Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Bij het samenstellen van mijn nieuwe PC moest er uiteraard ook RAM geheugen in, aangezien de PC zonder niet werkt. Ik heb gekozen voor dit setje, daar ik in mijn diverse PC's altijd tot volle tevredenheid Kingston geheugen heb gebruikt. Het is een no-nonsense merk, van een goede kwaliteit, onderstreept door een levenslange garantie
Tijdens het zoeken naar geheugen is het altijd een goed idee om even op de website van de moederbord fabrikant te kijken, om te zien met welke types/series van welke geheugen fabrikanten het moederbord getest is. Zo voorkom je mogelijk onverklaarbare vastlopers later, en sta je wat sterker in je schoenen in het geval er wél iets mis gaat, en je garantie moet halen bij de leverancier/computerwinkel.
* De verpakking
Dit...

Pluspunten

• Goed en goedkoop

Minpunten

• Geen

Featureset: De latencies zijn vrij hoog, en er zit geen heatspreader op. Echter, dit geheugen heb ik aangeschaft als het goedkoopste setje PC2-5300 met een capaciteit van 2GB, en niet om de lage latencies of heatspreader. Stabiliteit: Ik heb in totaal toch wel een uur of 24 aan memtests en Orthos erop zitten nu, en het is ECHT stabiel. Niets op aan te merken verder. Overklokbaarheid: Zoals in de andere reviews, klokt ook mijn setje goed. Ik had deze niet gelezen, en eerlijk gezegd niet heel veel verwacht. Nu weet ik dat DDR1 bijna altijd wel goed klokt, dus ik dacht ergens dat het met DDR2 ook wel het geval zou zijn. Echter, bij het klokken geloofde ik m'n ogen bijna niet, ik dacht iets unieks te hebben! Standaard...

Pluspunten

• Overklokbaarheid
  • Prijs
  • Stabiliteit

Minpunten

• Ehh.. Geen heatspreader en dus lelijk.. Verder niets?

Motivatie van keuze
Bij de keuze van het geheugen voor een nieuwe computer heb ik me laten leiden door de Best Buy Guide van o.a. maart 2007. Ik wilde geheugen dat paste bij de Core 2 Duo E6600 die ik enigszins wilde overclocken. De E6600 loopt op 9*267 MHz, wat zou neerkomen op 533 MHz DDR2, dus de 667 MHz DDR2 van deze modules zou al voldoende moeten zijn om het geheugen 4:5 te laten lopen.

Eerste overclocken
Voor het overclocken heb ik in eerste instantie de verhouding 1:1 aangehouden en stock voltages. Bij het opvoeren van de FSB naar 367 MHz kon het geheugen het probleemloos bijhouden. Hoger wilde ik niet gaan omdat ik dan de CPU koeler voluit moet laten draaien, wat een hoop herrie maakt. Maar om de mogelijkheden van de geheugenreepjes te testen heb ik dus een verhouding van 4:5 gebruikt.

Verder overclocken
Standaard hebben de PC5300 reepjes 1,8V nodig. Maar bij hogere FSB hebben ze ook meer VDimm nodig. In de TCA fora van GoT kom je vaak geheugenvoltages tegen van 2,1V voor PC6400, dus ik heb eerst maar een tussenweg genomen van 2,0V met standaard timings. Dit liep allemaal stabiel op 800 MHz DDR2. Daarna heb ik geprobeerd de timings wat strakker te zetten, op 4-4-4-12-16 met 800 MHz DDR2 op 2,0V...

Pluspunten

• Zeer goedkoop
  • Goed overclockbaar

Minpunten

• Geen

29 januari 2008 Rapporteer

Heb deze latjes gekocht omdat de Corsair XMS2 (cm2x1024-5400c4) latjes niet goed werkten op mijn moederbord. Had voor 35 euro per 2 latjes van 1gb niets te klagen dacht ik zo. Nu draaien ze al een maand zonder problemen. Heb nog niet gekeken naar de overclockbaarheid, zie het nut er ook iig nog niet van in Voor weinig geld gewoon goed geheugen , meer kan ik er niet van zeggen Overclockbaarheid is niet zo super, heb het gisteren getest, maar hij kapt er nogal snel mee Had mijn Core 2 duo op 2,66 staan ipv 2.13, toen begon het geheugen te lacken, maybe dat ik het meer voltage moest opschroeven, maar hij is me standaard snel zat dus ben ik niet verder gegaan

Pluspunten

• Goedkoop
  • Stabiel
  • Wat wil je nog meer.........

Minpunten

• Zien er niet al te mooi uit

Even voor de duidelijkheid: Het gaat hier om Kingston 1GB x2 PC5300 CL5 Value RAM. Standaard draaien deze bankjes op: 667MHz, 1.8V, timings: 5-5-5-15-20. Ik sluit me volledig aan bij de vorige Surveys. Ik heb dit gegeheugen nu ook op 4-4-4-12-16 (2.0V) draaien, en alles draait super stabiel. Momenteel draait het op 860MHz. Ik heb het geheugen gekocht voor 66euro, terwijl het nu prestaties levert van geheugen dat ruim 1.5x zo duur is . Verpakking is simpel, 2 bankjes met een instructieboekje. Niet speciaal, maar is ook niet nodig voor geheugen.

Pluspunten

• Super overclockbaar
  • Prijs!

Minpunten

• Ik kan niets bedenken

18 april 2007 Rapporteer

Er zijn nog geen surveys voor dit product (Kingston PC5300 CL5 2x1GB) terwijl het wel verschrikkelijk populair product is, dus ik dacht laat ik eens een survey schrijven.

Heb dit kingston geheugen voor 90 euro gekocht in combinatie met:

Intel Core 2 Duo E4300
Asus P5b Deluxe
Asus 7900GS TOP

Ik had eigenlijk PC5300 geheugen gekocht omdat ik toch niet hoger wou overclocken dan 3Ghz met mijn E4300 @ 333Mhz FSB, RAM @ 667Mhz = PC5300. Voor de lol toch even geprobeerd of het geheugen hoger wou clocken door de FSB:RAM verhouding op 4:5 te zetten, tot mijn verbazing liep het geheugen zonder problemen op 833Mhz DRR. Daarna geprobeerd de timings wat aan te scherpen. Standaard loopt dit geheugen op timings van 5-5-5-15, ik heb het op 4-4-4-12 gezet. Op 833Mhz loopt het systeem dan jammergenoeg niet helemaal meer stabiel. Daarna FSB op 320Mhz gezet, 800Mhz DDR (PC6400) voor het RAM met de timings van 4-4-4-12 en het systeem liep weer stabiel.

Met andere woorden ik heb nu gewoon PC6400 CL4 geheugen voor de prijs van PC5300 CL5 geheugen. De prijs/snelheids verhouding is echt super. Laat je niet misleiden door de lage prijs want dit geheugen clockt echt super!

Misschien heb ik net geluk gehad met de juiste chips op de modules,...

Pluspunten

• Super overclockbaar voor zulk goedkoop geheugen!
  • Ik koop altijd kingston geheugen en alle modules die ik van kingston heb gehad clockten super en ze doen het nog allemaal!

Minpunten

• Geen

4 januari 2014 Rapporteer

8 november 2013 Rapporteer

15 september 2013 Rapporteer

Kingston ValueRAM KVR667D2N5K2/2G

3 van 5 sterren (Voldoende)

31 januari 2013 Rapporteer

2 september 2011 Rapporteer

12 februari 2011 Rapporteer

14 juni 2009 Rapporteer

20 april 2009 Rapporteer

24 december 2008 Rapporteer

16 mei 2008 Rapporteer

Kingston ValueRAM KVR667D2N5K2/2G

Heb jij ook een Kingston ValueRAM KVR667D2N5K2/2G?