Kingston ValueRAM KVR667D2N5K2/2G Review

19 mei 2007, laatste update op 19 mei 2007, 1.774 views Rapporteer

Motivatie van keuze
Bij de keuze van het geheugen voor een nieuwe computer heb ik me laten leiden door de Best Buy Guide van o.a. maart 2007. Ik wilde geheugen dat paste bij de Core 2 Duo E6600 die ik enigszins wilde overclocken. De E6600 loopt op 9*267 MHz, wat zou neerkomen op 533 MHz DDR2, dus de 667 MHz DDR2 van deze modules zou al voldoende moeten zijn om het geheugen 4:5 te laten lopen.

Eerste overclocken
Voor het overclocken heb ik in eerste instantie de verhouding 1:1 aangehouden en stock voltages. Bij het opvoeren van de FSB naar 367 MHz kon het geheugen het probleemloos bijhouden. Hoger wilde ik niet gaan omdat ik dan de CPU koeler voluit moet laten draaien, wat een hoop herrie maakt. Maar om de mogelijkheden van de geheugenreepjes te testen heb ik dus een verhouding van 4:5 gebruikt.

Verder overclocken

Pluspunten

• Zeer goedkoop
  • Goed overclockbaar

Minpunten

• Geen

Motivatie van keuze

Eerste overclocken

Verder overclocken
Standaard hebben de PC5300 reepjes 1,8V nodig. Maar bij hogere FSB hebben ze ook meer VDimm nodig. In de TCA fora van GoT kom je vaak geheugenvoltages tegen van 2,1V voor PC6400, dus ik heb eerst maar een tussenweg genomen van 2,0V met standaard timings. Dit liep allemaal stabiel op 800 MHz DDR2. Daarna heb ik geprobeerd de timings wat strakker te zetten, op 4-4-4-12-16 met 800 MHz DDR2 op 2,0V en ook dit loopt stabiel!

Deze goedkope PC5300 CL5 kunnen overclocked dus dezelfde prestaties leveren als PC6400 CL4 op stock instellingen. Dus als je 800 MHz DDR2 met 4-4-4-12-16 timings wilt, waarom zou je dan duurder geheugen nemen? Deze Kingston ValueRam reepjes bieden dus veel Value voor hun lage prijs!

Heb jij ook een Kingston ValueRAM KVR667D2N5K2/2G?

Héél netjes, ik dacht dat ik ook genoodzaakt zou zijn PC6400 te nemen omdat ik licht wilde overclocken, maar nu kan ik dus beter deze nemen, ik wilde mijn e6600 toch niet gek ver overclocken, in ieder geval niet over de 3300 GhZ waar jij hem op hebt zitten..

Nette survey.
Wat voor chips zitten er op de Kingston Modules? Ik kan het net niet zien op je bijgevoegde plaatjes...