Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
13 augustus 2007 Rapporteer

Algemene beoordeling Ik kocht dit scherm omdat het: 1. Een groot scherm is. 2. Een hoge resolutie heeft. 3. Een snelle reactietijd heeft. Dingen als het 90 graden draaien en het in hoogte verstellen waren alleen maar mooie extra's. Zoals altijd bij Samsung krijg je topkwaliteit en een mooi design, dus betaal je iets meer dan bij de rest. Featureset Maximale resolutie van 1600x1200 @ 60Hz, dat werkt zeer goed, veel past op het scherm en horizontaal scrollen (links-rechts schuiven) is nauwelijks nodig. Het scherm is redelijk groot. 20.1" of bijna 51cm. In deze tijd is het al niet meer super groot, maar je kunt er fijn je werkt op doen. De monitor heeft zowel een VGA als DVI ingang. In feite kan je er 2 PC's op aan sluiten...

Pluspunten

• Groot
  • Hoge resolutie
  • Hoogte verstelbaar
  • MagicRotation
  • VGA en DVI (inc. kabels)
  • Snel (5ms)
  • Mooi design

Minpunten

• Slechte weergave bij gebruik MagicRotation
  • Geen S-Video

19 mei 2007 Rapporteer

Ik denk al vanaf november 2005 ;-) na over een nieuwe monitor. In eerste instantie was mijn keus gevallen op een nieuwe snelle monitor BenQ FP93GX met een LCD van AUOptronics. Deze monitor is geschikt voor FPS games. Ik ga niet verder op deze monitor in omdat ik hem uiteindelijk niet gekocht heb. Ik kan wel vermelden dat deze monitor in 2006 door de organisatoren van thecpl.com is gekozen als de meest geschikte monitor voor het tournooi. Maar op dat moment was de monitor in Europa nog niet te koop, zodat ik even heb afgewacht. Begin maart werd mijn aandacht getrokken door een nieuwe monitor van Samsung waarin heel snelle LCD voor deresolutie 1600x1200 wordt gebruikt. De details van productieproces ken ik niet maar het is gebaseerd op de...

Pluspunten

• resolutie 1600x1200 20 inch"
  • betaalbare niet-breedbeeld

Minpunten

• voet

Ik vind dit echt een geweldig scherm. Er komt een enorme hoeveelheid licht vanaf in vergelijking met een CRT. Het beeld is echt haarscherp. De kijkhoek is goed. Je kan niet helemaal vanaf de zijkant kijken, maar dat is ook niet super belangrijk dunk mij omdat je normaliter toch recht voor het scherm zit.

Bij de native resolutie van 1600x1200 is alles goed te zien en niet te klein. De kleuren zijn goed, maar niet levensecht, dat heb je met zo'n snel scherm. Alleen bij hele snelle games zoals Quake3 Arena zie je lichte ghosting effecten. Ik heb hem aangesloten op een Geforce 6600 met een DVI kabel, dus je hoeft niets in te stellen.

Alleen het voetje is niet ideaal, hij draait wat moeilijk. Maar ja, hoe vaak doe je dat?

Toen ik weer achter mijn Dell 21'' CRT kroop, moest ik even wennen. Onscherp beeld, wit is grijs, zwart is ook grijs....

Maw, deze heb ik voor een vriend gekocht, maar ik ga er vrijwel zeker zelf ook 1 halen!

Pluspunten

• Lichtopbrengt. Grootte. 1600x1200. Prijs. DVI.

Minpunten

• Ghosting bij heel snelle games. Niet breedbeeld. Voet.

14 december 2007 Rapporteer

Nadat ik half tweakers.net en alle hardware-sites had uitgelezen heb ik besloten dat ik niet het meest perfecte scherm hoefde.. er was immers ook nog een budget om naar te kijken. Ik wilde wel graag een groot scherm. En groot dat is niet alleen een flinke la(m)p maar ook een hoge resolutie. Nu kan mijn voor dit doel aangeschafte mac mini tot 1600-nogwat bij 1200-nogwat, maar dan liefst wel met DVI. Budget was rond de E250, dus een echte 20" zou het niet worden leek me. Zoeken zoeken zoeken wat dan een redelijk scherm is. En na veel enthousiaste reacties op de Samsung schermen gelezen hebben besloten om een 203B te kopen. Ja. Dat is géén 204B. Hij stond zelfs in de folder van de plaatselijke computerwinkel, maar ondanks een frisse...

Pluspunten

• nette afwerking
  • lekker groot, goede resolutie
  • laat zich goed inregelen

Minpunten

• voet is wat zwabberig

16 september 2007 Rapporteer

Een matige review, waarom?
3 weken terug 2 stuks gekocht na overal behoorlijk lovende kritieken te hebben gelezen. De specs waren aantrekkelijk en ik vind het ook een mooi scherm om te zien. Echter hadden ze allebei 1 dode pixel die vooral goed te zien was bij het weergeven van lichte kleuren. Ik kon dus terug naar de winkel om ze om te gaan ruilen. Afgelopen weekend hadden ze 5 nieuwe binnengekregen dus ik ben naar de winkel gegaan en heb daar ter plaatse de nieuwe monitoren gechecked op dode pixels. Er was er maar 1 pixelperfect en die heb ik dus nu thuis staan. Ik kan nu dus weer wachten op een verse lading om te kijken of daar ook weer een goeie bij zit.
De monitor an sich is een mooi product en biedt waar voor het geld. Het beeld is strak en snel genoeg om bijvoorbeeld UT2K4 goed weer te geven zonder dat ik last heb van ghosting.
Echter is het blijkbaar een serie die maar matig gebouwd wordt want van de 7!! exemplaren was er maar 1 zonder defecte pixels. Wordt vervolgd wanneer ik het 2de scherm heb kunnen ophalen.
16-09-2007
Een Update. Ik heb mijn mening nog verder naar beneden moeten bijstellen. De schermen zijn niet geschikt om op mijn nieuwe pc met een asus 8800gtx via dvi aangestuurd te worden. Ze gaan dan om...

Pluspunten

• Gelukkig ook analoog wel een mooi scherp en snel beeld gecombineerd met een strakke vormgeving. Hoge native resolutie van 1600*1200 is op 20" , ondanks dat ik dvi niet kan gebruiken en de refreshrate wat roet in het eten gooit, heerlijk werken/gamen.

Minpunten

• Slecht gebouwd of matige kwaliteitscontrole want maar 1 uit 7 exemplaren dat pixelperfect is vind ik niet best. DVI is niet bruikbaar zonder dat het beeld af en toe uitvalt.

2 van 5 sterren (Slecht)
20 juni 2007 Rapporteer

De reden om in januari 2007 voor deze monitor te kiezen was de hogere resolutie (1600x1200) dan veel concurrenten en de gunstige prijs. Ik heb fysiek geen ruimte voor een setup met twee beeldschermen, en 24inch of groter was aanmerkelijk duurder. Dit is een goed compromis. Ondertussen zijn we zes maanden verder en ik ben nog steeds tevreden. Het beeld is uitstekend voor algemeen gebruik en regelmatig intensief programmeren (eclipse). Met dit scherm speel ik geen games of dvd's, waardoor ik geen mening kan geven over zaken als ghosting. Ook over de kleurechtheid maak ik mij niet erg druk; de achtergrond van OS X Tiger ziet er erg goed uit :-) Mijn computer is een Apple Powerbook G4 (laatste generatie) met DVI kabel. Ik gebruik de powerbook...

Pluspunten

• resolutie
  • beeld bij algemeen gebruik

Minpunten

• geen ontdekt

5 december 2006 Rapporteer

Aankoop

Na een lange zoektocht naar een TFT die geschikt was voor mijn behoeften, raakte mijn geduld langzamerhand op. Nu er ook nog is een keer een grote LAN party dichterbij kwam besloot ik dat het tijd was om een nieuwe monitor aan te schaffen, en afstand te doen van mijn oude 17" CRT. Ik wist al wel dat de beeldkwaliteit niet te vergelijken zou zijn, het enige wat ik nog zocht was een monitor die aan mijn eisen voldeed. Dat kwam neer op het volgende pakketje :
-Hoge resolutie
-Weinig tot geen ghosting
-Goede beeldkwaliteit

Dit eisenpakket had ik geformuleerd omdat ik aan snelle FPS games doe, regelmatig films kijk, en ook nog is veel multitask tijdens het serverbeheren.

Omdat ik de markt al aardig in de gaten had gehouden was de keuze vrij beperkt. Het ging tussen een aantal 20" monitoren. De merkvoorkeur voor Samsung en het feit dat deze monitor op voorraad was bij een bekende webshop gaven de doorslag, en ik bestelde de Samsung 204B.

Eerste indruk
Na het uitpakken en voor het eerst in gebruik nemen van de monitor viel het me niet tegen. Dankzij de DVI aansluiting hoefde er niks ingesteld te worden, en was de beeldkwaliteit meer dan goed. De hoeveelheid licht was voor mijn doen nog wat teveel,...

Pluspunten

• Over het algemeen zeer goede beeldkwaliteit
  • Zeer goede lichtopbrengst
  • Veel instelmogelijkheden
  • Hoge resolutie (1600x1200)

Minpunten

• Slecht beeld in films
  • 100% brightness kan teveel zijn (hoofdpijn ed.)
  • Ghosting is zichtbaar aanwezig
  • Karige featureset

23 november 2006 Rapporteer

Ik heb begin dit jaar een 204Ts gekocht, zeer tevreden over. Omdat die nergens meer te krijgen waren en ik voor mijn 2e monitor dezelfde features, wilde heb ik maar een 204B genomen die nog wel te koop was.
De 204B is duidelijk een ander soort paneel, maar zolang je hem in de landscape mode gebruikt is hij vrijwel even goed als de 204Ts. De kleuren zijn wel anders, maar ik zou niet weten welke correct is. Dat het paneel sneller zou zijn merk ik overigens nergens aan. Wel is het negatieve effect bij schuine inkijkhoeken veel groter. Als je schuin naar de monitor kijkt zie je ook kleurgradienten die er in werkelijkheid niet zijn.
De rest is wel in de andere reviews verteld.

In portrait mode valt de 204B zwaar tegen. Waar er bij de 204Ts nauwelijks verschil is tussen landscape en potrait mode, is dat anders bij de 204B. De maximale inkijkhoeken zijn dan namelijk verschillend afhankelijk of je van links of van rechts naar het paneel kijkt. Als je kijkt in de richting vanaf de "oorspronkelijke onderkant waar de knopjes zitten" is het effect snel hinderlijk. Ik heb hem daarom links moeten zetten in mijn dual monitor opstelling. Als je veel portrait wil werken kan je mi. beter meer geld uitgeven en een 214 kopen.
Ook de voet valt...

Pluspunten

• Een van de weinige betaalbare hoge resolutie panelen, met een draai, kantel, roteer voet.

Minpunten

• Effect schuin inkijken niet gelijk in alle 4 de richtingen. (Alleen hinderlijk in Portrait mode).
  • Slechte voet

3 van 5 sterren (Voldoende)

15 november 2010 Rapporteer

Samsung Syncmaster 204B Zilver

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 204B Zilver?