  • Lekker tikken

Minpunten

  • ISO geen ANSI

Eindoordeel

Score: 4
1201alarm 25 juni 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (met polssteun, Qwerty US)

Een prima gebouwd toetsenbord met twee kwalijke gebreken: - de wireless connectie hapert bij binnenkomende berichten op mijn telefoon. - de achtergrond verlichting knippert voortdurend en heeft geen optie voor een time-out of om de verlichting continu aan te laten.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Opties
  • Schakelen tussen PC's
  • Accuduur

Minpunten

  • Gammele wireless connectie
  • Onbruikbare achtergrondverlichting

Eindoordeel

Score: 3
MrFortune 14 juni 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Eerst een mechanisch toetsenbord gehad, maar wou toch draadloos. Deze op het oog maar twijfelend over het gevoel van een "laptop toetsenbord". Ik wil niet meer anders. Werkt hartstikke prima.

Pluspunten

  • USB C
  • Typt fijn
  • Draadloos
  • Werkt prima in linux

Minpunten

  • Onthoud stand backlight niet na uitzetten toetsenbord. Moet steeds handmatig de backlight uitzetten na het aanzetten.

Eindoordeel

Score: 5
Zwolsermbtr 8 juni 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Enorm fijn toetsenbordje. Hiervoor een mechanisch (cherry reds) toetsenbord gehad, maar vond de hoeveelheid travel maar niks. Deze is lekker low profile en voelt enorm goed om op te typen.

Pluspunten

  • Zeer fijne toetsen
  • Lange batterijduur
  • Automatisch oplichten
  • Bluetooth en receiver opties

Minpunten

  • Lastig kruimels verwijderen
  • Fn/media keys gecombineerd

Eindoordeel

Score: 5
Nougat 15 januari 2022 Product gekocht

Logitech MX Keys (met polssteun, Qwerty US)

De ergonomie van het toetsenbord gaat nergens over... oftewel het is absoluut geen ergonomisch toetsenbord. Ik krijg er alleen maar vermoeide polsen van. Ook met de polssteun van Logitech krijg ik dit. Je pols zit gewoon te ver in een knik.

Pluspunten

  • Uiterlijk

Minpunten

  • Ergonomie
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 2
sietsebij 8 december 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (met polssteun, Qwerty US)

Zeer degelijk toetsenbord welke fijn typt en snel opgeladen kan worden via de USB-C aansluiting. Na het vol laden gaat het toch al snel enkele maanden mee op een lading. Klein maar stevig en ook met een nummeriek bord. Al met al zeer tevreden met dit topproduct. Polssteun ook fijn.

Pluspunten

  • Fijne toetsaanslag
  • Accu die lang mee gaat
  • Verlichting die uit zichzelf zachtjes aan gaat wanneer je wil gaan typen.
  • Metalen behuizing zorgt voor een hoog kwalitatief gevoel
  • Werk samen met Logitech muizen op een USB adapter
  • Polssteun werkt fijner dan ik had verwacht. Zorgt voor een comfortabele houding.

Minpunten

  • Redelijk prijzig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
RemyB 5 november 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (met polssteun, Qwerty UK)

Echt een goed toetsenbord voor een prima prijs, ik gebruik dit toetsenbord nu sinds release elke dag (in combinatie met een MX Master 3) en eigenlijk geen problemen mee. Veel aan te passen via Logitech Options en hij typt erg fijn, het typen gaat stil en maak ik weinig fouten.

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit
  • Stil
  • Logitech Options is heel veel aan te passen
  • Enorm goede accuduur (zonder backlight), kan een paar maanden mee minimaal
  • Typt zeer fijn
  • Goede prijs
  • Eigenlijk gewoon perfect

Minpunten

  • Bij aanzetten gaat de backlight altijd aan, hij onthoud deze instelling niet
  • Gaat af en toe in slaapstand, uit slaapstand halen duurt soms een paar seconde, of spammen

Eindoordeel

Score: 5
pleiadian 5 november 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Fijn solide toetsenbord met heerlijke aanslag. Indeling is niet helemaal standaard, er zit bijvoorbeeld geen ruimte tussen F4/F5 en F8/F9. Daardoor kost het me meer moeite om blind te typen. De vorm van de toetsen is prettig, maar licht van boven wordt gereflecteerd waardoor de toetsen slecht te zien zijn.

Pluspunten

  • Fijne aanslag
  • Verlichte toetsen
  • Solide

Minpunten

  • Structuur ontbreekt, bijv bij functietoetsen
  • Slecht leesbaar bij licht van boven

Eindoordeel

Score: 4
dZinee 23 september 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwerty US)

Zeer fijn toetsenbord, werkt ideaal met Flow, mooie keystroke.

Pluspunten

  • Typt zeer fijn
  • Directe verbinding via unifiy
  • Geschikt voor Flow
  • Opladen via USB-C

Minpunten

  • Beperkt aanpasbaar
  • Prijs
  • Zwaar

Eindoordeel

Score: 4
julesjacobs 29 augustus 2021 Product gekocht

Logitech MX Keys (met polssteun, Qwerty US)

Geweldig toetsenbord voor tekst & programmeren. Het typt lekker licht en snel en stil en met relatief korte keytravel t.o.v. een mechanisch gamingtoetsenbord. GROTE NADEEL IS DE LAYOUT: geen ANSI beschikbaar in de EU. Let op dat sommige webshops wel foto's van ANSI hebben, maar allemaal toch US international leveren!

Pluspunten

  • Typen voelt lekker
  • Degelijk gebouwd
  • Lange accuduur

Minpunten

  • Pas op! Heeft ISO layout
  • Niet beschikbaar in ANSI layout
  • Linker shift-toets is klein: even groot als letters
  • Zit een andere toets tussen linker shift en Z
  • Toetsen rond de ENTER anders dan je gewend bent

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech MX Keys (zonder polssteun, Qwertz DE)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee